کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

بهترین دانشگاه‌ های جهان؛ قطب‌های علمی و پیشگامان تحقیق و نوآوری

یک‌شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۶
مطالعه 8 دقیقه
ساختمان و فضای سبز دانشگاه ماچاسوت. منبع: وب سایت ویکی مدیا؛ عکاس: Mys 721tx
ارگان‌هایی مانند کیواس و تایمز بهترین دانشگاه‌ های جهان را بر اساس عواملی مثل کیفیت آموزش و پژوهش، تعداد برندگان جوایز جهانی، نوآوری و... انتخاب می‌کنند.
تبلیغات

ارگان‌های زیادی مانند «کیواس» (QS)، «تایمز» (Times)، «شانگهای» (Shanghai) و... بهترین دانشگاه ‌های جهان را انتخاب می‌کنند؛ اما کیواس به‌عنوان یکی از معروف‌ترین مراجع امتیازدهی در دنیا شناخته می‌شود. هر ارگان معیارهای متفاوتی برای انتخاب دانشگاه برتر دارد. به‌صورت‌کلی برای امتیازدهی به دانشگاه، عواملی مثل کیفیت آموزش و پژوهش، تعداد فارغ‌التحصیلان مشغول به کار، نوآوری، تعداد مقاله‌های منتشر شده در مجله‌های معتبر، تعداد دانشجویان و کارکنان برنده جوایز جهانی مثل نوبل و... مورد توجه قرار می‌گیرند.

کپی لینک

بهترین دانشگاه های جهان:

کپی لینک

موسسه فناوری ماساچوست

  • موقعیت: کمبریج، ایالت ماساچوست، آمریکا
  • رتبه کیواس در سال ۲۰۲۲۵: یک

ویلیام بارتون راجرز «موسسه فناوری ماساچوست» (Massachusetts Institute of Technology | MIT) را در سال ۱۸۶۳ میلادی تاسیس کرد؛ اما فعالیت این دانشگاه از سال ۱۸۶۵ به‌صورت رسمی آغاز شد. این موسسه در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می‌پذیرد و پنج دانشکده دارد که عبارت‌اند از دانشکده فنی و مهندسی، طراحی و معماری، علوم، مدیریت اسلون و علوم اجتماعی و علوم انسانی و هنر؛ همچنین در موسسه فناوری ماساچوست دانشجویان می‌توانند در کالجی جداگانه در رشته علوم و فنون بهداشتی تحصیل کنند.

ساختمان و فضای بیرونی موسسه فناوری ماچاسوت. منبع: وب سایت ویکی مدیا؛ عکاس: Calvinkrishy~commonswiki

منبع عکس: ویکی‌مدیا؛ عکاس: Calvinkrishy~commonswiki

کارکنان و دانشجویان موسسه فناوری ماساچوست توانسته‌اند ۹۷ جایزه نوبل و هشت مدال فیلدز (Fields) را از آن خود کنند. این دانشگاه امکاناتی مثل خوابگاه، بورسیه، آزمایشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی مثل رصدخانه‌های ژئوفیزیک و اخترفیزیک، آزمایشگاه هوش مصنوعی، مرکز تحقیقات فضایی و مراکز محاسباتی، کتابخانه، موزه، باغ و فضای سبز، مرکز مطالعات بین‌المللی و... را برای دانشجویان در نظر گرفته است.

کپی لینک

امپریال کالج لندن

  • موقعیت: لندن، انگلستان
  • رتبه کیواس در سال ۲۰۲۵: دو

«امپریال کالج لندن» (Imperial College London) در سال ۱۹۰۷ میلادی با هدف «مفید بودن» تاسیس شد. این دانشگاه در چهار رشته اصلی یعنی علوم، مهندسی، پزشکی و تجارت فعالیت می‌کند. افراد معروفی مثل «الکساندر فلمینگ» (Alexander Fleming)، «توماس هنری هاکسلی» (Thomas Henry Huxley)، «برایان می» (Brian May) و «هربرت جورج ولز» (Herbert George Wells) در این دانشگاه تحصیل کرده‌اند. این دانشگاه توانسته ۱۴ برنده جایزه نوبل و سه برنده مدال فیلدز را در خود پرورش دهد.

ساختمان دانشگاه امپریال لندن. منبع: وب سایت ویکی مدیا؛ عکاس: Shadowssettle

منبع عکس: ویکی‌مدیا؛ عکاس: Shadowssettle

دانشجویان می‌توانند در امپریال کالج لندن در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به تحصیل اشتغال یابند و از امکاناتی مثل بورسیه، خوابگاه، کتابخانه پیشرفته با امکاناتی مثل لپ‌تاپ، آی‌پد، سالن مطالعه، مشاوره شغلی، خدمات بهداشتی، رستوران و غذاخوری، اتاق کنفرانس، اتاق تمرین موسیقی و... بهره ببرند.

کپی لینک

دانشگاه آکسفورد

  • موقعیت: آکسفورد، انگلستان
  • رتبه کیواس در سال ۲۰۲۵: سه

زمان تاسیس دانشگاه «آکسفورد» (Oxford University) به قرن ۱۱ میلادی باز می‌گردد. در این دانشگاه ۳۸ دانشکده وجود دارد و دانشجویان می‌توانند در رشته‌های علوم انسانی، ریاضی ‌و فیزیک، علوم پزشکی و علوم اجتماعی در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری مشغول به تحصیل شوند. ۷۲ برنده‌ جایزه نوبل و سه برنده مدال فیلدز در این دانشگاه تحصیل کرده‌اند. از مشهورترین فارغ‌التحصیلان این دانشگاه می‌توان به «تیم برنرز لی» (Timothy John Berners-Lee) و «جان اکلس» (John Eccles) اشاره کرد.

ساختمان و فضای سبز دانشگاه آکسفورد. منبع: وب سایت ویکی مدیا؛ عکاس: Andrew Shiva

منبع عکس: ویکی‌مدیا؛ عکاس: Andrew Shiva

دانشگاه آکسفورد امکاناتی مثل کتابخانه، موزه، سلف سرویس، تریا، خوابگاه، مشاوره شغلی، امکان اشتغال دانشجویان در دانشگاه، پزشک رایگان، مشاوره سلامت روانی و بورسیه را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد. فضای جذاب دانشگاه آکسفورد باعث شد که بعضی از سکانس‌های فیلم هری پاتر در این دانشگاه فیلم‌برداری شوند.

کپی لینک

دانشگاه هاروارد

  • موقعیت: کمبریج، ایالت ماساچوست، آمریکا
  • رتبه کیواس در سال ۲۰۲۵: چهار

«دانشگاه هاروارد» (Harvard University) به‌عنوان قدیمی‌ترین موسسه آموزش عالی ایالات متحده شناخته می‌شود که در سال ۱۶۳۶ میلادی بنیان‌گذاری شده است. فردی به نام «جان هاروارد» (John Harvard)، یکی از وزیران آمریکا و استاد دانشگاه، نیمی از املاک و سرمایه خود و بیش از ۴۰۰ جلد کتاب را به دانشگاه هاروارد اهدا کرد؛ ازهمین‌رو، نام این فرد را روی دانشگاه گذاشتند. این دانشگاه هم‌اکنون شرایط تحصیل در سه مقطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را مهیا کرده است.

2024-11-c8b58896-d1b0-41ab-8292-232d4c496a4a

منبع عکس: ویکی‌مدیا؛ عکاس: David Adam Kess

از مهم‌ترین دانشکده‌های دانشگاه هاروارد می‌توان به حقوق، پزشکی، هنر و علوم، بازرگانی، مهندسی و علوم کاربردی، علوم دینی، دندانپزشکی و طراحی اشاره کرد. این دانشگاه حدود ۵۰ جایزه نوبل را در رزومه خود دارد و افراد معروفی مثل «باراک اوباما» (Barack Obama)، «بیل گیتس» (Bill Gates) و «مارک زاکربرگ» (Mark Zuckerberg) را پرورش داده است. امکانات دانشگاه هاروارد شامل بورسیه، خوابگاه، بیمارستان، موزه، سالن تئاتر، مراکز ورزشی، کتابخانه و تسهیلات برای معلولان می‌شود.

کپی لینک

دانشگاه کمبریج

  • موقعیت: کمبریج، انگلستان
  • رتبه کیواس در سال ۲۰۲۵: پنج

«دانشگاه کمبریج» (University of Cambridge) به‌عنوان چهارمین دانشگاه قدیمی جهان شناخته می‌شود که فعالیت خود را از سال ۱۲۰۹ میلادی آغاز کرد. این دانشگاه ۳۱ کالج دارد. علاقه‌مندان می‌توانند در این دانشگاه در رشته‌هایی مثل هنر و علوم انسانی، علوم اجتماعی، علوم زیستی، علوم طبیعی، پزشکی بالینی و فناوری در مقطع‌های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل کنند.

ساختمان و فضای سبز دانشگاه کمبریج. منبع: وب سایت ویکی مدیا؛ عکاس: Jean-Christophe BENOIST

منبع عکس: ویکی‌مدیا؛ عکاس: Jean-Christophe BENOIST

دانشگاه کمبریج در کارنامه خود ۱۲۱ برنده جایزه نوبل، ۴۷ رئیس دولت و ۲۱۰ مدال‌آور المپیک را جای داده است. افرادی همچون «چارلز داروین» (Charles Darwin)، «استیون هاوکینگ» (Stephen Hawking)، «فرانسیس بیکن» (Francis Bacon)، «پادشاه چارلز سوم» (King Charles III)، «آیزاک نیوتون» (Isaac Newton) و «آلن تورینگ» (Alan Turing) در این دانشگاه درس خوانده‌اند. این دانشگاه امکاناتی مثل کتابخانه، باشگاه ورزشی، بورسیه، خوابگاه، مراکز تحقیقاتی و آزمایشگاه‌های پیشرفته را به دانشجویان ارائه می‌کند.

کپی لینک

دانشگاه استنفورد

  • موقعیت: سیلیکون ولی، کالیفرنیای شمالی، آمریکا
  • رتبه کیواس در سال ۲۰۲۵: ۶

«دانشگاه استنفورد» (Stanford University) در سال ۱۸۸۵ میلادی آغاز به کار کرد. «امسا لیلند استنفورد» (Amasa Leland Stanford)، سناتور وقت کالیفرنیا و همسرش این دانشگاه را به‌دلیل فوت فرزند خود و با هدف افزایش رفاه عمومی، احداث کردند. حوزه فعالیت این دانشگاه در زمینه‌های بازرگانی، آموزش، مهندسی، علوم انسانی، حقوق، علوم پزشکی و علوم زمین‌شناسی، انرژی و محیط زیست در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری است. دانشگاه استنفورد ۸۴ برنده جایزه نوبل و هشت برنده مدال فیلدز دارد.

2024-11-952429ba-5c40-40d6-bc07-9dc8a587b7ee

منبع عکس: ویکی‌مدیا؛ عکاس: King of Hearts

افراد خارجی معروف مثل «ایلان ماسک» (Elon Musk)، «سرگی برین» (Sergey Brin)، «ریس ویترسپون» (Reese Witherspoon) و «استیو بالمر» (Steve Ballmer) و ایرانی‌هایی مانند مریم میرزاخانی، سیمین دانشور، حمید مقدم و امید کردستانی از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اند. دانشگاه استنفورد از امکاناتی همچون کتابخانه، مراکز تحقیقاتی، موزه، سالن ورزشی، سالن کنفرانس، امکانات آموزشی و تفریحی، خوابگاه و باغ محصولات ارگانیک برای تهیه غذای دانشجویان برخوردار است.

کپی لینک

موسسه فناوری فدرال زوریخ

  • موقعیت: زوریخ، سوئیس
  • رتبه کیواس در سال ۲۰۲۵: هفت

دولت فدرال سوئیس در سال ۱۸۵۴ میلادی تصمیم گرفت که «موسسه فناوری فدرال زوریخ» (ETH Zurich institute of technology) را با هدف پرورش مهندسان و دانشمندان، پایه‌گذاری کند. این دانشگاه که به‌عنوان یکی از بهترین دانشگاه های جهان شناخته می‌شود، در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در زمینه‌های علوم پزشکی، دامپزشکی، هنر، مدیریت، اقتصاد، حقوق، فلسفه، الهیات و علوم کاربردی دانشجو می‌پذیرد.

ساختمان اصلی موسسه فناوری فدرال زوریخ در شب. منبع: وب سایت ویکی مدیا؛ عکاس: Nemanja Skoric

منبع عکس: ویکی‌مدیا؛ عکاس: Nemanja Skoric

موسسه فناوری فدرال توانسته ۲۱ جایزه نوبل و دو مدال فیلدز را از آن خود کند. «آلبرت انیشتین» (Albert Einstein)، فیزیکدان آلمانی، دوران تحصیل خود را در این دانشگاه گذرانده است. امکانات این دانشگاه شامل کتابخانه، مسکن، بورسیه، امکانات ورزشی و... می‌شود.

کپی لینک

دانشگاه ملی سنگاپور

  • شهر سنگاپور، کشور سنگاپور
  • رتبه کیواس در سال ۲۰۲۵: هشت

«دانشگاه ملی سنگاپور» (National University of Singapore) فعالیت خود را در سال ۱۹۰۵ میلادی به‌عنوان دانشکده پزشکی شروع کرد. هم‌اکنون این دانشگاه شامل ۱۷ دانشکده و مدرسه است. علاقه‌مندان می‌توانند در این دانشگاه در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در حوزه‌های علوم، پزشکی، دندان پزشکی، طراحی محیط زیست، حقوق، هنر و علوم اجتماعی، مهندسی، تجارت، موسیقی و محاسبات درس بخوانند.

ساختمان دانشگاه ملی سنگاپور. منبع: وب سایت ویکی مدیا؛ عکاس: alex.ch.

منبع عکس: ویکی‌مدیا؛ عکاس: alex.ch.

امکانات دانشگاه ملی سنگاپور شامل سالن بدن‌سازی، زمین بسکتبال، بدمینتون و تنیس، کتابخانه عمومی و تخصصی برای هر رشته، تهیه غذا متناسب با ذائقه دانشجویان، سالن مطالعه عمومی و... می‌شود.

کپی لینک

کالج دانشگاهی لندن

  • موقعیت: لندن، انگلستان
  • رتبه کیواس در سال ۲۰۲۵: ۹

«کالج دانشگاهی لندن» (University College London | UCL) در سال ۱۸۲۶ میلادی به‌عنوان اولین دانشگاه شهر لندن شروع به کار کرد. این دانشگاه از ۱۱ دانشکده تشکیل شده است. افراد می‌توانند در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دوران تحصیل خود را در این دانشگاه سپری کنند. رشته‌های این دانشگاه عبارت‌اند از هنر و علوم انسانی، علوم مغز و اعصاب، مهندسی، دبیری، حقوق، علوم زندگی، علوم ریاضی و فیزیک، علوم پزشکی، علوم سلامت جمعیت، علوم اجتماعی، تاریخی و معماری.

ساختمان کالج دانشگاهی لندن. منبع: وب سایت ویکی مدیا؛ عکاس: Ian Rob

منبع عکس: ویکی‌مدیا؛ عکاس: Ian Rob

کارکنان و دانشجویان کالج دانشگاهی لندن توانسته‌اند ۳۰ جایزه نوبل را از آن خود کنند. افراد معروف زیادی در این دانشگاه درس خوانده‌اند که از جمله آن‌ها می‌توان به «الکساندر گراهام بل» (Alexander Graham Bell)، «کریستوفر نولان» (Christopher Nolan)، «مهاتما گاندی» (Mahatma Gandhi)، «فرانسیس کریک» (Francis Crick) و... اشاره کرد. این دانشگاه امکاناتی مثل خوابگاه با وعده غذایی، بورسیه، موزه، کتابخانه مجهز، امکانات ورزشی و تفریحی و مراکز آموزش زبان را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد.

کپی لینک

موسسه فناوری کالیفرنیا

  • موقعیت: پاسادینا، ایالت کالیفرنیا، آمریکا
  • رتبه کیواس در سال ۲۰۲۵: ۱۰

یکی از بهترین دانشگاه های جهان «موسسه فناوری کالیفرنیا» (California Institute of Technology | Caltech) است که در سال ۱۸۹۱ میلادی تاسیس شد. این دانشگاه ۶ دانشکده دارد که آن‌ها شامل شیمی و مهندسی شیمی، علوم سیاره‌ای و زمین‌شناسی، علوم انسانی و اجتماعی، فیزیک، ریاضیات و نجوم و مهندسی و علوم کاربردی می‌شوند. موسسه فناوری کالیفرنیا امکان تحصیل در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را فراهم آورده است.

2024-11-cbaaa1dd-0a24-4897-9cec-93faad802b77

منبع عکس: ویکی‌مدیا؛ عکاس: Canon.vs.nikon

۴۷ برنده جایزه نوبل در موسسه فناوری کالیفرنیا تحصیل کرده‌اند. افراد معروفی مثل «هاوارد هیوز» (Howard Hughes)، «آردم پاتاپوتیان» (Ardem Patapoutian)، «دیوید اچ. هیوبل» (David H. Hubel) و «مارتین کارپلوس» (Martin Karplus) از این دانشگاه فارغ التحصیل شده‌اند. برای دانشجویان این دانشگاه امکاناتی مثل آزمایشگاه‌های پیشرفته مانند آزمایشگاه لرزه‌نگاری و شبکه رصدخانه بین‌المللی، بورسیه، کتابخانه، سالن غذاخوری، امکانات ورزشی، خوابگاه و... در نظر گرفته شده است.

2024-11-8a5d14e2-9681-4a47-9c49-7c283d8feb8d

منبع عکس: ویکی‌مدیا؛ عکاس: Antony-22

آیا شما تجربه تحصیل و اپلای دانشگاه‌های خارجی را دارید؟ خوشحال می‌شویم تجربه‌های و اطلاعات خود را با همراهان کجارو به اشتراک بگذارید.

منبع عکس کاور: ویکی‌مدیا؛ عکاس: Mys 721tx

سوالات متداول

  • بهترین دانشگاه های جهان کدامند؟

    موسسه فناوری ماساچوست، امپریال کالج لندن، دانشگاه آکسفورد، دانشگاه هاروارد، دانشگاه کمبریج، دانشگاه استنفورد، موسسه فناوری فدرال زوریخ، دانشگاه ملی سنگاپور، کالج دانشگاهی لندن و موسسه فناوری کالیفرنیا از بهترین دانشگاه های جهان هستند.

  • مشهورترین ایرانی‌های دانشگاه استنفورد کدامند؟

    ایرانی‌هایی مانند مریم میرزاخانی، سیمین دانشور، حمید مقدم و امید کردستانی از دانشگاه استنفورد فارغ‌التحصیل شده‌اند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات