جاهای دیدنی کرمان
لیست جاذبهها
روستای کوهپایه یکی از جاهای دیدنی کرمان است که در فاصله تقریبی ۳۵ کیلومتری شمال شرقی کرمان قرار دارد.
درخت کهنسال پاچنار روستای گینکان از جاهای دیدنی کرمان و آثار ملی ایران است و در روستای کینگان قرار دارد.
از جاهای دیدنی کرمان و آثار ملی ایران است و در روستای کهنوج معزآباد قرار دارد.
سرای گلشن از جاهای دیدنی کرمان به شمار می رود و به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
موزه ساعت کرمان از جاهای دیدنی کرمان در استان کرمان است و در خیابان زریسف قرار دارد.
حمام شجاعی از جاهای دیدنی کرمان به شمار می رود و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
قنات گوهرریز جوپار از جاهای دیدنی جوپار در استان کرمان به شمار می رود و در فهرست میراث جهانی یونسکو و آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
توضیحات
جاهای دیدنی کرمان، از مجموعه گنجعلی خان تا کتابخانه ملی
شهر کرمان مرکز استان کرمان است و با جاذبههای تاریخی، طبیعی و فرهنگی بسیاری که دارد، هر گردشگری را مجذوب خود میکند. کرمان با ۱,۷۵۶ متر ارتفاع از سطح دریا، سومین مرکز استان بلند و مرتفع ایران است و به همین دلیلی در فصل تابستان، نسبت به شهرهایی مانند یزد، شیراز، اصفهان و... هوای خنکتری دارد. برای بازدید از کرمان باید چند روز زمان صرف کنید تا از تمامی زیباییها و جاذبههای این شهر بازدید کنید.
مجموعه گنجعلی خان
منبع عکس: ویکی پدیا (عکاس: Bernard Gagnon)
مجموعه گنجعلی خان در مرکز قدیمی شهر کرمان، بهشکل مستطیل قرار دارد. گنجعلی خان یکی از حکام شاه عباس (حاکم کرمان) بود و در راستای آبادی کرمان بسیار کوشید. این مجموعه شامل میدان گنجعلیخان، مسجد گنجعلیخان ، بازار گنجعلیخان، حمام گنجعلیخان، ضرابخانه گنجعلی خان، آبانبار گنجعلیخان، مدرسه و کاروانسرای گنجعلیخان است. قدمت این مجموعه به دوران صفوی بازمیگردد و معماری بسیار زیبایی دارد. موزه این مجموعه امروزه به موزه مردمشناسی و ضرابخانه آن به موزه سکه تبدیل شده است. مجموعه گنجعلی خان در ۲۶ اردیبهشت ۱۳۴۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
- آدرس: استان کرمان، کنار بازار بزرگ کرمان (مشاهده در نقشه)
حمام وکیل
منبع عکس: ویکی پدیا (عکاس: Shivaattaran)
حمام وکیل کرمان در سال ۱۲۸۰ ساخته شده و معماری آن تلفیقی از معماری دوره زندیه و قاجار است. این بنای باشکوه دو بخش یعنی رختکن و گرمخانه دارد. در سال ۱۳۶۹ این حمام بازسازی شد و امروزه آن را به یک چایخانه سنتی تبدیل کردهاند که گردشگران میتوانند فالوده کرمانی، انواع نوشیدنی و انواع غذاهای محلی را نوش جان کنند.
- آدرس: کرمان، میانههای بازار کرمان، بعد از حمام گنجعلی خان (مشاهده در نقشه)
گنبد جبلیه
منبع عکس: ویکی پدیا (عکاس: Am kerman)
گنبد جبلیه تنها بنای تاریخی سنگی کرمان است که قدمت آن به دوران ساسانیان میرسد. این گنبد در شرق شهر کرمان و نزدیکی پارک پردیسان و دو قبرستان صاحبالامر و سید حسین کرمان قرار دارد. این گنبد هشتضلعی توانسته است در مقابل حوادث و گذر زمان مقاومت کند و سالم بماند.
امروزه داخل این مجموعه را به موزه سنگ کرمان تبدیل کردهاند و میتوانید علاوه بر بازدید از این بنای تاریخی، از موزه نیز بازدید داشته باشید. این بنا در ۲۹ آذر ماه ۱۳۱۶ با شماره ۲۹۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
- آدرس: شرق کرمان، خیابان شهدا (مشاهده در نقشه)
جنگل پردیسان قائم
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: مهدی یزدی)
در کوههای صاحبالزمان کرمان جنگل پردیسان قرار دارد. تمامی این جنگل دستکاشت است و از این نظر بهعنوان بزرگترین جنگل دستکاشت ایران محسوب میشود. خانوادهها برای تفریح و سرگرمی به این جنگل میروند. همچنین کوههای این منطقه نیز مکان مناسبی برای کوهنوردان است.
- آدرس: کرمان، بلوار قائم، کوههای صاحب الزمان (مشاهده در نقشه)
قلعه دختر کرمان (آتشکده آناهیتا)
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: مهران شش برادران)
قلعه دختر قلعه کهنه هم نامیده میشود و در تپههای شرقی کرمان قرار دارد. قدمت این بنا به قبل از اسلام بازمیگردد و تنها از خشت و گل رس ساخته شده است. این قلعه پرستشگاه آناهیتای باستانی بود.
- آدرس: شرق کرمان، خیابان انقلاب، کنار پارک انقلاب (مشاهده در نقشه)
مسجد جامع کرمان (مسجد جامع مظفری)
منبع عکس: ویکی پدیا (عکاس: مفیدی)
مسجد جامع کرمان یا همان مسجد جامع مظفری محصور به بازار مظفری، بازار قدمگاه، خیابان شریعتی و میدان مشتاق در شهر کرمان است. این مسجد چهار ایوانی است که صحن ایوان و شبستان آن سردر رفیع دارد. مسجد جامع کرمان در دوران حکومت امیر مبارزالدین محمد مظفر، موسس سلسله آل مظفر بنا شده و تاریخ ساخت آن در کتیبه سردر اصلی سال ۷۵۰ هجری قمری نوشته شده است.
این مسجد بارها مرمت و بازسازی شده است که از آنها جمله میتوان به مرمت کاشیکاری ایوان بزرگ در زمان وکیلالملک و کاشیکاری ستونها و لچکیهای داخل مسجد و احداث شبستان شمالی اشاره کرد. این بنا در ۱۲ اسفند سال ۱۳۱۵ با شماره ۲۷۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
- آدرس: کرمان، کنار میدان مشتاقیه (شهدا) (مشاهده در نقشه)
باغ فتح آباد
باغ عمارت بیگلر بیگی کرمان به باغ فتحآباد شهرت دارد و قدمت آن به دوران قاجار میرسد. این باغ که از جاهای دیدنی کرمان است، در ۲۵ کیلومتری کرمان، روستای اختیارآباد قرار دارد و گفته میشود باغ شاهزاده ماهان را از این بنا الگو گرفتهاند. از وسط این باغ قناتی عبور میکند و از دیگر بخشهای آن میتوان به عمارتهای چهار فصل، عمارت مرکزی و برج و بارو اشاره کرد. باغ فتحآباد در ۱۲ بهمن ۱۳۸۱ با شماره ۷۲۸۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
- آدرس: کرمان، ۲۵ کیلومتری کرمان، روستای اختیارآباد (مشاهده در نقشه)
آبشارهای سیمک
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: مهدی حسینی خطیب)
در سیمک، ۱۳ آبشار مختلف وجود دارد
آبشارهای سیمک در ۳۵ کیلومتری شمال کرمان، در روستای کوهپایه قرار دارد. در این منطقه اردوگاه نیز وجود دارد که این امر خود، باعث جذب گردشگر شده است. در سیمک ۱۳ آبشار وجود دارد که محیط مناسبی برای کوهنوردان و صخرهنوردان فراهم کرده است. اگر خواستید به این آبشارها صعود کنید، مطمئن شوید از مهارت کافی برخوردار هستید و حتما تجهیزات لازم را بههمراه داشته باشید.
- آدرس: ۳۵ کیلومتری شمال کرمان، روستای کوهپایه (مشاهده در نقشه)
کتابخانه ملی کرمان
منبع عکس: ویکی پدیا (عکاس: Zohre nakhei)
کتابخانه ملی کرمان در دوران پهلوی اول ساخته شده و در خیابان شهید رجائی، خیابان خورشید واقع شده است. این بنای آجری یک طبقه بوده و در وسط محوطهای زیبا قرار دارد. در محوطه آن درختهای سرو، حوض آب و آبنماها بر زیبایی آن افزوده است. کتابخانه ملی کرمان در ۳۰ شهریور ۱۳۷۸ با شماره ۲۴۱۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
- آدرس: کرمان، خیابان شهید رجایی، پارک ریاضیات (مشاهده در نقشه)
گنبد مشتاقیه (سه گنبدان)
منبع عکس: ویکی پدیا (عکاس: Zahraaa 69)
گنبد مشتاقیه یا همان سهگنبدان در نزدیکی قبرستان کهنه و خارج از حصار شهر کرمان قرار دارد. قدمت این بنا به دوران قاجار میرسد و در ابتدا مدفن میرزا حسین خان، جد سادات میرحسینی کرمانی بود و در قرن ۱۳ هجری، مشتاق علیشاه در این مکان دفن میشود. در بقعه مشتاقیه سه گنبد ساخته شده که هر یک از آنها متعلق به یک مقبره است.
- آدرس: کرمان، میدان شهدا (میدان مشتاق)، خیابان ۱۷ شهریور (مشاهده در نقشه)
یخدان مویدی
منبع عکس: ویکی پدیا (عکاس: احمد معصومینژاد)
یخدان مویدی در خیابان ابوحامد کرمان قرار دارد. در گذشته اهالی این شهر با استفاده از ابزارهایی خاص و به کار بردن خلاقیت، با ساخت قنات، حفر کانال، ساخت آبانبارها و یخدانها آب مورد نیاز خود را تامین میکردند. قناتها آب مورد نیاز آبانبارها و آبانبارها هم آب مورد نیاز یخدانها را تامین میکردند و یخدانهای بزرگ هم قناتهای اختصاصی داشتند. این یخدانها یخچالهای شهر بودند. یخدان مویدی در دوم آبان ۱۳۷۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
- آدرس: کرمان، خیابان شهید کامیاب (ابو حامد) (مشاهده در نقشه)
موزه هنرهای معاصر صنعتی
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: حمید علیزاده)
در موزه هنرهای معاصر صنعتی کرمان آثار هنرمندان مشهور جهان به نمایش گذاشته شده است. نیمی از این موزه به نمایش آثار استاد سید علی اکبر صنعتی اختصاص داده شده و نیم دیگر آن مربوط به آثار ۸۳ هنرمند معاصر ایرانی و ۱۶ هنرمند خارجی است. موزه هنرهای معاصر صنعتی در خیابان شریعتی و حد فاصل میدان باغ ملی و چهارراه طهماسبآباد قرار دارد.
- آدرس: شهر کرمان، خیابان شریعتی، حدفاصل میدان باغ ملی و چهار راه طهماسب آباد (مشاهده در نقشه)
پیست اسکی سیرچ
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: مهدی پورشیخعلی)
پیست اسکی سیرچ بزرگترین پیست اسکی جنوب شرق ایران است که در کرمان قرار دارد. این پیست در جاده قدیم کرمان-بم قرار دارد و میتوانید بعد از عبور از تونل سیرچ، به پیست برسید.
- آدرس: کرمان، جاده سیرچ، بعد از تونل (مشاهده در نقشه)
نویسنده: مینا رهبری