کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

جنگل نقله بر

چهارشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۲ - ۰۸:۴۳
مطالعه 13 دقیقه
کاور مقاله نقله بر؛ منبع عکسBlog.Rahbal.com؛ عکاس: نامشخص
جنگل نقله بر از جاهای دیدنی رودبار در گیلان است و تا شهر رشت ۴۵ کیلومتر (یک ساعت) فاصله دارد.
تبلیغات
جنگل نقله بر
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: نصف روز
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • ایران، استان گیلان، شهرستان رودبار، بخش مرکزی، دهستان رستم آباد شمالی، غرب روستای پیرسرا
کاور مقاله نقله بر؛ منبع عکسBlog.Rahbal.com؛ عکاس: نامشخص
مشاهده روی نقشه
جنگل نقله بر؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس:Nima Foroud
درختان بلند در جنگل نقله بر؛ منبع عکس: Otaghak.com؛ عکاس: نامشخص
ارتفاعات جنگل نقله بر؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: سپیده یوسفی

جنگل نقله بر، یکی از بکرترین و زیباترین جنگل‌های شمال ایران به شمار می‌رود که در نزدیکی منجیل و رودبار قرار دارد.

شهرستان رودبار استان گیلان با جاذبه‌ها و مناطق بکر متعدد، می‌تواند مقصد جذابی برای سفرهای کوتاه مدت باشد. یکی از این مکان‌های هیجان‌انگیز جنگل نقله بر است که تا مرکز شهر رودبار حدود ۳۰ کیلومتر (۵۰ دقیقه) فاصله دارد. این جنگل در روستایی با همین نام واقع شده است و از جاذبه‌های آن می‌توان به جریان رود پرخروش سپیدرود و چشم‌اندازی از قله درفک اشاره کرد.

جاری بودن سپیدرود در جنگل نقله بر، باعث شده است تا آب‌وهوای این منطقه بسیار مطبوع و دلپذیر باشد. این جاذبه از جمله جنگل‌هایی است که به‌طور کامل طبیعت ناب شمال ایران را نمایش می‌دهد. اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری راجع به جنگل نقله بر داشته باشید، در ادامه با ما همراه شوید.

جنگل نقله بر؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس:Nima Foroud

منبع عکس: گوگل‌مپ. عکاس: نیما فرود

کپی لینک

هرآنچه باید درباره جنگل نقله بر رودبار بدانید:

فهرست مطالب
کپی لینک

جنگل نقله بر کجاست؟

  • آدرس جنگل نقله بر: استان گیلان، شهرستان رودبار، بخش مرکزی، دهستان رستم آباد شمالی، غرب روستای پیرسرا (لوکیشن جنگل نقله روی نقشه)

جنگل نقله بر، از لحاظ موقعیت جغرافیایی در شمال شهر رودبار قرار گرفته است. این جنگل تا شهر رودبار ۳۰ کیلومتر (۴۰ دقیقه)، تا شهر منجیل ۳۵ کیلومتر (۵۰ دقیقه) و تا شهر رشت ۴۵ کیلومتر (یک ساعت) فاصله دارد. فاصله جنگل نقله بر تا شهر تهران ۲۸۵ کیلومتر (سه ساعت و ۳۰ دقیقه) است.

جنگل نقله بر در شرق روستای پیرسرا قرار گرفته و فاصله آن تا روستای نقله بر کمتر از دو کیلومتر (حدود نیم ساعت پیاده‌روی) است.

ارتفاعات جنگل نقله بر؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: سپیده یوسفی

منبع عکس: گوگل‌مپ. عکاس: سپیده یوسفی

کپی لینک

مسیر دسترسی به جنگل نقله بر

مسیر دسترسی از رشت با خودرو

برای دسترسی به جنگل نقله بر از سمت رشت، ابتدا باید وارد اتوبان قزوین- رشت (محور شمال به جنوب) شوید و به‌سمت رودبار- منجیل برانید. پس از طی مسافت تقریبی ۴۰ کیلومتر (۵۰ دقیقه) و دیدن تابلوی فرعی روستای نقله بر در سمت راست خود، از اتوبان خارج شوید و در جاده فرعی به مسیر ادامه دهید. در جاده فرعی روستاهای نقله بر، کوله کش و پیر سرا را پشت سر بگذارید و با طی حدود ۲۰۰ متر به‌صورت پیاده شما به دل جنگل نقله بر خواهید رسید.

مسیر دسترسی از تهران با خودرو

اگر قصد دارید از شهر تهران به جنگل نقله بر رودبار بروید، کافی است خود را به آزادراه قزوین- رشت برسانید و تا توتکابن برانید. از خروجی شهر توتکابن خارج شوید و نرسیده به میدان مارلیک توتکابن به چپ برانید و وارد جاده رستم آباد-توتکابن شوید. مسیر را در این جاده ادامه دهید تا وارد جاده قدیم قزوین رشت شوید. حدود ۹ کیلومتر در جاده قدیم برانید تا خروجی روستای نقله بر را در سمت چپ خود ببینید. همانند مسیر دسترسی از رشت باقی راه را بروید تا جنگل نقله بر را مشاهده کنید.

یکی از جاده های نقله بر؛ منبع عکس: irancamping.com؛ عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت Irancamping.com. عکاس: نامشخص

کپی لینک

درباره جنگل نقله بر رودبار

  • ساعت بازدید: ۲۴ ساعته و تمام روزهای هفته
  • هزینه بازدید از جنگل نقله بر: رایگان

جنگل نقله بر در همسایگی روستایی سرسبز با همین نام و در مجاورت رود خروشان سپیدرود واقع شده است. نام جنگل نقله بر به‌واسطه بکر و ناشناخته بودن، کمتر شنیده شده است؛ البته امروزه شاهد پیشرفت چشمگیر آن از لحاظ جذب مسافر هستیم. اغلب گردشگرانی که برای استراحت به این منطقه می‌آیند برنامه اقامت یک یا دو روزه دارند.

فاصله کم جنگل نقله بر رستم آباد با تهران باعث شده است تا اهالی پایتخت برای رهایی از ترافیک، شلوغی و آلودگی هوا به‌سمت این ییلاق بیایند و یک یا دو روز در این جاذبه به استراحت و خوش‌گذرانی بپردازند.

درختان جنگل رودبار، ظاهری متفاوت به نسبت دیگر جنگل‌ها دارند؛ آن‌ها در هم تنیده شده‌اند و این منظره از نظر گردشگران صحنه‌ای شگفت‌انگیز از طبیعت است.

متاسفانه در حادثه آتش‌سوزی سال ۱۳۸۹، حدود ۵,۰۰۰ هکتار از درخت‌های جنگل نقله بر رستم آباد در آتش سوخت؛ با این وجود، جنگل همچنان زیبایی خود را حفظ کرده است و به‌واسطه بازدیدهای گردشگران و مسافران، یکی از جاذبه‌های منحصربه‌فرد رودبار به شمار می‌آید.

2023-10-d48d690d-8107-4ab1-a654-6f1ebfe51134

منبع عکس: وب‌سایت Mihmansho.com. عکاس: نامشخص

کپی لینک

بهترین زمان بازدید از جنگل نقله بر

جنگل نقله بر که از جاهای دیدنی اطراف رشت به حساب می‌آید، در تمامی فصول سال، زیبایی‌هایی به‌خصوص و آب‌وهوایی دلنشین دارد و نمی‌توان برای بازدید از این همه زیبایی به زمان خاصی اشاره کرد. از نظر طبیعت‌گردان دیدن طبیعت جنگل در تمامی فصول موهبت است؛ ولی با تمام این توضیحات، فصول بهار و تابستان بهترین زمان سفر به نقله بر به شمار می‌رود. سرسبزی و طبیعت جان‌دار و پرنشاط درختان، زیبایی چشم‌نوازی به این جنگل می‌بخشد.

در فصل تابستان و فرار از گرمای آن، بازدید از جنگل رودبار به گردشگران پیشنهاد می‌شود. آب‌وهوای خنک و دل‌نشین این منطقه باعث شده است تا گردشگران و مسافران زیادی برای تفریح، راهی طبیعت بکر نقله بر شوند.

جنگل نقله بر در فصل پاییز با رنگ‌های زرد و نارنجی، همچون تابلویی نقاشی در شهر رودبار می‌درخشد

فصل پاییز در جنگل نقله بر، سراسر زیبایی و شاهکار طبیعت است؛ درختانی با رنگ‌های زرد، نارنجی و قرمز تداعی‌کننده تابلوهای نقاشی برای شما خواهد بود.

در فصل زمستان، جنگل نقله بر رستم آباد اغلب به‌دلیل بارش برف، ظاهری سفیدپوش دارد. همچنین با توجه به سرمای هوا، طبیعت‌گردی و جنگل‌گردی توصیه نمی‌شود. قبل از رفتن به این منطقه در فصول پاییز و زمستان علاوه بر بررسی راه‌ها و جاده‌ها، همراه داشتن لباس گرم نیز فراموش نشود.

لازم به توضیح است آب‌وهوای جنگل رودبار به‌دلیل فاصله زیادی که با دریا دارد، شرجی نیست و همین موضوع باعث متمایز شدن این جنگل با دیگر جنگل‌های شمالی کشور شده است.

2023-10-e36e975f-e363-49d6-8d5c-b8ab8e841232

منبع عکس: وب‌سایت Otaghak.com. عکاس: نامشخص

کپی لینک

جاهای دیدنی نقله بر رودبار

جنگل نقله بر علاوه بر زیبایی‌ و سرسبزی مناظر و طبیعت که در دل خود جای داده است، جاذبه‌هایی دارد که لذت بازدید و قدم زدن در این منطقه را مضاعف کرده است. از جمله دیدنی‌های این جنگل می‌توان به جاذبه‌های زیر اشاره کرد.

کپی لینک

رودخانه سپیدرود

سپیدرود با حدود ۶۷۰ کیلومتر طول یکی از طولانی ترین رودهای ایران است. این رود با پیوستن دو رود شاهرود و قزل اوزون در شهر منجیل تشکیل می‌شود. رودخانه سپیدرود در مسیر خود مزارع کشاورزی زیادی را سیراب می‌کند. همچنین پرورش ماهی در این رودخانه توسعه پیدا کرده است.

رود سپیدرود در نقله بر؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: مقداد حسینی

منبع عکس: گوگل‌مپ. عکاس: مقداد حسینی

کپی لینک

قله زیبای درفک

هنگام قدم زدن در جنگل نقله بر، می‌توانید قله درفک را مشاهده کنید. این کوه که یکی از مقاصد گردشگری و طبیعت‌گردی استان گیلان به حساب می‌آید، در جنگل‌های شیر کوه، شمال شرق رودبار و بین رودبار و سیاهکل واقع شده است.

درفک حدود ۲,۷۰۰ متر ارتفاع دارد و از سمت شرق و جنوب شرق به کوه‌های پیشکوه و رشته کوه‌های عظیم تخت سلیمان و دره سه هزار تنکابن و از سمت جنوب به کوه‌های منجیل منتهی می‌شود.

نمای زیبای قله درفک ؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: Ahmadali Mirzai

منبع عکس: گوگل‌مپ. عکاس: احمدعلی میرزایی

کپی لینک

تفریحات جنگل نقله بر رودبار

  • لذت بردن از مسیر جنگلی
  • استراحت و کمپینگ در جنگلی زیبا و یکی از مکان‌های ییلاقی فصل تابستان شهر رودبار
  • تماشای گوشه‌ای از زیبایی‌های روستاهای اطراف، نظیر رستم آباد در دشت‌های جنگل
  • عکاسی از سوژه‌های کم‌یاب طبیعت سرسبز نقله بر
  • پرنده‌نگری و گوش دادن به صدای آرامش‌بخش پرندگان
  • تماشای کوه خوش‌‌قامت درفک
  • تماشای سپیدرود خروشان و لذت بردن از صدای لذت‌بخش آب در دل جنگل نقله بر
  • پیاده‌روی و جنگل‌نوردی در یکی از زیباترین جنگل‌های استان گیلان
  • لذت خوردن غذاهای محلی گیلان همچون انار بیج، باقلاقاتق، میرزا قاسمی، ترش تره و مرغ ترش و چای ذغالی نقله بر
گلهای بهاری جنگل نقله بر ؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: Mahdi Sharifi

منبع عکس: گوگل‌مپ. عکاس: مهدی شریفی

کپی لینک

تجهیزات سفر برای بازدید از جنگل نقله بر

با توجه به اینکه سفر به جنگل نقله بر با هدف طبیعت‌گردی و جنگل‌نوردی انجام می‌شود، رعایت برخی نکات برای تجربه سفری دل‌انگیز همراه با خاطراتی جذاب ضروری به نظر می‌رسد.

  • قبل از حرکت به‌سمت جنگل رودبار به‌خصوص در فصول سرد سال از وضعیت جاده‌ها و راه‌ها اطمینان حاصل کنید. درصورت بارش باران و برف در مسیر همراه داشتن زنجیر چرخ، چک کردن برف پاک‌کن و سیستم گرمایشی خودرو از الزامات خواهد بود.
  • کفش‌ها از مهم‌ترین تجهیزات سفر به طبیعت هستند. برای سفر به جنگل نقله‌ بر کفشی مناسب به‌همراه داشته باشید که در پیاده‌روی در پستی بلندی‌های جنگل، پاها را اذیت نکند و همچنین مانع از انتقال رطوبت محیط جنگل به پاها شود.
  • لباس مناسب فصل و محیط همیشه جزو اولویت‌های وسایل سفر به شمار می‌رود؛ بنابراین اگر قصد دارید در بهار به جنگل نقله بر رستم آباد بروید، آمادگی رویارویی با باران‌های بهاری را داشته باشید و حتما یک رویه لباس یا بارانی ضدآب همراه ببرید. اگر زمان سفر در فصل تابستان است، پیشنهاد می‌شود از لباس‌های نخی و سبک استفاده کنید تا از لحاظ گرما کمتر اذیت شوید. در پاییز و زمستان نیز لباس گرم و بارانی بپوشید. در نظر داشته باشید که در این دو فصل لایه‌لایه پوشیدن لباس‌ها تا حد زیادی به متعادل نگه داشتن دمای بدن کمک خواهد کرد.
گردشگران در جنگل نقله بر ؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: مقداد حسینی

منبع عکس: گوگل‌مپ. عکاس: مقداد حسینی

  • تجهیزات برپایی آتش نظیر زغال و هیزم را همراه ببرید و از شکستن و آسیب زدن به شاخه‌های درختان خودداری کنید.
  • مراقب کودکان باشید؛ به‌دلیل وسعت جنگل امکان گم شدن آن‌ها وجود دارد.
  • برای محافظت از پوشش گیاهی و جانوری جنگل نقله بر، لطفا زباله‌های خود را در محیط رها نکنید و حتما تعدادی کیسه زباله همراه داشته باشید. همچنین از صدمه زدن به حیوانات، جانوران، گیاهان و درختان خودداری کنید.
  • داروهای شخصی و وسایل کمک‌های اولیه را در لوازم سفر بگنجانید.
  • اگر علاقه‌مند به عکاسی هستید، برای ثبت خاطرات و زیبایی‌های طبیعت جنگل نقله بر، دوربین عکاسی همراه داشته باشید. همچنین در صورت بارش باران، برای محافظت از دوربین یا گوشی تلفن همراه خود سعی کنید کاور ضد آب مخصوص داشته باشید. این جنگل سوژه‌های طبیعی ناب زیادی برای عکاسی دارد.
  • چنانچه قصد پیاده‌روی در دل جنگل نقله بر رستم آباد را دارید، همراه داشتن و استفاده قطب‌نما و نقشه می‌تواند کمک‌کننده باشند.
  • اگر کمپینگ و شب‌مانی در محیط جنگل نقله بر را در نظر دارید، مواردی از جمله چادر، پتو مسافرتی، زیرانداز، کیسه خواب، بالشت و چراغ قوه را همراه داشته باشید.
کمپینگ در جنگل نقله بر؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: مقداد حسینی

منبع عکس: گوگل‌مپ. عکاس: مقداد حسینی

کپی لینک

اقامت در بازدید از جنگل نقله بر

برای اقامت در جنگل نقله بر رودبار چند گزینه دارید. اگر اواسط بهار تا اواخر تابستان راهی این جنگل شدید، می‌توانید روی چادر زدن و کمپینگ کردن حساب باز کنید؛ در غیر این صورت بارش باران یا برف و سرمای فصول دیگر از لذت کمپینگ و سفر کم خواهند کرد.

اگر قصد دارید از اقامتگاه‌ های بومگردی گیلان و سوئیت‌های موجود در محدوده جنگل نقله بر استفاده کنید، می‌توانید به اقامتگاه‌ها و سوئیت‌های مسافری روستاهای اطراف این جنگل از جمله اقامتگاه سوئیت عمو حسین در فاصله ۱۰ کیلومتری (۲۰ دقیقه)، اقامتگاه بومگردی بام حلیمه جان در فاصله ۱۵ کیلومتری (۳۰ دقیقه)، اقامتگاه بومگردی توسه در فاصله ۱۵ کیلومتری (۳۰ دقیقه) و اقامتگاه جنگلی هیرکانی در فاصله ۱۵ کیلومتری (۳۰ دقیقه) بروید.

تعداد اقامتگاه‌های بومگردی در روستاهای اطراف جنگل نقله بر زیاد هستند و شما برای شب‌مانی مشکل نخواهید داشت؛ به‌علاوه خانه‌هایی نیز در روستاهای اطراف جهت اجاره به گردشگران در نظر گرفته شده‌اند.

چنانچه مایل به اقامت در هتل هستید، می‌توانید در هتل زیتون شهر رودبار، اتاق رزرو کنید. ضمنا در نظر داشته باشید که امکان اجاره آپارتمان مبله نیز در رودبار مهیا است.

بومگردی توسه

اقامتگاه بومگردی توسه. منبع عکس: وب‌سایت مکانچی. عکاس: نامشخص

کپی لینک

پوشش گیاهی و جانوری جنگل نقله بر رودبار

  • پوشش گیاهی جنگل نقله بر: پوشش گیاهی جنگل نقله بر شامل درختان آزاد، ممرز، انجیلی، راش، بوته‌های ازملک، پاپیتال، سرفیلی و غیره است. قدم زدن در میان درختان و فضای پر اکسیژن این جنگل، آرامشی بی‌نظیر را در پی خواهد شد.
  • پوشش جانوری جنگل نقله بر: هنگام پیاده‌روی در جنگل نقله بر، با کمی دقت می‌توانید صدای آواز پرندگان را بشنوید. پرندگانی که در این جنگل خواهید دید نظیر گنجشک، کمر کولی جنگلی، توکای سیاه و قمری هستند. همچنین جانورانی همچون گراز، شغال و اشگول در این منطقه زندگی می‌کنند.
درختان بلند در جنگل نقله بر؛ منبع عکس: Otaghak.com؛ عکاس: نامشخص

منبع عکس: وب‌سایت Otaghak.com. عکاس: نامشخص

کپی لینک

فیلم جنگل نقله بر

منبع ویدئو: گروه گردشگری آنوبانینی

کپی لینک

دیدنی‌های اطراف جنگل نقله بر

کپی لینک

جنگل منجیل

  • آدرس: شهرستان رودبار، بخش مرکزی، مجاور شهر منجیل(مشاهده روی نقشه)
  • فاصله تا جنگل نقله بر رودبار: ۳۰ کیلومتر (۴۵ دقیقه)
  • هزینه بازدید از جنگل منجیل: رایگان

منجیل، شهر انرژی گیلان نامیده می‌شود. در این شهر سه نوع شرایط آب‌وهوایی از جمله معتدل خزری، کوهستانی البرز و گرم و خشک قسمت مرکزی کشور با هم تلاقی پیدا کرده‌اند؛ برهمین اساس نیز منجیل آب‌وهوایی منحصربه‌فرد دارد. این شرایط همچنین یکی از علل باد نسبتا شدیدی است که در منجیل می‌وزد؛ بادی که در بهار و تابستان به نسبت پاییز و زمستان شدت بیشتری دارد. سبک آب‌وهوایی این منطقه در تکثیر و رشد پوشش گیاهی آن تاثیر بسزایی گذاشته است.

جنگل‌های منجیل از لحاظ پوشش گیاهی بسیار غنی هستند. این شهر سه نوع جنگل دارد که شامل جنگل‌های راش کوهی و ممرز، جنگل مخلوط هیرکانی و جنگل‌های بلوط بلند است. در این جنگل‌ها درختان دیگری نظیر مازو، نارون، افرا، شمشاد، کلهو و لیلکی نیز دیده می‌شوند. پاییز در دل جنگل‌های منجیل به‌واسطه رنگ‌های متنوع و رنگارنگ گیاهان و درختان، بسیار شگفت‌انگیز و چشم‌نواز خواهد بود. آهو، پلنگ، گاو کوهی، برخی از گونه‌های گوزن و سمندرباله نیز حیواناتی هستند که می‌توان از آن‌ها به‌عنوان پوشش جانوری منطقه نام برد.

جنگل منجیل؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: Nima Foroud

منبع عکس: گوگل‌مپ. عکاس: نیما فرود

کپی لینک

روستای استخرگاه

  • آدرس: شهرستان رودبار، بخش رحمت آباد و بلوکات، دهستان دشتویل، یک کیلومتر بعد از روستای دفراز (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله تا جنگل نقله بر رودبار: ۳۰ کیلومتر (۵۰ دقیقه)
  • هزینه بازدید از روستای استخرگاه: رایگان

روستای استخرگاه یکی از معروف‌ترین جاهای دیدنی رودبار و اطراف شهر رشت است. برای رسیدن به این روستا از جاده‌ها و روستاهای بسیار زیبایی می‌گذرید که لذت سفر را دوچندان خواهند کرد.

نام‌گذاری روستای استخرگاه به‌واسطه وجود دو استخر در سمت غرب و شرق روستا انجام شده است. این دو استخر در ملک‌های شخصی اهالی استخرگاه قرار دارد که برای بازدید باید با صاحبان خانه‌ها هماهنگ کنید. در انتهای روستای استخرگاه دوراهی وجود دارد که مسیر سمت راست به رودخانه و آبشار و مسیر سمت چپ به جنگل منتهی می‌شود.

بهترین زمان برای سفر به روستای استخرگاه فصل بهار تا اواسط تابستان است. همچنین برای اقامت می‌توانید از اقامتگاه‌های بومگردی متعدد موجود در روستا از جمله خانه قدیمی ۱۰۰ ساله، استفاده کنید. همچنین پیشنهاد می‌شود، برای حمایت از اقتصاد اهالی استخرگاه، از محصولات و صنایع دستی آن‌ها نظیر زیتون، کلوچه، ترشی، لباس‌های محلی، گلیم، جاجیم و مفرش (کیفی بافته شده از گلیم را مفرش می گویند) خریداری کنید. خرید کردن از اهالی روستا نوعی احترام به آن‌ها محسوب می‌شود.

کلبه روی آب روستای استخرگاه؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس:Mahdi P
طبیعت روستای استخرگاه؛ منبع عکس:گوگل مپ؛ عکاس: mahtiti 68
منظره کلی روستای استخرگاه؛ منبع عکس: گوگل مپ: عکاس MOHAMMADREZA YAGHOUBI SHAVAKII.jpg
منظره زمستانی رود استخرگاه؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس MOHAMMADREZA YAGHOUBI SHAVAKI.jpg

منابع عکس‌های گالری (از راست به چپ): گوگل‌مپ. عکاس‌ها:Mahtiti68 ،Mahdi P، سوم و چهارم محمدرضا یعقوبی شاواکی

کپی لینک

سد منجیل

  • آدرس: شهرستان رودبار، بخش مرکزی، شهر منجیل، جاده رودبار- منجیل (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله تا جنگل نقله بر رودبار: ۳۵ کیلومتر (۴۵ دقیقه)
  • هزینه بازدید از سد منجیل: رایگان

سد منجیل که با نام دیگر سد سفیدرود نیز معروف است، یکی از جاهای دیدنی منجیل به حساب می‌آید. این سد در ابتدای رود سفیدرود و در محل پیوستن رودهای قزل اوزن و شاهرود به‌یکدیگر، احداث شده است. سد منجیل یکی از قدیمی‌ترین سدهای ایران به شمار می‌رود.

پشت سد منجیل، دریاچه‌ای به وجود آمده که به‌واسطه کوه‌ها، تپه‌ها، توربین‌های بلند و نیروگاه بادی منجیل چشم‌اندازی زیبا پیدا کرده است. بسیاری از گردشگران به‌دلیل مناظر زیبای سد منجیل چند ساعتی را در این جاذبه سپری می‌کنند و به استراحت و عکاسی می‌پردازند.

آب‌وهوای منجیل و رودبار اغلب فصول سال معتدل است و همچنین به‌علت وجود نیروگاه بادی، اطراف سد هوایی مطبوع و تازه دارد؛ ولی بهترین زمان برای بازدید از این جاذبه، نیمه اول سال است. در سفر به سد منجیل می‌توانید به تفریحاتی از جمله قایق‌سواری و عکاسی بپردازید.

سد منجیل؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: Saeed Hediyeh

منبع عکس: گوگل‌مپ. عکاس: سعید هدیه

کپی لینک

درخت سرو هرزویل

  • آدرس: شهرستان رودبار، بخش مرکزی، دوکیلومتری شمال شرق شهر منجیل، روستای هرزویل (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله تا جنگل نقله بر رودبار: ۴۵ کیلومتر (یک ساعت)
  • ساعت بازدید: ۲۴ ساعته
  • هزینه بازدید از درخت سرو هرزویل: رایگان
  • آثار ملی ایران

درخت سرو هرزویل در روستایی با همین نام و در دو کیلومتری شمال شرق شهر منجیل قرار دارد. این درخت نوعی از درختان سروناز است. در گذشته، بیشتر درختان در باغ‌های شهر شیراز از این نوع بودند؛ بر همین اساس این درخت «سرو شیراز» نیز نامیده می‌شود.

از سرو همیشه سبز هرزویل در بسیاری از روایات و داستان‌های تاریخی به‌عنوان نماد آزادی، پایداری، آزادگی و اسقامت یاد شده است. از نظر اهالی هرزویل، این درخت تقدس بسیاری دارد؛ به‌ نحوی‌که مردم به نیت حاجت‌خواهی، به شاخه‌های درخت پارچه سبز می‌بستند؛ البته چند سالی می‌شود که سازمان محیط زیست دورتادور این اثر را فنس‌کشی کرده است.

قدمت درخت سرو هرزویل به حدود ۳,۰۰۰ سال قبل بازمی‌گردد. نام‌ این درخت نیز از روستایی که در آن قرار دارد، گرفته شده است. این اثر طبیعی حدود ۳۰ متر ارتفاع و حدود ۴٫۴ متر قطر تنه دارد. درخت سرو هرزویل در تمام فصل سال سبز است و هر فصلی برای دیدن این درخت بروید شاهد سرسبزی آن خواهید بود؛ البته در نظر داشته باشید که بازدید در شب، به نسبت روز جذابیتی ندارد. اگر قصد دارید شب را در نزدیکی این جاذبه به صبح برسانید، می‌توانید از اقامتگاه‌های بومگردی این روستا یا شهر منجیل یا رودبار استفاده کنید.

درخت سه هزار ساله هرزویل؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: Mohamamd Mohammadi

منبع عکس: گوگل‌مپ. عکاس: محمد محمدی

اگر شما نیز به رودبار و جنگل سرسبز و بکر نقله بر سفر کرده‌اید، لطفا تجربه‌های خود را با ما و دیگر کاربران کجارو به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

  • آدرس جنگل نقله بر چیست؟

    جنگل نقله بر در استان گیلان، شهرستان رودبار، بخش مرکزی، دهستان رستم آباد شمالی، غرب روستای پیرسرا قرار دارد.

  • فاصله رشت تا جنگل نقله بر چقدر است؟

    فاصله از مرکز شهر رشت تا جنگل نقله بر رودبار، حدود ۴۵ کیلومتر (یک‌ ساعت رانندگی) است.

  • جاهای دیدنی جنگل نقله بر کدامند؟

    رود خروشان سپیدرود و چشم‌انداز قله درفک از جاذبه‌های جنگل نقله بر هستند. از جاهای دیدنی نزدیک به نقله بر می‌توان به سرو هرزویل اشاره کرد.

  • اجاره ویلا در نقله بر به چه صورت است؟

    در روستاهای اطراف جنگل نقله بر تعدادی اقامتگاه نظیر بومگردی، جنگلی و روستایی جهت اجاره موجود هستند. همچنین علاوه بر این شهرهای اطراف نظیر رودبار و منجیل نیز دارای هتل، ویلا، سوییت و آپارتمان مبله هستند.

منبع عکس کاور: وب‌سایت Blog.Rahbal.com. عکاس: نامشخص

نویسنده: مهدیه عزیزی

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات