کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

جاهای دیدنی بندر سیراف

0 دنبال کننده
تبلیغات

لیست جاذبه‌ها

مسجد جامع سیراف
مسجد جامع سیراف

مسجد جامع سیراف از جاهای دیدنی بندر سیراف در استان بوشهر به شمار می رود و به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

0
3 دی 97
گور سیبویه
گور سیبویه

گور سیبویه از جاهای دیدنی بندر سیراف در استان بوشهر و از آثار ملی ایران است.

0
7 مرداد 97
بازار سیراف
بازار سیراف

بازار سیراف از جاهای دیدنی بندر سیراف در استان بوشهر به شمار می رود و از مغازه‌ های کوچک و بزرگی ساخته شده است.

0
7 مرداد 97
طبیعت
آرامگاه قطب الدین شیرازی

آرامگاه قطب الدین شیرازی از علمای شیعه قرن هفتم در گلزار شهدای بندر طاهری واقع است.

0
7 مرداد 97
مسجد تاریخی امام حسن بصری
مسجد امام حسن بصری

مسجد امام حسن بصری از جاهای دیدنی بندر سیراف در بوشهر و از آثار ملی ایران است.

0
7 مرداد 97
تبلیغات
نمایی از یک کشتی از بندر سیراف
بندر سیراف

بندر سیراف از جاهای دیدنی استان بوشهر به شمار می رود و بزرگ‌ ترین و پررونق‌ ترین بندر تجاری ایران در چند قرن اول هجری بوده است.

2
22 اسفند 96
قلعه نصوری
قلعه نصوری (عمارت شیخ جبار نصوری)

قلعه نصوری یا عمارت شیخ جبار نصوری از جاهای دیدنی بندر سیراف در استان بوشهر و از آثار ملی ایران است.

0
13 مهر 96
توضیحات
کپی لینک

جاهای دیدنی سیراف؛ بندر مهم دوره ساسانی

سیراف شهری باستانی در استان بوشهر است که از مناطق دیدنی و تاریخی این استان محسوب می‌شود. این شهر معماری خاصی دارد و آن را شبیه به ماسوله می‌دانند. بندر سیراف از قدیمی‌ترین بنادر ایران است که زمانی از پررونق‌ترین بنادر ایران محسوب می‌شده است که روابط تجاری بسیاری با آفریقا،‌ اروپا و آسیا داشته است. در سال‌های دور بیش از ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در این شهر زندگی می‌کردند. همچنین بندر سیراف به‌دلیل آزادمنشی دینی از بنادر بین‌المللی با پیروان مذاهب گوناگون بوده است. گورستان‌های بازمانده از گذشته، گواهی بر آزادی دینی این بندر است. این بندر از مهم‌ترین بنادر ایران و خاورمیانه بوده است به طوریکه اقوام مختلفی همچون رومی‌ها، یونانی‌ها و چینی‌ها در گذشته در این بندر زندگی می‌کردند. در سال‌های ‌۳۲۷ و ۴۹۶ هجری شمسی، زلزله‌ای مهیب منجر به مدفون شدن کامل این بندر تاریخی و به زیر آب رفتن بخشی از آن شد.

بندر سیراف بین دریا و کوه قرار گرفته و دارای تنها یک خیابان است. این بندر به‌دلیل قرارگیری در نزدیکی شیراز و کنگان گردشگران بسیاری را به خود جذب می‌کند و آثار باستانی بسیاری دارد. این بندر به بندر طاهری نیز شناخته می‌شود و برای دو قشر اهمیت ویژه‌ای دارد؛ اول باستان‌شناسان به‌دلیل قدمت باستانی‌اش و دوم صنعتگران پتروشیمی به‌دلیل قرارگیری در بین دو منطقه انرژی پارس جنوبی و منطقه انرژی کنگان. با ما همراه باشید تا دیدنی های این شهر تاریخی را بشناسید.

کپی لینک

عمارت شیخ جبار نصوری

2022-1-4f07bdde-594f-48c9-913e-33f69c8d35a0

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: مجید سهیلی‌نیا)

عمارت شیخ جبار نصوری، متعلق به خاندان نصوری است که قدمتی بالغ بر ۲۰۰ سال دارد. این عمارت بر روی تپه‌ای بلند و مشرف به دریا بنا شده‌ است و دارای دو حیاط اندرونی و بیرونی و یک شاه نشین است و همچنین ۱۸ تابلو از مجالس شاهنامه فردوسی در ایوان غربی این عمارت نقش بسته‌ است. شیخ جبار دوم پدر بزرگ شیخ ناصر نصوری در اوایل دوره قاجار، این عمارت را احداث کرد.

کپی لینک

دخمه های باستانی سیراف

2022-1-e349a755-75f5-47e4-96bc-a49fb981377e

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس:‌ Aala Moosavi)

دخمه‌های باستانی سیراف در واقع حوضچه‌هایی طبیعی بوده‌اند

دخمه‌های باستانی سیراف بر دامنه کوه‌های شمالی سیراف قرار دارند. برخی باستان‌شناسان از آن‌ها به‌عنوان حوضچه‌هایی برای نگهداری آب باران و برخی دیگر به‌عنوان قبور سنگی یاد می‌کنند. گفته می‌شود که کاربری اولیه این دخمه‌ها جمع‌آوری آب باران بوده است. برخی از این حوضچه‌ها دارای سرریز است به‌طوریکه پس از پرشدن آن، آب مستقیما درون حوضچه پایین دست هدایت می‌شود. احتمال می‌رود که به‌دلیل رخداد حوادثی همچون زلزله یا بیماری طاعون که نیاز به دفن سریع مردگان بوده است؛ از این حوضچه‌ها به‌عنوان قبر استفاده کرده‌اند.

