کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

امامزاده هاشم

سه‌شنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۳
مطالعه 12 دقیقه
آسمان با ابرهای سفید بر فراز امامزاده هاشم
امامزاده هاشم از جاهای دیدنی رشت در گیلان است و در ۲۷ کیلومتری جنوب رشت قرار دارد.
تبلیغات
امامزاده هاشم
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: نصف روز
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • ایران، استان گیلان، شهرستان رشت، ابتدای جاده رشت به قزوین، بخش سنگر، دهستان سراوان
آسمان با ابرهای سفید بر فراز امامزاده هاشم
مشاهده روی نقشه
دورنمایی از امامزاده هاشم
ورودی امامزاده هاشم
روزی ابری در امامزاده هاشم

امامزاده هاشم گیلان یکی از روستاهای سرسبز و از جاهای دیدنی استان گیلان محسوب می‌شود که در دامنه کوه‌های جنگلی دهستان سراوان قرار دارد. این روستا به جهت قرارگیری در حاشیه جاده رشت به قزوین، همواره مورد توجه گردشگران و مسافران بوده و با وجود مناظر زیبا، استراحتگاه‌های متعدد، رستوران‌ها، کافه‌های متنوع و زیارتگاه، به یکی از مراکز محبوب گردشگری بدل شده است.

روستای امامزاده هاشم فرصت خوبی برای عکاسی از مناظر طبیعی، کمپینگ و کوهنوردی است. با کجارو همراه باشید تا با این روستا بیشتر آشنا شوید.

کپی لینک

همه آنچه که باید درباره امامزاده هاشم گیلان بدانید:

کپی لینک

امامزاده هاشم کجاست؟

  • آدرس: استان گیلان، شهرستان رشت، ابتدای جاده رشت به قزوین، بخش سنگر، دهستان سراوان (مشاهده روی نقشه)
مغازه‌های حاشیه جاده روستای امامزاده هاشم

منبع: صفحه اینستاگرام مریم آقایی

روستای امامزاده هاشم در استان گیلان قرار دارد و از توابع بخش سنگر شهرستان رشت محسوب می‌شود. این روستا در ۱۷ کیلومتری جنوب غربی شهر سنگر و ۲۷ کیلومتری جنوب شهر رشت واقع شده است. این روستا روی کوهپایه‌هایی با پوشش گیاهی متراکم قرار دارد و ارتفاع آن از سطح دریا ۳۰۰ متر است.

روستای امامزاده هاشم دو بخش کوهپایه‌ای و جلگه‌ای دارد که در راستای رودخانه سفیدرود و جاده رشت به تهران امتداد می‌یابد و از سه محله به نام‌های گالش محله با کاربری مسکونی، بالا محله با کاربری زیارتی و پایین محله با کاربری تجاری، اداری و خدماتی تشکیل می‌شود.

روستای امامزاده هاشم از شمال غرب با روستای گلسرک، از غرب با روستاهای دیزکوه و اسکولک و ارتفاعاتی جنگلی، از جنوب با سیاهرود و از شرق با رودخانه سفیدرود محصور شده است.

کپی لینک

مسیر دسترسی به امامزاده هاشم

برای سفر به روستا امامزاده هاشم و زیارت از بقعه تاریخی مذهبی آن، کافی است خود را در مسیر جاده رشت به قزوین قرار دهید. اگر از رشت حرکت می‌کنید، باید به‌سمت بلوار امام خمینی بروید و خود را به میدان گیل برسانید. از میدان گیل رشت باید مسافتی در حدود ۲۷ کیلومتر را در جاده رشت به قزوین طی کنید.

با گذر از کنار شهر سنگر، پارک جنگلی و روستای سراوان و پس از حدود ۱۴ کیلومتر در این جاده از کنار پلیس راه رشت به قزوین عبور خواهید کرد و سپس با عبور از روستاهای کچا، موشنگا و گلسرک به روستای امامزاده هاشم خواهید رسید. اگر از تهران یا قزوین به‌سمت رشت در سفر هستید بعد از عوارضی رستم‌آباد و روستای کندلات در سمت غربی جاده این روستا را خواهید دید.

کپی لینک

درباره امامزاده هاشم

تزیینات آینه‌کاری بقعه امامزاده هاشم

منبع: از صفحه اینستاگرام termeh1399.2020

امامزاده هاشم روستایی قدیمی است که در گذشته آن را با نام «عسکر سرا کمدم» می‌شناختند. این روستا بیش از ۱۰۰ سال قدمت دارد و نام آن پس از شکل‌گیری امامزاده هاشم تغییر کرده است. مردم این روستا با گویش گیلکی صحبت می‌کنند و به مهمان‌نوازی شهرت دارند.

امامزاده هاشم بر اساس برخی روایت‌ها، از نوادگان حضرت علی (ع) و بر اساس برخی دیگر، از نوادگان امام موسی کاظم است که برای روایت دوم اسناد کافی وجود ندارد. در بیشتر اسناد تاریخی امامزاده هاشم را فرزند محمد، فرزند عبدالله، فرزند حمزه، فرزند محمد حنفیه، فرزند علی بن ابی طالب (ع) می‌دانند.

بنای امامزاده هاشم در قیام میرزاکوچک خان جنگلی متحمل آسیب‌های فراوانی شد. به همین جهت این بنا به دفعات مورد بازسازی و مرمت قرار گرفت و امروز اثری از بنای اولیه آن باقی‌نمانده است. فضای داخلی بقعه امامزاده هاشم تزیینات آینه‌کاری زیبایی دارد. درمجموع می‌توان این بنا را به دو بخش صحن و مسجد تقسیم کرد که هرکدام دارای گنبدی باشکوه هستند.

امامزاده هاشم با وسعت ۱,۲۰۰ متر زیارتگاهی مذهبی است که گردشگران بسیاری هر سال به قصد زیارت از آن بازدید می‌کنند. قسمتی از محوطه این بنا به قبرستان اختصاص یافته است. بخشی از مردم بومی روستای امامزاده هاشم لحظه تحویل سال را در این بقعه و در قبرستان اطراف آن سپری می‌کنند.

کپی لینک

اقتصاد روستای امامزاده هاشم

عده‌ای از مردم روستای امامزاده هاشم همچون بسیاری از منطقه‌های دیگر استان گیلان، به کشت برنج می‌پردازند. قطعا وجود رودخانه سپیدرود در شرق این روستا در رونق شالیکاری بی‌تاثیر نبوده است. علاوه بر این، برخی از اهالی روستای امامزاده هاشم به‌صورت سنتی به پرورش دام و طیور مشغول هستند و با فروش گوشت و محصولات جانبی آن‌ها همچون تخم‌مرغ، شیر، ماست و پنیر درآمد کسب می‌کنند.

قرارگیری روستای امامزاده هاشم در مجاورت جاده رشت به قزوین منجر به ایجاد کسب و کارهای خدماتی و تجاری برای بخشی از اهالی منطقه شده است. بخش زیادی از مشتریان رستوران‌ها، کافه‌ها و سایر فروشگاه‌هایی که در امتداد این جاده قرار دارند را مسافران تشکیل می‌دهند. برخی از زنان روستا در کنار پرورش طیور خانگی، با بافت انواع شال و جوراب درآمد اندکی دارند.

کپی لینک

معماری روستای امامزاده هاشم>

روستای سرسبز امامزاده هاشم

منبع: gila2r

در روستای امامزاده هاشم با معماری یکدستی روبه‌رو نخواهید بود؛ چراکه بسیاری از خانه‌ها بازسازی شده‌اند. بافت قدیمی امامزاده هاشم شامل خانه‌هایی ساخته شده از چوب، گل، سنگ و پوشال است؛ اما خانه‌های جدیدتر با مصالحی همچون آجر، سیمان و تیرآهن ساخته شده‌اند.

به‌طور کلی خانه‌های روستای امامزاده هاشم دارای حیاط‌های نسبتا بزرگ، ایوان و سقف‌های شیروانی هستند. برخی خانه‌ها با استفاده از دیوارهای بلوکی و برخی دیگر با پرچین از یکدیگر جدا شده‌اند.

کپی لینک

علت شهرت امامزاده هاشم چیست؟

مناظر زیبای روستای امامزاده هاشم

منبع: luxvila

آنچه منجر به شهرت روستای امامزاده هاشم شده، موقعیت جغرافیایی آن و نزدیکی به جاده ترانزیتی رشت به قزوین است

آنچه منجر به شهرت روستای امامزاده هاشم شده، موقعیت جغرافیایی آن است. تمام مسافرانی که از رشت به قزوین سفر می‌کنند، از مقابل این روستا عبور می‌کنند. وجود فروشگاه‌های خدماتی، پارکینگ و رستوران‌ها فرصت و امکان مناسبی را برای استراحت و رفاه حال گردشگران فراهم آورده است. طبیعت زیبای منطقه و کوه‌های سرسبز اطراف اکثر علاقه‌مندان به طبیعت را به وجد می‌آورد و متقاعد می‌کند تا زمان کوتاهی را در آن منطقه توقف کنند. بی‌شک صرف غذای محلی، نوشیدن چای و کلوچه داغ به‌خصوص در فصل بهار و بعد از سفری طولانی دلچسب خواهد بود.

علاوه بر این، در اطراف روستای امامزاده هاشم مسیرهای متنوعی برای کوهیپمایی، جنگل‌نوردی و کمپینگ وجود دارد که علاقه‌مندان می‌توانند با تجهیزات مناسب و با کمک راهنمایان بومی ساعتی را در دل طبیعت سپری کنند. نزدیکی این روستا به رودخانه سپیدرود و امکان ماهی‌گیری نیز از جمله جذابیت‌های آن محسوب می‌شود.

کپی لینک

آب و هوای امامزاده هاشم

روستای امامزاده هاشم در فصل بهار

منبع: luxvila

امامزاده هاشم با متوسط بارندگی ۱,۳۰۰ میلی‌متر در سال آب‌وهوایی معتدل و مرطوب دارد. این روستا در فصل تابستان به‌شدت شرجی و گرم است و برای افرادی که به چنین آب‌و‌هوایی عادت ندارند، می‌تواند آزاردهنده باشد. در فصل زمستان نیز دما به‌شدت کاهش می‌یابد و برای سفر و اقامت در این فصل باید به تجهیزات زمستانی مناسب مجهز باشید؛ هر چند زمستان‌های این روستا با وجود جنگل‌های زیبای کوهستانی دلفریب و دوست‌داشتنی است.

بهترین زمان سفر به روستای امامزاده هاشم اوایل فصل بهار پیش از گرم شدن هوا و ابتدای پاییز پیش از شروع بارش‌های فصلی است. امکان باران‌های موسمی در این مقاطع از سال نیز وجود دارد؛ اما به‌طور معمول آزاردهنده نخواهند بود و دمای هوا مناسب است. اگر خوش‌شانس باشید، مه زیبایی نیز کوه‌های اطراف را می‌پوشاند و منظره‌ای زیبا به شما هدیه می‌کند.

کپی لینک

امکانات امامزاده هاشم

نمایی از روستای امامزاده هاشم

منبع: luxvila

روستای امامزاده هاشم یکی از تفرجگاه و استراحتگاه‌های محبوب گردشگران و از جاهای دیدنی اطراف رشت است و هر سال گردشگران بسیاری به‌واسطه موقعیت جغرافیایی و نزدیکی آن به جاده رشت به قزوین در آن توقف می‌کنند؛ به همین جهت این روستا از امکاناتی همچون بانک، مهمانسرا، درمانگاه، داروخانه، پارکینگ سه‌هزارمتری، مسجد و بازارچه برخوردار است.

در بازارچه روستای امامزاده هاشم می‌توانید اقلام مختلفی پیدا کنید. در این بازارچه محصولات محلی همچون زیتون، تخم‌مرغ، ماست، پنیر، نان محلی و کلوچه‌های سنتی ارائه می‌شود. علاوه بر این، تمام اقلام اولیه ضروری را می‌توانید در مغازه‌های روستای امامزاده هاشم خریداری کنید.

در مغازه‌های روستای امامزاده هاشم صنایع دستی گیلان و سوغات این استان نیز به فروش می‌رسد و اگر تا پایان سفر خود سوغاتی مناسبی تهیه نکردید، می‌توانید در این روستا محصول مورد نظر خود را پیدا کنید.

کپی لینک

آیا امکان اقامت در امامزاده هاشم وجود دارد؟

متل ترنج در روستای امامزاده هاشم گیلان

منبع: مکانچی

در روستای امامزاده هاشم علاوه بر وجود مهمانسرا برای زائران، گزینه‌های اقامتی دیگری نظیر متل‌ ترنج با امکانات رفاهی مناسب و خانه‌های اجاره‌ای محدودی نیز برای رفاه حال گردشگران وجود دارد. علاوه بر این، می‌توانید در اقامتگاه‌ های بومگردی گیلان نظیر بهشت، نراقی و بام گلسرک در محدوده روستاهای گلسرک و موشنگا و اقامتگاه‌ها و ویلاهای اجاره‌ای روستای شهر بیجار در روبه‌روی این روستا نیز اقامت کنید.

کپی لینک

جاهای دیدنی نزدیک امامزاده هاشم

کپی لینک

کاروانسرای شاه عباسی

  • آدرس: جاده قزوین-رشت (محور جنوب به شمال)، ۳۰ کیلومتری شهر رشت، بخش سنگر، دهستان سراوان (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله از امامزاده هاشم: چهار کیلومتر (پنج دقیقه)
  • ساعت کار: هرروز از ساعت ۱۰ تا ۲۲
  • شماره تماس: ۳۴۵۰۲۰۱۹ (۰۱۳)
  • صفحه اینستاگرام: cavanserai.shahabasi.lat
کاروانسرای لات

منبع: صفحه اینستاگرام کاروانسرای لات

کاروانسرای لات که آن را با نام کاروانسرای شاه عباسی نیز می‌شناسند، از جاهای دیدنی رشت محسوب می‌شود. بنای اصلی آن بر اساس منابع تاریخی به دوره صفویه تعلق دارد و در تاریخ سه بهمن ۱۳۵۶ هجری شمسی با شماره ثبت ۱۵۶۶ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. این بنا هم‌زمان با نابسامانی‌های دوره صفویان و تصرف گیلان توسط روس‌ها، به‌عنوان پادگان نظامی مورد استفاده قرار گرفت و آسیب‌های زیادی را متحمل شد.

بنای کاروانسرای لات در سال ۱۲۱۰ هجری شمسی در دوره قاجار به‌دستور یکی از سیاستمداران و سپهسالاران ایران به نام منوچهر خان معتمدالدوله (منوچهر خان گرجی) مورد بازسازی و مرمت قرار گرفت. او یکی از اسیران جنگی بود که توسط محمدخان قاجار از تفلیس گرجستان به ایران آورده شده بود. بعدها منوچهر خان معتمدالدوله به‌دلیل کفایتی که از خود نشان داد به دربار قاجار نفوذ کرد و حکمران گیلان شد.

بنای کاروانسرای عباسی حیاطی مربعی شکل دارد. در گذشته دورتادور آن حجره‌‌‌هایی برای استراحت کاروان‌ها در نظر گرفته شده بود که امروز در همین حجره‌ها را به فضایی برای سرو غذا بدل کرده‌اند. در ساخت این بنا از آجر و ملاط ساروج استفاده شده است. بنای کاروانسرای لات که به‌مدت سه دهه خالی بود، در سال ۱۳۹۴ شمسی به بخش خصوصی واگذار شد و امروز به‌عنوان رستورانی سنتی و چایخانه فعالیت می‌کند. در حیاط این کاروانسرای حوض بزرگی قرار دارد و در اطراف آن میزهایی با سایبان برای صرف غذا تعبیه شده است.

کپی لینک

سد شهر بیجار

  • آدرس: شهرستان رشت، ابتدای جاده قزوین - رشت (محور شمال به جنوب)، بخش سنگر، دهستان سراوان روبه‌روی امامزاده هاشم، روستای شهربیجار (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله از امامزاده هاشم: ۱۱ کیلومتر (۲۰ دقیقه)
سد شهر بیجار

منبع: ایرنا

حاشیه رودخانه سپیدرود یکی از تفرجگاه‌های محبوب میان گردشگران و مردم بومی گیلان است. به‌طور معمول در فصل بهار و اواخر تابستان که شرایط آب و هوایی مساعد باشد، بسیاری برای پیک‌نیک، ماهی‌گیری و برخی برای شنا به سواحل این رودخانه می‌روند. رودخانه سپیدرود از روستای شهر بیجار که در مقابل روستای امامزاده هاشم قرار دارد، عبور می‌کند؛ به همین جهت، برخی از گردشگران و افراد بومی برای گردش و استراحت به حاشیه این رودخانه می‌روند و در فضای سبز اطراف آن اتراق می‌کنند. البته برخی از گردشگران مسافت بیشتری را در روستای شهر بیجار طی می‌کنند و به‌سمت سد معروف این منطقه می‌روند تا به تماشای جبهه شمالی درفک بنشینند.

برای دسترسی به سد روستای شهر بیجار از امامزاده هاشم کافی است به‌سمت دیگر اتوبان رشت به قزوین بروید و از روی پل شهر بیجار عبور کنید. بعد از این پل حدود هشت کیلومتر مسافت در جاده آسفالت و سه کیلومتر در جاده خاکی خواهید داشت؛ البته جاده منتهی به سد بیجار بسیار سرسبز و زیبا است و می‌توانید عکس‌های زیبایی تا رسیدن به مقصد به ثبت برسانید.

کپی لینک

پارک جنگلی سراوان

  • آدرس: شهرستان رشت، کیلومتر ۱۷ ضلع غربی جاده رشت به قزوین، بخش سنگر، دهستان سراوان (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله از امامزاده هاشم: ۱۸ کیلومتر (۲۰ دقیقه)
  • تلفن پارک جنگلی سراوان: ۳۴۵۱۲۵۰۳ (۰۱۳)
  • هزینه ورودی به فاز دوم پارک جنگلی سراوان: برای هر ماشین ۲۲,۰۰۰ تومان (در سال ۱۴۰۲)
  • ساعت کار پارک جنگلی: در تمام روزهای هفته از ساعت ۰۸:۰۰ تا ۲۱:۰۰
پارک جنگلی سراوان

عکاس: رضا جمشیدی

پارک جنگلی سراوان دو فاز دارد که فاز اول آن بعد از خروجی جاده سراوان به فومن و فاز دوم آن پیش از این خروجی در جاده رشت به قزوین قرار گرفته است. فاز اول این پارک در حال حاضر به‌صورت رسمی فعالیتی نمی‌کند. مغازه‌ها و سرویس‌های بهداشتی پارک تعطیل هستند و امکان تردد ماشین به درون پارک وجود ندارد؛ اما گروهی از ورزشکاران در روزهای جمعه ماشین‌ها خود را در محوطه بیرونی پارک سراوان می‌گذارند و به جهت پیاده‌روی و ورزش از فضای آن استفاده می‌کنند.

فاز دوم پارک جنگلی سراوان که به شهر رشت نزدیک‌تر است امکانات رفاهی بیشتری دارد. وقتی وارد پارک می‌شوید در سمت چپ مسیر ورودی دریاچه معروف و زیبای سراوان را خواهید دید که در فصل تابستان و بهار سبزپوش است و منظره‌ای خیره‌کننده دارد. در سمت راست ورودی نیز باشگاه پینت‌بال و لیزرتگ این مجموعه قرار گرفته است که می‌توانید در گروه‌های هشت تا ۱۶ نفره و با حداقل ۱۰ سال سن از آن استفاده کنید. ورودی این باشگاه پینت بال برای هر نفر با تجهیزات و ۴۰ گلوله، ۱۴۰,۰۰۰ تومان (در سال ۱۴۰۲) است و به‌ازای هر ۴۰ گلوله اضافی باید ۶۰,۰۰۰ تومان (در سال ۱۴۰۲) دیگر پرداخت کنید.

فاز دوم پارک جنگلی سراوان با وجود بوفه، سرویس بهداشتی، آلاچیق و مناظر منحصربه‌فرد فضای خانوادگی و مناسبی برای پیک‌نیک و گشت‌وگذار دارد.

کپی لینک

موزه میراث روستایی

  • آدرس: شهرستان رشت، کیلومتر یک جاده سراوان به فومن (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله از امامزاده هاشم: ۱۷ کیلومتر (۲۰ دقیقه)
  • ساعات کار: هرروز از ساعت ۰۹ تا ۱۶:۳۰
  • شماره تماس: ۳۳۶۹۰۹۷۰ (۰۱۳)
  • آدرس سایت: www.gecomuseum.com
  • آدرس صفحه اینستاگرام: gilan_rural_heritage_museum
موزه میراث روستایی

منبع: صفحه اینستاگرام موزه میراث روستایی، عکاس: یلدا زادکاظمی

موزه میراث روستایی، مجموعه‌ای از خانه‌های روستایی مناطق مختلف این استان است که به‌طور متوسط در حدود ۱۵۰ سال قدمت دارند

موزه میراث روستایی گیلان، یکی از بهترین مکان‌ها برای آشنای با معماری، فرهنگ، سبک زندگی، صنایع دستی و پوشاک مردم شهرهای مختلف این استان است. این مجموعه خانه‌های بازسازی شده روستاهای مختلف استان گیلان را شامل می‌شود که برخی از آن‌ها قدمتی در حدود ۱۵۰ سال دارند. درمجموع ۲۸ واحد مسکونی در موزه میراث روستایی قرار دارد.

موزه میراث روستایی در ایام نوروز برنامه‌های متنوعی همچون ایستگاه نقاشی، نمایشگاه کتاب، نمایشگاه ابزارآلات بومی، نمایشگاه لباس محلی، کارگاه صنایع دستی، لافند بازی، موسیقی محلی و ساز و نقاره، آیین‌های نمایشی، شاهنامه‌خوانی پخش مستند موزه برگزار می‌کند. علاوه بر این غذاهای سنتی گیلان نیز در بخشی از فضای سنتی موزه سرو می‌شود. می‌توانید برای اطلاع از جزییات این برنامه‌ها به صفحه اینستاگرام مجموعه موزه میراث روستایی مراجعه کنید.

بقعه امامزاده هاشم رشت

منبع: gila2r

شما نیز تجربه‌های خود را از سفر به روستای امامزاده هاشم و زیارت از بقعه تاریخی آن را با کجارو به اشتراک بگذارید.

نویسنده: شقایق وحیدی

عکس‌های گالری از گوگل‌مپ (عکاسان: محمد میرهاشمی، A.K.Y، محمد حسین دلاوری، داود کریمی)

سوالات متداول

  • امامزاده هاشم کجاست؟

    امامزاده هاشم گیلان یکی از روستاهای سرسبز و از جاهای دیدنی استان گیلان محسوب می‌شود که در دامنه کوه‌های جنگلی دهستان سراوان قرار دارد.

  • بهترین زمان سفر به امامزاده هاشم کدام فصل است؟

    اوایل بهار و پاییز

  • جاهای دیدنی اطراف امامزاده هاشم کدامند؟

    رودخانه سپیدرود، سد شهر بیجار، پارک جنگلی سراوان، موزه میراث روستایی

  • امکانات تفریحی و رفاهی امامزاده هاشم چیست؟

    مسجد، مهمانسرا و خانه‌های اجاره‌ای، کتابخانه، درمانگاه، بانک، پارکینگ ماشین و بازارچه

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات