- مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۲ تا ۳ ساعت
- بازدید از این جاذبه رایگان است
- ایران، استان تهران، تهران، منطقه سه، بزرگراه حقانی، بعد از پل بزرگراه مدرس
پارک طالقانی مکانی بسیار مناسب برای گشتوگذار است؛ بهویژه برای ساکنان پایتخت تا بتوانند از شلوغی و ازدحام و آلودگی شهر خلاص شده و ساعاتی خوش را در دامان طبیعت بگذرانند. پارک طالقانی در سال ۱۳۶۱ افتتاح شد؛ اما بیشترین تغییرات در آن در دهه ۱۳۹۰ رخ داد و با احداث پل طبیعت روی بزرگراه مدرس، به پارک آب و آتش متصل شد. در ادامه گزارش تصویری کجارو با هم گشتی در این پارک میزنیم تا با فضای آن بیشتر آشنا شویم.
هرآنچه میخواهید درباره پارک طالقانی تهران بدانید:
معرفی پارک طالقانی
پارک طالقانی یکی از پارکهای جنگلی و جاهای دیدنی تهران است که در تپههای عباسآباد قرار دارد. این مجموعه با جذابیتهای گوناگون و امکانات متنوع، گزینهای ایدئال برای گذارن ساعاتی در آرامش و تنفس هوای پاک است.
پیادهروی روی سنگریزههای پارک و شنیدن صدای آها حس خوبی به شما میدهد و در بعضی از نقاط پارک میتوانید از لابهلای درختان نیمنگاهی به پل طبیعت بیندازید. پارک طالقانی بهدلیل قرارگیری در تپههای عباسآباد، نمایی بسیار زیبا از شهر تهران را پیش روی شما میگذارد.
حضور گشتهای پلیس با توجه به ابعاد بزرگ، زیادی نقاط کور و حوادث تلخ گذشته، احساس امنیت و آرامش را به شهروندان و گردشگران میدهد. همچنین معابر پارک، تزیینات آن و امکانات تفریحی و ورزشی هرروز در حال افزایش و بهبود کیفیت و کمیت هستند.
پارک طالقانی کجاست؟
پارک طالقانی از مشهورترین پارک های جنگلی تهران است و در کنار بزرگراههای حقانی، همت و مدرس قرار دارد. (مشاهده روی نقشه)
دسترسی به پارک طالقانی
برای دسترسی به پارک طالقانی میتوانید از راههای گوناگون اقدام کنید. بهترین گزینه مترو است. خط یک مترو را سوار و در ایستگاه شهید حقانی پیاده شوید. از ایستگاه تا پارک حدود پنج دقیقه پیادهروی فاصله است. ایستگاه مترو شهید همت نیز برای دسترسی به قسمتهای جنوبی پارک مناسب است. البته از این ایستگاه برای دسترسی به مرکز پارک، باید مسیر طولانیتری را پیاده طی کنید. اگر قصد دارید با استفاده از خودروی شخصی به پارک بروید، از یکی از بزرگراههای همت، مدرس و حقانی اقدام کنید. در خروجی پارک طالقانی در بزرگراه حقانی، پارکینگ بزرگی واقع شده است. برای دسترسی با اتوبوس میتوانید از اتوبوسهای میدان صنعت-پایانه شهید حقانی، بلوار ارتش-پایانه شهید حقانی، پایانه اوشان-پایانه شهید حقانی و اختیاریه-پایانه شهید حقانی و برای دسترسی با تاکسی، از تاکسیهای مسیر میدان ونک-پایانه شهید حقانی استفاده کنید.
تاریخچه پارک طالقانی
این پارک در گذشته زمین کشاورزی و بخشی از آن متعلق به بانک کشاورزی بوده است. سپس توسط شرکت نوسازی عباسآباد خریداری شد. طرح نوسازی آن در سال ۱۳۵۰ به تصویب مجلس رسید و توسط مهندس مشاور لوئیس دیویس انگلیسی طراحی شد. طراحی و فضاسازی و آبیاری این پارک با مشاوره یک شرکت مهندسی اسپانیایی از سال ۱۳۵۶ شروع شد و در سال ۱۳۶۰ به پایان رسید. پارک طالقانی در سال ۱۳۶۱ افتتاح شد؛ اما بیشترین تغییرات در دهه ۱۳۹۰ در پارک طالقانی انجام شده است. با احداث پل طبیعت، از دیدنی های تهران در شب، این پارک به پارک آب و آتش متصل میشود.
امکانات و دیدنی های پارک طالقانی
راه چوبی
راه چوبی نام یک مسیر عبور عابر پیاده از میان تپههای جنگلی پارک طالقانی است که قسمت مرکزی پارک را به پل طبیعت و جاذبههای دیدنی دیگر این پارک متصل میکند. این راه کاملا با برنامه و بهصورت دقیق در بین راههای خاکی و درختان این پارک ساخته شده است. برای رسیدن به راه چوبی باید از راههایی که پلههای چوبی دارند و در دو طرف آنها درختکاری شده است به قسمتهای بالایی پارک برسید. راه چوبی سوژه خوبی برای عکاسی است و همهروزه کسانی که با پارک طالقانی میروند، از آن گذشته و در آن عکسهای یادگاری میگیرند. اگر در روزهای بارانی یا برفی به این راه میروید از کفشهای عاجدار استفاده کنید تا از لیز خوردن و بروز حادثه جلوگیری کنید.
دیگر امکانات
- آلاچیقها: در پارک تعداد زیادی آلاچیق قرار دارد و در جلوی بعضی از آنها منقل قرار داده شده است تا بتوانید بساط کباب را علم کنید. بعضی از آلاچیقها نمای بسیار زیبایی به طبیعت پارک دارند.
- امکانات ورزشی: میتوانید از میزهای شطرنج پارک استفاده کنید. همچنین وسایل ورزشی، زمینهای ورزشی پینگپنگ و بسکتبال در این پارک جای گرفتهاند.
- بزرگترین پرچم ایران: میله پرچم طولی معادل با ۱۵۰ متر و وزنی برابر با ۲۵۰ تن دارد. از نظر ارتفاع، پرچم پارک طالقانی سومین پرچم دنیا به شمار میآید و از نظر ارتفاع از دریا، مرتفعترین پرچم دنیا است.
- مسجد خرمشهر: مسجد خرمشهر بین موزه دفاع مقدس و پارک طالقانی قرار دارد و علاوه بر نمازخانه پارک، برای اقامه نماز میتوانید به مسجد بروید. این مسجد معماری و گنبد بسیار زیبایی دارد.
برخی از دیگر امکانات پارک شامل زمین بازی کودک، بوفه و سرویس بهداشتی میشود.
بهترین زمان بازدید از پارک طالقانی
فصل پاییز یکی از مناسبترین زمانها برای دیدن پارک طالقانی است؛ بهخصوص اگر برای عکاسی عازم پارک شدهاید، سوژههای خوبی خواهید یافت. تنوع گونههای درخت در این پارک زیاد است و همین موضوع باعث رنگارنگ شدن برگهای درختان این پارک میشود که زیبایی خاصی را به پارک بخشیدهاند.
بهتر است اگر در روزهای بارانی یا پس از آن به پارک طالقانی میروید، کفش عاجدار بپوشید تا در سرازیریهای گلی لیز نخورید.
اگر شما هم سابقه حضور در پارک طالقانی را دارید، تجربههای خود را با کجارو و خوانندگان ما در میان بگذارید.
سوالات متداول
پارک طالقانی کجاست؟
پارک طالقانی در کنار بزرگراههای حقانی، همت و مدرس قرار دارد.
چگونه با مترو به پارک طالقانی برویم؟
خط یک مترو را سوار و در ایستگاه شهید حقانی پیاده شوید. از ایستگاه تا پارک حدود پنج دقیقه پیادهروی فاصله است. ایستگاه مترو شهید همت نیز برای دسترسی به قسمتهای جنوبی پارک مناسب است. البته از این ایستگاه برای دسترسی به مرکز پارک، باید مسیر طولانیتری را پیاده طی کنید.
پارک طالقانی چه امکاناتی دارد؟
برخی از امکانات پارک طالقانی شامل آلاچیق، سرویس بهداشتی، زمین بازی کودکان، بوفه، مسجد و وسایل ورزشی میشود.
چه اتوبوسهایی به پارک طالقانی میروند؟
برای دسترسی با اتوبوس میتوانید از اتوبوسهای میدان صنعت-پایانه شهید حقانی، بلوار ارتش-پایانه شهید حقانی، پایانه اوشان-پایانه شهید حقانی و اختیاریه-پایانه شهید حقانی استفاده کنید.
نویسنده: علیرضا کیخا