کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

جاهای دیدنی قاین

0 دنبال کننده
تبلیغات

لیست جاذبه‌ها

گل‌های زعفران روستای نیگ
روستای نیگ

روستای نیگ از جاهای دیدنی قاین در خراسان جنوبی است و در حدود ۳۰ کیلومتری آن قرار دارد.

0
6 فروردین 02
روستای افین
روستای افین

روستای افین از جاهای دیدنی قاین در خراسان جنوبی است و در ۷۸ کیلومتری جنوب‌ شرقی قاین قرار دارد.

0
23 آبان 01
قنات شاهیک
قنات شاهیک

قنات شاهیک از جاهای دیدنی قاين در استان خراسان جنوبی به شمار می رود و در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

2
10 مرداد 98
2017-7-7215b2c5-01b3-440b-aa85-b85650caed24
قلعه کوه قاین (قلعه حسین قاینی)

قلعه کوه قاین یا قلعه حسین قاینی از جاهای دیدنی قاین در استان خراسان جنوبی به شمار می رود و به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

1
15 مهر 96
آرامگاه بوذرجمهر قاینی در شب؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: باشگاه بزرگمهر قاینی
آرامگاه بوذرجمهر قاینی

آرامگاه بوذرجمهر قاینی یا آرامگاه بزرگمهر قاینی از جاهای دیدنی قاین در استان خراسان جنوبی و از آثار ملی ایران است.

1
14 مهر 96
تبلیغات
طبیعت
غار دیو ورزق

غار دیو ورزق از جاهای دیدنی قاین در استان خراسان جنوبی به شمار می رود و در نزدیکی روستای ورزق قرار دارد.

0
14 مهر 96
غار لکی اسپیور
غار لکی اسپیور (غار لکی آسپور)

غار لکی اسپیور یا غار لکی آسپور از جاهای دیدنی قاین در استان خراسان جنوبی به شمار می رود و به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

0
14 مهر 96
توضیحات
کپی لینک

جاهای دیدنی قائن؛ از آرامگاه بوذر جمهر تا مسجد جامع

بر اساس آخرین یافته‌های باستان‌شناسی سابقه سکونت در شهر قائن به دوران پارینه سنگی میانی (حدود ۳۰ هزار سال قبل) می‌رسد. بر اثر حفاری‌های باستان‌شناسی هیئت آمریکایی در غار خونیک در جنوب این شهر، تعدادی دست‌افزارهای سنگی مربوط به دوران پارینه سنگی میانی در این غار به دست آمد که از لحاظ مطالعات باستان‌شناسی و انسان‌شناسی بسیار حائز اهمیت است. همچنین وجود تعداد زیادی تپه‌های باستانی در اطراف شهر قائن که بر اساس مشاهدات اولیه از دوران پیش از تاریخ دارای آثار و نشانه‌هایی است که قدمت طولانی سکونت در این منطقه از کشور ایران را اثبات کرده است.

نقل است شهر قائن را کی لهراسپ پدر گشتاسب ساخته‌ است. مارکوپولو در سفرنامه خود از این ناحیه به نام «تونوکاین» نام برده‌ است که این نام از نام دو شهر بزرگ ایالت قهستان که تون (فردوس امروزی) و قائن باشند، گرفته شده است. همچنین ناصرخسرو قبادیانی از این شهر دیدن کرده و از استحکامات شهر و مسجد جامع آن یاد کرده است. ایالت قهستان، هم‌زمان با ورود اعراب به ایران، پناهگاه زرتشتیانی بود که به آن پناه آورده بودند. حمدالله مستوفی، در قرن هشتم هجری از مرکزیت قائن نسبت به آبادی‌های دیگر قهستان، و همچنین از فراوانی زعفران و میوه آن گزارش داده‌ است. یکی از مهم‌ترین آثار تاریخی قائن، مسجد جامع آن است که از بناهای قرن هشتم هجری است.

کپی لینک

آرامگاه بوذر جمهر

سازه ای تاریخی بالای پلکانی سنگی در دل کوه

منبع عکس: ویکی پدیا (عکاس: Wikitaba)

بزرگمهر قائنی (بوذر جمهر قاینی) سیاستمدار، ادیب و عارف و شاعر اواخر قرن چهارم و اوایل قرن پنجم هجری قمری است که در دربار سلطان مسعود غزنوی خدمت می‌کرد. وی به زبان فارسی و عربی سخن می‌گفت و از وی اشعار و قصیده‌هایی به‌جای مانده که قصیده بهاریه او شهرت خاصی دارد. بوذر جمهر بعد از مرگ سلطان محمود تا زمان فروپاشی حکومت غزنویان در دربار سلطان مسعود غزنوی به سر برد و در اواخر حکومت غزنویان به قاین آمد و پس از مدتی در گذشت. مقبره حکیم بوذر جمهر در فاصله چهار کیلومتری جنوب غربی شهر قائنات و در دامنه کوهی موسوم به کوه ابوذر (بزرگمهر) قرار دارد. بنای مقبره از بناهای قرن ششم و هفتم هجری و به فرم چلیپایی و با معماریی بسیار زیبا ساخته شده است. مصالح اصلی در ساخت بنا سنگ گچ و آجر است. درخت بنه ۷۰۰ ساله‌ای نیز در کنار این مقبره وجود دارد که به زیبایی اثر افزوده است.

کپی لینک

مسجد جامع قاین

2022-5-5000204b-9bee-4232-9ac3-62aecb41367d

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Travelwithhamid)

این مسجد بنایی است بسیار قدیمی و در نهایت شکوه و جلال که علاوه بر روحانیت معنوی دارای ظاهری دلچسب و فرح‌انگیز است. امروز با گذشت ۱۱۰۰ سال همچنان این بنا بلندترین عمارت قاین است. در مورد بنای اولیه آن اختلاف نظر وجود دارد. استقرار یکی از پایه‌های مسجد روی آتشکده ساسانیان گویای تاریخ کهن آن است. از کتیبه‌های متعدد مسجد جامع می‌توان نتیجه گرفت که این بنا بارها بر اثر زلزله صدمه کلی دیده و مرمت شده است. در یکی از کتیبه‌های ایوان بسال ۷۹۶ هجری قمری نوشته شده: این بنا به فرمان جمشید قارن از خاندان معروف قارن که در دوره امیر تیمور جهانگشا حاکم قاین و مدتی حاکم ساری و دامغان بود تعمیر و مرمت شد.

کپی لینک

موزه مردم شناسی قاین

2022-5-cb70f286-6ecd-4cf0-be48-d8a6722be766

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: هادی بنایی)

موزه مردم‌شناسی قاین در طبقه همکف خانه تاریخی سلطانی که از بناهای تاریخی شهر قاین است، طراحی شده و در اردیبهشت ماه ۱۳۸۴ افتتاح شد.

این منزل قدیمی، متعلق به خانواده سلطانی از ملاکین و بزرگان قاین بوده است. اصل بنا متعلق به دوره زندیه بوده و در دوره قاجار دوره پهلوی نیز تغییراتی در آن به‌وجود آمده و فضاهایی به آن اضافه شده است.

این موزه در بخش‌های مختلفی چون مراسم شب یلدا (کف‌زنی)، دستاسی، جاجیم‌بافی، کاشت، داشت و برداشت زعفران، ریسندگی، حلاجی و جلک‌ریسی، مراسم سنتی کشاورزی، تلم‌زنی (تهیه مواد لبنی) و مراسم سنتی عروسی همراه ساز و دهل و رقص محلی (اجرای موسیقی مقامی قاینات و خراسان جنوبی) با استفاده از مانکن با پوشش محلی که بیانگر آداب‌ورسوم کهن منطقه است طراحی شده است.

کپی لینک

موزه آب

2022-5-a912dcd2-4f0c-433f-8702-4f074ab0d7da

منبع عکس: سایت balad.ir (عکاس: ناشناس)

موزه آب شهرستان قاین در آبان ماه سال ۱۳۸۶ افتتاح شد. این آب‌انبار در انتهای کوچه سنگی که بازار قدیم در آن واقع بوده است قرار دارد و به همین دلیل به آب‌انبار بازار معروف است، که از قنات (کهناب) آبگیری می‌شد. بنای آب‌انبار دارای کلیه قسمت‌ها و مشخصات اصلی آب‌انبارها است و راه‌پله‌ای است که به پاشیر منتهی می‌شود. با توجه به پوشش آب‌انبار و شواهد تاریخی موجود بنای آب‌انبار مربوط به دوره تیموری بوده است.

این موزه که تنها موزه آب استان است شامل نمایش شاه‌راه‌های آبی مرتبط به دوره‌های تاریخی و مجموعه‌ای از تصاویر مرتبط به تاسیسات آبی (سدها، آب‌انبارها، قنوات)، وقف‌نامه‌ها و... است.

کپی لینک

غار جوجه

2022-5-8b1156c9-622b-4090-a502-7db8a34d6737

منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Kom th 1346)

این غار در ۲۵ کیلومتری شرق قائن و ۵ کیلومتری جنوب غرب روستای خونیک علیا قرار دارد. غار جوجه یکی از شگفت‌انگیزترین غارهای طبیعی قائن است که از لحاظ باستان‌شناسی اهمیت دارد. این غار برخلاف اسم آن از بزرگ‌ترین غارهای شناسایی شده در استان خراسان جنوبی است که انتهای آن بر اثر زلزله یا فرسایش سنگ‌ها به مرور بسته شده است. دهانه این غار در ارتفاع تقریبی ۸۰ متر از کف دره رو به شرق قرار دارد. ابعاد دهانه غار ۲×۴ متر است و ارتفاع داخل غار به ۴۰ متر نیز می‌رسد. داخل غار متشکل از یک تالار اصلی است و تشکیلات زیبای بلوری و گل کلمی بر سطح دیواره‌ها و سطح کف مشاهده می‌شود.

همچنین در قسمت‌هایی از غار تشکیلات زیبای استالاکتیت و استالاگمیتی دیده می‌شود. در داخل غار می‌توان آثار پراکنده سفال را مشاهده کرد. در ابتدای غار حوضی ساخته شده از مصالح سنگ و ساروج وجود دارد. نرسیده به غار جوجه از مسیر رودخانه، در سمت چپ یک کوه سنگی دهانه‌ای به نام کال زاغو دیده می‌شود که دارای ۳/۵ متر عرض و ۳ متر ارتفاع است. برای پیمایش این غار نیاز به تجهیزات سنگ‌نوردی است. این غار نیز به‌وسیله زلزله مسدود شده و تنها ۶۰۰ متر از مسیر قابل پیمایش است.

نویسنده: زهرا صالح‌نژاد