کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

موزه اسناد مهربان پولاد

شنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۶
مطالعه 4 دقیقه
فضای داخلی موزه اسناد و نسخ تاریخی یزد
موزه اسناد مهربان پولاد یا موزه اسناد و نسخ خطی یزد از جاهای دیدنی یزد محسوب می شود و در نزدیکی آتشکده زرتشتیان یزد قرار دارد.
تبلیغات
موزه اسناد مهربان پولاد
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: کمتر از یک ساعت
  • ایران، یزد، بلوار بسیج، کوچه بامسی، پلاک ۳۶
فضای داخلی موزه اسناد و نسخ تاریخی یزد
مشاهده روی نقشه
تزئینات داخلی و تابلوهای اسناد تاریخی در موزه اسناد و نسخ تاریخی یزد
داخل موزه اسناد و نسخ تاریخی یزد
یک سند تاریخی در موزه اسناد و نسخ تاریخی یزد
اسناد تاریخی موزه اسناد و نسخ تاریخی یزد
فضای داخلی موزه اسناد و نسخ تاریخی یزد
چاه آب در موزه اسناد و نسخ تاریخی یزد
برگزاری آئین های سنتی در موزه اسناد و نسخ تاریخی یزد
نمایش پخت نان در موزه اسناد و نسخ تاریخی یزد
آئین های مذهبی و سنتی در موزه اسناد و نسخ تاریخی یزد
حضور بازدیدکنندگان در آئین های سنتی موزه اسناد و نسخ تاریخی یزد
برگزاری مراسمات سنتی در موزه اسناد و نسخ تاریخی یزد

موزه اسناد مهربان پولاد که با نام‌های موزه اسناد و نسخ خطی یزد یا موزه اسناد مهربان پولاد زرتشتی نیز شناخته می‌شود، از جاهای دیدنی یزد است. در این موزه تعدادی از نسخه‌های بسیار قدیمی و دست‌نویس اوستا و نامه‌هایی با موضوعات مختلف به نمایش گذاشته شده‌اند. علاوه بر این، عکس‌های قدیمی از برخی اماکن مهم زرتشتیان و بزرگان جامعه زرتشتی در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته‌اند.

موزه اسناد مهربان پولاد به همت یکی از نوادگان شخصی به نام «مهربان پولاد» در کوچه بامسی (حدفاصل آتشکده ورهرام و آب‌انبار رستم گیو) و در بنایی متعلق به دوره صفویه راه‌اندازی شد. فاصله موزه از آتشکده زرتشتیان یزد که از مهم‌ترین جاهای دیدنی این شهر محسوب می‌شود، حدود پنج دقیقه است. مجوز موزه در سال ۱۳۹۵ خورشیدی از سوی سازمان میراث فرهنگی صادر شد و این مکان به‌عنوان نخستین موزه اسناد و نسخ استان یزد در محله زرتشتیان کار خود را آغاز کرد.

در موزه اسناد مهربان پولاد پاره‌ای از آداب‌ورسوم زرتشتیان در قالب جشن‌ها و مراسم‌های آیینی به نمایش گذاشته می‌شوند تا بازدیدکنندگان هرچه بهتر با فرهنگ پیروان آیین زرتشت آشنا شوند. از بخش‌های مختلف موزه می‌توان به چهار پسکم، اتاق اوستا، تالار مراسم، اتاق شاه‌نشین، اتاق چاه، اتاق تمبر و سکه، دمنوش خانه و فروشگاه اشاره کرد. هزینه بازدید از موزه (در سال ۱۴۰۳) ۱۵ هزار تومان است و برای بازدید از تمامی بخش‌های آن به ۴۵ تا ۶۰ دقیقه زمان احتیاج خواهید داشت.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات