کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

پارک جنگلی نور

چهارشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۳
مطالعه 15 دقیقه
جاده زیبای پارک جنگلی نور (کاور مقاله)؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: مجید غفاری زاده
پارک جنگلی نور از جاهای دیدنی نور در مازندران است و در جاده نور-محمودآباد (محور غرب به شرق) قرار دارد.
تبلیغات
پارک جنگلی نور
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: نصف روز
  • ایران، استان مازندران، شهرستان نور، بخش مرکزی، جاده نور-محمودآباد (محور غرب به شرق)، سه کیلومتر بعد از شهر نور
جاده زیبای پارک جنگلی نور (کاور مقاله)؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: مجید غفاری زاده
مشاهده روی نقشه
کلبه‌های کمپینگ در پارک جنگلی نور؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: مجید مددی
اسب در پارک جنگلی نور؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: امیر یاری
کلبه‌های پارک جنگلی نور؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: بیژن مسعودی
مسیر آبرو پارک جنگلی نور؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: Travel with Mehdi

پارک جنگلی نور، با چشم اندازهایی زیبا و آرامشی بی‌نظیر، یکی از بزرگ‌ترین پارک جنگلی‌های خاورمیانه و نمونه‌ای از جنگل‌های جلگه‌ای ایران به شمار می‌آید.

استان مازندران جاذبه‌های زیادی در دل خود دارد؛ یکی از این جاذبه‌ها که در شهرستان نور واقع شده، پارک جنگلی نور است. با توجه به هم‌جواری این پارک با کوه و دریا، گردشگران می‌توانند هم شاهد زیبایی‌های جنگل باشند و هم از آرامش ساحل دریا برخوردار شوند. این جنگل وسیع، از موقعیتی ممتاز و بسیار استثنایی در منطقه برخوردار است.

تفرجگاه جنگلی نور وسعتی در حدود ۳,۶۰۰ هکتار دارد. این پارک با درخت‌های سربه‌فلک کشیده، پوشش گیاهی و جانوری بی‌نظیر و ساحل اختصاصی، مناسب گردشگرانی است که می‌خواهند مدت زمانی را در آرامش طبیعت به سر ببرند. از جمله امکانات رفاهی پارک جنگلی نور می‌توان به رستوران، قهوه‌خانه سنتی، فروشگاه و آلاچیق جهت استراحت اشاره کرد. همچنین امکانات تفریحی این مجموعه شامل دریاچه پارک جنگلی نور، موتور چهارچرخ سواری، اسب‌سواری، دوچرخه سواری، پینت بال و... است.

مسیر آبرو پارک جنگلی نور؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: Travel with Mehdi

منبع عکس: گوگل مپ. عکاس: Travel With Mehdi

چنانچه تمایل دارید بیشتر راجع به پارک جنگلی نور و بخش‌های متفاوت آن اطلاعات داشته باشید، ما را در ادامه همراهی کنید.

کپی لینک

هرآنچه باید درباره پارک جنگلی نور بدانید:

فهرست مطالب
کپی لینک

پارک جنگلی نور کجاست؟

پارک جنگلی نور یکی از بزرگترین جنگل‌های شمال ایران است که در شرق شهرستان نور قرار دارد. فاصله حدودی این پارک تا شهر نور سه کیلومتر (پنج دقیقه)، تا شهر محمودآباد ۲۵ کیلومتر (۳۰ دقیقه)، تا شهر ساری ۱۱۵ کیلومتر (یک ساعت و ۵۰ دقیقه) و تا شهر تهران از طریق جاده هراز ۲۰۰ کیلومتر (سه ساعت و ۴۰ دقیقه) است.

درب ورودی دوم پارک جنگلی نور در نزدیکی درب ورودی اول (۲٫۵ کیلومتر) قرار دارد و به درب ایزدشهر مشهور است. دفتر مدیریت، رستوران، فروشگاه و پارکینگ در نزدیکی درب دوم این پارک جنگلی قرار دارد.

کپی لینک

مسیر دسترسی به پارک جنگلی نور

مسیر دسترسی از محمودآباد با خودرو

درب اول پارک: برای دسترسی به پارک جنگلی نور، ابتدا از طریق جاده هراز خود را به شهر محمودآباد برسانید. از میدان آخر محمودآباد (میدان آزادی) به‌سمت نور (به‌سمت غرب) برانید و از ایزدشهر عبور کنید. حدود هفت کیلومتر بعد از هتل مروارید خزر، دوربرگردان رو دور بزنید. پس از طی حدود ۱٫۴ کیلومتر به درب ورودی اول یا غربی پارک با سردری سنگی خواهید رسید.

درب دوم پارک: پس از عبور از درب ورودی اول با نمای سنگی، حدود دو کیلومتر دیگر در جاده ساحلی به‌سمت شرق برانید و از خروجی سمت راست خود خارج شوید. ۵۰۰ متر جلوتر به درب ورودی دوم پارک جنگلی خواهید رسید.

مسیر دسترسی از نور با خودرو

اگر از شهرهای غربی مازندران و شهر نور به‌سمت پارک جنگلی نور می‌روید، کافی است حدود سه کیلومتر از شهر نور در جاده ساحلی نور-محمودآباد (محور غرب به شرق) برانید تا به ورودی اول یا غربی پارک با سردری سنگی برسید.

ورودی پارک جنگلی نور؛ منبع عکس: Iribnews.ir؛ عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت Iribnews.ir. عکاس: نامشخص

کپی لینک

درباره پارک جنگلی نور

پارک جنگلی نور، منطقه‌ای طبیعی و گردشگری است که در سال ۱۳۵۱ هجری شمسی، با همت شخصی بنام مرحوم «حسین سعیدی آشتیانی» (بنیان‌گذار پارک‌های جنگلی در ایران)، احداث شد. به‌دلیل نزدیکی این مکان به رستم رود، مدتی نام این تفرجگاه نیز رستم رود بود؛ ولی چندی بعد نام «نور» را برای این پارک جنگلی انتخاب کردند؛ البته که این مکان، با نام موسس آن هم معروف است. در سال ۱۳۹۲ شمسی مدیریت پارک جنگلی نور به شهرداری شهرستان نور واگذار شد.

پارک جنگلی نور از آخرین بازمانده‌های جنگل‌های جلگه‌ای در ایران است و به‌دلیل نزدیکی به دریا و کوه، مناظر بسیار زیبایی دارد. از جمله جاذبه‌های شاخص این منطقه، می‌توان به ذخیره‌گاه ۲۷۰ هکتاری درخت «سفید پلت» اشاره کرد که بومی ایران نیز است.

پارک جنگلی نور با توجه به مجاور بودن این منطقه با شهرهای رستم رود، آمل، محمودآباد، نور و جاده ساحلی نور، همواره میزبان تعداد زیادی گردشگر از سراسر ایران است. جاده ورودی این پارک یکی از زیباترین مناظر را دارد که رانندگی در آن را لذت‌بخش کرده است.

درختان بلند پارک جنگلی نور؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: امیر کریمی

منبع عکس: گوگل مپ. عکاس: امیر کریمی

کپی لینک

شرایط بازدید از پارک جنگلی نور

  • ساعت بازدید: برای بازدید از پارک جنگلی نور می‌توانید هر ساعتی از روز مراجعه کنید؛ ولی برای لذت بردن از طبیعت بی‌نظیر این پارک پیشنهاد می‌شود قبل از تاریکی هوا به این منطقه بروید.
  • هزینه ورودی پارک جنگلی نور (سال ۱۴۰۲): ورودیه هر خودرو ۵۰,۰۰۰ تومان است.
کپی لینک

نکات بازدید از پارک جنگلی نور

  • پیشنهاد می‌شود از محوطه‌ها و آلاچیق‌های تعبیه شده برای کمپینگ و استراحت استفاده کنید.
  • هوای پارک جنگلی نور در فصول پاییز و زمستان بسیار سرد است و کمپینگ اصلا توصیه نمی‌شود. چنانچه قصد اقامت در پارک جنگلی نور را دارید، برای شب‌مانی، اقامتگاه‌های بومگردی اطراف و اجاره ویلا در شهرهای نزدیک را انتخاب کنید.
  • سعی حداکثری در حفظ محیط زیست داشته باشید. از ریختن زباله و صدمه زدن به حیوانات، جانوران، گیاهان و درختان خودداری کنید.
  • مراقب کودکان همراه باشید؛ زیرا وسعت پارک جنگلی نور زیاد است و امکان گم شدن دلبندان وجود دارد.
  • اگر قصد روشن کردن آتش را دارید، لطفا تجهیزات مانند هیزم و زغال همراهتان باشد و از شکستن شاخه‌های درختان پرهیز کنید.
  • به‌طورکلی در نظر داشته باشید، با توجه به اینکه پارک جنگلی نور مکانی گردشگری و عمومی است، بیشتر احتیاجات مورد نیاز در آنجا فراهم آمده است؛ بنابراین بهتر است در زمان سفر به پارک جنگلی نور کوله‌پشتی، کفش پیاده‌روی راحت، کلاه نقاب دار، عینک آفتابی، کرم ضدآفتاب، دوربین عکاسی، دارو و لوازم شخصی، آب آشامیدنی، لوازم و لباس شنا برای فصول گرم و لباس گرم برای فصول سرد همراه داشته باشید.
پختن غذا با تجهیزات در پارک جنگلی نور؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: عباس افتاده.

منبع عکس: گوگل مپ. عکاس: عباس افتاده

کپی لینک

بهترین زمان سفر به پارک جنگلی نور

اغلب گردشگران در فصول بهار و تابستان برای تفریح به پارک جنگلی نور می‌آیند؛ به‌دلیل اینکه به نسبت دیگر فصول سال آب و هوا بهتر و معتدل‌تر است. همچنین امکان چادر زدن و کمپینگ را هم خواهند داشت؛ البته باید این نکته را نیز در نظر بگیرید که هر فصل در این منطقه، زیبایی‌های خاص خود را دارد.

کلبه‌های پارک جنگلی نور؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: بیژن مسعودی

منبع عکس: گوگل مپ. عکاس: بیژن مسعودی

بهار پارک جنگلی نور، حال‌و‌هوایی دلپذیر و خنک دارد؛ در حالی که تابستان آن بسیار سرسبز و شرجی، پاییز این منطقه بسیار رنگارنگ و کمی سرد و زمستان گاهی برفی و خیلی سرد است.

کپی لینک

امکانات رفاهی پارک جنگلی نور

  • فروشگاه
  • رستوران‌های محلی
  • قهوه‌خانه‌های سنتی
  • تفریحات آبی در ساحل دریا
  • آلاچیق
  • مسجد
  • سرویس بهداشتی
فروشگاه در پارک جنگلی نور؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: مجید مددی
کافه در پارک جنگلی نور؛ منبع عکس:گوگل مپ؛ عکاس: مجید مددی
مسجد پارک جنگلی نور؛ منبع عکس:گوگل مپ؛ عکاس: Pradeep R
رستوران در پارک جنگلی نور؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: مهدی آزاده

منابع عکس‌های گالری (از راست به چپ): گوگل مپ. عکاس‌ها: مجید مددی، بهرام تندران، Pradeep R، مهدی آزاده

کپی لینک

تفریحات پارک جنگلی نور

با توجه به وسعت بالای تفرجگاه جنگلی نور، تفریحات متعددی برای گردشگران مهیا است که می‌توان از آن‌ها استفاده و لذت برد.

کپی لینک

پیاده‌روی و گشت‌وگذار

چنانچه اهل پیاده‌روی در طبیعت، این تفریح سالم و مفرح هستید، قدم زدن در دل جنگل نور با فضای دل‌انگیز و سایه‌های درختان تنومند و بلند این‌ منطقه را از دست ندهید.

کپی لینک

پرنده‌نگری

پارک جنگلی نور زیستگاه پرندگان بی‌شماری از جمله قرقاول ایرانی است و بدون شک می‌توانید با کمی دقت، این پرنده زیبا را مشاهده کنید. اگر کمی از هیاهو و جمعیت پارک فاصله بگیرید نیز می‌توانید صدای پرندگان را با وضوح بیشتری بشنوید. این پارک به‌عنوان یکی از مقاصد پرنده‌ نگری ایران، طرفداران زیادی دارد.

کپی لینک

پینت بال

یکی از مهیج‌ترین تفریحات پارک جنگلی نور بازی پینت بال است. این بازی هیجان‌انگیز بین بومی‌ها و گردشگران طرفداران بسیاری دارد.

پینت بال پارک جنگلی نور؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: سعید بیتوان

منبع عکس: گوگل مپ. عکاس: Saeid Bitvan

کپی لینک

دوچرخه سواری

یکی دیگر از فعالیت‌های پرطرفدار پارک جنگلی نور، دوچرخه سواری است. در این پارک ایستگاه‌هایی جهت کرایه دوچرخه وجود دارد که می‌توانید در اندازه‌های مختلف آن‌ها را برای ساعاتی در اختیار داشته باشید. لازم است بدانید برای ورود دوچرخه شخصی به این پارک ممنوعیتی وجود ندارد.

کپی لینک

اسب‌ سواری

مکان‌هایی در پارک جنگلی نور وجود دارند که مردم بومی اسب‌های خود را جهت سوارکاری و تفریح به گردشگران اجاره می‌دهند. سوارکاری با اسب‌های بومی این منطقه، همیشه مورد استقبال گردشگران بوده است.

کپی لینک

موتور چهارچرخ سواری

در ایام شلوغی و پیک سفر که ورود مسافر و گردشگر به پارک جنگلی نور زیاد است، بخشی از این پارک در اختیار شرکت‌هایی قرار داده می‌شود که می‌توان از آن‌ها موتور چهارچرخ اجاره کرد. این تفریح هیجان‌انگیز، همواره مورد استقبال گردشگران جوانی قرار می‌گیرد که در پی هیجان هستند.

موتور چهارچرخ سواری در پارک جنگلی نور؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: A A Navaei

منبع عکس: گوگل مپ. عکاس: A A Navaei

کپی لینک

زمین و پارک بازی کودکان

محوطه‌ای در پارک جنگلی نور به‌عنوان پارک بازی کودکان تجهیز شده است. این زمین بازی دارای اسباب‌بازی‌هایی نظیر تاب و سرسره و قصرهای بادی و دیگر وسایل سرگرمی است. بزرگترها می‌توانند در گوشه‌ای استراحت کنند و شاهد خوش‌گذرانی کودکان باشند.

کپی لینک

عکاسی

جاده‌های زیبا، طبیعت خوش‌آب‌ورنگ، درختان سربه‌فلک کشیده، پرندگان و لانه‌های آن‌ها روی درخت‌ها، جانوران به‌خصوص حلزون‌های کوچک و... بهانه‌هایی هستند تا کسی که اندک ذوقی در عکاسی داشته باشد، این تصاویر را در پارک جنگلی نور ثبت کند.

کپی لینک

بازدید از دریاچه پارک جنگلی نور

دریاچه پارک جنگلی نور، در جاده نور به ایزدشهر-محمودآباد و همچنین در قسمت شرقی پارک جنگلی نور واقع شده است (مشاهده روی نقشه). این دریاچه علاوه بر اینکه یکی از جاذبه‌های این پارک به شمار می‌رود، خود نیز به‌تنهایی، مقصد تعداد زیادی مسافر است.

بهترین فصل برای بازدید از دریاچه پارک جنگلی نور نیمه اول سال است؛ زیرا آب و هوای مناسب‌تری برای کمپینگ و ماهی‌گیری دارد. رودخانه پارک جنگلی نور در نیمه دوم سال به‌دلیل بارش‌های فصلی، به نسبت دیگر مواقع سال، پرآب‌تر است.

دریاچه پارک جنگلی نور؛ منبع عکس:گوگل مپ؛ عکاس:علی باقری

منبع عکس: گوگل مپ. عکاس: علی باقری

کپی لینک

اقامت در پارک جنگلی نور

برای اقامت در پارک جنگلی نور چندین گزینه دارید. اگر در فصول بهار و تابستان راهی شده‌اید، می‌توانید چادر بزنید. چنانچه در فصولی غیر از بهار و تابستان نیز برای گشت‌وگذار به پارک جنگلی نور رفتید، نگران شب‌مانی در آنجا نباشید؛ چراکه در شهرهای نور و محمودآباد، ویلا، هتل، سوییت و مهمان‌خانه‌های زیادی هستند که می‌توانید در آن‌ها اقامت راحت داشته باشید. لازم است بدانید روستای سیاه‌کلا در میان این پارک قرار دارد که امکان شب‌مانی در اقامتگاه‌های این روستا نیز فراهم است.

کپی لینک

چادر زدن در پارک جنگلی نور

در سراسر پارک جنگلی نور آلاچیق‌هایی تعبیه شده‌اند که گردشگران به‌راحتی بتوانند با چادر زدن و کمپینگ کردن، شب را تا صبح اقامت داشته باشند. در خصوص امنیت این پارک نیز باید گفت به‌دلیل اینکه پارک جنگلی نور همگانی است، امنیت بالایی دارد؛ ولی بهتر است هنگام اقامت در پارک جنگلی نور اشیای گران‌قیمت یا پول نقد بیش از اندازه همراهتان نباشد. در نظر داشته باشید که هزینه برپایی چادر در محوطه پارک جنگلی به‌صورت جداگانه دریافت می‌شود.

کلبه‌های کمپینگ در پارک جنگلی نور؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: مجید مددی

منبع عکس: گوگل مپ. عکاس: مجید مددی

کپی لینک

پوشش گیاهی و جانوری پارک جنگلی نور

درختان سربه‌فلک کشیده پارک جنگلی نور اولین چیزی است که باعث جذب گردشگران به این پارک می‌شود. در این منطقه درختان و گیاهانی نظیر سفید پلت، ممرز، لرگ، بلوط، لیلکی، توسکا، انجیلی، افرا، اوجا، نمدار، ون و شب خسب مشاهده می‌شوند.

در لابه‌لای درختان بلند پارک جنگلی نور، جانوران و حیوانات مختلفی همچون شغال، روباه، گرگ، تشی، گراز، اسب های وحشی، آهو، مارهای غیر سمی و پرندگانی مانند عقاب، شاهین و قرقاول زندگی می‌کنند.

اسب در پارک جنگلی نور؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: امیر یاری

منبع عکس: گوگل مپ. عکاس: امیر یاری

کپی لینک

دیدنی‌های اطراف پارک جنگلی نور

کپی لینک

مجتمع رفاهی سیمرغ

  • آدرس: استان مازندران، شهر محمودآباد، جاده نور-محمودآباد (محور غرب به شرق)، یک کیلومتر قبل از میدان آزادی (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله تا پارک جنگلی نور: ۱۵ کیلومتر (۱۵ دقیقه)
  • ساعت بازدید: از ساعت ۱۰ تا ۲۴
  • شماره تماس: ۰۹۱۱۵۷۸۱۶۰۰
  • آدرس اینستاگرام: simorgh_complex@

مجموعه گردشگری- تجاری سیمرغ، در زمینی به مساحت حدودی ۱۷,۰۰۰ متر مربع با زیربنای ۱۱,۰۰۰ متر مربع در محور نور به محمودآباد (غرب به شرق) واقع شده است. ساخت این پروژه با همکاری آقایان «سلمی شفائی» (کارفرما) و «بابک کلانتری» (یکی از معماران اصلی پروژه)، در سال ۱۳۹۶ شمسی شروع شد و تا سال ۱۳۹۸ به طول انجامید.

ایده ساخت مجموعه سیمرغ از معماری «مرکز فرهنگی حیدر علی اف باکو» (Heydar Aliyev Centre) کشور آذربایجان، یکی از شاهکارهای «زاها حدید» (Zaha Hadid)، معمار سرشناس عراقی- بریتانیایی، الهام گرفته شده است. البته برخی قسمت‌های این مرکز نیز به مجموعه مهروماه در جاده قم به تهران شباهت دارد.

مجتمع رفاهی سیمرغ دارای بخش‌های مختلفی همچون مرکز خرید، فروشگاه زنجیره‌ای هایپرمی، پردیس سینمایی، فودکورت، کافه، شهر کتاب، خانه بازی کودکان، گیم نت و شهربازی روباز در محوطه بیرونی است. همچنین این مرکز برای رفاه حال گردشگران، خدمات رفاهی مانند نمازخانه، سرویس بهداشتی، آبخوری و نیمکت‌های متعدد دارد. فاز بعدی (شامل باغ پرندگان و برکه ماهی) این پروژه نیز در حال حاضر (سال ۱۴۰۲) در حال اجرا است.

نمای بیرونی مجتمع رفاهی سیمرغ نور؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: وحید بشیری
نمای داخلی مجتمع رفاهی سیمرغ نور؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: علی حفیظی
خانه بازی مجتمع رفاهی سیمرغ نور؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: سعید غلامی
فواره‌های حوضچه مجتمع رفاهی سیمرغ نور؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: Mojtaba J
کپی لینک

موزه گالری دیدی

  • آدرس: استان مازندران، شهرستان نور، بخش مرکزی، ایزدشهر، جاده محمودآباد- نور (محور شرق به غرب)، هفت کیلومتر بعد از میدان آزادی محمودآباد (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله تا پارک جنگلی نور: ۱۵ کیلومتر (۱۵ دقیقه)
  • ساعت بازدید: از ساعت ۱۱ تا ۲۲
  • هزینه بازدید از موزه گالری (سال ۱۴۰۲): ۸۰,۰۰۰ تومان

موزه گالری دیدی در جاده محمودآباد- نور (محور شرق به غرب)، جنب شهرک دلکده با نمایی چشم‌گیر از جنس شیشه و بتن واقع شده است. این موزه با مساحتی حدود ۳,۰۰۰ متر مربع، در سال ۱۳۹۵ شمسی، توسط آقای مهندس «علی توسلی» و معماری آقای «محمدرضا حافظی» احداث شد. برای ساخت این موزه گالری، از موزه لوور فرانسه الهام گرفته شده است. نام این مجموعه به معنی «دیدن» است.

ساختمان موزه گالری دیدی، سه طبقه دارد که موزه گالری، رستوران، کافه، خانه کتاب، تعدادی فروشگاه و پارکینگ را شامل می‌شود. مجموعه آثار ارزشمند و گرانبهایی که در گالری به نمایش عموم گذاشته شده است، شامل حدود ۶۰۰ اثر هنری همچون مجسمه، عکس و نقاشی از هنرمندان معاصر ایرانی هستند. همچنین در حیاط این مجموعه، هرمی شیشه‌ای قرار دارد که داخل آن چندین خودرو کلکسیونی و قدیمی به نمایش گذاشته شده است.

آثار هنری گالری موزه دیدی؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: طاها مهراب بیگی
خودروهای قدیمی و کلکسیونی گالری موزه دیدی؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: Mahila h
قسمتی از آثار گالری موزه دیدی؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: هدایت کمالیان
کارهای هنری گالری موزه دیدی؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: پریسا سابق

منابع عکس‌های گالری (از راست به چپ): گوگل‌‌مپ. عکاس‌ها: طاها مهراب بیگی، Mahila h، هدایت کمالیان، پریسا سابق

کپی لینک

دریاچه الیمالات

  • آدرس: استان مازندران، شهرستان نور، بخش مرکزی، دهستان ناتل کنار علیا (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله تا پارک جنگلی نور: ۲۰ کیلومتر (۳۰ دقیقه)
  • ساعت بازدید: ۲۴ ساعته
  • هزینه ورودی (سال ۱۴۰۲): به‌ازای هر ماشین ۵۴,۵۰۰ تومان

دریاچه الیمالات، یکی از دریاچه‌های زیبای استان مازندران است که در هشت کیلومتری مسیر نور به چمستان، در جنوب دوراهی منتهی به روستای کارگرکلا واقع شده است. این دریاجه با جاده نیز حدود سه کیلومتر فاصله دارد. الیمالات و طبیعت اطراف آن به‌حدی زیبا است که نظر هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند.

تمامی فصول سال برای بازدید از دریاچه الیمالات مناسب است؛ زیرا که هر فصل زیبایی‌های به‌خصوصی دارد. اگر به‌دنبال دیدن منظره‌ای بی‌نظیر و رویایی هستید، فصل پاییز پیشنهاد می‌شود؛ ولی اگر قصد کمپینگ و استراحت دارید، فصول بهار و تابستان به این منطقه سفر کنید.

قایق سواری در دریاچه الیمالات؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: حمزه خلیلی

منبع عکس: گوگل‌مپ. عکاس: حمزه خلیلی

مهم‌ترین تفریح منطقه گردشگری الیمالات قایق‌سواری است. ایستگاه قایق‌رانی، انواع قایق‌ها را برای اجاره به گردشگران دارد. اگر اهل هیجان هستید، پیشنهاد می‌شود قایق موتوری را امتحان کنید. یکی از نکات جالب دریاچه این است که اگر کمی با قایق از ساحل دریاچه فاصله بگیرید، سکوت کامل که با صدای پرندگان آمیخته شده است، شما را در بر می‌گیرد.

ماهیگیری طبیعت‌گردی، دوچرخه‌سواری، عکاسی، پیک نیک از دیگر تفریحاتی هستند که می‌توان در منطقه الیمالات تجربه کرد. همچنین این منطقه دارای امکانات رفاهی همچون رستوران، فروشگاه، شهربازی کوچک، آلاچیق، پارکینگ و سرویس بهداشتی برای رفاه حال گردشگران است.

دریاچه الیمالات؛ منبع عکس: jabama.com؛ عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت Jabama.com. عکاس: نامشخص

کپی لینک

پارک جنگلی کشپل

  • آدرس: استان مازندران، شهرستان نور، بخش چمستان، دهستان ناتل رستاق (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله تا پارک جنگلی نور: ۲۵ کیلومتر (۳۵ دقیقه)
  • ساعات بازدید: ۲۴ ساعته

اگر حدود پنج کیلومتر از چمستان فاصله بگیرید و در جاده نور به چمستان برانید، به پارک جنگلی کشپل می‌رسید که یکی از جاهای دیدنی مازندران به حساب می‌آید. این پارک جنگلی دارای وسعت تقریبی ۷,۲۰۰ هکتار است.

بهترین زمان برای بازدید از پارک کشپل، بهار و تابستان است؛ زمانی که درختان با شکوفه‌های خود رنگ و بویی فوق‌العاده به جنگل بخشیده‌اند. این پارک جهت رفاه گردشگران، دارای امکانات رفاهی و تفریحی مختلفی نظیر رستوران، فروشگاه مواد غذایی، زمین و پارک بازی کودکان، زمین‌های بازی مخصوص فوتبال و والیبال، آلاچیق و سکوها، پله‌های سنگی مخصوص پیاده‌روی و غیره است. پارک جنگلی کشپل همچنین چشمه‌هایی خروشان در دل خود دارد؛ چشمه‌هایی که نظر هر گردشگری را به خود جلب می‌کند.

پارک جنگلی کشپل؛ منبع عکس: top-travel.ir؛ عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت Top-Travel.ir. عکاس: نامشخص

اگر شما نیز به شهر نور و پارک جنگلی نور سفر کرده‌اید، در صورت تمایل می‌توانید خاطرات و تجربه‌های خود را با ما و دیگر مخاطبان کجارو به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

  • جنگل نور کجاست؟

    پارک جنگلی نور در استان مازندران، شهرستان نور، بخش مرکزی، جاده نور-محمودآباد (محور غرب به شرق)، سه کیلومتر بعد از شهر نور قرار دارد.

  • هزینه ورودی پارک جنگلی نور چقدر است؟

    هزینه ورودی پارک جنگلی نور به‌ازای هر خودرو (در سال ۱۴۰۲) ۵۰,۰۰۰ تومان است.

  • امکانات رفاهی پارک جنگلی نور چیست؟

    امکانات رفاهی پارک جنگلی نور شامل فروشگاه، رستوران‌های محلی، قهوه‌خانه‌های سنتی، تفریحات آبی در ساحل دریا، آلاچیق، مسجد و سرویس بهداشتی می‌شود.

  • دریاچه پارک جنگلی نور کجاست؟

    دریاچه پارک جنگلی نور، در جاده نور به ایزدشهر-محمودآباد و همچنین در قسمت شرقی پارک جنگلی نور واقع شده است.

منبع عکس کاور: گوگل مپ. عکاس: مجید غفاری زاده

نویسنده: مهدیه عزیزی

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات