درباره فیلم
فیلم سینمای «اژدها وارد میشود»، به کارگردانی «مانی حقیقی» که یکی از متفاوتترین فیلمهای امسال است. جدا از اینکه نظر منتقدان را جلب کرده یا نه و جدا از لباسهای متفاوت و خاص بازیگران روی فرشقرمز، این فیلم با فضای خاصی که در ساخت دارد، توانست موفقیتهای خوبی را کسب کند. این فیلم که در بخش سودای سیمرغ سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت در بخشهای بهترین چهره پردازی، بهترین طراحی صحنه و لباس، بهترین موسیقی متن و بهترین فیلمبرداری نامزد سیمرغ بلورین جشنواره فجر شد.
خلاصه فیلم
دوم بهمن ماه ١٣۴٣ است ، یک شورلت ایمپالای نارنجى رنگ از قبرستان باستانى مىگذرد و بهسمت کشتى به خاک نشستهاى مى راند. داخل کشتى یک زندانى تبعیدى حلق آویز شده، روى دیوارهاى کشتى خاطرات روزانهاش را نوشته بوده، آیا این نوشتهها به کاراگاه حفیظى کمک خواهند کرد تا بفهمد چرا سالها است کسى مردهاش را در این قبرستان دفن نکرده است؟
عوامل فیلم
کارگردان، نویسنده، تهیه کننده: مانى حقیقى/ مدیر فیلمبردارى: هومن بهمنش/ طراح صحنه: امیرحسین قدسی/ طراح لباس: نگار نعمتی/ تدوین: هایده صفى یارى/ صداگذار: امیرحسین قاسمى/ صدابردار: داریوش صادقپور/ طراح چهره پردازی: مهرداد میرکیانی/ موسیقى: کریستف رضاعى/ عکاس: عباس کوثرى
بازیگران: امیر جدیدى، همایون غنى زاده، احسان گودرزى، نادر فلاح، علی باقری، کیانا تجمل
محل فیلمبرداری
موقعیت دره چاهکوه در قشم
فیلم سینمای اژدها وارد میشود در جزیره زیبای قشم فیلمبرداری شده. بیشتر لوکیشنهای فیلم در روستای چاهکوه قرار دارد. قبرستانی قدیمی که در فیلم مشاهده میکنید مربوط به این روستا است. اما شاید زیباترین لوکیشن فیلم را بتوان استفاده از دره چاهکوه قشم دانست که فضای خاصی را در پلانهای تصویربرداری شده به فیلم بخشیده است.
معرفی دره چاهکوه
دره یا تنگه چاهکوه، در بخش شهاب از توابع شهرستان قشم، درهای به عمق ۱۰۰ متر، نمایشی از فرسایش سنگهای رسوبی است. این دره در ۷۰ کیلومتری شهر قشم و در کنار روستای چاهوی شرقی، در بخش غربی ساحل شمالی جزیره قشم قرار دارد و یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری جزیره قشم است. این دره شگفتانگیز، در دل کوه سنگی یکپارچه که بهشکل ضربدر برش خورده قرار دارد. چاهکوه در ابتدا عریض و با دیوارههای بلند در برابر دیدگان مخاطب ظاهر میشود، ولی بهتدریج از عرض آن کاسته تا جایی که عبور از میان آن دشوار میشود، این در حالی است که ارتفاع دیوارهها همچنان زیاد است و به همین دلیل داخل دره نور کمی وجود دارد.
دلیل نامگذاری چاهکوه، وجود جادههای است که در ابتدای دره حفرشده است، چند چاه کم عمق و کانالهایی برای هدایت آب، از سوی اهالی روستای چاهکوه حفر شده و زیبایی این تنگه را دو چندان میکند. از آنجا که با توجه به گرم و خشک بودن منطقه، آب شیرین ذخیرهشده ارزش بالایی دارد، این چاهها محل ذخیره آب باران است. این کانالها و چاهها، قدمتی باستانی دارند و از زمانهای دور برای تامین آب شیرین اهالی این بخش از جزیره مورد استفاده قرار داشته است.
این دره از چهارسو، چهار تنگه دارد که درجاهایی دیوارهها به هم میرسند و فاصله ۲ دیواره از هم شاید به حدود نیم متر برسد. به نظر میرسد این دره و درههای مشابه اطراف آن مربوط به شکستگیهای طاقدیس بزرگی باشند که بر ایجاد گنبد نمکی نمکدان هم نقش داشته است. جنس سنگهای چاهکوه، از سنگهای رسوبی موسوم به سنگهای آهکی و مربوط به رشته کوه زاگرس میشوند که جزو یکی از ۳ گروه سنگهای موجود در طبیعت (رسوبی، آذرین و دگرگونی) قرار میگیرد. در دیوارههای دره چاهکوه، فرسایش آبی و انحلال، شیارهای عمیق و طویل و انواع حفرههای عدسی، قاشقی و کروی شکل را حفر کردهاند. وجود شیارها و خطوط فرسایش موازی و همچنین حفره و طاقچه بر بدنه عمود این دره و نیز وجود جویهای سنگی در کف دره، موجب شده تا تنگه چاهکو به اعجاب تبدیل شود. طرحها و اشکالی که روی دیوارههای این تنگه زیبا نقش بسته هر بینندهای را تحت تأثیر قرار میدهد.اشکالی که خیالانگیز و رویاگونهاند و مانند آثار هنری ارزشمندی شدهاند که به دست هنرمند توانایی به وجود آمدهاند.
باد، آب باران و بارشهای سیل آسا و شدید از مهمترین دلایل وجود این حفرههای زیاد در میان دیواره چاهکو است. سنگهای چاهکو دارای آهک یا بیکربنات کلسیم است که اسید آب باران دلیل حل شدن آنها و ایجاد شکافها و حفرههای کوچکی در میان آنها شده و این حفرهها در طول چند میلیون سال بزرگتر شده و تبدیل به دالانههای جالبی شدهاند. در این میان، جاری شدن آب در زمان بارندگی، زیبایی این دره را دوچندان میکند.
ورودی دره شمالی جنوبی از سمت شمال عریضتر و کم شیب تر است و شکل کمابیش Uمانندی را نشان میدهد. هرچه بهسمت جنوب پیش میرویم دره کمعرض تر شده، شیب آن افزایش مییابد و در انتها بهشکلVدرآمده و صعب العبور میشود. این مشخصات نشاندهنده سیلابی بودن دره است.دیوارههای دره شیارها و خطوط فرسایشی موازی متعددی را نشان میدهند که بعضا این شیارها عمق بیشتری پیدا کرده و فرمهای قاشقی یا قیفی را به خود میگیرند. جنس دیوارهها عمدتاً از ماسه سنگ آهکی سست بوده و بهدلیل وجود میان لایههای مارن قرمز، سیلت و آهک شاهد انحلال و فرسایشهای شدید در این بخشها هستیم بهگونهای که در تمامی طول دیواره دره حفرهها متعدد کوچک و بزرگ نمایان هستند. به نظر میرسد چاههای کمعمق آب که مورد استفاده اهالی قرار میگیرد از سوی دست حفاری شدهاند اما این حفاری در ادامه حفرههای انحلالی عمیق صورت پذیرفته و در واقع کار طبیعت از سوی بشر تکمیل شده است. همچنین در طول دره اصلی و دره عمود بر آن کانال باریک جوی مانندی دیده میشود که ظاهراً برای هدایت و انتقال آب درهها به داخل چاه حفر شده است.این تنگه بهدلیل دارا بودن دیوارههای عمودی نسبتاً مرتفع، وجود شیارها و خطوط فرسایش موازی و عمیق و همچنین انواع حفرههای نیمه کروی و بیضوی از زیبایی ویژهای برخوردار است.
تنگه چاهكوه یكی از جاذبههای ژئوپارک قشم است و تاكنون اقدامهایی در حد تائید سازمان یونسكو در این تنگه انجام شده است. ساخت جاده به طول ۴ كیلومتر، ساخت سرویس بهداشتی، نصب چند تابلو آموزشی و زیست محیطی، نصب سطل زباله، ساخت پاركینگ و دایر كردن كیوسک نگهبانی از جمله اقدامات سازمان منطقه آزاد قشم در این تنگه گردشگری هستند.
اگر تمایل به بازدید از لوکیشنهای این فیلم دارید، میتوانید با خرید تور قشم، به این جزیره زیبا سفر کنید و از لوکیشنهایی که نام برده شد بازدید فرمایید. کجارو به شما کمک میکند تا انواع تور قشم از آژانسهای مسافرتی گوناگون را یکجا ببینید و بهترین تور را با توجه به سلیقه و شرایط خود انتخاب کنید.
دوستان و خوانندگان محترم امیدوارم که از این مطلب استفاده کرده باشید. بهعلت اینکه هنوز فیلم در حال اکران است نتوانستیم تصاویر بیشتری از خود فیلم و پشت صحنه آن در اختیار شما قرار دهیم. لطفا با نظرات سازنده خود ما را یاری کنید.
$('.map-container') .click(function(){$(this).find('iframe').addClass('clicked')}) .mouseleave(function(){$(this).find('iframe').removeClass('clicked')});