کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

ساحل سرخرود

سه‌شنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۲
مطالعه 11 دقیقه
غروب در ساحل سرخرود
ساحل سرخرود از جاهای دیدنی محمود آباد در مازندران است و ۱۹ کیلومتری شرق محمود آباد قرار دارد.
تبلیغات
ساحل سرخرود
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۲ تا ۳ ساعت
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • ایران، استان مازندران، شهرستان محمودآباد، شهر سرخرود
غروب در ساحل سرخرود
مشاهده روی نقشه
تفریحات آبی در ساحل سرخرود
قایق‌سواری در ساحل سرخرود
امواج سپید در ساحل سرخرود

ساحل سرخرود از ساحل‌های بکر شهر محمودآباد و از جاهای دیدنی استان مازندران است. در اطراف این ساحل ماسه‌ای زیبا، روستاهای سرسبز و مناطق جنگلی فراوانی وجود دارد که می‌توانید در سفر و بازدید از ساحل سرخرود برای اقامت در آن‌ها برنامه‌ریزی کنید. این ساحل وسیع با طول حدود پنج کیلومتر فرصت خوبی برای پیاده‌روی فراهم می‌آورد و می‌توان در آن مناظر زیبایی از طلوع و غروب آفتاب به ثبت رساند. با کجارو همراه باشید تا با یکی از سواحل زیبای مازندران بیشتر آشنا شوید.

کپی لینک

ساحل سرخرود کجاست؟

پاراگلایدر

منبع: ویکی‌پدیا

ساحل سرخرود از سواحل شمال کشور در شهر سرخرود شهرستان محمودآباد و در شرق دهکده ساحلی چاکسر است. رودخانه هراز بعد از گذر از دره لار در جنوب کوه دماوند، در شهر سرخرود به دریای خزر می‌ریزد. این شهر در فاصله هشت کیلومتری غرب فریدون کنار (۱۵ دقیقه) و ۱۹ کیلومتری شرق محمودآباد (۲۰ دقیقه) قرار دارد.

کپی لینک

فاصله سرخرود تا تهران

ساحل سرخرود در فاصله ۲۲۰ کیلومتری (حدود چهار ساعت) تهران قرار دارد و از پایتخت می‌توان از طریق دو جاده هراز یا فیروزکوه به این شهر سفر کرد. برای دسترسی به ساحل در داخل شهر سرخرود باید به‌سمت میدان معلم و بلوار شهدا بروید و از طریق این بلوار وارد خیابان‌های فرعی همچون هراز غربی (بهار هشت)، جاده شیلات و گلشهر شوید که به ساحل و دریای سرخرود منتهی می‌شوند.

کپی لینک

درباره ساحل سرخرود

قایق سواری در ساحل سرخرود

منبع: بلد

بر اساس برخی داده‌های تاریخی، شهر سرخرود با بیش از ۴۰۰۰ سال قدمت، به قبل از عصر آهن تعلق دارد. در گذشته در جایگاه فعلی این شهر، بستر دریا بود و دو روستا با نام‌های شکرآباد و شیرآباد اطراف تپه‌های قلاکتی و در جنوب تالاب سرخرود قرار داشتند. در طی کاوش‌های باستان‌شناسی آثاری از بقایای قلعه «ماهانه‌سر» در این تپه‌ها کشف شد؛ قلعه‌ای که پایتخت مرعشیان بود و قدمت روستای سرخرود را تایید می‌کند.

در زمان تلسط مرعشیان در قرن هشتم هجری قمری سه خاندان با نام‌های «باوندیان»، «کیائیان جلالی» و «چلاویان» بر مازندران حکومت می‌کردند و پایتخت آن‌ها آمل بود. در سال ۷۹۵ هجری قمری طی حمله «امیر تیمور گورکان»، مرعشیان به قلعه ماهانه‌سر در تپه‌های باستانی قلاکتی در تالاب سرخرود فعلی پناه بردند و دو ماه مقاومت کردند. امیر تیمور گورکان پس از شکست آن‌ها دست به قتل‌عام وسیعی در آمل و ساری زد.

به گفته برخی، نام سرخرود برگرفته از قتل‌عام وسیع امیر تیمور گورکان است. در طی این واقعه «رود هزهز» که امروز آن را با نام رود سرخرود می‌شناسند، از خون سرخ شد و پس از آن آبادی‌های شیرآباد و شکرآباد به این نام شهرت پیدا کردند.

در سفرنامه «الکساندر بوهلر» (Monsieur Alexander Bohler)، معروف به «موسیو بهلر» که در سال ۱۲۹۶ هجری شمسی، در دوران ناصرالدین شاه به ایران آمده بود، درباره علت نام‌گذاری این شهر توضیح دیگری درج شده است. بر طبق این سفرنامه، رود هراز که سرخرود، انشعابی از آن محسوب می‌شود از شمال کوه دماوند سرچشمه می‌گیرد و در مسیر، بر اثر سایش بستر رودخانه گل آلود می‌شود و به‌تدریج رنگی سرخ می‌گیرد؛ ازاین‌رو، ساکنان اطراف نام سرخرود را بر آن گذاشتند:

هراز و سرخه‌رود و ملاکلا هر سه یک سرچشمه دارند که سرچشمه آن‌ها از طرف شمال کوه دماوند است و چند فرسخ از آنجا گذشته منقسم به سه قسمت می‌شود؛ یکی به طرف محمودآباد می‌رود و داخل دریا می‌شود و او را هراز می‌نامند و دیگری به طرف آمل می‌رود و از آمل و سپس از یک فرسخ و نیم از آن شهر گذشته دوباره دو شاخه می‌شود و به دریا می‌ریزند و به سرخه رود و ملاکلا موسومند و دو فرسخ از فری کنار گذشته به مشهد سر می‌رسند و امتداد راه به طرف شمال به شرق و مشرق است.

بر طبق منابع تاریخی «ابن اسفندیار» از خاندانی بزرگ در قرن هشتم به نام «شیرا» یاد کرده است که در آبادی شیرآباد ساکن بودند و با کشتی از رودخانه تا زیر تپه‌های قلاکتی می‌رفتند. این خاندان هنوز هم در سرخرود ساکن هستند و آن‌ها را با نام شیراتبار می‌شناسند.

شهر سرخرود ۱۳ کیلومتر نوار ساحلی دارد که در حدود پنج کیلومتر آن ساحل سرخرود است

بر اساس داستان‌هایی که میان مردم بومی سرخرود رواج دارد، پیش از تسلط مرعشیان و در دروه ساسانیان بندری به نام «دریابار» در این شهر و در کنار محل تپه‌های باستانی فعلی وجود داشت که به دست رومیان به آتش کشیده شد.

در مورد سابقه تاریخی شهر سرخرود نمی‌توان با قطعیت صحبت کرد؛ اما به احتمال بسیار زیاد قدمتی بیشتر از محمودآباد دارد. چارلز فرانسیس مکنزی (Charles Francis MacKenzie) اولين كنسول انگليس در رشت، در کتاب «سفرنامه شمال»، گزارشی از سفر به مازندران و استرآباد درج می‌کند. بر اساس این کتاب می‌توان تراکم جمعیت محمودآباد را با سرخرود در سال ۱۲۳۶ هجری شمسی مقایسه کرد. بر طبق این اسناد در آن زمان محمودآباد ۲۰ خانه و سرخرود ۹۰ خانه مسکونی داشت.

یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های شهر سرخرود، گذر رود هراز از میانه شهر و تقسیم آن به دو قسمت شرقی و غربی است. درست در جایی که این رود به دریا می‌ریزد، ساحل این شهر آغاز می‌شود. شهر سرخرود ۱۳ کیلومتر نوار ساحلی دارد که در حدود پنج کیلومتر آن ساحل سرخرود است. آب رودخانه هراز با مد دریا بالا می‌‌آید و تصویری زیبا برای این شهر پدید می‌آورد.

کپی لینک

بهترین زمان سفر به سرخرود

ساحل سرخرود

منبع: مستر بلیط

شهر ساحلی سرخرود همچون بسیاری از شهرهای دیگر مازندران آب‌وهوایی مرطوب و جلگه‌ای دارد. در تابستان این شهر آب‌وهوایی گرم و شرجی و در زمستان آب و هوایی نسبتا سرد همراه با بارندگی را پشت سر می‌گذارد؛ اما در فصل بهار و از شهریور تا میانه پاییز، آب‌وهوای معتدل و خنک این شهر فرصتی مناسب برای سفر و گشت‌وگذار را فراهم می‌کند.

کپی لینک

امکانات رفاهی و تفریحی ساحل سرخرود

جت اسکی در ساحل سرخرود

منبع: ایسنا، عکاس: نامدار بابایی

یکی از جذابیت‌های ساحل سرخرود وجود فضایی باز و به دور از ساخت‌و‌سازهای غیرقانونی است. در این ساحل ویلاها و ساختمان‌های مشرف به دریا حریم قانونی ۶۰ متر را رعایت کرده‌اند و ساحل وسیعی برای پیاده‌روی پیش روی گردشگران قرار دارد. ساحل سرخرود محیط مناسب و امنی برای شنا دارد و در این فضا پلاژهای متعددی نیز برای رفاه گردشگران فعالیت می‌کنند. این ساحل دارای فضای تفکیک‌شده‌ای برای شنای بانوان و آقایان است.

در بخشی از ساحل سرخرود که به «تورسر» شهرت دارد، یک شرکت بزرگ صید ماهی فعالیت می‌کند. این شرکت تورهای بزرگی را به‌وسیله قایق‌های خود در سطح دریا پهن می‌کند و پس از عملیات صید این تورها توسط تراکتور به ساحل کشیده می‌شوند. تماشای ماهی‌گیری در ساحل سرخرود و ثبت این لحظات با دوربین یکی از جاذبه‌های آن محسوب می‌شود.

در بخشی از ساحل سرخرود، مجسمه قوری‌ قرار دارد که توجه برخی گردشگران را به خود جلب می‌کند. در حاشیه این ساحل رستوران‌ها، کافه‌ها و غذاخوری‌های زیادی فعال هستند که از میان آن‌ها می‌توان به رستوران عالی‌مقام، آشپزخانه سلف ناردون و کافه ساختمان آکس اشاره کرد؛ به همین جهت شما می‌توانید به‌راحتی برای نوشیدن چای یا صرف غذا در ساحل سرخرود برنامه‌ریزی کنید.

در حاشیه ساحل سرخرود نیمکت‌ و آلاچیق‌هایی نیز برای رفاه حال گردشگران در نظر گرفته شده است که بسیاری برای برپایی کمپ از آن‌ها استفاده می‌کنند. در این ساحل همچون سایر ساحل‌های دریای خزر امکان اسب‌سواری نیز وجود دارد و شما می‌توانید با پرداخت هزینه کمی در ساحل از این امکان استفاده کنید و از مناظر طبیعی لذت ببرید.

در ساحل سرخرود تفریحات دیگری نیز همچون قایق‌سواری، جت اسکی و پاراگلایدر وجود دارد که نظر بسیاری از گردشگران علاقه‌مند به تفریحات آبی را جلب می‌کند.

کپی لینک

اقامت در ساحل سرخرود

اقامت در ویلاهای لوکس سرخرود

منبع: مسافرخونه

برای اقامت در ساحل سرخرود گزینه‌های زیادی وجود دارند. در نوار ساحلی سرخرود به‌خصوص در منطقه گلشهر و نزدیک به دریا، ویلاهای لوکس و گران‌قیمتی وجود دارند. اگر مایل باشید هزینه کمتری برای اقامت صرف کنید، می‌توانید به نواحی ساحلی همچون مسکن مهر، خیابان بیست متری یا چاکسر و دهکده ساحلی چاکسر بروید. ویلاهای این مناطق نیز از امکانات رفاهی مناسبی برخوردار هستند. علاوه بر این می‌توانید سوییت یا آپارتمان‌هایی در داخل شهر سرخرود کرایه کنید. درمجموع، هزینه اقامت در بخش‌های جنوبی این شهر پایین‌تر است.

یکی از گزینه‌های جذاب برای اقامت در سرخرود، خانه‌های روستایی مناطق اطراف است. نزدیکی این منطقه به روستاهای دریاسر، معلم کلا، شاه کلا، درویش آباد و افرا سرا این امکان را به گردشگران می‌دهد که اقامتی جذاب در یک خانه روستایی را تجربه کنند.

کپی لینک

جاهای دیدنی اطراف سرخرود

کپی لینک

تالاب سرخرود

  • آدرس: شهر سرخرود، وزرا محله (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله از ساحل سرخرود: سه کیلومتر (۱۰ دقیقه)
تالاب سرخرود

منبع: سیری در ایران

آب‌بندان‌های فریدون کنار، ازباران و سرخرود را با نام تالاب فریدون کنار می‌شناسند که در سال ۱۳۸۱ در کنوانسیون بین‌المللی رامسر به ثبت رسید. تالاب سرخرود یکی از بهترین مقاصد برای پرنده‌نگری محسوب می‌شود که با درختانی کهن محصور شده است. در اطراف این تالاب می‌توان درختانی همچون توسکا، بید و ماز را مشاهده کرد و در حاشیه آن گیاه نی نیز رشد می‌کند. در تالاب سرخرود همچون باقی تالاب‌های خطه شمال کشور، نیلوفرهای آبی رشد می‌کنند و در خرداد و ابتدای تابستان مناظر زیبایی را به وجود می‌آورد.

تالاب سرخرود چهار ماه سال، از ابتدای آذر تا پایان فصل زمستان میزبان پرندگان مهاجر بسیاری از گونه قو‌ی فریادکش، قوی فنلاندی، قوی گنگ، غاز، عقاب دریایی، اردک‌ وحشی و ۱۱ گونه پرستو است. در پایان فصل زمستان با حضور ۱۴,۰۰۰ پرنده، این تالاب از حضور آن‌ها اشباع می‌شود و گاهی می‌توان ۱۰ گونه مختلف را هم‌زمان دید. گردشگران بسیاری با هدف پرنده‌نگری، سفر خود را در فصل زمستان برنامه‌ریزی می‌کنند؛ زمانی که قوها برای گذراندن زمستان، بیش از ۵,۰۰۰ کیلومتر پرواز می‌کنند و از نقاط سردسیر به این تالاب می‌آیند.

بسیاری از گونه‌های وحشی که در تالاب سرخرود دیده می‌شوند، سفر خود را از کشورهای اروپایی و کشورهای سردسیری همچون روسیه آغاز می‌کنند و با عبور از قزاقستان و آذربایجان به ایران وارد می‌شوند. در میان پرندگانی که به این تالاب مهاجرت می‌کنند، می‌توان به تک درنای سیبری نیز اشاره کرد که آن را با نام «امید» می‌شناسند و هر سال تالاب فریدون کنار را برای گذراندن زمستان انتخاب می‌کند. او با از دست دادن همسفر خود درنای «آرزو»، در ۱۴ سال گذشته تنها سفر می‌کرد؛ اما در سال ۱۴۰۱ همسفر ماده بلژیکی با در نظر گرفتن پروتکل‌های محیط زیستی در تالاب فریدون کنار در کنار امید رها شد تا همچون گذشته این سفر را به‌تنهایی سپری نکند.

در جنوب تالاب سرخرود دو تپه باستانی با قدمتی بیش از ۴,۰۰۰سال نیز وجود دارد که از میان آن‌ها سفال‌ها و اشیای ارزشمندی از تمدن‌های کهن یافت شده است.

کپی لینک

جنگل بونده

  • آدرس: جاده محمودآباد به‌سمت آمل، روستای بونده (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله از ساحل سرخرود: ۳۰ کیلومتر (۳۵ دقیقه)
جنگل بونده

منبع: بلد

جنگل بونده از جاهای دیدنی محمودآباد محسوب می‌شود که در روستایی به همین نام قرار دارد. این روستا با مناظری بکر و مشرف به جنگل گردشگران زیادی را به‌سمت خود جذب می‌کند. جنگل بونده نسبت به مناطق جنگلی روستاهای اطراف همچون روستای اهلم، بکرتر باقی مانده است و در فصل‌های شلوغ گردشگری فرصتی مناسب برای کمپ زدن در محیطی دنج، پیاده‌روی و عکاسی محسوب می‌شود. برای برقراری کمپ در این جنگل بهتر است تجهیزات کامل به‌همراه داشته باشید و از رفتن به عمق جنگل خودداری کنید.

جنگل‌های بونده با مساحتی در حدود ۸۰۰ هکتار دارای پوشش گیاهی همچون واس، اوجی، تمشک، سرخاب، شال دم، چماز و پلم و درختان افرا، بلوط، ممرز، توسکا، نارون، راش، للکی، آزاد، لرگ، ون، انجیلی و گردو است. با توجه نزدیکی این جنگل به روستاها می‌توانید در خانه‌های روستایی نیز اقامت کنید و در روشنایی روز از فضای جنگل بهره‌مند شوید.

کپی لینک

پارک ساحلی ملت

  • آدرس: محمودآباد، بین خیابان بسیج و خزر (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله از ساحل سرخرود: ۲۵ کیلومتر (۲۰ دقیقه)
پارک ساحلی ملت

منبع: ایرنا

پارک ساحلی ملت محمودآباد از شهرت خوبی میان گردشگران برخوردار است و با توجه به امکانات رفاهی که دارد، بسیاری آن را به جهت اتراق و گشت‌وگذار کنار ساحل انتخاب می‌کنند. زمین بازی کودکان یکی از امکاناتی است که نظر بسیاری از خانواده‌ها را جلب می‌کند و فرصتی برای تفریح کودکان فراهم می‌آورد. علاوه بر زمین بازی، وجود تفریحات آبی همچون قایق‌سواری و جت اسکی نیز از دیگر مزیت‌های ساحل پارک ملت است. این پارک ساحلی برای ورزش‌هایی همچون والیبال و دو نیز فضایی مناسب دارد.

پارک ساحلی ملت با توجه به فضای سبز وسیع و آلاچیق‌های مشرف به دریا به گردشگران امکان برقراری کمپ می‌دهد. با توجه به وجود چند رستوران در محدوده این پارک، می‌توان برای صرف غذا برنامه‌ریزی کرد. پارک ساحلی ملت با نزدیکی به مرکز خرید الغدیر، از مراکز خرید مازندران، و فروشگاه‌های امامزاده قاسم این فرصت را ایجاد می‌کند تا گردشگران علاوه بر استفاده از فضای ساحل، زمانی را به خرید اختصاص دهند.

تالاب سرخرود

منبع: newspaper.hamshahrionline

شما نیز تجربه‌های خود را از سفر به شهر سرخرود و بازدید از سواحل ماسه‌ای آن با کجارو به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

  • ساحل سرخرود کجاست؟

    ساحل سرخرود از ساحل‌های بکر شهر محمودآباد و از جاهای دیدنی استان مازندران است.

  • بهترین زمان سفر به ساحل سرخرود کدام فصل است؟

    بهار و اوایل پاییز

  • جاهای دیدنی اطراف ساحل سرخرود کدامند؟

    تاللاب سرخرود، پارک ساحلی ملت، جنگل بونده، سد خاکی آبیدر

  • ساحل سرخرود به کدام دوره تاریخی تعلق دارد؟

    بر اساس برخی داده‌های تاریخی، شهر سرخرود با بیش از ۴۰۰۰ سال قدمت، به قبل از عصر آهن تعلق دارد.

نویسنده: شقایق وحیدی

عکس‌های گالری از گوگل‌مپ (عکاسان: احمد زرنگ، وهاب کوثر، بامداد ک، مهدیار ابوسعیدی)

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات