کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

بازار تجریش

دوشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۳
مطالعه 19 دقیقه
مغازه‌های گوناگون در بازار تجریش
بازار تجریش تهران یکی از بازارهای قدیمی تهران و جاهای دیدنی تهران است.
تبلیغات
بازار تجریش
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۲ تا ۳ ساعت
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • ایران، استان تهران، تهران، ضلع جنوب غربی میدان تجریش، جنب ایستگاه بی آر تی میدان تجریش
مغازه‌های گوناگون در بازار تجریش
مشاهده روی نقشه
خرید در بازار تجریش
سبزیجات تازه در بازار تجریش
فروش انواع سبزیجات در بازار تجریش
ورودی بازار تجریش

بازار تجریش یکی از جاهای دیدنی تهران به حساب می‌آید که هم از نظر کالا و صنایع دستی تنوع بالایی دارد و در ضمن، همه‌نوع قیمتی در آن به چشم می‌خورد. این بازار که در قلب محله تاریخی تجریش و در نزدیکی امامزاده صالح (ع) قرار دارد، مانند بازارهای سنتی دارای حسینیه و مسجد و سوق‌های کوچک است؛ علاوه بر این، یک میدان سرپوشیده میوه و تره‌‌بار در این محل فعالیت می‌کند که طرفداران زیادی بین گردشگران داخلی و خارجی دارد. پاساژهای متعددی نظیر پاساژ قائم در محدوده بازار تجریش قرار گرفته است که می‌توانید ادامه گشت‌وگذار و خریدتان را در آن‌ها انجام دهید. برای اینکه اطلاعات بیشتری از بازار تجریش به دست آورید، با ما همراه شوید.

درباره بازار تجریش بیشتر بدانید:

کپی لینک

بازار تجریش کجاست؟

  • آدرس: ضلع جنوب غربی میدان تجریش، جنب ایستگاه مترو (نمایش روی نقشه)
  • ساعت کار بازار تجریش (سال ۱۴۰۳): بازار تجریش در تمام ایام هفته حتی جمعه‌ها باز است و از ساعت ۹ تا ۲۲ فعالیت می‌کند.
2020-11-29d9171d-daf6-4bfa-8d11-f895a8c727e9

«بازار تجریش» در حدفاصل میدان قدس و میدان تجریش در منطقه شمیرانات تهران قرار دارد؛ ازاین‌رو از هر دو میدان می‌توانید به این بازار وارد شوید. برای اینکه به بازار تجریش بروید،‌ علاوه بر خودروی شخصی می‌توانید از مترو، تاکسی و اتوبوس نیز استفاده کنید.

کپی لینک

مسیر دسترسی به بازار تجریش

  • مترو: اگر برای رفتن به بازار تجریش قصد استفاده از مترو را دارید، ابتدا باید در مسیر خط یک مترو تهران (کهریزک- تجریش) قرار بگیرید و در ایستگاه آخر به نام تجریش پیاده شوید. این ایستگاه که عمیق‌ترین ایستگاه مترو تهران است، شما را به چند قدمی بازار تجریش می‌رساند. فاصله بازار تجریش تا مترو تجریش حدود ۳۰۰ متر (پنج دقیقه پیاده‌روی) است.
  • تاکسی: تاکسی‌های زیادی از نقاط مختلف تهران به میدان قدس و میدان تجریش تردد می‌کنند که می‌توانید از این طریق خود را به بازار تجریش برسانید.
  • اتوبوس: اتوبوس‌های بی‌آرتی مسیر راه‌آهن-تجریش و همین طور اتوبوس‌های خط رسالت-قدس، یکی از بهترین گزینه‌ها برای رسیدن به بازار تجریش هستند.
  • خودروی شخصی: اگر قصد دارید با خودروی شخصی راهی بازار تجریش شوید، می‌توانید از یکی از خیابان‌های ولیعصر، شریعتی، نیاوران و محله زعفرانیه، خود را به میدان قدس یا تجریش برسانید. برای پارک خودرویتان نیز می‌توانید از پارکینگ‌های حوالی میدان تجریش استفاده کنید.
ورودی بازار سنتی تجریش
کپی لینک

معرفی بازار تجریش

بازار سرپوشیده تجریش از معروف‌ترین بازارهای قدیمی پایتخت و دیدنی های تهران در شب به شمار می‌رود که حتی گردش در آن لذت‌بخش است. گردشگران داخلی و خارجی زیادی در سفر به پایتخت، بازدید از این بازار را در برنامه خود می‌گنجانند؛ به‌طوری که این محل برای بسیاری از آن‌ها به‌عنوان یکی از خاطره‌انگیزترین جاهای تهران محسوب می‌شود. این بازار که در شمال تهران و در منطقه شمیرانات قرار دارد، دو محله قدیمی سرپل و تجریش را به هم متصل می‌کند.

بازار تجریش از یک طرف به میدان تجریش و از سوی دیگر به میدان قدس و مترو تجریش منتهی می‌شود؛ ضمن اینکه امامزاده صالح (ع) نیز در بخش انتهایی این بازار قرار دارد. ورود به بازار از جنب پایانه اتوبوس‌رانی و چند قدمی مترو تجریش امکان‌پذیر است؛ ضمن اینکه از طریق پاساژ قائم نیز امکان دسترسی به آن وجود دارد. همچنین بخشی از این بازار به امامزاده صالح منتهی می‌شود.

بازدیدکنندگان زیادی برای گردش و خرید به بازار تجریش می‌آیند که با نزدیک‌شدن به ساعت‌های پایانی روز، تحرک و هیاهو در این بازار سرپوشیده دوچندان می‌شود. از مهم‌ترین ویژگی‌های آن، پاکیزگی و نظافت بازار است که در هر ساعت از روز وارد آن شوید، با فضایی بسیار تمیز و دلنشین مواجه می‌شوید. این بازار با برخورداری از ۴۰۰ باب مغازه، گزینه‌های بسیار زیادی برای خرید کالای موردنظرتان را پیش روی شما قرار می‌دهد. انواع کالاها از خوراکی‌های تازه و خوشمزه تا ظروف مسی، خشکبار، ادویه، ترشی و... در بازار تجریش به فروش می‌رسند. علاوه بر این، با حضور در بازار تجریش می‌توانید از امامزاده صالح (ع)، تکیه تجریش، ‌پاساژ قائم و... نیز بازدید کنید.

2020-11-ab706e33-79bc-4e51-aff4-8d70b70924aa

منبع عکس: وب‌سایت‌ Tehranpicture.ir. عکاس: مازن هواشم

بازار تجریش نه‌تنها محلی برای تجارت و دادوستد به حساب می‌آید، بلکه یک مرکز فرهنگی و اجتماعی است. در واقع، ترکیب بازار، مساجد، امامزاده، تکایا و شهرداری در یک محله، درست به ارگ در شهرهای اسلامی شباهت دارد. این بازار بعد از مرمت و بازسازی، جلوه بسیار زیباتری پیدا کرده است؛ به‌طوری که نمونه کوچک‌تری از بازار بزرگ تهران را در ذهن تداعی می‌کند و کاشی‌کاری‌های سردر مغازه‌ها، رنگ‌وبوی معماری سنتی ایرانی را به این بازار بخشیده است.

علاوه بر بخش دالان‌ مانند و مسقف بازار تجریش، بخش خارجی آن به‌سمت ورودی پایانه اتوبوس‌رانی است که جنب‌وجوش خاصی دارد و اگر تابستان باشد، خوراکی‌های خوشمزه در سینی‌های بزرگ به شما چشمک می‌زنند. ه‌غیر از ایام مذهبی سال مانند محرم و‌ صفر و شب‌های قدر که مساجد و تکیه بازار تجریش، برنامه‌ها و مراسم مختلفی تدارک می‌بینند، در ایام نوروز نیز می‌توان شاهد شادی و جنب‌و‌جوش اهالی تهران در بازار و اطراف آن بود.

کپی لینک

کالاهای بازار‌ تجریش‌

2020-11-54e66dfc-c18d-4d6b-b678-8cd0e6389c3a

منبع عکس: وب‌سایت‌ Tehranpicture.ir. عکاس: مازن هواشم

در بازار تجریش می‌توانید اجناس متنوع و متفاوتی را پیدا کنید و به‌قول معروف از شیر مرغ تا جان آدمیزاد در آن فروخته می‌شود. در واقع از مغازه‌های ساعت‌فروشی و نانوایی تا طلافروشی، لوازم الکترونیکی، پارچه‌فروشی، عروسک‌های خارجی، کتاب دعا، کیف و کفش، وسایل برقی، لباس و… در این محل مشغول به کار هستند که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • صنایع دستی: انوع و اقسام صنایع دستی از گوشه‌وکنار ایران در این بازار وجود دارد، هنرهایی همچون ترمه یزد، خاتم کاری، مینا و ظروف مس اصفهان، سفال همدان، گلیم و جاجیم کردستان، ظروف مسی و... که از معروف‌ترین این صنایع دستی هستند.
2020-11-b8204a70-a47d-4cc1-8185-2004c8e0627d

