کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

روستای کوهپایه کرمان

دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۳
مطالعه 16 دقیقه
کوه و دشت و آسمان روستای فوسک کوهپایه، منبع عکس: صفحه اینستاگرام kerman_photoland، عکاس: نامشخص
روستای کوهپایه یکی از جاهای دیدنی کرمان است که در فاصله تقریبی ۳۵ کیلومتری شمال شرقی کرمان قرار دارد.
تبلیغات
روستای کوهپایه کرمان
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: یک روز کامل
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • استان کرمان، شهرستان کرمان، بخش مرکزی، ۳۵ کیلومتری شمال شرق کرمان، روستای کوهپایه
کوه و دشت و آسمان روستای فوسک کوهپایه، منبع عکس: صفحه اینستاگرام kerman_photoland، عکاس: نامشخص
مشاهده روی نقشه
آبشار شنگستان در دره شنگستان کوهپایه کرمان، منبع عکس: صفحه اینستاگرام miras_bashi، عکاس: نامشخص
تپه ها و کوه های دره شنگستان کوهپایه کرمان، منبع عکس: صفحه اینستاگرام miras_bashi، عکاس: نامشخص
کوهستان و طبیعت سرسبز روستای فوسک کوهپایه، منبع عکس: صفحه اینستاگرام kerman_photoland، عکاس: نامشخص
دریاچه سد خاکی کمپ باهنر در کوهپایه کرمان، منبع عکس: صفحه اینستاگرام kermooniha، عکاس: mimparsa@
درختان سبز و کوه های دره شنگستان کوهپایه کرمان، منبع عکس: صفحه اینستاگرام miras_bashi، عکاس: نامشخص

کرمان و شهرهای اطراف آن در نظر بسیاری از علاقه‌مندان به گردشگری، مناطقی خشک و گرمسیر هستند که جاذبه طبیعی قابل‌توجهی در آن‌ها وجود ندارد. گرچه بیشتر مساحت این استان در کویر قرار دارد، در بخش‌هایی از آن نیز ییلاق‌ها و کوهستان‌هایی سرسبز دیده می‌شود که از بهترین جاهای دیدنی کرمان هستند.

روستای کوهپایه در واقع مجموعه‌ای از چند آبادی کوهستانی است که ییلاق‌هایی محبوب برای ساکنان و گردشگران کرمان هستند. در سفر به کرمان ضمن بازدید از دیدنیهای این شهر تاریخی، می‌توانید زمانی را نیز به تماشای طبیعت زیبا در منطقه کوهپایه اختصاص دهید. این روستاها فاصله چندانی تا کرمان ندارند و دسترسی به آن‌ها با وسیله نقلیه شخصی به‌راحتی میسر است. در ادامه به معرفی روستاهای کوهپایه کرمان و جاذبه‌های طبیعی اطراف آن خواهیم پرداخت.

کپی لینک

با روستای کوهپایه کرمان آشنا شوید:

کپی لینک

روستای کوهپایه کجاست؟

  • آدرس: استان کرمان، شهرستان کرمان، بخش مرکزی، ۳۵ کیلومتری شمال شرق کرمان، روستای کوهپایه (مشاهده روی نقشه)

کوهپایه مجموعه‌ای از چند روستا در منطقه‌ای ییلاقی و خوش‌ آب‌وهوا و در فاصله تقریبی ۳۵ کیلومتری شمال شرقی شهر کرمان است. بیشتر این روستاها در بخش مرکزی شهرستان کرمان قرار دارند و کویر شهداد در شرق این منطقه کوهستانی واقع شده است.

روستاهای کوهپایه، حدود ۵۰ کیلومتر (یک ساعت با ماشین) تا «فرودگاه بین‌المللی کرمان»، ۴۵ کیلومتر (۵۰ دقیقه با ماشین) تا «ایستگاه راه‌آهن کرمان» و ۴۵ کیلومتر (۵۰ دقیقه با ماشین) تا «ترمینال مسافربری کرمان» فاصله دارند.

2024-5-e41d769a-e055-46a3-9b97-781bd73165be

دره شنگستان کوهپایه، منبع عکس: صفحه اینستاگرام miras_bashi، عکاس: نامشخص

کپی لینک

مسیر دسترسی روستای کوهپایه

برای دسترسی به روستای کوهپایه باید نخست به شهر کرمان بروید. تنها راه دسترسی به جاده کوهپایه از شمال شرقی کرمان و انتهای جاده «روستای سیدی» (سعیدی) آغاز می‌شود. بزرگراه «آیت‌الله خامنه‌ای» و بلوار سیدی (بلوار شهید سلیمانی)، دسترسی به جاده روستای سیدی در شمال شرقی کرمان را میسر می‌کنند.

در جاده سیدی، مسیر را ادامه دهید تا به جاده کوهپایه برسید. پس از طی مسافت حدود ۲۵ کیلومتر در این جاده به روستاهای منطقه کوهپایه خواهید رسید. برای سفر به روستای کوهپایه می‌توانید مسافت محل سکونت خود تا شهر کرمان را به‌وسیله هواپیما، اتوبوس، قطار یا ماشین شخصی طی کنید و ادامه مسیر تا این روستا را با ماشین سواری بروید.

کپی لینک

درباره روستای کوهپایه

روستاهای منطقه کوهپایه در محدوده‌ای کوهستانی گرد یکدیگر متمرکز هستند و تنها چند روستا در این منطقه از سایر آبادی‌ها فاصله دارند. دسترسی به همه روستاهای کوهپایه با وسیله نقلیه شخصی و از طریق جاده کوهپایه امکان‌پذیر است و تنها در زمان بارندگی‌های شدید، این جاده مسدود می‌شود. از دلایل محبوبیت آبادی‌های کوهپایه می‌توان به جاذبه‌های طبیعی چشم‌نواز در گوشه و کنار آن‌ها اشاره کرد که ساکنان کرمان و مناطق گرمسیر این استان را برای لذت از آب‌وهوای خنک و طبیعت سرسبز، به سوی خود جلب می‌کنند.

دریاچه طبیعی روستای مزار شاه کوهپایه کرمان، منبع عکس: صفحه اینستاگرام kermansights، عکاس: نامشخص

دریاچه طبیعی روستای مزار شاه کوهپایه، منبع عکس: صفحه اینستاگرام kermansights، عکاس: نامشخص

در منطقه کوهپایه رودخانه‌ها، چشمه‌های جوشان، آبشارهای روان و کوه‌های بلندی وجود دارند که سبب اختلاف دمای قابل‌توجه این نواحی با دیگر شهرهای اطراف آن در استان کرمان می‌شوند. در کوهپایه کرمان کشاورزی و باغداری رونق دارد و از نخستین روزهای بهار، حال و هوای باغ‌های این منطقه تماشایی است.

روستاهای کوهپایه آبادی‌هایی از جمله «ده لولو»، «وامق آباد»، «شنگستان» (شانکستان)، «درختنگان»، «دهوئیه»، «انارستان»، «هینمان»، «ده قاضی»، «سیمک» و «اسلام آباد» را شامل می‌شوند. در اطراف هرکدام از این روستاها، دره‌ها و کوهپایه‌هایی به چشم می‌خورند که مورد توجه کوهنوردان و دره‌نوردان حرفه‌ای قرار می‌گیرند. برای دره‌نوردی در این مناطق باید از راهنماهای محلی آشنا به مسیر کمک بگیرید. متاسفانه در دهه گذشته، این منطقه شاهد حوادث ناگوار برای گروه‌های کوهنوردی و دره‌نوردی ناآشنا به منطقه بوده است.

کوهستان‌های مشرف بر کوهپایه کرمان، در حاشیه غربی دشت لوت قرار دارند. این کوهستان‌ها اقلیم منطقه کویری در کرمان را از روستاهای کوهپایه جدا می‌کنند و از معروف‌ترین آن‌ها می‌توان کوه‌های «بادامو»، «سیرچ»، «گلباف» و «پلوار» را نام برد. بلندترین قله در کوهستان‌های این منطقه «تنب» نام دارد که با ارتفاع بیش از ۴,۲۰۰ متر در ارتفاعات «پلوار» واقع شده است.

دریاچه سد خاکی کمپ باهنر در کوهپایه کرمان، منبع عکس: صفحه اینستاگرام kermooniha، عکاس: mimparsa@
تپه ها و کوه های دره شنگستان کوهپایه کرمان، منبع عکس: صفحه اینستاگرام miras_bashi، عکاس: نامشخص
درختان سبز و کوه های دره شنگستان کوهپایه کرمان، منبع عکس: صفحه اینستاگرام miras_bashi، عکاس: نامشخص
درخت تنومند در طبیعت روستای درب آسیاب کوهپایه، منبع عکس: صفحه اینستاگرام kermooniha، عکاس: mohammad_khandani_t@

منابع عکس‌ها (از راست به چپ): صفحه اینستاگرام kermooniha (عکس یک و چهار)، صفحه اینستاگرام miras_bashi (عکس دو و سه)، عکاس‌ها از راست به چپ: mimparsa@؛ نامشخص (عکس دو و سه)؛ mohammad_khandani_t‌‌‌‌‌@

از بهترین روستاهای کوهپایه برای مبدا صعود کوهنوردان ده لولو است. این روستا بین کوه‌های «لیسون»، «خرسانی» و «تیزنگ» قرار دارد که از بهترین گزینه‌های کوهنوردی در کرمان هستند.

در روستاهای کوهپایه کرمان امکاناتی مانند فروشگاه‌های مواد غذایی، سرویس‌های بهداشتی و مسجد وجود دارد. از معروف‌ترین سوغات این منطقه می‌توان مرکبات، صیفی‌جات، گردو و عسل را نام برد.

کپی لینک

جاهای دیدنی کوهپایه کرمان

در روستاهای کوهپایه جاذبه‌های طبیعی چشم‌نوازی وجود دارند که از بهترین جاهای دیدنی اطراف کرمان هستند. برای بازدید از برخی از این جاذبه‌ها باید آمادگی بدنی نسبی داشته باشید و دسترسی به برخی از دیدنی‌های کوهپایه نیز چندان سخت نیست. هرکدام از روستاهای این منطقه ظرفیت‌های بالایی برای روستاگردی و گشت‌وگذار در مناطق بومی دارند که توجه علاقه‌مندان به آشنایی با فرهنگ محلی مردم کرمان را جلب می‌کنند. در ادامه معروف‌ترین جاهای دیدنی کوهپایه کرمان را معرفی می‌کنیم.

کپی لینک

دره شنگستان

  • آدرس: استان کرمان، شهرستان کرمان، بخش مرکزی، دهستان درختنگان، روستای شنگستان (مشاهده روی نقشه)

دره شنگستان از جاهای دیدنی کوهپایه در نزدیکی روستای وامق آباد است. روستای وامق آباد و شنگستان در امتداد رودخانه درختنگان قرار دارند. حدفاصل مسیر این رودخانه از روستای شنگستان تا سرچشمه رود (چشمه گوهر)، محل قرارگیری دره شنگستان است. طول این دره به حدود پنج کیلومتر می‌رسد و نزدیک به ۲,۲۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد که سبب آب‌وهوای خنک و کوهستانی در آن شده است.

آبشار دره شنگستان، منبع عکس: صفحه اینستاگرام miras_bashi، عکاس: نامشخص

منبع عکس: صفحه اینستاگرام miras_bashi، عکاس: نامشخص

گونه‌های متنوع گیاهی و حیوانی در دره شنگستان زندگی می‌کنند. یکی از مسیرهای دسترسی به کوه‌های منطقه کوهپایه مانند قله‌های «سیمک» و «گوهر»، از این دره می‌گذرد. در مسیر دره‌نوردی شنگستان با مناظری زیبا و آبشارهایی خروشان مواجه خواهید شد که معروف‌ترین آن‌ها «آبشار گوهر» نام دارد. برای ورود به این دره، در روستای وامق آباد در امتداد رودخانه پیش بروید. برای بازدید از آبشارهای دره شنگستان باید بین حدود ۱٫۵ تا دو ساعت دره‌نوردی کنید.

کپی لینک

روستای مزار شاه

  • آدرس: استان کرمان، شهرستان راور، بخش کوهساران،‌ دهستان خرجند (مشاهده روی نقشه)

روستای مزار شاه از دورترین روستاها در منطقه کوهپایه است که در مرز کوهستان‌های این منطقه با بافت کویری شهداد قرار دارد. این روستا در مسیر رودخانه «رود شور» واقع شده است و از قدیمی‌ترین روستاهای این نواحی به شمار می‌رود.

مقبره

مقبره شاه سلطان ابراهیم در روستای مزار شاه، منبع عکس: صفحه اینستاگرام kermooniha، عکاس: عباس پورجعفری راوری (abbaspourjafariravari@)

گرداگرد روستای مزار شاه کوهستان‌هایی بلند با غارها و آبشارهای طبیعی قرار دارند که مورد توجه علاقه‌مندان به کوهنوردی هستند. در این روستا آرامگاهی با گنبدی سبز رنگ به چشم می‌خورد که دو مقبره در آن وجود دارد؛ یکی از آن‌ها به شاه سلطان ابراهیم ادهم تعلق دارد. مردم این منطقه، مقبره دوم را متعلق به پیامبر قوم لوط می‌دانند. بسیاری از گردشگران برای بازدید از این آرامگاه به روستای مزار شاه سفر می‌کنند.

برای تماشای زیبایی‌های روستای مزار شاه پس از عبور از روستاهای ده لولو، انارستان، دهوئیه و هینمان در جاده کوهپایه، به جاده فرعی مزار شاه وارد شوید. جاده پیچ‌درپیچ این روستا نزدیک به ۳۰ کیلومتر طول دارد و با عبور از جوار روستای «ساروج» به روستای مزار شاه می‌رسد.

کپی لینک

دره و آبشار فوسک

  • آدرس: استان کرمان، شهرستان کرمان، بخش مرکزی، دهستان درختنگان، روستای فوسک (مشاهده روی نقشه)

دره فوسک از زیباترین جاذبه‌های طبیعی کوهپایه کرمان به شمار می‌رود و در نزدیکی روستایی به همین نام واقع شده است. این دره ظرفیت‌های بالایی برای گشت‌وگذار و دره‌نوردی دارد؛ اما برای پیمایش آن باید آمادگی بدنی مناسب و تجهیزات حرفه‌ای دره‌نوردی داشته باشید.

کوهستان و طبیعت سرسبز روستای فوسک کوهپایه، منبع عکس: صفحه اینستاگرام kerman_photoland، عکاس: نامشخص

منبع عکس: صفحه اینستاگرام kerman_photoland، عکاس: نامشخص

هرچه در دره فوسک پیشروی کنید به بخش‌های صعب‌العبورتر خواهید رسید؛ به همین دلیل از این دره با نام «دره سختی» نیز یاد می‌کنند. مهم‌ترین دیدنیهای دره فوسک، آبشارهای زیبا و متعددی هستند که در سراسر آن قرار گرفته‌اند. تعداد این آبشارها به ۴۵ می‌رسد و ارتفاع کوتاه‌ترین آن‌ها در حدود سه متر است. از معروف‌ترین مسیرهای کوهنوردی در منطقه کوهپایه می‌توان قله «کافر کوه» را نام برد که در جوار این دره قرار دارد. مسیر دسترسی به دره فوسک از روستای هم‌جوار با آن آغاز می‌شود. برای دسترسی به روستای فوسک از شهر کرمان، مسیر جاده کوهپایه را در پیش بگیرید.

کپی لینک

دره سیمک

  • آدرس: استان کرمان، شهرستان کرمان، بخش مرکزی، دهستان درختنگان، روستای سیمک (مشاهده روی نقشه)

دره سیمک از دره‌های زیبا و بکر در کوهپایه کرمان است که جاذبه‌های طبیعی متعددی دارد. در این دره ۱۳ آبشار با ارتفاع‌های مختلف به چشم می‌خورد که معروف‌ترین جاهای دیدنی اطراف کرمان هستند.

شکوفه درختان در مسیر دره سیمک کوهپایه کرمان، منبع عکس: صفحه اینستاگرام kermooniha، عکاس: mostafa.h.kermani@

منبع عکس: صفحه اینستاگرام kermooniha، عکاس: mostafa.h.kermani@

برای پیمایش دره سیمک و صعود و فرود از آبشارهای آن باید تجهیزات حرفه‌ای دره‌نوردی و کوهنوردی و آمادگی بدنی مناسب داشته باشید. دیواره‌های دره سیمک بسیار بلند هستند؛ اما عرض این دره از پنج متر بیشتر نیست. در منافذ دیواره‌های دره سیمک پرندگان بسیاری آشیانه ساخته‌اند که در طول پیمایش این دره دیده می‌شوند. قله سیمک با ارتفاع بیش از ۳,۷۰۰ متر، دیگر جاذبه این منطقه به شمار می‌رود.

برای ورود به دره سیمک، پس از گذر از روستای درب انارستان و روستای سیمک، به‌سمت اردوگاه شهید باهنر بروید. در ادامه مسیر کافی است سنگ‌چین‌های جاده را دنبال کنید تا به دره و آبشارها برسید.

کپی لینک

روستای درب انارستان

  • آدرس: استان کرمان، شهرستان کرمان، بخش مرکزی، دهستان درختنگان (مشاهده روی نقشه)

روستای درب انارستان از روستاهای مرکزی در منطقه کوهپایه است که فاصله کوتاهی تا روستای سیمک دارد. دسترسی به این روستا از مسیر فرعی جاده سیمک نیز انجام می‌شود که ورودی آن پیش از روستای ده لولو در جاده کوهپایه قرار دارد.

دشت سرسبز روستای درب انارستان کوهپایه کرمان، منبع عکس: سایت گردشگری کرمان، عکاس: نامشخص

منبع عکس: سایت گردشگری کرمان، عکاس: نامشخص

از جاذبه‌های روستای درب انارستان می‌توان رودخانه‌های جاری، چشمه‌های جوشان و قنات‌های این روستا را نام برد. دامنه‌های اطراف روستای درب انارستان در بهار و تابستان مملو از گیاهان معطر و دارویی می‌شوند و «کوه هرمی»، در جوار این روستا، رویشگاه اصلی گونه‌های معطر گیاهی در این نواحی است. گشت‌وگذار در طبیعت روستای درب انارستان و کوهنوردی در ارتفاعات اطراف آن، برای گردشگران جذابیت بسیار دارد.

کپی لینک

روستای ده لولو

  • آدرس: استان کرمان، شهرستان کرمان، بخش مرکزی، دهستان درختنگان (مشاهده روی نقشه)

روستای ده لولو از روستاهای مرکزی منطقه کوهپایه است که گردشگران بسیاری از این روستا با عنوان روستای اصلی کوهپایه کرمان یاد می‌کنند. اطراف این روستا را کوهستان‌های خوش آب‌وهوا پوشانده‌اند که هر یک از بهترین مسیرهای کوهنوردی این نواحی هستند. در روستای ده لولو، درخت چنار کهنسالی وجود دارد که از مهم‌ترین جاذبه‌های طبیعی این روستا است.

رودخانه و طبیعت روستای ده لولو، منبع عکس: سایت گردشگری کرمان، عکاس: نامشخص

منبع عکس: سایت گردشگری کرمان، عکاس: نامشخص

در گوشه و کنار روستای ده لولو چشمه‌های جوشان و رودخانه‌های روانی جریان دارند که سبب سرسبزی این منطقه هستند. بسیاری از اقامتگاه‌های محلی و ویلاهای نوساز منطقه کوهپایه در روستای ده لولو و اطراف آن قرار گرفته‌اند. این روستا همچنین مکانی مناسب برای آشنایی با فرهنگ مردم بومی کوهپایه کرمان و تهیه سوغات و صنایع دستی کرمان است. برای دسترسی به روستای ده لولو از شهر کرمان کافی است مسیر جاده سعیدی و جاده کوهپایه را در پیش بگیرید.

کپی لینک

بهترین زمان سفر به روستای کوهپایه

بهترین زمان برای سفر به روستاهای کوهپایه کرمان فصل بهار است. روستاهای این منطقه ییلاق‌هایی خوش آب‌وهوا هستند که در زمستان آب‌وهوایی سرد همراه با بارندگی دارند. به‌دلیل اقلیم متفاوت این منطقه نسبت به کرمان و شهرهای هم‌جوار با آن، در نخستین روزها و واپسین روزهای تابستان نیز، بازدید از منطقه کوهپایه کرمان مناسب است؛ اما با شروع پاییز، هوا در کوهپایه کرمان رو به سردی می‌رود.

آبشار شنگستان در دره شنگستان کوهپایه کرمان، منبع عکس: صفحه اینستاگرام miras_bashi، عکاس: نامشخص

آبشار دره شنگستان، منبع عکس: صفحه اینستاگرام miras_bashi، عکاس: نامشخص

طبیعت روستاهای کوهپایه در بهار به اوج زیبایی می‌رسد. در این زمان از سال آبشارها، رودخانه‌ها و چشمه‌ها پرآب می‌شوند و گل‌ها و گیاهان معطر دامنه کوهستان‌ها را می‌پوشانند.

برای کوهنوردی در این منطقه بهترین زمان از اواخر اردیبهشت تا واپسین روزهای تابستان است. اگر در سفر به کرمان قصد بازدید از روستاهای کوهپایه را دارید، فصل تابستان را انتخاب نکنید؛ زیرا تحمل گرمای هوای کرمان در این زمان از سال برای گردشگران چندان ساده نیست.

کپی لینک

اقامت در روستای کوهپایه

در روزگار نه چندان دور، روستاهای کوهپایه کرمان مناطقی بکر بودند که به‌جز باغ‌ها، زمین‌های کشاورزی و خانه‌های روستایی در آن‌ها دیده نمی‌شد؛ اما امروزه تنوع ویلاها و خانه‌های نوساز در این نواحی بالا است و افراد بسیاری در این منطقه ساخت‌وساز انجام داده‌اند. در حال حاضر، چهره روستاهای کوهپایه متفاوت از گذشته و تعداد خانه‌های ساده روستایی محدودتر از قبل است.

سنگفرش ورودی ویلای لوکس در روستای کوهپایه کرمان، منبع عکس: کرمان اسکان، عکاس: نامشخص

منبع عکس: کرمان اسکان، عکاس: نامشخص

در سفر به روستاهای کوهپایه کرمان، در صورت تصمیم به شب‌مانی در این مناطق، امکان اجاره انواع ویلاها و خانه‌های روستایی را خواهید داشت. باغ ویلاهای کوهپایه در مناطقی با چشم‌انداز زیبا قرار دارند و امکانات کاملی در آن‌ها برای گردشگران تعبیه شده است. در صورت تمایل به‌صرفه‌جویی در هزینه‌های اقامت در کوهپایه، سوئیت‌ها و خانه‌های روستایی کوچک‌تر را انتخاب کنید.

هتل های کرمان از هتل‌های پنج ستاره تا هتل‌های سنتی و همچنین اقامتگاه های بومگردی کرمان، گزینه‌هایی مناسب برای اقامت در نزدیکی روستاهای کوهپایه هستند. کوتاهی فاصله این منطقه تا کرمان، انتخاب محل اقامت شما را ساده می‌کند. علاقه‌مندان به کمپ در طبیعت نیز می‌توانند در طبیعت اطراف روستاهای کوهپایه اتراق کنند. برای کمپ در کوهپایه باید لوازم کامل شب‌مانی در طبیعت را همراه داشته باشید.

کپی لینک

دیدنی های اطراف روستای کوهپایه

در سفر به روستاهای کوهپایه کرمان می‌توانید زمانی را به بازدید از جاهای دیدنی کرمان اختصاص دهید که در فاصله کمی از آن قرار دارد. در ادامه به معرفی برخی از معروف‌ترین دیدنیهای نزدیک به منطقه کوهپایه در کرمان می‌پردازیم.

کپی لینک

حمام گنجعلی خان کرمان

  • آدرس: کرمان، ضلع شرقی میدان ارگ (توحید) (مشاهده روی نقشه)
  • ساعت بازدید: ۹:۰۰ تا ۲۰:۳۰
  • فاصله از روستای کوهپایه: حدود ۳۵ کیلومتر

حمام تاریخی گنجعلی خان از آثار ملی ایران در نزدیکی میدان ارگ کرمان است که به دستور گنجعلی خان حاکم وقت کرمان در زمان صفویان، ساخته شد. این حمام در سال ۱۳۴۷، پس از بازسازی کامل، تغییر کاربری داد و فعالیت خود را با عنوان «موزه مردم شناسی کرمان» آغاز کرد.

حوض و هشتی حمام گنجعلی خان کرمان، منبع عکس: ویکی مدیا، عکاس: Sgmmis

منبع عکس: ویکی مدیا، عکاس: Sgmmis

در حمام گنجعلی خان کرمان آثاری از هنرمندان معاصر ایران به نمایش در آمده است که در دانشگاه هنرهای زیبای تهران ساخته شده‌اند. در این بنای تاریخی نمونه‌های قابل‌توجهی از معماری سنتی ایران را در گچبری‌ها، مقرنس‌کاری‌ها، خطاطی‌ها و کاشی‌کاری‌های آن خواهید دید. از بخش‌های مختلف حمام گنجعلی خان می‌توان ورودی، سردر، دالان، هشتی، رختکن، خزینه و گرمخانه را نام برد.

کپی لینک

گنبد جبلیه

  • آدرس: کرمان، بزرگراه آیت‌الله خامنه‌ای (شمال به جنوب)، ابتدای خیابان شهدا (مشاهده روی نقشه)
  • ساعت بازدید موزه: ۸:۰۰ تا ۱۸:۰۰؛ بازدید از نمای بیرونی گنبد در تمام ساعات شبانه‌روز امکان‌پذیر است.
  • فاصله از روستای کوهپایه: حدود ۳۵ کیلومتر

گنبد جبلیه یکی از آثار تاریخی کرمان در بافت تاریخی این شهر است که در منتهی الیه شرقی آن قرار دارد. از قدمت این بنای تاریخی اطلاع دقیقی در دست نیست. برخی کارشناسان قدمت گنبد جبلیه را متعلق به دوره ساسانیان می‌دانند و برخی دیگر نیز، ساخت آن را به اوایل دوره اسلامی نسبت می‌دهند. همچنین درباره کاربری این بنا در گذشته به‌عنوان یکی از موارد آرامگاه یا آتشکده زرتشتیان، اختلاف نظرهایی وجود دارد.

گنبد جبلیه کرمان در بهار، منبع عکس: ویکی مدیا، عکاس: میرزا علیرضا خان

منبع عکس: ویکی مدیا، عکاس: میرزا علیرضا خان

گنبد جبلیه از سنگ و گچ ساخته شده است و پلانی هشت‌ضلعی دارد. این بنای تاریخی را با نام‌های «گنبد گبری»، «گنبد زیگ» و «گنبد گنج» نیز می‌شناسند. از سال ۱۳۸۳ خورشیدی، کتیبه‌ها و آثار حجاری زیبایی در گنبد جبلیه به نمایش در آمده و این بنا به موزه سنگ تبدیل شده است. پس از بازدید از روستای کوهپایه می‌توانید زمانی را به گشت‌وگذار در فضای سبز اطراف گنبد جبلیه بگذرانید و از این بنا و مجسمه‌ها و موزه آن بازدید کنید.

کپی لینک

بازار بزرگ کرمان

  • آدرس: کرمان، ضلع شرقی میدان ارگ (توحید) (مشاهده روی نقشه)
  • ساعت بازدید: هرروز به‌جز جمعه‌ها و روزهای تعطیل، از ساعت ۹:۰۰ تا ۲۱:۳۰
  • فاصله از روستای کوهپایه: حدود ۳۵ کیلومتر

بازار تاریخی کرمان یکی از بازارهای سنتی ایران در جوار حمام تاریخی گنجعلی خان و نزدیکی میدان ارگ کرمان است. این بازار ورودی‌های متعددی دارد و دسترسی به آن با وسایل حمل‌ونقل عمومی کرمان بسیار ساده است. بازار کرمان از جنوب به خیابان مطهری، از شمال به خیابان شریعتی، از غرب به میدان ارگ (توحید) و از شرق به خیابان میرزا رضای کرمانی می‌رسد.

فضای سبز مقابل درهای ورودی بازار تاریخی کرمان، منبع عکس: ویکی مدیا، عکاس: علی صادقی شمس

منبع عکس: ویکی مدیا، عکاس: علی صادقی شمس

بازار کرمان گزینه‌ای مناسب برای شبگردی در کرمان است. در این بازار فرصت تماشای معماری اصیل ایرانی و خرید انواع سوغات کرمان را خواهید داشت. از معروف‌ترین بخش‌های بازار کرمان می‌توان به تیمچه این بازار اشاره کرد.

کپی لینک

باغ موزه تاریخی وزیری

  • آدرس: کرمان، بلوار شهدای خانوک (جنوب به شمال)، خیابان فیروزآباد، خیابان فیروزآباد ۴ (پنج دری) (مشاهده روی نقشه)
  • ساعت بازدید: ۸:۳۰ تا ۲۳:۰۰
  • فاصله از روستای کوهپایه: حدود ۳۰ کیلومتر

باغ موزه وزیری از زیباترین موزه های کرمان است که در خانه‌ای تاریخی قرار دارد. قدمت این باغ به حدود ۱۷۰ سال پیش و زمان پادشاهی قاجاریان می‌رسد. در بنای موزه تاریخی وزیری می‌توان تکنیک‌های معماری کرمان را به‌خوبی مشاهده کرد و این خانه نمونه‌ای زیبا از مهارت استادکاران معمار کرمانی در گذشته به شمار می‌رود. این بنا در فاصله سال‌های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۹ خورشیدی مورد مرمت قرار گرفت و از سال ۱۴۰۱، به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین موزه‌های صوت و تصویر ایران فعالیت خود را آغاز کرد. در تالارهای این موزه انواع وسایل صوتی قدیمی و آثار و اشیای تاریخی به نمایش درآمده‌اند.

سردر ورودی باغ موزه وزیری کرمان، منبع عکس: صفحه اینستاگرام باغ موزه وزیری (vaziri.museum.garden)، عکاس: نامشخص

منبع عکس: صفحه اینستاگرام باغ موزه وزیری کرمان (vaziri.museum.garden)، عکاس: نامشخص

باغ موزه وزیری در منطقه‌ای قدیمی و متعلق به زرتشتیان کرمان قرار دارد. نمونه‌هایی از تزیینات گچبری این خانه با الهام از نشانه‌های معماری پیش از اسلام ساخته شده است و بخشی از تزیینات آن نیز به معماری دوره صفویه شباهت دارد. این موزه از مقاصد محبوب کرمان میان گردشگران است و فضایی مناسب برای پیاده‌روی و پذیرایی در طبیعت دارد.

2024-5-86012771-93fe-4def-8167-4125cb14c990

طبیعت دره فوسک کوهپایه، منبع عکس: صفحه اینستاگرام kerman_photoland، عکاس: نامشخص

در سفر به کرمان بازدید از روستای کوهپایه خالی از لطف نیست. چنانچه از این روستا بازدید کردید یا قصد سفر به آن را دارید، تجربه‌های خود از سفر به روستای کوهپایه کرمان را با ما و دیگر همراهان کجارو نیز در میان بگذارید.

عکی کاور: روستای فوسک کوهپایه کرمان: منبع عکس: صفحه اینستاگرام kerman_photoland، عکاس: نامشخص

نویسنده: مینا بهزادی‌منش

سوالات متداول

  • فاصله کرمان تا کوهپایه کرمان چقدر است؟

    کوهپایه در فاصله تقریبی ۳۵ کیلومتری شمال شرقی کرمان قرار دارد.

  • اجاره ویلا در کوهپایه کرمان چقدر است؟

    در روستاهای کوهپایه کرمان از باغ ویلاهای لوکس تا سوئیت‌ها و خانه‌های روستایی کوچک برای اجاره وجود دارند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات