- chevron_right کجارو
- chevron_right مجله گردشگری
- chevron_right اخبار
- chevron_right جاذبهها
- chevron_right راهنمای سفر
- تبلیغات در کجارو
یکی از مکانهای پرطرفدار و دنج برای گشتوگذار تهرانیها را میتوان درکه نام برد که در دامنه کوههای شمالی تهران قرار دارد؛ پس اگر اهل پیادهروی و کوهنوردی هستید و از وقت گذراندن در یک منطقه باصفا با آب و هوای فوقالعاده لذت میبرید، درکه تهران مکان بسیار مناسبی برای شما به شمار میرود. از جاهای دیدنی درکه میتوان به امامزاده سید محمد والی، جنگل کارا، رودخانه درکه، پناهگاه پلنگ چال، قله چین کلاغ، آبشار بند عبدالله، آبشار کارا و هفت حوض اشاره کرد. پس از گردش در درکه میتوانید خود را به یک وعده غذای لذیذ در رستورانهای درکه مهمان کنید.
همه چیز درباره درکه تهران:
درکه یکی از محلات ییلاقی شمیرانات و جاذبه های گردشگری تهران است که در قسمت شمال تهران قرار گرفته است. این محله ییلاقی در امتداد رودخانهای به همین نام ایجاد شده و جذابیتهای بسیار زیادی دارد. درکه از سمت شمال به رشته کوههای توچال، از سمت جنوب به محله اوین، از شرق به اراضی دانشگاه شهید بهشتی و اوین و از غرب به بازارهای کوه توچال و سعادتآباد میرسد. این محل جزو منطقه یک شهرداری تهران محسوب میشود. فاصله دربند تا درکه با خودرو حدود ۱۰ کیلومتر است که با ۳۰ دقیقه رانندگی به آن خواهید رسید.
منبع عکس: wikimedia
برای رفتن به درکه هم میتوانید از خودروی شخصی استفاده کنید و هم با استفاده از وسایل نقلیه عمومی خود را به این ییلاق زیبا برسانید. با خودروی شخصی از سه مسیر میتوان به درکه تهران رسید که در ادامه این مسیرها را به شما معرفی میکنیم:
یکی دیگر از مسیرهای دسترسی به درکه، از طریق مترو است. نزدیکترین ایستگاه مترو به درکه، ایستگاه میدان تجریش در انتهای خط یک (خط قرمز تجریش-کهریزک) است. شما میتوانید بعد از پیاده شدن از ایستگاه خود را با تاکسی، اتوبوس یا مینی بوس به درکه برسانید.
البته روش دیگر برای دسترسی به این منطقه باصفا، استفاده از خط یک اتوبوسهای بی آر تی است. برای رفتن به درکه از طریق این اتوبوسها باید در ایستگاه پارک وی پیاده شوید و توسط تاکسیهایی که در کنار پمپ بنزین ولنجک (کنار نمایشگاه بینالمللی) وجود دارند، خود را به درکه برسانید.
منبع عکس: Apochi
درکه تهران از آن دست مناطقی است که نمیتوان لذت گشتوگذار در آن را با هیچ چیزی عوض کرد. این منطقه بسیار دنج و بینظیر است، بهطوری که رفتن به آنجا همیشه برایتان تازگی دارد. صدای گوشنواز رودخانه درکه در کنار آب و هوای فوقالعاده آن، همگی از خلق یک روز خاطرهساز برای شما خبر میدهند. برای دوری از شلوغی و سر و صدای تهران در پایان هفتهها، درکه بهترین انتخاب است.
اگر برای پیادهروی به درکه میروید، میتوانید از کوچهباغهایی با درختان بلندقامت، خانههایی با بافت قدیمی و درهای کلوندار، هوای پاک و محیطی آرام به دور از همهمه شهر مواجه خواهید شد. علاوه بر این، درکه تهران یکی از مناطق پرطرفدار برای کوهنوردی محسوب میشود. این منطقه بهویژه آخر هفتهها و ایام تعطیل میزبان کوهنوردان حرفهای و آماتور است. شما هم اگر تمایل به تجربه کوهنوردی دارید، ارتفاعات درکه میتواند گزینه خوبی برایتان باشد. در طول گشتوگذار در درکه میتوانید از خوراکیهای جذابی نظیر لواشک و ترشیجات، بلال، گردوی تازه تا انواع غذاهای متنوع رستورانها لذت ببرید.
