کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

روستای زرین دشت

یک‌شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۴
مطالعه 8 دقیقه
چشم‌اندازی از روستای زرین دشت
روستای زرین دشت از جاهای دیدنی فیروزکوه در استان تهران است و در ۴۰ کیلومتری فیروزکوه و ۱۲۰ کیلومتری تهران قرار دارد.
تبلیغات
روستای زرین دشت
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: نصف روز
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • ایران، استان تهران، شهرستان فیروزکوه، ۴۰ کیلومتری جنوب غرب شهر فیروزکوه
چشم‌اندازی از روستای زرین دشت
مشاهده روی نقشه
مسیر ریلی در روستای زرین دشت
طبیعت سرسبز در روستای زرین دشت

با افزایش روزافزون جمعیت، ترافیک شهری و آلودگی هوا در شهرهای بزرگ، افراد شهرنشین برای گردش به مکان‌هایی نیاز دارند که از زندگی شهری و دغدغه‌های آن دور شوند؛ جایی که از طبیعت آرام آن لذت ببرند و در هوای پاک به تماشای آسمان بنشینند. پایتخت‌نشینان نیز با وجود فراوانی امکانات رفاهی و تفریحی داخل شهر، به‌دنبال جاذبه‌های گردشگری در مناطق دنج و آرام اطراف شهر هستند.

از دیدنی‌های اطراف تهران می‌توان از روستاهایی نام برد که با وجود طبیعت سرسبز و هوای پاکیزه، گزینه مناسبی برای سفرهای یک‌روزه و گذران وقت در تعطیلات آخر هفته به شمار می‌رود. یکی از این روستاها که در فاصله کمی از تهران قرار دارد، «روستای زرین دشت» فیروزکوه است که در میان کوه‌های البرز قرار دارد و از آب رودخانه حبله رود بهره می‌برد. جاذبه‌های طبیعی این روستا از مقاصد تماشایی برای طبیعت‌گردی و جاهای دیدنی فیروزکوه است و پذیرای گردشگران بسیاری در فصل‌های گرم سال است.

کپی لینک

درباره روستای زرین دشت بیشتر بدانید:

کپی لینک

روستای زرین دشت کجاست؟

  • آدرس: استان تهران، شهرستان فیروزکوه، ۴۰ کیلومتری جنوب غرب شهر فیروزکوه (مشاهده روی نقشه)
روستای زرین دشت فیروزکوه

منبع عکس: google map، عکاس: majid pirous

روستای زرین دشت روستایی بسیار زیبا از توابع شهرستان فیروزکوه و یکی از دیدنی‌ های اطراف تهران است که در ۴۰ کیلومتری جنوب فیروزکوه و حدود ۱۲۰ کیلومتری شرق پایتخت قرار دارد. این روستا در دشت زیبایی میان کوه‌های البرز واقع شده است و از آب رودخانه حبله رود بهره می‌برد.

کپی لینک

مسیر دسترسی به روستای زرین دشت

  • خودروی شخصی: برای دسترسی به روستای زرین دشت از تهران، از طریق بزرگراه یاسینی در شرق تهران وارد آزادراه تهران - پردیس شوید و سپس مسیر جاده فیروزکوه را در پیش بگیرید؛ با گذر از شهرهای دماوند، آبسرد، جابان و سربندان، در سمت راست جاده تابلوی «زرین دشت» را مشاهده می‌کنید. وارد این جاده فرعی شوید؛ ابتدا به روستای انزها و سپس روستای مزداران می‌رسید. جاده فرعی زرین دشت پس از مزداران به روستای زرین دشت منتهی می‌شود.
  • قطار: مسیر دسترسی دیگر به روستای زرین دشت استفاده از قطار تهران - ساری است که ایستگاهی در روستای زرین دشت دارد. این قطار در فاصله بین ایستگاه‌های تهران، ری، قرچک، باقرآباد، ورامین، پیشوا، ابردژ، گرمسار، بن‌کوه، کبوتر دره، سیمین‌دشت، زرین دشت، مهاباد، فیروزکوه، گدوک، دوگل، ورسک، سرخ‌آباد، سوادکوه، پل سفید، زیرآب، شیرگاه، قائم شهر، گونی‌بافی و ساری در حرکت است.
کپی لینک

درباره روستای زرین دشت

روستای زرین دشت دماوند

منبع عکس: purson.ir، عکاس: ناشناس

روستای زرین دشت یکی از مناطق زیبا، آباد و سرسبز شهرستان فیروزکوه است که در میان کوه‌های البرز با ارتفاعی حدود ۱,۶۴۰ متر از سطح دریا قرار دارد. این منطقه دارای چهار بخش با نام‌های انزها، مزداران، آتشان و دهگردان است که هریک نمادی از زیبایی‌های خلقت است. روستای مزداران مرکزیت این بخش‌ها را بر عهده دارد. زرین‌دشت به‌علت هوای پاک، طبیعت سرسبز، جاذبه‌های طبیعی و آرامش حاکم بر روستا، مورد استقبال گردشگران بسیاری برای طبیعت‌گردی در فصل‌های گرم قرار گرفته است.

روستای زرین دشت فیروزکوه در منطقه‌ای کوهستانی واقع شده است؛ زمستان‌های سرد و تابستان‌های خنکی دارد. میانگین بارش سالانه مناسب، موجب سرسبزی و رویش گیاهان مختلفی در ارتفاعات و نقاط مختلف این منطقه شده است؛ از این‌رو درختان میوه بسیاری در روستا به چشم می‌خورد. کشاورزان و مردم بومی روستا از طریق فروش محصولات خود نظیر میوه‌های آلبالو، توت، گیلاس،گردو و انار امرار معاش می‌کنند.

اهالی زرین دشت بسیاری از آداب و رسوم قدیمی را حفظ کرده‌اند. یکی از آداب این روستا، برپایی مراسم تعزیه‌خوانی، سینه‌زنی و دسته‌روی است که در ایام محرم اجرا می‌شود. این مراسم ارزش بسیاری برای مردم روستای زرین دشت دارد؛ به‌طوری که اکثر جوانانی که از این روستا به شهرها مهاجرت کرده‌اند، در ایام محرم به‌ویژه روزهای تاسوعا و عاشورا برای شرکت در مراسم تعزیه و عزاداری به روستا بازمی‌گردند.

کپی لینک

دیدنی‌های روستای زرین دشت

کپی لینک

چشمه آب معدنی خمده

  • آدرس: ۱۵ کیلومتری شمال شرق زرین‌دشت، بعد از پل رودخانه حبله‌رود، روستای خمده (مشاهده روی نقشه)
چشمه آب معدنی خمده زرین دشت یا استخر خمبوبه

منبع عکس: blog.rahbal.com، عکاس: ناشناس

«چشمه آب معدنی خمده» یکی از جاهای دیدنی فیروزکوه در روستای خُمِده است. آب این چشمه از دل کوه سرازیر و در استخری بزرگ و طبیعی جمع می‌شود. استخر طبیعی خمده به «استخر آب معدنی خمبوبه» یا «بی خامبو» نیز شهرت دارد و از بهترین جاذبه‌های گردشگری خمده در فصل بهار و تابستان به شمار می‌رود. در تشکیل این استخر از هیچ‌گونه مواد و مصالح غیر طبیعی استفاده نشده و تمام عناصر تشکیل‌دهنده آن طبیعی است.

آب استخر خمبوبه حتی در روزهای گرم تابستان نیز خنک است؛ این آب قابل آشامیدن نیست. اطراف استخر سنگ‌چین شده است و وجود دیواره‌های بلند، امکان استفاده بانوان از آب این استخر را فراهم می‌کند. نوبت‌های متناوب برای استفاده بانوان و آقایان در نظر گرفته شده است. امکانات چشمه به یک سرویس بهداشتی و بخش انتظامات محدود می‌شود.

اهالی روستا و مردم محلی، به خواص درمانی آب استخر برای امراض پوستی و مفصلی باور دارند؛ از گذشته در فصول گرم سال، چند بار در آب این استخر شنا می‌کردند و شفافیت پوست اهالی را از برکت خواص درمانی آب چشمه می‌دانند. آبتنی در آب این چشمه، در رفع خستگی و آرامش انسان تاثیر بسزایی دارد.

کپی لینک

چشمه دریابک

چشمه دریابک زرین دشت

منبع عکس: seeiran.ir، عکاس: ناشناس

چشمه دریابک از دل کوه به قسمتی از دامنه کوه و سپس به حوضچه‌ای سرازیر می‌شود که آب آن همواره زلال و گوارا و حتی در تابستان نیز بسیار خنک است. آب چشمه دریابک پس از طی مسیر به باغ‌های اطراف سرازیر می‌شود و آن‌ها را سیراب می‌کند. این چشمه دارای خاصیت‌های فراوانی مانند درمان بیماری‌های پوستی است.

هوای خنک، طبیعت بکر و باغ‌های سرسبز اطراف دریاچه دریابک طبیعت‌دوستان بسیاری را جذب می‌کند. در اطراف چشمه، نیستان زیبایی وجود دارد که گردشگران در تابستان زیر درختان تنومند و کهن‌سال آن استراحت و برای چند ساعتی، خستگی زندگی شهری را از تن خود دور می‌کنند. چشمه دریابک از جاهای دیدنی فیروزکوه به شمار می‌رود.

کپی لینک

رودخانه حبله رود

  • مسیر رود: کوه‌های شمال شرقی فیروزکوه تا ۴۶ کیلومتری جنوب شرقی گرمسار (مشاهده روی نقشه)
رودخانه حبله رود 

منبع عکس: doctv.ir، عکاس: ناشناس

«رودخانه حبله رود» با طول ۲۴۰ کیلومتر یکی از رودخانه های اطراف تهران و دیدنی‌های زرین دشت است که بسیاری از گردشگران برای بازدید از این رودخانه و اتراق در ساحل آن به این روستا سفر می‌کنند. این رودخانه از کوه‌های البرز در شمال شرقی فیروزکوه سرچشمه می‌گیرد و در طول مسیر رودهای کوچک نظیر گور سفید، نمرود، ساواشی، دلیچای، آب کبوتر دره و... به آن می‌پیوندد؛ قسمت بالای رودخانه از سرچشمه تا محل تلاقی با ساواشی، گور سفید نام دارد و حدود ۳۶ کیلومتر است. پس از پیوستن به رود نمرود در حوالی دهستان حبلرود با نام حبله رود خوانده می‌شود.

حبله رود در گرمسار به شاخه‌های متعددی تقسیم و برای آبیاری زمین‌ها استفاده می‌شود. بخشی از رودخانه نیز تغییر مسیر می‌دهد و در انتهای مسیر در ۴۶ کیلومتری جنوب شرقی گرمسار در استان سمنان به رود گلو می‌پیوندد و پس از تلاقی با چند رود وارد حاشیه کویر می‌شود و در ریگزارهای کویر گرمسار فرو می‌رود. آب حبله رود در ابتدای مسیر شیرین است؛ با پیوستن رودهای متعدد و عبور از سازندهای شیمیایی گچ‌دار و نمک‌دار، آب رودخانه شور و نامناسب می‌شود.

حبله رود در مسیر خود از تمام بخش‌های زرین دشت همچون روستاهای انزها، آتشان، مزداران و دهگردان عبور می‌کند و مناظر سرسبز و زیبایی را پدید می‌آورد. با شروع فصل بهار دامنه‌های سرسبز اطراف این رود از گل‌های وحشی و گیاهان معطر دارویی پوشیده می‌شود و فضاهای مناسبی برای پیک‌نیک و گشت‌وگذار در طبیعت ایجاد می‌کند.

کپی لینک

بهترین زمان بازدید از روستای زرین دشت

روستای زرین دشت فیروزکوه

منبع عکس: rentija.com، عکاس: ناشناس

روستای زرین دشت با وجود جاذبه‌های گردشگری طبیعی، هوای پاک و مناظر سرسبز یکی از دیدنی‌های اطراف تهران است که گردشگران زیادی برای بازدید از آن رهسپار فیروزکوه می‌شوند. این روستا در منطقه‌ای کوهستانی در دامنه کوه‌های البرز واقع شده است و هوای خنک و مطبوعی در فصل‌های گرم سال دارد؛ ازاین‌رو، بهترین زمان بازدید از زرین دشت و جاذبه‌های گردشگری آن، فصل بهار و تابستان است.

نوروز فرصت مناسبی برای گردش یک یا چندروزه در این روستا به شمار می‌رود؛ چراکه سرسبزی طبیعت و شکوفاشدن گل‌های وحشی در فصل بهار، زیبایی این منطقه را دوچندان می‌کند. این روستا در اوایل پاییز با مناظر زیبا و رنگارنگ خود، سوژه‌های مناسبی برای علاقه‌مندان به عکاسی ایجاد می‌کند. اواخر فصل پاییز و فصل زمستان به‌هیچ‌وجه برای سفر به روستای زرین دشت توصیه نمی‌شود؛ زیرا در اثر بارش برف زیاد جاده‌ها لغزنده یا مسدود می‌شود.

کپی لینک

اقامت در روستای زرین دشت

اقامتگاه بومگردی در زرین دشت فیروزکوه

منبع عکس: jabama.com، عکاس: ناشناس

برای اقامت در روستای زرین دشت در فصل بهار و تابستان می‌توانید از چادر مسافرتی استفاده کنید. بدین منظور قبل از سفر، لوازم و تجهیزات کمپینگ نظیر چادر، لوازم خواب، لباس و کفش مناسب، لوازم آشپزی، مواد غذایی، کیسه زباله و... را تهیه کنید و همراه ببرید.

در نزدیکی روستای زرین دشت و مسیر جاده فرعی این روستا چند اقامتگاه بوم‌گردی وجود دارد که از میان آن‌ها می‌توان به اقامتگاه بوم‌گردی حاج محمد در کیلومتر ۹ جاده زرین دشت در روستای فرح آباد اشاره کرد. این اقامتگاه دارای کلبه‌های درختی زیبا و کلبه‌های دوبلکس است.

کپی لینک

سوغات زرین دشت

باغ گیلاس درزرین دشت فیروزکوه

منبع عکس: sepanja.com، عکاس: ناشناس

یکی از جذابیت‌های سفر به هر منطقه، خرید سوغات و محصولاتی است که توسط مردم آن شهر یا روستا تهیه و تولید می‌شود. در روستای زرین دشت فیروزکوه به‌دلیل وجود رودخانه زیبای حبله رود و چشمه‌های طبیعی گوناگون، صنعت کشاورزی رونق زیادی دارد و درختان میوه بسیاری نظیر درختان آلبالو، گیلاس، توت، گردو، انار و... در سراسر روستا به چشم می‌خورد. در میان محصولات، گردو و انار به‌عنوان بهترین محصول سوغاتی روستا شناخته و به‌وفور یافت می‌شود. گردشگران با خرید این میوه‌های تازه و باکیفیت، خریدی بدون واسطه و ارزان‌تر از نقاط دیگر انجام می‌دهند و به کسب درآمد و امرار معاش مردم روستا نیز کمک می‌کنند.

زرین دشت فیروزکوه

منبع عکس: locations.kadro.co، عکاس: ناشناس

اگر شما تجربه بازدید از روستای زرین دشت فیروزکوه و جاذبه‌های طبیعی آن را دارید، نظرات خود را در بخش دیدگاه‌های مقاله با ما و دیگر کاربران کجارو به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

  • زرین دشت کجاست؟

    زرین دشت، روستایی بسیار زیبا از توابع شهرستان فیروزکوه و یکی از دیدنی‌های اطراف تهران است که در فاصله ۱۲۰ کیلومتری پایتخت قرار دارد.

  • دیدنی‌های روستای زرین دشت کدامند؟

    چشمه آب معدنی خمده، چشمه دریابک، حبله رود

  • بهترین زمان بازدید از زرین دشت کدام فصل است؟

    فصل بهار و تابستان

  • سوغات زرین دشت چیست؟

    میوه‌های آلبالو، گیلاس، توت، گردو و انار

نویسنده: معصومه صادق‌پور

عکس‌های گالری از گوگل‌‌مپ (عکاسان: علیرضا احمدی، مصطفی عمرانی، majid pirous)

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات