کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

آبشار گزو

چهارشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۳
مطالعه 5 دقیقه
آبشار گزو در دل طبیعت
آبشار گزو از جاهای دیدنی سوادکوه در استان مازندران است و ۲۵ کیلومتری شهر زیرآب، در جنگل لفور قرار دارد.
تبلیغات
آبشار گزو
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: یک روز کامل
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • ایران، استان مازندران، شهرستان سوادکوه، ۲۵ کیلومتری شهر زیرآب، جنگل لفور
آبشار گزو در دل طبیعت
مشاهده روی نقشه
جریان آب در آبشار گزو
آبشار گزو در جنگل لفور

آبشارها یکی از بهترین مقاصد طبیعت‌گردی است. این جاذبه‌های دوست‌داشتنی همچنین بهترین مکان برای سفرهای خانوداگی و دوستانه به‌ویژه در ایام تابستان و داشتن یک روز خاطره‌انگیز و تکرار نشدنی در دامان طبیعت محسوب می‌شود. یکی از زیباترین آبشارهای ایران که می‌تواند انتخاب شما برای این سفر باشد، آبشار گزو مازندران است.

آبشار گزو در منطقه‌ای جنگلی و بکر و در قلب جنگل افسانه‌ای لفور قرار دارد. از این آبشار رویایی می‌توانید شهرستان سوادکوه شمالی و ۱۵ کیلومتری شهر زیرآب می‌توانید دیدن کنید.

کپی لینک

هرآنچه باید درباره آبشار گزو بدانید:

کپی لینک

آبشار گزو کجاست؟

آبشار گزو از نمای بالا

منبع عکس: خبرگزاری صدا و سیما (عکاس: والی شجاعی لنگرودی)

آبشار گزو یکی از جاهای دیدنی سوادکوه است که در دل جنگل سرسبز و هیرکانی لفور استان مازندران جای گرفته است. این آبشار در فاصله ۱۵ کیلومتری بخش شیرگاه از توابع شهرستان سوادکوه شمالی، ۲۵ کیلومتری شهر زیرآب و در منطقه‌ای بکر با آب‌وهوای کوهستانی قرار دارد.

آبشار گزو جواهری زیبا در دل جنگل لفور است

آبشار گزو به‌دلیل قرارگرفتن در منطقه‌ای بکر و جنگلی کمتر شناخته شده و مسیر دسترسی به آن جزو جذاب‌ترین مسیرهای طبیعت گردی ایران است که کمی دشوار، اما با صفا و سرسبز است. وقتی به پای گزو برسید تماشای جلوه سحرانگیز آن خستگی راه را از بین می‌برد. این آبشار مقصدی عالی برای طبیعت‌دوستان و طبیعت‌گردان است که با پیاده‌روی در دل جنگل‌، کوهنوردی و صخره‌نوردی یک روز استثنایی را تجربه خواهند کرد.

آبشار زیبا و مرتفع گزو از دو آبشار تشکیل شده است. آبشار اول پنج متر ارتفاع و آبشار دوم حدود ۴۳ متر و درمجموع ۴۸ متر ارتفاع دارد. در پایین دست گزو حوضچه‌ای پرآب تشکیل شده که بهترین مکان برای فرار از روزهای گرم بهار و تابستان و آب‌تنی در آب خنک و روح‌بخش آن است.

کپی لینک

مسیر دسترسی به آبشار گزو

نمای نزدیک آبشار گزو

منبع عکس: خبرگزاری ایسنا (عکاس: پوریا پاکیزه)

مسیر اول: از تهران تا آبشار گزو حدود دو ساعت راه در پیش دارید. مسیر رسیدن به آبشار زیبا از تهران به این‌گونه است که باید از جاده فیروزکوه تا شیرگاه بروید. بعد از شیرگاه از طریق جاده لفور و جاده کارسنگ که در پشت سد البرز قرار دارد وارد جنگل لفور شوید و ۱۸ کیلومتر جاده خاکی را در این جنگل جادویی پیش بروید.

در طول مسیر، دوراهی‌های متعدد و تابلوهایی خواهید دید که شما را به طرف امامزاده گزو راهنمایی می‌کند. با توجه به این تابلوها راه را تا رسیدن به امامزاده برادران گزو ادامه دهید. می‌توانید خورودتان را در پارکینگ امامزاده پارک کنید. از این مکان تا پای آبشار بیشتر از نیم ساعت پیاده‌روی به‌سمت پایین جنگل با یک شیب نسبتا تند در پیش دارید.

مسیر دوم: راه دیگر برای رسیدن به آبشار گزو، مسیر جمشید آباد در پنج کیلومتری زیرآب است که این جاده نیز در نهایت به همان مسیر لفور و کارسنگ منتهی می‌شود.

  • موقعیت جغرافیایی: E۵۱۵۱۳۶ N۳۶۰۹۰۸
  • آدرس: استان مازندران، شهرستان سوادکوه، ۲۵ کیلومتری شهر زیرآب، جنگل لفور (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

نکات لازم و وسایل مورد نیاز برای سفر به آبشار گزو

پوشش گیاهی اطراف آبشار گزو

منبع عکس: خبرگزاری ایسنا (عکاس: پوریا پاکیزه)

  • مسیر رسیدن به آبشار گزو کمی سخت است و بیشتر از نیم ساعت باید در جنگل پیاده‌روی کنید. بنابراین این سفر ممکن است برای افراد سالمند و کودکان دشوار باشد.
  • اگر به این منطقه آشنایی ندارید؛ توصیه می‌کنیم به‌همراه تورهای معتبر طبیعت‌گردی و راهنمایان مجرب به این سفر بروید.
  • زمان مناسب را برای سفرتان انتخاب کنید. با توجه به جنگلی بودن این مکان، ممکن است در فصل‌های بارندگی با مشکل مواجه شوید.
  • از بردن وسایل سنگین و غیرضروری خودداری کنید. وسایل لازم برای پیاده‌روی و طبیعت‌گردی مانند کفش، کوله، آب آشامیدنی، خوراکی، جی‌پی‌اس، ضدآفتاب، کلاه، عینک آفتابی، لباس مناسب و اضافه، جعبه‌ کمک‌های اولیه و عصا به‌همراه داشته باشید.
کپی لینک

بهترین فصل سفر به آبشار گزو

آبشار گزو

منبع عکس: خبرگزاری ایسنا (عکاس: پوریا پاکیزه)

بهترین زمان سفر به آبشار زیبا و سحرانگیز گزو اواسط بهار تا اواسط‌ پاییز است. البته در فصل تابستان شرجی بودن هوای شمال ممکن است خوشایندتان نباشد به‌ویژه آن که برای رسیدن به این آبشار باید در دل جنگل پیاده‌روی کنید.

در فصل پاییز طبیعت رنگارنگ و چشم‌نواز گزو میزبان شما است و از تماشای آن لذت خواهید برد. فصل زمستان به‌دلیل سردی هوای این منطقه زمان مناسبی برای آبشارگردی نیست.

کپی لینک

اقامتگاه آبشار گزو

عکس هوایی آبشار گزو

منبع عکس: خبرگزاری صدا و سیما (عکاس: والی شجاعی لنگرودی)

برای اقامت در آبشار گزو می‌توانید با شب‌مانی در دل طبیعت، شبی ماندگار و تکرار نشدنی را تجربه کنید. برای گذران شب در طبیعت این منطقه و برپایی کمپ امکانات لازم همچون چادر را به‌همراه داشته باشید.

اقامت در ویلاها، کلبه‌های جنگلی، اقامتگاه‌های محلی و بومگردی منطقه گزینه دیگر پیش‌روی شما برای سپری کردن شب در سفر به آبشار گزو است.

کپی لینک

دیدنی‌های اطراف آبشار گزو

2021-6-aa64e2de-b03c-403c-964f-604e127295b2

منبع عکس: خبرگزاری صدا و سیما (عکاس: والی شجاعی لنگرودی)

بعد از آبشارگردی در گزو پیشنهاد می‌کنیم گشت‌وگذار در طبیعت و تماشای دیدنی‌های اطراف آن را از دست ندهید. با جنگل‌نوردی در قلب جنگل لفور با درختان بلندقامت لحظات وصف‌ناشدنی و فراموش‌نشدنی رقم خواهید زد.

بازدید از سد لفور نیز می‌تواند مقصد بعدی سفر شما بعد از آبشار گزو باشد. دریاچه و سد لفور که به نام سد البرز و پاشاکلا نیز شناخته می‌شود، یکی از جاهای دیدنی مازندران در نزدیکی آبشار گزو است که در مسیرتان می‌توانید از آن دیدن کنید. در کنار دریاچه این سد با پرداختن به تفریح‌های فرح‌بخشی چون ماهیگیری می‌توانید تجربه شیرین و تکرارنشدنی را داشته باشید.

امامزاده گزو که به نام‌های «سه بزرگوار گزو» یا «امامزاده برادران» نیز شناخته می‌شود، یکی دیگر از دیدنی‌های نزدیک به آبشار گزو است که در مسیر دسترسی به آن قرار دارد و برای استراحتی کوتاه مناسب است.

سوالات متداول

  • آبشار گزو کجاست؟

    آبشار گزو در استان مازندران، شهرستان سوادکوه، ۲۵ کیلومتری شهر زیرآب واقع است.

  • فاصله آبشار گزو تا تهران چقدر است؟

    فاصله تهران تا آبشار گزو حدود دو ساعت است.

  • مسیر دسترسی آبشار گزو چگونه است؟

    دو مسیر برای رفتن به آبشار گزو وجود دارد. مسیر اول از طرق جاده لفور در پشت سد البرز و راه دیگر از طریق مسیر جمشیدآباد در پنج کیلومتری زیرآب است.

  • بهترین زمان سفر به آبشار گزو کدام فصل است؟

    بهترین زمان سفر به آبشار گزو اواسط بهار تا اواسط‌ پاییز است.

نویسنده: اکرم زمانی نوری

عکس‌های گالری از گوگل‌مپ (عکاسان: عباس صارمی، حامد ریاضی، ‫حامد یعقوبی لولاکی)

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات