- مدت زمان بازدید از این جاذبه: نصف روز
- ایران، استان البرز، کرج، جاده چالوس، روستای خور
پیست اسکی خور با ارتفاع ۲۸۰۰ تا ۳۰۰۰ متر از سطح دریا، از جاهای دیدنی کرج است که در نزدیکی سد امیرکبیر (سد کرج) قرار دارد. این پیست که در سال ۱۳۵۲ ساخته شد، از دو مسیر ۱۸۵۰ متری و ۳۵۰ متری تشکیل شده است. فصل زمستان بهخصوص بهمنماه بهترین زمان بازدید از پیست به شمار میرود؛ هرچند در سایر ایام سال میتوانید از جاذبههای اطراف پیست نظیر قبرستان خور، آبشار خور، امامزاده شاهزاده عسگری (ع) و... بازدید کنید و خاطرهای خوش برای خود بسازید.
هرآنچه باید درباره پیست اسکی خور بدانید:
- هرآنچه باید درباره پیست اسکی خور بدانید:
- پیست اسکی خور کجاست؟
- دسترسی به پیست اسکی خور
- معرفی پیست اسکی خور
- تاریخچه پیست اسکی خور
- امکانات پیست اسکی خور
- قیمت ورودی پیست اسکی خور
- بهترین زمان بازدید از پیست اسکی خور
- جاهای دیدنی اطراف پیست اسکی خور
- قبرستان خور
- آبشار خور
- امامزاده شاهزاده عسگری (ع)
- نکات بازدید از پیست اسکی خور
پیست اسکی خور کجاست؟
- آدرس: استان البرز، نرسیده به سد امیرکبیر (سد کرج)، روستای خور (نمایش روی نقشه)
پیست اسکی خور در مسیر جاده چالوس و ۳۰ کیلومتری شهر کرج واقع شده است و با تهران ۶۵ کیلومتر فاصله دارد.
دسترسی به پیست اسکی خور
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: محمد امیری)
برای دسترسی به پیست اسکی خور باید راهی جاده کرج-چالوس شوید و در کیلومتر ۱۵ و قبل از سد کرج، با مشاهده تابلوی خوزنکلا، تغییر مسیر دهید. با ورود به این جاده فرعی تابلوی «پیست اسکی خور» شما را تا مقصد راهنمایی میکند. طول این جاده کوهستانی زیبا تا پیست اسکی خور ۱۵ کیلومتر است.
معرفی پیست اسکی خور
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: پیام نادری)
پیست اسکی خور، یکی از پیستهای خوب در نزدیکی تهران و از جاذبه های گردشگری استان البرز است که در کنار روستای تاریخی خور قرار دارد. این پیست شامل دو مسير ۱۸۵۰ متری و ۳۵۰ متری میشود و روزانه ظرفیت میزبانی از ۱۳۰۰ اسکیباز را دارد. با وجود قرارگیری پیستهای اسکی خور و دیزین در استان البرز، نظارت بر این دو پيست هماکنون زير سرپرستی تربیت بدنی استان تهران انجام میشود.
تفرجگاه کوهستانی پیست اسکی خور پوشش گیاهی و جانوری متنوعی دارد. از پستانداران شاخص منطقه میتوان به کل، پلنگ، گراز، شغال، گربه وحشی، گرگ و خرس قهوهای اشاره کرد. پرندگان این منطقه نیز شامل کبک، بلدرچین، عقاب طلایی، دال و کرکس میشود.
تاریخچه پیست اسکی خور
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: محمد امیری)
تاسیس و افتتاح پیست اسکی خور به قبل از انقلاب و سال ۱۳۵۲ برمیگردد. این پیست پس از انقلاب و با شروع جنگ تحمیلی بهمدت چند سال تعطیل بود؛ اما پس از آن در سال ۱۳۸۸ با تغییر در شیوه مدیریت و تفویض اختیارات مربوطه آغاز به کار کرد.
امکانات پیست اسکی خور
پیست اسکی خور دارای امکانات مختلفی نظیر مدرسه اسکی، مسیر کابلی تله اسکی، رستوران، کافیشاپ، اسنوموبیل، کمپ قله و دستگاه برفکوب است و در نتیجه میتواند پذیرای ورزشکاران و علاقهمندان به این رشته ورزشی باشد.
منبع عکس: سایت khor-ski.com (عکاس: ناشناس)
سیستم بالابر پیست اسکی خور با تله اسکی بشقابی به طول ۱۵۰۰ متر انجام میشود که ارتفاع آن از سطح دریا در ایستگاه اول به ۲۴۰۰ متر و در قله به ۲۸۵۰ متر میرسد. از ارتفاع ۲۸۵۰ به بالا، مسیر کوهپیمایی با شیبی بسیار ملایم تا ارتفاع ۳۴۰۰ متری ادامه مییابد.
در این پیست، آموزش اسکی و اسنوبرد توسط مربی صورت میگیرد. بیرون از محوطه پیست، مکانی برای سرسرهبازی با تیوب در نظر گرفته شده است که شلوغترین بخش مجموعه به حساب میآید. بهدلیل ناهمواری مسیرها، سرخوردن با تیوب بسیار غیر ایمن و خطرناک است و هر ساله تعدادی از افراد در این مکان آسیب میبینند.
منبع عکس گالری: سایت khor-ski.com (عکاس: ناشناس)، گوگل مپ (عکاس: محمد امیری)
مجموعه ورزشی تفریحی پیست اسکی خور با اخذ مجوز از ادارهکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان، اقامتگاهی برای اسکیبازان فراهم کرده است که امکان رزرو آن از طریق تماس با شماره تلفن دفتر وجود دارد.
قیمت ورودی پیست اسکی خور
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: نیما نوشیروانی)
در سال ۱۴۰۰، ورود به فضای پیست بهازای هر نفر ۱۲۰,۰۰۰ تومان بود که فقط برای استفاده از فضای پیست پرداخت میشد و ارتباطی با کرایه تجهیزات نداشت. پس در صورتی که تجهیزات اسکی همراه ندارید، باید هزینه جداگانه بپردازید. هرساله قیمت ورودی به پیست اسکی تغییر میکند.
در صورت گشایش پیست امکان خرید بلیط ورودی، پارکینگ و پیست در باجه مستقر در پیست اسکی وجود دارد. همچنین در صورت تثبیت و استمرار بارش برف فروش به شیوه اینترنتی خواهد بود.
بهترین زمان بازدید از پیست اسکی خور
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Alireza Sokhtanlou)
کلیه پیستهای اسکی بر اساس بارش برف باز یا بسته میشوند و معمولا پس از چند بارش برف پیدرپی آماده استفاده علاقهمندان هستند. پیست خور در سالهای سرد و پربارش فعالیت خود را از اواخر پاییز آغاز میکند؛ اما زمانی که وضعیت هوا و بارش مساعد نباشد، این بازگشایی احتمالا تا اواسط زمستان به تاخیر میافتد. در نتیجه میتوان فصل زمستان بهخصوص بهمنماه را بهترین زمان بازدید از پیست دانست.
جاهای دیدنی اطراف پیست اسکی خور
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: محمد امیری)
مسیرهای مختلفی برای پیادهروی و دوچرخهسواری از پیست اسکی خور به نقاط مختلف وجود دارد که میتواند تجربهای فرحبخش بهویژه در ارتفاعات باشد و تجربه متفاوتی از رکابزدن در مسیرهای دوچرخه سواری ایران را برایتان رقم بزند. هوای پاک، آسمان آبی، رودخانهها، چشمهسارها و همچنین کوههای مشرف به این تفرجگاه کوهستانی، از دیگر جاذبههای منطقه هستند که هر هفته کوهنوردان و گردشگران متعددی از اقصانقاط کشور را به این محل میکشانند.
قبرستان خور
روستای خور از روستاهای بخش ارنگه استان البرز است که در ابتدای جاده چالوس قرار دارد. تاریخچه روستا را میتوان از روی قبرستان خور مشخص کرد؛ قبرستانی قدیمی که برخی منابع قدمت آن را تا ۸۰۰ سال تخمین زدهاند. این قبرستان امروزه به یکی از جاذبههای روستا تبدیل شده است.
آبشار خور
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: bij v)
آبشار خور و مسیر منتهی به آن از جمله مواهب طبیعی هستند که بسیاری از مشتاقان یخنوردی را در فصل سرما به خود جذب میکند و در سایر فصول نیز مکان بسیار مفرحی برای پیادهروی و استشمام هوای مطبوع است. این آبشار با ۵۰ متر ارتفاع از بلندترین و زیباترین آبشارهای تهران به شمار میرود که در روستای خور قرار دارد.
امامزاده شاهزاده عسگری (ع)
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: امیرحسین حیدری)
امامزاده شاهزاده عسگری (ع) که به امامزاده خور نیز شهرت دارد، در جنوب غربی روستا و در مجاورت قبرستان خور واقع شده است. اهالی روستا، نسب امامزاده شاهزاده عسگری را به امام موسی کاظم (ع) نسبت میدهند. بنای امامزاده از قدیمیترین بناهای روستا به شمار میرود که از گل و سنگ ساخته شده است. امامزاده شاهزاده عسگری در فهرست آثار تاریخی سازمان میراث فرهنگی قرار دارد.
نکات بازدید از پیست اسکی خور
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: محمد امیری)
- جاده خور تا پیست در فصول غیربرفی زیبا است و در روزهای برفی، هیچ دردسری برای بازدیدکنندگان ایجاد نمیکند. البته تجهیزات زمستانی از قبیل زنجیر چرخ حتما همراهتان باشد تا با مشکلی مواجه نشوید.
- این پیست ارزش یک بار بازدید را دارد، حتی اگر قصد اسکی نداشته باشید.
- شیب پیست برای مبتدیها مناسب است.
- ساعت کاری پیست در ایام هفته از ۸:۳۰ تا ۱۳ و در ایام تعطیل، پنجشنبهها و جمعهها از ۸:۳۰ تا ۱۴:۳۰ است. از آنجا که نورپردازی کافی شبانه در پیست وجود ندارد، هنگام غروب نمیتوانید از آن استفاده کنید.
- بخش تیوبسواری مجموعه، تحت نظارت مدیریت پیست خور نیست و از آنجا که خطرناک و غیر استاندارد است، استفاده از آن توصیه نمیشود.
سوالات متداول
پیست اسکی خور کجاست؟
پیست اسکی خور در مسیر جاده چالوس و ۳۰ کیلومتری شهر کرج واقع شده است.
پیست اسکی خور چه امکاناتی دارد؟
مدرسه اسکی، مسیر کابلی تله اسکی، رستوران، کافیشاپ، اسنوموبیل، کمپ قله و دستگاه برفکوب
بهترین زمان بازدید از پیست اسکی خور چه فصلی است؟
فصل زمستان بهخصوص بهمنماه
جاهای دیدنی اطراف پیست اسکی خور کدامند؟
قبرستان خور، آبشار خور، امامزاده شاهزاده عسگری (ع)
نویسنده: زهرا صالحنژاد/ بازنویسی: صدیقه شجاعی