- مدت زمان بازدید از این جاذبه: نصف روز
- بازدید از این جاذبه رایگان است
- ایران، استان مازندران، نزدیک کلاردشت، ۴۸ کیلومتری چالوس
کلاردشت ناحیهای در استان مازندران و ۴۸ کیلومتری شهر چالوس است و ۱۷۰ کیلومتر با تهران فاصله دارد. این منطقه مشهور ییلاقی دوستداشتنی را در نزدیکی خود دارد، ییلاقی به نام مازیچال. مازیچال با قرارگیری در ارتفاعات، اقیانوسی از ابر را پیشکش گردشگران میکند. با طبیعتی بکر و زیبا، مازیچال یکی از جاذبه های گردشگری استان مازندران و مقاصد طبیعتگردی در شمال کشور است.
هرآنچه بهتر است درباره مازیچال بدانید:
معرفی مازیچال
مازیچال، نام دهکدهای زیبا در نزدیکی کلاردشت است که با ارتفاع ۲۶۰۰ متری، شما را بالاتر از ابرها نگه میدارد. این روستا از مقاصد گردشگری و جاهای دیدنی کلاردشت در استان مازندران به شمار میرود. ایستادن در ارتفاعات مازیچال و نگاه به اقیانوس ابر مقابل چشمتان، احساسی وصفناشدنی را برای شما بههمراه خواهد داشت. اگر بهدلایل طبیعی نیز پدیده اقیانوس ابر تشکیل نشود، وسعت دیدتان از چالوس تا نزدیکیهای رامسر خواهد بود.
عکس از دیجیکالا (عکاس: نامشخص)
مازیچال کجاست؟
مازیچال از مقاصد تابستانی در استان مازندران است و در نزدیکی کلاردشت و ۴۸ کیلومتری چالوس قرار دارد.
موقعیت جغرافیایی مازیچال روی نقشه
دسترسی به مازیچال
برای سفر به مازیچال از جاده چالوس به مرزن آباد بروید. سپس بهسمت کلاردشت تغییر مسیر دهید. از میدان اصلی کلاردشت حدود هفت کیلومتر در جاده عباسآباد برانید تا به ابتدای جاده مازیچال برسید. از ابتدای جاده خاکی مازیچال، ۱۷ کیلومتر بهسمت ارتفاعات حرکت میکنید تا به دشتی برسید. حالا شما در ارتفاعات مازیچال، از زیباترین روستاهای مازندران، هستید.
عکس از گوگلمپ (عکاس: برزین ب)
بهترین زمان سفر به مازیچال
در فصل پاییز، جنگلهای ابتدای جاده مناظر زیبا و رویایی دارند و در بهار، ارتفاعات پوشیده از گلهای فصلی زیبا است و مناظر برفی قلههای اطراف جلوه نمایی میکند. مناسبترین فصل نیز برای اقامت شبانه، تابستان است. با تمام این اوصاف بهترین زمان سفر به مازیچال از نیمه بهار آغاز میشود و تا اواخر تابستان ادامه مییابد.
عکسهای گالری از گوگلمپ (عکاسان : برزین ب، آرش جعفرپور و Behnamnw)
وجه تسمیه مازیچال
طبق برخی منابع، «ماز» و «مازی» در گویش محلی بهمعنی درخت بلوط است و «چال» به معنی گودال؛ پس ترکیب نهایی میشود گودالی پر از درختان بلوط. البته این مسئله خیلی دقیق نیست؛ چراکه واژه ماز بر اساس لغتنامه دهخدا بهمعنای پر چینوشکن است و واژه مازندران را از همین کلمه گرفتهاند.
برآمد ز کوه ابر مازندران چو مار شکنجی و ماز اندر آن
عکس از گوگلمپ (عکاس: Behnamnw)
غذا در مازیچال
بهترین خوردنیهایی که میتوانید در مازیچال سراغ بگیرید لبنیات تازه است. روستاییان بیشتر به شغل دامپروری و گاوداری مشغول هستند. مغازه یا فروشگاهی در منطقه وجود ندارد؛ به همین دلیل از غذای محلی نیز خبری نیست. پس غذای کامل به تعداد وعدههای لازم با خود همراه داشته باشید.
اگر به روستاییان یا گوسفندسراها رسیدید، میتوانید از آنها پنیر یا ماست بخرید. هر چند معمولا ییلاقنشینها شیر گوسفندانشان را نمیفروشند؛ ممکن است اول صبح بتوانید از آنها خرید کنید.
عکس از گوگلمپ (عکاس: امین تقوی)
نکات سفر به مازیچال
- پیش از سفر حتما از امکان ورود به منطقه مطمئن شوید و بعد از تماس با اداره محیط زیست وارد منطقه شوید.
- مازیچال امکانات اقامتی ندارد و بهندرت مکانی برای اجاره گیر میآید.
- پیش از برنامهریزی برای این سفر، از طریق سایتهای اینترنتی و اطلاعات هواشناسی استان از وضعیت آبوهوایی منطقه اطلاعات کاملی کسب کنید.
- در روستا مغازه و فروشگاهی وجود ندارد. حتیالامکان مایحتاج خود را از کلاردشت تهیه کنید.
- حدودا ۱۰ کیلومتر از مسیر بهسمت بالاترین ارتفاعات مازیچال خاکی و کوهستانی است که توصیه میشود با ماشینهای روستایی، جیپ و نیسان طی شود. البته اگر با خودروی معمولی عازم این مکان شدهاید، در روزهای غیربارانی میتوانید آن را طی کنید.
- تلفن همراه تنها در برخی نقاط مازیچال آنتن دارد؛ بنابراین بهتر است برای اطلاعرسانی به دوستان و نزدیکان چندان به آن اعتماد نکنید.
- بهدلیل آنکه یافتن هیزم خشک در این منطقه دشواریهایی دارد، بهتر است برای افروختن آتش از کلاردشت هیزم تهیه کنید.
- هرگز درختان کوچک را برای افروختن آتش قطع نکنید و در صورت افروختن آتش، حتما نکات ایمنی را رعایت و آتش را در پایان خاموش کنید.
- در منطقه ییلاقی به سگهای گلهداران نزدیک نشوید؛ بهخصوص اگر چوپان نزدیک گله نباشد.
- در زمان حضور در میان ییلاقنشینان به فرهنگ و اعتقادات بومی این ساکنان احترام بگذارید.
- در صورت سنگینی مه، بدون وجود راهنمای محلی اقدام به کوهنوردی یا طبیعتگردی نکنید.
- مازیچال برق ندارد و مردم روستا از فانوس برای روشنایی در شب استفاده میکنند.
- مراقب حیوانات اهلی و وحشی باشید. بهخصوص در زمستان احتمال برخورد با حیواناتی نظیر خرس، شوکا، گرگ، خرگوش و گراز زیاد است.
- طبیعت با تمام گنجینههایش، گهواره هستی ما و تمامی جانداران است. با نریختن زباله (از جمله زبالههای تجزیهپذیر و تهسیگار)، نشکستن شاخهها و عدم شکار حیوانات، بکوشیم در حفظ این گنجینه گرانبها مسئولانهتر عمل کنیم.
عکسهای گالری از گوگلمپ (عکاسان: برزین ب، علیرضا اسماعیلی و حامد یونسی)
برای کمپینگ در نظر داشته باشید که زمستان نمیتواند زمان مناسبی باشد؛ چراکه حیوانات وحشی ممکن است در منطقه پرسه بزنند و چه شما و چه آنها، موجب هراس و زحمت دیگری شوید. برای برپایی چادر سعی کنید از مسیر اصلی دور نشوید؛ زیرا احتمال گمشدن در جنگل وجود دارد. غیر از وسایل شخصی بهتر است این اشیا را همراه داشته باشید:
عکس از گوگلمپ (عکاس: برزین ب)
نویسنده: پریسا همایونی