- مدت زمان بازدید از این جاذبه: نصف روز
- ایران، استان اصفهان، ۲ کیلومتری شهر چادگان
دهکده تفریحی چادگان از محبوبترین و بهترین ییلاقات اصفهان به شمار میرود که در ساحل دریاچه سد زایندهرود واقع شده است. این مجموعه تفریحی که به دهکده گردشگری زایندهرود نیز شهرت دارد، با آب و هوای خنک و مطبوع، مناظر زیبا، سرگرمیهایی چون سوارکاری، ماهیگیری و قایقسواری به یکی از محبوبترین دیدنیهای اطراف اصفهان و یکی از معروفترین جاذبههای چادگان تبدیل شده است. در بازدید از دهکده تفریحی چادگان میتوان سری هم به روستاهای اطراف چون روستای انالوجه و روستای تاریخی «مشهد کاوه» زد و از پل تاریخی اورگان و خانه «معظم الملک میر پنج» نیز دیدار کرد.
بسیاری از اهالی شهر اصفهان معمولا برای تعطیلات آخر هفته خود را به چادگان و دهکده تفریحی آن میرسانند تا از گرمای شهر به هوای پاک و تمیز حاشیه زایندهرود پناه ببرند. گردشگران بسیاری نیز که آوازه این مجموعه زیبای گردشگری را شنیدهاند، لحظاتی از سفر خود را به تفریح و تفرج در دهکده میگذرانند. در این مقاله با دهکده تفریحی چادگان، امکانات و تفریحات این منطقه و دیدنیهای اطراف آن بیشتر آشنا خواهید شد.
آنچه از دهکده تفریحی چادگان باید بدانید:
- آنچه از دهکده تفریحی چادگان باید بدانید:
- دهکده تفریحی چادگان کجاست؟
- مسیر دسترسی به دهکده تفریحی چادگان
- درباره دهکده تفریحی چادگان
- شرایط بازدید از دهکده تفریحی چادگان
- تاریخچه دهکده تفریحی چادگان
- تفریحات دهکده تفریحی چادگان
- قایقسواری
- ماهیگیری
- غواصی
- اتوبوس دریایی
- زمین ورزشی
- پیست دوچرخهسواری
- باشگاه سوارکاری
- پینت بال
- کارتینگ
- تلهکابین
- شهربازی و پارک بادی
- سینما پنج بعدی
- امکانات رفاهی دهکده تفریحی چادگان
- اقامت در دهکده تفریحی چادگان
- دیدنی های اطراف دهکده تفریحی چادگان
- روستای انالوجه (ایلچه)
- روستای مشهد کاوه
- پل تاریخی اورگان
- خانه معظم الملک میر پنج
دهکده تفریحی چادگان کجاست؟
- آدرس: استان اصفهان، شهر چادگان، ساحل دریاچه سد زاینده رود (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: گوگل مپ؛ نام عکاس: غلامی
دهکده تفریحی چادگان که به دهکده زایندهرود نیز شهرت دارد، در حدود ۱۳۰ کیلومتری غرب شهر اصفهان، ۶ کیلومتری جنوب شرق شهر چادگان و پشت سد زایندهرود واقع شده است. این دهکده از محبوبترین دیدنی های چادگان به حساب میآید که علاوه بر جذابیت بصری، از نقطه نظر تاریخی نیز حائز اهمیت و اعتبار است.
منطقه چادگان از سمت شمال با شهرستان فریدن، از سمت جنوب با استان چهارمحال و بختیاری، از سمت شرق با شهرستان تیران و کرون و از سمت غرب با شهرستان چادگان و بخش چنارود همسایه است. اقلیم منطقه و همجواری با دریاچه سد زایندهرود، آب و هوای دلپذیری را برای چادگان و دهکده تفریحی آن رقم زده است؛ آب و هوایی که شهروندان اصفهان و مهمانان این شهر را به گریز از گرمای مرکز استان و استراحت (حتی یکروزه) در محیطی سرسبز و خنک ترغیب میکند.
مسیر دسترسی به دهکده تفریحی چادگان
منبع عکس: گوگل مپ؛ نام عکاس: Travis xac Travis
فاصله دهکده تفریحی چادگان از شهر اصفهان حدود دو ساعت است و توصیه میشود که برای سفر به دهکده از خودروی شخصی استفاده کنید؛ البته میتوان از ون یا تاکسیهای بینشهری نیز برای رفتن به چادگان استفاده کرد؛ این تاکسیها در نزدیکی کوه صفه ایستگاه دارند.
جهت دسترسی به دهکده زیبای زایندهرود با خودروی شخصی و از مبدا شهر اصفهان، باید به بزرگراه دانشگاه صنعتی بروید و وارد خروجی کمربندی شمالی شوید. در جاده نجفآباد به تیران و سپس، جاده تیران به داران به مسیر خود ادامه دهید. پس از خروجی مسیر بهسمت چادگان، تابلوی خروجی به طرف دهکده تفریحی مشخص میشود. با ادامه مسیر در خیابان شمشاد، به دهکده توریستی تفریحی چادگان خواهید رسید.
در ورود به دهکده با سه تابلوی «ورودی مهمان و پذیرش»، «ورودی امدادی خدماتی» و «ویژه مالکین» مواجه خواهید شد. بهعنوان مسافر یا گردشگر، ورودی مهمان را انتخاب کنید تا راهنمای مجموعه به کمک شما بیاید.
درباره دهکده تفریحی چادگان
منبع عکس: گوگل مپ؛ نام عکاس: محمد صفری
چادگان کلمهای ترکی مرکب از «چاد» بهمعنای دره، شکاف یا شیار و پسوند نسبت «گان» است؛ علت این نامگذاری را به جغرافیای چادگان نسبت میدهند که در میان درهای سرسبز قرار دارد؛ از این جهت، دهکده تفریحی چادگان و بهطور کلی شهر چادگان به بهشت گمنام استان اصفهان شهرت دارد؛ چراکه وجود منطقهای سرسبز با آب و هوای خنک و دلپذیر در استان گرم و خشکی چون اصفهان، نعمت بزرگی محسوب میشود.
هوای پاک، آسمان آبی، پوشش گیاهی سرسبز، دمای معتدل و خنکای دلچسب بهویژه در گرمای تابستان در کنار منظره زیبای دریاچه سد زایندهرود، دهکده تفریحی چادگان را به مقصد مناسبی برای سفر مهمانان و نیز گذراندن تعطیلات اهالی شهر اصفهان تبدیل کرده است.
جذابیتهای طبیعی دهکده گردشگری زایندهرود را به قرارگیری این مکان در ساحل دریاچه زایندهرود نسبت میدهند. تقریبا ۲۴۵ هکتار فضای سبز و حدود ۱۲۴ گونه گیاهی در دهکده چادگان به چشم میخورد.
از سوی دیگر، پیشینه تاریخی فرهنگی چادگان نیز اهمیت بسیاری برای علاقهمندان به این حوزه دارد و حضور در مکانی با بقایای تاریخی چون ستونهای سنگی شکسته و ظروف سفالی قدیمی، جذاب و بهیادماندنی خواهد بود. در دهکده گردشگری چادگان، امکانات رفاهی تفریحی بسیاری نیز برای گردشگران در نظر گرفته شده است تا اوقات دلپذیری برای آنان فراهم شود.
شرایط بازدید از دهکده تفریحی چادگان
بازدید از دهکده تفریحی چادگان نیاز به شرایط خاصی ندارد و بلیط ورودی نیز دریافت نمیشود؛ اما استفاده از امکانات تفریحی مجموعه رایگان نیست و برای تفریح و سرگرمی باید هزینه لازم را متقبل شوید. علاوه بر آن، اسکان و اقامت در ویلاهای این منطقه نیز به صرف هزینه بالایی نیاز دارد.
تاریخچه دهکده تفریحی چادگان
منبع عکس:گوگل مپ؛ نام عکاس: حسین قاسمی
شهر فعلی چادگان یا به گویش اصفهانی «چادگون» بر اساس اسناد تاریخی موجود، در زمان شاه عباس اول بنا شد؛ با این حال، قدمت این منطقه به پیش از عصر صفویه بازمیگردد؛ زمانی که بهدلیل همجواری با رودخانه زایندهرود و آب و هوای مساعد و مطبوع، یکی از آبادترین نقاط ایران به حساب میآمد.
نام قدیمی چادگان «پاراتاک» بود و در تاریخچه آن میتوان ردپای افراد مهم تاریخ چون داریوش سوم هخامنشی و اسکندر مقدونی را پیدا کرد
منطقه چادگان در دوره باستان «پاراتاک» نام داشت و بنا بر گفتههای موجود، روزگاری «داریوش سوم» آخرین پادشاه هخامنشی برای تفریح یا جمعآوری سپاه خود به این منطقه خوشآب و هوا مراجعه کرد. ظاهرا هخامنشیان پس از گردآوری لشگر در منطقه چادگان، با عبور از روستاهای همجوار به سوی همدان میرفتند. روایات مختلفی نیز درباره اقامت اسکندر مقدونی در پاراتاک وجود دارد که از نفوذ وی در این محل سخن میگوید؛ یکی از روستاهای اطراف به نام «اسکندری» نیز این فرضیه را کامل میکند.
بنا بر شواهد موجود، پاراتاک در دوره اسکندر بهطور کلی ویران شد، مردم مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شدند و شهر جدیدی در دو کیلومتری محل قدیم بنا کردند. ستونهای قدیمی شهر و ظروف سفالی آن روزگار، بهعنوان بقایای تاریخی پاراتاک، قدمت هزاران ساله این منطقه را به نمایش میگذارند.
گفته میشود که در زمان شاه عباس اول، مردم ترک زبان ایل قشقایی از آذربایجان به اصفهان کوچ کردند و به دستور پادشاه صفوی در منطقه چادگان سکنی گزیدند. ازاینرو، نام منطقه نیز کلمهای ترکی بهمعنای شکاف و دره است؛ چراکه چادگان در میان درهای کوچک قرار دارد.
سال ۱۳۶۷ خورشیدی، دهکده تفریحی چادگان با هدف اقتصادی و نیز توسعه و رونق گردشگری منطقه، در مجاورت سد زایندهرود ساخته شد. در طرح اولیه بنا بود یک مجموعه فرهنگی و تفریحی در کنار دریاچه زایندهرود احداث شود؛ استانداری اصفهان نیز بهعنوان متولی فضاسازی دهکده، زمینهای اطراف را جهت ویلاسازی در اختیار نهادها و ارگانهای دولتی قرار داد. با ورود بخش خصوصی و قشر متمول، مجموعه بهتدریج رشد و توسعه یافت و طرح کمک به شهر چادگان از مسیر اولیه خارج شد.
چادگان دهکده رفاهی تفریحی لوکسی است که اقامت در ویلاهای آن تنها نصیب قشر خاصی از جامعه با تمکن مالی بالا میشود و سایر اقشار به گشتوگذار، لذت بردن از آب و هوا و گاه تفریحی ارزان قیمت در دهکده بسنده میکنند.
تفریحات دهکده تفریحی چادگان
منبع عکس: گوگل مپ؛ نام عکاس: سوگل ق
قایقسواری
در دهکده چادگان، اسکله قایقرانی بههمراه قایقهای تفریحی پدالی و موتوری وجود دارد که گشتوگذار در دریاچه و تماشای مناظر اطراف را برای گردشگران فراهم میکند.
ماهیگیری
دریاچه سد زاینده رود بهدلیل آب پاک و زلالی که دارد، یکی از بهترین مناطق ماهیگیری ایران به شمار میرود. علاقهمندان به ماهیگیری میتوانند در کنار این دریاچه ساعاتی را در آرامش سپری کنند و از تفریح موردعلاقه خود لذت ببرند. انواع ماهی چون ماهی کپور، ماهی زرد و ماهی قزلآلای رنگینکمان در آب این دریاچه وجود دارند و مجموعه تفریحی چادگان، تمام امکانات لازم جهت ماهیگیری را در اختیار علاقهمندان قرار میدهد. پس از صید ماهی نیز در فضاهای ایجاد شده برای باربیکیو، میتوان ماهی را کباب کرد و از غذای تازه و دریایی خود در محیط آرامبخش اطراف دریاچه لذت برد.
منبع عکس: گوگل مپ؛ نام عکاس: بهار
غواصی
غواصی از جمله تفریحات آبی منحصربهفرد و جذابی به حساب میآید که امکان آن در دهکده تفریحی چادگان فراهم شده است. لباس و تجهیزات کامل غواصی در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد و آموزش غواصی نیز به آنها داده میشود. ازاینرو، فرقی نمیکند که غواصی حرفهای باشید یا فردی مبتدی، در دریاچه سد زایندهرود میتوانید از تجربه این تفریح خاص و هیجانانگیز لذت ببرید.
اتوبوس دریایی
سوار شدن در اتوبوس دریایی، تفرج در دریاچه سد زایندهرود و تماشای چشمانداز زیبا و خیرهکننده منطقه از دیگر تفریحات آبی محبوب مجموعه چادگان است که بهصورت دستهجمعی انجام میگیرد.
زمین ورزشی
در دهکده زایندهرود زمینهای ورزشی متفاوتی وجود دارد که ساعات هیجانانگیزی را برای علاقهمندان فراهم میآورد. فوتبال، بسکتبال، والیبال ساحلی و نیز تنیس روی میز از جمله ورزشهای پرطرفداری است که زمین، شرایط و مقدمات آن را برای دقایقی بازی و تفریح گروهی در مجموعه تفریحی چادگان آماده کردهاند.
پیست دوچرخهسواری
در مجموعه تفریحی زایندهرود، پیست دوچرخهسواری و ایستگاههای مخصوصی برای کرایه دوچرخه وجود دارد که علاوه بر مسیر مناسب ورزشی، امکان تفریح و تماشای بخشهای مختلف دهکده را برای دوستداران فراهم میآورد.
باشگاه سوارکاری
باشگاه سوارکاری دهکده گردشگری زاینده رود از دیگر تفریحات لذتبخش این مجموعه به شمار میرود. علاقهمندان به اسبسواری میتوانند در این باشگاه آموزش ببینند و تجربه لذتبخشی برای خود رقم بزنند.
پینت بال
پینت بال نیز از جمله بازیهای گروهی هیجانانگیز و محبوبی است که امکانات آن در دهکده تفریحی چادگان در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد.
کارتینگ
کمتر کسی است که شور و هیجان کارتینگ را دوست نداشته باشد و امکانات این تفریح محبوب نیز در دهکده چادگان وجود دارد. محوطه کارتینگ چادگان با وسعتی قابلتوجه، کیفیت این تجربه هیجانانگیز را بالاتر خواهد برد.
منبع عکس: گوگل مپ؛ نام عکاس: سجاد فرقانی
تلهکابین
اگر ترس از ارتفاع ندارید، پیشنهاد استفاده از تلهکابین چادگان را بههیچوجه از دست ندهید. مسیر این تلهکابین از مناظر سرسبز منطقه میگذرد و در بالاترین نقطه، تصویر تماشایی را پیش چشم بینندگان قرار میدهد. آب و هوای مطبوع چادگان نیز در ارتفاع، خنکتر میشود و جریان هوا دلپذیرتر خواهد بود.
شهربازی و پارک بادی
دغدغه سرگرمی کودکان را بهراحتی نمیتوان نادیده گرفت؛ بهویژه اگر چند روزی مهمان دهکده چادگان باشید. شهربازی دهکده چادگان با وجود وسایل بازی محدودتر به نسبت شهربازیهای دیگر، محیط دلچسبی را در اختیار کودکان و بزرگسالان قرار میدهد. پارک بادی نیز از دیگر اماکن تفریحی مجموعه گردشگری زایندهرود است که تجربه شیرین بازیهای کودکانه را با لذت بیشتری به بچهها و خیال آسودهتری را به خانوادهها هدیه خواهد داد.
سینما پنج بعدی
تماشای فیلمهای مهیج ژانر وحشت و تخیلی در سینمایی که تمام حواس پنجگانه را به بازی میگیرد، برای علاقهمندان به فیلم و دوستداران هیجانهای فانتزی، جذاب و لذتبخش خواهد بود؛ بنابراین، اگر علاقه به فیلم و کمی هیجان ترسناک دارید، در سفر به دهکده گردشگری چادگان، سری هم به سینمای پنج بعدی این مجموعه بزنید.
امکانات رفاهی دهکده تفریحی چادگان
منبع عکس: گوگل مپ؛ نام عکاس: غلامی
آب و هوای مطبوع و خنک دهکده تفریحی چادگان و امکانات رفاهی این مکان، دهکده زایندهرود را به یکی از محبوبترین تفرجگاههای اصفهان تبدیل کرده است. پارکینگ، ویلا و استراحتگاههای ییلاقی، سکوهای نشیمن خانوادگی در حاشیه زاینده رود، کالسکهسواری، بوفه و رستورانهای متنوع و با کیفیت، استخر با ارائه سانسهای زنانه و مردانه، باند فرود هلیکوپتر در باند هوایی چادگان، باغهای پر میوه و مزارع پر درخت و مسیرهای پیادهروی زیبا برای رسیدن به ساحل و اسکله، از جمله مهمترین امکانات رفاهی مجموعه تفریحی چادگان به حساب میآید.
اقامت در دهکده تفریحی چادگان
منبع عکس: گوگل مپ؛ نام عکاس: Mustaf M
در دهکده تفریحی چادگان بیش از ۱۴۸۸ واحد آپارتمان و ویلا وجود دارد که پاسخگوی بودجه و سلیقههای مختلف مهمانان این منطقه خواهد بود؛ البته برای رزرو انواع سوئیت و ویلا با امکانات و متراژ متفاوت در دهکده زایندهرود، باید هزینه نسبتا زیادی را متقبل شد. ازاینرو، معمولا افراد به سفرهای تفریحی یکروزه بسنده میکنند یا برای اقامت و استراحت شبانگاهی به مناطق اطراف و شهر اصفهان میروند. علاوه بر آن، اقامتگاههایی نیز داخل شهر چادگان است که به نسبت دهکده چادگان با قیمت مناسبتری در اختیار مسافران قرار داده میشود.
دیدنی های اطراف دهکده تفریحی چادگان
روستای انالوجه (ایلچه)
- آدرس: استان اصفهان، شهرستان چادگان، دهستان کبوتر سرخ (مشاهده روی نقشه)
- فاصله از دهکده تفریحی چادگان: حدود ۲۶ کیلومتر (۲۹ دقیقه)
منبع عکس: wikiloc؛ نام عکاس: یوسف جهان بخش
در دامنه جنوب شرقی دالانکوه و در حد فاصل شهرهای چادگان و داران، روستایی ییلاقی و خوش آب و هوا وجود دارد که تحت عنوان انالوجه یا ایلچه شناخته میشود. این روستای کوهستانی زیبا پیش از تبدیل چادگان به شهرستان، از توابع شهرستان فریدن به حساب میآمد.
روستای انالوجه در گذشته «ایلچه» نام داشت که برگرفته از واژه «ایل» بود؛ این نام را به اصالت اهالی روستا نسبت میدهند که از ترکزبانان ایل قشقایی بودند و پس از مهاجرت به این منطقه، این نام را برای روستا انتخاب کردند. با این حال عنوان ایلچه با تغییر گویش در گذر زمانی حدود ۳۰۰ سال، به ایلانچه، آنالوچه و در نهایت، انالوجه تغییر کرد.
روستای انالوجه در دامنه کوه قرار دارد و آب و هوای کوهستانی منطقه، تابستانهای خنک و دلچسب و زمستانهای سخت و سرد با بارش برف و باران را برای آن رقم زده است. بنابراین، در فصول گرم سال مقصد مناسبی برای فرار از گرمای شهر و گردش و تفریح در دامان طبیعت کوهستانی خواهد بود.
از سوی دیگر، جاذبهای تاریخی در این روستا وجود دارد که قدمت آن را حدود ۲۵۰ سال پیش و اواخر پادشاهی حکومت زندیه تخمین میزنند. قبرستان تاریخی انالوجه که به قبرستان زندیه نیز شهرت دارد، با بیش از ۳۰ سنگ قبر قدیمی، توجه بسیاری از گردشگران را به خود جلب میکند و ارزش تاریخی آن سبب شده است تا در فهرست آثار ملی ایران نیز به ثبت برسد.
روستای مشهد کاوه
- آدرس: استان اصفهان، شهرستان چادگان، بخش مرکزی، دهستان کاوه آهنگر (مشاهده روی نقشه)
- فاصله از دهکده تفریحی چادگان: ۲۰ کیلومتر (۲۶ دقیقه)
منبع عکس: گوگل مپ؛ نام عکاس: عنایت همایی راد
در بخش مرکزی شهرستان چادگان، روستایی وجود دارد که نام و شهرت خود را مرهون «کاوه آهنگر»، قهرمان اسطورهای شاهنامه، است. اهالی و برخی از افراد معتقدند که کاوه آهنگر در این روستا به دنیا آمد و در همین مکان نیز مدفون شد. بنا بر مستندات موجود، نام روستا در گذشتههای دور «کوادلیه» یا «کودلیه» بود و پس از قیام کاوه نام آن به «مشهد کاوه» تغییر کرد.
بنای مقبره کاوه آهنگر بیش از ۷۰۰ سال قدمت دارد و در انتظار ثبت در فهرست آثار ملی ایران به سر میبرد. به باور بسیاری از افراد، علاوه بر کاوه آهنگر، پسر وی «قارن» و احتمالا دختر او نیز در این مکان به خاک سپرده شدهاند. گفته میشود که مردم روستای مشهد کاوه ارزش و احترام خاصی برای این قهرمان قائل هستند و داستانهای حماسی وی را با اشتیاق برای دیگران تعریف میکنند. گنبد دو لایه، هشتی ورودی و محراب چوبی، از ویژگیهای معماری مقبره کاوه آهنگر به حساب میآید.
روستای مشهد کاوه علاوه بر مقبره «کاوه آهنگر» از جاذبههای طبیعی و تاریخی دیگری نیز برخوردار است. از جمله این دیدنیها میتوان به برج تاریخی روستا اشاره کرد که قدمت آن را به عصر قاجار نسبت میدهند. همچنین تپهای در ۱۰ کیلومتری پشت سد زایندهرود به چشم میخورد که آثار مکشوفه در آن به اعتقاد کارشناسان، ارتباط تمدن زاینده رود با تمدن سیلک کاشان را به اثبات میرساند.
پل تاریخی اورگان
- آدرس: استان اصفهان، شهرستان چادگان، دو کیلومتری روستای اورگان (مشاهده روی نقشه)
- فاصله از دهکده تفریحی چادگان: ۴۰ کیلومتر (۴۲ دقیقه)
منبع عکس: خبرگزاری مهر؛ نام عکاس: نیما مرادپور
روستای اورگان در دهستان چنارود جنوبی در ۳۵ کیلومتری جنوب غربی شهر چادگان قرار دارد و پل تاریخی این روستا از جاذبههای تاریخی ارزشمند چادگان به حساب میآید. پل اورگان حدود یک قرن پیش توسط اهالی روستای اورگان روی رودخانه زایندهرود بنا شد.
اورگان روستایی ییلاقی با آب و هوای معتدل و خنک است و پاییز و زمستان سخت و سردی دارد؛ سرمایی که در جان آب رودخانه نیز مینشیند و گاه آن را به درجه انجماد میرساند. ازاینرو و بنا بر روایتهای موجود، بیش از یک قرن پیش، مردم روستای اورگان برای تردد به روستاهای همجوار دچار مشکل بودند و به اجبار تن به رودخانهای میزدند که در فصول سرد سال ترکیبی از آب و یخ بود. آنان به همت بزرگان روستا پلی چوبی بر رودخانه بنا کردند تا عبور و مرور میان روستای اورگان و روستاهای مجاور آسان شود.
در سال ۱۳۰۸ خورشیدی، به همت شخصی به نام «حاج جلیل استکی» و کمک مردم روستا، پل چوبی قدیمی روستای اورگان با پل محکمی از جنس سنگ و ساروج جایگزین شد. پل جدید ۹۰ متر طول و پنج متر عرض و ارتفاع دارد و یادگاری از بختیاریهای مرکز ایران به شمار میرود. این پل اکنون به یکی از دیدنیهای چادگان و محل دورهمی اهالی روستا و قوم بزرگ بختیاری تبدیل شده است. سال ۱۳۹۵ خورشیدی با پیگیری اهالی و دوستداران میراث تاریخی فرهنگی کشور، پل اورگان بهعنوان یکی از پلهای تاریخی مسیر زاینده رود در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
خانه معظم الملک میر پنج
- آدرس: استان اصفهان، شهرستان چادگان، خیابان آبشار (مشاهده روی نقشه)
- فاصله از دهکده تفریحی چادگان: حدود هفت کیلومتر (۱۳ دقیقه)
منبع عکس: گوگل مپ؛ نام عکاس: اصغر شيروانی پور
خانه تاریخی جعفر قلی خان یا معظم الملک میر پنج که به عناوینی چون خانه انالوئی و عمارت سنگی نیز شهرت دارد، از جمله معروفترین و مهمترین جاذبههای گردشگری چادگان به شمار میرود. این خانه که یادگار عصر قاجار است، در اسفندماه سال ۱۳۸۶ بهعنوان یکی از آثار تاریخی چادگان به ثبت ملی رسید.
خانه معظمالملک توسط شخصی به نام «مصطفی قلی خان» و پسر وی «جفعر قلی خان معظم الملک»، از فرماندهان فوج فریدن در عصر قاجار و نایب الحکومه فریدن در زمان مشروطه ساخته شد. این خانه در زمان ساخت، هسته مرکزی گردهمایی فوجهای نظامی بود و به محل اسکان سرداران نظامی اختصاص داشت.
مالکیت خانه معظم الملک پس از جعفر قلی خان به پسر وی «حضرت قلی خان» رسید؛ اما پس از مدتی، خانه به تملک یکی از نمایندگان مجلس درآمد و مدتی بهعنوان «خانه صالحی» مشهور شد. با این حال، تلاشهای یکی از نوادگان جعفر قلی خان به ثمر نشست و بار دیگر، نام عمارت به جعفر قلی خان تغییر یافت و در نهایت، به همین نام به ثبت ملی رسید.
معماری خانه معظم الملک برگرفته از عناصر معماری عصر قاجار است. هشتی، حیاط مرکزی، اتاقهایی که دورتا دور حیاط قرار گرفتهاند، پنجرههای چوبی کندهکاری شده، حوض دایرهای شکل وسط حیاط و دیگر المانهایی که هریک در جذابیت ظاهری بنا نقش مهمی را ایفا میکنند. این عناصر در ترکیب با تزییناتی برگرفته از معماری اروپایی، صورت زیبایی به خانه بخشیدهاند.
اتاق شاهنشین با آینهکاریهای تماشایی از شگفتانگیزترین قسمتهای خانه معظمالملک محسوب میشود. دیگر اتاقهای این خانه نیز با پنجرهها و شیشههای رنگی جذاب خودنمایی میکنند. از سوی دیگر، معماری خانه کاملا منطبق بر شرایط اقلیمی منطقه است؛ برای مثال، جلو ایوان اتاق خواب، جدارهای از شیشههای رنگین و زیبا بهصورت قرینه دیده میشود تا از ورود سرمای سخت منطقه کوهستانی به داخل خانه جلوگیری کند.
نمایی از دهکده تفریحی زاینده رود؛ منبع عکس: گوگل مپ؛ نام عکاس: غلامی
چنانچه شما نیز از اهالی چادگان اصفهان هستید یا سفری به دهکده گردشگری زایندهرود داشتید، لطفا تجربه بازدید و نظرات خود را درباره این مکان تفریحی با ما و سایر کاربران کجارو به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
دهکده تفریحی چادگان کجاست؟
دهکده تفریحی چادگان در حدود ۱۳۰ کیلومتری غرب شهر اصفهان، ۶ کیلومتری جنوب شرق شهر چادگان و پشت سد زایندهرود قرار دارد.
در دهکده تفریحی چادگان چه تفریحاتی وجود دارد؟
قایقسواری، ماهیگیری، غواصی، اتوبوس دریایی، پیست دوچرخهسواری، زمین ورزشی، باشگاه سوارکاری، پینتبال، کارتینگ، تلهکابین، شهربازی و پارک بادی، سینما پنج بعدی
در دهکده تفریحی چادگان چه امکانات رفاهی وجود دارد؟
پارکینگ، ویلا و استراحتگاههای ییلاقی، سکوهای نشیمن خانوادگی در حاشیه زاینده رود، کالسکهسواری، بوفه و رستورانهای متنوع و با کیفیت، استخر با ارائه سانسهای زنانه و مردانه، باند فرود هلیکوپتر در باند هوایی چادگان، باغهای پر میوه و مزارع پر درخت و مسیرهای پیادهروی زیبا برای رسیدن به ساحل و اسکله
دیدنیهای اطراف دهکده تفریحی چادگان کدامند؟
روستای انالوجه (ایلچه)، روستای مشهد کاوه، پل تاریخی اورگان، پل تاریخی اورگان
نویسنده: فاطمه حکمت شعار
عکسهای گالری از گوگلمپ (عکاسان: عطیه حاج مهدی و غلامی)