گور تمدن‌ها از شگفت‌انگیزترین مناطق تاریخی و از جاهای دیدنی بندر سیراف است که با وجود دو زلزله مهیب که در سال‌های ۳۲۷ و ۴۹۶ هجری شمسی رخ داد، همچنان سالم برجای مانده است. در این گورستان مردمانی با ادیان و فرهنگ مختلف دفن شده‌اند و به همین دلیل گور تمدن‌ها نامیده می‌شود.

کپی لینک

چاه های سنگی بندر سیراف

2022-1-1e806df8-47e1-4afd-9cdb-93b83a4bf9b5

منبع عکس: سایت خوزستان خبر (عکاس: ناشناس)

چاه‌های سنگی بندر سیراف نزدیک به ۱۰۰ حلقه چاه آب است که در دره لیر و شیلر واقع شده است. عمق برخی از این چاه‌ها به ۱۳۰ متر می‌رسد که در برخی از فصول سال دارای آب هستند.

کپی لینک

گور سیبویه

2022-1-22988096-3393-46c1-a9b8-61c49db2cd5f

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: مهران هدایتی)

گور سیبویه محل دفن استاد سیبویه و برادرش نوراوین از علمای اهل تسنن در دره لیر است.

  • آدرس: دره لیل، غرب بندر طاهری
کپی لینک

بازار سیراف

بازار سیراف از جاذبه‌های مهم این شهر است که از مغازه‌های کوچک و بزرگی ساخته شده است که به‌صورت ردیفی و کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند.

  • آدرس: منطقه ساحلی
کپی لینک

آرامگاه قطب الدین شیرازی

آرامگاه قطب الدین شیرازی از علمای ایرانی قرن هفتم که نقش مهمی در گسترش حکمت و فلسفه، علوم طبیعی، پزشکی و هنر داشته است در گلزار شهدای بندر سیراف قرار دارد.

  • آدرس: گلزار شهدای بندر طاهری
کپی لینک

مسجد امام حسن بصری

2022-1-fcb3c815-b649-4ffb-82f1-dc9adbd45d60

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: محمد خسروی)

مسجد امام حسن بصری روی تپه کوچکی مشرف به گلزار شهدای این بندر واقع شده است که قدمت آن به عهد ایلخانی بازمی‌گردد. این مسجد روی ویرانه‌های یک دژ ساسانی بنا شده است. پیش از زلزله این مسجد یکی از کهن‌ترین مساجد دارای مناره در سرزمین‌های اسلامی بوده است؛ اما پس از زلزله تغییراتی برای بازسازی روی این مسجد انجام شد. شکل کلی مسجد و حیاط مرکزی آن مربع است و از ساده‌ترین نمونه مساجد استان بوشهر محسوب می‌شود.

کپی لینک

آبگیر دره‌ لیر

آبگیر دره لیر اثری تاریخی مربوط به سده‌های اولیه پس از اسلام است که در تاریخ ۱۳۸۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

  • آدرس: بخش مرکزی، شهر بندر طاهری
کپی لینک

موزه بندر سیراف

2022-1-a04340cc-16d3-45f1-adc4-0cc625ee3433

منبع عکس: سایت اسکان نیوز (عکاس: ناشناس)

موزه بندر سیراف به همت مردم محلی به وجود آمده است

موزه بندر سیراف به همت اهالی این منطقه راه‌اندازی شده است که تاریخچه سیراف، شرح احوال بزرگان و حاکمان این شهر و تعدادی ظروف قدیمی را در معرض دید عموم گذاشته است.

کپی لینک

بندر سیراف

2022-1-0c2f2fcc-8e11-444f-a73d-6965bdd11045

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: سید جواد موسوی)

بندر سیراف که روزگاری از مهم‌ترین بنادر تجاری ایران بوده و با کشورهای مختلفی ارتباط بازرگانی داشته است، این روزها رونق گذشته خود را ندارد. این بندر از معدود بنادری است که به فاصله کوتاهی از دریا به کوه می‌رسد.

کپی لینک

دست کندهای تاریخی کوه های سیراف

2022-1-ac3e35bd-e0fb-45cb-9e34-0388d6eb39ec

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: محمد فقیه‌فرد)

کاربری دست کندهای تاریخی کوه‌های سیراف مورد اختلاف باستان‌شناسان است. در شمال سیراف تپه‌هایی وجود دارد که تا چشم کار می‌کند، در آن حفره‌های متعدد و کنار هم ساخته شده است. این تپه‌ها توسط دو دره به نام‌های لیر و شیلو از یکدیگر جدا می‌شوند. روی این تپه‌ها، فرورفتگی‌های دست‌کند سنگی متعددی وجود دارد که از آن با نام دست‌کندهای تاریخی یاد می‌کنند.

  • آدرس: کوه‌های شمال سیراف

تجربیات بازدید خود از جاهای دیدنی سیراف را با ما و سایر کاربران کجارو به اشتراک بگذارید.

نویسنده: بهاره غنچه