دره کوهستانی درکه از ویژگیهای بسیار خاص و منحصربهفردی برخوردار است که آن را از سایر مناطق ییلاقی متمایز میکند. مرتفعترین قسمت درکه را میتوان قله شاهنشین معرفی کرد که ۳,۸۰۰ متر ارتفاع دارد. بارندگی سالانه در این منطقه بهطور میانگین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیمتر بوده و متوسط دمای آن به ۱۶ درجه سانتیگراد میرسد؛ یعنی در بیشتر مواقع سال، هوای خنکی دارد. ییلاق درکه از ۲۱ نوع گیاه محلی که منحصرا در این منطقه رشد میکند، برخوردار است؛ بنابراین گیاهان دارویی مختلفی دارد.
جالب است بدانید که آب ناشی از باران در این منطقه وارد رودخانه درکه شده و برای آبیاری باغات، اراضی و جبران کمبود آب تهران مورد استفاده قرار میگیرد. یکی دیگر از ویژگیهای این دره کوهستانی زیبا را میتوان مسیر کوه نوردی آن برشمرد که لذت سفر به آن را دوچندان میکند.
منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: Arezoo
مسیر اصلی درکه نیاز به کوهپیمایی دارد و راه آن بهسمت پلنگ چال یا ایستگاه شماره پنج توچال است. این مسیر ۶ کیلومتری، از داخل دره زیبای درکه و پلنگ چال و از کنار رودخانه درکه عبور میکند. مسیر رفتن به درکه دارای فرازونشیب زیادی است و در قسمتهایی برای حفاظت و امنیت بیشتر، اطراف آن با نرده حفاظبندی شده است؛ اما در حالت کلی به نسبت سایر مسیرهای کوهپیمایی تهران، مسیر هموارتر و راحتتری دارد و علاقهمندان در تمام سنین میتوانند این مسیر را طی کنند. بهترین زمان برای رفتن به درکه، صبح زود است؛ زیرا هم به شلوغی مسیر برخورد نمیکنید و همزمان کافی برای رفت و برگشت و لذت بردن از مناظر طبیعی این منطقه خوش آب و هوا را دارید.
برای رفتن به درکه، همراه داشتن برخی از وسایل ضروری است:
توجه به برخی نکات و توصیهها پیش از رفتن به درکه میتواند بسیار موثر باشد:
دره کوهستانی درکه دارای قدمتی معادل با ۸۰۰ سال است که تقریبا به قرن پنجم هجری قمری مربوط میشود. مقبره امامزاده سید محمد والی که از نسل امام سجاد (ع) است، در همین محله قرار دارد و گفته میشود تمامی سادات این منطقه از نوادگان این امامزاده هستند. وجود هاونهای سنگی تراشخورده و تنورهای سنگی که در گذشته توسط ساکنان این منطقه پیدا شده و هماکنون هم در این امامزاده موجود است، حکایت از قدمت این منطقه ییلاقی زیبا دارد. شغل بیشتر افراد ساکن در ییلاق درکه، باغبانی و کشاورزی است؛ اما برخی از آنها مداح اهل بیت هم هستند. از بناهای قدیمی که از آن زمان تاکنون باقی مانده است، میتوان به چند آبانبار و یک حمام اشاره کرد.
گفته میشود نام درکه از دو کلمه «دَرِ» مخفف دره و «که» نشانه تصغیر گرفته شده که بهمعنای دره کوچک است؛ البته روایات مختلفی برای نامگذاری این مکان وجود دارد، بهعنوان مثال یکی دیگر از روایات موجود آن است که در قدیم افراد محلی برای عبور از این منطقه در برف از نوعی کفش خاص به نام درگ استفاده میکردند که بعدها به درک تغییر نام پیدا کرد.
منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: Eh San
میدان درکه یکی از میدانهای شمال شهر تهران است که در محله درکه قرار دارد. این میدان دقیقا در انتهای خیابان درکه به نام خیابان شهید داودیان قرار گرفته است. اکثر رستورانها و مغازههای تنقلاتفروشی در اطراف این میدان قرار دارند.
منبع عکس: wikiloc
امامزاده سید محمد والی از نوادگان امام سجاد (ع) است که در دوران ولیعهدی امام رضا (ع) به ایران میآید. دوستان و یاران سید محمد والی وی را به محل فعلی درکه میبردند و از آنجا که زمینهای این منطقه در آن زمان بایر بود، او تمام زمینهای آنجا را آباد کرده و مالکشان میشود. بر اساس روایات مختلف، سید محمد والی اولین کسی بوده که در درکه ساکن میشود و بعد از فوت ایشان هم، مقبرهای در همین منطقه برای او درست میکنند. مساحت بنای این امامزاده در حدود ۷۰ متر مربع است و ایوان بسیار زیبایی دارد. در سفر به درکه حتما از این مکان مذهبی دیدن کنید.
منبع عکس: mehrnews
رودخانه درکه در قسمت شرقی این منطقه قرار گرفته که از دامنه قله شاهنشین و توچال سرچشمه میگیرد و از رودخانه های اطراف تهران محسوب میشود. منشا اصلی این رودخانه هفت چشمه است، البته در میان راه چشمههای بسیار زیادی وجود دارد. شیب این رودخانه تند و آب آن در فصل بهار بسیار زیاد است، به همین خاطر ماهی و هیچ موجود زنده دیگری در آن دیده نمیشود. طول این رودخانه زیبا در حدود ۱۵ کیلومتر است و در مسیر آن آبشارهای دیدنی و حوضهای طبیعی بسیاری همانند آبشار بند عبدالله، آبشار کارا و هفت حوض وجود دارد.
منبع عکس: Tripod
یکی از دیدنی های درکه که شاید بسیاری از پایتختنشینان هم از وجود آن بیخبر باشند، جنگل کارا است. این جنگل زیبا و باصفا در مسیر دره درکه بهسمت پلنگ چال قرار دارد؛ یعنی برای رسیدن به این جنگل باید از میدان درکه حدود ۴۰ دقیقه مسیر پلنگ چال را در امتداد رودخانه بالا بروید و شیب تندی که در سمت چپ کلبه کارا وجود دارد را طی کنید. سپس وقتی بهسمت چپ خود نگاه میکنید یک دره پر از درخت میبینید که عمده آن را درختهای ازگیل وحشی تشکیل میدهند؛ با پیمودن یک مسیر سرازیری به جنگل کارا میرسید.
جنگل کارا در تمام فصلهای سال زیبا است؛ اما پاییز آن را به هیچ عنوان نمیتوان از دست داد. در فصل پاییز از دوردست که نگاه میکنید، رنگ نارنجی درختان این جنگل، چشمان شما را به خود خیره میکند. تماشای فرش نارنجی رنگ برگهای درختان این جنگل و صدای خشخش آنها زیر گوشتان قطعا خستگی و فشار روحی را از شما دور و لذت عکاسی را برای شما دوچندان میکند. شاید به جرئت بتوان گفت زیبایی پاییز در جنگل کارا درکه تهران معنا پیدا میکند.
منبع عکس: fa.wikipedia
قله پلنگ چال را میتوان یکی از قلههای شمال شهر تهران و رشته کوه البرز به حساب آورد و پناهگاه پلنگ چال در مسیر صعود به این قله قرار دارد. این پناهگاه در ارتفاع ۲,۴۵۰ متری از سطح دریا قرار گرفته و دارای خوابگاهی به ظرفیت ۷۰ نفر است. فاصله میدان درکه تا پناهگاه پلنگ چال تقریبا ۱۰ کیلومتر است که با توجه به شیب مسیر، معادل دو تا سه ساعت پیادهروی است.
منبع عکس: hamshahrionline
«چین کلاغ» یکی از قلههای البرز مرکزی و جنوبیترین قله کوههای شمال تهران است که ۲,۸۲۰ متر ارتفاع دارد. این قله از شمال به قلههای دو شاخ و پلنگ چال، از غرب به دره امامزاده داوود، از شرق به دره درکه و از جنوب به منطقه سعادتآباد و فرحزاد محدود میشود. از جاهای دیدنی مسیر صعود به قله چین کلاغ میتوان به آبشار دره دیوانه، غار دو سنگ، سنگ نشین، دره بهشت، معدن سنگ سعادتآباد، رودخانه فرحزاد و قهوهخانه جاده یونجه زار اشاره کرد. گونههای حیوانی و گیاهی بسیار متعددی در چین کلاغ وجود دارد و وجود رودخانه و چشمههای روان، منظره زیبایی را بهویژه در فصل بهار خلق میکند.
درکه از جاهای دیدنی شبانه تهران به شمار میرود؛ در واقع، یکی از تفریحات جذاب تهرانیها، گذراندن یک شب خنک در رستورانهای درکه است. اطراف میدان درکه رستورانها و کافههای بسیاری وجود دارند که با رفتن به آنجا میتوانید یک شب رویایی را برای خود رقم بزنید، البته علاوه بر رستوران، مغازههای اطراف میدان هم با فروش تنقلاتی همانند لواشک، آلوهای ترش، شاتوت، گردو، بلال و لبو، نوید یک حال خوب را به شما میدهند.
منبع عکس: fa.wikipedia , اسم عکاس: نامشخص
یکی از رستورانهای معروف و پرطرفدار درکه بدون شک، رستوران اسپیو است و بسیاری از افراد این رستوران را برای غذا خوردن به خانواده و دوستان خود پیشنهاد میدهند. منوی غذایی اسپیو بسیار کامل است، بنابراین میتوانید هر غذایی که دلتان بخواهد را در این رستوران پیدا کنید؛ اما بیشتر افراد این رستوران را به خاطر کبابهایش بهویژه شیشلیکهای معروفش میشناسند. وجود کلبههای جدا از هم در این رستوران و وسیله گرمایشی در هر یک از آنها یک امتیاز ویژه برای رستوران اسپیو به حساب میآید و شما میتوانید با خیال راحت در فصلهای سرد سال هم برای صرف غذا به این رستوران بروید. این رستوران دقیقا در ابتدای درکه و دور میدان قرار گرفته است.
منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: S S
رستوران البرز حدود چند صد متر نیاز به پیادهروی در سربالایی دارد؛ یعنی بعد از اینکه به میدان درکه رسیدید باید کمی در شیب پیادهروی کنید؛ البته غذاهای بسیار خوشمزه و فضای گرم و دلنشین آن قطعا ارزش این سختی را دارد. از ویژگیهای این رستوران میتوان به وجود تختهای کوچک و بزرگ، غذاهای ایرانی و سرو چای هیزمی بههمراه شیرینی و نبات اشاره کرد.
منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: Mah Roo
رستورن شاندیز گلنار در حقیقت در فضای یکی از معروفترین آسیابهای درکه بوده است. آسیاب دوقلو پس از تعطیلی به کاربریهای متفاوتی درآمد؛ در ابتدا مصالح فروشی، پس از آن میوه و سبزی فروشی و سپس ساندویچی شد. تا اینکه در سال ۱۳۵۶ بهعنوان رستوران آغاز به کار کرد. در آن دوره صرفا دو رستوران یا کبابی در درکه وجود داشتند. در فضای کنونی رستوران، هنوز نهر آبی که برای آسیاب احداث شده بود و همچنین یکی از ستونهای آسیاب پابرجا است. نهر آب، آبشارهای طبیعی و مهماننوازی در رستوران شاندیز گلناز برای چند دهه ادامه دارد و به باور بسیاری از مشتریان میتوانید از چشیدن طعم غذاهای لذیذ ایرانی در فضای دنج آن لذت ببرید.
همه فصلها برای سفر به درکه زیبا است؛ اما از آنجا که این منطقه ییلاقی به شمار میرود، بهار و تابستانهای آن بسیار خوش آبوهوا بوده و از گذشته افراد برای فرار از گرمای هوا به این منطقه سفر میکردند. درکه در فصل بهار بسیار زیبا و تماشایی است و سفر به آن میتواند بسیار لذتبخش باشد. تابستانهای درکه بسیار دلانگیز و محبوب بوده و مسافران و گردشگران بسیاری از آن دیدن میکنند، همچنین پاییز در این منطقه چهره متفاوت و منحصربهفردی را در مقابل چشمان شما به تصویر میکشد و جنگل کارا هم در این فصل از سال بسیار جذاب و تماشایی است؛ اما درکه در زمستان و حتی آخرین ماه پاییز با سرمای شدید و برف همراه است، بنابراین اگر قصد دارید در زمستان به این منطقه سفر کنید، حتما تجهیزات مناسب با خود بههمراه داشته باشید و گروهی سفر کنید.
منبع عکس: گوگل مپ، عکاس: علی خاندان
آیا شما هم قبلا از درکه تهران دیدن کردهاید؟ لطفا تجربههای خود را با کجارو و سایر کاربران در میان بگذارید.
عکسهای گالری از گوگلمپ (عکاسان: اریک صادقی، فرزانه صادقی، فردین اشراقی)
درکه برای کوهنوردی عالییهه. مخصوصا صبح زود بخوای بری درکه واقعا لذت بخشه.