کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

حمام خرم سلطان

پنج‌شنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۳
مطالعه 20 دقیقه
پیکیج‌های حمام خرم سلطان
حمام ایاصوفیه خرم سلطان از دیدنی های استانبول در ترکیه است که آن را سینان معمار به دستور سلطان سلیمان برای همسر او، خرم سلطان ساخت.
تبلیغات
حمام خرم سلطان
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۲ تا ۳ ساعت
  • Cankurtaran Mh., Ayasofya Meydani No:2, 34122 Fatih/Istanbul, Turkey
پیکیج‌های حمام خرم سلطان
مشاهده روی نقشه
ورودی حمام خرم سلطان
معماری خاص حمام خرم سلطان

حمام خرم سلطان ایاصوفیه در قلب شهر یکی از محبوب‌ترین جاهای دیدنی استانبول است که بازدید از آن، تجربه‌ای تاریخی، مفرح و خوشمزه را برای شما فراهم می‌کند. در این حمام، بسته‌های مختلف حمام ترکی و ماساژ برای مراجعان فراهم شده است؛ یک تجربه تمام عیار ترکی به سبک پاشاهان عثمانی در فضایی مدرن که برای همیشه در ذهن شما ثبت خواهد شد. حمام خرم سلطان با قدمتی از قرن شانزدهم توسط ملکه عثمانی، خرم سلطان، ساخته شده است و بسیاری در سفر به استانبول، بازدید از آن را در برنامه سفر خود می‌گنجانند. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با تاریخچه حمام خرم سلطان، بسته‌های مختلف این حمام و امکانات آن آشنا کنیم.

کپی لینک

هرآنچه باید درباره حمام خرم سلطان ایاصوفیه بدانید:

فهرست مطالب
کپی لینک

حمام خرم سلطان کجاست؟

حمام خرم سلطان

Özgür Yılmaz Kemal

حمام خرم سلطان ایاصوفیه در بخش اروپایی استانبول، در میدان ایاصوفیه و در منطقه فاتح واقع شده است و در محله‌ای پر رفت‌و‌آمد و گردشگری، در کنار هتل‌ها، مراکز خرید و جاهای دیدنی شهر قرار دارد. مسجد ایاصوفیه، آب‌انبار باسیلیکا و موزه باستان‌شناسی، کاخ توپکاپی و مسجد سلطان احمد از معروف‌ترین همسایه‌های حمام خرم سلطان هستند.

فاصله حمام خرم سلطان ایاصوفیه تا تنگه بسفر، حدود ۵۲٫۷ کیلومتر (یک ساعت و ۲۰ دقیقه) و تا میدان تکسیم، حدود پنج کیلومتر (۲۳ دقیقه) است. این حمام با فرودگاه آتاتورک استانبول ۲۰ کیلومتر (۳۷ دقیقه) و فرودگاه صبیحه گوکچن استانبول، ۴۵٫۳ کیلومتر (یک ساعت و ۱۰ دقیقه) فاصله دارد.

  • ساعت‌های فعالیت: همه‌روزه از ساعت هشت صبح تا ۱۰ شب
  • تلفن: ۳۵۳۵ ۵۱۷ ۲۱۲ ۹۰+
  • آدرس: ترکیه، استانبول، منطقه فاتح، محله جانکورتاران، میدان ایاصوفیه (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

مسیر دسترسی حمام خرم سلطان

حمام خرم سلطان ایاصوفیه

منبع عکس: تریپ ادوایزر. عکاس: ناشناس

حمام تاریخی و باشکوه خرم سلطان درست در مرکز شهر قرار دارد و شما می‌توانید از هر نقطه‌ای از استانبول خود را به‌راحتی با اتوبوس، تاکسی، مترو و دیگر وسایل حمل و نقل شهری به آن برسانید. نزدیک‌ترین ایستگاه تراموا به حمام خرم سلطان ایاصوفیه، ایستگاه سلطان احمد است. برای استفاده از تراموا سوار خط T1 (بائجیلار.کاباتاش) شوید. شما همچنین می‌توانید از میدان تکسیم با استفاده از قطار کابلی به‌سمت کاباتاش و از آنجا با تراموا به ایستگاه سلطان احمد بروید. اگر در سلطان احمد اقامت دارید، به‌آسانی با پای پیاده به حمام خرم سلطان ایاصوفیه بروید.

کپی لینک

تاریخچه حمام خرم سلطان

خرم سلطان دختری اروپایی بود که در شهر روهاتین (شهری در اوکراین امروزی) و قلمرو پادشاهی لهستان زندگی می‌کرد. او که روکسلانا نام داشت، در سن ۱۴ سالگی در یکی از یورش‌های تاتارها به شهر روهاتین ربوده شد و تحت قیومیت و حمایت سرزمین خانات کریمه قرار گرفت؛ حکومتی از مردمان ترک زبان که از قرن پانزهم تا هجدهم از توابع امپراتوری عثمانی به شمار می‌آمدند. خرم سلطان در سال‌های بعد به حرم‌سرای دربار عثمانی راه یافت و با استفاده از هوش و ذکاوت خود به سلطان سلیمان نزدیک شد. او فرمان ساخت بناها و امکانات مختلفی با اهداف خیرخواهانه در استانبول را داد که مهم‌ترین آن‌ها، حمام خرم سلطان ایاصوفیه بود.

تاریخچه حمام خرم سلطان

منبع عکس: ویکی مدیا کامنز. عکاس: ناشناس

حمام خرم سلطان ایاصوفیه در مکان سابق حمام‌های باستانی زئوکسیپوس ساخته شده است. زئوکسیپوس، بناهایی هزار ساله و متعلق به امپراتوری روم شرقی و در واقع حمام‌های عمومی شهر قسطنطنیه بودند. به‌علاوه مکان فعلی حمام خرم سلطان روزی جایگاه معبد زئوس نیز بوده است. قدمت حمام خرم سلطان ایاصوفیه به قرن شانزدهم و زمان سلطان سلیمان، پادشاه معروف عثمانی می‌رسد. در آن زمان، خرم سلطان، ملکه امپراتور عثمانی، به معمار دربار، «سنان»، دستور داد تا حمامی را برای جمعیت مذهبی شهر و در نزدیکی مساجد معروف استانبول بسازد؛ معماری معروف و هنرمند که خالق بناهایی چون مسجد سلیمانیه، مسجد مهروماه و مسجد رستم پاشا بود.

در آن زمان، بسیاری از مردم شهر برای عبادت به سراغ یکی از این دو مکان مهم زیارتی شهر، یعنی ایاصوفیه و مسجد آبی می‌رفتند؛ به همین دلیل معمار سنان برای ساخت حمام خرم سلطان، مکانی میان ایاصوفیه و مسجد آبی را انتخاب کرد تا این حمام دسترسی مناسبی برای مردم داشته باشد. ساخت حمام خرم سلطان در سال ۱۵۵۶ میلادی آغاز و در همان سال درهای آن به روی عموم مردم باز شد.

خرم سلطان

خرم سلطان. منبع عکس: dailysabah.com. عکاس: ناشناس

حمام خرم سلطان پس از ساخت تا اوایل قرن بیستم مورد استفاده قرار می‌گرفت؛ اما در سال ۱۹۱۰ بسته و مدت‌ها به فراموشی سپرده شد. در طول سال‌های بعد، این حمام بارها به حال خود رها شد و در مواقع ضروری از آن استفاده‌های دیگری می‌کردند. به‌طور مثال، حمام خرم سلطان در بازه‌ای از تاریخ به‌عنوان مکانی برای اسکان زندانیان استانبول مورد استفاده بود. در آن زمان، زندان سلطان احمد در نزدیکی حمام خرم سلطان، دیگر ظرفیتی برای زندانیان و خلافکاران جدید نداشت؛ به همین دلیل، دولتمردان تصمیم گرفتند تا آن‌ها را در حمام متروکه به‌طور موقت اسکان دهند.

حمام خرم سلطان بعدها به‌عنوان انبار روغن و فلفل نیز مورد استفاده قرار گرفت. این وضعیت تا اواسط قرن بیستم ادامه داشت تا همه‌چیز در مورد این جاذبه گردشگری مهم استانبول تغییر کرد. پس از افتتاح این مجموعه، گردشگران از آن استقبال فراوانی کردند؛ به‌طوری که کاربران سایت تریپ ادوایزر در سه سال متوالی در سال‌های ۲۰۱۴، ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ آن را به‌عنوان یکی از جاذبه‌های برتر شهر استانبول برگزیدند.

کپی لینک

معماری حمام خرم سلطان استانبول

معماری حمام خرم سلطان

منبع عکس: ویکی پدیا. عکاس: ناشناس

با وجود اینکه حمام خرم سلطان استانبول در اوایل دوره امپراتوری عثمانی و با سبک سنتی آن دوره ساخته شده است، می‌توان ابعاد خلاقانه و جدید معماری سنان را در آن به‌وضوح دید. به‌طور مثال، بخش بانوان و آقایان حمام به‌طور کاملا متقارن و با زوایایی یکسان ساخته شده‌اند؛ به‌طوری که گویی تصویر آینه‌ای یکدیگر هستند.

طول بنای حمام خرم سلطان حدود ۷۵ متر است. بخش مردانه این حمام در شمال ساختمان و قسمت بانوان نیز در بخش جنوبی قرار گرفته‌اند. با ورود به اتاق تعویض لباس مردان در بخش بالایی ساختمان، چهار پنجره شیشه‌ای و رنگی به چشم می‌خورند؛ در حالی که در اتاق تعویض لباس بانوان سه پنجره دیده می‌شوند. اتاق تعویض لباس آقایان سقفی گنبدی شکل دارد و روی آن نقاشی‌های تزیینی از برگ‌ها به چشم می‌خورند؛ در هر یک از چهار گوشه این اتاق نیز طاقچه‌ای قوسی شکل وجود دارد.

معماری داخل حمام خرم سلطان

منبع عکس: hurremsultanhamami.com. عکاس: ناشناس

وجود یک راهروی ستون‌دار و گنبددار در مرکز بخش آقایان، حمام خرم سلطان را از دیگر حمام‌های ترکی متمایز می‌کند

ورودی بخش بانوان و آقایان از هم مجزا هستند؛ ورودی آقایان در شمال ساختمان و ورودی خانم‌ها در بخش غربی حمام واقع شده‌اند. در طاق قسمت ورودی حمام خرم سلطان، تزیینات سفید و قرمز رنگی دیده می‌شوند که با وجود سنگ‌نوشته‌هایی طلایی بر پس‌زمینه‌ای سبز رنگ چشم‌ها را به خود خیره می‌کنند. یکی از مشخصه‌های منحصربه‌فرد این حمام که آن را از دیگر حمام‌های ترکی متمایز می‌کند، وجود یک راهروی ستون‌دار و گنبددار در مرکز بخش آقایان است. با کمی توجه به سقف راهرو و گنبد این بخش متوجه خواهید شد که این قسمت آجری است و با ورقه‌ای سربی پوشانده شده است.

اتاق گرم پس از اتاق تعویض لباس قرار دارد؛ اتاقی که در کنار آن، سرویس‌های بهداشتی و اتاق اصلاح با سقف‌های گنبدی به چشم می‌خورند. پس از اتاق گرم، سالن داغ دیده می‌شود که در آن چهار غرفه جهت استراحت و نشستن وجود دارد.

در میانه سالن داغ، سطحی وسیع، مرمرین و هشت‌ضلعی قرار گرفته است که با نام «گوبک تاشی» یا «سنگ شکم» مشهور است. این نام را برای این سطح مرمرین انتخاب کرده‌اند؛ زیرا مراجعان حمام با شکم روی این بخش دراز می‌کشند. بهتر است بدانید که در گذشته این سطح هشت‌ضلعی حمام خرم سلطان ایاصوفیه از موزاییک پوشیده شده بود.

سقف حمام خرم سلطان

منبع عکس: hurremsultanhamami.com. عکاس: ناشناس

در سالن داغ فراموش نکنید که پس از دراز کشیدن روی سنگ شکم برگردید و سقف گنبدی اتاق و پنجره‌های شیشه‌ای کوچک آن را تماشا کنید؛ پنجره‌هایی که نور اتاق را تامین می‌کنند. معماری بخش بانوان نیز به همین شکل است؛ البته اتاق تعویض لباس خانم‌ها کمی کوچک‌تر است.

یکی دیگر از ویژگی‌های متمایز و جالب‌توجه حمام خرم سلطان و البته بیشتر حمام‌های سنتی رومی، سیستم گرمایشی آن‌ها است. در این حمام‌ها، گرما به روش «زیرسوز» (Hypocaust) تامین می‌شود. سیستم گرمایشی در حمام خرم سلطان در بخش زیرین ساختمان، زیر کف حمام تعبیه شده است. این سیستم در ابتدا هوای گرم تولید می‌کند و سپس باعث گردش هوای گرم در بخش‌های مختلف حمام و در نتیجه گرم شدن ساختمان می‌شود. به‌علاوه وجود لوله‌های آب داغ در دیوارها نیز به گرم شدن حمام کمک می‌کند.

وسعت حمام خرم سلطان درمجموع حدود سه هکتار است که امروزه علاوه بر اتاق‌های حمام و ماساژ، شامل بخش‌های دیگری نیز می‌شود.

سیستم گرمایشی حمام خرم سلطان

منبع عکس: hurremsultanhamami.com

معمار سنان، خالق و معمار حمام خرم سلطان ایاصوفیه، نظر و احساسات خود را درباره این حمام سنتی این‌طور به زبان می‌آورد:

حتی تا روزهای پایانی هم امیدوارم زمانی که دوستان خوش‌قلبم به سازه‌ای که من با دستان خویش بنا کردم نگاه می‌کنند، جدیت و روح کار مرا درک کنند، بتوانند نگاه صادقانه‌ای به این کار داشته باشند و با خوشی از من یاد کنند و دقایقی برای من دعا بخوانند.
کپی لینک

بازسازی حمام خرم سلطان

بازسازی حمام خرم سلطان

منبع عکس: hurremsultanhamami.com. عکاس: ناشناس

حمام تاریخی و زیبای خرم سلطان در بین سال‌های ۱۹۵۷ تا ۱۹۵۸ دوباره مورد توجه قرار گرفت و سازه قدیمی آن برای اولین بار بازسازی و مرمت شد؛ البته شکوه و جلال این سازه هنوز به آن برنگشته نبود. در آن زمان، حمام خرم سلطان کاربری دیگری پیدا کرد و ساختمان آن تبدیل به بازار فرش و قالیچه‌های شهر استانبول شد. این شرایط تا سال ۲۰۰۷ ادامه پیدا کرد؛ زمانی که این حمام با یک سرمایه‌گذاری قابل‌توجه مانند گذشته بازسازی شد و شکوه خود را باری دیگر به دست آورد.

بازسازی حمام خرم سلطان ایاصوفیه در سال ۲۰۰۸ میلادی به دانشکده معماری دانشگاه کوجیلی محول شد؛ گروهی که مهارت بسیاری در بازسازی ساختمان‌های تاریخی داشتند. در طول مراحل بازسازی، تلاش بسیاری صورت گرفت تا هیچ‌یک از عناصر سازه اصلی بنا از بین نرود. در این پروژه تیمی حرفه‌ای و متخصص از رشته‌های مختلف گرد هم آمدند تا بنای اصلی حمام حفظ شود و بازسازی به بهترین شکل ممکن انجام گیرد. پروژه بازسازی حمام ماه‌ها به طول انجامید.

جالب است بدانید که در بازسازی حمام خرم سلطان ایاصوفیه، مواد اولیه و روش‌های پیشرفته‌ای به کار گرفته شدند؛ روش‌هایی که برای اولین بار در ترکیه مورد استفاده قرار می‌گرفتند. درمجموع حدود ۱۱ میلیون دلار برای بازسازی حمام تاریخی خرم سلطان هزینه شد. ساختمان این حمام در نهایت پس از ۴۵۰ سال در سال ۲۰۱۱ میلادی به روی عموم باز شد.

کپی لینک

بخش های مختلف حمام خرم سلطان استانبول

حمام خرم سلطان استانبول از سه اتاق مختلف تشکیل شده است که به هنگام ورود و استفاده با آن‌ها روبه‌رو خواهید شد.

کپی لینک

سالن سرد

پذیرایی در حمام خرم سلطان

منبع عکس: kongres.magazine.eu. عکاس: ناشناس

اتاق سرد به جایی گفته می‌شود که افراد برای ورود به حمام آماده می‌شوند و هنوز خبری از گرما و بخار دلپذیر حمام سنتی نیست. سالن سرد حمام خرم سلطان نیز اولین بخشی است که در بدو ورود، بازدیدکنندگان آن را می‌بینند. از جمله امکانات این سالن می‌توان به اتاق مخصوص (VIP)، اتاق ماساژ، اتاق تعویض لباس و کمدها، بخش پذیرش، فروشگاه، آرایشگاه، ویتامین‌سرا و محلی برای استراحت اشاره کرد.

بازدیدکنندگان می‌توانند برای تعویض لباس به اتاق‌های مشخص بروند، لباس‌های خود را در کمدهای قفل‌دار بگذارند و لباس‌های سفید رنگ و ابریشمی مخصوص حمام را بپوشند. افراد در انتها نیز به همین سالن برمی‌گردند و معمولا پس از خوردن آب‌میوه‌ای مقوی و خنک به مرور تاریخچه حمام خرم سلطان و تماشای سقف و ساختمان می‌پردازند.

کپی لینک

سالن داغ

سالن داغ حمام خرم سلطان

منبع عکس: hurremsultanhamami.com. عکاس: ناشناس

سالن داغ بزرگ‌ترین بخش حمام خرم سلطان با دمای حدود ۴۲ تا ۴۷ درجه سانتی‌گراد است که تا ۶۰ درجه سانتی‌گراد نیز می‌رسد

سالن داغ بزرگ‌ترین بخش حمام خرم سلطان است؛ فضایی مرمرین و وسیع که در اطراف با غرفه‌های بزرگ و کوچکی احاطه شده است. غرفه‌های اطراف سالن داغ با فرش پوشانده شده‌اند و بازدیدکنندگان می‌توانند در آن‌ها بنشینند. کاسه‌های مرمرین و شیر آب نیز در این سالن در دسترس تمام افراد هستند.

دمای هوا در سالن داغ در حدود ۴۲ تا ۴۷ درجه سانتی‌گراد است؛ این دما در غرفه‌ها بیشتر می‌شود و تا نزدیک ۶۰ درجه سانتی‌گراد نیز می‌رسد. به همین دلیل فواره و شیرهای آب خنک در اطراف سالن داغ تعبیه شده‌اند تا افراد بتوانند با کاسه‌های زرین، آب خنک را روی بدن خود بپاشند و کمی از حرارت و سوزش بدن خود کم کنند. دما در سالن داغ زیاد است تا بدن افراد عرق کند و پوست آماده کیسه و لیف کشیدن شود. در صورتی که افراد بخواهند از خدمات شست‌و‌شو با کف یا ماساژ استفاده کنند، باید پس از استفاده از سالن گرم به این سالن برگردند.

کپی لینک

سالن گرم

سالن گرم حمام خرم سلطان

منبع عکس: hurremsultanhamami.com. عکاس: ناشناس

پس از حضور در سالن داغ، عرق کردن و آماده شدن پوست، افراد به سالن گرم هدایت می‌شوند؛ جایی که کارکنان حمام خرم سلطان، افراد را برای دراز کشیدن در مکان مورد نظر راهنمایی و آماده یک حمام ترکی تمام عیار می‌کنند. در این سالن می‌توان سیستم گرمایش قدیمی حمام را نیز از نزدیک تماشا کرد.

در سالن گرم کارکنان به کیسه کشیدن افراد مشغول می‌شوند؛ عنصری که در حمام ترکی بسیار کلیدی است. با کیسه کشیدن، پس از تعریق شدید، پوست پاکسازی می‌شود و مواد سمی انباشته شده در منافذ پوست از بین می‌روند. به‌علاوه منافذ مسدود شده باز می‌شوند و پوست از حالت زبری درمی‌آید.

کپی لینک

خدمات حمام خرم سلطان ایاصوفیه

خدمات و بسته‌های متنوعی همچون حمام ترکی، ماساژ و برگزاری مراسم مختلف در حمام خرم سلطان به افراد ارائه می‌شوند. بازدیدکنندگان می‌توانند هر یک از بسته‌های معرفی شده را با خیال راحت انتخاب کنند و نگران وسایل نباشند؛ زیرا در این حمام نیازی به لوازم خاصی نیست و همه‌چیز از طریق کارکنان به افراد در بسته‌ای مخصوص داده می‌شود؛ بسته‌ای که شامل دستکش، شامپو، حالت‌دهنده مو، لوسیون بدن، صابون روغن زیتون ۱۰۰ درصد طبیعی، دمپایی‌های مخصوص حمام و لباس زیر و در نهایت شربتی خانگی می‌شود. در ادامه اطلاعات بسته‌های مختلف و هزینه‌های ورود به حمام خرم سلطان استانبول را در اختیار شما خواهیم گذاشت. برای رزرو بسته‌ها به این سایت مراجعه کنید.

خدمات حمام خرم سلطان

منبع عکس: hurremsultanhamami.com. عکاس: ناشناس

کپی لینک

بسته‌های حمام

۱. حمام اصلی (Asl.i Hamam)

حمام اصلی، اولین و ارزان‌ترین بسته حمام خرم سلطان است که شامل استفاده از حمام، کیسه زدن بدن، حمام سنتی در کف روی سنگ شکم و پذیرایی با نوشیدنی‌های خنک و سنتی می‌شود. زمان این بسته نیم ساعت و هزینه آن در سال ۲۰۲۲، ۵۵ یورو است.

۲. به سفیدی برف (Pir.u Pak)

بسته «به سفیدی برف» شامل خدماتی چون استفاده از حمام، کیسه کردن بدن، استراحت و حمام سنتی در کف و حباب روی سنگ شکم، ماساژ گردن و سر و در نهایت پذیرایی با شربتی سنتی و خانگی با طعم روزهای قدیم ترکیه می‌شود. زمان این بسته ۴۵ دقیقه و هزینه آن در سال ۲۰۲۲، ۸۰ یورو است.

لذت حمام در حمام خرم سلطان

منبع عکس: hurremsultanhamami.com. عکاس: ناشناس

۳. لذت حمام (Keyf.i Hamam)

بسته «لذت حمام» شامل استفاده از حمام، کیسه کردن بدن، استراحت و حمام سنتی در کف و حباب روی سنگ شکم، ماساژ سر و گردن، ماساژ کل بدن با کف، ماسک خاک رس مرطوب‌کننده و سفت‌کننده کل بدن با عصاره درخت ارغوان و در نهایت پذیرایی با شربتی خنک در اتاق استراحت می‌شود. زمان این بسته یک ساعت و هزینه آن در سال ۲۰۲۲، ۱۲۰ یورو است.

۴. طعم پاکیزگی (Taste.i Sefa)

بسته «طعم پاکیزگی» شامل استفاده از حمام، کیسه کردن بدن، استراحت و حمام سنتی در کف و حباب روی سنگ شکم، ماساژ سر و گردن، ماساژ کل بدن با کف، ماساژ عطری با روغن درخت ارغوان در اتاق ماساژ و در نهایت پذیرایی با شربتی خنک در اتاق استراحت می‌شود. زمان این بسته ۸۰ دقیقه و هزینه آن در سال ۲۰۲۲، ۱۳۵ یورو است.

بسته های حمام در حمام خرم سلطان

منبع عکس: hurremsultanhamami.com. عکاس: ناشناس

۵. آب حیات (Ab.ı Hayat)

بسته «آب حیات» بهترین بسته حمام خرم سلطان است. این بسته شامل استفاده از حمام، کیسه کردن بدن، استراحت و حمام سنتی در کف و حباب روی سنگ شکم، ماساژ سر و گردن، ماساژ کل بدن با کف، ماسک خاک رس مرطوب‌کننده و سفت‌کننده کل بدن با عصاره درخت ارغوان، ماساژ عطری با روغن درخت ارغوان در اتاق ماساژ، ماسک صورت به‌همراه ماساژ صورت و ماساژ پا (با روغن درخت ارغوان) در اتاق مخصوص سلطان، هدیه خداحافظی، اتاق خصوصی تعویض لباس و پذیرایی با نوشیدنی‌های خنک و سنتی، چای ترکی، میوه تازه خرد شده و شیرینی‌های استانبولی می‌شود. زمان این بسته ۱۱۰ دقیقه و هزینه آن در سال ۲۰۲۲، ۱۸۵ یورو است.

کپی لینک

بسته‌های ماساژ

۱. ماساژ عطری (aromatherapy)

بسته ماساژ در حمام خرم سلطان

منبع عکس: hurremsultanhamami.com. عکاس: ناشناس

ماساژ عطری با فعال کردن سیستم لنفاوی بدن، سموم بدن شما را دفع و کاهش آب بدن شما را کنترل می‌کند. در نهایت نیز روغن معطر غنچه گل سرخ، احساس خوشی و راحتی را برای عضلات شما به ارمغان می‌آورد. زمان این بسته ۵۰ دقیقه و هزینه آن در سال ۲۰۲۲، ۶۰ یورو است.

۲. ماساژ پا

ماساژ پا به‌طور کامل روی پاها متمرکز است. در این ماساژ، ذهن شما آرام و جریان انرژی در بدن دوباره تنظیم می‌شود. زمان این بسته ۳۵ دقیقه و هزینه آن در سال ۲۰۲۲، ۴۰ یورو است.

۳. ضد استرس (Anti.Stress)

ماساژ در حمام خرم سلطان

منبع عکس: hurremsultanhamami.com. عکاس: ناشناس

ماساژ ضد استرس، ماساژی آرام و ریتمیک است که آرامش را برای عضله‌های بدن فراهم می‌کند. حرکات آرام سر و پا، باعث سستی عضلات و بافت‌های بدن و در نتیجه باعث کاهش اضطراب و استرس می‌شوند. استفاده از این ماساژ پس از حمام سنتی و کیسه‌کشی توصیه می‌شود. زمان این بسته ۵۰ دقیقه و هزینه آن در سال ۲۰۲۲، ۷۵ یورو است.

۴. ماساژ پشت

در بسته ماساژ پشت، نواحی سر، گردن و کتف‌های شما ماساژ داده می‌شوند. این نوع ماساژ، جریان خون را بهبود می‌بخشد و استرس را از بدن دور می‌کند. زمان این بسته ۳۵ دقیقه و هزینه آن در سال ۲۰۲۲، ۴۰ یورو است.

کپی لینک

برگزاری جشن عروسی در حمام خرم سلطان ایاصوفیه

برگزاری جشن عروسی در حمام خرم سلطان ایاصوفیه یکی از محبوب‌ترین خدمات این مجموعه است؛ مراسمی سنتی و متفاوت که هیچ‌گاه از یاد عروس و داماد و مهمانان نخواهد رفت. در ادامه خدمات ارائه شده برای جشن عروس و جشن داماد را به شما معرفی خواهیم کرد.

جشن عروسی در حمام خرم سلطان

منبع عکس: hurremsultanhamami.com. عکاس: ناشناس

  • کاسه‌های طلایی حمام سنتی، لباس‌های سنتی حمام، دمپایی مخصوص حمام
  • لوازم آرایشی و بهداشتی به‌همراه شانه، دستکش حمام، صابون روغن زیتون، شامپو روغن درخت ارغوان، نرم‌کننده مو و لوسیون بدن
  • مراسم سنتی کیسه و لیف بدن به‌همراه شست‌و‌شو در کف و حباب برای تمام مهمانان
  • مراسم سنتی کیسه و لیف بدن به‌همراه شست‌و‌شو در کف و حباب مخصوص عروس/داماد در اتاق مخصوص سلطان
  • ماسک رسی و روغنی و مرطوب‌کننده بدن برای عروس/داماد
  • پذیرایی با شربت در حمام
  • مراسم حنابندان در سالن سرد حمام به‌همراه لباس‌های سنتی برای مهمانان
  • دسرها و مزه‌های ترکی در قسمت بوفه
  • موسیقی زنده سنتی
کپی لینک

رستوران حمام خرم سلطان

رستوران حمام خرم سلطان

منبع عکس: تریپ ادوایزر. عکاس: ناشناس

آشپزخانه رستوران مهری در کوره حمام تاریخی خرم سلطان قرار دارد

در حمام خرم سلطان یک کافه رستوران به نام «مهری» وجود دارد که مکانی مناسب برای استراحت پس از یک حمام سنتی ترکی و ماساژ است. مراجعان می‌توانند در فضای دلپذیر حیاط حمام خرم سلطان، زیر سایه درخت‌های ۱۰۰ ساله غذایی خوشمزه از منوی غذاهای ترکی و مدیترانه‌ای به‌همراه چای و دسرهای ترکی را نوش جان کنند و روز خود را با یک خاطره خوب به پایان برسانند. جالب است بدانید که آشپزخانه رستوران فعلی، در کوره حمام تاریخی خرم سلطان قرار دارد؛ جایی که زمانی با استفاده از آن آب حمام را گرم می‌کردند.

کافه رستوران مهری جزو انتخاب‌های برتر کاربران سایت تریپ ادوایزر در سال ۲۰۱۶ بود؛ رستورانی با ظرفیت ۳۰۰ نفر که انواع سوپ‌ها، سالادها، ساندویچ، برگر، صبحانه و غذای اصلی را سرو می‌کند.

  • ساعت‌های فعالیت: ۱۰ صبح تا هفت عصر
  • تلفن: ۷۳۷۳ ۵۱۷ ۲۱۲ ۹۰+
کپی لینک

دانستنی‌های جالب از حمام خرم سلطان ایاصوفیه

بنای حمام خرم سلطان

عکاس: ملکه زاوشی

  • در بازسازی حمام سنتی خرم سلطان ایاصوفیه ۱۳۰۰ متر مربع مرمر سفید استفاده شد.
  • تنها گنبدهایی که در بنای حمام خرم سلطان دیده می‌شوند، درست در بالای خود حمام قرار دارند و در یک خط راست هستند.
  • ارتفاع گنبد بخش سرد حمام در حدود ۲۶ متر است.
  • دمای سنگ‌های اتاق داغ برابر با ۴۲ درجه سانتی‌گراد و دمای اتاق خصوصی در حدود ۴۸ درجه سانتی‌گراد است.
  • درصد بخار اتاق‌های خصوصی برابر با ۱۰۰ است.
  • در حمام سنتی خرم سلطان، لنگ‌ها و لباس‌های مخصوصی برای مراجعان در نظر گرفته شده است که می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.
  • در قسمت کاسه‌های حمام خرم سلطان ۱۶۰ قطعه طلا وجود دارد؛ کاسه‌هایی که برای استفاده میهمانان در نظر گرفته شده بودند.
  • صابون‌های حمام خرم سلطان کاملا از روغن زیتون تولید می‌شوند.
  • سرویس‌های حمام ترکی خرم سلطان امروزه تنها محدود به بخش‌های حمام نمی‌شوند و افراد می‌توانند در بخش‌های دیگر نیز از بسته‌ها استفاده کنند.
کپی لینک

جاهای دیدنی اطراف حمام خرم سلطان

کپی لینک

ایاصوفیه

ایاصوفیه

منبع عکس: hagia.sophia.tickets.com. عکاس: ناشناس

ایاصوفیهنماد گردشگری کشور ترکیه و مشهورترین جاذبه دیدنی شهر استانبول درست روبه‌روی مسجد آبی قرار دارد و با قبه‌ها و مناره‌های بلند چشم‌ها را به خود خیره می‌کند. ایاصوفیه حدود ۱۵۰۰ سال پیش به‌عنوان کلیسای بزرگ امپراتوری بیزانس (روم شرقی) ساخته؛ اما ۹۰۰ سال بعد، با فتح استانبول توسط دولت عثمانی به دستور پادشاه عثمانی به مسجد تبدیل شد. ایاصوفیه در فهرست میراث جهانی ثبت شده یونسکو قرار دارد و یکی از مکان‌های مورد احترام مسیحیان و مسلمانان است.

یکی از جذاب‌ترین ویژگی معماری مسجد ایاصوفیه ستون‌ها و طاق‌های آن هستند. چهار ستون بزرگ گنبد بزرگ ایاصوفیه را نگه داشته‌‌اند و ۴۰ پنجره نیز کنار هم در ساقه گنبد مسجد نور خورشید را به‌ درون بنای ایاصوفیه‌ راه می‌دهند؛ چشم‌انداز زیبایی که هیچ‌گاه از یاد نخواهید برد. نقاشی‌های موجود روی کاشی‌های ایاصوفیه مانند موزاییک حضرت مسیح، تصاویری از مریم مقدس و مسیح، نقاشی جبرائیل و میکائیل، موزاییک ترکیب دسیسی، موزاییک زوئه و موزائیک اسقق از محبوب‌ترین آثار هنری موجود در ایاصوفیه هستند.

  • فاصله از حمام خرم سلطان با پای پیاده: ۱۷۰ متر (دو دقیقه)
  • آدرس: استانبول، محله اروپایی سلطان احمد، میدان ایا صوفیه (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

مسجد آبی

مسجد آبی

منبع عکس: sultanahmetcamii.org. عکاس: ناشناس

مسجد سلطان احمد، یکی از مشهورترین دیدنیهای استانبول است که به‌ دلیل وجود کاشی‌های آبی‌رنگ در طراحی داخلی به «مسجد آبی» شهرت دارد. این مسجد با معماری جذاب و خیره‌کننده کماکان کاربری خود را حفظ کرده و روزانه میزبان نمازگزاران و مسلمانان بسیاری علاوه بر گردشگران است. مسجد سلطان احمد از زیباترین مساجد جهان و اولین مسجدی است که با ۶ مناره در ترکیه ساخته شد. سالانه میلیون‌ها نفر از این مسجد دیدن می‌کنند؛ مسجدی با قدمت بیش از ۴۰۰ سال که بنای آن دست‌نخورده باقی مانده است.

