- مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۲ تا ۳ ساعت
- بازدید از این جاذبه رایگان است
- ایران، استان تهران، تهران، نطقه ۱۲ شهرداری تهران، محله ارگ-پامنار، خیابان ناصر خسرو، بین کوچه توسرکانی و کوچه معطر
بازار کوچه مروی که به خوراکیهای خوشمزه خود شهرت دارد، یکی از شلوغترین بازارهای تهران به شمار میآید.
کوچه مروی، یکی از مراکز خرید فعال و معروف در خیابان ناصر خسرو شهر تهران است که حدود ۳۵۰ متر طول دارد و ناصر خسرو را به خیابان پامنار متصل میکند. مجاورت این خیابان معروف تهران با دیگر جاذبههای اطراف، نظیر بازار بزرگ، کاخ گلستان، سرای روشن و گذر گردشگری باب همایون باعث شده است که همواره مورد توجه بسیاری از خریداران و گردشگران باشد.
کوچه مروی با معماری جذاب و با ستونها و ایوانهایی فوقالعاده که در دو طرف جوی آبی قرار گرفتهاند، حین پیادهروی حسوحالی بینظیر به بیننده القا میکند. در واقع اگرچه این کوچه، بازاری برای خریدوفروش و تجارت است، حسوحال دریافتی از آن حسی دلانگیز از تاریخ و اصالت خواهد بود که بسیار لذتبخش است. مروی روزهایی زیبا و غرق در نور خورشید و شبهایی دیدنی دارد. همچنین تراکم زیاد مغازه و فروشگاهها موجب شده است تا در وقت خریداران صرفهجویی شود.
همه آنچه باید در مورد کوچه مروی بازار بدانید:
- همه آنچه باید در مورد کوچه مروی بازار بدانید:
- کوچه مروی کجاست؟
- مسیر دسترسی کوچه مروی
- تاریخچه کوچه مروی
- کوچه مروی در دوره فتحعلی شاه قاجار
- کوچه مروی در دوره ناصر الدین شاه
- کوچه مروی در دورههای پهلوی و جمهوری اسلامی
- جاهای دیدنی کوچه مروی
- حوزه علمیه مروی ۲
- مسجد و مدرسه مروی
- مسجد و مدرسه آقا محمود یا حکیم باشی
- کوچه مروی چی داره؟
- فلافل فروشی مروی
- لوازم آرایشی کوچه مروی
- مکمل فروشی کوچه مروی
- شکلات فروشی های کوچه مروی
- چای و قهوه فروشی های کوچه مروی
- لباس فروشی های کوچه مروی
- خرازی کوچه مروی
- آویز و کریستال فروشی های کوچه مروی
- خرید آنلاین از کوچه مروی
- ساعت کار کوچه مروی تهران
- دیدنیهای اطراف کوچه مروی
- کاخ گلستان
- بازار بزرگ تهران
- مسجد امام خمینی
- گذر گردشگری باب همایون
کوچه مروی کجاست؟
- آدرس: منطقه ۱۲ شهرداری تهران، محله ارگ-پامنار، خیابان ناصر خسرو، بین کوچه توسرکانی و کوچه معطر (مشاهده روی نقشه)
کوچه مروی یکی از خیابانهای معروف منطقه بازار بزرگ تهران است که در منطقه ۱۲ شهرداری پایتخت قرار دارد. این کوچه از غرب و از مقابل عمارت شمسالعماره کاخ گلستان واقع در خیابان ناصر خسرو شروع میشود و تا شرق و خیابان پامنار ادامه پیدا میکند. فاصله حدودی این خیابان تا مترو پانزده خرداد حدود ۶۰۰ متر (۱۰ دقیقه پیادهروی) و تا ایستگاه مترو امام خمینی حدود ۹۰۰ متر (۱۵ دقیقه پیادهروی) است.
عکاس: مهدیه عزیزی
مسیر دسترسی کوچه مروی
با توجه به اینکه کوچه مروی در محدوده طرح ترافیک واقع شده است، بهتر است برای رسیدن به این بازار از وسایل نقلیه عمومی نظیر مترو، اتوبوس و تاکسی استفاده کرد؛ ولی اگر تمایل دارید با خودروی شخصی به این منطقه بروید، قبل از هرچیز نسبت به خرید مجوز ورود به طرح ترافیک اقدام کنید. همچنین بهتر است برای پارک خودرو از پارکینگهای عمومی محدوده کوچه مروی و بازار بزرگ یا کوچههای اطراف آنها استفاده کنید.
مسیر دسترسی با خودروی شخصی
چنانچه قصد دارید از خودروی شخصی برای رسیدن به کوچه مروی استفاده کنید، خیابانهای مصطفی خمینی، پانزده خرداد، مولوی و خیام بهترین مسیرها هستند. اولین راه پیشنهادی، راندن در خیابان مصطفی خمینی است.
راه دیگر دسترسی با خودروی شخصی به کوچه مروی خیابان خیام است؛ ولی از آنجایی که این خیابان بهسمت شمال یک طرفه است، دسترسی به آن کمی مشکل است. برای اینمنظور ابتدا باید از مسیر خیابان امیرکبیر وارد خیابان مصطفی خمینی، پس از آن در تقاطع مولوی وارد خیابان مولوی شوید و بعد از میدان محمدیه در خیابان خیام قرار بگیرید.
لازم است بدانید بهدلیل بسته بودن خیابان پانزده خرداد از تقاطع خیام تا ناصر خسرو، تنها عبور پیاده و درشکه و گاه خودروهای برقی مجاز است و شما باید تا ناصر خسرو را با این وسایل طی کنید.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: میثم آزاد
مسیر دسترسی با مترو
یکی از بهترین گزینههای دسترسی برای رسیدن به کوچه مروی استفاده از مترو است. ایستگاه پانزده خرداد که در خط یک مترو تهران (تجریش- کهریزک) قرار دارد، نزدیکترین ایستگاه است. پس از پیاده شدن و خروج از این ایستگاه، با حدود ۱۰ دقیقه پیادهروی در مسیر غرب به شرق خیابان پانزده خرداد وارد خیابان ناصر خسرو شوید تا پس از حدود دو دقیقه پیادهروی از سمت راست، به کوچه مروی برسید.
در نظر داشته باشید مسیر ایستگاه مترو پانزده خرداد تا تقاطع خیابان ناصر خسرو را میتوانید با درشکه یا ماشینهای برقی طی کنید. درشکهسواری شما را به حال و هوای قدیم خواهد برد.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: آرش صیاد
ایستگاه امام خمینی، ایستگاه دیگری است که دسترسی خوبی به کوچه مروی دارد. این ایستگاه نیز در تقاطع خط یک و دو مترو شهر تهران قرار دارد. این ایستگاه حدود ۹۰۰ متر (۱۵ دقیقه پیادهروی) با کوچه مروی فاصله دارد. ابتدا باید خیابان باب همایون را بهسمت جنوب تا خیابان صور اسرافیل طی کنید؛ صور اسرافیل را نیز تا رسیدن به خیابان ناصر خسرو ادامه دهید و حدود ۳۵۰ متر بهسمت جنوب ناصر خسرو بروید تا در سمت چپ خود و روبهروی ورودی باب عالی کاخ گلستان، کوچه مروی را ببینید.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: فهیمه تردست
مسیر دسترسی با تاکسی
تاکسیهای خطی متعدد از نقاط مختلف شهر تهران نظیر میدان فاطمی، سعادتآباد، میدان آزادی، میدان انقلاب، محلاتی و... به مقصد میدان امام خمینی، پانزده خرداد یا چهارراه سیروس حرکت میکنند و شما را به نزدیکی کوچه مروی میرسانند.
مسیر دسترسی با اتوبوس
اگر قصد استفاده از بیآرتی پایانه آزادی- خاوران (خط دو بیآرتی) را دارید، در ایستگاه چهارراه مولوی یا محمدیه پیاده شوید و خیابان خیام را بهسمت شمال طی کنید تا به پانزده خرداد برسید؛ سپس از آنجا خود را به کوچه مروی برسانید.
در نهایت میتوان خاطرنشان کرد، چنانچه به بازار تهران و مسیر کوچه مروی آشنا نیستید، نگران نباشید؛ زیرا از هر کسبه و عابر پیادهای آدرس این کوچه را بپرسید، شما را راهنمایی خواهند کرد. ضمن اینکه استفاده از نقشههای مسیریاب آنلاین، روشی بیدردسر و راحت برای دسترسی به بازار مروی است.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: مرتضی برجسته
تاریخچه کوچه مروی
طبق مطالعات تاریخدانان، قدمت کوچه مروی به حدود ۲۰۰ سال قبل بازمیگردد. پیدایش آن نیز به دوره قاجار و سلطنت فتحعلی خان مربوط میشود. کوچه مروی از ۲۰۰ سال پیش تاکنون داستانها و دورههای مختلفی از تاریخ را به خود دیده است که به گوشهای از آن اشاره میکنیم.
کوچه مروی در دوره فتحعلی شاه قاجار
در دوره حکومت فتحعلی شاه قاجار، ازبکها به مرو حملهای وحشیانه کردند؛ در طی این حمله فرمانروای آن زمان (محمدحسین خان مروی) ابتدا به کابل و قندهار، سپس به سیستان و پس از چندی به تهران گریخت. از آنجایی که فتحعلی شاه برای خان مروی، توجه و احترام بسیاری قائل بود، چندین نوبت مشارکت در کارهای دربار را به ایشان پیشنهاد کرد که با مخالفت مواجه شد.
پس از آن خان مروی شروع به احداث بناهایی در کوچه مروی کرد و ثروت قابلتوجهی را نیز از همین راه به دست آورد. در سال ۱۲۳۱ قمری به دستور خان مروی ساخت مسجد و مدرسه علوم دینی مروی، در شمال مروی صادر شد.
منبع عکس: وبسایت Archilearn.net. عکاس: نامشخص
کوچه مروی در دوره ناصر الدین شاه
در دوره ناصرالدین شاه، عمارت شمس العماره و خیابان ناصر خسرو تهران ساخته شدند و در ابتدای خیابان مروی نیز میدانی شکل گرفت که میدان شمسالعماره نامگذاری شد. احداث این بناها در نزدیکی کوچه مروی باعث افزایش اعتبار و رونق این کوچه شد. تا جایی که گذر و بازارچه مروی یکی از معروفترین و مهمترین مراکز خرید آن دوره به حساب میآمد.
کوچه مروی در دورههای پهلوی و جمهوری اسلامی
در دوره پهلوی اول، در زمینهای موقوفی باغ مروی، یک دبستان و یک دبیرستان برای تحصیل دانشآموزان ساخته شد. سالها بعد، پس از شروع جنگ ایران و عراق، شهروندان عراقی بسیاری به ایران پناه آوردند و اغلب آنها نیز در کوچه مروی مشغول به کار شدند. شهروندان عراقی کماکان در اغذیه فروشی و مغازههای فروش لوازم آرایشی کوچه مروی فعالیت میکنند.
منبع عکس: وبسایت بلد. عکاس: نامشخص
جاهای دیدنی کوچه مروی
- همه آنچه باید در مورد کوچه مروی بازار بدانید:
- کوچه مروی کجاست؟
- مسیر دسترسی کوچه مروی
- تاریخچه کوچه مروی
- کوچه مروی در دوره فتحعلی شاه قاجار
- کوچه مروی در دوره ناصر الدین شاه
- کوچه مروی در دورههای پهلوی و جمهوری اسلامی
- جاهای دیدنی کوچه مروی
- حوزه علمیه مروی ۲
- مسجد و مدرسه مروی
- مسجد و مدرسه آقا محمود یا حکیم باشی
- کوچه مروی چی داره؟
- فلافل فروشی مروی
- لوازم آرایشی کوچه مروی
- مکمل فروشی کوچه مروی
- شکلات فروشی های کوچه مروی
- چای و قهوه فروشی های کوچه مروی
- لباس فروشی های کوچه مروی
- خرازی کوچه مروی
- آویز و کریستال فروشی های کوچه مروی
- خرید آنلاین از کوچه مروی
- ساعت کار کوچه مروی تهران
- دیدنیهای اطراف کوچه مروی
- کاخ گلستان
- بازار بزرگ تهران
- مسجد امام خمینی
- گذر گردشگری باب همایون
کوچه مروی، دارای معماری بینظیری است. تماشای ستونهای هماهنگ و یکدست، آجرهای خوشرنگ، کاشیکاریهایی به رنگ آبی، فروشگاههایی رنگارنگ با انواع و اقسام کالاهای بهروز، خوراکیهای خوشمزه با بستهبندیهای جذاب، کافههای شیک و اغذیه فروشیهای هوسبرانگیز تنها نیمی از جذابیتهای مروی به شمار میآیند. در ادامه برخی از جاهای دیدنی کوچه مروی را به شما معرفی خواهیم کرد.
حوزه علمیه مروی ۲
- آدرس: خیابان ناصر خسرو، کوچه مروی، پلاک ۱۶۴ (مشاهده روی نقشه)
- ساعت بازدید از داخل مجموعه: با هماهنگی مدیریت بازدید امکانپذیر خواهد بود.
- هزینه بازدید از مسجد و مدرسه (سال ۱۴۰۲): رایگان
- شماره تماس: ۳۳۹۱۹۱۱۴-۰۲۱
- آثار ملی ایران
«حوزه مروی ۲» با قدمتی از دوره پهلوی اول، در ابتدا منزل مسکونی «محمد حسین خان مروی» بود. این بنا پس از وقف و در زمان رضا شاه، بهعنوان دبیرستان به وزارت فرهنگ و آموزش عالی واگذار شد. این دبیرستان در هنگام تاسیس، دومین دبیرستان در شهر تهران بود که شهرتی خاص داشت و شخصیتهای معروف زیادی نیز از جمله «حسین الهی قمشهای» (عارف، فیلسوف و ادیب) و «میرحسین موسوی» (یکی از نخستوزیران جمهوری اسلامی ایران) در آن تحصیل کردند.
دبیرستان مروی در دهههای ۷۰ و ۸۰ شمسی از مسئولیت آموزشوپرورش خارج و به حوزه مروی واگذار شد؛ اما طی این واگذاری قسمتهایی از زمین دبیرستان سابق به مغازههای متعدد بدل شدند.
عکاس: مهدیه عزیزی
مسجد و مدرسه مروی
- آدرس: خیابان ناصر خسرو، کوچه مروی، پلاک ۸۱ (مشاهده روی نقشه)
- ساعت بازدید از داخل مجموعه: بازدیداز مسجد ساعتی قبل و بعد از اقامه نماز، از مدرسه با هماهنگی مدیریت امکانپذیر خواهد بود.
- هزینه بازدید از مسجد و مدرسه (سال ۱۴۰۲): رایگان
- آثار ملی ایران
مسجد و مدرسه مروی از اولین مدارس علوم دینی شیعه مربوط به قرن ۱۳ و ۱۴ هجری قمری است و به «خاستگاه مکتب فلسفی تهران» شهرت دارد. یکی از کتیبههای موجود در مسجد تاریخ سال ۱۲۳۱ قمری را نشان میدهد. وقفکننده زمین این مسجد و مدرسه، «محمد حسین خان مروی» و سازنده آن نیز «علی کنی» معروف به «حاج ملا علی کنی» یا «ملا علی آملی» (یکی از فقهای شیعه و مجتهدان متنفذ ایران در زمان قاجار) با مشارکت آلمانها بوده است.
داستان جالبی در خصوص کلنگزنی مدرسه مروی وجود دارد. در زمان آغاز ساخت مدرسه مروی، خان مروی از تمامی بزرگان و علمای کشور دعوت بهعمل آورد و خطاب به آنها گفت:
هرکس که نماز شب ترک شده ولو به قضا ندارد، برای کلنگزنی این مکان مقدس جلو بیاید؛ ولی هیچیک از حضار پیشقدم نشدند و در نهایت خود خان مروی اولین کلنگ را زد و عنوان کرد که تاکنون نماز شب را ترک نکردم که بخواهم قضای آنرا بهجا بیاورم.
روضه خوانی در ماه محرم یکی از مراسمهای مذهبی است که از گذشته با شور و شکوهی خاص در مسجد و مدرسه مروی برگزار میشود. در حال حاضر (سال ۱۴۰۲)، در مدرسه مروی حدود ۳۰۰ طلبه از پایه اول تا «درس خارج» (عالیترین سطح دروس حوزه علمیه) در حال تحصیل هستند.
عکاس: مهدیه عزیزی
مسجد و مدرسه آقا محمود یا حکیم باشی
- آدرس: خیابان ناصر خسرو، کوچه مروی، پلاک ۱۷۶ (مشاهده روی نقشه)
- ساعت بازدید از داخل مجموعه: بازدیداز مسجدساعتی قبل و بعد از اقامه نماز و بازدید از مدرسه با هماهنگی مدیریت امکانپذیر خواهد بود.
- هزینه بازدید از مسجد و مدرسه (سال ۱۴۰۲): رایگان
- آثار ملی ایران
مسجد و مدرسه آقا محمود، مشهور به حکیم باشی، بهعنوان جاذبههای مذهبی و تاریخی کوچه مروی شناخته میشوند. قدمت این مسجد و مدرسه به اواخر دوره صفویه و سالهای ۱۰۳۷ تا ۱۰۴۷ قمری بازمیگردد؛ اما روایتهای دیگر، تاریخچه ساخت این بنا را به دوره قاجار نسبت میدهند. روی ایوان جنوبی مدرسه تاریخ ۱۲۳۴ قمری و روی کتیبه وقفنامه واقع در سردر مدرسه تاریخ ۱۲۵۷ قمری حک شده است.
مسجد و مدرسه آقا محمود را شخصی به نام «میرزا احمد حکیم باشی» (یکی از دانشمندان معروف قرن سیزدهم هجری قمری) وقف حوزه علمیه کرد؛ ولی چون مدتها پیشنماز آن شخصی به نام آقا «محمود بهبهانی کرمانشاهی» (یکی از فاضلان متقی که در سال ۱۲۴۵ قمری به مدرسه حکیم باشی رفت و مشغول درس و پیشنمازی شد) بود، این مسجد به نام ایشان خوانده میشود.
عکاس: مهدیه عزیزی
ساختمان مسجد و مدرسه آقا محمود اولین بنایی است که بعد از ورود به کوچه مروی از سمت خیابان پامنار میبینید. ورودی این ساختمان چند پله پایینتر از سطح کوچه مروی قرار دارد و دارای درب چوبی قدیمی و بهنسبت کوچکی است. در سمت راست درب ورودی نیز به فاصله حدود سه متر، درب چوبی دیگری قرار دارد که متعلق به «حسینیه بیبی نرجس خاتون» است. در سمت چپ درب ورودی مسجد آقا محمود نیز درب کوچک و گنبدی شکل وجود دارد که مربوط به آبانبار قدیمی میشود.
ساختمان مدرسه و مسجد حکیم باشی سه ایوان دارد. ایوان اصلی بنا بلندتر است و در جنوب صحن قرار دارد. ایوانها بههمراه گنبدخانه (در سمت قبله) بهعنوان مهمترین عناصر این مسجد به حساب میآیند. همچنین در سمت دیگر مسجد هشت حجره به چشم میخورند که روبهروی هم قرار دارند و میان آنها نیز ایوان واقع شده است.
عکاس: مهدیه عزیزی
کوچه مروی چی داره؟
کوچه مروی علاوه بر مغازهها و گذرها، پاساژهایی نیز در دل خود دارد که به فروش انواع خوراکیهای خارجی و ایرانی، پوشاک، کفش، لوازم آرایشی- بهداشتی، شوینده ایرانی و خارجی، اسباببازی، عطر و ادکلن، لوازم خیاطی، آویزهای کریستالی لوستر و آباژور، لالههای کریستالی و قهوه مشغول هستند. پاساژ رضا کوچه مروی، مظفریان، آفتاب، نگین مروی، خلیج فارس، صفوی، سقاباشی و علا از جمله مراکز خریدهایی هستند که در این کوچه قرار دارند.
در کوچه مروی همچنین نانوایی، شعبه بانک صادرات، شعبه بانک پاسارگاد، دفتر پیشخوان خدمات دولت و دفتر پستی مستقر هستند. نکته قابلتوجه در خصوص کوچه مروی تراکم زیاد مغازهها، فروشگاهها و پاساژها است که موجب شده تا حد زیادی در وقت خریداران صرفهجویی شود.
عکاس: مهدیه عزیزی
فلافل فروشی مروی
فلافل فروشی مروی یکی از معروفترین و البته قدیمیترین فلافل فروشی های تهران و ایران به شمار میآید. این اغذیه فروشی از سمت خیابان ناصر خسرو، در ابتدای کوچه مروی قرار گرفته است.
ساندویچ مروی در محدوده بازار بهعنوان عرضهکننده یکی از غذاهای خیابانی خوشمزه و ارزان تهران شناخته میشود؛ به همین دلیل در تمام ساعات کاری و بهخصوص ساعت ناهار بسیار شلوغ است. پایهگذاری این اغذیه فروشی توسط مهاجران عرب زبان به این منطقه صورت گرفت و بهنوعی سوغات مهاجران برای بازاریان بود.
در فلافل فروشی مروی علاوه بر فلافل، ساندویچهایی نظیر استیک، ژامبون تنوری مرغ، ژامبون تنوری گوشت، هات داگ، همبرگر و سوسیس بندری نیز سرو میشود. در نظر داشته باشید از آنجایی که در این مغازه فضایی برای نشستن نیست، اغلب مشتریان در میدان مروی در روبهروی آن مینشینند.
منبع عکس: گوگل مپ. عکاس: مهرزاد اسدی
لوازم آرایشی کوچه مروی
فروشگاههای فعال در زمینه فروش لوازم آرایشی-بهداشتی، لوازم، تجهیزات برقی و غیر برقی خانگی- سالنی در سراسر طبقه پایین و بالای کوچه مروی دیده میشوند؛ البته فروشگاههای طبقه بالای این کوچه اغلب پخشکننده و عمدهفروش هستند.
قیمت لوازم آرایش در کوچه مروی به نسبت فروشگاههای سطح شهر بهصرفهتر و پایینتر است. بیشتر مغازهها فروش اینترنتی و تلفنی نیز دارند. فروشگاه برادران رضوی، شیرین، امید، آیلین، لایت، گانسا، رژ ماتیک، مهدیه، سهیل و پخش مهدی تعداد اندکی از لوازم آرایشی فروشی های کوچه مروی هستند.
منبع عکس: گوگل مپ. عکاس: مرتضی برجسته
مکمل فروشی کوچه مروی
در میان انبوه مغازههای مختلف در کوچه مروی تعداد انگشتشماری نیز به فروش مکمل های ورزشی مشغول هستند که از جمله آنها میتوان به فروشگاه گلدن، شعبان و جیم لاین اشاره کرد.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: مرتضی برجسته
شکلات فروشی های کوچه مروی
هنگام پیادهروی در کوچه مروی، شکلاتفروشیها اولین فروشگاههایی هستند که با محصولات خوشمزه و رنگارنگ نظرها را به خود جلب میکنند. مروی استار، قلعه شکلات، دیاموند، شمس و کلاسیک تعدادی از فروشگاههای خوشمزهفروشی کوچه مروی هستند که تعدادی از آنها وبسایت نیز دارند و در زمینه فروش اینترنتی فعال هستند.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: میلاد گوهر یاب
چای و قهوه فروشی های کوچه مروی
اگر علاقهمند به نوشیدن چای یا قهوه هستید، به کوچه مروی بروید و به یکی از کافه های دنج آن سر بزنید. در گذشته فقط یک مغازه قهوهفروشی در بازارچه مروی وجود داشت؛ ولی تعداد قهوهفروشیهای این کوچه افزایش چشمگیری داشتهاند. بهطوری که میتوان گفت طبقه اول مرکز خرید آفتاب مروی بهصورت تخصصی به فروش و سرو قهوه اختصاص پیدا کرده است.
قهوه فروشی و کافه سناتور، قهوه فروشی و کافه سعیدی، کافه استار ایگل و چای و ادویه فروشی عرب تعدادی از فروشگاههای موجود در کوچه مروی هستند.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: کاظم قلعه نویی
لباس فروشی های کوچه مروی
با پشت سر گذاشتن حدود نیمی از کوچه مروی به لباسفروشیها میرسید که در میان آنها پوشاک مخصوص آقایان بیشتر به چشم میخورد. تعداد کمی از مغازههای کوچه مروی نیز به فروش لباس مخصوص ورزش و کوهنوردی و وسایل مربوط به آن مشغول هستند. از جمله فروشگاههای پوشاک مردانه میتوان به بوتیک ساواش، سورن، کابوی، خاص، امید مروی و تعداد بسیاری دیگر اشاره کرد که اغلب در زمینه فروش آنلاین و اینترنتی نیز فعالیت دارند. در کوچه مروی شما میتوانید انواع کفش از تولید داخل تا برندهای مطرح را نیز خریداری کنید.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: مرتضی برجسته
خرازی کوچه مروی
خرازی های کوچه مروی با انواع و اقسام پولک و مروارید رنگارنگ در طبقه همکف و بالای این کوچه، تصویری چشمنواز در پیش روی چشمان شما قرار میدهند. لاله، الماس، صافی سادات، شمیم، آسیا و برادران فرخی تعداد کمی از خرازی های کوچه مروی هستند. اغلب این فروشگاهها در حوزه فروش اینترنتی و تلفنی فعال هستند و ارسال به تمام نقاط ایران دارند.
آویز و کریستال فروشی های کوچه مروی
تعداد زیادی از فروشگاههای راسته کوچه مروی و طبقه بالای آن در زمینه فروش کریستال و آویز مخصوص لوستر و آباژور و همچنین سرپوش لالههای کریستال فعالیت میکنند که از جمله آنها میتوان به آویز جهان آرا و سان کریستال اشاره کرد.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: یاسر بابازاده
خرید آنلاین از کوچه مروی
اگر قصد خرید آنلاین یا اینترنتی از فروشگاههای کوچه مروی را دارید، کافی است در مرورگر خود جستوجو کنید. امروزه بیشتر مغازههای این بازار علاوه بر بازار حضوری، برای جذب مشتریان غیرحضوری خود نیز در تلاش هستند. شما میتوانید انواع خوراکیها از شکلاتها و چای و قهوه خارجی و ایرانی گرفته تا پوشاک را از طریق اینترنت از بازار کوچه مروی خریداری کنید.
ساعت کار کوچه مروی تهران
فروشگاههای کوچه مروی تهران همهروزه از ساعت هشت تا ۱۹ مشغول بهکار هستند. در روزهای جمعه نیز اکثر فروشگاهها از ساعت ۹ تا ۱۶ فعالیت میکنند.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: مرتضی برجسته
دیدنیهای اطراف کوچه مروی
کاخ گلستان
- آدرس: خیابان پانزده خرداد، خیابان ناصر خسرو، روبهروی کوچه مروی، ورودی باب عالی (مشاهده روی نقشه)
- شماره تماس: ۳۳۹۵۶۶۶۲-۰۲۱
- ساعت بازدید (سال ۱۴۰۲): در روزهای هفته فصول بهار و تابستاناز ساعت ۹ تا ۱۹، در روزهای هفته فصول پاییز و زمستان از ساعت ۸ تا ۱۷
- وبسایت: golestanpalace.ir
- اینستاگرام:golestanpalace@
- هزینه بازدید (سال ۱۴۰۲): برای گردشگران ایرانی ۴۶,۰۰۰ تومان و گردشگران خارجی ۶۵۰,۰۰۰ تومان
- فاصله از کوچه مروی: حدود ۳۰ متر (دو دقیقه پیادهروی)
- آثار ملی ایران / فهرست میراث جهانی یونسکو
کاخ گلستان یکی از بناهای ساخته شده در دوره شاه عباس صفوی است که قدمت آن به سال ۹۸۸ هجری قمری بازمیگردد. این کاخ مهمترین دوره خود را در زمان محمدخان قاجار تجربه کرد؛ زیرا پس از اینکه محمدخان به پادشاهی رسید، تهران را بهعنوان پایتخت معرفی کرد و همین امر باعث اهمیت بیشتر کاخ گلستان در کشور شد.
کاخ گلستان بناهای متعددی در دل خود جای داده است که هرکدام از آنها در دورههای متفاوت ساخته شدند. عمارت شمسالعماره، کاخ اختصاصی، خلوت کریمخانی، تالار الماس، ایوان تخت مرمر، محوطه کاخ گلستان، کاخ ابیض و عمارت بادگیر از جمله بناهای این کاخ هستند.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: Manu K
بازار بزرگ تهران
- آدرس: خیابان پانزده خرداد (مشاهده روی نقشه)
- ساعت بازدید (سال ۱۴۰۲): شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۷، روزهای پنجشنبه تا ۱۴، روزهای جمعه و تعطیل رسمی بازار بزرگ فعالیتی ندارد.
- فاصله از کوچه مروی: حدود ۳۰۰ متر (پنج دقیقه پیادهروی)
- آثار ملی ایران
بازار بزرگ تهران یکی از پرشورترین و فعالترین بازارهای ایران و از بهترین مراکز خرید تهران است. این بازار بین خیابانهای مولوی، سیروس یا مصطفی خمینی، پانزده خرداد، خیام و در منطقه ۱۲ شهرداری تهران قرار گرفته است. قدمت بازار بزرگ پایتخت به دوره قاجار بازمیگردد؛ البته برخی روایتها شاه طهماسب صفوی را سازنده این بازار میدانند.
در بازار بزرگ تهران تنوع کالا و لوازم بسیار متنوع و زیاد است و هرآنچه که فکرش را بکنید، فروخته میشود. برای هر صنف و نوع کالا نیز گاه گذر یا بازار مخصوصی وجود دارد. برای خرید موفق و کامل، شما باید با تمامی قسمتهای بازار آشنا باشید. بهطور مثال میتوانید برای خرید آجیل و خشکبار به بازار چهارسوق، برای خرید طلا، جواهر و ساعت به راسته زرگرها، برای لوازمخانگی- ظروف آشپزخانه و دکوری به تیمچه حاجبالدوله یا چهلتن و برای شال و روسری به بازار جعفری مراجعه کنید.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: حسن شهریاری
مسجد امام خمینی
- آدرس: خیابان پانزده خرداد، روبهروی خیابان ناصر خسرو (مشاهده روی نقشه)
- فاصله از کوچه مروی: حدود ۴۰۰ متر (پنج دقیقه پیادهروی)
- آثار ملی ایران
مسجد امام خمینی، مسجد شاه یا مسجد سلطانی در دل بازار بزرگ تهران و منطقه پانزده خرداد قرار دارد. قدمت این مسجد بنا بر ثبت در کتیبههای موجود در ایوان جنوبی مسجد، به دوره سلطنت فتحعلی شاه قاجار بازمیگردد. مسجد امام خمینی دارای سه درب ورودی و خروجی است که درب اصلی از سمت خیابان پانزده خرداد، درب غربی از سوی بازار بزرگ و درب شرقی از طرف بازار بینالحرمین راه دارد. این مسجد بعد از مسجد جامع بازار یا عتیق یکی از بزرگترین مساجد تهران به شمار میآید.
مسجد امام خمینی بنایی بسیار زیبا و چشمنواز دارد و این بهدلیل همکاری معماران و طراحان شیرازی و اصفهانی با طراح این مسجد است. مسجد امام خمینی با توجه به موقعیت قرارگیری در دل بازار، از اهمیت خاصی برخوردار است و در میان کسبه و بازاریهای قدیمی جایگاهی خاص دارد. همچنین از زمان ساخت این مسجد تا امروز اغلب وقایع تاریخی که مهد آن در پایتخت بوده، در این مسجد برنامهریزی و بررسی و در نهایت رقم خورده است.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: حمیدرضا سلیمانی
گذر گردشگری باب همایون
- آدرس: میدان امام خمینی، خیابان باب همایون (مشاهده روی نقشه)
- ساعت بازدید: از ساعت ۱۰ تا ۲۴
- اینستاگرام:babhomayoon@
- فاصله از کوچه مروی: حدود ۸۰۰ متر (۱۰ دقیقه پیادهروی)
گذر گردشگری باب همایون در خیابانی با همین نام قرار دارد. باب همایون یکی از معروفترین و قدیمیترین خیابانهای پایتخت است که قدمتی حدود ۵۰ سال دارد. این گذر گردشگری در حال حاضر بسیار پررونق است و بهعنوان یکی از خیابانهای غذا در پایتخت شناخته میشود. در دوطرف این گذر غرفههای متعددی وجود دارند که در میان آنها میتوان به غرفههای عرضه صنایع دستی، سوغات شهرهای مختلف ایران و کافه، اغذیهفروشی و خشکبارفروشی اشاره کرد.
گذر گردشگری باب همایون همچنین جاذبههایی نظیر عکاسخانه، باجه تلفن عمومی خاطرهانگیز و زورخانه دارد. اگر به این گذر بروید در سراسر آن، شاهد افراد با قومهای مختلف و پوشش محلی زیبا خواهید بود.
منبع عکس: گوگلمپ. عکاس: امیر قره گوزلو
اگر شما نیز از کوچه مروی دیدن کردهاید و از علاقهمندان خرید در این بازار هستید، لطفا اطلاعات و تجربه خود را با ما و دیگر کاربران کجارو به اشتراک بگذارید.
عکاس عکس کاور مقاله: مهدیه عزیزی
نویسنده: مهدیه عزیزی
سوالات متداول
کوچه مروی کجاست؟
منطقه ۱۲ شهرداری تهران، محله ارگ-پامنار، خیابان ناصر خسرو، بین کوچه توسرکانی و کوچه معطر
کوچه مروی جمعه ها بازه؟
تعدادی از فروشگاههای کوچه مروی جمعهها از ساعت ۹ تا ۱۶ فعالیت دارند.
کوچه مروی چی داره؟
بازار کوچه مروی بورس مواد غذایی اورجینال، لوازم آرایشی و بهداشتی، لوازم خرازی، عطر و ادکلن، پوشاک و مکمل ورزشی است. همچنین فروشگاههای عرضه شکلات، قهوه و چای نیز در این کوچه از محبوبیت و معروفیت خاصی برخوردارند.
ساعت کار کوچه مروی تهران؟
ساعت کار فروشگاههای کوچه مروی تهران در روزهای هفته از ساعت هشت تا ۱۹ فعالیت دارند و در روزهای جمعه نیز از ساعت ۹ تا ۱۶ باز هستند؛ ولی در نظر داشته باشید تعداد محدودی از مغازهها در روزهای جمعه فعالیت میکنند.