چهارراه ولیعصر تا میدان انقلاب؛ گذری برای اهل فرهنگ و کتاب
چطور به گذرگاه ولیعصر - انقلاب برویم؟
برای رسیدن به چهارراه ولیعصر میتوانید از مترو استفاده کنید و در خط ۴ مترو در ایستگاه «تئاتر شهر» از قطار پیاده شوید و بهسمت غرب در خیابان انقلاب حرکت کنید. همچنین بیآرتیهای مسیر راهآهن - تجریش و راهآهن - پارکوی در چهارراه ولیعصر ایستگاه دارند.
برای رسیدن به میدان انقلاب هم میتوانید از همان خط ۴ مترو استفاده کنید و در ایستگاه «میدان انقلاب اسلامی» از ایستگاه خارج شوید و بهسمت شرق و چهارراه ولیعصر حرکت کنید.
بیآرتیهای مسیر آزادی - تهرانپارس هم در هر دوی این مقاصد ایستگاه دارند.
در گذرگاه ولیعصر - انقلاب چه میبینیم؟
در این مسیر پژوهشکده فرهنگ و هنر، کتابفروشیهای مستقل و کتابفروشیهای انتشاراتهای معروف، فروشگاههای فروش لوازم تحریر و تجهیزات و نوشتافزار مهندسی، دانشگاه تهران، فروشگاههای فروش روپوش و تجهیزات پزشکی، روزنامهفروشی و کافه و سینماهای زیادی قرار دارند.
تجربه گردشگری و پیادهروی در مسیر چهارراه ولیعصر تا انقلاب
در ادامه با تصاویر اختصاصی کجارو از چهارراه ولیعصر تا میدان انقلاب همراه باشید تا با هم گشتی در این مسیر بزنیم و با دیدنیهای آن آشنا شویم.
اولین چیزی که در مسیر حرکت از سمت چهارراه ولیعصر بهسمت میدان انقلاب توجه شما را جلب میکند، ساختمان زیبا و تاریخی پژوهشکده فرهنگ و هنر است.
پس از آن و نرسیده به خیابان ابوریحان به انتشارات سروش میرسید که پیشنهاد میکنیم حتما به آن سر بزنید و از کتابها و لوازم تحریر آن دیدن کنید و در صورت تمایل از آن خرید کنید.
در گزارشی اختصاصی به معرفی این کتابفروشی خواهیم پرداخت.
تخفیفهای هفته «کتاب و کتابخوانی» را از دست ندهید.
با توجه به تردد زیاد خودروها در این مسیر بهتر است حتما به چراغها راهنمایی دقت کنید.
فروشگاه نور و نگاه را همه با نواهای سنتی ایرانی از اساتید بزرگ موسیقی کشورمان که در حال پخش است میشناسند. بهتر است چند لحظه در جلوی آن مکث کنید و اگر خرید هم نمیکنید به این نواها گوش فرا دهید.
انتشارات مولی هم یکی از کتابفروشیهای بزرگ این مسیر است.
در این مسیر تعداد زیادی لبو و باقالی فروش قرار دارند که در فصول سرد سال مشتریهای خاص خود را دارند.
در انتشارات چتر هم کتابها با موضوعات مختلف و گل و گیاه زینتی و صنایع دستی به فروش میرسد. این فروشگاه فروشندگان جوان و بسیار خوشبرخوردی دارد.
در تمام مسیر و تک تک مغازهها چیزهای دیدنی زیادی وجود دارد که بهتر است همه آنها را ببینید.
تعداد زیادی فروشگاه فروش روپوش پزشکی و مشاغل دیگر هم در این مسیر قرار دارند.
نقاشیهای دیواری هم چهره دیوارهای این مسیر را عوض کرده است که متاسفانه گاهی شهروندنماها (!!!) با اسپری آنها را خراب میکنند!
شیرینی فروشی «فرانسه» که از بهترین شیرینی فروشی های تهران به شمار میرود، از سال ۱۳۴۴ میزبان عابران این گذر است و با خوردنیهای خوشمزه با همان طعم قدیمی از آنها پذیرایی میکند.
فروشگاههای فروش تجهیزات مهندسی و نوشتافزار آن هم در این مسیر اجناس را با تنوع بالا و قیمتی مناسبتر به فروش میرسانند.
اگر از پیادهروی و خرید خسته شدید، نگران نباشید، چند سالی هست که در این پیادهرو، مبلمان شهری در فاصلههای کوتاه از هم قرار دارد تا روی آنها به استراحت بپردازید.
دستفروشها از عکس گرفتن شما جلوگیری میکنند، چون فکر میکنند از طرف شهرداری برای جمع کردن بساط آنها آمدهاید. اما بدانید همه چیز را در بساط آنها پیدا میکنید. از برچسبهای یادآوری گرفته تا کتابهای چاپ قدیم و دست دوم و لوازم تحریر و پوستکن میوه!
سردر دانشگاه تهران یکی از دیدنیترین جاذبههای مسیر است. سردر دانشگاهی که بسیاری آرزوی ورود به آن برای تحصیلات عالی را دارند.
درختان چنار و سپیدار زیبایی خاصی به خیابان انقلاب بخشیدهاند.
بعضی از ساختمانهای جدید در این منطقه معماری ایرانی زیبایی دارند.
در پاساژهای فروش کتاب هم همه نوع کتابی پیدا میشود. بیشتر آنها به فروش کتابهای مربوط به آموزش زبان میپردازند.
تلفنهای عمومی که امروز کمتر از آنها استفاده میشود، کمکم در حال تبدیل شدن به خاطره هستند. موتور «وسپا» هم همین سرنوشت را دارد!
کمکم به نزدیکی میدان انقلاب میرسید.
نمای سینما بهمن امسال مرمت شد و اگر دقت کنید میبینید که جای لوگوی قبلی زیر لوگوی جدید که به همان سبک نوشته شده اما کوچکتر است دیده میشود.
در نزدیکی میدان انقلاب، پیادهرو و خیابان پرازدحامتر میشود.
دور میدان انقلاب اسلامی سه سینما قرار دارد.
فیلم «فروشنده» که پرفروشترین فیلم تاریخ سینمای ایران شده است، آخرین روزهای اکران را سپری میکند.
نشان دادن تمام جاذبههای این مسیر دوستداشتنی در یک گزارش امکانپذیر نیست و ما تنها به بخشی از آنها اشاره کردیم. پس اگر در تهران زندگی میکنید یا قصد سفر به پایتخت را دارید، حتما از دیدنیهای این مسیر لذت ببرید. شما چه جاذبهای را در این گذرگاه میشناسید؟ نام و محدوده آن را با کجارو و خوانندگان ما در میان بگذارید.