- مدت زمان بازدید از این جاذبه: نصف روز
- بازدید از این جاذبه رایگان است
- ایران، استان همدان، همدان، جاده گنجنامه، میدان گنجنامه
دشت میشان یا میدان میشان یکی از جاهای دیدنی همدان در کوهستان الوند است و در اکثر ایام سال طبیعتگردان و کوهنوردان زیادی از آن بازدید میکنند. برای رسیدن به دشت میشان دو راه پیش رو دارید که یکی از طریق کوهپیمایی و دیگری با استفاده از تلهکابین است. جاذبههایی همچون سنگنوشتههای گنجنامه و آبشار گنجنامه در این دشت قرار گرفتهاند که بازدید از آنها خالی از لطف نخواهد بود.
هرآنچه باید درباره دشت میشان بدانید:
دشت میشان کجاست؟
- آدرس: استان همدان، شهر همدان، جاده گنجنامه، میدان گنجنامه (نمایش روی نقشه)
دشت میشان در مسیر اصلی صعود به قله الوند قرار دارد. در بخشی از این دشت، دهکدهای به نام گنجنامه ساخته شده است که ابتدا باید خود را به این دهکده برسانید. دهکده گنجنامه حدود ۱۰ کیلومتر با میدان امام همدان فاصله دارد.
دسترسی به دشت میشان
منبع عکس: ویکی پدیا (عکاس: رضا حاجیپور)
در شهر همدان از میدان امام (میدان مرکزی شهر) وارد خیابان مهدیه شوید و از آنجا به طرف دانشگاه بوعلی سینا بروید. بعد از چهارراه دانشگاه بهسمت میدان قائم حرکت کنید و پس از عبور از میدان به راست بپیچید. در ادامه به یک دو راهی میرسید که یکی به کتیبه باستانی گنجنامه میرود. مسیر گنجنامه را پیش بگیرید. چند متر قبل از پیادهراهی که به گنجنامه منتهی میشود، ورودی مسیر کوهپیمایی را در سمت راست خود خواهید دید. همچنین برای رسیدن به این منطقه زیبا میتوانید از تله کابین گنجنامه استفاده کنید.
معرفی دشت میشان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: رضا نیکبین)
در نزدیکی قله پرصلابت الوند، دشت سرسبز میشان با چشمههای آب خنک قرار دارد. در واقع، وجود برف و یخ، چمنزار و گلهای کوچک زردرنگ دستبهدست یکدیگر داده و منظرهای آرام و دوستداشتنی خلق کردهاند. صدای آب روان در کنار آواز پرندگان، آرامش وصفناپذیری را برایتان به ارمغان میآورند.
دشت میشان یا میدان میشان حدود یک هکتار وسعت دارد و ارتفاع آن از سطح دریا به ۲,۷۰۰ متر میرسد. در گذشته عشایری که ییلاق خود را در دامنه شمالی الوند میگذراندند، در این محل چادر میزدند و در حال حاضر نیز بهصورت محدودتر در منطقه حضور دارند. امروزه این دشت مسطح محلی ایدئال برای استراحت و اتراق کوهنوردان است.
جاذبه های گردشگری دشت میشان
منبع عکس: ویکی پدیا (عکاس: Mmadjid)
دشت میشان از چندین قسمت تشکیل شده است و هر قسمت طرفداران خاص خود را دارد. برای رسیدن به دشت میشان باید پیادهروی نسبتا طولانی داشته باشید که شاید برای بعضی افراد سخت باشد. در طول راه از میان دو دره زیبا عبور میکنید که مملو از باغهای میوه هستند.
- سنگ نوشتههای باستانی گنجنامه: دو کتیبه از پادشاهان هخامنشی در پنج کیلومتری غرب شهر همدان وجود دارد که به سه زبان پارسی باستان، عیلامی و بابلی نو هستند. این دو کتیبه به دستور دو پادشاه مهم هخامنشی، داریوش اول و بعد از آن پسرش خشایارشا روی یکی از صخرههای کوهستان الوند حک شدند و علاوه بر ستایش اهورامزدا و جلال و جبروت نیاکانشان، اندیشه و باورهای قلبی خود را به رهگذران نشان میدادند.
- آبشار گنجنامه: در کنار کتیبه گنجنامه، آبشاری به ارتفاع ۱۲ متر وجود دارد که یکی از جاهای دیدنی اطراف همدان محسوب میشود. گنجنامه آبشاری دائمی است که در فصل زمستان بهدلیل سرمای هوا یخ میزند و مورداستفاده یخنوردان قرار میگیرد. از تفریحات رایج در فصول بهار و تابستان در کنار آبشار میتوان به سنگنوردی و آبشارنوردی اشاره کرد. آبشار گنجنامه بهعنوان بیستویکمین اثر طبیعی ملی در فهرست میراث طبیعی ایران ثبت شده است.
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: هادی کریمی)
- کوهستان الوند: این کوهستان علاوه بر دشتهای بسیار، قلههای مرتفع و شیبدار زیادی دارد و این امر سبب شده است که این کوهستان مکانی مناسب و موردعلاقه برای کوهنوردان باشد.
- دره عباس آباد: دره زیبا و خرم عباسآباد با درختان بلندش در انتهای دشت هزاررنگ میشان قرار گرفته است که ارزش یک بار بازدید را دارد.
امکانات تفریحی دشت میشان
دهکده گردشگری گنجنامه
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: سارا سپهرآرا)
دهکده گنجنامه که بخشی از دشت میشان به حساب میآید، امکاناتی همچون رستوران، اقامتگاه، تله کابین، سورتمه ریلی، غار آکواریوم، شهربازی و... دارد. تلهکابین گنجنامه شامل دو ایستگاه میشود که ایستگاه اول در دره گنجنامه و ایستگاه دوم در دشت میشان است. افرادی که مایل به پیادهروی و کوهنوردی نیستند، میتوانند از تله کابین برای رسیدن به دشت میشان استفاده کنند.
در صورتی که به بانجی جامپینگ، تیرول، صخرهنوردی و کوهپیمایی علاقهمند هستید، میتوانید از تجربه آنها در دهکده گنجنامه لذت ببرید. در نهایت نیز به رستوران و کافیشاپ این مجموعه سر بزنید و خود را به یک وعده غذای لذیذ یا نوشیدنی گوارا مهمان کنید.
بهترین زمان بازدید از دشت میشان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: هادی فلاح)
اگر فقط قصد بازدید از دشت میشان را دارید و بهدنبال کوهنوردی نیستید، فصول بهار و تابستان بهترین زمان بازدید از این دشت است. در اوایل بهار میتوانید در گوشهوکنار آن شاهد برف باشید و در ادامه از تماشای شکوفهها لذت ببرید. در اوایل تابستان که برفها آب میشود، بهترین زمان برای بازدید آبشار گنجنامه و چشیدن نوبرانههای همدان است.
از اوایل مهر تا اواسط آبان نیز فرصت خوبی برای بازدید از دشت میشان به شمار میرود؛ بهخصوص که خبری از شلوغی گردشگران نیست و هوای مطبوعی در انتظارتان خواهد بود.
تجهیزات لازم برای سفر به دشت میشان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: عیاض سعیدزاده)
کفش مخصوص پیادهروی یا کوهنوردی، لوازم مناسب برای صعود به کوه، لباس مناسب و لباس اضافه برای آبتنی، بخشی از تجهیزاتی هستند که برای پیادهروی یا کوهنوردی در دشت میشان نیاز دارید. از آنجا که هوای همدان در طول زمستان بسیار سرد میشود، اگر در این فصل قصد سفر داشتید، حتما لباس گرم بردارید. آب و مواد غذایی نیز همراهتان باشد.
در بازدید از دشت میشان کجا بمانیم؟
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: هادی کریمی)
برای اقامت در دشت میشان میتوانید کمپ بزنید؛ هرچند هنگامی که تعداد گردشگران زیاد میشود، کمپزنی در طبیعت ممنوع است. جالب اینکه دشت میشان به دو بخش تقسیم شده است که بخشی از آن به مجموعه گنجنامه تعلق دارد و بخشی که آنطرف رودخانه است، جزو مجموعه محسوب نمیشود. بنابراین، امکان کمپزنی در دهکده گنجنامه وجود ندارد؛ اما در بخش دیگر که دسترسی به آن با تلهکابین میسر است، میتوانید بهراحتی کمپ بزنید. علاوه بر این، امکان استفاده از اقامتگاههای متنوع دهکده گردشگری گنجنامه نظیر اقامتگاههای بومگردی، ویلاهای کوهستانی و واحدهای اقامتی برایتان وجود دارد.
نکات بازدید از دشت میشان
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: پوریا بیگدلی)
- در طول مسیر منتهی به دشت میشان ازروشن نکردن آتش بپرهیزید؛ زیرا در هر نطقه که آتش روشن کنید، گیاهان آن بخش از بین میرود.
- از ریختن زباله در این طبیعت دیدنی بپرهیزید و در صورت تمایل، زبالههای برجامانده را جمعآوری کنید.
سوالات متداول
دشت میشان کجاست؟
دشت میشان در ۱۰ کیلومتری غرب همدان در جاده گنجنامه قرار دارد.
جاذبه های گردشگری دشت میشان کدامند؟
آبشار گنجنامه، کوهستان الوند، دره عباس آباد، سنگ نوشتههای باستانی گنجنامه
بهترین زمان بازدید از دشت میشان چه فصلی است؟
بهار و تابستان
در بازدید از دشت میشان کجا بمانیم؟
کمپینگ در طبیعت، اقامت در اقامتگاههای دهکده گنجنامه
نویسنده: عماد جعفری/ بازنویسی: صدیقه شجاعی