- مدت زمان بازدید از این جاذبه: نصف روز
- ایران، استان مازندران، شهرستان آمل، بخش دشت سر، دهستان دشت سر غربی
روستای بلیران آمل در قلب جنگلهای هیرکانی قرار دارد. بافت روستایی، طبیعت جنگلی و حوضچههای آبگرم بلیران و لالهزار این منطقه را به یکی از اهداف گردشگری مازندران تبدیل کردهاند.
بلیران روستایی زیبا در جنوب آمل است و از جاهای دیدنی مازندران به شمار میرود. این منطقه با برخورداری از طبیعت بکر و پوشش گیاهی و جانوری غنی در سال ۱۳۸۷ بهعنوان منطقه شماره دو گردشگری آمل برگزیده شد. تلفیق جاذبههای متعدد همچون جنگل، رودخانه، کوهستان و چشمههای آبگرم دلیل این انتخاب بود. همهروزه طبیعتگردان زیادی به قصد بازدید از روستا و آبگرم بلیران با پای پیاده، خودرو آفرود، دوچرخه یا موتور به این منطقه سفر میکنند.
آنچه باید درباره روستای بلیران آمل بدانید:
- آنچه باید درباره روستای بلیران آمل بدانید:
- روستای بلیران کجاست؟
- مسیر دسترسی به روستای بلیران
- جنگل بلیران روی نقشه
- مسیر چشمه آبگرم بلیران
- درباره روستای بلیران آمل
- قدمت روستای بلیران
- دیدنیهای بلیران
- امامزاده ولی
- جنگل بلیران
- چشمه آبگرم بلیران
- چشمه هفت حوض فرمانده
- بهترین زمان بازدید از روستای بلیران
- اهالی روستای بلیران
- معماری روستای بلیران
- سوغات روستای بلیران
- اقامت در جنگل بلیران
- عکس های روستای بلیران
- جاهای دیدنی اطراف روستای بلیران
- جنگل نارنجستان آمل
- روستای رزکه
- روستای شیاده
- روستای فیلبند
روستای بلیران کجاست؟
- آدرس: استان مازندران، شهرستان آمل، بخش دشت سر، دهستان دشت سر غربی (مشاهده روی نقشه)
بلیران روستایی زیبا، خوشآبوهوا و گردشگرپذیر در استان مازندران و جنوب غربی شهر ساری است. این روستا در محدوده شهرستان آمل و در میان جنگلهای بکر و سرسبز قرار دارد. روستای بلیران در ارتفاع حدود ۱۵۰ متری از سطح آبهای آزاد واقع شده است.
روستای جنگلی بلیران حدود ۲۰ کیلومتر (۴۰ دقیقه رانندگی) با آمل و ۸۰ کیلومتر (۹۰ دقیقه رانندگی) با ساری فاصله دارد. فاصله روستای بلیران تا تهران از طریق جاده هراز ۲۰۵ کیلومتر (سه ساعت و ۴۰ دقیقه) و از طریق جاده چالوس، ۲۶۰ کیلومتر (چهار ساعت و ۴۰ دقیقه) است.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: مریم معصومی
رودخانه پرآب و زلال «کاری»، «گرمارود» یا «گرمرو» با طول حدود ۵۰ کیلومتر از ارتفاعات شمالی رشتهکوه البرز (منطقه هلی یار) سرچشمه میگیرد و در مسیر خود از محدوده غربی روستای بلیران و قلب جنگل بلیران میگذرد. بافت سنتی و معماری غنی روستا، مسیر دسترسی عالی و چشمنواز جنگلی، دسترسی به تپههای سرسبز، کوه چلاو (جنوب روستا) و چشمههای آبگرم، بلیران را مقصدی عالی برای دوستداران طبیعت، جنگلنوردان و کوهنوردان تبدیل کرده است.
مسیر دسترسی به روستای بلیران
برای دسترسی به روستای بکر و زیبای بلیران از شهر آمل وارد جاده قدیم آمل به بابل (در حاشیه جنوب شرقی آمل) شوید و سپس خروجی جاده فیروزکلا را در پیش بگیرید. با رسیدن به فیروزکلاعلیا، در دوراهی وارد مسیر رو به جنوب (دست راست) یا جاده پاشاکلا شوید. با گذر از روستای پاشاکلا در دوراهی مسیر سمت راست (جاده بلیران) را ادامه دهید. در این جاده با گذر از حاشیه روستای «کمدره» یا «کیمره» وارد بافت جنگلی میشوید. رودخانه نیز با شروع جنگل در کنار جاده دیده میشود تا به روستای بلیران برسید.
منبع عکس: ویکی لاک؛ عکاس: qaf_r
اگر از سوی جنوب و شهر تهران به سوی روستای جنگلی بلیران حرکت میکنید، جاده هراز (جاده ۷۷) بهترین و کوتاهترین مسیر است. از شرق تهران وارد جاده هراز شوید و در راستای جنوب به شمال حرکت کنید تا به شهر آمل برسید. در ادامه وارد جاده قدیم آمل به بابل و سپس جاده فیروزکلا شوید. در راستای جنوب حرکت کنید تا به جاده بلیران و سپس روستای بلیران برسید.
جنگل بلیران روی نقشه
- لوکیشن جنگل بلیران: جنوب روستای بلیران (مشاهده روی نقشه)
جنگل بلیران بخشی از جنگل هیرکانی است. جنگلهای وسیع هیرکانی در کشورهای ایران و آذربایجان قرار دارند و مناطق مهمی از زیستکره جهان محسوب میشوند.
جنگلهای هیرکانی ایران در حاشیه جنوبی دریای خزر روییدهاند و شرایط اقلیمی خاصی برای رشد گونههای گیاهی و جانوری فراهم آوردهاند. آبوهوای عالی، چشماندازهای بسیار زیبا، طبیعت بکر و وحشی، مناظر و جاذبههای طبیعی متعدد همچون رودخانه، چشمه، آبشار، غار و آبگرم طبیعتدوستان را به سوی این جنگلها میکشاند.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: محمدمهدی تفضیلی
روستای بلیران در دل جنگل بلیران قرار دارد؛ پس اگر آرزوی سفری رویایی در دل جنگلهای هیرکانی و تجربه زندگی در منطقهای روستایی را دارید کولهبار خود را ببندید و قدم در جاده بگذارید؛ بلیران شما را به هدف میرساند.
طبیعت گردی در جنگل بلیران در زمان بارندگی و روز پس از آن دشوار است
جنگل بلیران محدوده وسیعی از حاشیه شرق، جنوب و غرب روستای بلیران را در بر میگیرد. جادهای خاکی در شرق روستای بلیران با نام جاده جنگلی وجود دارد که به دل جنگل بلیران میرود. در ابتدای این جاده از میان شالیزارهای سرسبز و باغهای میوه گذر میکنید. عبور از این جاده با خودروی سواری بسیار سخت و در روزهای بارانی و برفی تقریبا غیرممکن است. برای جنگلنوردی حرفهای در دل جنگل بلیران به خودروی آفرود و شاسیبلند نیاز خواهید داشت. بهتر است در این مسیر از راهنمای محلی و آشنا با منطقه کمک بگیرید.
آلبوم عکس جنگل بلیران آمل شما را با بهتر با حالوهوای آن آشنا خواهد کرد.
منابع عکسها: گوگل مپ و ویکی لاک؛ عکاسها: مصطفی راسته مقدم، محمد میرزا زاده اندواری، محمد جهانبخشی، محمد جهانبخشی، محمد جهانبخشی، ساسان ماتوری، سمیرا جعفری، بنجامین
مسیر چشمه آبگرم بلیران
- لوکیشن چشمه آبگرم بلیران: جنوب روستای بلیران (مشاهده روی نقشه)
در مسیر روستای بلیران تا قلب جنگل بلیران چشمههای آب معدنی متعددی وجود دارد. در میان این چشمهها دو آبگرم «گرو» یا «بلیران» و «لالهزار» بیشتر از باقی چشمهها معروف هستند و از مناطق مهم ژئوتوریسمی (زمین گردشگری) شهرستان آمل و استان مازندران محسوب میشوند.
مسیرهای پاکوب و ماشینرو زیادی در دل جنگل وجود دارد و اگر به قصد بازدید از حوضچههای آبگرم بلیران راهی سفر شدهاید، باید مسیر پاکوب حاشیه رودخانه (سمت راست یا شرق رودخانه) را انتخاب کنید و در خلاف جهت آب پیش بروید. گروههای طبیعتگرد با موتور، دوچرخه، خودروی آفرود، اسب یا پای پیاده به چشمه آبگرم بلیران سفر میکنند و در روزهای تعطیل شاهد شلوغی این جاذبه طبیعی هستیم.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: علیرضا مهرانفر
مسیر جنگلی روستا تا چشمههای آبگرم بلیران و لالهزار پاکوب، مشخص و هموار است و تنها بخشی از آن شیبی ملایم دارد. در زمان خشک بودن زمین درجه سختی این پیمایش دو از ۶ است و در روزهای بارانی بهدلیل گلولای مسیر درجه سختی آن کمی بالا میرود.
اطراف چشمه آب آشامیدنی وجود ندارد. آب رودخانه زلال و قابل آشامیدن است؛ اما بهدلیل احتمال وجود انگل برای شرب پیشنهاد نمیشود. در طول مسیر دسترسی و در فاصله اندکی از آبگرم فضای فراخ و مناسب کمپ بسیار است. بهتر است در مسیر رسیدن به چشمه هیزم مورد نیاز خود را جمعآوری کنید.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: حمیدرضا نجاتی
درباره روستای بلیران آمل
بلیران یکی از روستاهای سنتی و نمونه مازندران در زمینه گردشگری محسوب میشود. در ورودی روستا پارک جنگلی وجود دارد و ایستگاه دهیاری منطقه مبلغی را بابت ورودی از گردشگران دریافت میکند.
رودخانه گرمارود از محدوده غربی روستای بلیران عبور میکند. گذر این رودخانه علاوه بر رونق کشاورزی، دامداری و زنبورداری، حالوهوایی ویژه به روستا و جنگل بخشیده و فضای مناسبی برای تفریح و جذب مسافر فراهم آورده است. این رودخانه بستری سنگی (تخته سنگ، قلوهسنگ و شن) دارد؛ با جریان آب در این مسیر سنگی در بخشهایی حوضچههای آب تشکیل شده است و افراد محلی و گردشگران در آنها شنا و آبتنی میکنند.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس:میلاد حسینی
قدمت روستای بلیران
کاوشهای باستانشناسی در روستای بلیران نشان از قدمت زندگی و تمدن انسانی از سالهای دور در این منطقه دارند. باستانشناسان و پژوهشگران ایرانی و فرانسوی ابزارهای ساده سنگی در بلیران کشف کردهاند که قدمت آنها به دوره پیش از اسلام بازمیگردد. حمامی قدیمی مربوط به دوره صفویه نیز در روستا وجود دارد.
امامزاده ولی، «قلعه هلیا»، «تپه قلعه تسکاسرا»، «قلعه اردشیرون» و «قلعه خشت سی چشمه» از آثار تاریخی منطقه بلیران محسوب میشوند. بهدلیل عدم محافظت، از این قلعهها تنها مخروبههایی از آنها باقی مانده است.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: Omid Jorj
دیدنیهای بلیران
امامزاده ولی
امامزاده ولی (ع) یا امامزاده بلیران در جنوب روستا واقع شده است و در میان اهالی روستا جایگاه و احترام ویژهای دارد. دو مناره نقرهای رنگ در ورودی امامزاده و دو سوی درب آن به چشم میخورد. ساختمان اصلی امامزاده ولی (ع) در میان حیاط سرسبز و وسیع آن قرار دارد. این بنا سبز رنگ و مستطیلشکل است و ضریحی چوبی در میان آن خودنمایی میکند. ضریح با پارچهای سبز پوشانده شده است.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: Dental labo mehr
جنگل بلیران
جنگل بلیران به جهت موقعیت مکانی مناسب و آبوهوای مطبوع و معتدل بافت و پوشش گیاهی بسیار غنی و کاملی دارد. پوشش گیاهی جنگل بلیران شامل درختان ممرز، افرا، بلوط، راش، لور، آلو جنگلی و زالزالک است. در این جنگل شاهد درختان سربهفلک کشیده با تنههای سبزرنگ و اسبهای وحشی و آزاد خواهید بود. صدای پرندگان حس حضور در قلب طبیعت را قوت میبخشد و انسان را به سکوت دعوت میکند.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: علی پورقربان
چشمه آبگرم بلیران
چشمههای آبگرم بلیران دلیل اصلی شهرت و محبوبیت منطقه بلیران آمل هستند. محل جوشش این چشمهها در فضایی گود قرار دارد. افراد محلی با چوب و سنگ سد یا بندهایی دستساز ساختهاند و حوضچههایی ایجاد کردهاند که برای آبتنی و شنا مناسب هستند. این دو حوضچه بهدلیل شرایط خاص و خاصیت درمانی آب آنها در بین طبیعتگردان و گردشگران معروف شدهاند.
چشمه و حوضچه گوگردی بلیران یا گرو: آبگرم بلیران یا «گرو» در فاصله دو کیلومتری از جنوب روستای جنگلی بلیران قرار دارد. آب این حوضچه سفید رنگ و ولرم است و پس از سرزیر شدن به رودخانه میریزد. تفاوت رنگ و دمای آب چشمه با آب رودخانه در محل تلاقی محسوس است.
منبع عکس: ویکی لاک؛ عکاس:امیر مصطفایی
چشمه گوگردی لاله زار بلیران: چشمه آب معدنی لاله زار حدود چهار کیلومتر با چشمه گرو و حدود ۶ کیلومتر با روستای بلیران فاصله دارد و در امتداد رودخانه و حاشیه غربی آن تشکیل شده است. این حوضچه در ارتفاع ۲۴۰ متری از سطح آبهای آزاد قرار دارد. حوضچه آبگرم لاله زار فیروزهای رنگ است و حدود ۲۰ متر مربع وسعت دارد. حوضچه در بالادست رودخانه واقع شده است و آب سرریز آن به رودخانه میریزد.
پیمایش مسیر جنگلی روستا تا حوضچه آبگرم لالهزار (با پای پیاده) حدود ۹۰ تا ۱۵۰ دقیقه زمان میبرد. این زمان بسته به توان و سرعت گروه، استراحت و توقف بین راه تغییر میکند. طبیعت و جنگل اطراف آبگرم لاله زار بلیران از نظر زیبایی کمنظیر است.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: Omid Jorj
چشمه آبگرم لاله زار بلیران از ویژگیهای طبیعی و املاح متمایزی برخوردار است. این چشمه از دل سنگهای سیلیسی میجوشد و آب آن به جهت وجود املاح گوگردی بوی ناخوشایند و زنندهای دارد. بوی گوگرد از فاصله حدود ۴۰۰ متری چشمه به مشام میرسد و نشانهای برای یافتن محل حوضچه آبگرم محسوب میشود.
آب گوگردی چشمه بلیران خاصیت درمانی و شفابخش برای امراض پوستی و دردهای مفصلی دارد. این آب بههیچوجه (حتی با جوشاندن) قابل شرب نیست و در صورت نوشیدن بهجهت مقادیر زیاد گوگرد، مسمومیت، اسهال و مشکلات گوارشی ایجاد میکند.
آب چشمه ولرم (حدود ۳۵ درجه سانتیگراد) است و بخارات آن بالای سطح حوضچه دیده میشود. دمای آب چشمه بلیران در روزهای تابستان بیشتر و در بهار و پاییز کمتر است. در محل تلاقی آب چشمه با رودخانه میتوان دو دما (ولرم و سرد) و دو رنگ (شفاف و فیروزهای) متفاوت آب را در کنار هم تشخیص داد.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: بیات
چشمه هفت حوض فرمانده
اگر بعد از تماشای چشمه لاله زار بلیران به مسیر خود در حاشیه رودخانه و دل جنگل ادامه دهید، پس از حدود ۲۰۰ متر به چشمه هفت حوض فرمانده میرسید. این چشمه زیبا در امتداد مسیر رودخانه و حاشیه غربی آن قرار دارد. در محل جوشش چشمه حوضچهای زیبا با آب زلال و شفاف تشکیل شده است که میتوانید در آن آبتنی کنید. آب حوضچه از بند دستساز پایین آن سرریز میشود و با گذر از چند پله سنگی زیبا به رودخانه میریزد.
منبع عکس: نشان؛ عکاس:فتاح
بهترین زمان بازدید از روستای بلیران
بلیران از روستاهای جنگلی مازندران به شمار میرود. این منطقه در تمام طول سال زیباییهای طبیعی خود را دارد. در نیمه اول سال هوای بلیران خنک و مطبوع است و گردشگران بیشتری به آن سفر میکنند.
بهار تا پاییز بهترین زمان بازدید از بلیران است
شکوفه درختان در بهار، میوههای جنگلی و هوای خنک در تابستان، رنگهای زرد، سرخ و نارنجی درختان در پاییز مزیت فصلها برای سفر به بلیران محسوب میشوند. در زمستان هم، جنگل و چشمه زیباییهای خاص خود را دارند؛ ولی دسترسی به آنها سخت است و پیشنهاد نمیشود. این جاذبه طبیعی برای عکاسی بسیار مناسب است.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: محمد جهانبخشی
اهالی روستای بلیران
ساکنان روستای بلیران بسیار سادهزیست، زحمتکش، خونگرم و مهماننواز هستند. بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت روستای بلیران ۱۴۰ نفر (۵۰ خانوار) است. بخش اصلی اقتصاد ساکنان روستا به دامداری سنتی وابسته است؛ آنها همه ساله دامهای خود را از ییلاق چلاو به قشلاق بلیران کوچ میدهند. برخی از اهالی بلیران نیز به باغداری، کشاورزی، زنبورداری و تولید صنایع دستی مشغول هستند.
معماری روستای بلیران
بسیاری از خانههای روستای بلیران در طول زمان شکل قدیمی و سنتی خود را حفظ کردهاند. خانههای این روستا غالبا یک یا دو طبقه هستند و با سقف شیروانی و مصالح بومی ساخته شدهاند. این خانهها حیاطهای نسبتا بزرگی دارند که برای نگهداری از مرغ، خروس، اردک و حتی دام مناسب است. در بعضی از خانهها فضایی جداگانه بهعنوان انبار خرمن ساختهاند.
روستای بلیران کوچهها و معابر مسطح و خاکی دارد. زمینهای کشاورزی و باغها غالبا در حاشیه روستا قرار گرفتهاند.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: مجتبی یاحقی
سوغات روستای بلیران
گردشگران روستای بلیران محصولات این منطقه را بهعنوان سوغات و یادگار سفر خود تهیه میکنند. محصولات لبنی ارگانیک، ترشی جنگلی، مربا، شیرینی محلی، عسل طبیعی، ظروف چوبی، گلیم و جاجیم دستبافت از جمله سوغات، تولیدات و صنایع دستی بلیران محسوب میشوند.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: زهره یعقوبی
اقامت در جنگل بلیران
در قلب جنگل بلیران و در طول مسیر دسترسی به چشمههای آبگرم بلیران فضاهای مناسب متعددی برای کمپ و شبمانی وجود دارد. بسیاری از گردشگران با امکانات و تجهیزات کافی راهی این سفر میشوند و چند شب در منطقه میمانند.
در سفر به جنگل بلیران کفش مناسب، دمپایی برای عبور از رودخانه، لباس اضافی و خنک، حوله، آب آشامیدنی، کیسه زباله، خوراکیهای سبک و لوازم کمپ همچون چادر مسافرتی، کیسه خواب، چراغ قوه، آتشزنه، منقل و لوازم پختوپز بههمراه داشته باشید.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: مهران محمدخانی
مجتمع رفاهی، تفریحی بینراهی بلیران (نادر) و اقامتگاه و دهکده توریستی بلیران واقع در غرب جاده بلیران و قبل از ورودی روستا، امکانات مناسبی برای استفاده گردشگران دارند. رستوران، کلبه و سوئیت برای اجاره، آلاچیق، چایخانه، پارکینگ، خودروی آفرود برای بازدید از چشمه بلیران و راهنمای محلی از جمله امکانات و خدمات این مجتمعهای گردشگری محسوب میشوند.
برخی از گردشگران در محوطه امامزاده بلیران چادر میزنند. سرویس بهداشتی و آب آشامیدنی از امکانات این امامزاده است. چنانچه قصد اجاره ویلا در بلیران را دارید، باید در روستاهای اطراف همچون «کیمره» یا «کمدره» اقامت کنید. این روستا در مسیر دسترسی از آمل به بلیران قرار دارد.
منبع عکس: ویکی لاک؛ عکاس: qaf_r
عکس های روستای بلیران
مناظر روستای بلیران و طبیعت اطراف آن بسیار دیدنی و تماشایی هستند. جنگل بلیران و چشمههای آبگرم آن از بهترین موقعیتهای طبیعی برای عکاسی و ثبت خاطرات هستند.
منبع عکسها: گوگل مپ، ویکی لاک و نقشه و مسیریاب نشان؛ عکاسها: بهترتیب از راست به چپ فتاح، نیما گنجی، مهدی توسی، مصطفی راسته مقدم، محمد رضا، محمد رضا عباس زاده، محمد جهانبخشی، محمد جهانبخشی، علی غفاری، علی محمودی، مبین تسلیمی، زهره یعقوبی
جاهای دیدنی اطراف روستای بلیران
جنگل نارنجستان آمل
منطقه جنگلی نارنجستان در حاشیه جاده هراز قرار دارد و یکی از جاذبههای اطراف بلیران محسوب میشود. برای ورود به جنگل نارنجستان باید حدود ۲۰ کیلومتر قبل از آمل (درست در کنار مجتمع رفاهی نانجستان و پمپ بنزین نارنجستان در جاده هراز) وارد مسیر فرعی سمت راست (شرق) جاده شوید. این مسیر فرعی قبل از رزکه قرار دارد.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: محمد جهانبخشی
جنگل نارنجستان به جهت پوشش گیاهی و تنوع جانوری بسیار غنی است و درختان بلند آن در بستر سبز جنگل روییدهاند. بسیاری از طبیعتگردان حرفهای و گروههای دوچرخهسواری مسیر نارنجستان به آبگرم بلیران (یا بالعکس) را برای پیمایش انتخاب میکنند که از زیباترین مسیرهای دوچرخه سواری در ایران است. این مسیر بسیار بکر، زیبا و منحصربهفرد است. مسیر از نارنجستان تا آبگرم بلیران پاکوب مشخصی ندارد و چشمههای آب دائمی در آن نمییابید. بههمراه داشتن جی پی اس مسیر نارنجستان به چشمه بلیران برای این جنگلنوردی لازم است. مسیر آبگرم بلیران تا روستای بلیران مشخص و پاکوب است.
روستای رزکه
- آدرس: شهرستان آمل، بخش مرکزی، دهستان چلاو (مشاهده روی نقشه)
- فاصله از روستای بلیران: ۳۰ کیلومتر (۴۵ دقیقه)
روستای گردشگری رزکه در مسیر جاده هراز (جنوب به شمال) و حدود ۱۵ کیلومتری آمل قرار دارد. این روستا از شمال به روستای محمدآباد، از جنوب به پارک جنگلی آمل (میرزا کوچک خان)، از شرق به رودخانه هراز و از غرب هم به جنگل منتهی میشود. رزکه حدود ۳۰۰ متر از سطح آبهای آزاد ارتفاع دارد.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: محمد عسلی
در روستای رزکه امکانات خوبی برای استقبال و میزبانی از مسافران همچون رستورانهای مجلل و زیبا، هتل، بومگری و اقامتگاههای مناسب و اردوگاه تفریحی فرآهم آمده است. رودخانه کوچکی که از میان روستا میگذرد، حال و هوای ویژهای به آن بخشیده است.
جنگل رزکه، تنگه رزکه، آبشار پیته (رزکه) و امامزاده هجده تن (ع) در دل جنگل و ارتفاعات، از دیدنیهای رزکه محسوب میشوند. نیمه اول سال بهترین زمان سفر به این منطقه است.
روستای شیاده
- آدرس: شهرستان بابل، بخش بندپی غربی، دهستان خوش رود (مشاهده روی نقشه)
- فاصله از روستای بلیران: ۳۰ کیلومتر (۵۵ دقیقه)
روستای شیاده از جاهای دیدنی بابل و مقاصد گردشگری مازندران محسوب میشود. این روستا بهجهت امکانات مناسب، طبیعت زیبا و جاذبه سد شیاده مورد استقبال گردشگران قرار گرفته است.
سد شیاده مقصدی مطلوب برای ماهیگیری و قایقسواری محسوب میشود. امکانات رفاهی و تفریحی متنوعی از جمله زیپلاین، پل معلق، وسایل بازی کودکان، سوئیت و کلبه اجارهای و رستوران و چایخانه در حاشیه بستر آبی سد فراهم آمده است.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: مجتبی قاسم زاده
بلیران به شیاده یکی از بهترین مسیرهای طبیعت گردی ایران در میان گروههای طبیعتگردی است. پیمایش یک روزه این مسیر امکانپذیر است. مسیر بلیران به شیاده حدود ۱۳ کیلومتر طول دارد و درجه سختی آن متوسط است. بههمراه داشتن جی پی اس مسیر بلیران به سد شیاده در این طبیعتگردی لازم خواهد بود.
روستای فیلبند
- آدرس: شهرستان بابل، بخش بندپی غربی (مشاهده روی نقشه)
- فاصله از روستای بلیران: ۷۰ کیلومتر (دو ساعت)
روستای فیلبند در جنوب روستای بلیران و شرق جاده هراز قرار دارد و یکی از جاذبههای خوشآبوهوای مازندران برای تماشای پدیده اقیانوس ابر است. این روستای مرتفع (۲,۳۰۰ متر بالاتر از سطح آبهای آزاد) و ییلاقی در نیمه اول سال میزبان بومیان و گردشگران بسیاری است و در فصل زمستان خالی از سکنه میشود.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: محمد شاملی
روستای فیلبند، از بهترین روستاهای مازندران برای سفر، آخرین روستای جنگل چلاو مازندران است و با نامهای بهشت گمشده ایران و بام شرقی مازندران نیز شناخته میشود. مسیر دسترسی فرعی به منطقه فیلبند در جاده هراز (بین جنگل الیمستان و روستای رزکه) قرار دارد. این جاده فرعی و کوهستانی بسیار زیبا و بکر است. بسیاری از گردشگران در طبیعت و دشتهای زیبای فیلبند چادر میزنند و چند روزی را در منطقه میمانند. چند مسافرخانه، مهمانسرا و کلبه جنگلی نیز برای اجاره وجود دارد.
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: گوگل مپ؛ چشمه آبگرم لاله زار بلیران
اگر از ساکنان روستای بلیران هستید یا قبلا به این منطقه بکر و زیبا سفر کردهاید، لطفا نظرات و تجربههای خود را با مخاطبان کجارو به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
روستا و جنگل بلیران کجاست؟
جنگل و روستای بلیران در استان مازندران، شهرستان آمل، ۱۵ کیلومتری جنوب شهر آمل قرار دارد.
دیدنیهای بلیران کدامند؟
امامزاده بلیران، حمام تاریخی بلیران، رودخانه گرمارود، چشمه آبگرم بلیران یا گرو، چشمه آبگرم لاله زار، جنگل بلیران و چشمه هفت حوض فرمانده از دیدنیهای بلیران محسوب میشوند.
امکان اجاره ویلا در بلیران وجود دارد؟
اگر قصد اجاره ویلا در سفر به بلیران را دارید باید ویلاهای روستای کمدره را انتخاب کنید. این روستا فاصله اندکی با بلیران دارد و در طول مسیر دسترسی آمل به بلیران واقع شده است.
فاصله تهران تا جنگل بلیران چقدر است؟
روستای جنگلی بلیران از جاده هراز حدود ۲۰۰ کیلومتر (سه ساعت و ۳۰ دقیقه رانندگی) با تهران فاصله دارد.
عکس کاور: حوضچه آبگرم گوگردی لاله زار بلیران؛ منبع عکس کاور: ویکی لاک؛ عکاس: محمدرضا نامدار
نویسنده: زیبا وکیلی