مسجد آبی با گنبدهای آبشاری، تقارن دقیق و طاق‌های پی‌درپی، مناره‌ها و کاشی‌های آبی درون مسجد نقطه اوج معماری عثمانی با ترکیب عناصر معماری سنتی اسلامی و طراحی بنایی بیزانسی است؛ مسجدی که به‌عنوان چشمگیرترین مسجد تاریخی کشور ترکیه و آخرین مسجد بزرگ دوره کلاسیک شناخته می‌شود.

  • فاصله از حمام خرم سلطان با پای پیاده: ۳۵۰ متر (چهار دقیقه)
  • آدرس: استانبول، منطقه فاتح، محله سلطان احمد، خیابان آت میدانی، پلاک ۷۰ (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

باسیلیکا سیسترن

باسیلیکا سیسترن

منبع عکس: گوگل‌مپ. عکاس: Giordano Moro

آب‌انبار باسیلیکا سیسترن بزرگ‌ترین سرداب به‌جا مانده از امپراتوری روم شرقی است

آب‌انبار باسیلیکا سیسترن در قلب شهر استانبول، عنوان بزرگ‌ترین سرداب به‌جا مانده از امپراتوری روم شرقی را دارد؛ سردابی تاریخی با معماری بی‌نظیر، ستون‌های عظیم و تزیینات چشمگیر که در سال میزبان حداقل سه میلیون گردشگر داخلی و خارجی است. این سازه با قدمتی از قرن ششم میلادی یکی از ۸۰ آب‌انبار زیرزمینی استانبول است. قدم زدن در دالان‌های نورپردازی شده سرداب باستانی ۱۵۰۰ ساله، نوشیدن یک نوشیدنی گرم در کافه این سازه و گوش سپردن به نوای موسیقی ملایم از محبوب‌ترین فعالیت‌های گردشگران در باسیلیکا سیسترن هستند.

  • فاصله از حمام خرم سلطان با پای پیاده: ۴۵۰ متر (پنج دقیقه)
  • آدرس: استانبول، محله اروپایی سلطان احمد (مشاهده روی نقشه)
کپی لینک

موزه باستان‌شناسی استانبول

موزه باستان شناسی استانبول

منبع عکس: eskapas. عکاس: ناشناس

موزه باستان‌شناسی استانبول در قسمت جنوبی کاخ توپکاپی و در پارک گلخانه قرار دارد. این جاذبه از سه موزه باستان‌شناسی، موزه شرق باستان و موزه هنرهای اسلامی و ترکی تشکیل می‌شود و ساختمان اصلی آن با سردر نئوکلاسیک خود، جایگاه گنجینه‌های اصلی به شمار می‌آید. در موزه باستان‌شناسی، بیشتر از یک میلیون قطعه گران‌بها شامل آثار هنری دوره باستان تمدن بابل و مجموعه‌ای ارزشمند از آثار باستانی دولت‌های بیزانس، رم و یونان به نمایش گذاشته می‌شوند. آثار باستانی موجود در این موزه، ابتدا در کاخ توپکاپی بودند و از آنجا به موزه باستان‌شناسی استانبول، منتقل شده‌اند.

  • فاصله از حمام خرم سلطان با پای پیاده: ۶۵۰ متر (هشت دقیقه)
  • آدرس:استانبول، خیابان فاتح، شماره ۳۴۱۲۲ (مشاهده روی نقشه)

اگر تجربه بازدید و استحمام در حمام خرم سلطان ایاصوفیه استانبول را دارید، تجربه خود را با ما و دیگر کاربران کجارو به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

  • حمام خرم سلطان کجاست؟

    بخش اروپایی استانبول، در میدان ایاصوفیه و در منطقه فاتح

  • آیا در حال حاضر امکان استفاده از حمام خرم سلطان وجود دارد؟

    بله، همه‌روزه از ساعت هشت صبح تا ۱۰ شب

  • هزینه‌های ورود به حمام خرم سلطان استانبول چقدر است؟

    بسته‌های مختلف حمام و ماساژ در حمام خرم سلطان در سال ۲۰۲۰ از ۴۰ تا ۱۸۵ یورو متغیر هستند.

  • در اطراف حمام خرم سلطان چه جاذبه‌هایی وجود دارد؟

    آب‌انبار باسیلیکا سیسترن، مسجد آبی، ایاصوفیه و موزه باستان‌شناسی

نویسنده: نگین توکلی

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات