- مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۱ تا ۲ ساعت
- بازدید از این جاذبه رایگان است
- ایران، استان فارس، شهر شیراز، معالی آباد، بزرگراه چمران (جنوب به شمال)، بلوار بهشت، محله منصورآباد (دینکان)، خیابان شهید محمدی
باغ گل های شیراز که شاید کمتر درمورد آن شنیده باشید، یکی از جاذبههایی که است که در سفر به شیراز میتوانید از آن بازدید کنید. سایه درختان تنومند و چندین ساله، گذر از میان درختان تازه کاشته شده، تماشای گیاهان و عطر خوش گلهای زینتی و آبوهوای مطبوع باغ گل های شیراز، فرصتی برای فرار از همهمههای شهری و دریافت آرامش از طبیعت برای شهروندان و گردشگران فراهم میکند. فصل بهار بهترین زمان بازدید از باغ گل های شیراز است و بدون هیچ هزینهای میتوانید برای ساعاتی از حضور در دل طبیعت لذت ببرید.
آنچه پیش از بازدید باغ گل های شیراز باید بدانید:
- باغ گل های شیراز کجاست؟
- مسیر دسترسی به باغ گل های شیراز
- درباره باغ گلها شیراز
- شرایط بازدید از باغ گل های شیراز
- بلیط باغ گلهای شیراز
- ساعت بازدید باغ گلهای شیراز
- بهترین زمان بازدید از باغ گل های شیراز
- دیدنی های باغ گل های شیراز
- امکانات باغ گل های شیراز
- عکس باغ گلها شیراز
- جاهای دیدنی اطراف باغ گل های شیراز
- ارگ کریم خان
- بازار وکیل شیراز
- مسجد نصیرالملک شیراز
- آرامگاه حافظ
باغ گل های شیراز کجاست؟
- آدرس: معالی آباد، بزرگراه چمران (جنوب به شمال)، بلوار بهشت، محله منصورآباد (دینکان)، خیابان شهید محمدی (مشاهده در نقشه)
در قسمت شمال غربی شیراز، برفراز بلندیهای «معالیآباد» و در منطقهای به نام «منصورآباد»، محوطهای از گونههای متنوع گیاهی و زیباترین گلها، البته بهشکل مصنوعی، ایجاد شده که نام باغ گل های شیراز را به خود گرفته است. قرارگیری این باغ در ارتفاع، فرصتی هرچند اندک به بازدیدکنندگان میدهد که از نمای تکراری و ملالآور شهری دور شوند و منظره افق وسیع باغ را به نظاره بنشینند.
باغ گل های شیراز با فرودگاه شیراز، حدود ۲۵ کیلومتر (۴۰ دقیقه با خودرو)، با ایستگاه راهآهن شیراز و پایانه مسافربری کاراندیش، حدود ۱۵ کیلومتر (۳۰ دقیقه با خودرو) فاصله دارد.
منبع عکس: گوگلمپ؛ عکاس: مجید فرهادی
مسیر دسترسی به باغ گل های شیراز
- دسترسی با مترو: برای دسترسی به باغ گل های شیراز میتوانید از ایستگاه میرزای شیرازی در تقاطع خط یک و سه متروی شیراز استفاده کنید. این ایستگاه در فاصله کمتر از ۱٫۵ کیلومتری باغ گل ها قرار دارد که با پیادهروی ۱۵ دقیقهای به آن میرسید.
- دسترسی با خودروی شخصی: چنانچه از وسیله نقلیه شخصی بهره میبرید، باید خود را به منطقه معالی آباد برسانید. در بزرگراه چمران بهسمت شمال برانید تا به خروجی چمران ۵۰ در سمت راست بزرگراه برسید. از بلوار بهشت بهسمت محله منصورآباد بروید. مسیر را ادامه دهید تا به خیابان محمدی برسید. باغ گلها معالی آباد شیراز در این خیابان قرار دارد.
درباره باغ گلها شیراز
در تعداد زیادی از شهرهای بزرگ ایران میتوانیم جاذبهای با عنوان باغ گل بیابیم. این موضوع به سابقه کهن و درخشان ایران در زمینه «باغ ایرانی» و پرورش گل و گیاه بازمیگردد. باغ گل های اصفهان، باغ لاله کرج و همچنین باغ گلهای مشهد میتواند نمونهای جالب و تماشایی از این نوع جاذبه باشد. جالب اینکه میراث تاریخی و فرهنگی باغ ایرانی در فهرست آثار جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.
منبع عکس: گوگلمپ؛ عکاس: sina saadatmand
باغ گل های شیراز در سال ۱۳۹۸ در زمینی به مساحت حدودی ۳٫۵ هکتار به بهرهبرداری رسید؛ باغی بزرگ و زیبا با درختانی تنومند و چندین ساله که از گذشته در این محل قد کشیدهاند. علاوه بر این، تعدادی درخت تازه کاشتهشده نیز مثل انار، انگور، گردو و کاج، جلوهای زیبا به منظره باغ دادهاند. گلهای زینتی رنگارنگ در بخش ورودی و تنوع بسیاری از گلهای آبشار طلایی و رزهای رونده نیز در باغ خودنمایی میکنند. سرسبزی این باغ تمثیلی از بهشتی کوچک در دل شهر شیراز است. با گذر از مسیر پیادهرو درون باغ میتوانید انواع گلهای زیبای کاشتهشده در دو طرف مسیر را ببینید و از رنگ و طراوت آنها لذت ببرید. بوی خوش گلها نیز همواره مسیرتان را عطرآگین خواهد کرد تا لذت این بازدید دوچندان شود.
در باغ گلهای شیراز، نیمکتهایی در خنکای سایه درختان تعبیه شده است که با نشستن روی آنها میتوانید چشمانداز اطراف را تماشا کنید. در بخش دیگری از باغ، فرش طبیعی رنگارنگی از گلها روی زمین به چشم میخورد که نقش و نگارهای آن بهشکلی بسیار خلاقانه، تماما با گل آراسته شدهاند. علاوه بر این، در دل باغ گلها، دریاچهای کوچک خودنمایی میکند که با درختان برافراشته اطرافش محیطی رویایی و زیبا برای دوستداران طبیعت به ارمغان آورده است.
شرایط بازدید از باغ گل های شیراز
نکاتی که هنگام بازدید از باغ گل های شیراز، مانند هر جاذبه دیگری باید رعایت کنید:
- از ریختن زباله در محیط جدا خودداری کنید.
- در حفظ زیبایی باغ کوشا باشید و از کندن گلها یا ورود به باغچهها بپرهیزید.
- بهتر است، حیوانات خانگی را با خود به داخل باغ نبرید.
- تصاویری به یادگار از این بزم رنگین تهیه کنید و به همسفران خود نشان دهید.
منبع عکس: گوگلمپ؛ عکاس: Samad Farsimadan
بلیط باغ گلهای شیراز
برای بازدید از باغ گل های شیراز در حال حاضر (سال ۱۴۰۳) نیاز به تهیه بلیط و صرف هزینه خاصی نیست و شما میتوانید به رایگان از زیبایی این باغ استفاده کنید.
ساعت بازدید باغ گلهای شیراز
باغ گلهای شیراز همهروزه از ساعت ۰۶:۰۰ تا ۲۰:۰۰ پذیرای بازدیدکنندگان است. بین این ساعات از شبانهروز میتوانید برنامهریزی کنید و روزی شاد و مفرح برای خود و عزیزانتان بسازید.
منبع عکس: گوگلمپ؛ عکاس: sina zamani
بهترین زمان بازدید از باغ گل های شیراز
بهار و تابستان از فصلهایی هستند که در آنها نهایت زیبایی و اوج فراوانی و طراوت گلها را شاهد خواهید بود؛ مخصوصا فصل بهار با هوای مطبوعش که بهترین زمان بازدید از شیراز و باغ گل های آن است. در این فصول، حداکثر تعداد سفر به استان فارس اتفاق میافتد و مراکز گردشگری همواره مملو از علاقهمندان به جاذبههای گوناگون این دیار خواهد بود. زیباییهای باغ گل های شیراز در فصول دیگر نیز پابرجا است و مخاطبان خاص خود را دارد.
دیدنی های باغ گل های شیراز
باغ گلهای شیراز امکانات زیبایی شناختی و رفاهی بسیاری دارد. حوضچه مصنوعی با نمای سنگی، جذابیتی دوچندانی به باغ بخشیده و اطراف آن دارای درختان بید مجنونی است که چون گیسوانی زیبا روی دریاچه رها شدهاند. همچنین آبشارهای سنگی بهشکل مصنوعی ایجاد شدهاند که آب را به این حوضچه انتقال میدهند. در کنار حوضچه، بخشی دایرهای شکل شبیه به یک قاب وجود دارد که از داخل آن منظره دریاچه خودنمایی میکند. این محل برای عکاسی بسیار پرطرفدار است و عکسهای بسیاری از این قاب ثبت میشود. در فصل بهار نیز درختان زیبا و جوان این باغ مملو از شکوفههای بسیار دلنشینی میشوند که چشمانداز بسیار جذابی برای عکاسی فراهم میکنند.
منبع عکس: گوگلمپ؛ عکاس: behnam samadi
امکانات باغ گل های شیراز
قسمتهای مختلف باغ گلهای شیراز دارای صندلیهای فلزی و نیمکتهای چوبی هنری و جذابی است که علاوه بر هماهنگی زیبا با سایر بخشهای باغ، محلی برای استراحت زیر سایه درختان برای بازدیدکنندگان فراهم کردهاند. گاهی در روزهای خاصی مثل «روز شیراز» در این باغ تونلی با نورهای رنگارنگ و زیبا ایجاد میشود که زیبایی بصری شبهای باغ را دوچندان میکند.
منبع عکس: گوگلمپ؛ عکاس: siamak
با خودروی شخصی میتوانید به باغ گلها بروید؛ چراکه فضای وسیعی برای توقف خودرو در روبهروی این باغ در نظر گرفته شده است. برای بازدید از باغ گلهای شیراز باید در نظر داشته باشید که آب یا مقداری خوراکی همراهتان باشد. با توجه به اینکه تاکنون (۱۴۰۳) امکانات این باغ تکمیل نشده است، کافیشاپ یا فروشگاه برای ارائه خدمت به بازدیدکنندگان وجود ندارد؛ بنابراین با توجه به مساحت زیاد باغ ممکن است، در طول مدت بازدید به آب و خوراکی نیاز داشته باشید. برای ایجاد آگاهی و ارائه اطلاعات عمومی به مخاطبان، در کنار درختها و گلهای باغ، تابلوهایی کوچکی حاوی نام و اطلاعات نوع گلها و درختان نصب شده است.
عکس باغ گلها شیراز
زیبایی و طراوت باغ گل های شیراز با توصیف نشان داده نمیشود. ما در ادامه تعدادی از عکسهای گرفته شده از باغ گلهای شیراز را جمعآوری کردهایم که برای کسانی که قصد رفتن به این جاذبه دیدنی را دارند، تماشای آنها خالی از لطف نیست.
منبع عکس: گوگلمپ؛ عکاس از راست به چپ: sina rezaei ،M-Ebrahim1 ،samad farsimadan، محمدپارسا معاشر
جاهای دیدنی اطراف باغ گل های شیراز
اگر قصد سفر به شیراز را دارید، حتما برنامهای چندروزه و حتی چند هفتهای برای گشتوگذار در این کهنشهر بچینید. جدا از باغ گلها، این شهر مملو از جاذبههای زیبا و دیدنی است؛ اما اگر بخواهیم دیدنیهای نزدیک به باغ گلها را به شما معرفی کنیم، میتوانیم به باغ علوی اشاره کنیم که استراحت و گشت و گذاری چند ساعته در کنار فضای سبز و فوارههای آن، جذابیتهای خاص خود را دارد. علاوه بر این، از مهم ترین باغ های شیراز میتوان باغ ارم، باغ جهان نما و... را نام برد که بازدید از آنها باید در برنامه سفر هر گردشگری قرار بگیرد.
ارگ کریم خان
- آدرس: میدان شهدا، خیابان هجرت (جنوب به شمال)، خیابان ناصرخسرو (مشاهده در نقشه)
- ساعت بازدید:نیمه اول سال از ۸:۳۰ تا ۲۱؛ نیمه دوم سال از ۷:۳۰ تا ۲۰:۳۰
- هزینه بازدید (۱۴۰۳):برای گردشگران ایرانی ۳۰,۰۰۰ تومان
- فاصله تا باغ گل های شیراز: حدود ۱۵ کیلومتر (۳۰ دقیقه با خودرو)
ارگ کریم خان در دوره زندیه توسط کریم خان زند معروف به وکیلالرعایا ساخته شد؛ این ارگ محل زندگی و حکومت این حاکم بزرگ و عادل بود. قدمزدن در محلی که روزی کریم خان در آن زندگی میکرده، حس و حال نابی دارد. این ارگ باابهت و زیبا، بهواسطه معماری و برجهای بزرگش در شهر شیراز بسیار معروف است.
منبع عکس: گوگلمپ؛ عکاس: ado lito
نمای بیرونی با دیوارهای ضخیم و بلند، چهار برج دایرهای مرتفع و خندقهای اطراف بنا، نشان از کاربری دفاعی ارگ کریمخان دارد؛ اما ظرافت معماری در ایوانها، ستونهای سنگی و اتاقهای نقاشیشده بههمراه حمام خصوصی، آبنماها و باغچهها در قسمت داخلی ارگ، مسکونیبودن آن را نشان میدهد.
ارگ کریم خان طی تاریخ کاربریهای متفاوتی داشته است؛ در دوره قاجار بهعنوان دارالحکومه استفاده میشد و در دوره پهلوی نیز به زندان شهربانی تغییر کاربری پیدا کرد؛ بههمین دلیل، آسیب زیادی دید. این بنا بهعنوان یکی از جاهای دیدنی شیراز در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفته و در حال حاضر (سال ۱۴۰۳) نیز زیر نظر وزارت میراث فرهنگی، میزبان تعداد زیادی گردشگر داخلی و خارجی است.
بازار وکیل شیراز
- آدرس: خیابان لطفعلی خان زند، خیابان طالقانی (مشاهده در نقشه)
- ساعت بازدید: نیمه اول سال از ۸:۳۰ تا ۲۲؛ نیمه دوم سال از ۸:۳۰ تا ۱۹ (روزهای جمعه و سوگواری تعطیل است.)
- هزینه بازدید (۱۴۰۳): رایگان
- فاصله تا باغ گل های شیراز: حدود ۱۵ کیلومتر (۳۰ دقیقه با خودرو)
بازار وکیل شیراز از زمان شکوه و رونق زندیه پابرجا است. این بازار در دوره کریم خان زند و با استفاده از مصالحی چون آجر، آهک و گچ ساخته شد و ستونهایی از جنس سنگ تراشیده برای استحکام آن به کار رفت. هر راسته از بازار با فعالیت مغازهداران همان راسته شناخته میشود که از آن جمله میتوان از راسته خیاطان، بزازان، مسگرها و کلاهدوزان نام برد.
منبع عکس: ویکی مدیا؛ عکاس: mostafameraji
بازار وکیل در زمان خود قلب تپنده شهر شیراز بود و تمامی امور بازرگانی و خریدوفروش در آن اتفاق میافتاد. در حال حاضر (سال ۱۴۰۳) نیز این بازار رونق خود را حفظ کرده است و مردم زیادی برای خریدوفروش در آن رفتوآمد میکنند. بازدید از بازار وکیل از این لحاظ جذابیت دارد که با گذر از آن میتوانید انواع صنایع دستی، پارچه و زیورآلات سنتی و فرشهای دستبافت و ماشینی را ببینید و علاوه بر آن از مردم محلی شهر خرید کنید.
مسجد نصیرالملک شیراز
- آدرس: محله گودعربان، خیابان لطفعلی خان زند (غرب به شرق)، انتهای کوچه لطفعلی خان ۳۷(مشاهده در نقشه)
- ساعت بازدید: در نیمه اول سال ۸ تا ۱۷؛ در نیمه دوم سال ۷ تا ۱۶:۳۰
- هزینه بازدید (۱۴۰۳): برای گردشگران خارجی ۲۰,۰۰۰ تومان و برای گردشگران داخلی ۱۰,۰۰۰ تومان
- فاصله تا باغ گل های شیراز: حدود ۱۵ کیلومتر (۳۰ دقیقه با خودرو)
مسجد نصیر الملک جلوهای بینظیر از زیبایی و هنر ایران را به رخ میکشد. هنر معماری در بخشهای مختلف مسجد و بازی نور و رنگ در فضای آن هر بازدیدکنندهای را مدهوش میکند. مسجد نصیرالملک در دوره قاجار و به دستور میرزاحسن علی ملقب به نصیرالملک ساخته شد؛ محمد حسن معمار، معماری این مسجد را بر عهده داشت و ساخت آن حدود ۱۲ سال طول کشید.
منبع عکس: ویکی مدیا؛ عکاس: hesam montazeri
مسجد نصیرالملک به مسجد صورتی نیز شهرت دارد. این مسجد علاوه بر شبستان زیبا که دارای شیشههای رنگی و زیبا است، شامل سردر ورودی با طاقنمای بزرگ و کاشیهای هفت رنگ، صحنی وسیع، شبستانهای غربی و شرقی، ایوان شمالی با طاقی زیبا و بلند (طاق مروارید) و ایوان جنوبی میشود.
آرامگاه حافظ
- آدرس: بلوار گلستان، حدفاصل چهارراه ادبیات و چهارراه حافظیه (مشاهده در نقشه)
- ساعت بازدید: فصل بهار از ۸:۳۰ تا ۲۱:۳۰؛ فصل تابستان و پاییز از ۸:۳۰ تا ۲۱؛ در فصل زمستان از ۷:۳۰ تا ۱۷:۳۰
- هزینه بازدید (۱۴۰۳): برای گردشگران ایرانی ۳۰,۰۰۰ تومان
- فاصله تا باغ گل های شیراز: حدود ۱۵ کیلومتر (۳۰ دقیقه با خودرو)
حافظ، شاعر محبوب ایرانی قرن هشتم هجری قمری است که اشعار بسیار زیادی سروده بود. خواجه شمسالدین محمد بن بهاالدین محمد شیرازی به سبب اینکه حافظ کل قرآن کریم بوده است، به حافظ لقب گرفت. محل دفن این شاعر بزرگ را حافظیه مینامند. بنای آرامگاه حافظ اولین بار، ۶۵ سال پس از وفات او در زمان حكمرانی میرزا ابوالقاسم گوركانی بنا شد و در دورههای مختلف تاریخی مورد بازسازی قرار گرفت؛ اما بیشترین کار روی این مقبره در زمان حکومت کریم خان زند انجام گرفت. تالاری با چهار ستون سنگی یکپارچه در این دوره ساخته شد که سمت شمال و جنوب آن فضایی باز و در طرف چپ و راست آن دو اتاق قرار داشت. سنگی مرمرین با حجاری دو غزل از غزلهای حافظ به خط نستعلیق روی قبر قرار گرفت که تا امروز نیز پابرجا است.
مقبره امروزی حافظ در دوره پهلوی ساخته شد و مجموعهای دو هکتاری است که از دو بخش اصلی صحن جنوبی و شمالی تشکیل میشود. این دو صحن توسط تالاری ۵۶ متری با ۲۰ ستون سنگی به ارتفاع پنج متر، از یکدیگر جدا شدهاند. آرامگاه حافظ شیرازی در صحن شمالی قرار دارد. بالای مقبره حافظ گنبدی به ارتفاع ۱۰ متر به چشم میخورد که با هشت ستون مستحکم نگهداری میشود؛ این ستونها را برخی نمادی از هشت درب بهشت و دنیای ملکوت میدانند. آرامگاه بخش جنوبی حافظیه نیز نمادی از دنیای مادی است. علاوه بر این، حافظیه شامل دو بخش شرقی و غربی (آرامگاه خاندان معدل و آرامگاه خاندان قوام) نیز میشود.
منبع عکس: ویکی مدیا؛ عکاس: Froozan
اگر تاکنون از باغ گلهای شیراز بازدید کردهاید، لطفا نظرات و تجربههای خود را با مخاطبان کجارو به اشتراک بگذارید.
منبع عکس کاور: گوگلمپ؛ عکاس: behnam samadi
نویسنده: ماندانا بابوئی
سوالات متداول
آدرس باغ گلها شیراز کجاست؟
باغ گلهای شیراز در منطقه معالی آباد و در محله منصورآباد در بلوار بهشت، خیابان شهید محمدی قرار دارد و دسترسی به آن با وسیله شخصی و وسایل حملونقل عمومی از قبیل مترو امکانپذیر است.
قیمت ورودی باغ گلها شیراز چقدر است؟
بازدید از باغ گلهای شیراز رایگان است و هیچ هزینه ورودی و بلیطی ندارد. میتوانید بدون هیچ هزینهای به این باغ زیبا بروید و اوقات خوشی را در طبیعت آن بگذرانید.