- مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۱ تا ۲ ساعت
- ایران، استان خوزستان، اهواز، خیابان زند، شهید خوانساری، بین کافی و جهانیان
حیاطی کهنسال با درهای قدیمی و شیشههای رنگی و دیوارهای آجرپوش در دورتادور، درخت نخلی خمیده، حوض آبی مصفا و گلدانهای سفالی دلانگیز؛ اینجا خانه ماپار است. روزگاری زندگی با همه خوب و بدش در این خانه جریان داشت. این بنا شاهد گذر تاریخ بوده و در دل هر سنگ و آجر آن خاطرهای نهفته است.
با قدمتی که به اوایل دوره پهلوی بازمیگردد، اکنون خانه ماپار بازسازی شده است و بخشهای گوناگونی از قبیل شربتخانه، عکاسخانه و... در آن جای گرفتهاند. این مجموعه دوستداشتنی بهعنوان یکی از جاهای دیدنی اهواز، در تمام طول سال میزبان اهالی شهر و گردشگران است. با کجارو همراه باشید تا سری به این خانه زیبا بزنیم.
هرآنچه میخواهید درباره خانه ماپار بدانید:
معرفی خانه ماپار
خانه ماپار یکی از خانههای قدیمی اهواز است که به فاصله اندکی از رودخانه کارون در خیابان خوانساری قرار دارد. بهنظر میرسد خانه ماپار از موریانه و رطوبت سالیان، جان سالم بهدر برده است. دیگر میشود میان آجرهای قدیمیاش، در کنار حوض آبی و گلدانهای سفالی نشست و شربتی نوش جان کرد. میشود صبحانه را کنار درخت گلکاغذی صورتی میل کرد و به سالها و دهههایی اندیشید که بر این خانه گذشته است.
عکس از گوگلمپ (عکاس: Rezgar)
خانه ماپار کجاست؟
خانه ماپار یکی از آثار تاریخی و جاهای دیدنی استان خوزستان است که آن را به نشانی اهواز، خیابان نادری، خیابان خوانساری، بعد از چهارراه اول، بین کافی و جهانیان، پلاک ۵۵۱ پیدا میکنید. (مشاهده روی نقشه)
عکسهای گالری از گوگلمپ (عکاسان: Rezgar، محمدو کامیار)
خانه ماپار از یادگارهای دوره پهلوی اول محسوب میشود و محل زندگی عبدالمجید ماپار، از تجار خوزستان بوده است. او در اواخر دوره قاجار در این خانه ساکن شد و در اوایل دوره پهلوی، تغییراتی در بنای آن بهوجود آورد. در این کار، ماپار از یکی از بهترین معماریهای دوره پهلوی بهره جست. بعد از فوت ماپار، خانه وی توسط دولت پهلوی توقیف شد و بعد از انقلاب اسلامی، سازمان میراث فرهنگی، آن را در اختیار گرفت.
خانه ماپار در پنجم آذر ماه سال ۱۳۸۰ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. از سال ۱۳۸۶ انجمن دوستداران ادبی حافظ و کتابخانه حافظ در این خانه جای گرفتند. طی این سالها مرمت خاصی روی این بنا انجام نشد و خانه از موریانه، شوره و رطوبت آسیبها دید.
عکس از گوگلمپ (عکاس: رویا بویری)
در سال ۱۳۹۵، خانه ماپار به سرمایهگذار بخش خصوصی واگذار شد و بازسازی خانه با نظارت سازمان میراث فرهنگی آغاز شد. هماکنون خانه ماپار مرمت و سیستم برق و آب آن تعویض و بازسازی شده است.
عکسهای گالری از گوگلمپ (عکاسان: Rezgar، Man و اشکان رئیسی)
اگر دوست دارید ساعتی را در حالوهوای دوره پهلوی غرق شوید و از سکوت و آرامش لذت ببرید، از ساعت ۷ صبح تا ۱۱ شب زمان دارید تا به خانه ماپار بروید.
عکس از گوگلمپ (عکاس: Man)
اگر تاکنون از خانه ماپار دیدن کردهاید، نظرات خود را با ما و دیگر کاربران کجارو به اشتراک بگذارید.
منبع عکس کاور: گوگل مپ. عکاس: Mehdi Akbari
سوالات متداول
خانه ماپار کجاست؟
خانه ماپار در اهواز، خیابان نادری، خیابان خوانساری، بعد از چهارراه اول، بین کافی و جهانیان، پلاک ۵۵۱ قرار دارد.
قدمت خانه ماپار به چه زمانی بازمیگردد؟
قدمت خانه ماپار به اوایل دوره پهلوی بازمیگردد.
خانه ماپار چه بخشهایی دارد؟
بخشهای خانه ماپار شامل نگارخانه، عکاسخانه، رستوران و شربتخانه، مرکز تولید و فروش صنایع دستی و همچنین مرکز اطلاعرسانی گردشگری و میراث فرهنگی خوزستان میشود.
ساعات بازدید از خانه ماپار چیست؟
ساعات بازدید از خانه ماپار از ساعت ۷ صبح تا ۱۱ شب است.
با سپاس از آقای مجتبی گهستونی، مسئول روابط عمومی خانه ماپار که عکسهای گالری را در اختیار ما قرار دادند.
نویسنده: مهتاب خسروشاهی