۱۰ حقیقت جالب در مورد جام جهانی 2018 روسیه
این روزها تب جام جهانی بالا گرفته و تورهای جام جهانی روسیه و تورهای ترکیبی روسیه از پرفروشترین تورها هستند. اما آیا در مورد حقایق جالب در مورد جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه اطلاعی دارید؟
روسیه برای اولین بار میزبان مسابقات جام جهانی خواهد بود. مسابقات جام جهانی 2018 روسیه، ۲۴ خرداد تا ۲۴ تیر ماه ۱۳۹۶ برگزار میشوند. بازیها در یازده شهر مسکو، سن پترزبورگ، یکاترینبورگ، کازان، سامارا، ولگوگراد، نیژنی نووگورود، سارانسک، روستوف نا دونو، کالینینگراد و سوچی انجام خواهد شد. ۳۲ تیم در این مسابقات شرکت میکنند که ایران در گروه B مسابقات در کنار پرتغال، اسپانیا و مراکش است. نماد مسابقات گرگی به نام زابی واکا است. روسیه میزبان جام کنفدراسیونهای ۲۰۱۷ نیز خواهد بود.
۱. در دوم دسامبر ۲۰۱۰، روسیه برای اولین بار در تاریخ، اجازهی میزبانی مسابقات جام جهانی فوتبال را یافت. فینال مسابقات در ۱۴ و ۱۵ جولای سال ۲۰۱۸ برگزار خواهد شد.
۲. ۳۲ تیم در این مسابقات شرکت خواهند کرد. روسیه و ۱۳ تیم ملی از قارهی اروپا خواهند بود. (روسیه بهدلیل میزبان بودن در مسابقات بهطور اتوماتیک در لیست این تیمها قرار گرفت)، ۵ تیم ملی از قارهی آفریقا خواهند بود و ۵ تیم از آسیا و ۵ تیم از آمریکای جنوبی و ۳ تیم از کونکاکاف در این مسابقات حضور دارند.
۳. مسابقات فوتبال در ۱۱ شهر برگزار خواهند شد:
مسکو (میزبان مسابقات فینال نیز خواهد بود) (Moscow)
سن پترزبورگ (Saint Petersburg)
یکاترینبورگ (Ekaterinburg)
کازان (Kazan)
سامارا (Samara)
ولگوگراد (Volgograd)
نیژنی نووگورود (Nizhny Novgorod)
سارانسک (Saransk)
روستوف نا دونو (Rostov-on-Don)
کالینینگراد (Kaliningrad)
سوچی (Sochi)
۴. از ۱۷ ژوئن تا ۲ جولای ۲۰۱۷، روسیه میزبان جام کنفدراسیونهای فوتبال بود. ۸ تیم در این مسابقات شرکت کردند: روسیه بهعنوان کشور میزبان جام جهانی فوتبال 2018، آلمان بهعنوان قهرمان جام جهانی فوتبال ۲۰۱۴، استرالیا بهعنوان قهرمان جام ملتهای آسیا ۲۰۱۵، شیلی بهعنوان قهرمان کوپا آمریکای ۲۰۱۵، مکزیک بهعنوان قهرمان جام کونکاکاف ۲۰۱۵، نیوزیلند بهعنوان قهرمان جام ملتهای اقیانوسیه ۲۰۱۶، پرتغال بهعنوان قهرمان جام ملتهای اروپا ۲۰۱۶ و کامرون بهعنوان قهرمان جام ملتهای آفریقا ۲۰۱۷ تیمهای راه یافته در این مسابقات بودند.
۵. مسابقات جام کنفدراسیونها در استادیومهای چهار شهر برگزار شد. کازان و سوچی میزبان رقابتهای مرحلهی نیمه نهایی بودند. استادیوم اسپارتاک در مسکو میزبان مسابقات نیمه نهایی برای تعیین سومین جایگاه بود. سنپترزبورگ نیز میزبان اولین مسابقات نیمه نهایی و مسابقات فینال بود.
۶. در اکتبر ۲۰۱۴، فیفا از نشان مخصوص جام جهانی رونمایی کرد که بهشکل یک جام زیبا و شکیل طراحی شده است. تم اصلی جام جهانی روسیه بهشکل یک رویا و کشف فضای کیهانی است که از طریق حرکات پرندههای آتشین اشتیاق گروهی را به نمایش میگذارد و در این بین شاهد حرکات قومی و ماتریوشکاها نیز خواهیم بود.
۷. گرگی به نام «زابیواکا» (Wolf Zabivaka) بهعنوان نماد جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه انتخاب شد. این نماد از طریق نظرسنجی اینترنتی برگزیده شد.
۸. ۲۰,۰۰۰ داوطلب برای شرکت در فرایند مدیریت و میزبانی در مسابقات جام کنفدراسیونها و جام جهانی فوتبال در روسیه همکاری خواهند کرد. آنها برای ۲۰ نوع فعالیت آموزش داده خواهند شد. ۵۰۰۰ داوطلب برای میزبانی جام کنفدراسیونهای ۲۰۱۷ و ۱۵,۰۰۰ داوطلب برای میزبانی جام جهانی ۲۰۱۸ انتخاب شدند.
۹. جام جهانی فوتبال ۲۰۱۸ در هر یک از این شهرها توسط سفیران این شهرها برگزار خواهد شد. سفیران این شهرها از بین افراد مشهوری که در آن شهرها به دنیا آمدهاند یا بهنحوی ارتباطی با آن شهر دارند، انتخاب شدهاند.
۱۰. در کنار مسابقات فوتبال، مهمانان قادر به تماشای مسابقات از طریق «فستیوالهای هوادارن فیفا» (FIFA Fan Fests) نیز خواهند بود. این رویدادها توسط فیفا برنامهریزی میشوند. مناطقی برای این فستیوالها اختصاص داده شده است که در آن افرادی که قادر به رفتن به استادیومها نیستند، میتوانند در آرامش و بهراحتی، مسابقات بین بهترین کشورهای دنیا را تماشا کنند و از تماشای آن لذت ببرند.