کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

روستای کندلوس

چهارشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۳
مطالعه 5 دقیقه
کوچه‌های روستای کندلوس
روستای کندلوس از جاهای دیدنی نوشهر در استان مازندران است و در ۷۵ کیلومتری نوشهر قرار دارد.
تبلیغات
روستای کندلوس
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: نصف روز
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • ایران، استان مازندران، شهرستان نوشهر، بخش کجور، دهستان زانوس رستاق، روستای کندلوس
کوچه‌های روستای کندلوس
مشاهده روی نقشه
موزه گیاهان دارویی روستای کندلوس
 روستای کندلوس
چشم‌انداز زیبای روستای کندلوس
خانه‌های روستای کندلوس

خانه‌های قدیمی با نمایی از چوب، سقف‌های چوبی، پنجره‌های کوچک زیبا، دیوارهای کاه‌گلی و کوچه‌هایسنگفرش، چشمه‌هایآبمعدنی و نهرهای جاری روستای کندلوس را از سایر روستاهای مازندرانمتمایز می‌کنند. با سفر به استان مازندران‌ می‌توانید از طبیعت بهار و پاییز این روستا لذت ببرید.

کپی لینک

هرآنچه می‌خواهید درباره روستای کندلوس بدانید:

روستای زیبای کندلوس با آب‌و‌هوای ییلاقی در دامنه سرسبز رشته کوه‌های البرز در منطقه کجور واقعشده است و از جاهای دیدنی نوشهر به شمار می‌آید. اگر اهل سفر باشید و به روستاهای زیبای ایرانسری زده باشید، اولین خصوصیتی که چشمتان را جلب خود می‌کند، پاکیزگی و رعایت اصول بهداشتی در این روستا است. در همه جای روستا سطل‌های زباله وجود دارند و همه اهالی در حفظ زیبایی و پاکیزگی دهکده تلاش می‌کنند.

خانه‌های روستای کندلوس

عکس از اسنپ تریپ (عکاس: نامشخص)

روستای کندلوس از دیدنی های استان مازندران است و در شهرستان نوشهر، بخش کجور، دهستان زانوس رستاق قرار دارد. (مشاهده روی نقشه)

کپی لینک

دسترسی به روستای کندلوس

برای رسیدن به کندلوس، جاده کرج-چالوس را تا ۲۵ کیلومتری شهر چالوس طی کنید. پنج کیلومتر بعد از مرزن آباد و از دوراهی دوآب به‌سمت کجور حرکت کنید. در این نقطه تابلوی «روستای فرهنگی‌تاریخی کندلوس ۴۲ کیلومتر» بهترین راهنما خواهد بود. پس از عبور از پل رودخانه چالوس و ورود به جاده آسفالته کجور، با طی مسافت حدود ۱۸ کیلومتر جاده آسفالته، به دوراهی برمی‌خورید. از این دوراهی جاده آسفالته دیگری از مسیر اصلی کجور بهطرف جنوب جدا می‌شود که تا کندلوس حدود ۱۵ کیلومتر فاصله دارد. جاده منتهی به کندلوس از نقاط زیبایی عبور می‌کند.

طبیعت اطراف روستای کندلوس
زیبایی‌های طبیعی روستای کندلوس
چشم‌انداز زیبای روستای کندلوس
 روستای کندلوس

عکس‌های گالری از سایت bonyadjahangiri.com (عکاس: نامشخص)

روایت است که ناصرالدین شاه قاجار بعد از عبور از منطقه به‌علت مشاهده عده‌ای از کولی‌های شاغل در کار فلزکاری آن را میخ‌ساز نامید. کندلوس که امروزه آن را میخ‌ساز نیز میگویند، شاهد تمدن‌های گوناگونی در ادوار مختلف تاریخ بوده است و نشانه‌هایی از تمدن قبل از میلاد، تمدن ایران قبل از اسلام و تمدن ایران بعد از اسلام را در خود به یادگار دارد. میخ‌ساز شامل چهار دهکده به نام‌هایپیده، گیل کلا، میرکلا و کندلوس است. دهکده کندلوس که یکی از قدیمی‌ترینمجتمع‌های انسانی منطقه به شمار می‌رود، در دامنه‌های سلسله جبال البرز منتهی به دره زانوس واقع است.

کپی لینک

اهالی روستای کندلوس

کندلوس از محله‌هایی به نام‌هایدرزیکلا، ملاکلا، جورسری، جیرسری، بنیم سری و سری دله تشکیل می‌شود. مردم کندلوس خانه‌های‌شان گلی، ولی چشمه‌هایشان گوارا است؛ امکاناتشان اندک، ولی مهربان و مهماننوازند؛ سوخته از آفتاب و رنجکشیده از زمانه، ولی صبور و بردربارند. هنوز بانگ خروس و پرندگان رنگ‌دهنده روزشان و زوزه شغال و صدای رودخانه زمزمه خواب شبانگاه‌شان است.

کوچه‌های روستای کندلوس

عکس از اسنپ تریپ (عکاس: نامشخص)

کار و پیشه اهالی این دهکده از زمان‌های قدیم تهیه و تولید چوب و زغال در زمستان و کشاورزی در تابستان بوده است و اکنون به‌دلیل قانون مراقبت از جنگل، اهالی علاوه بر کشاورزی به خیاطی و نجاری روی آورده‌اند. از صنایعدستی این دهکده می‌توان به بافتن جاجیم، ایزار (پارچه پشمی چارخانه دستباف)، بافتن جوراب، دستکش و بلوز پشمی گلدار و نمدمالی اشاره کرد.

علاوه بر نی (نی هفتبند) که متداول‌ترین آلت موسیقی کندلوس است، دهل و سرنا نیز از سابقه و شهرت بسزایی در منطقه برخوردار هستند. سرنا که در زبان محلی‌ها به پسپسی معروف است، از چوب شمشاد تراشیده می‌شود.

2021-8-065ab091-ffe2-4515-8f9e-393f863b0c34

عکس از اسنپ تریپ (عکاس: نامشخص)

در این دهکده گدا وجود ندارد و مردم عموماقانع‌ و پرتلاش هستند. هرگز سرقت، قتل و جنایت در این دهکده صورت نگرفته است، باآنکه ۹ ماه از سال اکثر خانه‌ها خالی از سکنه و درهای منازل باز هستند.

کپی لینک

رسم مج در روستای کندلوس

مراسم نوروز و تحویل سال نو در کندلوس با آدابورسومویژه‌ای همراه است. ازجمله مراسم بسیار زیبای هنگام حلول سال نو، مراسم سال مج (خوشقدم) است:

مراسم نوروز در روستای کندلوس به‌صورت متفاوتی برگزار می‌شود

ابتدا نام چند کودک یا نوجوان خانواده را انتخاب می‌کنند و با استخاره از قرآن مجید نام هر یک که خوب آمد بهعنوان سال مج انتخاب می‌شود. این کودک یا نوجوان بهمحض تحویل سال نو با سینی محتوی کلام الله مجید، سبزه، شیرینی و یک ظرف آب قبل از دیگران وارد خانه می‌شود و آب را در گوشه اتاق‌هامی‌ریزد و بهاینترتیب سالی پربار و برکت برای خانواده به ارمغان می‌آورد.

کپی لینک

جاهای دیدنی روستای کندلوس

از جمله فعالیت‌هایی که به کندلوس در کنار زیبایی‌های طبیعی جلوه‌ای خاص بخشیده و موجب شده است که این دهکده از شهرت بسزایی برخوردار شود، برپایی دو موزه مردمشناسی و موزه گیاهان دارویی در این آبادی است.

کپی لینک

موزه مردم‌شناسی کندلوس

مجموعه اشیای نگهداری شده در مجموعه فرهنگی کندلوس در بخش‌های مختلف طبقهبندیشده است. این اشیا شامل بافته‌ها، پوشاک و زینتآلات روستایی، مجسمه‌ها، نقاشی‌های سنتی و قهوهخانه‌ای، ظروف و ابزارآلات فلزی و چوبی و اشیا و ظروف سفالی، چینیآلات و وسایل روستایی از هزاره دوم قبل از میلاد تا دوره قاجاریه است. اسناد و کتب خطی، نسخ خطی، کلام‌الله مجید، دیوان اشعار و عقدنامه‌ها و فرامین نیز بخشی از این گنجینه هستند. در هر گوشه ای از موزه مردم‌شناسی کندلوس، آثاری قرار گرفته‌اند که با شناسنامه و اطلاعات دقیق، به‌صورت زیبایی در کنار هم چیده شده‌اند و راوی فرهنگ اقوام ساکن مازندران هستند. در یککلام، فرهنگسرای کندلوس، نمایشگاهی مملو از زیبایی‌ها و تاریخ مردم منطقه مازندران است.

ظروف سفالی در موزه روستای کندلوس
موزه روستای کندلوس
ویترین‌های موزه روستای کندلوس
2021-8-601ac379-fc17-4868-a084-869bb6b4aca3

عکس‌های گالری از سایت bonyadjahangiri.com (عکاس: نامشخص)

کپی لینک

موزه گیاهان دارویی کندولس

موزه گیاهان دارویی مجتمع کشاورزی کندلوس در سال ۱۳۶۵ با هدف‌های کشت، پرورش، تولید و بستهبندی گیاهان اصلی دارویی و معطر و همچنین تولید اسانس‌ها و روغن‌های گیاهی تاسیس شد. برای اولین بار در ایران باغ بوتانیک (موزه گیاهان دارویی) در زمینی به مساحت ده هکتار بر پا شد که با کاشتی بالغبر۲۵۰ گونه گیاه ژنتیک ارزشمند در ایران به تولید و عرضه محصولات گوناگون درزمینه‌های مختلف اقدام کرد. این مجموعه اکنون محصولات خود را به اکثر کشورهای جهان صادر می‌کند.

کپی لینک

موزه گیاهان دارویی روستای کندلوس

عکس‌ از سایت bonyadjahangiri.com (عکاس: نامشخص)

کپی لینک

بهترین زمان برای بازدید از روستای کندلوس

کندلوس همیشه زیبا است؛ اما سفر به این روستا، در بهار و تابستان تجربه خاطره‌انگیزتری به‌همراه دارد. از فرودین تا آبان ماه، اثری از سرمای هوا نیست که مانعی برای لذت بردن از طبیعت باشد. به‌علاوه سرسبزی بهار، پرباری تابستان و زیبایی برگریزان پاییز هر یک به‌تنهایی می‌تواند کندلوس را مقصد دوباره سفر شما قرار دهد.

کپی لینک

اقامت در روستای کندلوس

اگر قصد دارید در روستای کندلوس اقامت داشته باشید، می‌توانید در متل کندلوس یا اقامتگاه اسپی او بمانید. همچنین اقامتگاه بام روستای کندلوس گزینه دیگری برای شما است. در میان این موارد، متل کندلوس بیشتر به فضای هتل‌هات شباهت دارد؛ هرچند از ساختمانی منحصر‌به‌فرد برخوردار است. اقامتگاه‌های بوم‌گردی نیز می‌توانند تجربه‌ای از زندگی بومی‌تری را ارائه کنند.

واحدهای متل کندلوس
سوئیت‌های هتل کندلوس
نمای بیرونی سوئیت‌های متل کندلوس
ساختمان هتل کندلوس

عکس‌های گالری از سایت اسنپ تریپ و kandelous.com (عکاسان: نامشخص)

سوالات متداول

  • روستای کندلوس کجاست؟

    روستای کندلوس در استان مازندران، در شهرستان نوشهر، بخش کجور، دهستان زانوس رستاق قرار دارد.

  • چطور می‌توانیم به روستای کندلوس برویم؟

    برای رسیدن به کندلوس، جاده کرج-چالوس را تا ۲۵ کیلومتری شهر چالوس طی کنید. پنج کیلومتر بعد از مرزن آباد و از دوراهی دوآب به‌سمت کجور حرکت کنید. در این نقطه تابلوی «روستای فرهنگی‌تاریخی کندلوس ۴۲ کیلومتر» بهترین راهنما خواهد بود. پس از عبور از پل رودخانه چالوس و ورود به جاده آسفالته کجور، با طی مسافت حدود ۱۸ کیلومتر جاده آسفالته، به دو راهی برمی‌خورید. از این دو راهی جاده آسفالته دیگری از مسیر اصلی کجور به طرف جنوب جدا می‌شود که تا کندلوس حدود ۱۵ کیلومتر فاصله دارد.

  • جاهای دیدنی مشهور روستای کندلوس چیست؟

    جاهای دیدنی مشهور روستای کندلوس شامل دو موزه مردم‌شناسی و گیاهان دارویی می‌شود.

  • بهترین زمان برای بازدید از روستای کندلوس چه وقتی است؟

    بهترین زمان برای بازدید از روستای کندلوس فصول بهار و تابستان هستند.

نویسنده: عماد جعفری

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات