کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

جاهای دیدنی ورزقان

0 دنبال کننده
تبلیغات

لیست جاذبه‌ها

کوهستان مه گرفته در جنگل دیزمار، منبع عکس: خبرگزاری برنا، عکاس: نامشخص
جنگل دیزمار

جنگل دیزمار یکی از جاهای دیدنی ورزقان در آذربایجان شرقی است که در ۲۵۰ کیلومتری شمال شرقی تبریز قرار دارد.

0
2 خرداد 03
طبیعت ورزقان؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: cheshmehkonan news
راهنمای سفر به ورزقان

عکس‌های گالری از گوگل مپ و ایسنا؛ عکاسان: cheshmehkonan news، نامشخص

0
21 بهمن 02
مسجد جامع خاروانا
مسجد جامع خاروانا

مسجد جامع خاروانا از جاهای دیدنی ورزقان در استان آذربایجان شرقی به شمار می رود و قدمت آن به سده ‌های ششم و هفتم هجری قمری بازمی ‌گردد.

0
1 تیر 99
گنبد الله الله ورزقان
گنبد الله الله ورزقان

گنبد الله الله ورزقان یا گوی گنبد یا کبود گنبد از جاهای دیدنی ورزقان در استان آذربایجان شرقی به شمار می رود و به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت ...

0
1 تیر 99
قلعه جوشین
قلعه جوشین

قلعه جوشین یا جوشون قالاسی از جاهای دیدنی ورزقان در استان آذربایجان شرقی به شمار می رود و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

0
12 مهر 96
تبلیغات
سنگ نبشته سیقین دل
سنگ نبشته سقندل (کتیبه سقین دل)

سنگ نوشته سقندل یا کتیبه سقین یا کتیبه سیغندل دل از جاهای دیدنی ورزقان در استان آذربایجان شرقی به شمار می رود و به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت ...

0
11 مهر 96
توضیحات
کپی لینک

جاهای دیدنی ورزقان؛ از هفت چشمه تا گنبد الله الله

شهر ورزقان مرکز شهرستان ورزقان است و در ۹۰ کیلومتری شمال شرقی تبریز، ۴۵ کیلومتری غرب اهر و ۱۸۵ کیلومتری جنوب غربی شهرستان مرزی خداآفرین قرار دارد. این منطقه با زمین‌های حاصلخیز، معادن غنی از سنگ آهن، مس و طلا و جاذبه‌های طبیعی و تاریخی متنوع به یکی از مناطق مهم کشور و جاهای دیدنی‌ استان آذربایجان شرقی تبدیل شده است.

ورزقان در آذربایجان شرقی شهری کوهستانی (حدود ۱,۶۷۰ متر ارتفاع از سطح آب‌های آزاد) با آب‌وهوای معتدل تا سرد است. کوه‌های آق داغ، مشک عنبر، کمتال، جوشون، جله­ داغ، ایری­ داغ، کیامکی، خاروانا و پیرسقا پیرامون شهر ورزقان را فراگرفته‌اند. جنگل‌‌های ارزشمند ارسباران با پوشش گیاهی و جانوری متنوع و غنی این کوه‌ها را پوشانده‌‌اند. جنگل ارسباران در فهرست ذخیره‌گاه زیست‌کره در یونسکو به ثبت رسیده است و در محدوده شهرستان‌های کلیبر، ورزقان و اهر قرار دارد.

کپی لینک

هفت چشمه ورزقان

منطقه هفت چشمه در ۵۰ کیلومتری شمال شهر ورزقان قرار دارد. برای دسترسی به این منطقه باید وارد جاده منتهی به مس سونگون (جنوب به شمال) شوید؛ مسیر تا معدن آسفالت و پس از آن خاکی است. در این جاده قبل از معدن وارد مسیر فرعی سمت چپ (غرب) شوید تا با عبور از خوینه رود (خویناری) و آغجا قلعه، به هفت چشمه ورزقان برسید؛ این منطقه پوشیده از مراتع سرسبز است و در میان جنگل‌های ارسباران قرار دارد.

منطقه هفت چشمه ورزقان؛ منبع عکس: ویکی لاک؛ عکاس: no1pooya

منبع عکس: ویکی لاک؛ عکاس: no1pooya

جوشش چشمه‌های هفت‌گانه وجه تسمیه منطقه هفت چشمه محسوب می‌شود. متاسفانه در سال‌های اخیر چهار چشمه خشک‌ شده‌ و تنها سه چشمه باقی مانده‌ است. آب‌وهوای خنک به‌ویژه در فصل تابستان هفت چشمه را به مقصدی عالی برای سفر در روزهای گرم سال تبدیل کرده است. مراتع و علفزارهای سرسبز و انواع درختان جنگلی همچون آلوچه وحشی پوشش گیاهی منطقه نمونه گردشگری هفت چشمه ورزقان را تشکیل می‌دهد. میوه‌های درخت آلوچه وحشی در شهریور ماه می‌رسد.

کپی لینک

منطقه چیچکلی

چیچکلی در زبان محلی «گلستان و منطقه پرگل» معنی می‌شود. چیچکلی نام منطقه‌ای زیبا، مرتفع (دامنه قله چیچکلی)، جنگلی (جنگل قره داغ) و سرسبز در شمال غرب شهر ورزقان است. دسترسی به این جاذبه گردشگری با خودرو و از طریق جاده‌های ورزقان - خاروانا و جاده شرف آباد صورت می‌گیرد. گردشگران طبیعت‌دوست و گروه‌های طبیعت‌گردی در روزهای گرم سال راهی ییلاق چیچهلی (در منطقه چیچکلی) می‌شوند و از طبیعت بکر آن بهره می‌برند.

منطقه چیچکی ورزقان؛ منع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: nahid Aydin

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: nahid Aydin

کپی لینک

آبشار چوخور یورد

«آبشار چوخوریورد شلاله» از جاذبه‌های طبیعی و بکر شمال شهرستان ورزقان است. این آبشار در غرب روستای خوینه رود، جنوب روستای ونستان (روستای پلکانی بر دامنه صخره‌ای سنگی) و در منطقه‌ای کوهستانی قرار دارد. برای دسترسی به آبشار چوخوریورد باید از سمت ورزقان در جاده پرپیچ‌وخم و کوهستانی ونستان به سوی شمال برانید و قبل از روستا، پیاده‌روی در دل جنگل و دره شرق جاده را آغاز کنید. حضور یک فرد آشنا به منطقه و موقعیت آبشار در این طبیعت‌گردی لازم است.

آبشار چوخویورد شلاله در ورزقان؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: شهریار الیاسی

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: شهریار الیاسی

کپی لینک

سد ورزقان

سد ورزقان (سد زرآباد) در دو کیلومتری غرب شهر ورزقان قرار دارد. این سد از نوع خاکی با هسته رسی است و به‌طور معمول حدود ۱٫۵ تا دو میلیون متر مکعب آب پشت آن جمع می‌شود. سواحل کم‌عمق حاشیه سد ورزقان میزبان مسافران و شهروندان برای پیک‌نیک و ماهیگیری است. دوچرخه‌سواران مسیر زیبای دسترسی به این بستر آبی را رکاب می‌زنند. با حضور پرندگان بومی و مهاجر در نیمه دوم سال، سد ورزقان به‌عنوان یکی از مقاصد پرنده‌نگری غرب کشور شناخته می‌شود. همچنین کمپ گردشگری زرآباد با امکانات مناسب برای رفاه گردشگران در جنوب غرب این سد قرار دارد.

رکاب زنی در مسیر سد ورزقان؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: بهنام علیزاده

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: بهنام علیزاده

کپی لینک

سنگ نبشته سقندل

سقندل (سغندل) روستایی تاریخی در هشت کیلومتری شرق ورزقان، در دهستان «ازومدل جنوبی» است که در مسیر جاده ورزقان به اهر قرار دارد. کتیبه سنقدل در سینه کوه زاغی (شمال غرب روستای سقندل) و دل «قلعه و شهر مخروبه باستانی سقندل» جا خوش کرده است. قلعه سقندل در زمان خود حدود ۵۰ هکتار وسعت داشت و امروزه بقایای چندانی از آن یافت نمی‌شود.

سنگ نبشته سقندل اثری ارزشمند و تاریخی است که قدمت آن به قرن هشت هجری قمری می‌رسد. این کتیبه سنگی در اول فروردین سال ۱۳۴۷ شمسی با شماره ۷۹۵ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید. به اعتقاد باستان‌شناسان کتیبه سغندل مربوط به دوران «اورارتویی» است. اورارتویی حکومتی مقتدر در مرکز فلات آناتولی و کناره دریاچه وان بود که قلمرو آن تا دریای خزر نیز کشیده شد.

سنگ نبشته سقندل در شهرستان ورزقان؛ منبع عکس: ویکی لاک؛ عکاس: چایچی

منبع عکس: ویکی لاک؛ عکاس: چایچی

مقامات اورارتویی روایت جنگ‌ها و پیروز‌های خود را بر کتیبه‌های سنگی حک می‌کردند. کتیبه سقندل ۱۱۵ سانتی‌متر طول، ۴۷ سانتی‌متر عرض و ۱۰ سطر دارد. این کتیبه سنگی در سال ۱۳۳۰ شمسی کشف شد. طبق مطالعات انجام شده محتوای کتیبه از حمله به این ناحیه کوهستانی، فتح ۲۱ قلعه و تصرف ۴۵ یا ۴۴ شهر در یک روز خبر می‌دهد.

کپی لینک

گنبد الله الله ورزقان

گنبد الله الله از بناهای تاریخی شهرستان ورزقان (با فاصله حدود ۵۰ کیلومتر از شهر ورزقان) است. این گنبد که با نام‌های گوی گنبد و کبود گنبد نیز شناخته می‌شود، در مسیر جاده کبود گنبد به بیشک و در محدوده قبرستان قدیمی روستای کبود گنبد (قبل از ورودی روستا) قرار دارد. گنبد الله الله با پلانی دایره‌ای شامل دو طبقه (سرداب و طبقه اول) است. با توجه به رج‌های آجری با تزیینات اسما الله گنبد می‌توان گفت این بنا به اواخر دوره ایلخانی تعلق دارد.

گنبد الله الله ورزقان روستای کبود گنبد؛ منبع عکس: نقشه و مسیریاب بلد؛ عکاس: کاربر بلد - نامشخص

منبع عکس: نقشه و مسیریاب بلد؛ عکاس: کاربر بلد (نامشخص)

بنای الله الله در تاریخ یکم آذر سال ۱۳۷۸ شمسی با شماره ۲۵۱۵ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. واژه‌های الله و محمد با آجرهای فیروزه‌ای در نمای گنبد الله الله نقش بسته‌اند.

کپی لینک

مسجد جامع خاروانا

شهر خاروانا در ۶۵ کیلومتری شمال غربی ورزقان قرار دارد. مسجد جامع خاروانا از بناهای تاریخی و ارزشمند این شهر است. این بنای مذهبی به‌عنوان میراث غیرمنقول در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. مسجد جامع خاروانا نمایی سنگی و سه کتیبه ارزشمند تاریخی (یکی بر سردر ورودی و دو عدد در صحن) دارد.

مسجد جامع خاروانا شهرستان ورزقان؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: alex shahi

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: alex shahi

طبق اطلاعات درج شده در کتیبه‌های مسجد جامع خاروانا، قدمت این بنای مذهبی به سده‌های ششم و هفتم هجری قمری (اواخر حکومت ایلخانان) بازمی‌گردد و در دوره‌های صفویه و قاجار مرمت شده است. سه گنبد و شبستان، محرابی با گچبری‌های زیبا و آجرکاری‌های سردر رفیع مسجد از ویژگی‌های شاخص بنای این مسجد جامع هستند.

کپی لینک

آبشار گل آخور

گل آخور روستایی پلکانی در شهرستان ورزقان (غرب شهر ورزقان) در دهستان «ارزیل» است. این روستا در جنوب شهر خاروانا قرار دارد و به آب‌وهوای پاک و خنک و طبیعت بکر معروف است. آبشار گل‌ آخور (گل آخور شلاله سی) در جنوب روستا قرار دارد. دسترسی به روستا از طریق جاده اختصاصی امکان‌پذیر است و آبشار درست قبل از ورود به روستا در حاشیه شرقی جاده قرار دارد. چند آلاچیق در اطراف آبشار برای کمپ و شب‌مانی گردشگران آماده شده است.

دو رودخانه خروشان از میان صخره‌های دره‌ای عمیق پایین می‌ریزد و آبشار گل‌ آخور را می‌آفریند. درختان مرتفع، طبیعت سرسبز به‌ویژه در فصل بهار و آب بسیار خنک، آبشار گل‌ آخور را به یکی از مقاصد تفریح و طبیعت‌گردی مردم تبریز و گردشگران تبدیل کرده است.

آبشار گل آخور شلاله سی شهرستان ورزقان؛ منبع عکس: گوگل مپ: عکاس:

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: علی حمزه

نویسنده: زیبا وکیلی