کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

جنگل سیسنگان

پنج‌شنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۳
مطالعه 12 دقیقه
جنگل سیسنگان. منبع عکس: وبسایت رهبال آسمان. عکاس: نامشخص
پارک جنگلی سی ‌سنگان از جاهای دیدنی نور و نوشهر در استان مازندران به شمار می رود و از نظر پوشش گیاهی و جذب گردشگر، از پارک‌ های شاخص کشور محسوب می‌ شود.
تبلیغات
جنگل سیسنگان
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۳ تا ۴ ساعت
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • ایران، استان مازندران، ۲۷ کیلومتری جاده نوشهر به نور
جنگل سیسنگان. منبع عکس: وبسایت رهبال آسمان. عکاس: نامشخص
مشاهده روی نقشه
مسیرهای درخت‌پوش جنگل سیسنگان
پوشش گیاهی جنگل سیسنگان
خورشید از میان شاخه‌های درختان در جنگل سیسنگان
تابلوها پارک جنگل سیسنگان

مازندران از جمله استان‌های شمالی و سرسبز ایران به شمار می‌رود. در این سرزمین، جنگل‌های بسیار زیبایی قرار دارند که هرکدام از آن‌ها، سرمایه‌ای طبیعی محسوب می‌شوند و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند. یکی از این جنگل‌ها پارک جنگلی سیسنگان است که نمونه‌ای طبیعی از جنگل‌های جلگه‌ای شمال ایران به شمار می‌رود. پارک جنگلی سیسنگان علاوه بر اینکه در حفظ و حراست از گونه‌های نادر گیاهی و جانوری نقش دارد، به‌عنوان جاذبه‌ گردشگری، افراد زیادی را به خود جلب می‌کند. پارک جنگلی سیسنگان از جمله جاهای دیدنی مازندران به شمار می‌رود که نباید بازدید از آن را از دست داد.

کپی لینک

در مورد جنگل سیسنگان بیشتر بدانید:

فهرست مطالب
کپی لینک

سیسنگان کجاست؟

عکس پارک جنگلی سی سنگان

منبع: گوگل مپ؛ عکاس: Luiz_Paulo

پارک جنگلی سیسنگان، از جمله مشهورترین پارک‌های جنگلی مازندران و ایران به شمار می‌رود. پوشش گیاهی فوق‌العاده پارک جنگلی سیسنگان در کنار امکانات رفاهی و تفریحی درجه یک، آن را به جاذبه‌ای محبوب در بین گردشگران تبدیل کرده است. گستردگی و قرارگیری در کنار دریا، دو ویژگی اصلی پارک جنگلی سی‌ سنگان به شمار می‌رود. پارک جنگلی سیسنگان در ۲۷ کیلومتری جاده نوشهر به نور قرار دارد؛ سیسنگان از شمال به دریای خزر، از غرب به روستای توسکاتک، از جنوب به سلسله کوه‌های البرز و از شرق به روستای صلاح‌الدین کلا محدود شده است.

کپی لینک

تاریخچه پارک جنگلی سیسنگان

پارک جنگلی سیسنگان در سال ۱۳۴۴ شکل گرفت

پارک جنگلی سیسنگان در سال ۱۳۴۴ با طراحی مهندس آشتیانی به بهره‌برداری رسید. هدف اصلی از شکل‌گیری این پارک جنگلی، حفاظت از گونه‌های خاص شمشاد و گونه‌های جانوری این منطقه بود؛ با این حال،‌ استقبال بی‌نظیر مردم از پارک جنگلی سیسنگان سبب شد تا بیشتر به آن توجه شود؛ در سال‌های پس از آن، امکانات تفریحی و رفاهی بیشتری به پارک جنگلی سیسنگان اضافه شدند تا این پارک جنگلی به یکی از بهترین پارک‌های جنگلی و ساحلی شمال ایران تبدیل شود.

کپی لینک

دلیل نام‌گذاری سیسنگان

عکس پارک جنگلی سی سنگان

منبع: گوگل مپ؛ عکاس: Luiz_Paulo

درباره نام‌گذاری این پارک جنگلی دیدگاه‌های مختلفی وجود دارد. برخی از داستان‌های قدیمی و نقل‌شده حاکی از آن است که ملکه‌ای به نام «شیمای چهل گیس» بر سرزمینی سرسبز حکمرانی می‌کرده است؛ روزی او با پادشاه توران یعنی افراسیاب پیمان دوستی می‌بندد. در همان زمان، فردی به نام منوچهر تازی که در جنگ با افراسیاب، پدر و عموهایش را از دست داده بود، تصمیم می‌گیرد برای انتقام گرفتن و نابودی پیمان دوستی بین افراسیاب و شیما، سد ماز کجوز را نابود کند. از بین رفتن سد سبب می‌شود تا تمام منطقه به زیر آب برود و لشکریان افراسیاب و ملکه نابود شوند؛ از همین رو، این سرزمین از آن پس به‌عنوان سرزمین سیل و سنگان یا سیسنگان مشهور شده است.

کپی لینک

مسیرهای دسترسی به پارک جنگلی سیسنگان

عکس پارک جنگلی سی سنگان

منبع: گوگل مپ؛ عکاس: Amirabar

پارک جنگلی سیسنگان در ضلع جنوبی جاده اصلی و در امتداد خط ساحلی نوشهر واقع شده است؛ از همین رو، برای رسیدن به این پارک باید در این جاده ساحلی حرکت کنید. برای رسیدن به پارک جنگلی سیسنگان دو مسیر وجود دارد.

  • مسیر اول: خود را به شهر نوشهر برسانید و پس از آن، در جاده ساحلی نوشهر به‌سمت شهر نور حرکت کنید و پس از طی مسافتی ۲۷ کیلومتری،‌ پارک جنگلی سیسنگان در دست راست شما دیده خواهد شد.
  • مسیر دوم: خود را به شهر نور برسانید و پس از طی ۳۵ کیلومتر از مسافت جاده نور به نوشهر، تابلوی ورودی پارک جنگلی سیسنگان را خواهید دید. حال، باید از دوربرگردان، دور بزنید و وارد پارک جنگلی سیسنگان شوید.

فاصله تهران تا سیسنگان از مسیر جاده هراز حدود ۲۶۰ کیلومتر و از مسیر جاده چالوس در حدود ۲۰۰ کیلومتر است که به‌طور میانگین حدود سه تا چهار ساعت طول می‌کشد.

کپی لینک

مساحت پارک جنگلی سیسنگان

عکس پارک جنگلی سی سنگان

منبع: گوگل مپ؛ عکاس: Luiz_Paulo

مساحت پارک جنگلی سیسنگان ۶۰۰ هکتار است

پارک جنگلی سیسنگان که بیش از ۶۰۰ هکتار مساحت دارد، امروزه، بزرگترین ذخیره شمشاد در ایران و حتی خاورمیانه را درون خود جای داده است. بخش قابل‌توجهی از پارک جنگلی سیسنگان در کنار دریای خزر قرار دارد؛ ترکیب ساحل، جنگل و دریا، مناظری بسیار زیبا و تماشایی را ایجاد کرده است. ارتفاع پارک جنگلی سیسنگان به حدود ۵۰ متر نیز می‌رسد؛ ولی هرچه بیشتر به‌سمت ساحل حرکت کنید، این ارتفاع کاهش پیدا می‌کند.

کپی لینک

بهترین زمان بازدید از پارک سیسنگان

استان‌های شمالی ایران، در هر فصل از سال، ویژگی‌های خاص خودشان را دارند؛ از همین رو، باید با توجه به سلیقه و هدف خود از سفر به این استان‌ها، زمان سفر خود را انتخاب کنید؛ هر چند، برای لذت بردن از زیباهای سرسبز و تماشایی پارک جنگلی سیسنگان، باید در فصل بهار و اوایل تابستان به این پارک جنگلی سفر کرد. در این موقع از سال، حس سرزندگی طبیعت به‌خوبی به شما منتقل خواهد شد و صدای آرامش‌بخش آب رودخانه نیز گوش‌نواز خواهد بود. در اواسط فصل تابستان، آب‌وهوای پارک جنگلی سیسنگان، شرجی و پر از پشه‌های مزاحم است و همین باعث می‌شود تا بازدید از آن چندان خوشایند نباشد؛ البته، در تابستان، گذراندن اوقات در کنار ساحل و شنا در آب‌های دریای خزر دلنشین خواهد بود.

عکس پارک جنگلی سی سنگان

منبع: گوگل مپ؛ عکاس: Mehdi

سفر به پارک جنگلی سیسنگان در فصل پاییز همانند سفر به بوم نقاشی است؛ در این موقع از سال، رنگ برگ‌های درختان دچار تغییر می‌شود و مناظری تماشایی و چشم‌نواز را شکل می‌دهند که سرشار از رنگ‌های متنوع است. علاوه بر این، خنکای مه شکل گرفته از روی دریا، عطر درختان و خاک باران‌خورده در این فصل،‌ حس و حالی به‌یادماندنی دارد.

برای سفر در فصل زمستان به پارک جنگلی سیسنگان باید با احتیاط عمل کرد. اگر قصد اقامت در پارک را دارید، پس حتما تجهیزات و وسایل ضروری را به‌همراه داشته باشید. بازدید از پارک جنگلی سیسنگان در فصل زمستان می‌تواند با قدم زدن در ساحل، جمع کردن صدف، نشستن دور آتش و خوردن چای آتشی داغ به گردشی جذاب و دلچسب تبدیل شود.

کپی لینک

اقامت در پارک جنگلی سیسنگان

عکس پارک جنگلی سی سنگان

منبع: گوگل مپ؛ عکاس: Bijan_Masuodi

امکانات رفاهی مختلفی در پارک جنگلی سیسنگان در دسترس است؛ از همین رو، اقامت در پارک جنگلی سیسنگان راحت است. برپا کردن چادر و خوابیدن در پارک جنگلی سیسنگان هیچ‌گونه منعی ندارد؛ اما باید برای آن هزینه پرداخت کرد. علاوه بر این، حضور نیروهای امنیتی نیز خیال افراد برای کمپ زدن در طبیعت پارک جنگلی سیسنگان، به‌خصوص به هنگام شب، را راحت خواهد کرد.

اگر اهل کمپ زدن در طبیعت نیستید می‌توانید از سوئیت‌های اطراف پارک جنگلی استفاده کنید. برای اجاره ویلا نیز می‌توانید به نزدیک‌ترین شهرهای اطراف پارک جنگلی سیسنگان یعنی نور، نوشهر و چمستان بروید.

کپی لینک

امکانات رفاهی و خدماتی جنگل سیسنگان

عکس پارک جنگلی سی سنگان

منبع: گوگل مپ؛ عکاس: Luiz_Paulo

پارک جنگلی سیسنگان، جاذبه گردشگری مجهزی به شمار می‌رود که امکانات رفاهی و خدماتی قابل‌توجهی را در اختیار گردشگران قرار می‌دهد. در سیسنگان،‌ امکاناتی همچون آلاچیق،‌ رستوران، کافه، پلاژ آقایان و بانوان، سرویس‌های بهداشتی و همچنین زمین‌های ورزشی فوتبال و والیبال ساحلی در دسترس قرار دارند که اوقات خوشی را برای گردشگران فراهم می‌کنند.

در پارک جنگلی سیسنگان، پنج ایستگاه نگهبانی وجود دارد؛ علاوه بر آن،‌ گشت‌های امنیتی متعددی در آن حضور دارند تا جلوی هرگونه مشکل را بگیرند. امنیت بالای پارک جنگلی سیسنگان سبب شده است تا گردشگران بتوانند به آسودگی در آن کمپ بزنند و بخوابند. برپایی چادر در طبیعت و لذت از فضای جنگل در دل شب با داشتن اطمینان خاطر از لحاظ امنیت، بسیار جذاب و دلنشین خواهد بود.

از دیگر امکانات پارک جنگلی سیسنگان می‌توان به فروشگاه، محوطه پیکنیک، پارک کودک، پارک بادی، محوطه اسب‌سواری، کافی‌شاپ، سفره‌خانه و ساختمان نمایشگاه دائمی منابع طبیعی اشاره کرد.

کپی لینک

دیدنی ها و تفریحات سیسنگان

عکس پارک جنگلی سی سنگان

منبع: گوگل مپ؛ عکاس: Majid_Madadi

پارک جنگلی سیسنگان، در کنار ساحل دریای خزر قرار دارد؛ از همین رو، علاوه بر دیدنی‌ها و تفریحات درون جنگل می‌توان به انجام فعالیت‌های مختلف ساحلی نیز پرداخت. امکانات تفریحی متعددی در پارک جنگلی سیسنگان وجود دارند؛ اما برای استفاده از این امکانات باید هزینه‌ای پرداخت کرد.

کپی لینک

قایق‌سواری و شاتل دریایی

یکی از تفریحات ساحلی که می‌توان در مجموعه سیسنگان انجام داد، قایق‌سواری به‌همراه خانواده و دوستان است. تجربه شاتل دریایی نیز می‌تواند بسیار سرگرم‌کننده و به‌یادماندنی باشد. بسته به نفرات، هزینه قایق‌سواری در دریای خزر متفاوت است. شاتل‌های دریایی نیز دو تا ۶ نفره هستند و هرچه تعداد افراد بیشتر باشد، لذت بیشتری به‌همراه خواهد داشت.

کپی لینک

جت اسکی

جت اسکی یکی از هیجان‌انگیزترین تفریحات آبی است. در پارک جنگلی سیسنگان و در منطقه ساحل آن، جت‌های متعددی وجود دارند که می‌توانید با سوار شدن بر آن‌ها، روی موج‌های دریای خزر، ترشح آدرنالین و هیجان را احساس کنید.

کپی لینک

موتورهای چهارچرخ

سواری با موتورهای چهارچرخ، یکی دیگر از لذت‌هایی است که می‌توان در پارک جنگلی سیسنگان تجربه کرد. رانندگی با موتورهای چهارچرخ بسیار راحت است و افراد بالای ۱۲ سال می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند و در درون درختان پارک جنگلی سیسنگان گردش کنند. هزینه استفاده از موتورهای چهارچرخ به‌صورت دقیقه‌ای محاسبه می‌شود.

کپی لینک

بزرگترین پیست کارتینگ شمال کشور

در پارک جنگلی سیسنگان، یکی از بزرگترین و مجهزترین پیست‌های کارتینگ شمال کشور وجود دارد. تجربه رانندگی داخل پیست کارتینگ می‌تواند تجربه‌ای جذاب را برای هر گردشگری رقم بزند. حداقل سن استفاده از کارتینگ، ۱۲ سال است و افراد زیر ۱۶ سال نیز می‌توانند در حضور والدین خود از امکانات این پیست بهره ببرند.

کپی لینک

عکاسی از طبیعت

عکس پارک جنگلی سی سنگان

منبع: گوگل مپ؛ عکاس: Javad_Noorbakhsh

پارک جنگلی سیسنگان، از ساحل و جنگل گرفته تا دریا و صخره، مناظری خارق‌العاده دارد که سوژه‌های خوبی برای عکاسی به شمار می‌روند. به هنگام تماشای طبیعت و لذت بردن از آب‌وهوای دلپذیر و همچنین قدم زدن در درون پارک جنگلی سیسنگان، عکاسی از نقاط مختلف آن می‌تواند خاطرات شما را ماندگار کند.

کپی لینک

اسب‌سواری

اگر عاشق اسب‌سواری هستید، افرادی در پارک جنگلی سیسنگان حضور دارند که اسب‌های کرایه‌ای را در اختیار شما قرار خواهند داد تا بتوانید سوار بر اسب،‌ کمی در جنگل گردش کنید. حتی اگر تجربه اسب‌سواری ندارید، می‌توانید به‌همراه فرد کاربلد، خاطره‌ای لذت‌بخش را رقم بزنید.

کپی لینک

پوشش گیاهی و جانوری سیسنگان

عکس پارک جنگلی سی سنگان

منبع: گوگل مپ؛ عکاس: Kaveh_Mansournia

ارتفاع درختان بلوط پارک جنگلی سیسنگان به ۱۰ متر می‌رسد

در نقاط مختلف پارک جنگلی سیسنگان، درختچه‌های شمشاد را می‌توان مشاهده کرد؛ در حقیقت، پارک جنگلی سیسنگان، بیشترین تعداد این نوع درختچه‌ها را در ایران دارد. جدای از این شمشادها، درختان بلوط تنومندی در پارک جنگلی سیسنگان وجود دارند که ارتفاع برخی از آن‌ها به بالاتر از ۱۰ متر نیز می‌رسد. برخی از درختان بلوط نیز حدود دو متر قطر دارند.

از درختان دیگر این پارک می‌توان درخت افرا، توسکا، لرگ، آزاد، لیلکی، انجیر، داغداغان، انار، ازگیل، سرخ ولیک، گوجه جنگلی، توت، سیاه تلو، سیاه ال و سیاه اربه را نام برد. پارک جنگلی سیسنگان علاوه بر داشتن تنوع بالای گیاهی، سکونت‌گاه جانوران زیادی است که از جمله آن‌ها می‌توان به خرس قهوه‌ای، پلنگ، روباه، گربه جنگلی، گراز، شوکا، مرال و شغال اشاره کرد.

کپی لینک

جاهای دیدنی اطراف پارک سیسنگان

عکس پارک جنگلی سی سنگان

منبع: گوگل مپ؛ عکاس: S.Alireza_Moussavi

پارک سیسنگان در منطقه‌ای بسیار زیبا و تماشایی قرار گرفته است؛ از همین رو، جاذبه‌های طبیعی بسیار جذابی در اطراف آن وجود دارند. علاوه بر این، خود شهر نوشهر و شهر نور نیز دارای جاهای دیدنی مختلفی هستند که می‌توانند گردش شما را جذاب‌تر کنند.

کپی لینک

دریاچه خضر نبی

دریاچه خضر نبی در شمال شهرستان نوشهر و در میان جنگل قرار دارد. بومیان، این دریاچه را مقدس می‌دانند و احترام زیادی برای آن قائل هستند. وسعت این دریاچه کمتر از نیم هکتار است و بیشترین عمق آن به پنج متر می‌رسد. دریاچه خضر نبی، دریاچه‌ای آب شیرین محسوب می‌شود که از گزند آسیب‌های انسانی در امان مانده است و مامنی برای پرندگان و جانوران وحشی به شمار می‌رود که برای تامین غذا و آب خود به این دریاچه وابسته هستند.

کپی لینک

سد آویدر

سد آویدر، سدی خاکی است که در نزدیکی پارک جنگلی سیسنگان قرار دارد. این سد و دریاچه‌ای که در پشت آن شکل گرفته است، در فاصله‌ای دور از دریا و در دل کوهستان قرار دارند. سد خاکی آویدر متعلق به اداره آبیاری منطقه است و از آب‌های ذخیره شده در دریاچه پشت آن برای تامین آب‌های مورد نیاز کشاورزی منطقه استفاده می‌شود.

کپی لینک

تالاب ارواح

تالاب ارواح

منبع: سایت کردشگری ایران؛ عکاس: نامشخص

تالاب ارواح، دریاچه‌ای است که میان جنگلی انبوه در منطقه «ملا کلا» قرار دارد. طول دریاچه در حدود ۷۰۰ متر و عرض آن نیز ۳۰۰ متر است. درون دریاچه، درختان خشک شده‌ای قرار دارند که جلوه‌ای زیبا به آن بخشیده‌اند. برای رسیدن به این دریاچه باید در کیلومتر ۱۲ مسیر شهر نور به نوشهر پس از جاده ونوش، وارد جاده فرعی روستای چلندر شد. پس از عبور از روستا باید مسیر را به طول ۱۰ کیلومتر ادامه داد و پس از مشاهده تابلوی دشت و بند ممرز، باید وارد جاده فرعی شد تا به دریاچه ارواح برسید.

کپی لینک

موزه دریایی نوشهر

موزه دریایی نوشهر به‌عنوان نخستین موزه تخصصی دریایی در شمال کشور شناخته می‌شود. این موزه حدود ۱۰۰ متر مربع وسعت دارد و در آن، انواع مختلفی از ماکت‌های کشتی‌های قدیمی و تاریخی به نمایش گذاشته شده‌‌اند. در این موزه می‌توان تصاویری از مراحل ساخت بندر از سال ۱۳۰۹ تا ۱۳۱۸ شمسی را مشاهده کرد. کشتی بادبانی مربوط به قرن ۱۴ میلادی نیز از دیگر جاذبه‌های موزه دریایی نوشهر به شمار می‌رود.

از جمله دیگر جاذبه‌های گردشگری در نزدیکی پارک جنگلی سیسنگان می‌توان به آبشار آب پری، تنگ دار، چشمه گردوک، آبشار حرام، آبشار ونوش، آبشار دارنو و آبشار چلندر اشاره کرد.

سوالات متداول

  • پارک جنگلی سیسنگان کجاست؟

    پارک جنگلی سیسنگان در ۲۷ کیلومتری جاده نوشهر به نور قرار دارد.

  • شرایط بازدید از پارک جنگلی سیسنگان چگونه است؟

    برای کمپ زدن در پارک جنگلی سیسنگان و ورود با ماشین به داخل آن باید هزینه پرداخت کرد. چادر زدن و خوابیدن نیز با پرداخت مبالغ مشخص در این پارک جنگلی امکان‌پذیر است.

  • دیدنی‌ها و تفریحات پارک جنگلی سیسنگان کدامند؟

    اسب‌سواری، جت اسکی، قایق‌سواری، عکاسی،‌ سواری با موتور چهارچرخ و کمپینگ

  • پارک جنگلی سی‌سنگان در چه سالی احداث شد؟

    پارک جنگلی سیسنگان در سال ۱۳۴۴ با طراحی مهندس آشتیانی به بهره‌برداری رسید.

نویسنده: علی محمدپناه

عکس‌های گالری از گوگل‌مپ (عکاسان: ریحانه کاشی، محمدرضا عزیزیان، امیر بشیر). عکس کاور: وب‌سایت رهبال آسمان. عکاس: نامشخص

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات