کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

شهر باستانی آنی

دوشنبه ۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۹
مطالعه 4 دقیقه
شهر باستانی آنی در ترکیه
شهر باستانی آنی از جاهای دیدنی استان قارص در ترکیه و از کیراث جهانی یونسکو است.
تبلیغات
شهر باستانی آنی
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۲ تا ۳ ساعت
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • Ocakli, Gulluce, Ocakli/Kars Merkez/Kars, Turkiye
شهر باستانی آنی در ترکیه
مشاهده روی نقشه
بناهای شهر باستانی آنی
شهر باستانی آنی
میراث یونسکو، شهر باستانی آنی

شهر باستانی آنی که در مرز ترکیه و ارمنستان قرار دارد، یکی از جاذبه‌ های گردشگری ترکیه محسوب می‌شود. این شهر تاریخ و قدمتی طولانی دارد و گردشگران زیادی را از سراسر دنیا به خود جذب می‌کند. برای آشنایی بیشتر با این شهر باستانی، با کجارو همراه شوید.

در سال ۹۶۱ میلادی آشوت سوم، پادشاه ارمنستان، پایتخت خود را از شهر قارص به آنی منتقل کرد و راهی برای شکوفایی و پیشرفت این شهر باز کرد. این شهر باستانی درسال ۲۰۱۶ میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفت و امروزه میزبان بازدیدکنندگان و گردشگران در سفر به ترکیه است.

شهر باستانی آنی

یکی از امیران بزرگ ارمنی به نام آشوت یکم، در اواخر سده ۸ میلادی دژ آنی را از دودمان کامساراکان خرید. از آن زمان آنی رونق بیشتری پیدا کرد و سرانجام در سال ۹۶۱ میلادی به‌عنوان پایتخت ارمنستان انتخاب شد. آشوت سوم اولین کسی بود که با ساخت برج و کلیسا به آنی وسعت داد و جانشینانش هم هر‌ کدام به وسیع کردن این شهر تاریخی کمک کردند. به‌طوری که در مدتی کوتاه، این شهر به شهری ثروتمند و با‌شکوه تبدیل شد، ساختمان‌ها و کلیسا‌های بسیار در آن ساختند و به شهر هزار و یک کلیسا معروف شد.

کپی لینک

موقعیت جغرافیایی آنی

شهر آنی در استان آرارات و در منطقه‌ی شیراک قرار دارد. سمت چپ این شهر رود آخوریان به چشم می‌خورد. در جنوبی‌ترین نقطه‌ی این شهر تپه‌ای با ارتفاع ۱۲۰۰ متر قرار دارد که قلعه‌ی مرکزی شهر روی آن قرار داشته است.

شهر باستانی آنی

این شهر روی کمربند زلزله قرار دارد و اسناد تاریخی فراوانی حاکی از زلزله‌های متعدد در این شهر وجود دارد. آنی در منطقه‌ای سردسیر با زمستان‌های بسیار سرد و یخبندان‌های شدید واقع شده است. اما در فصل‌های دیگر آب وهوایی ملایم دارد.

شهر باستانی آنی

شهر آنی به خاطر داشتن بنا‌های مستحکم با معماری متنوع اهمیت فراوان دارد. سنگ دوف مهم‌ترین عنصر به کار رفته در ساخت بنا‌های این شهر است. این سنگ با قابلیت شکل‌پذیری در رنگ‌های مختلف مثل زرد، قرمز، سیاه و خاکستری در دره‌ی آخوریان و مناطق اطراف آن به چشم می‌خورد.

کپی لینک

پایان آنی

شهر باستانی آنی

نابودی آنی از اواخر سده‌ی سیزدهم میلادی آغاز شده است. اما سنگ‌نوشته‌ها و حکاکی‌های موجود گویای آن است که آنی تا اواخر سده‌ی چهاردهم میلادی همچنان پا‌بر‌جا بوده است. همچنین برخی منابع تاریخی از آن حکایت دارند که تا اوایل قرن پانزدهم میلادی هنوز مردمانی در این ناحیه ساکن بوده‌اند. از این تاریخ به بعد، منابع تاریخی اندکی در این خصوص وجود دارد و به همین دلیل نمی‌توان به‌درستی بیان کرد که بر آنی چه گذشته و چگونه به بیابانی از ویرانه‌های فراوان تبدیل شده است.

کپی لینک

نابودسازی فرهنگی

هم‌زمان با نسل‌کشی ارامنه نه‌تنها اموال قربانیان همه غارت شد، بلکه همه کلیسا‌ها و دیر‌ها نیز نابود شدند. این مکان‌ها نه‌تنها مکان‌های مذهبی ارامنه به شمار می‌رفتند بلکه به‌عنوان مراکز علمی و فرهنگی نیز شناخته می‌شدند و به همین دلیل در آن‌ها آثار فرهنگی ارزشمندی وجود داشت که همه غارت شدند و بیش از بیست هزار نسخه کتاب‌های دست‌نویس که قدمتی صد‌ها ساله و گاهی بیش از هزار سال داشتند نیز از میان رفتند.

کپی لینک

آدرس

ترکیه، استان آرارات، ناحیه‌ی شیراک

کپی لینک

مسیر دسترسی

پس از رفتن به ترکیه می‌توانید به‌راحتی خود را به این منطقه برسانید. برای بازدید از شهر و موزه‌ی آن، باید ورودی پرداخت کنید که البته مبلغی اندک است.

شهر باستانی آنی

نویسنده: نیلوفر دوشیری

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات