کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

تهراندشت

شنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۲ - ۰۹:۵۸
مطالعه 17 دقیقه
خیابان تهراندشت کرج در یک روز برفی؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: امید سهرابی
تهراندشت از جاهای دیدنی استان البرز است و در ۳۵ کیلومتری کرج قرار دارد.
تبلیغات
تهراندشت
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۳ تا ۴ ساعت
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • ایران، استان البرز، شهرستان ساوجبلاغ، بخش مرکزی، دهستان سعید آباد، محله تهراندشت
خیابان تهراندشت کرج در یک روز برفی؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: امید سهرابی
مشاهده روی نقشه
درختان در حاشیه خیابان های تهراندشت؛ منبع: chanlibel.ir؛ عکاس: ناشناس عکس:
روستای نمکلان تهراندشت؛ منبع عکس: وب سایت chanlibel.ir؛ عکاس: ناشناس
بهار پر شکوفه در باغات تهراندشت؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: امیر رحیمی
ویلایی استخردار در تهراندشت کرج؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: رضا باقری
کوچه ای باصفا و پردرخت در تهراندشت کردان؛ منبع عکس: وب سایت دو نبش؛ عکاس: ناشناس

تهراندشت کردان از مناطق سرسبز و خوش‌آب‌وهوای غرب کرج به شمار می‌آید. این منطقه به‌جهت موقعیت دسترسی و جغرافیایی مطلوب در سال‌های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

استان البرز در غرب پایتخت قرار دارد و کلان‌شهر کرج مرکز این استان محسوب می‌شود. تهراندشت از دیدنی‌ های کرج است و در جنوب منطقه زیبای کردان قرار دارد. در سال‌های اخیر، شرایط آب‌وهوایی مطلوب، فراوانی منابع آب زیرزمین، قیمت مناسب ملک و زمین (نسبت به کردان) و رونق ویلاسازی‌های لاکچری توجه بسیاری از گردشگران و سرمایه‌گذاران را به سوی تهراندشت کرج جلب کرده است.

کپی لینک

آنچه می‌خواهید درباره تهراندشت بدانید:

کپی لینک

تهراندشت کجاست؟

  • آدرس: استان البرز، شهرستان ساوجبلاغ، بخش مرکزی، دهستان سعید آباد، محله تهراندشت (مشاهده روی نقشه)

تهراندشت منطقه‌ای سرسبز و خوش‌آب‌وهوا در غرب شهرهای تهران و کرج است. این منطقه در بخش مرکزی شهرستان ساوجبلاغ استان البرز قرار دارد و از شمال با کردان، از غرب با هشتگرد و نظرآباد، از شرق با چهارباغ و از جنوب با پلنگ آباد و اشتهارد هم‌مرز است.

دو منطقه تهراندشت و کردان روبه‌روی یکدیگر و در دو سوی آزادراه کرج قزوین قرار گرفته‌اند؛ به همین دلیل برخی تهراندشت را با نام کردان جنوبی یا تهراندشت کردان می‌شناسند. همجواری با منطقه گردشگری کردان بر اهمیت محله تهراندشت افزوده است.

کوچه ای باصفا و پردرخت در تهراندشت کردان؛ منبع عکس: وب سایت دو نبش؛ عکاس: ناشناس

منبع عکس: وب‌سایت دو نبش؛ عکاس: نامشخص

منطقه تهراندشت دسترسی مناسبی از طریق آزادراه کرج قزوین و جاده قدیم قزوین دارد. تهران دشت حدود ۶۵ کیلومتر با تهران (یک ساعت رانندگی) و حدود ۳۵ کیلومتر با کلان‌شهر کرج (۳۰ دقیقه رانندگی) فاصله دارد.

کپی لینک

مسیر دسترسی به تهراندشت

تهراندشت در حاشیه جنوبی آزادراه کرج قزوین واقع شده است. برای دسترسی (از سوی شرق) به این منطقه خوش‌آ‌ب‌وهوا و سرسبز از طریق بزرگراه شهید همت یا بزرگراه شیخ فضل‌الله نوری وارد آزادراه تهران کرج شوید. بعد از کرج در محدوده مهرویلا، وارد آزادراه کرج قزوین خواهید شد.

در آزادراه کرج قزوین به مسیر خود ادامه دهید، بعد ایستگاه مترو ماموت (خط پنج مترو تهران)، وارد خروجی (فرعی) سمت راست شوید. در این خروجی از پل زیر گذر و سپس پل روگذر بگذرید تا به جنوب آزادراه دسترسی پیدا کنید. در ادامه وارد خروجی بلوار شورا و سپس جاده قدیم قزوین شوید. بعد از پمپ بنزین تهراندشت در دوربرگردان دور بزنید و سپس وارد خیابان تهراندشت شوید.

خیابان‌های تهراندشت کرج؛ منبع عکس: chanlibel.ir؛ عکاس: ناشناس

منبع عکس: chanlibel.ir؛ عکاس: نامشخص

اگر ساکن شهر کرج هستید جاده قدیم قزوین مسیر کوتاه‌تری را برای رسیدن به تهراندشت پیش روی شما قرار می‌دهد. در کرج وارد خیابان شهید بهشتی (قزوین) شوید و در میدان حصارک مسیر مستقیم (پل روگذر) را در پیش بگیرید تا وارد جاده قدیم کرج قزوین (جاده ۳۲) شوید. در این جاده بعد از پمپ بنزین تهراندشت دور بزنید و وارد خیابان تهراندشت شوید.

کپی لینک

درباره تهراندشت

روستاهای متعددی در محدوده تهراندشت کردان قرار دارند. سرخاب، سهیلیه، قاسم آباد، نمکلان، احمد آباد، عباس‌آباد کوچک، آران، لشکرآباد، حاجی آباد، عباس‌آباد بزرگ، سعید آباد، قره قباد، ایقریلاغ، اسماعیل آباد، زعفرانیه و قاسم آباد کوچک معروف‌ترین روستاهای منطقه تهراندشت کرج هستند. این روستاها در سال‌های نه‌چندان دور مرکز تولیدات کشاورزی، باغی و دامی استان بودند؛ اما امروزه با رشد ساخت‌وسازها، بسیاری از زمین‌های کشاورزی و باغات جای خود را به ویلاهای مجلل داده‌اند.

درختان در حاشیه خیابان های تهراندشت؛ منبع: chanlibel.ir؛ عکاس: ناشناس عکس:
خیابانی پردرخت در تهراندشت کردان؛ منبع عکس: ویکی لاک؛ عکاس: گردنه مه آلود Chanlibel
خیابانی در تهراندشت که درختان در آن دالان بهشت ساخته‌اند؛ منبع عکس: chanlibel.ir؛ عکاس: ناشناس
بهار پر شکوفه در باغات تهراندشت؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: امیر رحیمی

منابع عکس‌ها (از راست به چپ): chanlibel.ir (عکس اول و سوم)، ویکی لاک و گوگل مپ؛ عکاس:‌ها: نامشخص (عکس اول و سوم)، Chanlibel گردنه مه‌آلود، امیر رحیمی

شادابی فضای سبز و رونق ویلاسازی و تفریحات آبی تهراندشت از برکات پرآبی سفره‌های آب زیرزمینی هستند. بسیاری از افراد در تهراندشت زمین می‌خرند و ویلاهای استخردار می‌سازند؛ برخی نیز برای گذراندن اوقات فراغت یا تعطیلات خود ویلایی در این منطقه اجاره می‌کنند.

کپی لینک

علت شهرت تهراندشت چیست؟

منطقه تهراندشت و روستاهای آن موقعیت مکانی (نزدیک بودن به پایتخت و کلان‌شهر کرج) و اقلیم مناسبی دارند؛ همچنین با وجود نزدیکی به کردان، قیمت زمین، باغ و ویلا در آن ارزان‌تر است. این محاسن دلایل اصلی شهرت تهراندشت هستند و ارزش سرمایه‌گذاری در آن را بالا برده‌اند.

در دهه اخیر بسیاری از ساکنان شهرهای تهران و کرج برای سرمایه‌گذاری (سکونت، خرید باغ و ویلا یا ساخت ویلاهای تفریحی) و گذراندن اوقات فراغت تهراندشت را انتخاب می‌کنند.

ویلاهای تفریحی تهراندشت غالبا استخردار و لوکس هستند، محوطه سرسبز وسیع دارند و گزینه‌های مناسبی برای تفریح در روزهای تعطیل و آخر هفته محسوب می‌شوند. این منطقه از شلوغی، هیاهو و مشکلات شهرهای بزرگ به‌دور و در مقابل سرشار از طراوت و شادابی است.

ویلایی استخردار در تهراندشت کرج؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: رضا باقری

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: رضا باقری

کپی لینک

آب و هوای تهراندشت

تهراندشت از مناطق کوهستانی (جنوب رشته کوه البرز) و خوش‌آب‌وهوای استان البرز محسوب می‌شود. باغ‌های سرسبز و درختان تنومند و بلند سبب شده‌اند تا برخی تهراندشت کردان را «بهشت گمشده» بنامند. اغلب جاده‌های این منطقه در فصل پاییز با برگ‌های زرد و نارنجی پوشیده می‌شوند که خود یکی از جذابیت‌های بصری تهراندشت است.

باغات تهراندشت؛ منیع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: محمد فیروز رنجبر

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: محمد فیروز رنجبر

رودخانه فصلی کردان از میان تهراندشت می‌گذرد و بر زیبایی‌های آن افزوده است. تهراندشت کردان سفره‌های آب زیرزمینی کم‌عمق (پنج تا ۶ متر) بسیاری دارد. وجود این منابع آب زیرزمینی کشاورزی منطقه را رونق بخشیده است. آب‌وهوای مطلوب (تابستان‌های معتدل و خنک و زمستان‌های ملایم)، خیابان‌های پردرخت و کوچه باغ‌های باصفای این منطقه، بسیاری از گردشگران را برای گذراندن تعطیلات به سوی خود می‌کشاند.

کپی لینک

بهترین مناطق تهراندشت

برخی روستاها و مناطق تهراندشت از نظر دسترسی به امکانات و موقعیت جغرافیایی مزیت‌هایی دارند و به همین دلیل بیشتر مورد توجه سرمایه‌گذاران و گردشگران قرار گرفته‌اند.

کپی لینک

سرخاب

روستای سرخاب یا سرخ آباد به نگین تهراندشت کرج و بهشت ساوجبلاغ معروف است. این منطقه‌ای ییلاقی در دهستان سعیدآباد و حاشیه شرقی جاده آران (حدفاصل میدان امام حسین) قرار دارد. روستای سرخاب از مناطق آرام تهراندشت محسوب می‌شود.

خیابانی درختی و زیبا در تهراندشت کرج؛ منبع عکس: chanlibel.irعکاس: ناشناس

منبع عکس: chanlibel.ir؛ عکاس: نامشخص

هوای پاک، معتدل و دل‌انگیز، عبور دو رودخانه سرخاب و عباس‌آباد (از حاشیه شرق و جنوب شرق روستا) و منابع آبی زیرزمینی فراوان روستای سرخاب را به یکی از بهترین مناطق تهراندشت کردان تبدیل کرده است. رودخانه‌های این روستا از رودخانه کردان منشعب می‌شوند.

درختان میوه گوشه‌وکنار روستای سرخاب در بهار شکوفه می‌دهند و مناظر بسیار زیبایی می‌آفرینند. شکوه رنگ‌های فصل پاییز نیز در این روستا مثال‌زدنی است. ویلاهای ساخته شده در روستای سرخاب غالبا باغ ویلا هستند و سبک اروپایی دارند.

سرخاب از نظر امکانات امنیتی و رفاهی شرایط مناسبی دارد و مقصد مطلوبی برای فاصله گرفتن از شلوغی و ازدحام شهری است. وجود دو پارک، شعبه بانک، داروخانه، باغات متعدد، فروشگاه‌های متنوع و چندین رستوران شرایط رفاهی لازم برای حضور بیشتر گردشگران و سرمایه‌گذاران در سرخاب فراهم کرده‌اند.

ویلایی مدرن در سرخاب؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: رضا باقری

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: رضا باقری

قبرستان سرخاب با وجود مقبره چند امامزاده و تعدادی چنار عظیم و کهنسال یکی از دیدنی‌های سرخاب به شمار می‌رود. تپه باستانی سرخاب در شمال شرق روستای سرخاب (فاصله یک کیلومتری از روستا، انتهای خیابان شهید رجبعلی مهین خیل) قرار دارد و اثری ارزشمند مربوط به قرون میانه اسلامی تا دوره تیموریان است. این تپه در تاریخ هشت بهمن ۱۳۸۵ با شماره ۱۶,۹۷۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

تپه باستانی لشگر آباد در حاشیه رودخانه عباس‌آباد و فاصله کم از روستای سرخاب قرار دارد. این تپه با حدود سه متر ارتفاع و بیش از ۵,۰۰۰ متر مربع وسعت از آثار ارزشمند منطقه محسوب می‌شود و با شماره ۳۳,۳۷۹ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. باستان‌شناسان طی چند دوره کاوش تعدادی ظروف سفالی با نقوش مختلف (استامپی، لعاب‌دار ساده، نقش کنده زیرلعاب و نخودی) در تپه لشگرآباد کشف کرده‌اند. این اشیا مربوط به دوره میانی اسلامی (حدود قرون هفت و هشت هجری قمری) هستند.

تپه باستانی سرخاب؛ منبع  عکس: ویکی پدیا؛ عکاس: Zamharir1385
تپه لشکر آباد تهراندشت؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: Amir Hossein Kh
تپه لشکر آباد در یک روز بهاری؛ منبع عکس: ویکی پدیا؛ عکاس: Zamharir1385
رودخانه کردان در تهراندشت؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: علی کاشانی زاده

منابع عکس‌ها (از راست به چپ): ویکی پدیا (عکس اول و سوم) و گوگل مپ (عکس دوم و چهارم)؛ عکاس‌ها: Zamharir1385 (عکس اول و سوم)، Amir Hossein Kh (عکس دوم)، علی کاشانی زاده

کپی لینک

سعید آباد

روستای سعید آباد (مرکز دهستان سعید آباد) از مناطق رو‌به‌رشد و زیبای منطقه تهراندشت کرج است. این روستا در غرب سرخاب قرار دارد. دسترسی مناسب، فاصله اندک (حدود سه کیلومتر) از جاده قدیم کرج قزوین و سرسبزی فراوان روستای سعیدآباد را به یکی از مناطق محبوب تهراندشت تبدیل کرده است.

سعید آباد تهراندشت؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: محمد صبوری

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: محمد صبوری

سعید آباد منطقه‌ای ویلایی و خوش‌منظره است. زمین‌های این روستا غالبا تفکیک شد‌اند و سند دارند. تالارهای مجلل و شیک و ویلاهای بزرگ و مجهز بسیاری در گوشه‌وکنار این روستا ساخته شده‌اند. منابع آب کافی، قیمت مناسب ملک، امنیت بالا، امکانات رفاهی مطلوب، خاک حاصلخیز و هوای مطبوع از جمله مزیت‌ها و نکات مثبت سعیدآباد تهراندشت برای سرمایه‌گذاری و حتی تفریح هستند.

روستای سعیدآباد بافتی شهری دارد. در حاشیه خیابان‌های این روستا درختان بسیاری روییده‌اند و دالان‌هایی سرسبز پدید آورده‌اند. خیابان‌های چناران، بهاران، معلم، امام حسین و تهران بهترین جاهای روستای سعیدآباد محسوب می‌شوند. خیابان تهران (جاده آران) در حاشیه شرقی روستا قرار دارد. امامزاده اظهرالدین (ع) (در غرب روستا) از دیدنی های روستای سعیدآباد محسوب می‌شود و روزانه میزبان افراد بومی و گردشگران منطقه است.

روستای سعید آباد؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: محسن توسلیان

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: محسن توسلیان

کپی لینک

آران

آران از روستاهای ییلاقی و زیبای کرج و منطقه تهراندشت است. جاذبه‌های طبیعی همچون چندین چشمه، رودخانه پرآب آران، آبشار و درختان چنار کهنسال بر جذابیت آران تهراندشت افزوده‌اند. رودخانه آران از شمال روستا می‌گذرد.

خیابانی درختی در روستای آران؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: محمدرضا سلامت

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: محمدرضا سلامت

آران در جنوب سرخاب قرار دارد. ویلاسازی در این روستا (به نسبت سرخاب و سعید آباد) چندان توسعه نیافته و تا حدی بافت سنتی و خانه‌های قدیمی خود را حفظ کرده است. خیابان شیرازی از بهترین محله‌های آران است که شهرک‌های لوکس ویلایی در آن ساخته‌اند. آبشاری ۱۵ متری در شمال این روستا وجود دارد و یکی از آبشارهای زیبا و دائمی کرج محسوب می‌شود.

کپی لینک

نمکلان

نمکلان روستایی در بخش مرکزی شهرستان ساوجبلاغ و دهستان سعیدآباد است و یکی از مناطق معروف تهراندشت به شمار می‌رود.

نمکلان از شرق به سرخاب، از جنوب به آران و از شمال به روستای سعیدآباد می‌رسد. برای دسترسی به این روستا باید در جاده تهراندشت (پس از سعید آباد) پیش بروید و با رسیدن به دوراهی اسماعیل آباد و نمکلان، وارد مسیر رو به جنوب (جاده نمکلان) شوید.

روستای نمکلان تهراندشت؛ منبع عکس: وب سایت chanlibel.ir؛ عکاس: ناشناس

منبع عکس: chanlibel.ir؛ عکاس: نامشخص

در روستای نمکلان سرسبزی و خاک حاصلخیز منطقه کردان جنوبی یا تهراندشت پایان می‌یابد. خاک این منطقه در مقایسه با سرخاب و سعید آباد قوت کمتری دارد. زمین‌های بخش غربی و جنوبی نمکلان حاصلخیزتر هستند. این روستا از مناطق کم‌جمعیت و آرام تهراندشت محسوب می‌شود. امکانات رفاهی نمکلان محدود است. همین ویژگی‌ها سبب شده است تا زمین‌ها و ویلاهای این روستا قیمت پایین‌تری نسبت به منطقه سرخاب، آران و سعیدآباد داشته باشند. خیابان سرو یکی از بهترین بخش‌های نمکلان به شمار می‌آید.

محوطه تاریخی موشه لان از دیدنی‌های اطراف نمکلان است. طی دو فصل کاوش و حفاری‌ها در این محوطه، آثار ارزشمندی به دست آمده است است که قدمت آن‌ها به هزاره پنجم قبل از میلاد بازمی‌گردد. این اثر طبیعی و تاریخی در پنجم دی ماه سال ۱۳۵۶ با شماره ۱,۵۴۴ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

محوطه تاریخی موشه لان تهراندشت؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: Amir Hossein Kh

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: Amir Hossein Kh

کپی لینک

درخشانیه

درخشانیه روستایی زیبا و سرسبز در محدوده شمالی تهراندشت کردان است. این بخش از تهراندشت که با نام شهرک ویلایی درخشانیه نیز شناخته می‌شود بافتی منظم و خیابان‌بندی شهری دارد.

برای دسترسی به درخشانیه در جاده قدیم کرج قزوین وارد جاده سعیدآباد (یک کیلومتر بعد از پمپ بنزین تهراندشت) شوید؛ بعد از حدود یک کیلومتر به این روستای زیبا می‌رسید.

باغ ویلا در تهراندشت کرج؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: رضا باقری

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: رضا باقری

شهرک درخشانیه منطقه‌ای باغ‌ویلایی است و محیطی سرسبز و هوایی مطبوع دارد. درخشانیه مقصد مسافران و گردشگران است. این منطقه رو‌به‌رشد برای سرمایه‌گذاری و خرید ملک و زمین پیشنهاد می‌شود.

کپی لینک

امکانات رفاهی تهراندشت

تهراندشت بافت شهری و روستایی دارد. ۹۰ درصد خیابان‌های این منطقه آسفالت شده‌اند و باقی مسیرها خاکی با وضعیت مناسب هستند. بخش‌های مختلف تهراندشت به خدمات شهری همچون آب، برق، گاز و تلفن دسترسی دارند و روبه‌رشد هستند. در این منطقه خطوط اتوبوس و تاکسی شهری فعال است. تهراندشت از مناطق آرام و امن استان البرز است و پاسگاه و نیروی انتظامی فعال دارد.

تهراندشت کرج در یک روز پاییزی؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: حمید رضا ذولفقاری

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: حمیدرضا ذوالفقاری

در تهراندشت امکانات تفریحی و ورزشی همچون فضای سبز و پارک‌های متعدد، استخر، سالن ورزشی و سینما، امکانات شهری مانند چندین شعبه بانک، فروشگاه‌های متعدد و سالن‌های غذاخوری، امکانات پزشکی مناسب (بیمارستان، کلینیک، خانه بهداشت و داروخانه) فراهم آمده است و ساکنان آن رفاه نسبی دارند. لازم به ذکر است که برخی روستاهای تهراندشت جمعیت کمتر و امکانات رفاهی محدودتری دارند.

کپی لینک

دیدنی های اطراف تهراندشت

تپه‌های باستانی و درختان تنومند تهراندشت کرج حکایت از قدمت بالا و سابقه سکونت طولانی در این منطقه دارند. تهراندشت کردان از ظرفیت خوبی برای جذب گردشگر برخوردار است.

کپی لینک

رودخانه کردان

رودخانه کردان از ارتفاعات کهار در رشته‌کوه البرز سرچشمه می‌گیرد و در نهایت به رودخانه شور (ابهررود) می‌ریزد. ابهررود خود رودخانه‌ای فصلی است که از کوه قره داغ در استان زنجان سرچشمه می‌گیرد و از شمال اشتهارد و جنوب ساوجبلاغ می‌گذرد تا به رودخانه کرج برسد.

عبور رودخانه فصلی کردان از میان تهراندشت سبب سرسبزی و طراوت طبیعت منطقه و حاصلخیزی زمین‌ها آن شده است. بسیاری از گرشگران در سفر به تهراندشت در مجاورت این رودخانه کمپ می‌زنند و در طبیعت زیبای آن استراحت می‌کنند.

رودخانه کردان؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: وحید سعیدی فرد

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: وحید سعیدی فرد

کپی لینک

کاروانسرای ینگی امام هشتگرد

  • آدرس: شهرستان ساوجبلاغ، بخش مرکزی، دهستان سعیدآباد، روستای ینگی امام (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله از تهراندشت: حدود سه کیلومتر (پنج دقیقه رانندگی)

ینگی امام به‌عنوان روستایی زیبا در شهرستان ساوجبلاغ شناخته می‌شود و امامزاده، تپه تاریخی و کاروانسرای ینگی امام هشتگرد را در خود جای داده است. روستای ینگی امام در حاشیه شمالی جاده قدیم کرج قزوین (جاده ۳۲) قرار دارد.

کاروانسرای ینگی امام؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: M J

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: M J

کاروانسرای ینگی امام مربوط به دوره صفویه است. این بنا در دوره قاجار تعمیر و مجهز شد و در سال ۱۳۷۷ با شماره ۲۱۷۵ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

کپی لینک

غار چاه دیو

  • آدرس: شهرستان ساوجبلاغ، بخش چهار باغ، روستای شور قلعه (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله تا تهراندشت: حدود ۱۰ کیلومتر

غار چاه دیو یا چاه دیو اشراقیه یکی از آثار طبیعی و دیدنی استان البرز و شهرستان ساوجبلاغ است که در جنوب تهراندشت (جنوب روستای رمنده) و شمال غرب منطقه ماهدشت کرج (کیلومتر هفت جاده کرج به ماهدشت) قرار دارد. این غار یا چاه، در جنوب غربی روستای شور قلعه (شوربلاغ) تشکیل شده است. غار چاه دیو دهانه‌ای به وسعت ۲۰ در ۲۵ متر و عمقی در حدود ۷۰ متر دارد. برای دسترسی به دهانه غار باید از کوهی کم‌ارتفاع بالا بروید.

غار چاه دیو در حاشیه روستای شور قلعه نوعی غار چاه است که ورود به آن به مهارت و تجربه نیاز دارد

جنس بدنه غار چاه دیو عمدتا از نمک، ژیپس (سنگ گچ) و خاک رس است. داخل غار آب نمک بسیار غلیظ چکه می‌کند و قندیل‌ها و بلورهای نمکی زیبایی تشکیل شده است. تشکیلات گل کلمی، بلورهای مجزای نمک و بلورهای مرکب نمک از جمله زیبایی‌های طبیعی غار چاه دیو هستند. در بخش‌هایی از دیواره غار پرندگان بومی منطقه لانه کرده‌اند. بازدید از این غار چاه نیازمند مهارت و داشتن تجهیزات است و باید به‌طور عمودی و باکمک طناب و راپل از دیواره آن پایین بروید.

علاوه بر غار چاه دیو دو چشمه نمکی نیز در زمین‌های شمال غربی ماهدشت (با فاصله کمی از غار) وجود دارند. گروه‌های حرفه‌ای موتور سواری (آفرود با موتور) و دوچرخه سواری (دوچرخه‌سواری کوهستان) برنامه‌های متعددی برای بازدید از این منطقه برگزار می‌کنند.

کپی لینک

امامزاده ابراهیم (ع)

  • آدرس: شهرستان نظرآباد، بخش تنکمان، روستای علی سید (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله از تهراندشت: حدود ۲۰ کیلومتر (۳۰ دقیقه رانندگی)

امامزاده ابراهیم در جنوب غربی تهراندشت و جنوب منطقه سرسبز تنکمان قرار دارد. ساخت بنای اولیه امامزاده ابراهیم نظرآباد به دوره صفویه بازمی‌گردد؛ اما در سال‌های اخیر مورد مرمت و بازسازی قرار گرفته است. به استناد تابلوی نسب شده روی دیوار امامزاده، نسب ایشان با هشت پشت به امام جعفر صادق (ع) می‌رسد.

نمایی از روبروی امامزاده ابراهیم تنکمان؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: امیرحسین کیان

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: امیرحسین کیان

بنای بقعه امامزاده ابراهیم تنکمان چهارگوش است که در بالای آن فیل‌پوش به دایره تبدیل می‌شود و گنبدی یک پوسته دور آن را می‌گیرد. این امامزاده فاقد گلدسته است. دیواره داخلی و بیرونی اتاق آرامگاه با اندود کاهگل پوشانده شده است. سفید‌کاری و مرمت‌های جزئی در دیواره بنا به‌چشم می‌خورد. دو دیوار کم‌عرض با سقف مسطح چوبی در شمال و جنوب بنای امامزاده وجود دارد.

دو تالار مستطیل‌شکل با سقف چوبی از بخش‌های دیگر امامزاده ابراهیم نظرآباد هستند؛ تالار غربی مخصوص بانوان است و تالار شرقی به آقایان اختصاص دارد. این دو تالار پس از بازسازی به بنا اضافه شده‌اند. سنگ قبرهای قدیمی (مربوط به سال‌های ۱۲۱۶ تا ۱۲۹۷ هجری قمری) و درختان کهنسال از دیگر بخش‌های در خور توجه این امامزاده هستند. بنای امامزاده ابراهیم تنکمان در سوم خرداد سال ۱۳۸۶ با شماره ۱۹,۱۶۷ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

امامزاده ابراهیم تنکمان؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: هادی زارع کهن

منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: هادی زارع کهن

آیا تاکنون از تهراندشت کرج بازدید کرده‌اید؟ اگر از اهالی خون‌گرم و تلاشگر تهراندشت هستید یا تجربه سفر به این منطقه را دارید، لطفا نظرات خود را با مخاطبان کجارو به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

  • تهراندشت کجاست؟

    تهراندشت کردان یا تهراندشت کرج در شهرستان ساوجبلاغ، جنوب کردان و حاشیه جنوبی جاده قدیم کرج به قزوین واقع شده است.

  • بهترین روستاهای تهراندشت کدامند؟

    روستاهای سرخاب، آران، سعید آباد، درخشانیه و نمکلان از بهترین مناطق تهراندشت کردان هستند.

  • علت شهرت تهراندشت چیست؟

    دسترسی مناسب، آب‌وهوای مطلوب و خنک، هوای پاک و قیمت مناسب زمین و ویلا (نسبت به منطقه کردان) از دلایل شهرت و محبوب تهراندشت کرج هستند.

  • فاصله تهراندشت از تهران و کرج چقدر است؟

    تهران دشت حدود ۶۷ کیلومتر با میدان آزادی تهران (یک ساعت رانندگی) و حدود ۳۵ کیلومتر با کلان‌شهر کرج (۳۰ دقیقه رانندگی) فاصله دارد.

منبع عکس کاور: گوگل مپ؛ عکاس: امید سهرابی؛ یکی از خیابان‌های تهراندشت در روز برفی

نویسنده: زیبا وکیلی

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات