کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

جشنواره آب وارداوار؛ فستیوال ملی و مذهبی ارمنستان

دوشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۸
مطالعه 3 دقیقه
آب‌بازی شهروندان در جشنواره آب ارمنستان
جشنواره آب وارداوار با قدمتی از دوران باستان، یکی از جشن‌های ملی و مذهبی کشور امنستان به شمار می‌رود که شامل بخش‌های چون آب‌بازی، آوازه‌خوانی و پایکوبی است.
تبلیغات

نسخه اولیه این مقاله در تاریخ ۱۴۰۰/۰۳/۳۱ منتشر شده و در تاریخ ۱۴۰۱/۰۳/۲۵ به‌روزرسانی شده است.

جشن «وارداوار»، «وارتاوار» یا جشن آب، یکی از رسوم ملی و مذهبی مردم ارمنستان است که شامل بخش‌های مختلفی چون رقص و پایکوبی، اجرای موسیقی، مسابقه و البته آب‌بازی می‌شود‌. اقشار مختلف جامعه از هر نسلی در این جشن شرکت می‌کنند و کمتر کسی از خیس شدن در خیابان‌های ایروان در امان است.

یک تعطیلات آبی، دقیقا همان‌چیزی است که مردم ارمنستان در گرمای طاقت فرسای ماه ژوئیه به آن احتیاج دارند؛ بنابراین اگر فرصت سفر به ارمنستان در این زمان را داشتید، از شیطنت و آب‌بازی دیگران آزرده خاطر نشوید و شما نیز با یک سطل یا لیوان آب، به جشن وارداوار ملحق شوید.

هرآنچه باید از جشنواره آب وارداوار ارمنستان بدانید:

کپی لینک

تاریخچه جشن وارداوار

مراسم وارداوار در معبد مهر

عکس‌ از ویکی‌پدیا

قدمت جشن وارداوار به ماقبل مسیحیت و زمان پرستش بت‌ها باز می‌گردد. این جشن بزرگ با «آستقیک»، الهه آب، زیبایی، باروری و عشق در ارتباط بوده است. همچنین گل سرخ که نماد الهه آستقیک است، در زبان ارمنی «وَرد» نامیده می‌شود که ردپای آن را می‌توان در نام این جشن جست.

پس از روی کار آمدن مسیحیت، جشن وارداوار به نمادی از تجلی مسیح مبدل شد و اکنون سنت قدیمی ریختن آب بر یکدیگر، نشانی از تطهیر و شفابخشی را تداعی می‌کند.

کپی لینک

تاریخ و مکان برگزاری جشنواره آب وارداوار ۲۰۲۴

2021-6-54b2ab69-b968-4f4e-97f6-f68c8530628d

عکس‌ از وب‌سایت rferl| عکاس: کارن میناسیان

تاریخ برپایی جشنواره وارداوار درست در چهاردهمین یکشنبه پس از عید پاک است. جشن سال ۱۴۰۳ در هفت ژوئیه (۱۷ تیرماه) برگزار می‌شود؛ زمانی که کشور ارمنستان گرم‌ترین روزهای سال را سپری می‌کند. در این روز، سراسر شهرها و روستاهای ارمنستان غرق در تفریح و شادی می‌شود؛ گرچه قطب اصلی این جشنواره، شهر ایروان، پایتخت ارمنستان است. صدها هزار نفر در مرکز تفریحات دریاچه سوان گرد هم می‌آیند و حتی خودروهای آبیاری فضای سبز و اتومبیل‌های اطفای حریق نیز به این مراسم ملحق می‌شوند. جشن آب ارمنستان فقط یک روز طول می‌کشد؛ اما فضای جشن و شادی ممکن است تا چند روز در شهرها و روستاهای این کشور احساس شود.

کپی لینک

جشن وارداوار چگونه برگزار می‌شود؟

خودروی آتشتنشانی در جشنواره آب

عکس‌ از وب‌سایت ilikevents

ماهیت برگزاری مراسم وارداوار در تمام مناطق ارمنستان یکسان است. مردم این کشور در تمام سنین و اقشار قادر به آب‌بازی و تفریح در این روز هستند و کودکان، مالکان حقیقی این روز محسوب می‌شوند. هیچ بعید نیست که هنگام عبور از پیاده‌رو یا بازدید از بناهای تاریخی، سطلی از آب بر سر عابران ریخته شود.

صبح این روز، مراسم تجلی مسیح در کلیساهای مختلف برگزار می‌شود. همچنین برگزاری برنامه‌های تقدیس آب و برکت‌بخشی به میوه‌ها، به‌ویژه سیب که از نمادهای این روز است، از دیگر بخش‌های این روز به حساب می‌آید.

آزادسازی کبوترها، از دیگر برنامه‌های جشن آب وارداوار در برخی مناطق ارمنستان است. علاوه بر این، رقص‌های آیینی، بازی‌های سنتی، نمایش‌های بومی و آوازهای محلی از بخش‌های جدانشدنی جشن ملی ارمنستان محسوب می‌شوند.

کپی لینک

تصاویر جشنواره آب ارمنستان

مردم ارمنستان در حال آب‌بازی در پیاده روها
شهروند ارمنی در حال آب بازی
افراد میانسال در جشن وارداوار
آب‌بازی در فستیوال آب ارمنستان
استفاده از سطل آب در جشن وارداوار
تفریحات آبی در جشنواره وارداوار
جونان ارمنستانی در حال تفریح
نوجوانان ارمنی در حال شرکت در فستیوال وارداوار
خیس شدن عابران در روز وارداوار
خیس کردن رهگذران در روز وارداوار
استفاده از چتر در جشن آب ارمنستان
آب‌بازی در جشن وارتاوار ارمنستان

عکس‌‌ها از وب‌سایت rferl| عکاس: کارن میناسیان

اگر تاکنون در جشن آب ارمنستان شرکت کرده‌اید یا از نزدیک شاهد برگزاری این مراسم بوده‌اید، نظر و تجربه‌های خود را با ما و سایر کاربران کجاروبه اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

  • جشن وارداوار ارمنستان چیست؟

    جشن «وارداوار» یا «وارتاوار»، یکی از رسوم ملی و مذهبی مردم ارمنستان است که در آن مردم به یکدیگر آب می‌پاشند. رقص و پایکوبی، اجرای موسیقی و مسابقه از دیگر بخش‌های این جشن است که در اقصانقاط ارمنستان به‌خصوص ایروان برگزار می‌شوند.

  • تاریخ جشن آب ارمنستان ۱۴۰۳ چه زمانی است؟

    تاریخ برپایی جشنواره وارداوار درست در چهاردهمین یکشنبه پس از عید پاک است. جشن سال ۱۴۰۳ در هفت ژوئیه (۱۷ تیرماه) برگزار می‌شود.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات