کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

بازارچه پارک لاله

دوشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۴
مطالعه 16 دقیقه
راهروی فروش پوشاک در بازارچه لاله
بازارچه پارک لاله از جاهای دیدنی تهران است و در ضلع غربی پارک لاله قرار دارد.
تبلیغات
بازارچه پارک لاله
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۱ تا ۲ ساعت
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • ایران، استان تهران، تهران، خیابان کارگر شمالی، بین بلوار کشاورز و خیابان دکتر فاطمی، ضلع غربی پارک لاله
راهروی فروش پوشاک در بازارچه لاله
مشاهده روی نقشه
غرفه‌های هنرمندان بازارچه پارک لاله
فروش پوشاک در بازارچه پارک لاله
فروش کتاب روبه‌روی بازارچه خود اشتغالی پارک لاله
فروش زیورآلات در بازارچه پارک لاله
فروش نقاشی روی سفال در بازارچه پارک لاله

بازارچه پارک لاله یکی از پاتوق‌های محبوب تهران است که در میان دانشجویان طرفداران زیادی دارد. این بازاچه بخشی از شهرت خود را مدیون نزدیکی به پارک لاله تهران، غرفه‌های فرهنگی و هنری و محصولات ارزان قیمت است.

اندک فضاهایی در شهرها وجود دارند که در گذر زمان جایگاهی ویژه در خاطره جمعی مردم پیدا می‌کنند. گذر فرهنگ و هنر پارک لاله یا بازاچه پارک لاله میراثی است که امروز در حافظه جمعی اهالی فرهنگ و هنر جایگاهی ویژه دارد و شکل‌گیری فضاهایی مشابه آن زمان زیادی می‌برد. این بازارچه یکی از جاهای دیدنی تهران است که بخشی از غرفه‌های آن محصولات هنری و صنایع دستی و بخشی دیگر خوراکی‌های خوشمزه خانگی ارائه می‌دهند. با ما همراه باشید تا با بازارچه پارک لاله بیشتر آشنا شوید.

کپی لینک

همه آنچه که باید درباره بازارچه پارک لاله بدانید:

کپی لینک

بازارچه پارک لاله کجاست؟

  • آدرس: تهران، خیابان کارگر شمالی، بین بلوار کشاورز و خیابان دکتر فاطمی، ضلع غربی پارک لاله (مشاهده روی نقشه)
بازارچه خود اشتغالی پارک لاله

منبع: خبرگزاری برنا، عکاس: سارا عبدالهی

بازارچه پارک لاله در نزدیکی این پارک و در خیابان کارگر شمالی (محله امیرآباد) قرار دارد. این مکان از شمال با موزه فرش و از جنوب با پارک لاله محدود شده و دارای دو ورودی است که هر دو در خیابان کارگر شمالی قرار دارند. بازارچه پارک لاله در فاصله ۱٫۵ کیلومتری (سه دقیقه) میدان انقلاب قرار گرفته است و هتل لاله که یکی از شناخته‌شده‌ترین هتل‌های پنج ستاره تهران محسوب می‌شود، تنها ۶۰۰ متر (پیاده، پنج دقیقه) با این بازارچه فاصله دارد.

بازارچه پارک لاله دقیقا همجوار با موزه هنرهای معاصر در جنوب و موزه فرش در شمال آنقرار دارد. موزه فرش تهران در فاصله ۳۰۰ متری درب شمالی بازارچه پارک لاله قرار دارد که می‌توان این مسیر را در کمتر از پنچ دقیقه پیاده طی کرد. علاوه بر این، موزه هنرهای معاصر فقط ۴۵۰ متر (پنج دقیقه پیاده‌روی) با این بازارچه فاصله دارد.

کپی لینک

مسیر دسترسی به بازارچه پارک لاله

برای بازدید از بازارچه پارک لاله می‌توانید از سواری و وسایل نقلیه عمومی مثل مترو و اتوبوس‌های بی‌‌آرتی استفاده کنید. با توجه به نزدیکی این مجموعه به مترو، این امکان وجود دارد که شما از طریق خط چهار مترو تهران خود را به ایستگاه انقلاب برسانید و باقی مسیر را تا جلوی درب ورودی بازارچه پارک لاله با ماشین شخصی، تاکسی یا پیاده طی کنید. شما می‌توانید از میدان انقلاب، با پیاده‌روی کوتاه در کمتر از ۲۰ دقیقه خود را به این بازارچه برسانید.

ایستگاه مترو جهاد واقع در خط سه نیز در دو کیلومتری (۱۰ دقیقه) بازارچه پارک لاله قرار دارد. شما می‌توانید این فاصله را نیز به‌صورت پیاده و در مدت ۳۰ دقیقه یا با تاکسی طی کنید.

علاوه بر این، بی‌آر‌تی های میدان آزادی به تهران‌پارس نیز در میدان اتقلاب توقف دارند و از این طریق نیز می‌توانید خود را به نزدیکی بازارچه برسانید.

کپی لینک

بازارچه خوداشتغالی پارک لاله چگونه تاسیس شد؟

گذر فرهنگ و هنر

منبع: خبرگزاری برنا، عکاس: سارا عبدالهی

شهرسازی مدرن در محله امیرآباد با احداث بیمارستان ۵۰۰ تختخوابی امام خمینی (ره) آغاز شد

بازارچه خود اشتغالی پارک لاله، فراز و فرودهای زیادی را پشت سر گذاشته است. این بازارچه در خیابان کارگر شمالی قرار دارد که روزگاری به امیرآباد شهرت داشت. پیشینه محله امیرآباد به دوران قاجار بازمی‌گردد. امیرکبیر، صدراعظم ناصرالدین شاه این منطقه را به‌واسطه آب و هوای دلچسپ پسندید و در بخشی از محله امیرآباد که جلالیه نام داشت، باغ و عمارت بزرگی برای خود احداث کرد. اقدامات امیرکبیر در این منطقه، همچون حفر قنات‌های متعدد، منجر به آبادانی و رونق آن شد. اعتماد السلطنه، وزیر چاپ و نشر دوره قاجار در شرح خاطرات خود از محله امیرآباد می‌نویسد:

امیر در این قریه، علاوه بر احیای اراضی و ایجاد قنات‌های متعدد، باغ و عمارتی معتبر نیز احداث کرد و به‌واسطه آب و هوای مطبوع‌تر آن نسبت به دیگر مناطق تهران، اغلب برای استراحت به آنجا می‌رفت.

شهرسازی مدرن در منطقه امیرآباد با ساخت بیمارستان ۵۰۰ تختخوابی پهلوی آغاز شد که امروز به بیمارستان امام خمینی (ره) شهرت دارد. این بیمارستان امروز در جنوب محله امیرآباد قرار گرفته است. در سال ۱۳۱۳ شمسی با احداث دانشگاه تهران، این منطقه مورد توجه بیشتری قرار گرفت و پارک فرح که امروز به با نام پارک لاله شناخته می‌شود، بعد از ساخته شدن دانشگاه تهران در سال ۱۳۴۵ به این منطقه اضافه شد. این پارک تا پیش از آن به باغ جلالیه مشهور بود و ارتش از آن برای سوارکاری و رژه نظامی استفاده می‌کرد. بعد از انقلاب ۱۳۵۷ به‌واسطه تظاهرات سیاسی دانشجویان دانشگاه تهران با شعار حمایت از کارگران، نام مهم‌ترین خیابان این محله به کارگر تغییر کرد.

در طرح جامع تهران، بخش‌هایی از خیابان انقلاب تا خیابان فاطمی و حدفاصل خیابان کارگر تا ولیعصر را با عنوان «پهنه فعالیت مدرن» معرفی کرده‌اند. بی‌شک این انتخاب یادآور مراکز فرهنگی مجاور پارک لاله، همچون موزه هنرهای معاصر، موزه فرش و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است.

با توسعه و گسترش شهر تهران و ساخت دانشگاه تهران، فضاهای جمعی مجاور این دانشگاه نیز مورد استقبال قرار گرفتند؛ از این‌رو، در شمال مکان فعلی موزه هنرهای معاصر فضایی با نام «گذر فرهنگ و هنر» شکل گرفت که محل برگزاری جلسات نقد و بررسی آثار هنری و نشست‌های فرهنگی و اجتماعی بود. در ۲۲ بهمن ۱۳۵۶ دو موزه فرش و هنرهای معاصر در نزدیکی همین گذر فرهنگی ساخته شد تا این منطقه را به پاتوقی برای هنرمندان و روشنفکران بدل سازد.

تاسیس بازارچه خود اشتغالی پارک لاله

منبع: نامشخص

بعد از انقلاب و به پایان رسیدن دوره جنگ فضاهای فرهنگی بعد از رکودی طولانی در دهه هفتاد اندکی رونق پیدا کردند.

در سال ۱۳۶۷ در گذر فرهنگ و هنر غرفه‌هایی ایجاد شد تا هنرمندان جوان بتوانند آثار هنری خود را در بازه‌های سه ماهه به نمایش و فروش بگذارند. بسیاری از هنرمندان، انجمن‌های هنری خود را به‌صورت سازمان‌هایی مردم‌نهاد (NGO) زیر نظر وزارت کشور به ثبت رساندند. بازارچه پارک لاله تا سال ۱۳۸۰ از نظم نسبتا خوبی برخوردار بود و اکثر غرفه‌های آن نیز به آثار هنری اختصاص داشتند. در این سال وزارت کار مسئولیت این مجموعه را به هنرمندان واگذار کرد.

در سال ۱۳۷۶ در گذر فرهنگ و هنر غرفه‌هایی ایجاد شد تا هنرمندان جوان آثار خود را برای فروش به نمایش بگذارند

مالکیت حقوقی محوطه‌ای که بازارچه در آن قرار دارد، متعلق به موزه هنرهای معاصر است؛ محوطه‌ای که پس از انقلاب نیز برای توسعه این موزه و حفظ آثار و گنجینه‌های آن در نظر گرفته شده بود. با سلب مالکیت وزارت کشور از بازارچه خود اشتغالی پارک لاله، موزه هنرهای معاصر به‌دنبال بازگرداندن این فضا به موزه است. متاسفانه در طی سال‌های گذشته بدون در نظر گرفتن این فضای جمعی خاطره‌انگیز تلاش‌های بسیاری برای تخریب آن رخ داده؛ اما هر بار با مقاومت هنرمندان و غرفه‌داران قدیمی متوقف شده است.

متاسفانه شهرداری در طول سال‌های گذشته با محدود کردن امکانات اولیه‌ای همچون آب و برق سعی دارد، بسیاری از هنرمندان قدیمی ساکن بازارچه را مجبور به ترک کند. در طول این مدت بسیاری از غرفه‌داران قدیمی با سخت شدن شرایط این فضا را ترک کردند و غرفه‌های زیادی به‌صورت متروک باقی مانده است؛ اما همچنان این فضا محبوبیت و جایگاه خود را میان علاقه‌مندان دارد.

کپی لینک

غرفه‌های بازارچه پارک لاله

اسباب بازی فروشی قدیمی بازارچه پارک لاله

منبع: memari.online

بازارچه پارک لاله تهران، فضایی است که زندگی در آن جریان دارد. این فضا با وجود برخی آشفتگی‌های ظاهری، امکان جمع شدن گروه‌های مختلف اجتماعی را فراهم می‌کند. پنجشنبه‌ها غروب وقتی از خیابان کارگر به‌سمت درب ورودی بازارچه حرکت می‌کنید، کم‌کم بساط هنرمندان جوانی را می‌بینید که آثار هنری خود را برای فروش به نمایش گذاشته‌اند؛ در میان آن‌ها می‌توانید آباژورهای سنگی، شمع‌های دست‌ساز، مجسمه‌های سیمی و گردنبند‌های چوبی زیبایی پیدا کنید. اگر کمی خوش‌شانس باشید، به تک‌نوازی هنرمندی جوان در کنار نرده‌های موزه‌ هنرهای معاصر برخواهید خورد؛ هرچند گاهی با گروهی از نوازندگان روبه‌رو خواهید شد.

در گوشه و کنار مسیر منتهی به بازارچه پارک لاله در خیابان کارگر دکه‌های کوچکی هم وجود دارند که خوراکی‌های مختلفی مثل سمبوسه، بلال، سوسیس و سیب‌زمینی تنوری می‌فروشند. بعضی‌ها هم دقیقا روبه‌روی درب ورودی بازارچه لاله بساط می‌کنند.

فروش عود و آباژورهای سنگی در محدوده بازارچه لاله

منبع: خبرگزاری برنا، عکاس: سارا عبدالهی

در بازارچه پارک لاله انواع خوراکی‌های خانگی همچون کوکو، آش، لوبیا و کتلت سرو می‌‌شود

درست بعد از به پایان رسیدن نرده‌های موزه هنرهای معاصر، با اولین درب بازارچه پارک لاله مواجه می‌شوید؛ همان روبه‌روی درب اصلی، بوی زغال و عطر بلال کبابی می‌تواند وسوسه‌کننده باشد. اگر بعد از ورود به این بازارچه مسیر خود را مستقیم ادامه بدهید، با عبور از چند غرفه لباس‌فروشی به مجموعه‌ای از غذاخوری‌ها می‌رسید. روبه‌روی این غرفه‌ها فضایی برای نشستن در نظر گرفته شده است. در این فضا خوراکی‌های خانگی همچون آش، لوبیا، کوکو، کتلت، سمبوسه و برخی غذاهای محلی مانند کشک بادمجان و میرزا قاسمی و در کنار آن‌ها چای، بستنی و فالوده (در فصل گرم) سرو می‌شود.

بازارچه پارک لاله سه راهروی اصلی دارد که در هر دو سمت آن‌ها غرفه‌های متنوعی در انتظار شما هستند. در ابتدای راهروی اول غرفه اسباب‌بازی فروشی کوچکی وجود دارد که از قدیمی‌ترین غرفه‌های بازارچه محسوب می‌شود. کمی جلوتر، مجسمه کانگورویی در بین راه قرار گرفته است که این روزها کمتر به آن توجه می‌شود و رنگ و لعاب قدیمی خود را ندارد؛ اما در گذشته بچه‌های زیادی با آن عکس گرفته‌اند یا در دل همین مجسمه نشسته‌اند. دقیقا روبه‌روی این کانگورو، عطر باقالی پخته و لبوی شیرین فضا را پر می‌کند.

غرفه‌های هنرمندان بازارچه پارک لاله

منبع: خبرگزاری برنا، عکاس: سارا عبدالهی

در راهروی اول بازارچه پارک لاله غرفه صنایع دستی را می‌بینید که محصولات خاتم‌ کاری اصفهان، تابلوهای زینتی و صفحه شطرنج می‌فروشد. کمی بالاتر که بروید با عبور از چند غرفه فروش لباس و سمبوسه خانگی به چایخانه معروف این بازارچه خواهید رسید؛ تصویر غرفه‌دار قدیمی آن در قاب عکسی بالای پنجره خودنمایی می‌کند. در فضای روبه‌روی این غرفه چند میز و نیمکت قرار دارد که معمولا افراد برای صرف چای در آنجا توقف کوتاهی می‌کنند. در نزدیکی این چای‌فروشی و نزدیک به درب دوم بازارچه پارک لاله (نزدیک به موزه فرش)، می‌توانید مغازه‌ای را پیدا کنید که کلوچه‌ فومن، شیرینی زنجبیلی و کیک یزدی خوشمزه‌ای پخت می‌کند و خوردن آن‌ها در کنار چای خالی از لطف نیست.

در راهروی دوم بازارچه پارک لاله می‌توانید در کنار پوشاک الیاف طبیعی که در برخی غرفه‌ها به فروش می‌روسند، از تماشای آثار هنرمندان خوش‌نویس و نقاش بهره‌مند شوید. در برخی غرفه‌های این راهرو نیز می‌توانید کیف‌های دست‌دوز چرمی، ظروف سفالی و گردبندهای چوبی پیدا کنید.

در راهروی سوم اکثر مغازه‌ها، لباس می‌فروشند. از آنجایی که فضای داخلی غرفه‌ها کوچک است و ویترین برای نمایش اجناس خود ندارند، لباس‌ها را روی رگال‌هایی بیرون از فضای غرفه‌ها آویزان می‌کنند. در گذشته بیشتر بافتنی‌ها و لباس‌هایی که در این بخش ارائه می‌شدند، دست‌دوز بودند؛ اما امروزه در این بخش بیشتر پوشاک آماده، ارائه می‌شود.

فروش پوشاک در بازارچه پارک لاله

منبع: خبرگزاری برنا، عکاس: سارا عبدالهی

در چند سال اخیر در فضای سنتی بازارچه پارک لاله دو کافه به نام‌های ایستگاه و لاله نیز تاسیس شده‌اند که خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های متنوعی سرو می‌کنند. کافه لاله در نزدیکی درب ورودی اول قرار دارد و ایوانی کوچک و مشرف به محوطه موزه هنرهای معاصر و پارک دارد که در روزهای آفتابی نوشیدن چای را دلچسب‌تر می‌کند.

غرفه‌ای که امروز کافه لاله در آن فعالیت می‌کند، سال‌ها آلبوم موسیقی می‌فروخت و فردی که امروز این کافه را مدیریت می‌کند، فروشنده همین غرفه بود. کسانی که از قدیم به بازارچه رفت‌و‌آمد داشتند، باید صدای موسیقی که از این غرفه پخش می‌شد را به یاد بیاورند.

کافه ایستگاه نیز در نزدیکی درب خروجی دوم قرار گرفته است و روبه‌روی آن تعدای میز و صندلی برای نشستن در فضای باز وجود دارد.

در گوشه و کنار بازارچه پارک لاله غرفه‌های کوچکی نیز وجود دارد که خدماتی همچون خیاطی، تعمیر کفش و تعمیر لوازم برقی را ارائه می‌دهد. این بازارچه با وجود تمام محدودیت‌ها، فضایی صمیمانه و خودمانی دارد که می‌تواند نوشیدن یک چای را دلچسپ کند. محصولات و خوراکی‌های خانگی این مجموعه با قیمت بسیار مناسبی ارائه می‌شوند؛ به همین دلیل بازارچه به پاتوق بسیاری خوبی برای دانشجویان و علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر بدل شده است.

فروش کتاب روبه‌روی بازارچه خود اشتغالی پارک لاله
راهروی فروش پوشاک در بازارچه لاله
فروش زیورآلات در بازارچه پارک لاله
فروش نقاشی روی سفال در بازارچه پارک لاله

منبع: خبرگزاری برنا، عکاس: سارا عبدالهی

کپی لینک

شرایط بازدید از بازارچه پارک لاله

بازارچه پارک لاله هم روزه به‌غیر از جمعه‌ها از ساعت ۱۱:۰۰ تا ۲۲:۰۰ پذیرای مراجعه‌کنندگان است. در روزهای جمعه فعالیت این مجموعه از ساعت ۱۶:۰۰ آغاز می‌شود.

کپی لینک

دیدنی‌های اطراف بازارچه پارک لاله

کپی لینک

پارک لاله

  • آدرس: شمال شرقی تقاطع خیابان کارگر و بلوار کشاورز (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله از بازارچه پارک لاله: ۳۰۰ متر (حدود چهار دقیقه پیاده)
2023-1-a285d675-71eb-4a68-bd2b-f56d260dbbc3

منبع: apochi.com

پارک لاله یکی از معروف‌ترین پارک های تهران است که با توجه به امکانات و وسعت خود می‌تواند گروه‌های مختلفی از مردم را جذب کند. این پارک، گونه‌های گیاهی مختلفی همچون کاج، چنار و اقاقیا را در خود جای داده است. در فضای پارک لاله می‌توان مجسمه افراد معروفی همچون خیام، ابوریحان بیرونی و فردوسی را نیز دید. این پارک به‌واسطه نزدیکی به دو دانشگاه مهم تهران و امیرکبیر پاتوق بسیاری از دانشجویان محسوب می‌شود.

پارک لاله با وجود مرکز فرهنگی هنری تئاتر کودک، سه زمین بازی برای کودکان و فضاهای اختصاصی برای فوتبال، اسکیت و شطرنج، فضایی جذاب و سالمی برای بسیاری خانواده‌ها ایجاد کرده است. بسیاری از ورزشکاران علاقه‌مند به پیاده‌روی، دو، والیبال و بدمیتون و ورزش‌های جدیدی همچون اسلگ آخر هفته‌های خود را در این پارک سپری می‌کنند. علاوه بر این وجود فضای سبز وسیع و نیمکت‌های متعدد امکان خوبی را برای پیک‌نیک در تعطیلات فراهم آورده است.

باغ ژاپنی یکی از بخش‌های جذاب پارک لاله است که آب‌نماهای سنگی دارد. در این بخش حوضچه‌های کوچک و پل‌های سنگی زیبای طراحی شده است. پارک لاله تهران در سال ۱۳۴۵ به دستور فرح و توسط معمار معروف فرانسوی به نام «ژوفه» طراحی و ساخته شد. این مجموعه تا پیش از تاسیس این پارک به باغ جلالیه شهرت داشت.

کپی لینک

موزه هنرهای معاصر

  • آدرس: خیابان کارگر شمالی، حد فاصل بلوار کشاورز تا خیابان فاطمی (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله از بازارچه پارک لاله: ۴۵۰ متر (کمتر از پنج دقیقه پیاده)
موزه هنرهای معاصر

منبع: apochi.com

موزه هنرهای معاصر تهران گنجینه ارزشمندی از آثار هنری مدرن ایران و جهان است. بیش از ۳٬۰۰۰ اثر در گنجینه دائمی موزه وجود دارد که در طی سال‌های گذشته در دوره‌های مختلف برخی از این آثار به نمایش گذاشته شده‌اند. از جمله آثار ارزشمندی که در این موزه نگهداری می‌شود، می‌توان به آثار پیکاسو، وارهول، پولاک، گوگن، رنوار، جاکومتی و آثار هنرمندان معاصر و نوگرای ایرانی اشاره کرد.

ساختمان موزه هنرهای معاصر تهران توسط معمار سرشناس ایرانی کامران دیبا طراحی شده است. معماری منحصربه‌فرد این بنا که در فرمی مدرن خودنمایی می‌کند، از بادگیرهای کویر ایران الهام گرفته شده است. علاوه بر این در طراحی موزه هنرهای معاصر می‌توانید خصیصه‌هایی از معماری سنتی ایران همچون هشتی، چهارسو و گذرگاه را نیز مشاهده کنید.

در فضای بیرونی موزه هنرهای معاصر تهران می‌توانید مجسمه‌های پرویز تناولی یکی از تاثیرگذارترین مجسمه‌سازان ایرانی را به تماشا بنشینید. در درون فضای این موزه مسیری مارپیچ به‌صورت چرخشی وجود دارد که افراد را با شیبی ملایم به‌سمت گالری‌های موزه هدایت می‌کند.

کپی لینک

موزه فرش

  • آدرس: جنوب شرقی تقاطع خیابان فاطمی و کارگر (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله از بازارچه پارک لاله: ۳۰۰ متر (کمتر از پنج دقیقه پیاده)
موزه فرش

منبع: apochi.com

موزه فرش ایران با طراحی معمار مطرح ایرانی «عبدالعزیز فرمانفرمائیان» در ۱۳۵۶ تاسیس و افتتاح شد. فرمانفرمائیان در سال ۱۳۳۰ از دانشگاه هنرهای زیبای پاریس فارغ‌التحصیل شد و به ایران بازگشت. فرمانفرمائیان در زمانه‌ای که پروژه‌های معماری به شرکت‌های خارجی سپرده می‌شد، معماری بناهای متعددی همچون استادیوم ۱۰۰ هزار نفری آزادی و مسجد دانشگاه تهران را به عهده گرفت.

فرمانفرمائیان در طراحی موزه فرش ایران از فرم دارهای قالی الهام گرفته است. این موزه گنجینه‌ای بسیار غنی از فرش‌ های قدیمی ایرانی دارد. ریزبافت‌ترین فرش‌های موزه نیز متعلق به کارگاه «عمو اوغلی» است که در زمان پهلوی فعالیت می‌کرد. برخی از نمونه کارهای این کارگاه در موزه سعدآباد و نیاوران نگهداری می‌شوند. برخی از فرش‌ها نیز که بافت بسیار سنگین و مرغوب دارند، به شهر‌های کردستان همچون سنندج، بيجار، كاكابر و سنقر تعلق دارند.

موزه فرش دارای دو تالار است که جهت نمایش انواع گلیم، قالی و فرش مورد استفاده قرار می‌گیرد. تالار اصلی و دائمی موزه در طبقه همکف ساختمان قرار دارد و ۱۵۰ قالی در این تالار به نمایش گذاشته شده است. از مجموعه این ۱۵۰ قالی تعداد ۱۳۵ عدد از آن‌ها شاهکارهایی از شهرهای مختلف ایران مانند اصفهان، تبریز، کاشان، کرمان، خراسان و کردستان هستند. تالار فوقانی به برگزاری نمایشگاه‌های موقت اختصاص پیدا کرده است.

برای بازدید از موزه فرش می‌توانید همه‌روزه به‌جز دوشنبه‌ و ایام سوگواری، ساعت ۹ تا ۱۸ مراجعه کنید.

کپی لینک

بلوار کشاورز

  • آدرس: تهران، غرب میدان ولیعصر تا خیابان دکتر قریب (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله از بازارچه پارک لاله: ۶۰۰ متر (پیاده کمتر از ۱۰ دقیقه)
بلوار کشاورز

منبع: خبرگزاری برنا

بلوار کشاورز یکی از معروف‌ ترین خیابان‌ های تهران است که از میدان ولیعصر آغاز می‌شود، تا خیابان دکتر قریب امتداد می‌یابد و در مسیر خود از شرق به غرب با خیابان‌های فلسطین، حجاب، وصال شیرازی، قدس، ۱۶ آذر، کارگر و جمالزاده تقاطع دارد. این بلوار قدیمی که در گذشته به نام بلوار الیزابت دوم شناخته می‌شد، حدود دو کیلومتر طول دارد. بلوار کشاورز در دوره اول پهلوی و در سال ۱۳۳۸ ساخته شد.

بلوار کشاورز با درختانی بلند و قدیمی و رودخانه‌ای که از میان آن عبور می‌کند، یکی از جاهای دیدنی تهران است. بسیاری از مردم در طول روز زمانی را به استراحت یا پیاده‌روی و نشستن در نیمکت‌های این بلوار اختصاص می‌دهند. نهر عبوری از میان بلوار کشاورز که به نهر کرج شهرت دارد، به جهت تاریخی جایگاهی ویژه‌ای دارد و روزگاری وظیفه تامین آب آشامیدنی شهر تهران را به عهده داشته است. این نهر که از رودخانه کرج جدا می‌شود، در گذشته به‌سمت اراضی بهجت‌آباد و دارالخلافه تهران امتداد پیدا می‌کرد.

بلوار کشاورز در ۲۸ شهریور ۱۳۹۴ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید. این بلوار تاریخی توسط معمار مطرح ایرانی «سرفراز غزنی» طراحی شده است.

بازارچه خود اشتغالی پارک لاله

منبع: خبرگزاری برنا، عکاس: سارا عبدالهی

شما نیز تجربه‌های خود از گشت‌وگذار در بازارچه پارک لاله را با کجارو به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

  • بازارچه پارک لاله کجاست؟

    «گذر فرهنگ و هنر» یا «بازارچه خوداشتغالی» پارک لاله یکی از پاتوق‌های دوست داشتنی اهالی فرهنگ و هنر در شهر تهران است.

  • بازارچه خوداشتغالی پارک لاله چه سالی تاسیس شد؟

    ۱۳۶۷

  • در بازارچه پاک لاله چه کالاهایی فروخته می‌شود؟

    صنایع دستی، خوراکی و پوشاک

  • کدام جاهای دیدنی تهران در اطراف بازارچه پارک لاله قرار دارند؟

    پارک لاله، موزه هنرهای معاصر، موزه فرش و بلوار کشاورز

نویسنده: شقایق وحیدی

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات