- مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۱ تا ۲ ساعت
- بازدید از این جاذبه رایگان است
- ایران، استان هرمزگان، ۸۰ کیلومتری بندر عباس، بخش سیاهو، نزدیکی روستای خرسین
گنبد نمکی خرسین محدودهای نسبتا بزرگ را در نزدیکی سیاهو به خود اختصاص داده است. این گنبد میزبان جذابیتهای نمکی نظیر آبشارها و چشمهها، بلورها و قندیلهای گل کلم است. یکی از سازههای طبیعی گنبد، غار خرسین نام دارد. این غار با اشکال نمکی متفاوت، یکی از بکرترین غارهای استان هرمزگان به شمار میآید. با کجارو همراه باشید و درباره غار خرسین بیشتر بخوانید.
با غار خرسین آشنا شوید:
معرفی غار خرسین
کوه نمکی خرسین نوعی گنبد نمکی است که نوک آن، پوششی از بادام کوهی دارد و قسمتهای جانبیاش، تحتتاثیر فشارهای درونی زمین بهصورت نمک ظاهر شده است. بهعلت نمکی شدن بافت خاک، قسمتهای جانبی پوشش گیاهی قابلتوجهی ندارد. اشکال انحلالی نمک بهصورت متنوع در این گنبد ایجاد شدهاند. البته آب شوری که از گنبد سرچشمه میگیرد به زمینهای کشاورزی اطراف و آبهای شیرین منطقه اثرات زیانبار وارد کرده است. غار خرسین که در دل این گنبد جای گرفته است، از پربازدیدترین جاذبه های گردشگری استان هرمزگان به شمار میآید.
عکس از وبسایت ashkannews.ir (عکاس: نامشخص)
غار خرسین یکی از معدود غارهای نمکی بکر و دست نخورده استان هرمزگان است. محیط کوه غالبا از سنگهای ناپایدار و نمکی تشکیل شده است؛ از اینرو پیشروی در این غار باید با احتیاط کامل انجام شود. ارتفاع دهانه غار سه متر، عرض دهانه جهار متر و طول غار ۱۷۸ متر است.
در سراسر مسیر غار خرسین قندیلها نمکی دیده میشوند که تماشای آنها تجربهای منحصربهفرد را به ارمغان میآورد. همچنین بهطور شگفتآوری در میانه غار آبشار نمکی به ارتفاع ۱۲ متر قابل رویت است.
غار خرسین کجاست؟
غار خرسین در جوار روستای خرسین، دهستان سیاهو از توابع بخش مرکزی شهرستان بندرعباس قرار دارد. این منطقه دارای چشماندازهای طبیعی منحصربهفرد نظیر ستونهای نمکی، آبشارها و چشمههای نمکی و... است. (مشاهده گنبد نمکی خرسین روی نقشه)
- فاصله غار خرسین تا بندر عباس: حدود ۱۰۰ کیلومتر
- فاصله غار خرسین تا میناب: حدود ۱۷۰ کیلومتر
عکسهای گالری از گوگلمپ (عکاسان: مجید رستمی شهربابکی، بابک شهریاری)
غارنوردی در غار خرسین
با ورود به غار و بعد از طی چند متر، وارد تالاری میشوید که در واقع بزرگترین و تنها تالار این غار است. پس از حدود ۱۰ متر پیشروی در تالار، به یک حفره یا بهاصطلاح گربهرو میرسید که در سمت چپ قرار دارد و شما را وارد راهروی اصلی غار میکند. این راهرو بدون داشتن راههای فرعی و گمراهکننده تا طول ۱۷۰ متری داخل غار پیش میرود. هنگام ورود به راهرو بهسادگی متوجه شیب غار میشوید. این شیب بهطرف بالا تا رسیدن به انتهای غار ادامه مییابد.
عکس از وبسایت hormozgan.doe.ir (عکاس: نامشخص)
بهطور متوسط ارتفاع این راهرو تا پایان غار سه متر و عرض آن در عریضترین قسمتها بین ۵ تا ۱۰ متر است. در طول مسیر چند گربهرو و راهروی کوتاه و تنگ وجود دارد که پیشروی را قدری کند میکند. در طول مسیر قندیلهای نمکی متعددی دیده میشوند که جز جداناشدنی این غار زیبا و بکر هستند. لازم به ذکر است جریان آب شوری در غار وجود دارد که با توجه به شیب غار در فصل زمستان و بارشهای شدید دارای سرعت نسبتا زیادی بهسمت خارج غار است. پس از یک ساعت غار نوردی به انتهای غار میرسید.
بهترین زمان بازدید از غار خرسین
بهترین زمان بازدید از غار خرسین، اوایل بهار و تابستان است؛ یعنی زمانهایی که میزان بارندگی کمتری وجود دارد. بهعلت ریزشی و ناپایدار بودن دیوارههای غار و بهطور کلی محیط کوه خرسین، بازدید از غار در فصلهایی که با بارش شدید همراه میشود، بههیچوجه توصیه نمیشود.
نکات بازدید از غار خرسین
- از آنجایی که آب آشامیدنی در داخل و همچنین در نزدیکی غار در دسترس نیست، باید از قبل پیشبینیهای لازم را به عمل آورید.
- نکات ایمنی را در خصوص بازدید از غارها رعایت کنید.
- بهتر است با راهنما یا در قالب تور گردشگری از غار بازدید کنید.
- در سفر به نواحی مختلف به باورهای مردم محلی احترام بگذارید.
- با خرید از محطولات بومی و اقامتگاه در خانههای بومگردی، نقشی موثر در رونق اقتصادی منطقه داشته باشید.
- طبیعت گنجینهای است غنی و ارزشمند. آن را پاس بدارید و از وارد آوردن هرگونه آسیب به آن جدا خودداری کنید.
عکس از وبسایت mojeborna.ir (عکاس: نامشخص)
سوالات متداول
غار خرسین کجاست؟
غار خرسین در جوار روستای خرسین، دهستان سیاهو از توابع بخش مرکزی شهرستان بندرعباس قرار دارد.
بهترین زمان بازدید از غار خرسین چه وقتی است؟
بهترین زمان بازدید از غار خرسین، اوایل بهار و تابستان است.
فاصله غار خرسین تا بندر عباس چقدر است؟
اصله غار خرسین تا بندر عباس حدود ۱۰۰ کیلومتر است.
آیا میتوانیم از غار خرسین بازدید کنیم؟
بله. البته پیشروی در این غار باید با احتیاط کامل انجام شود.
نویسنده: زهرا صالح نژاد