منبع عکس: وب‌سایت‌ Tehranpicture.ir. عکاس: مازن هواشم

  • ادویه: یکی از مغازه‌هایی که هنگام گشت‌وگذار در بازار تجریش، حسابی شامه شما را نوازش می‌دهد، مغازه‌های ادویه‌فروشی و عطاری‌هایی است که تنوع رنگ و اسم آن‌ها شما را به حیرت وا می‌دارد و نمی‌دانید کدام‌ را بخرید. این کسب‌وکارها جزو پررونق‌ترین مغازه‌های بازار هستند؛ زیرا افراد زیادی ادویه‌های مورد نیاز خود را از این بازار خریداری می‌کنند.
  • آجیل و خشکبار: در بازار تجریش می‌توانید آجیل و خشکبار مرغوب و درجه‌یک اعم از پسته‌ دامغان و رفسنجان، زعفران خراسان و شیرینی و گز اصفهان و… را خریداری کنید که در مغازه‌های متعددی به فروش می‌رسند. پر‌طرفدارترین سوغاتی‌ بین گردشگران خارجی، پسته و زعفران است که بدون آن‌ها سفر به ایران برایشان کامل نمی‌شود.
2020-11-be69577b-877e-41fd-83fd-57cbe382ed10

منبع عکس: وب‌سایت EscapefromTehran. عکاس: نامشخص

  • زیورآلات و تسبیح: برای اینکه یادگاری خوبی از بازار تجریش داشته باشید، می‌توانید به‌سراغ تسبیح و زیورآلات بروید.
  • چاشنی و ترشی‌: یکی از بخش‌های خوشمزه و اشتهابرانگیز که چشم را می‌نوازد، مغازه‌های معروف فروش چاشنی و ترشی است که طیف مختلفی از محصولات رنگارنگ با اواع طعم‌ها را در خود جای داده‌اند؛ به‌طوری که هر بار با شکل و اسم جدیدی از چاشنی‌ها مواجه می‌شوید.
کپی لینک

تاریخچه بازار تجریش

2020-11-6d7d8d21-670f-4e06-bca4-d073304dd0cf

منبع عکس: وب‌سایت‌ Tehranpicture.ir. عکاس: مازن هواشم

قدمت بازار تجریش، ۷۰ سال تخمین زده شده است؛ هرچند کسبه قدیمی آن می‌گویند این بازار قدمتی بالغ بر ۱۵۰ سال دارد. با این وجود، سازه‌هایی مثل تکیه معروف بازار تجریش با ۲۲۰ سال قدمت نشان می‌دهند که این محل بسیار قدیمی‌تر از آن چیزی است که گفته می‌شود.

تاریخچه بازار تجریش ارتباط تنگانگی با نحوه رشد و توسعه محله تجریش دارد. این محله ابتدا به شکلی امروزی نبود و اکثرا از باغ‌ها و خانه‌های ییلاقی بزرگ و روستاها تشکیل می‌شد. عشایر و مردم در طول فصل بهار و تابستان از آب‌وهوای مطبوع این منطقه ییلاقی استفاده می‌کردند. در همین زمان کارگرانی از طالقان،‌ لرستان، نایین، نطنز و... به این منطقه می‌آمدند تا برای امرارش معاش در باغ‌های آن مشغول به کار شوند که به‌تدریج در تجریش ماندگار شدند. پس از اینکه رضاشاه دربند را برای ییلاق خود انتخاب کرد، تجریش رونق و توسعه بیشتری پیدا کرد و به‌ همین منوال، جاده قدیم شمیران تا میدان تجریش ساخته شد و ایستگاه‌های اتوبوس و سواری جای چهارپایان را گرفت.

2020-11-267a00c5-74ab-40e8-8ca4-a6b1e4da7cab

منبع عکس: وب‌سایت EscapefromTehran. عکاس: نامشخص

با توجه به روند رو به رشد منطقه تجریش، رفت‌وآمد مردم تهران به این منطقه افزایش یافت و به همین دلیل برخی اهالی با زدن غرفه در حوالی تکیه تجریش، به فروش میوه‌های باغ‌های تجریش، ازگل، دارآباد،‌ فرمانیه و... پرداختند. در این میان غرفه‌های کارهای تجاری نیز مشغول به فعالیت شدند که بعدها آن‌ها را در ازای پرداخت مبلغی در ماه اجاره می‌دادند. با رونق بازار تجریش، تعداد حجره‌ها و مشاغل این بازار افزایش یافت و از لبنیاتی تا قصابی، بقالی، پارچه‌فروشی، آهنگری، عطاری و قهوه‌خانه در این محل فعالیت می‌کردند. تا حدود بیش از ۵۰ سال قبل، کل بازار روباز بود و از همین رو بازار تجریش در فصول سرد سال و با بارش سنگین برف تعطیل می‌شد. در نتیجه کسبه بازار تصمیم به ساخت سقف چوبی برای بازار گرفتند و مغازه‌های‌ خود را با تیر چوبی، خشت و گل و سقف شیروانی پوشاندند.

سقف‌های آهنی و یک‌پارچه در سال ۱۳۵۲ خورشیدی جایگزین سقف‌های چوبی و حلبی شدند که تا همین چند سال پیش نیز وجود داشتتند. در نهایت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری طی مرمت بازار، شکل و شمایل سنتی به آن داد و مغازه‌ها را با کتیبه‌های کاشی‌کاری سنتی تزیین کرد و بازار را به‌شکل امروزی‌ درآورد.

کپی لینک

عکس های بازار تجریش

ورودی بازار سنتی تجریش
میوه فروشی بازار تجریش
بازار سنتی تجریش
بازار تره بار تجریش
بازار تجریش
تردد مردم در بازار تجریش
نانوایی در بازار تجریش
فروش سمنوی عمه لیلا در بازار تجریش
تره بار بازار سنتی تجریش
انواع ترشی و شوری
ازدحام جمعیت در بازار تجریش
انواع ترشی و شوری
فروش انواع وسایل بهداشتی در بازار تجریش
فروش انواع سبزیجات در تره بار تجریش
سقف بازار تجریش
2020-11-a0a1b72a-1533-40b3-98a4-a3141ee58ecf

منابع عکس‌های گالری: کجارو، وب‌سایت‌های Escapefromtehran.com و Tehranpicture.ir. عکاس‌ها: علیرضا کیخا،‌ بهراد موعودی و مازن هواشم

کپی لینک

بخش های مختلف بازار تجریش

کپی لینک

امامزاده صالح (ع)

  • آدرس: میدان تجریش(مشاهده روی نقشه)
  • شماره تماس: ۲۲۷۴۸۰۱۰ ۰۲۱
  • ساعت فعالیت (سال ۱۴۰۳): همه‌روزه از ساعت ۸ تا ۲۴
  • وب‌سایت: saleh.ir
2020-11-64bda755-c9b5-4e8d-bdd5-492076704d30

امامزاده صالح (ع) در نزدیکی بازار سرپوشیده تجریش قرار دارد و به‌نوعی مرکز معنوی این بازار محسوب می‌شود. عده زیادی از بازدیدکنندگان بازار، برای عبادت و زیارت به امامزاده نیز سری می‌زنند. بدون شک فضای آرام و روحانی امامزاده می‌تواند روحتان را جلا دهد و خستگی‌تان را از بین ببرد.

امامزاده صالح (ع) از فرزندان امام موسی کاظم (ع) هستند. طبق کتیبه‌های این محل، قدمت بنای اولیه امامزاده به سال ۷۰۰ هجری قمری برمی‌گردد و به‌حدی ارزشمند است که بنای امامزاده در سال ۱۳۵۱ خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت. هلاکومیرزا فرزند فتحعلی‌شاه قاجار در سال ۱۱۷۴ خورشیدی این محل را مرمت کرد. در گذشته چنار قطوری در وسط محوطه امامزاده وجود داشت که در دهه ۱۳۷۰ خورشیدی در جریان بازسازی محوطه قطع شد.

طبق اسناد تاریخی، این امامزاده در اردبیل زندگی می‌کردند؛ هرچند پس از شهادت، سر مبارک ایشان را برای حاکم ری می‌فرستند که شیعیان سر مبارک امامزاده صالح (ع) را در روستایی نزدیک ری یعنی همین میدان تجریش امروزی به خاک می‌سپرند.

کپی لینک

بازار میوه تجریش

2020-11-381f48be-de2a-491e-91b1-77d8cc53920d

بوی تازگی و طراوت میوه و تره‌بار بازار تجریش، هر بازدیدکننده‌ای را به تماشا و حتی خرید وسوسه می‌کند؛ به‌خصوص میوه‌های کمیابی نظیر بلوبری مکزیکی و آووکادو آمریکایی که شاید حتی اسمش به گوشتان نخورده باشد و نظیرش را در جای دیگری ندیده‌ باشید. علاوه بر این، معمولا هر میوه‌ای که فصلش تمام شده است را می‌توان در بازار‌ تجریش پیدا کرد.

بازار میوه تجریش
انواع فلفل و سبزیجات در تره بار تجریش
انواع و اقسام سبزیجات در تره بار
2020-11-f37b0ec4-0884-490e-9458-a875a9aaaeed

عکاس عکس‌های گالری: علیرضا کیخا

میوه‌های این بازار که بهترین کیفیت را در بین بازارهای تره‌بار تهران دارند، اغلب با دستمال خیس یا واکس مخصوص میوه تمیز و براق می‌شوند تا هم جذاب‌تر به نظر برسند و هم ماندگاری بالاتری پیدا کنند. فروشنده‌ها با چنان سلیقه‌ای این میوه‌ها را چیده‌اند که وسوسه می‌شوید تا کمی از آن‌ها را بخرید و مزه‌شان را امتحان کنید. در گوشه و کنار بازار میوه تجریش، مغازه‌های ترشی‌فروشی‌ نیز حضور دارند که ترک این مکان با دست‌های خالی یکی از سخت‌ترین کارها در این بازار است.

کپی لینک

مساجد مشهور بازار تجریش

مسجد اعظم تجریش؛ منبع عکس: گوگل‌مپ. عکاس: Vahid Vahid

مسجد اعظم تجریش؛ مسجد اعظم تجریش؛ منبع عکس: گوگل‌مپ. عکاس: Vahid Vahid

سه مسجد در بازار تجریش وجود دارد که در نزدیکی تکیه تجریش قرار گرفته‌اند. در روزگاران قدیم رسم بود که در نزدیکی بازارها، مدرسه و مسجد بسازند؛ امری که برای بازار سرپوشیده تجریش نیز اتفاق افتاد. مسجد صاحب‌الزمان یا مسجد خان، مسجد سیدالشهدا و مسجد اعظم این امکان را به بازدیدکنندگان بازار می‌دهند تا در زمان اذان برای اقامه نماز به این مسجدها بروند.

کپی لینک

غذاخوری های بازار تجریش

مسجد اعظم تجریش؛ منبع عکس: اینستاگرام baghche.restaurant. عکاس: نامشخص

منبع عکس: اینستاگرام Baghche.restaurant. عکاس: نامشخص

چندین رستوران سنتی، کبابی،‌ کافی‌شاپ، فست فود و نان‌فروشی در نزدیکی بازار تجریش فعالیت می‌کنند که پس از گشت‌وگذار در بازار، انتخاب‌های خوبی برای رفع خستگی و گرسنگی هستند. علاوه بر این می‌توانید جگر، آش، کله پاچه و حلیم نیز نوش جان کنید. در طول شکم‌گردی خود در فصل زمستان حتما با مغازه‌های فروش لبو و باقالی مواجه خواهید شد که در سرمای هوای این منطقه حسابی می‌چسبد. اگر هم در فصل گرم تابستان به تجریش بروید، آب‌میوه و بستنی می‌تواند شما را حسابی سرحال بیاورد.

کپی لینک

تکیه های بازار تجریش

تکیه بزرگ تجریش

2020-11-42b83a51-ab69-4a17-8935-c6424ec12120

منبع عکس: وب‌سایت‌ Tehranpicture.ir. عکاس: مازن هواشم

در انتهای بازار تجریش، محوطه بزرگی به‌عنوان میدان میوه و تره‌بار وجود دارد که اگر کمی دقت کنید، متوجه نشانه‌های تکیه بزرگ تجریش خواهید شد. در اصل، تکیه بزرگ تجریش شامل تکیه بالا و تکیه پایین است که حدود ۲۲۰ سال قبل در دوره قاجار ساخته شد و از قدیمی‌ترین تکیه‌های پایتخت تهران محسوب می‌شود. تکیه تجریش ارتباط تنگاتنگی با نمادهای شهری دارد؛ به‌طوری که هم بخشی از بازار تجریش است و هم میوه‌فروشی و... در آن دایر است.

باغداران و روستاییان تجریش در اوایل قرن دوازدهم خورشیدی تصمیم گرفتند ساختمانی برای عزاداری سیدالشهدا (ع) بسازند. مردم این منطقه تا پیش از این برای عزاداری در مسجد جمع می‌شدند یا در خانه‌های خود از عزاداران پذیرایی می‌کردند. هرچند با افزایش جمعیت نمی‌توانستند پاسخگوی افراد بیشتری باشند؛ از همین رو به فکر ساخت تکیه افتادند.

کار ساخت تکیه با مساحت تقریبی ۱,۱۰۰ متر مربع در سال ۱۱۷۶ خورشیدی به پایان رسید و افتتاح شد؛ هرچند در ابتدا محوطه داخلی آن مسقف نبود که در ادامه برای محوطه ۶۰۰ مترمربعی وسط آن سقف زدند. عزاداری‌های محرم و صفر هر سال باشکوه خاصی در این محل برگزار می‌شد تا اینکه سیل ویرانگر سال ۱۳۶۶ خورشیدی که بخش‌هایی از تجریش را ویران کرد، به این تکیه بزرگ نیز آسیب‌هایی زد؛ گرچه طاق‌نماها و سقف آن سالم ماند و مردم این تکیه را سرپا و تعمیر کردند.

2020-11-2ea57ec6-c60f-4df0-8a05-3b1196abbac7

منبع عکس: وب‌سایت Irna.ir. عکاس: نامشخص

تکیه بزرگ تجریش محوطه‌ای بزرگ و چند ضلعی دارد که وسط آن برای سن تعزیه طراحی شده است و در ایام محرم دورتادور آن فرش می‌شود. ساختمانی دو طبقه نیز دور این حسینیه قرار دارد که در ایامی به غیر از مراسم عزاداری اباعبدالله (ع) به‌عنوان محل کسب‌وکار به کار می‌رود.

در بخش غربی این تکیه یک مغازه چند دهنه وجود دارد که نسبت به سایر مغازه‌ها، ارتفاع بیشتری دارد و در حقیقت شاه‌نشین است. اطراف محوطه تکیه، طاق نماهایی دیده می‌شود که برای ۱۱ ماه به کاسبان اجاره داده می‌شود و تمام مبلغ دریافتی برای امور تکیه به کار می‌رود.

اهمیت و ارزش تکیه تجریش به‌حدی است که در ۲۵ مهر ۱۳۸۳ خورشیدی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. علاوه بر این، در تکیه مذکور تعزیه‌های باشکوهی برگزار می‌شود که به‌عنوان میراث معنوی ثبت شده‌اند.

تکیه بزرگ تجریش از قدیمی‌ترین محافل عزاداری امام حسین (ع) در شمال پایتخت است که به‌خاطر قرارگیری در بازار تجریش و در مجاورت امامزاده صالح (ع)، تاثیر بسزایی در شناساندن قیام عاشورا به گردشگران خارجی دارد.

تکیه پایین تجریش

تکیه پایین تجریش

منبع عکس: وب‌سایت Irna.ir. عکاس: داوود قهردار

تکیه پایین در کنار مسجد اعظم تجریش قرار دارد که در گذشته بام و ۲۰ طاق‌نما داشت تا اینکه در اوایل سده خورشیدی برای آن سقف شیروانی گذاشته شد. این تکیه در انتهای کوچه ذغالی‌ها (خیابان محمودی) قرار گرفته است.

کاسبان تکیه پایین، طبق آیینی قدیمی با فرارسیدن محرم دست از کار می‌کشند و میدان تکیه پایین را برای عزاداری اباعبدالله (ع) آماده می‌کنند و نخل قدیمی تکیه را برای آیین نخل‌گردانی به میدان می‌آورند. با وجودی که مثل گذشته در این محل مراسم تعزیه برگزار نمی‌شود؛ اما اهالی قدیمی تجریش خود را به تکیه می‌رسانند تا چراغ مجلس عزا را روشن نگه دارند.

کپی لینک

مراکز خرید مجاور بازار تجریش

پاساژ قائم؛ منبع عکس: گوگل‌مپ. عکاس: Amir N.

منبع عکس: گوگل‌مپ. عکاس: Amir N

علاوه بر مغازه‌های متعددی که در بازار سنتی و سرپوشیده تجریش وجود دارد؛ برخی از دیگر مراکز خرید تهران همچون پاساژ قائم، البرز و بعثت در مجاورت بازار تجریش‌، به فروش انواع پوشاک، کیف و کفش، لوازم آرایشی، صنایع دستی، عطر و... اختصاص دارند که بازدید از آن‌ها خالی از لطف نخواهد بود؛ گرچه اجناس و کالاهای این مراکز خرید ممکن است گران‌تر از بازار تجریش باشند.

کپی لینک

فیلم بازار تجریش

کپی لینک

جاهای دیدنی‌های اطراف بازار تجریش

کپی لینک

باغ فردوس

  • آدرس: خیابان ولی‌عصر، بعد از سه‌راه زعفرانیه، نرسیده به تجریش (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله بازار تجریش تا باغ فردوس: حدود یک کیلومتر (۵ دقیقه با خودرو)
  • شماره تماس: ۲۲۷۰۵۰۰ ۰۲۱
  • ساعت فعالیت (سال ۱۴۰۳): همه‌روزه از ساعت ۹ تا ۲۴
  • ساعت فعالیت بلیط فروشی (سال ۱۴۰۳): در نیمه اول سال تا ساعت ۱۷ و در نیمه دوم سال تا ساعت ۱۵:۳۰
  • هزینه ورودی (سال ۱۴۰۳): هزینه ورود به مجموعه برای گردشگران ایرانی ۳۰,۰۰۰ تومان

«باغ فردوس» که قدمت آن به دوران قاجار و پادشاهی محمد شاه برمی‌گردد، در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. این باغ در سال ۱۳۸۱ به موزه سینمای ایران تبدیل شد و از بخش‌های مختلفی همچون تالار آغازگران، تالار معاصران، تالار نام‌آوران، بخش سینمای کودک و نوجوان، بخش سینمای دفاع مقدس، تماشاخانه، بخش صدا و دوبله، خانه فرهاد و اتاق علی حاتمی تشکیل شده است.

باغ فردوس در شب؛ منبع عکس: گوگل‌مپ. عکاس: Ehsan Diary

منبع عکس: گوگل‌مپ. عکاس: Ehsan Diary

کپی لینک

دربند

  • آدرس: میدان تجریش، خیابان دربند، میدان سربند (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله بازار تجریش تا دربند: حدود ۴ کیلومتر (۱۵ دقیقه با خودرو)

«دربند» یکی از محله‌های تهران است که در گذشته دهکده بود. این محله امروزه به یکی از تفرجگاه‌های تهران تبدیل شده است و گردشگران بسیاری برای فرار از شلوغی و آلودگی شهر به آن پناه می‌برند. در دربند علاوه بر آب و هوای بسیار تمیز و سالم، می‌توانید از چشم‌انداز زیبای آن استفاده کنید و با چشیدن طعم لذیذ خوراکی‌ها و غذاها، دلی از عزا درآورید. همچنین اگر به کوهنوردی علاقه‌مند باشید، می‌توانید بدون فاصله‌گرفتن از شهر، از هوای مطبوع و محیط دیدنی دربند لذت ببرید.

دربند در شب؛ منبع عکس: گوگل‌مپ. عکاس: Mehdi Ghodsi

منبع عکس: گوگل‌مپ. عکاس: Mehdi Ghodsi

کپی لینک

کاخ سعدآباد

  • آدرس از میدان تجریش و خیابان دربند: میدان تجریش، خیابان شهید جعفری، ضلع جنوبی میدان دربند (مشاهده روی نقشه)
  • آدرس از خیابان زعفرانیه: خیابان ولی‌عصر، خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه)، انتهای حیابان شهید کمال طاهری
  • فاصله بازار تجریش تا کاخ سعد آباد: حدود ۴ کیلومتر (۱۵ دقیقه با خودرو)
  • شماره تماس: ۲۷۹۴۰۰۰۰ ۰۲۱
  • ساعت فعالیت (سال ۱۴۰۳): در ۶ ماهه اول سال از ساعت ۹ تا ۱۹ و پنجشنبه و جمعه‌ها تا ساعت ۲۰، در ۶ ماهه دوم سال از ساعت ۸ تا ۱۷
  • ساعت فعالیت بلیط فروشی (سال ۱۴۰۳): در نیمه اول سال تا ساعت ۱۷ و در نیمه دوم سال تا ساعت ۱۵:۳۰
  • هزینه ورودی (سال ۱۴۰۳): هزینه ورود به مجموعه برای گردشگران ایرانی ۳۰,۰۰۰ تومان (برای ورود به موزه‌های مختلف نیاز به خرید بلیط جداگانه است)
  • وب‌سایت:sadmu.ir

«مجموعه تاریخی و فرهنگی سعدآباد» یکی از معروف‌ترین مکان‌های تاریخ معاصر ایران است که به‌عنوان محل زندگی آخرین پادشاهان دوره قاجار و پهلوی استفاده می‌شد. این مجموعه که در پای کوه توچال قرار دارد، متشکل از ۱۸ کاخ است که پس از انقلاب اسلامی ایران، تغییر کاربری پیدا کرده و بسیاری از آن‌ها به موزه تبدیل شده‌اند و تعدادی نیز به امور اداری یا نهاد ریاست جمهوری تعلق دارند.

کاخ سعد آباد در روز؛ منبع عکس: وب‌سایت Gopersis.com. عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت Gopersis.com. عکاس: نامشخص

کپی لینک

کاخ نیاوران

  • آدرس: ضلع شرقی و شمالی میدان شهید باهنر یا نیاوران (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله بازار تجریش تا کاخ نیاوران: حدود ۶ کیلومتر (۲۰ دقیقه با خودرو)
  • شماره تماس: ۲۲۲۸۲۰۲۰ ۰۲۱
  • ساعت فعالیت (سال ۱۴۰۳): در ۶ ماهه اول سال از ساعت ۹ تا ۱۹ و در ۶ ماهه دوم سال از ساعت ۷ تا ۱۷
  • ساعت فعالیت بلیط فروشی (سال ۱۴۰۳): در نیمه اول سال تا ساعت ۱۷ و در نیمه دوم سال تا ساعت ۱۵:۳۰
  • هزینه ورودی (سال ۱۴۰۳): هزینه ورود به مجموعه برای گردشگران ایرانی ۳۰,۰۰۰ تومان (برای ورود به موزه‌ و قسمت‌های مختلف نیاز به خرید بلیط جداگانه است.)
  • وب‌سایت:niavaranmu.ir

«کاخ نیاوران» از جاهای دیدنی‌ تهران در منطقه خوش آب‌وهوای شمیرانات است که در باغی به بزرگی ۱۱ هکتار (۱۱۰,۰۰۰ متر مربع) قرار دارد. کاخ نیاوران پیش از انقلاب جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان ییلاق خانواده محمد رضا شاه پهلوی استفاده می‌شد و پس از انقلاب نیز، به موزه‌ تبدیل شد. دسترسی به این باغ از طریق خیابان باهنر (نیاوران) میسر است؛ ضمن اینکه پارک نیاوران در قسمت جنوبی کاخ قرار دارد.

کاخ نیاوران در روز؛ منبع عکس: گوگل‌مپ. عکاس: Ashkan

منبع عکس: گوگل‌مپ. عکاس: Ashkan

اگر شما هم تجربه‌ای از حضور در بازار تجریش را دارید، لطفا آن را با ما و دیگر کاربران عزیز کجارو به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

  • بازار تجریش کجاست؟

    بازار تجریش که در شمال تهران و در منطقه شمیرانات قرار دارد، دو محله قدیمی سرپل و تجریش را به هم متصل می‌کند. بازار تجریش از یک طرف به میدان تجریش و از سوی دیگر به میدان قدس و مترو تجریش منتهی می‌شود؛ ضمن اینکه امامزاده صالح (ع) نیز در بخش انتهایی آن قرار دارد.

  • بازار تجریش جمعه ها باز است؟

    بله. بازار تجریش در تمام ایام هفته و روزهای جمعه باز است و از ساعت ۹ تا ۲۲ فعالیت می‌کند. در این بازار علاوه بر خرید از مغازه‌های مختلف و گشت‌وگذار در مراکز خرید اطراف آن می‌توانید به امامزاده صالح (ع) نیز سر بزنید.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات