افتتاح نمایشگاه نقاشیهای استاد لوریس چکناواریان با موضوع نقاشی روی بوم
استاد لوریس چکناواریان آهنگساز و رهبر ارکستر اهل ایران و یکی از محبوبترین چهرههای فرهنگی و هنری و مفاخر ایران و ارمنستان است. اما دوشنبه ۳۰ فروردین ۹۴ استاد چکناواریان پرده از مجموعه آثار هنری خود در زمینه نقاشی با عنوان "موسیقی روی بوم" (Music on Canvas) برداشت.
نقاشیهایی که به گفته او در تهران و لسآنجلس توسط وی کشیده شده است. از استاد چکناواریان سوال کردیم که چه شد که به نقاشی روی آوردند و آثار خود را در این گالری به نمایش گذاشتند. صحبتهای ایشان را در ادامه گفتگو و گزارش تصویری اختصاصی کجارو بخوانید.
بریدن روبان افتتاحیه به همراه استاد محمد سریر رییس هیأت مدیرهٔ خانه موسیقی ایران
از نظر من همه هنرها با هم خواهر و برادر هستند. چه نقاشی، چه معماری، چه موسیقی و چه سینما همه با هم ارتباط دارند. من از کودکی به نقاشی علاقه بسیاری داشتم.
به خصوص در دوران نوجوانی همیشه نقاشیها و کارت پستالها را نگاه میکردم و اطلاعات آنها را میخواندم. همیشه به این فکر میکردم که آیا میتوانم این نقاشی و رنگها را به صورت صدا در بیاورم؟
علاقه داشتم تا نقاشی نقاشهای بزرگ را به صورت صدا در بیاورم. مثل اینکه رنگ قرمز چه نوت و صدایی دارد؟ چه سازی میتواند صدای آن رنگ را داشته باشد؟ سالهای سال این موضوع و نقاشی خیلی به من کمک کرد در زمینه آهنگسازی و سازبندی و ...
در حال مصاحبه با خبرنگار برنامه صبح بخیر ایران
و حالا به ذهنم رسید که نوت و صدایی که میشنوم را به صورت یگ رنگ در بیاورم و دوستان من را در این زمینه تشویق کردند و گفتند که این کار را ادامه دهم.
من این کار را ادامه دادم و نتیجه چیزی شد گه شما در این گالری میبینید. ولی اینجا نقطه پایان نیست و من کارم را ادامه میدهم.
من داستانهای زیادی برای گفتن و نوشتن دارم. میخواهم در یک تئاتر بازی کنم. میخواهم یک فیلم بسازم و خودم هم در آن بازی کنم.
در حال مصاحبه با خبرنگار شبکه خبر
در آخر میخواهم به همان موسیقی باز گردم تا بتوانم همه این هنرها را جمعبندی کنم. من از مسئولان خانه هنرمندان تشکر میکنم که امکان برگزاری این نمایشگاه را به من دادند.
من خودم را یک نقاش نمیدانم چون هر روز نقاشی نمیکشم. این آثار هم برای فروش اینجا قرار نگرفته و من همه آنها را دوست دارم و روزی آنها را به جایی اهدا خواهم کرد نه اینکه بخواهم آنها را بفروشم.
صحبتهای دلنشین استاد چکناواریان را با هم خواندیم. حال با هم گشتی در نمایشکاه میزنیم تا با حال و هوای آن بیشتر آشنا شویم.
تابلوی 1915 اشارهای دارد به کشتار ارامنه در این سال، که پدر و مادر استاد را به همراه بسیاری از ارامنه وادار به مهاجرت به ایران کرد.
شخصیت دوستداشتنی و لبخند همیشگی استاد چکناواریان باعث شده تا علاقهمندان ایشان از دور و نزدیک خود را برای دیدن آثار استاد به این نمایشگاه برسانند و در روز افتتاحیه نمایشگاه با استقبال بسیاری مواجه بود.
آقای داوود حیدری گوینده و بازیگر رادیو و تلویزیون در افتتاحیه نمایشگاه
در ورودی گالری میتوانید پوستر اجراهای ارکسترهای استاد چکناواریان در سراسر دنیا را ببینید و از موسیقی ارکسترال اجرا شده توسط استاد هم در محیط گالری لذت ببرید.
به همراه استاد محمد سریر رییس هیأت مدیرهٔ خانه موسیقی ایران
عبدالحسین مُختاباد آهنگ ساز و خواننده موسیقی سنتی ایرانی، عضو شورای اسلامی شهر تهران در افتتاحیه گالری
این نمایشگاه تا ۵ اردیبهشت در خانه هنرمندان تهران ادامه دارد و ساعات بازدید از آن از ساعت ۱۴ تا ۲۱ است. با توجه به اینکه این منطقه در طرح ترافیک تهران قرار دارد میتوانید از مترو استفاده کنید. از ایستگاه متروی طالقانی با حدود ۱۰ دقیقه پیادهروی به خانه هنرمندان میرسید. نظرات خود درباره این گالری را با کجارو و خوانندگان آن در میان بگذارید.