کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

باغ ایرانی تهران

دوشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۳
مطالعه 18 دقیقه
باغ ایرانی تهران
باغ ایرانی تهران از جاهای دیدنی تهران است که در خیابان شیخ بهایی قرار دارد.
تبلیغات
باغ ایرانی تهران
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۲ تا ۳ ساعت
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • ایران، استان تهران، تهران، خیابان شیخ بهایی شمالی، ۲۰ متری پیروزان، کوچه شهید صابری
باغ ایرانی تهران
مشاهده روی نقشه
2018-4-d66a77ad-ec75-4de9-b75b-e9b5bf0730ef
2018-4-24bdf647-49aa-4796-a494-4a441627a981
2018-4-ad9ef5bb-ea35-4826-b7b1-ed953659de27
2018-4-80e1df74-933e-4dc1-898a-1955d3f7555a
باغ ایرانی تهران
باغ ایرانی تهران
باغ ایرانی تهران
باغ ایرانی تهران- باغ مستوفی
باغ ایرانی ده ونک
باغ ایرانی ده ونک
باغ ایرانی ده ونک
باغ ایرانی ده ونک
باغ ایرانی ده ونک
باغ ایرانی ده ونک
باغ ایرانی ده ونک
باغ ایرانی ده ونک
باغ ایرانی
باغ ایرانی
باغ ایرانی
باغ ایرانی
باغ ایرانی
باغ ایرانی
باغ ایرانی
باغ ایرانی
باغ ایرانی
باغ ایرانی
باغ ایرانی

باغ ایرانی یکی از معروف‌ترین جاهای دیدنی تهران است که به‌خاطر لاله‌های زیبایش شناخته می‌شود. در واقع، یکی از دیدنی‌ترین بخش‌های باغ ایرانی را می‌توان لاله‌های رنگارنگی دانست که هر ساله از اواخر فروردین‌ماه تا اواسط یا حدود اواخر اردیبهشت‌ماه در این باغ، چشم‌نوازی و دلبری می‌کنند. علاوه بر این، در باغ ایرانی می‌توانید در میان درختانی قدم بردارید که قدمت آن‌ها به دوره قاجار می‌رسد و از تماشای پرنده‌های زیبایی از جمله طوطی، مرغ مینا، دارکوب و... لذت ببرید. در این مقاله، کجارو شما را به تماشای مهمانی لاله‌ها در باغی ایرانی دعوت می‌کند؛ مهمانی که به رایگان است و هیچ هزینه‌ای برایتان ندارد.

درباره باغ ایرانی بیشتر بدانید:

کپی لینک

باغ ایرانی کجاست؟

  • آدرس: ده ونک، خیابان شیخ بهایی شمالی، ۲۰ متری پیروزان، کوچه شهید صابری (مشاهده روی نقشه)
  • شماره تماس: ۸۸۲۱۶۲۱۲ ۰۲۱
بنای باغ ایرانی تهران از رو به رو؛ منبع عکس: وب سایت Chtn.ir. عکاس: وحید احمدی

منبع عکس: وب‌سایت Chtn.ir. عکاس: وحید احمدی

باغ ایرانی یکی از جاذبه های گردشگری تهران است که در منطقه ده ونک قرار دارد. فاصله این باغ تا میدان ونک به حدود پنج کیلومتر (۲۰ دقیقه با خودرو)، تا میدان ولیعصر ۱۰ کیلومتر (۲۵ دقیقه با خودرو) و تا میدان تجریش ۱۱ کیلومتر (۳۰ دقیقه با خودرو) می‌رسد.

کپی لینک

مسیر دسترسی به باغ ایرانی تهران

باغ ایرانی تهران- باغ مستوفی

منبع عکس: وب‌سایت Mehrnews.com. عکاس: مریم کامیاب

  • مسیر دسترسی به باغ ایرانی با خودروی شخصی: اگر برای رفتن به باغ ایرانی استفاده از خودروی شخصی مد نظر شما است، ابتدا در بزرگراه کردستان قرار بگیرید و به خیابان رشید یاسمی وارد شوید. مسیر پیش‌رو را در خیابان ۱۲ متری طی کنید تا به خیابان صابری برسید. علاوه بر این، می‌‌توانید در خیابان شیخ بهایی شمالی قرار بگیرید و سپس به ۲۰ متری پیروزان وارد شوید. قبل از عازم شدن با خودروی شخصی این نکته را در نظر داشته باشید، که مجموعه باغ ایرانی پارکینگ ندارد و شما باید برای پارک خودرو از کوچه‌های فرعی یازدهم یا قوام‌پور استفاده کنید.
  • مسیر دسترسی به باغ ایرانی با تاکسی : برای رسیدن به باغ ایرانی با استفاده از تاکسی، به میدان ونک بروید و از طریق پایانه تاکسیرانی واقع در این میدان خود را به باغ ایرانی برسانید.
  • مسیر دسترسی به باغ ایرانی با اتوبوس: اگر برای رسیدن به باغ ایرانی قصد استفاده از اتوبوس را دارید، ابتدا با اتوبوس بی‌‌آر‌تی یا هر نوع اتوبوس شهری دیگری خود را به میدان ونک برسانید و باقی مسیر را با تاکسی‌های میدان ونک طی کنید.
  • مسیر دسترسی به باغ ایرانی با مترو: نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به میدان ونک ایستگاه حقانی در خط یک (تجریش- کهریزک) متروی تهران است. پس از رسیدن به این ایستگاه از مترو پیاده و از ایستگاه خارج شوید. از این ایستگاه تا میدان ونک را با تاکسی طی کنید. از پایانه تاکسی‌های میدان ونک نیز مجددا سوار تاکسی شوید و به‌سمت باغ ایرانی حرکت کنید.
باغ ایرانی
باغ ایرانی
باغ ایرانی
باغ ایرانی

تصاویر باغ ایرانی در تهران، منبع عکس‌های گالری: وب‌سایت‌های Tasnimnews.com و Mehrnews.com. عکاس‌ها: فواد اشتری و مریم کامیاب

کپی لینک

ساعت کاری باغ ایرانی

  • ساعت کاری باغ ایرانی (سال ۱۴۰۳): از ساعت ۶ تا ۲۳ (بازدید از باغ ایرانی در روزهای آخر هفته و تمامی تعطیلات رسمی امکان‌پذیر است.)
  • ساعت فعالیت کتابخانه‌های داخل باغ (سال ۱۴۰۳): از ساعت ۸ تا ۱۶ (کتابخانه‌ها در روزهای جمعه و تعطیلات رسمی فعالیت ندارند.)
  • قیمت بلیط باغ ایرانی ده ونک و استفاده از کتابخانه‌ها (سال ۱۴۰۳): رایگان
باغ ایرانی تهران

منبع عکس: وب‌سایت‌ Mizanonline.ir. عکاس‌: مهناز رحیم لو

کپی لینک

درباره باغ ایرانی تهران؛ بوستانی از لاله‌ها

بوستان مهندس علی مختاری؛ نامی که شما بر بالای سردر باغ ایرانی ده ونک می‌بینید و شما را کنجکاو می‌کند که آیا این باغ متعلق به علی مختاری است؟ اما عجله نکنید! از سردر و ورودی‌های آجری و مشبک باغ، در حالی که لوسترهای سبز و آبی آن را تماشا می‌کنید عبور کنید، وارد باغ شوید تا با داستان آن بیشتر آشنا شوید و جواب سؤالتان را پیدا کنید.

پوشش گیاهی باغ ایرانی؛ منبع عکس: وب سایت Chtn.ir. عکاس: وحید احمدی

منبع عکس: وب‌سایت Chtn.ir. عکاس: وحید احمدی

باغ ایرانی از باغ‌های قدیمی محله ونک و دیدنی های تهران در شب است؛ این باغ مساحتی حدود ۳۰,۰۰۰ متر مربع دارد که بیش از ۲۰,۰۰۰ متر مربع از آن را فضای سبز پوشانده است. دوست دارید بدانید ساکنان قدیمی این باغ چه کسانی هستند؟ درختان ۱۵۰ ساله تا ۲۵۰ که سن عهد قاجاری دارند؛ چنارها، سروها، نارون‌ها، زبان‌گنجشک‌ها، اقاقیا و درخت‌های چون گردو، توت، انار و خرمالو به‌همراه یک استخر قدیمی از ساکنان این مکان‌ هستند که حق آب و گل دارند.

باغ ایرانی تهران طی دهه گذشته تغییرات چشم‌گیری داشت؛ ولی این تغییرات در پوشش گیاهی آن خللی ایجاد نکرده است و همچنان می‌توان از وجود درختان کهن چندین و چند ساله قاجاری در آن لذت برد. درختان چنار، سروهای بلند و نارون‌های زیبا از جمله درختان قدیمی این باغ محسوب می‌شوند که اصالت خاصی به باغ ایرانی بخشیده‌اند. گونه‌های گیاهی دیگر از قبیل برگ بو، زرشک، شیر خشت، مورد، انواع رز و نسترن و بوته‌های فصلی و دائمی به مجموعه‌ای بی‌نظیر در باغ ایرانی تبدیل شده‌اند. از گیاهان فصلی این مجموعه نیز می‌توان به انواع لاله، شمعدونی، نرگش، بنفشه و... اشاره کرد.

در باغ ایرانی پرنده‌های زیبایی از جمله طوطی، مرغ مینا، دارکوب و... وجود دارند که در هم آمیختگی صدای آن‌ها با صدای فواره‌های آب، حس آرامش را به گردشگران می‌بخشد. علاوه بر این، باغ ایرانی پر از مکان‌های ناب و زیبا برای عکاسی است و اگر علاقه‌مند به این حرفه هستید، همراه داشتن دوربین را به خاطر بسپارید.

باغ ایرانی ده ونک
باغ ایرانی ده ونک
باغ ایرانی ده ونک
باغ ایرانی ده ونک
باغ ایرانی ده ونک
باغ ایرانی ده ونک
باغ ایرانی ده ونک
باغ ایرانی ده ونک

منبع عکس‌های گالری: وب‌سایت‌های Mizanonline.ir و Mehrnews.com. عکاس‌ها: مهناز رحیم لو و مریم کامیاب

بقیه چیزهایی که در باغ ایرانی می‌بینید جدید هستند و عمر زیادی از آن‌ها نمی‌گذرد. این باغ ۱۱ بخش دارد که با نام‌های بی‌کرانگی، طبیعت، شعر، باغ‌ درون، بهشت یک، بهشت دو، تنهایی، آرامش، دو رنگ، خاطره و اسطوره شهرت دارند. این بخش‌ها در دو محور به نام‌های سروستان و چنارستان قرار گرفته‌اند.

دوست دارید با چه کسی از تماشای باغ ایرانی لذت ببرید؟ دلتان می‌خوهد قاب‌عکس به‌یادماندنی‌ از این باغ را با تصویر چه کسی در گنجینه‌ خاطرات زندگی‌تان به ثبت برسانید؟ با هرکس که به این باغ بروید، با دوستان و خانوداه؛ باغ ایرانی منتظر شما است و در فصل زیبای بهار، دعوت‌نامه‌ی ویژه برای بازدید از مناظر دیدنی‌اش که با رنگ گل‌های زیبا و رنگارنگ لاله مزین شده برای‌تان می‌فرستد. باغی که سکوت و آرامش آن شما را به داشتن لحظاتی فرح‌بخش دعوت و به خواندن کتاب موردعلاقه‌تان وسوسه می‌کند. آدمی در این مکان دوست دارد ساعت‌ها بشیند و خاطرات خوش و دلنشین زندگی را مرور کند یا با رفیقی ساعت‌ها به گفت‌وگویی دوستانه بپردازد.

کپی لینک

معرفی باغ ایرانی

باغ‌های ایرانی با سبک معماری و ساختار خود در جهان بی‌نظیر هستند. باغ‌هایی که در تمامی ادوار تاریخی این مرز و بوم شکل گرفته‌اند و همیشه جزو یکی از بهترین تفرج‌گاه‌های پادشاهان و سلاطین بوده‌اند؛ مثل اولین باغ ایرانی در دوره‌ هخامنشیان یعنی پاسارگاد و باغ شازده ماهان در کرمان و ارم در شیراز. این باغ‌ها الگوی خاص خودشان را دارند و با هم نوعان خود در سایر کشورها فرق دارند.

نهر باغ ایرانی؛ منبع عکس: وب سایت Chtn.ir. عکاس: وحید احمدی

منبع عکس: وب‌سایت Chtn.ir. عکاس: وحید احمدی

باغ ایرانی مکانی است که با عمارت یا کوشکی در وسط و نهرهایی روان که با انواع گل‌ها، گیاهان و درختان که در چهار طرف آن به‌طور منظم کاشته شده‌اند، مشجر شده است. حوض و حوضچه‌ای در وسط و کل باغ با دیوارهایی بلند که آن را از دنیای شلوغ اطرافشان جدا و دنیایی از آرامش را ایجاد می‌کند، محصور شده‌اند. همین ویژگی‌ها باعث شد تا باغ موردنظر ما نام باغ ایرانی را به خود بگیرد.

کپی لینک

نکاتی درباره باغ ایرانی

2020-5-74d46060-1b7a-4019-bebb-6dcbbe2c3c37

منبع عکس: وب‌سایت‌ Mizanonline.ir. عکاس‌: مهناز رحیم لو

  • اگر جزو افراد توان‌یاب هستید، برای بازدید از باغ ایرانی خیالتان راحت باشد چون مسیرهای رفت‌وآمد این باغ به‌گونه‌ای طراحی شده که بتوانید از آن عبور کنید.
  • اگر با کودکان و فرزندان دلبند‌تان به این مکان می‌روید مراقب آن‌ها باشید؛ زیرا حوض‌ها و آب راه‌ها، حفاظی ندارند.
  • گل‌های لاله‌ی این باغ به شما زیبایی را هدیه می‌دهند و از شما برای تماشای زیبایی‌شان دعوت کرده‌اند؛ پس از چیدن آن‌ها یا وارد شدن به باغچه‌ها جداً خودداری کنید.
کپی لینک

تاریخچه باغ ایرانی

باغ ایرانی تهران متعلق به یکی از خاندان‌های معروف دوره‌ قاجار و بخشی از باغ مستوفی الممالک بود که دیوار به دیوار شمالی آن ساختمان‌ها و دیوار گلی باغ قدیمی را می‌توان دید. باغ و عمارت این مجموعه متعلق به «میرزا حسن‌خان مستوفی‌الممالک‌» (فرزند میرزا یوسف‌خان مستوفی‌ و شکر خانم، دختر رئیس یکی از قبایل کرد) بود. خاندان وی یکی از خانوداه‌های مهم و سیاسی در تاریخ ایران محسوب می‌شوند که مالکیت بیشتر زمین‌های ده ‌ونک را نیز داشتند. پدر میرزا حسن، اراضی ده‌ ونک را از ناصرالدین شاه خرید و با حفر چند رشته قنات آن را به‌صورت آبادی درآورد.

باغ ایرانی تهران

منبع عکس: وب‌سایت‌ Mizanonline.ir. عکاس‌: مهناز رحیم لو

باغ ایرانی تهران همچون دیگر باغ‌ها و گلستان‌های ایرانی المان‌های مشخصی دارد که از میان آن‌ها می‌توان به حوض‌ها، فواره‌ها و آبراه‌ها، سازه‌های مشبکی و آجری، رعایت تقارن هندسی، درختان کهنسال و سربه‌فلک کشیده و سردرهای طاقی شکل اشاره کرد. این مجموعه در سال ۱۳۸۱ خورشیدی به‌عنوان اثری ملی در فهرست میراث ملی به ثبت رسید و امروزه نیز از جمله جاهای دیدنی در پایتخت است.

سرانجام، شهرداری تهران باغ ایرانی را از مالکان آن خرید و با حفظ اصالت آن، بناها را مرمت و با طرح و الگوی باغ ایرانی، به باغ سرو سامان داد و سپس آن را در معرض نمایش عموم قرار داد. همچنین در سال ۱۳۹۳ خورشیدی، به پاس زحمات زیاد و چندین ساله آقای «علی محمد مختاری» (مدیر عامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز استان تهران) به نام ایشان تغییر نام پیدا کرد و از آن پس این باغ با نام «بوستان علی محمد مختاری» شناخته می‌شود.

کپی لینک

جشنواره گل لاله در باغ ایرانی تهران

گل لاله

منبع عکس: وب‌سایت Mehrnews.com. عکاس‌: مریم کامیاب

یکی از دیدنی‌ترین بخش‌های باغ ایرانی لاله‌های رنگارنگی هستند که هر ساله از اواخر فروردین‌ماه تا اواسط یا حدود اواخر اردیبهشت‌ماه در این باغ، چشم‌نوازی و دلبری می‌کنند. جشنواره گل لاله در باغ ایرانی تهران یکی از بهانه‌های اصلی بازدیدکنندکان برای آمدن به این مکان محسوب می‌شود.

گل لاله یکی از گیاهان بومی کشور است که علاوه بر ایران، بومی نواحی جنوب اروپا، شمال آفریقا، آناتولی و شمال غربی چین نیز است. این گل به خانواده‌ی «لیلیاس» (Liliaceae) و راسته‌ی «لیلیالس» (Liliales) تعلق و ۱۰۹ گونه مختلف را شامل می‌شود. لاله‌ گیاهی چندساله و پیاز دار است و بیشتر آن‌هایی که امروزه کشت می‌شوند از گونه‌ی «گل لاله باغی یا دیدیه» (Tulipa gesneriana) به‌دست آمده‌اند.

لاله های صورتی باغ ایرانی؛ منبع عکس: وب سایت Chtn.ir. عکاس: وحید احمدی
لاله های دو رنگ باغ ایرانی؛ منبع عکس: وب سایت Chtn.ir. عکاس: وحید احمدی
لاله های بنفش باغ ایرانی؛ منبع عکس: وب سایت Chtn.ir. عکاس: وحید احمدی
گل های نرگس در باغ ایرانی؛ منبع عکس: وب سایت Chtn.ir. عکاس: وحید احمدی
کپی لینک

بخش های مختلف باغ ایرانی

  • کوشک: ساختمان اصلی باغ ایرانی یا کوشک آن در سمت شمال آن و در انتهای باغ جای دارد. این بنا که قبلا به‌عنوان کافه و رستوران استفاده می‌شد، در حال حاضر بخشی از آن به‌عنوان کتابخانه اهدایی رهبر معظم انقلاب اسلامی و بخشی نیز به‌عنوان دفتر اداری در نظر گرفته شده است.
  • وروردی: باغ ایرانی سه ورودی دارد. ورودی اصلی در بخش جنوبی قرار دارد و دو ورودی شرقی و غربی با سازه‌های مشبک و آجری همراه‌با لوسترهایی سبزرنگ در دو سوی باغ دیده می‌شوند.
  • کتابخانه: از ویژگی‌های جالب باغ ایرانی، داشتن دو کتابخانه‌ برای آقایان و خانم‌ها است. فضای دلنشین این مکان برای مطالعه بسیار لذت‌بخش خواهد بود. کتابخانه آقایان در کوشک اصلی قرار دارد و کتابخانه خانم‌ها در بنای کوچک محوطه باغ است.
بنای باغ ایرانی تهران از پایین؛ منبع عکس: وب سایت Chtn.ir. عکاس: وحید احمدی

منبع عکس: وب‌سایت Chtn.ir. عکاس: وحید احمدی

  • طاق میانی: طاق میانی مجموعه باغ ایرانی، در روبه‌روی کوشک اصلی و مجاورت با حوض بزرگ آن قرار دارد. این طاق اصالت تاریخی ندارد و تنها با سبک و سیاق معماری ایرانی و سنتی ساخته شده است. طاق میانی یکی از مکان‌های بسیار جذاب برای عکاسی محسوب می‌شود.
  • حوض و فواره‌ها: آبراه‌ها، حوض‌ها و فواره‌های آن‌ها از المان‌های اصلی باغ ایرانی به شمار می‌آیند که در سراسر باغ قابل‌مشاهده هستند. در هنگام ورود به این باغ مجموعه حوض‌ها و آبراه‌ها بیش از هرچیزی نظر بیننده را به خود جلب می‌کنند و باغ ایرانی بخشی از جذابیت خود را مدیون این جاذبه‌ها است.
کپی لینک

امکانات رفاهی و تفریحی باغ ایرانی

گردشگران در باغ ایرانی تهران؛ منبع عکس: وب سایت Chtn.ir. عکاس: وحید احمدی

منبع عکس: وب‌سایت Chtn.ir. عکاس: وحید احمدی

باغ ایرانی علاوه بر فضاهای مشجر شده و چشم‌نواز دارای امکاناتی است که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهد شد.

  • زمین بازی مخصوص کودکان: اگر کودکانتان برای گردش در باغ ایرانی همرا‌ه شما هستند، بهتر است بدانید برای سرگرمی آن‌ها در این باغ، بخشی اختصاص داده شده است و آن‌ها می‌توانند از بازی‌ و تفریح لذت ببرند.
  • زمین ورزش مخصوص بزرگسالان: در ضلع غربی باغ بخشی وجود دارد که برای فعالیت‌های ورزشی خانواده‌ها در نظر گرفته شده است. در این قسمت میز پینگ پنگ، تورهای والیبال، بسکتبال، وسایل بدن‌سازی و زمین فوتبال دیده می‌شوند.
  • آلاچیق‌ها: وجود آلاچیق‌های متعدد و سکوهای مخصوص، مکان‌های مناسبی برای یک دورهمی خانوادگی و گل گفتن و گل شنیدن در باغ ایرانی هستند. پس اگر قصد دارید، مدتی را در آرامش بنشینید و درکنار نوشیدن چای از صدای آب و آوازهای پرندگان لذت ببرید، زیرانداز را به‌همراه داشته باشید.
  • آب آشامیدنی، نمازخانه و سرویس بهداشتی: برخی از سرویس بهداشتی‌های باغ ایرانی ویژه افراد توان‌یاب است.
  • کافه و رستوران: در فضای باغ ایرانی هیچ کافه یا رستورانی وجود ندارد؛ ولی در محدوده آن بسیاری کافه، رستوران، فست‌فود و سوپر مارکت قرار گرفته است. فقط مغازه کوچکی در این باغ وجود دارد که امکان خرید نسکافه، چای و تنقلات از آن میسر است.
2020-5-9b14a464-e78a-4fe9-b6b0-5423785c5e86

منبع عکس: وب‌سایت‌ Mehrnews.com. عکاس: مریم کامیاب

کپی لینک

جاهای دیدنی اطراف باغ ایرانی

کپی لینک

مرکز خرید ونک

  • آدرس: میدان ونک، خیابان ونک (شرق به غرب)، نبش خیابان کار و تجارت(مشاهده روی نقشه)
  • فاصله باغ ایرانی تا مرکز خرید ونک: ۳ کیلومتر (۱۰ دقیقه با خودرو)
  • ساعت فعالیت (سال ۱۴۰۳): از ساعت ۹:۳۰ تا ۲۱:۳۰

«مرکز خرید ونک» با مساحت ۸,۰۰۰ متر مربع در دو طبقه تجاری و در سال ۱۳۷۰ خورشیدی فعالیت خود را آغاز کرده است. این مرکز خرید بیش از ۱۲۰ فروشگاه و مغازه دارد و از آن به‌عنوان یکی از بورس‌های لباس مجلسی به‌خصوص لباس مجلسی زنانه در تهران یاد می‌شود. در مرکز خرید ونک می‌توانید انواع لباس مردانه و زنانه مجلسی، شال و روسری، کیف و کفش، لباس راحتی و زیر، طلا و جواهر، ساعت، عینک، بدلیجات و... را تهیه کنید. همچنین این مرکز خرید در سالن‌های خود غرفه‌های خوشمزه فروشی دارد که انواع شکلات و خوراکی‌های خارجی، سیب‌زمینی سرخ‌کرده، بستنی و آب‌میوه‌ها را عرضه می‌کنند.

مرکز خرید ونک تهران؛ منبع عکس: گوگل مپ. عکاس: Amiradel Beygzadeh (Amir)

منبع عکس: گوگل‌مپ. عکاس: Amiradel Beygzadeh (Amir)

کپی لینک

پارک ملت

  • آدرس: خیابان ولیعصر، جنب بزرگ‌راه آیت‌الله هاشمی رفسنجانی یا نیایش(مشاهده روی نقشه)
  • فاصله باغ ایرانی تا مرکز خرید ونک: ۵ کیلومتر (۱۵ دقیقه با خودرو)
  • ساعت فعالیت (سال ۱۴۰۳): ۲۴ ساعته

«پارک ملت» یکی از بزرگ ترین و قدیمیترین پارک‌های تهران است که طرفداران زیادی دارد. از جاذبه‌های این پارک می‌توان به سردیس‌های مشاهیر، سازه‌ تعاملی شهری، دریاچه مصنوعی، آب‌نماها، آثار حجمی، پردیس سینمایی پارک ملت و باغ وحش آن اشاره کرد. همچنین پارک ملت برای رفاه حال گردشگران امکانات رفاهی و تفریحی همچون پیست اسکیت، زمین بازی بدمینتون، میز‌های شطرنج، مسیرهای پیاده‌روی و دویدن، مسیرهای دوچرخه‌سواری، وسایل ورزشی و بدن‌سازی، میز پینگ‌پنگ، کنسول فوتبال‌دستی، زمین والیبال، سینما چهار بعدی، زمین مخصوص بازی کودکان، بوفه، کافه، رستوران، نیمکت و آلاچیق‌های متعدد، پارکینگ، نمازخانه و سرویس‌بهداشتی‌های متعدد، آب‌ آشامیدنی و کلیمیک گل و گیاه را فراهم آورده است.

پارک ملت - پاییز
کپی لینک

مجتمع فرهنگی موزه‌ای سردار آسمانی

  • آدرس: میدان ونک، خیابان ولیعصر (جنوب به شمال)، بلوار میرداماد، نبش کوچه دفینه (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله باغ ایرانی تا مرکز خرید ونک: ۴ کیلومتر (حدود ۱۵ دقیقه با خودرو)
  • شماره تماس: ۸۸۷۷۴۷۴۵ ۰۲۱
  • ساعت فعالیت (سال ۱۴۰۳): به‌جز دوشنبه و جمعه‌ها همه‌روزه از ساعت ۹ تا ۱۷:۳۰

«مجتمع فرهنگی موزه‌ای سردار آسمانی» که با نام‌های «موزه پول» و «موزه دفینه» نیز شناخته می‌شود، یکی از موزه‌های غنی از دوره‌های مختلف و جاذبه‌های تهران است. در این مجتمع سه موزه تخصصی و دائمی اسکناس و سکه (پول)، هنر جهان و گوهر و آرایه‌های تاریخی مستقر هستند. این مجموعه از سال ۱۳۷۴ خورشیدی با نام موزه پول کار خود را آغاز کرد؛ ولی پس از یک دوره تعطیلی طولانی، مجددا در سال ۱۳۹۶ خورشیدی با تجمیع موزه خودرو، پول و زمان شروع دوباره داشت. در حال حاضر (سال ۱۴۰۳ خورشیدی) نیز با نام مجتمع فرهنگی موزه‌ای سردار آسمانی در حال فعالیت است.

مجموعه فرهنگی موزه‌ ای سردار آسمانی

منبع عکس: گوگل‌مپ. عکاس: میلاد طیبی

اگر از باغ ایرانی در تهران دیدن کردید، لطفا نظرات و تجربه‌های خود را با ما و دیگر کاربران عزیز کجارو به اشتراک بگذارید.

عکس کاور: خبرگزاری میزان (عکاس: مهناز رحیم لو)

نویسنده: اکرم زمانی نوری

سوالات متداول

  • باغ ایرانی کجاست؟

    باغ ایرانی در منطقه ده ونک قرار گرفته است و می‌توانید آن را در خیابان شیخ بهایی شمالی، ۲۰ متری پیروزان، کوچه شهید صابری پیدا کنید. این باغ تا میدان ونک حدود پنج کیلومتر (۲۰ دقیقه با خودرو)، تا میدان ولیعصر ۱۰ کیلومتر (۲۵ دقیقه با خودرو) و تا میدان تجریش ۱۱ کیلومتر (۳۰ دقیقه با خودرو) فاصله دارد.

  • جشنواره گل لاله در باغ ایرانی تهران چه زمانی برگزار می‌شود؟

    یکی از دیدنی‌ترین بخش‌های باغ ایرانی، لاله‌های رنگارنگی هستند که هر ساله از اواخر فروردین‌ماه تا اواسط یا حدود اواخر اردیبهشت‌ماه در این باغ، چشم‌نوازی و دلبری می‌کنند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات