کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

راهنمای سفر به بابل

سه‌شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۵ - ۰۳:۵۱
مطالعه 4 دقیقه
دریاچه کامی کلا؛ منبع عکس: Unsplash؛ عکاس: Mehdi MeSSrro
بابل یکی از شهرهای مهم و معروف استان مازندران است، به عبارت دیگر دومین شهر پرجمعیت استان مازندران و مرکز شهرستان بابل است
تبلیغات
سد لفور؛ منبع عکس: Unsplash؛ عکاس: کسرا
فیلبند؛ منبع عکس: Unsplash؛ عکاس: رضا ناصری

بابل یکی از شهرهای مهم و معروف استان مازندران است، به عبارت دیگر دومین شهر پرجمعیت استان مازندران و مرکز شهرستان بابل است. این شهر که به شهر بهارنارنج هم معروف شده یکی از قطب‌های مهم بخش شمالی کشور در زمینه‌ی کشاورزی، تجاری و پزشکی به شمار می‌آید، البته وجود دانشگاه‌ اینجا را به شهری دانشجویی نیز بدل کرده‌ است.

کپی لینک

بابل را بهتر بشناسید:

درباره بابل

تاریخچه بابل

غذای محلی بابل

سوغات بابل

جاهای دیدنی بابل

کپی لینک

درباره بابل

موزه بابل

عکس از ویکی‌مدیا (عکاس: کیان توکلی)

شهرستان بابل از شمال به شهرستان‌های ساحلی بابلسر و فریدونکنار، از شمال شرقی به شهرستان سیمرغ، از شرق به شهرستانهای قائمشهر و سوادکوه شمالی، از جنوب شرقی به شهرستان سوادکوه، از غرب به شهرستان آمل و از جنوب به رشته کوه البرز و شهرستان فیروزکوه که در استان تهران است، همسایه است

شهر بابل در میان رشته کوه البرز و دریای خزر که از طریق راه‌های چندگانه به دریا دسترسی دارد که از جهت گردشگری نیز موقعیت این منطقه را خاص کرده‌است. نزدیکی به دریا از یک سو وجود جنگل‌های متعدد این منطقه‌ی آب و هوایی از ویژگی‌های بابل به شمار می‌رود؛ همچنین رود پر آب بابلرود که از سوادکوه سرچشمه می‌گیرد از این شهر عبور کرده و شالیزارهای منطقه را آبیاری می‌کند.

کپی لینک

تاریخچه بابل

پل محمدحسن خان بابل

عکس از ویکی‌مدیا (عکاس: جلال حسین نیا)

بابل به معنایی جایی است که آب فراوان دارد، این شهر قدمتی بسیار طولانی داشته و مورخان بسیاری باور دارند که تاریخ بنای این شهر به پس از ورود اسلام به ایران می‌رسد و پیش از آن شهری به نام مه‌میترا در منطقه‌ی کنونی بابل قرار داشته‌است. دوران صفویه به‌ویژه دوره‌ی حکمرانی شاه عباس، فصل مهمی در تاریخ این شهر بوده و اهمیت بازرگانی بسیاری یافت.

تا دوره‌ی صفویان بیشتر مردم به زبان طبری صحبت می‌کردند، اما امروزه این زبان بیشتر در روستاهای اطراف مورد استفاده قرار می‌گیرد. بابل سابقه‌ای ارزشمند نیز در زمینه‌ی فرهنگ و هنر دارد، از نشریات مختلف تا ساخت اولین سینمای شمال کشور در سال ۱۳۰۷.

کپی لینک

غذای محلی بابل

شامی بابلی

عکس از وب‌سایت parssteel.com (عکاس: نامشخص)

غذاهای بابل از جمله شامی بابلی و نان آغوز هستند که از کنجد و گردو پخته می‌شود. مالابیج نیز از غذاهای محلی گیلان و مازندران است که از ماهی سفید پخته می‌شود. شیرینی رشته به رشته از دیگر خوراکی‌های خوشمزه بابلی به شمار می‌آید. اکبر جوجه نیز از غذاهای معروفی است که طعم آن را می‌توانید در برخی از رستوران های بابل بچشید.

کپی لینک

سوغات بابل

محصولات تهیه شده از بهارنارنج مثل چای، مربا و عرق بهارنارنج، ترشیجاتی مختلف از جمله نازخاتون و وسایل حصیری و جوراب‌های پشمی از بهترین سوغات‌های این شهر دوست‌داشتنی است.

کپی لینک

جاهای دیدنی بابل

آبشار تیرکن بابل

عکس از ویکی‌مدیا (عکاس: مهدی کاویان‌فر)

از جمله جاذبه‌های تاریخی این شهر برج بابل، کاخ شاپور، پل محمدحسن خان و ساختمان شهربانی هستند. برخی دیگر از جاهای دیدنی بابل شامل دریاچه سد شیاده، دریاچه کامی کلا، دریاچه آب بندان رمنت، جنگل نارنجلو، جنگل شیاده، جنگل بز چفت، جنگل ویوج، آبشار حاجی شیخ موسی، آبشار تیرکن( هفت آبشار)، آبشار کیمون، آبشار گزو، چشمه اب گرم آزرو، کاخ شاپور، تپه کپورچال، امامزاده هفت تن است.

عکس‌های گالری از Unsplash؛ عکاسان: کسرا، Mehdi MeSSrro، رضا ناصری

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات