کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

پرکاربردترین زبان‌های دنیا؛ شاه‌کلیدهای ارتباط جهانی

پنج‌شنبه ۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۶
مطالعه 5 دقیقه
کره کوچک زمین در طبیعت
زبان‌هایی مانند چینی، عربی و هندی، رایج‌تر از آلمانی و فرانسوی هستند و احتمالا در آینده، حضور پررنگ‌تری در رسانه‌های سنتی و دیجیتال خواهند داشت.
تبلیغات

زبان، کلید ارتباط، فرهنگ و پیشرفت در جهان است. در دنیای امروز که تعاملات بین‌المللی از تجارت و فناوری گرفته تا علم و سفر اهمیت فراوانی یافته است، یادگیری زبان‌های پرکاربرد می‌تواند دریچه‌ای نو به فرصت‌های بی‌پایان بگشاید. برخی زبان‌ها به دلیل تعداد گویشوران، گستردگی جغرافیایی یا نقش کلیدی در اقتصاد و سیاست جهانی، به جایگاهی ویژه دست یافته‌اند. در این مطلب به نقل از thoughtco، با مهم‌ترین و پرکاربردترین زبان‌های دنیا آشنا می‌شویم.

کپی لینک

رایج‌ترین زبان های جهان

امروزه، ۶,۹۰۹ زبان در جهان به‌صورت فعال صحبت می‌شوند؛ اما تنها حدود ۶ درصد از آن‌ها بیش از یک میلیون گویشور دارند.

با گسترش جهان، یادگیری زبان‌های خارجی نیز اهمیت بیشتر پیدا کرده است و بسیاری از مردم در کشورهای مختلف، به اهمیت یادگیری زبان‌های خارجی برای بهبود روابط تجاری بین‌المللی خود، پی برده‌اند؛ به‌همین دلیل، تعداد افرادی که به برخی زبان‌ها صحبت می‌کنند، همچنان در حال افزایش است. در حال حاضر، ۱۰ زبان در جهان بیشترین تعداد گویشور را دارند.

در ادامه فهرستی از این ۱۰ زبان پرکاربرد، همراه با تعداد کشورهایی که در آن‌ها رایج است و تعداد تقریبی گویشوران بومی هر زبان آورده شده است.

  • چینی/ماندارین با ۱۳ گویش و ۱,۲۸۴ میلیون گویشور  در ۳۷ کشور رواج دارد.
  • اسپانیایی با ۴۳۷ میلیون گویشور در ۳۱ کشور از جهان رایج است.
  • انگلیسی با  ۳۷۲ میلیون گویشور در ۱۰۶ کشور از جهان رایج است.
  • عربی با ۱۹ گویش و ۲۹۵ میلیون گویشور در ۵۷ کشور از جهان رواج دارد.
  • هندی با ۲۶۰ میلیون گویشور در پنج کشور از جهان رواج دارد.
  • بنگالی با ۲۴۲ میلیون گویشور در چهار کشور از جهان رایج است. 
  • پرتغالی با ۲۱۹ میلیون گویشور در ۱۳ کشور از جهان رایج است.
  • روسی با ۱۵۴ میلیون گویشور در ۱۹ کشور از جهان رواج دارد 
  • ژاپنی با ۱۲۸ میلیون گویشور در دو کشور از جهان صحبت می‌شود.
  • لاهندا با ۱۱۹ میلیون گویشور در ۶ کشور از جهان رایج است.

با توجه به رشد جهانی ارتباطات، پیش‌بینی می‌شود که تعداد گویشوران این زبان‌ها، همچنان در حال افزایش باشد.

کپی لینک

زبان‌‌های متداول در چین

چین با بیش از ۱٫۳ میلیارد نفر جمعیت، کشوری با تنوع زبانی گسترده است. زبان چینی که دربرگیرنده حداقل ۱۵ گویش مختلف است، پرکاربردترین زبان این کشور محسوب می‌شود. 

ماندارین رایج‌ترین گویش چینی است و حدود ۷۰ درصد از جمعیت چین به این گویش صحبت می‌کنند؛ اما گویش‌های دیگری نیز در مناطق مختلف کشور رواج دارند. میزان شباهت و تفاهم بین این گویش‌ها متفاوت است و برخی از آن‌ها به‌سختی برای گویشوران دیگر قابل درک هستند. 

چهار گویش اصلی زبان چینی عبارت‌اند از: 

  • ماندارین: ۸۹۸ میلیون نفر 
  • وو (گویش شانگهایی): ۸۰ میلیون نفر 
  • یوئه (کانتونی): ۷۳ میلیون نفر 
  • مین نان (تایوانی): ۴۸ میلیون نفر
کپی لینک

علت گسترش زبان اسپانیایی چیست؟

با این‌که زبان اسپانیایی در بیشتر مناطق آفریقا، آسیا و بخش عمده‌ای از اروپا چندان رایج نیست؛ اما توانسته به دومین زبان رایج جهان تبدیل شود. گسترش این زبان، ریشه در دوران استعمار اسپانیا دارد. بین قرن‌های ۱۵ تا ۱۸ میلادی، اسپانیا بسیاری از مناطق آمریکای جنوبی، مرکزی و بخش‌های بزرگی از آمریکای شمالی را مستعمره خود کرد. 

پیش از پیوستن به ایالات متحده، مناطقی مانند تگزاس، کالیفرنیا، نیومکزیکو و آریزونا همگی بخشی از مکزیک، یکی از مستعمرات سابق اسپانیا، بودند. همچنین، هرچند اسپانیایی در بیشتر بخش‌های آسیا رایج نیست؛ اما در فیلیپین که مدتی تحت استعمار اسپانیا بوده است، کاربرد دارد.

اسپانیایی مانند زبان چینی، گویش‌های متعددی دارد. واژگان این گویش‌ها بسته به کشورهای مختلف، متفاوت است. لهجه و تلفظ  نیز از منطقه‌ای به منطقه دیگر تغییر می‌کند. با این حال، این تفاوت‌های گویشی معمولا مانعی برای درک متقابل و ارتباط میان گویشوران ایجاد نمی‌کنند.

کپی لینک

انگلیسی؛ زبانی جهانی

گسترش زبان انگلیسی، ریشه در دوران استعمار بریتانیا دارد که از قرن ۱۵ میلادی آغاز شد و تا اوایل قرن ۲۰ ادامه داشت. بریتانیا در این دوره بخش‌های وسیعی از آمریکای شمالی، هند، پاکستان، آفریقا و استرالیا را مستعمره خود کرد. به‌همین علت زبان انگلیسی در بسیاری از این کشورها هنوز هم رواج دارد.

پس از جنگ جهانی دوم، آمریکا در زمینه فناوری و پزشکی پیشتاز شد. این برتری باعث شد، یادگیری زبان انگلیسی برای کسانی که قصد فعالیت در این حوزه‌ها را داشتند، یک مزیت مهم به شمار رود. با جهانی ‌شدن، انگلیسی به زبان مشترک بین‌المللی تبدیل شد و بسیاری از والدین، فرزندان خود را به یادگیری آن تشویق کردند تا در بازار کار، موقعیت بهتری داشته باشند. 

همچنین، به دلیل رایج بودن انگلیسی در سراسر جهان، این زبان به یکی از مهم‌ترین ابزارهای ارتباطی برای مسافران بین‌المللی تبدیل شده است.

کپی لینک

شبکه جهانی زبان‌‌ها

با گسترش رسانه‌های اجتماعی، می‌توان شکل‌گیری شبکه جهانی زبان‌ها را از طریق ترجمه کتاب‌ها، توییتر و ویکی‌پدیا بررسی کرد. این شبکه‌ها بیشتر در اختیار نخبگان و افراد با دسترسی به رسانه‌های سنتی و مدرن قرار می‌گیرند. آمارهای این پلتفرم‌ها نشان می‌دهند، هرچند، انگلیسی در مرکز این شبکه قرار دارد؛ اما زبان‌هایی مانند آلمانی، فرانسوی و اسپانیایی نیز نقش مهمی در انتقال اطلاعات علمی و تجاری میان نخبگان دارند. در حال حاضر، زبان‌هایی مانند چینی، عربی و هندی، رایج‌تر از آلمانی و فرانسوی هستند و احتمالا در آینده، حضور پررنگ‌تری در رسانه‌های سنتی و دیجیتال خواهند داشت.

شما هم اگر درباره پرکاربردترین زبان‌های دنیا و علت گسترش آن در جهان، اطلاعات جذاب دیگری دارید، خوشحال می‌شویم با مخاطبان کجارو در میان بگذارید.

سوالات متداول

  • رایج‌ترین زبان‌های دنیا کدام است؟

    رایج‌ترین زبان‌های دنیا بر اساس تعداد گویشوران شامل انگلیسی (زبان بین‌المللی و علمی)، چینی ماندارین (پرگویشورترین زبان جهان)، هندی (زبان رسمی هند)، اسپانیایی (رایج در آمریکای لاتین و اسپانیا) و عربی هستند.

  • علت رایج بودن زبان انگلیسی چیست؟

    زبان انگلیسی به دلیل نفوذ استعماری بریتانیا در گذشته و قدرت اقتصادی، علمی و فرهنگی ایالات متحده در قرن اخیر، به زبان بین‌المللی تبدیل شده است. همچنین، کاربرد گسترده آن در فناوری، آموزش، تجارت و رسانه بی‌تاثیر نبوده است.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات