- مدت زمان بازدید از این جاذبه: نصف روز
- بازدید از این جاذبه رایگان است
- ایران، استان مازندران، شهرستان آمل، بخش لاریجان، دهستان بالا لاریجان
روستای پلور در دامنه کوه سربهفلک کشیده دماوند و از جاهای دیدنی آمل است؛ روستایی ییلاقی با آبوهوای مطلوب و جاذبههای طبیعی و تاریخی متعدد که گردشگران بسیاری را بهخصوص در نیمه اول سال، بهسمت خود میکشاند. از آنجایی که در استانهای شمالی کشور روستاها فاصله چندانی با هم ندارند، در سفر به پلور میتوانید با یک تیر، چند نشان بزنید و از مناطق اطراف نیز دیدن کنید.
پلور در فاصله اندکی از پایتخت قرار دارد و میتوان در سفری یکروزه نیز از آن بازدید کرد. در ادامه با ما همراه باشید تا شما را با روستای پلور، دیدنیهای آن و بهترین زمان سفر آشنا کنیم.
هرآنچه باید درباره روستای پلور بدانید:
- هرآنچه باید درباره روستای پلور بدانید:
- روستای پلور کجاست؟
- مسیر دسترسی روستای پلور
- درباره روستای پلور
- دیدنیهای روستای پلور
- پارک ملی لار
- رینه
- دشت گل زرد
- غار گل زرد
- دره زمان
- روستای وانا
- روستای نوا
- پل سنگی پلور (پل سنگی قلط رینه آمل)
- روستای آب اسک
- روستای نیاک
- روستای لاسم
- بهترین زمان بازدید از روستای پلور
- اقامت در روستای پلور
- نکات لازم در سفر به روستای پلور
- جاذبههای اطراف روستای پلور
- روستای بایجان
- روستای زیار
- روستای ایرا
- منطقه ییلاقی امیری
روستای پلور کجاست؟
- آدرس: استان مازندران، شهرستان آمل، بخش لاریجان، دهستان بالا لاریجان (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: وبسایت رهبال آسمان. عکاس: ناشناس
روستای پلور در دامنه کوه دماوند و در ارتفاع حدود ۲,۳۰۰ متری از سطح دریا در دهستان بالا لاریجان، بخش لاریجان در شهرستان آمل استان مازندران واقع شده است. این روستا با توجه به موقعیت جغرافیایی خود، چشماندازهای بینظیری از قلههای دماوند، بزمچال و پروانه دارد.
روستای پلور در جاده هراز واقع شده است؛ جادهای که نزدیکترین مسیر دسترسی بین شهرهای تهران و آمل به شمار میرود. پلور با قرارگیری در میانه این جاده کوهستانی و زیبا، از هر دو شهر آمل و تهران حدود ۱۰۰ کیلومتر (یک ساعت و ۵۰ دقیقه رانندگی) فاصله دارد. روستای پلور در فاصله حدودی ۱۷۰ کیلومتر (سه ساعت رانندگی) از ساری، مرکز استان مازندران قرار گرفته است.
مسیر دسترسی روستای پلور
منبع عکس: وبسایت رهبال آسمان. عکاس: ناشناس
روستای پلور فاصله چندانی از پایتخت ندارد؛ به همین دلیل، میتوان آن را بهعنوان یکی از جاهای دیدنی اطراف تهران معرفی کرد. اگر از تهران با ماشین شخصی بهسمت روستای پلور میروید، باید از شرق پایتخت وارد جاده هراز شوید. در هراز از بومهن، رودهن، آبعلی و مشا عبور کنید تا به گردنه امامزاده هاشم برسید. از گردنه امامزاده هاشم حدود ۱۲ کیلومتر (۱۵ دقیقه رانندگی) تا روستای پلور راه است. اگر خودروی شخصی ندارید، برای دسترسی به روستای پلور میتوانید از تاکسیهای بینشهری در انتهای بزرگراه شهید بابایی استفاده کنید.
درباره روستای پلور
بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵، روستای پلور ۳۰۲ نفر ساکن دارد. دامپروری و زراعت و همچنین ساخت صنایع دستی از جمله مشاغلی هستند که اهالی روستای پلور با آن امرار معاش میکنند.
منبع عکس: وبسایت رهبال آسمان. عکاس: ناشناس
دامپروری و زراعت و همچنین ساخت صنایع دستی، سه شغل اصلی مردم پلور هستند
مردم این منطقه با لهجه آملی، یکی از لهجههای گویش مازندرانی، سخن میگویند. در سفر به پلور زمانی را به صحبت با ریشسفیدان محل بگذرانید تا در حین خوردن فنجانی چای آتشی، افسانههای عامیانه این ناحیه را نیز بشنوید.
محصولات لبنی و صنایع دستی از محبوبترین سوغاتیهای پلور هستند که پیشنهاد میکنیم خرید آنها را از یاد نبرید. در روستای پلور امکانات چندانی وجود ندارد؛ البته در سالهای اخیر چند اقامتگاه بومگردی برای اسکان گردشگران در این منطقه ساخته شده است.
منبع عکس: مجله پینورست. عکاس: ناشناس
روستای پلور بهعنوان مقصدی برای کوهنوردان نیز شناخته میشود. در حومه این روستا یک قرارگاه کوهنوردی (محل استراحت کوهنوردان و اقامت شبانه آنها) وجود دارد؛ در میدان اصلی روستا نیز مجسمهای نصب شده است که نماد کوهنوردان است و بهسمت کوه دماوند اشاره میکند.
درباره معنی واژه «پلور» دو روایت وجود دارد؛ یکی «غرش پلنگ تنومند» و دیگری تیرهای افقی سقف اتاق یا الوارهایی که در بام خانههای شیروانی گذاشته میشوند.
دیدنیهای روستای پلور
پارک ملی لار
- آدرس:استان مازندران، شهرستان آمل، بخش لاریجان (مشاهده روی نقشه)
- ورودی شرقی پارک ملی لار: محور جنوب به شمال جاده هراز، روستای پلور، پست ورودی پاسگاه محیطبانی دلیچای
- فاصله تا روستای پلور: ۱۴ کیلومتر (۲۰ دقیقه)
پارک ملی لار از مناطق شکار ممنوع و تحت حفاظت محیطزیست است
دشت لار یا پارک ملی لار یکی از دشتهای دیدنی ایران در مرز دو استان تهران و مازندران است؛ دشتی زیبا با وسعت ۷۳,۵۰۰ متر مربع که از مناطق شکار ممنوع و تحت حفاظت محیطزیست به شمار میرود و با نام دشت شقایقهای وحشی نیز مشهور است. گون، خرگوشک، آویشن یا اوشم، شنگ، لواش، سیرک یا تلم، پیازک، قارچ وحشی، کاسنی، گلپر یا الرگ، شیرین بیان، باریجه، چای کوهی، بارهنگ و والک و انواع گلهای زنبق وحشی بنفش و ارغوانی، زرد مرغک و شقایق از پوشش گیاهی و ماهی قزلآلای خالدار قرمز، افعی دماوندی و البرزی، بزمجه، مارمولک، روباه، گرگ، خرس قهوهای، پلنگ، گراز، كل و بزكوهی، قوچ و میش، آهو، موش صحرایی، قورباغه، لاکپشت، واشه، شهباز، عقاب، كبک، كبک دری و خفاش از پوشش جانوری این منطقه هستند.
منبع عکس: باشگاه خبرنگاران جوان. عکاس: زهرا سادات راد
از دیدنیهای دشت لار میتوان به سد لار و دریاچه لار، چشمانداز زیبای دماوند، آبشار سفیدآب یا آبشار قو، رودها (لار، دیو آسیاب، سفید آب، ورارود، الرم، چهل بره، آب امام پهنک و آب سیاه چال)، کوهها و ارتفاعات (کوههای دیو آسیاب، یخ کمر، گل زرد، پهنک، زرشکی، کمردشت، نمک کوسر، سیاه چال، آرو برارو، اسب کلک، کافر راه و کبود و قلل مهرچال، آتشکده، ریزان، سیاه چال و ماز) و مناظر رویایی اشاره کرد.
یکی از مسیرهای دسترسی به پارک ملی لار از جاده آبعلی (تهران بهسمت آمل) در داخل شهر پلور منشعب میشود؛ مسیری ۲۰ دقیقهای که از سه راهی پلور تا پست ورودی پاسگاه محیطبانی دلیچای (ورودی شرقی پارک ملی لار) امتداد دارد و دسترسی به پارک را از طریق جاده آسفالته میسر میکند.
رینه
- آدرس: محور شمال به جنوب جاده هراز، روستای پلور، جاده لار، کیلومتر ۱۶ جاده پلور - رینه (مشاهده روی نقشه)
- فاصله تا روستای پلور: ۲۷ کیلومتر (۴۰ دقیقه)
رینه که در گذشته ورنه نامیده میشد، از شهرهای بخش لاریجان است؛ شهری کوهستانی که طبق برخی منابع، محل تولد فریدون، دربندکننده ضحاک است. رینه نزدیکترین شهر به قله دماوند محسوب میشود؛ به همین دلیل کوهنوردانی که قصد صعود به قله دماوند از یال جنوبی را دارند، از مسیر رینه استفاده میکنند. مشهورترین جاذبه رینه، آبگرمهای آن است؛ چشمههایی که از دامنههای کوه دماوند سرچشمه میگیرند و از زمان قاجار مورد استفاده هستند. روستاهای گرنا و آبگرم جزو حوزه خدماتی شهر رینه بهحساب میآیند.
روستای آب گرم
- آدرس: محور شمال به جنوب جاده هراز، ۶ کیلومتر قبل از رینه (مشاهده روی نقشه)
- فاصله تا روستای پلور: ۲۷ کیلومتر (۴۰ دقیقه)
منبع عکس: گوگل مپ؛ عکاس: omid_rahimi
شرایط خاص زمینشناختی دامنههای رشته کوه البرز، بهخصوص در اطراف قله دماوند، منجر به تشکیل چشمههای آب گرم متعددی با آبهایی با املاح معدنی و خواص درمانی شده است؛ چشمههایی که از جاذبههای گردشگری به شمار میروند و تعداد زیادی از آنها در روستای آب گرم، مشهور به آب گرم رینه (بهدلیل نزدیکی به شهر رینه) قرار دارند. دمای چشمههای روستای آبگرم لاریجان حدود ۶۵ تا ۷۰ درجه سانتیگراد است؛ مزه آبها، با بوی هیدوژن سولفور، نامطبوع و رنگ آنها زلال است؛ چشمههایی با املاح بیکربنات منیزیم که آبتنی در آنها برای درمان بیماریهای مفصلی توصیه میشود.
بسیاری از گردشگران برای استفاده از چشمههای آب گرم به رینه میآیند
امکانات مختلفی در روستای آبگرم لاریجان از حوضچههای جکوزی و استخر تا واحدهای اقامتی فراهم شدهاند. روستای آبگرم لاریجان، تنها یک آبگرم عمومی دارد که با پرداخت هزینه میتوان از آن استفاده کرد. البته گردشگران میتوانند با اقامت در منازل و سوئیتهای مختلف از حوضچه آبگرم خصوصی و کوچک استفاده کنند. چندین هتل نیز در روستا وجود دارند که امکانات مجللتری شامل استخر و جکوزی آبگرم و آبسرد را در اختیار افراد قرار میدهند. چندین هتل در این روستا افتتاح شدهاند که امکانات مجللتری را در اختیار افراد قرار میدهند که شامل استخر و جکوزی آبگرم و آبسرد است.
حمام شاه عباسی با معماری دوره قاجاریه، از آثار تاریخی و ثبت شده ملی روستای آب گرم است که قدمت آن به قرن نهم هجری قمری بازمیگردد. آب ورودی به این حمام از آبگرم طبیعی دامنههای رشته کوه البرز تامین میشود. حمام شاه عباسی با گنبدی خزانهای، دارای دو ورودی جداگانه برای مردان و زنان است و کماکان به فعالیت خود ادامه میدهد.
روستای گرنا
- آدرس: محور جنوب به شمال جاده هراز، روستای پلور، جاده لار، جاده پلور - رینه، سه کیلومتر بعد از رینه (مشاهده روی نقشه)
- فاصله تا روستای پلور: ۴۴ کیلومتر (۵۵ دقیقه)
منبع عکس: خبرگزاری برنا. عکاس: ناشناس
روستای گرنا یا گینا بین شهر رینه لاریجان و روستای آبگرم لاریجان واقع شده است. باغهای گیلاس، آلبالو، گردو، فندق و بادام، آب معدنی شاه رضوان و خانه نادری (ثبت شده در فهرست آثار ملی) از دیدنیهای این روستا هستند. در روستای گرنا امکانات اقامتی نظیر اقامتگاه بومگردی برای گردشگران تعبیه شده است.
دشت گل زرد
- آدرس: محور جنوب به شمال جاده هراز، روستای پلور، مراتع شمالی روستای منظریه
- فاصله تا روستای پلور: ۲۰ کیلومتر (۳۰ دقیقه)
منبع عکس: مجله تاپ توریست. عکاس: ناشناس
منطقه گل زرد، جاذبهای بسیار زیبا در حاشیه جاده هراز است که بهدلیل وجود فرشی از گلهای زرد و سفید بهاری، با این نام خوانده میشود؛ گلهایی که معمولا در اردیبهشت ماه، مهمان این دشت هستند. برای دسترسی به دشت گل زرد، در جاده هراز، در سمت چپ جاده، نرسیده به پلور وارد جاده خاکی شوید؛ مسیری چهار کیلومتری که شما را به منطقه گل زرد میرساند و باید با خودروهای آفرود طی شود. تماشای چشمانداز دماوند از دشت، کمپینگ و شبمانی و عکاسی از بهترین تفریحاتی هستند که میتوانید در این منطقه تجربه کنید.
غار گل زرد
- آدرس: محور جنوب به شمال جاده هراز، روستای پلور، مراتع شمالی روستای منظریه (مشاهده روی نقشه)
- فاصله تا روستای پلور: ۲۰ کیلومتر (۳۰ دقیقه)
منبع عکس: intoday.ir. عکاس: ناشناس
بازدید از غار گل زرد تنها به غارنوردان حرفهای توصیه میشود
غار گل زرد از غارهای رودخانهای و از معدود غارهای طبیعی بخش لاریجان در دامنه جنوب شرقی قله گل زرد با ارتفاع حدود ۳,۷۳۰ متر است. قله گل زرد در منطقه البرز مرکزی و در مسیر جاده هراز بعد از امامزاده هاشم و قبل از پلور واقع شده است و با برخورداری از سه مسیر صعود، از جمله مناطق موردعلاقه کوهنوردان به شمار میرود. قله گل زرد در جنوب غربی قله دماوند و همچنین جنوب شرقی دریاچه لار واقع شده است و دید بسیار خوبی به جبهه جنوبی قله دماوند دارد.
در غار گل زرد که جاهای دیدنی دشت گل زرد به شمار میرود، کربنات کلسیم و چندین حوضچه آب سرد با عمق چهار متر به چشم میخورند. گل زرد از غارهای فعال آهکی است و زایش انواع «سازندهای آهکی» و جریان آبهای زیرزمینی در آن همچنان ادامه دارند.
بهترین زمان بازدید از غار گل زرد که در فاصله نیم ساعته دشت گل زرد قرار دارد، از خرداد تا شهریور است؛ زیرا در ماههای دیگر سال ممکن است بهعلت آبگرفتگی، دهانه غار بسته شود. دهانه غار بسیار تنگ است که ابتدای آن را باید با حالت سینه خیز و ۱۰ متر حرکت پا مرغی طی کرد؛ به همین دلیل، بازدید از این غار برای افراد آماتور، بدون تجهیزات و مربی حرفهای غارنوردی بههیچوجه توصیه نمیشود.
دره زمان
- آدرس: محور جنوب به شمال جاده هراز، جاده لار، دو کیلومتر بعد از روستای پلور (مشاهده روی نقشه)
- فاصله تا روستای پلور: ۲۰ کیلومتر (۲۵ دقیقه)
عکاس:محسن ارجمند
دره زمان از جاذبههای کمتر شناخته شده و نسبتا بکر در نزدیکی تهران است که از مناطق محبوب در میان طبیعتگردان به شمار میرود؛ درهای با صخرههای بلند و پرشیب که رودخانهای خروشان از میان آن عبور میکند. جالب است بدانید که سفر به این دره به تجهیزات و وسایل حرفهای طبیعتگردی نیازی ندارد و بسیاری تجربه بازدید از آن را با تنگه واشی مقایسه میکنند.
در دره زمان میتوانید در هوایی پاک و عاری از آلودگی نفس بکشید و با لمس سکوت و دوری از هیاهوی شهری، تجربهای دلچسب کسب کنید. مسیر دره زمان ترکیبی از پیادهروی در خشکی و آب است و اگر تا انتهای مسیر ۴۰ دقیقهای آن بروید، به یک آبشار بسیار زیبا میرسید. ارتفاع آب رودخانه تقریبا ۱٫۵ متر است؛ البته فشار آب در تابستان خیلی زیاد نیست و شما میتوانید با راهنمایی راهنمای تور و استفاده از طناب بهراحتی در آب به مسیر خود ادامه دهید. رودخانهنوردی در آب خنک، تماشای طبیعت زیبای منطقه پلور، عکاسی، پیک نیک، بازیهای تیمی، آب بازی، شنا و آبتنی از محبوبترین فعالیتهایی است که میتوان در دره زمان تجربه کرد.
روستای وانا
- آدرس: محور جنوب به شمال جاده هراز، هشت کیلومتر بعد از گزنک (مشاهده روی نقشه)
- فاصله تا روستای پلور: ۴۷ کیلومتر (۵۵ دقیقه)
منبع عکس: ویکی پدیا. عکاس: محمدرضا آزموده
روستای وانا در مسیر جاده هراز و در کنار رودخانه هراز واقع شده است؛ روستایی با نام قدیمی «شاهاندشت»، شوندشت یا شونا دشت، که قدمت آن با توجه به آثار و کتیبههای موجود به چند قرن قبل و به نظر برخی تاریخدانان به بیش از ۱,۰۰۰ سال قبل بازمیگردد.
نقشبرجسته شکل شاه، «قلعه ملک بهمن»، «آبشار وانا» و امامزاده عبدالله از مشهورترین جاهای دیدنی روستای وانا هستند
وانا با وجود چند اثر ثبت شده ملی، یکی از روستاهای اکوتوریسم و از روستاهای دیدنی و تاریخی ایران به شمار میآید. «شکل شاه وانا»، «آبشار وانا» یا آبشار شاهاندشت و «قلعه ملک بهمن»، سه دیدنی مشهور این روستا هستند که در برخی منابع بهعنوان جاذبههای پلور معرفی شدهاند. در ادامه به شرح این جاذبهها خواهیم پرداخت.
از دیگر جاذبههای روستای وانا میتوان به غار الیاس تنگه، خانههای تاریخی و گلی، امامزاده الیاس، تکیه شاهاندشت (ثبت ملی)، مکانی به نام دخمههای سه طاق (در دیواره خاکی سنگی و در ارتفاعی بسیار بالاتر نسبت به قلعه و آتشگاه بیرون آن)، مرتعی زیبا به نام فلالس (پلالس) در ارتفاع ۲,۷۰۰ تا ۲,۹۰۰ متری، برج سی شاهاندشت یا گنبد سی (ثبت ملی) و چشمه سفید (اسپه چشمه) اشاره کرد.
امامزاده عبدالله از دیگر دیدنیهای روستا وانا و از آثار ثبت شده ملی آن است که قدمت آن به قرن هشتم و نهم هجری قمری میرسد. در این مسجد قدیمی نقاشیهایی دیده میشوند که ریشه در باورها، افسانههای عامیانه و داستانهای فولکلوریک مردم منطقه دارند؛ در برخی منابع ذکر شده است که بازدید عمومی از امامزاده عبدالله میسر نیست.
کتیبه شکل شاه
منبع عکس: ویکی پدیا. عکاس: علیرضا جواهری
«شکل شاه» به دستور ناصرالدین شاه قاجار از شمایل وی سوار بر اسب در وسط و ۱۰ نفر از ملازمان کشوری و لشکری ملبس به پوشاک رسمی «سرداری» بر دل صخرهای بر سر راه جاده تاریخی هراز (تنگه بند بریده) و در نزدیکی چشمه آب معدنی استراباکو، در تاریخ ۱۲۹۵ هجری قمری حجاری شده است. این اثر تاریخی شباهت زیادی به تصویر کندهکاری شده فتحعلی شاه در تنگه واشی دارد.
آبشار شاهاندشت (آبشار وانا)
منبع عکس: irandeserts.com. عکاس: ناشناس
آبشار شاهاندشت، از بلندترین آبشارهای استان مازندران (با ارتفاع حدود ۵۰ متر) و یکی از آثار ملی ایران است؛ آبشاری پرآب، دائمی و عظیم، در جنوب جاده و رودخانه هراز و در ارتفاعات مشرف به روستای شاهاندشت (وانا) که از هشت آبشار تشکیل میشود. آبشار اول به ارتفاع تقریبی ۱۵ متر است، آبشار دوم به ارتفاع تقریبی ۳۰ متر، به مکانی زیبا میرسد که درب پشتی قلعه ملک بهمن به وضوح از آن نقطه دیده میشود، آبشار سوم، چهارم و پنجم، متشکل از سه پله پیدرپی با ارتفاع ۱۰، ۱۸ و ۱۲ متر طول هستند، آبشار ۲۵ متری ششم از زیباترین آبشارهای این مسیر به شمار میآید، آبشار هفتم حدود ۲۰ متر و آبشار هشتم، ۳۵ متر ارتفاع دارند.
آبشار شاهاندشت از مشهورترین جاذبههای پلور به شمار میآید؛ بهطوری که بسیاری از گردشگران برای بازدید از این آبشار به این منطقه سفر میکنند. برای دسترسی به این آبشار و لذت بردن از خنکای آن، بهخصوص در فصل تابستان، نیاز به پیادهروی کوتاهی از انتهای روستا دارید. پیمودن این مسیر در سایه درختان سرسبز همراه با صدای آبشار، خاطرهای فراموشنشدنی را بههمراه دارد. بهترین زمان بازدید از آبشار شاهاندشت یا آبشار وانا از اردیبهشت ماه تا مهر ماه است. فصول تابستان و بهار بهدلیل هوای مطبوع، زمان مناسبتری برای سفر به این منطقه هستند. در فصول سرد بهخاطر سردی هوا، سفر به آبشار شاهاندشت توصیه نمیشود.
قلعه ملک بهمن
منبع عکس: ویکی پدیا. عکاس: علیرضا جواهری
قلعه ملک بهمن از بزرگترین قلعههای کوهستانی البرز ایران است
در بالای آبشار شاهاندشت یا آبشار وانا، یک جاذبه دیگر به نام قلعه ملک بهمن، ملکه قلاع، ملکه خلا و قلعه شاهاندشت نیز وجود دارد که از بزرگترین قلاع کوهستانی البرز ایران به شمار میرود و با شماره ثبت ۲۷۷۸ در تاریخ ۱۹ مرداد ۱۳۷۹ به ثبت ملی رسیده است. این بنا از سنگ و ساروج ساخته شده و در فهرست آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده است. قلعه ملک بهمن به دستور شاه عباس صفوی و در سال ۱۰۰۵ هجری قمری فتح شد. این قلعه متعلق به حکام پادوسبانیان بوده است که بر رویان، نور، کجور و رستمدار حکومت میکردند. بنای قلعه روی صخرهای حدود ۲۲۰ متر بالاتر از سطح اراضی شاهاندشت قرار دارد و به صورت طبقه طبقه و شامل اتاقها و قسمتهای مختلف ساختمانی است.
در گذشته هیچ راه ورودی از اطراف قلعه ملک بهمن وجود نداشته و تنها راه ورود آن زیر زمینی بوده که امروزه مسدود است؛ البته کوهنوردان میتوانند از دیواره جنوبی قلعه به داخل صعود کنند. درون قلعه بهدلیل بارش باران و برف و کندوکاوهای جویندگان گنج تقریبا تخریب شده است. دیوارهای سنگی عظیم اطراف قلعه، تعدادی اتاق در کنار آبشار، مدخل راه ورودی، چند پله بلند، دیوارهایی قطور و برجهای بالای قلعه از تنها بقایای این اثر تاریخی هستند. علاوه بر این برجها، دیدهبانیهایی نیز در اطراف وجود داشتهاند که مهمترین آنها آتشکدهای به نام «برج بیامه سی» در فاصله ۲,۰۰۰ متری قلعه است که با سبک معماری مشابه قلعه، به این بنا و کل منطقه اشراف دارد.
روستای نوا
- آدرس: محور جنوب به شمال جاده هراز، ۶ کیلومتر بعد از روستای آب اسک، کیلومتر ۹ جاده نوا (مشاهده روی نقشه)
- فاصله تا روستای پلور: ۴۸ کیلومتر (۶۵ دقیقه)
منبع عکس: ویکی پدیا. عکاس: Elajan
روستای نوا از شمال به کوه خرتاب (خردکوه)، از جنوب به کوه مجیله دوش و در پشت آن دوبرار، از غرب به کوه یا تپه زراینجک و در پشت آن روستای ایرا (آمل)، از شمال به روستاهای نیاک، کنارانجام، زیبادشت، گیلاس (آمل)، کندلو و دره هراز و کوه دماوند و از شرق به مراتع زیبای آزو (آزاب) و کوه بلند ابرت با قله مشهور پاشوره منتهی میشود. این روستا از جنوب غربی از طریق یک راه مالرو به روستای لاسم نیز میرسد. نام روستای نوا از ترکیب دو واژه «نه» و «وا» بهمعنای «نه به باد» تشکیل شده است؛ زیرا در این منطقه نسبت به روستاهای اطراف بادهای شدید نمیوزد.
روستای ییلاقی نوا آب و هوای دلپذیر و چشماندازهای طبیعی خیرهکنندهای دارد و برخی از جاذبههای مشهور آن مانند آبشار یخی، دشت آزو و دریاچه ساهون بهعنوان دیدنیهای پلور مشهور شدهاند. در ادامه این جاذبهها را بهطور جداگانه به شما معرفی خواهیم کرد. این روستا دارای جاذبههای دیگری چون امامزاده یحیی ابن موسی ابن جعفر، امامزاده ذکریا، امامزاده اهلعلی، امامزاده عبدالله و تکیه و مسجد نیز است.
آبشار یخی
منبع عکس: وبسایت رهبال آسمان. عکاس: ناشناس
آبشار یخی از جاهای دیدنی نزدیک روستای پلور است؛ آبشاری که همان طور که از نام آن برمیآید در منطقهای یخزده قرار دارد و از نظر ارتفاع از سطح دریا مرتفعترین آبشار خاورمیانه به شمار میرود. آبشار یخی در ارتفاع حدود ۵,۱۰۰ متر بالاتر از سطح دریا در نزدیکی روستای نوا در دل یخچالهای جبهه جنوبی دماوند واقع شده است و بازدید از آن به کوهنوردان و یخنوردانی توصیه میشود که تجهیزات کامل و تجربه کافی دارند. بهعلاوه بهتر است بدانید که در سمت چپ این آبشار تپههای گوگردی وجود دارند که گاز متصاعد شده از آنها صعود را برای افراد مشکل میکند.
مسیر دسترسی به آبشار یخی بعد از روستای پلور و رستوران سالاری (خروجی دهات لاریجان و رینه از کنار جاده هراز) قرار دارد. شما باید حدود ۲۰۰ مترجلوتر از خروجی روستای نوا خارج شوید؛ در این جاده خاکی و آسفالته پس از طی حدود پنج کیلومتر، به جاده باغ فرعی میرسید که از این نقطه میتوان به آبشار دسترسی پیدا کرد.
آبشار یخی، دشت آزو و دریاچه ساهون از مشهورترین جاهای دیدنی روستای نوا هستند
ارتفاع آبشار یخی (مشهور به آبشار یخی نوا) در منابع بین هفت تا ۱۲ متر ذکر شده است. این آبشار بهغیر از زمانهای کوتاهی در تابستان (که برای مدت کوتاهی باریکه آبی از کنار آن جاری میشود)، در دیگر مواقع سال، یخزده است. در فصل تابستان، هرروز بر اثر تابش آفتاب، در حدود ظهر و یک ساعت بعد از ظهر، دمای هوا به بالای صفر میرسد و بهدنبال آن آب بسیار کمی جاری میشود؛ دمای هوا در حدود ساعت ۱۶، به زیر صفر میرسد و یخ ذوب شده دوباره منجمد میشود؛ به این ترتیب آبشاری یخی به وجود میآید که همواره یخزده است. در بالای آبشار یخی گودالی به چشم میخورد که در تمام طول سال پوشیده از برف است. متاسفانه در بهار ۱۴۰۱ بهعلت گرم شدن هوا، وزش باد بسیار شدید، منجر به ریختن بخشی از این آبشار شد؛ حال باید منتظر شکلگیری دوباره آبشار بود.
منبع عکس: irandeserts.com. عکاس: ناشناس
دشت آزو
دشت آزو، دشتی با حدود ۳۵ هکتار وسعت و پوشیده از گلهای وحشی و سبزهزار گسترده است که در دامنه کوه پاشوره (با ارتفاع ۳,۹۵۰ متر) از ارتفاعات البرز در ارتفاع ۲,۶۰۰ متری از سطح دریا در جنوب شرق روستای نوا قرار دارد. گردشگران با حدود یک ساعت پیادهروی و طی مسافت دو کیلومتری (خاکی و پاکوب و در کنار رودخانه) از روستای نوا به دشت سرسبز و چشمنواز آزو میرسند.
تماشای قله آتشفشانی دماوند در افق آبی و پاک، آسماننگری و رصد ستارگان، کمپینگ و شبمانی، تماشای دامنههای سرسبز و مخملی، آبتنی در رودخانه زلال این منطقه، نوشیدن آب چشمههای متعدد، چیدن گیاهان دارویی، قدم زدن در میان علفزارهای پرگل، نشستن در سایه درختان کهنسال و صعود به قله پاشوره از محبوبترین تفریحات گردشگران در دشت آزو به شمار میروند.
منبع عکس: ecarevan.com. عکاس: ناشناس
دریاچه ساهون
دریاچه ساهون با حدود ۳,۰۰۰ متر ارتفاع از سطح دریا در قلب رشتهکوههای البرز در شرق روستای نوا یکی از جاذبههای طبیعی دیدنی نزدیک به دشت آزو است؛ دریاچهای که در گذشته حدود ۱۰۰ هکتار وسعت داشت؛ اما امروزه بهدلیل تغییرات اقلیمی و دستکاریهای انسانی از وسعت آن کاسته شده است. مرغزار بزرگ و طبیعی اطراف دریاچه ساهون از دیگر زیباییهای این منطقه به شمار میرود.
منبع عکس: سیتی پدیا. عکاس: ناشناس
پل سنگی پلور (پل سنگی قلط رینه آمل)
- آثار ملی ایران: با شماره ثبت ۳۲۷۸۰ در تاریخ ۲۴ دی ۱۳۹۸
- آدرس: محور جنوب به شمال جاده هراز، روستای پلور، جاده سد لار
- فاصله تا روستای پلور: هفت کیلومتر (۱۰ دقیقه)
منبع عکس: ویکی پدیا. عکاس: Amardha
پل سنگی آمل یا پل سنگی قلط رینه آمل، سالها قبل به دستور رضاخان ساخته شد. این پل که با روستای پلور فاصله کمی دارد، بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. پل سنگی آمل تا بهار ۱۴۰۰ بهرغم گذشت زمان، کماکان در شرایط خوبی به سر میبرد؛ اما متاسفانه بهدلیل عدم مراقبت صحیح و عوامل طبیعی، بخش بالایی جانپناه پل تخریب شد. البته این تخریب از نظر ساختار سازهای آسیب جدی محسوب نمیشود.
روستای آب اسک
- آدرس: محور جنوب به شمال جاده هراز، ۱۲ کیلومتر بعد از جاده پلور (مشاهده روی نقشه)
- فاصله تا روستای پلور: ۳۲ کیلومتر (۴۰ دقیقه)
منبع عکس: irandeserts.com. عکاس: ناشناس
قدمت روستای آب اسک به بیش از ۱,۰۰۰ سال قبل بازمیگردد
آب اسک با نام قدیم اشک، از روستاهای ییلاقی مازندران در شهرستان آمل است که به باور برخی قدمت آن به دوره اشکانیان بازمیگردد. گفته میشود که اشک اول، پادشاه اشکانیان، این روستا را به نام خود نامگذاری کرده است. طبق اسنادی نظیر تاریخ طبرستان نیز، قدمت روستای آب اسک به بیش از ۱,۰۰۰ سال قبل میرسد.
رودخانه هراز، غار دو طبقه آب اسک (با طول ۳۷۰ متر)، غار صخرهای کبوتر کلی، دریاچه امامزاده علی (با طول حدود ۷۰۰ متر و عرض ۱۳۰ متر، دارای یک مجموعه گردشگری به وسعت ۲۰,۰۰۰ متر مربع شامل دریاچه، اقامتگاه، برکه ماهیگیری، خزینه، آبشار، کوچه باغهای تاریخی، چشمه آب آهن و... مناسب برای ماهیگیری)، بقعه امامزاده اصغر، قلعه سنگی، مرتع زيبای اسک وش و چشمههای آب گرم (چشمههای اسکو، چشمه آب فرنگی، زاغ چشمه، چشمه آب نادعلی، چشمه قلقلهسر با املاح فراوان و مواد گوگردی، مناسب برای درمان بسیاری از بیماریها مانند پوست، اعصابوروان، گوارشی، کمخونی، ريوی، قلبی، عفونت مجاری تنفسی، بیماریهای جلدی و مفصلی) از جاذبههای روستای آب اسک هستند.
مراسم برف چال یکی دیگر از دلایل جذب گردشگران به روستای آب اسک است؛ مراسمی که هر سال در اردیبهشت ماه برگزار میشود و ریشه ای تاریخی و مذهبی دارد. پیشینه مراسم برف چال به دوره آل بویه در طبرستان باز میگردد. در این مراسم در روز مشخصی از بهار، ساکنان منطقه از جمله اهالی روستای آب اسک، نیاک و... گرد هم جمع میشوند، بقایای برفهای زمستانی را از کوهستان برمیدارند و در جایی مشخص در دامنه کوه دماوند انبار میکنند.
روستای نیاک
- آدرس: محور جنوب به شمال جاده هراز، چهار کیلومتر بعد از روستای آب اسک، جاده نیاک(مشاهده روی نقشه)
- فاصله تا روستای پلور: ۳۷ کیلومتر (۴۵ دقیقه)
منبع عکس: حرف آنلاین. عکاس: ناشناس
روستای نیاک با ارتفاع ۱۸۵۰ متر از سطح دریا از چهار جهت به روستاهای نوا، کنارانجام، گیلاس، آب اسک و رودخانه هراز محدود میشود. این روستا از نظر ناهمواری متشکل از دو بخش کوهستانی و کوهپایهای است؛ قسمت کوهستانی در مناطق شمالی، جنوبی و جنوب شرقی روستا، بخشی از رشته کوه البرز است که به نام کوههای زرنجک کوه، سرخ کمر و گلسی شهرت دارد. قسمت کوهپایهای نیز مکان فعلی روستا است که در آن رودخانهای جریان دارد. مسجد جامع با چناری چند ۱۰۰ ساله، حسینیه، دو امامزاده، بقایای قلعهای قدیمی، درخت مقدس آقاورس یا آقادار و دخمههای کافرکلی از دیدنیهای این روستا به شمار میروند؛ روستایی کوهستانی و پرباران که تابستانها و بهارهای خوش آب و هوایی دارد.
دخمههای باستانی کافرکلی در فاصله کمی (حدود دو دقیقه رانندگی) از مسیر هراز و خروجی جاده رینه قرار دارند؛ دخمههایی که توسط ساکنان گذشته منطقه لاریجان در دل کوههای سنگی البرز کنده شدهاند و قدمت دقیق و تاریخچه درستی درباره آنها وجود ندارد. برخی پژوهشگران بر این باورند که قدمت دخمههای کافرکلی به دوره مادها بازمیگردد؛ همچنین بر اساس فرضیهای، ممکن است این دخمه به ساکنان قدیمی لاریجان تعلق داشته باشد. این افراد برای حفظ دین نیاکان خود، اجرای راحتتر آیین و مراسم مذهبی و دوری از جمعیت تازه مسلمان منطقه، در دل صخرهها برای خود خانه تراشیدهاند.
روستای لاسم
- آدرس: محور جنوب به شمال جاده هراز، کیلومتر ۱۶ جاده هراز - لاسم، ۱۲ کیلومتر بعد از روستای زیار (مشاهده روی نقشه)
- فاصله تا روستای پلور: ۴۰ کیلومتر (۴۵ دقیقه)
منبع عکس: ویکی پدیا. عکاس: علیرضا جواهری
آبشار آب مراد و غار لاسم از مشهورترین جاهای دیدنی لاسم هستند
لاسم، از زیباترین روستاهای ییلاقی آمل است که برای دسترسی به آن باید پنج کیلومتر پس از روستای پلور در جاده هراز از یک مسیر انحرافی آسفالته بهسمت شرق خارج شوید. روستا در کنار یک رودخانه قرار دارد که در گذشته به دریاچه لاسم سرازیر میشد؛ متاسفانه بهدلیل رویدادهای طبیعی از قبیل رانش زمین و نیز خاکبرداری غیراصولی از منطقه، دیگر اثری از این دریاچه باقی نمانده است.
جاذبههای طبیعی بیشماری در روستای لاسم به چشم میخورند که در میان آنها میتوان به آبشار آب مراد یا آبشار لاسم اشاره کرد؛ مجموعهای از چندین آبشار کوچک و بزرگ که در گذشته تفرجگاه شاهان قاجار از جمله ناصرالدین شاه بوده است. در بالای آبشار لاسم، یخ و برف دائمی (یخچال) وجود دارد. این آبشار در فصل بهار، بسیار پرآب است؛ اما بهتدریج تا شروع دوباره فصل سرما، کمآب میشود. اهالی روستا بر این باورند که هر کس زیر آب آبشار برود، به حاجت و مراد خود خواهد رسید. در نزدیکی آبشار، غاری با قدمت تاریخی به نام غار لاسم دیده میشود که بر سر در ورودی آن دو بیت از ناصرالدین شاه قاجار با تصاویر بدیع و زیبای شکار و شکارچی روی سنگ حک شده است:
بخ بخ این ماء سلسبیل است میکند اینجا گذار یا که زمزم گشت جاری قدرت پروردگار خوش بود اینجا سماور با کباب و یار و می گه بنوشد گه ببوسد گه خورد گوشت شکار
لاسم، بهشتی کوچک است که چشماندازهای زیبایی به قله کوه دماوند و پوشش گیاهی متنوعی دارد. منطقه انگمار لاسم (از بهترین شکارگاههای ایران) در شرق سياه کمر (قله قره داغ) با چشمهسارهای متعدد و گوارا و رودخانه لاسم از دیگر دیدنیهای این منطقه هستند.
بهترین زمان بازدید از روستای پلور
منبع عکس: eibak.com. عکاس: ناشناس
روستای پلور در تمام فصول سال با بهارهای پر از شکوفه با آب و هوای خنک، تابستانهای سرسبز با آب و هوای مطلوب، پاییزهای هزار رنگ و زمستانهای پربرف، تماشایی است.
روستای پلور در منطقهای کوهستانی قرار دارد؛ به همین دلیل آبشدن برفها در اوایل فروردین چشماندازی سرسبز و تماشایی به این روستا و مناطق اطراف آن میدهند. درختان در اردیبهشت ماه هر سال مزین به شکوفههای زیبا میشوند. خرداد تا اوایل تیر نیز ماههای شکوفهدادن گلهای شقایق در اطراف روستا هستند. به این ترتیب میتوان اوایل بهار تا اواسط تابستان را بهترین زمان بازدید از روستای پلور معرفی کرد.
فصل تابستان در روستای پلور کمی گرمتر از فصل بهار است؛ با این وجود، این منطقه آب و هوایی به نسبت خنک و مطلوب در این فصل از سال دارد و گردشگران بسیاری در فصل تابستان از پلور دیدن میکنند.
اقامت در روستای پلور
مجموعه اقامتی نهر سنگی. منبع عکس: هومسا. عکاس: ناشناس
در روستای پلور چندین اقامتگاه بومگردی برای اقامت وجود دارد که در میان آنها میتوان به مجموعه اقامتی نهر سنگی و دهکده کاهگلی پلور اشاره کرد. گردشگران همچنین میتوانند در این روستا ویلا یا خانه روستایی اجاره کنند. در نظر داشته باشید که پلور مناسب کمپینگ نیست؛ زیرا دشتهای وسیع و آبوهوای سرد پلور بهویژه در شب، اقامت در کمپ را مشکل میکنند؛ البته بهدلیل فاصله کوتاه از پایتخت، شما میتوانید سفر به پلور را در قالب یک سفر یکروزه برنامهریزی کنید.
مجموعه اقامتی نهر سنگی در روستای پلور، جنب رستوران پدرسالار، انتهای کوچه سردار سلیمانی شرقی جای دارد. این مجموعه درمجموع دارای ۶ کپر و هفت کلبه کاهگلی است و امکان اسکان و پذیرش ۵۲ مهمان را دارد. تمامی واحدهای اقامتی نهر سنگی با متراژ ۱۲ متر از چهار تا هفت مهمان، میزبانی میکنند. کپرهای اقامتگاه نهر سنگی دارای دو عدد پتو و دو عدد بالش هستند و سایر مهمانان باید سرویس کفخواب بههمراه داشته باشند. کلبههای کاهگلی این اقامتگاه نیز فاقد سرویس خواب هستند. لازم به ذکر است مجموعه اقامتی نهر سنگی حمام ندارد و مجهز به هشت سرویس بهداشتی ایرانی در محوطه است.
از جمله امکانات و خدمات ارائه شده توسط اقامتگاه بوم گردی نهر سنگی میتوان به باربیکیو، آلاچیق، زمین بازی کودکان و پارکینگ غیرمسقف در داخل محوطه اشاره کرد. مجموعه اقامتی نهر سنگی فاقد رستوران و آشپرخانه است و مهمانان میتوانند از رستوران نزدیک به اقامتگاه غذا سفارش دهند.
دهکده کاهگلی پلور. منبع عکس: مجله جاباما. عکاس: ناشناس
دهکده کاهگلی پلور و مجموعه اقامتی نهر سنگی، دو اقامتگاه مشهور بومگردی روستای پلور هستند
دهکده کاهگلی پلور بر سر راه غار گل زرد با وسعت حدودی ۹,۷۰۰ متر مربع، شامل دو سوئیت ۸۵ متری تمام سرویس و ۱۰ کلبه ۲۵ تا ۳۵ متری تمام کاهگلی و ظرفیت آن در حال حاضر ۱۰۰ نفر است. واحدهای اقامتی مجموعه هفت نفر ظرفیت دارند و در تمام آنها هفت دست رختخواب سنتی وجود دارد. هر واحد مجهز به سرویس بهداشتی ایرانی و حمام است.
سیستم گرمایشی دهکده پلور، شومینه، بخاری هیزمی و در صورت لزوم نفتی و در فصل سرما کرسی و سیستم روشنایی آن از ابتدای شب تا ساعت ۱۲ برق و بعد از آن تا صبح فانوس است. آب مصرفی مجموعه از چشمهسار های غار گل زرد تامین میشود. اقامت در دهکده کاهگلی پلور بههمراه صبحانه است. رستوران مجموعه نیز غذاهای سنتی خوشمزهای سرو میکند که همه در تنور و با آتش و چوب و زغال تهیه میشوند.
نکات لازم در سفر به روستای پلور
منبع عکس: eibak.com. عکاس: ناشناس
- در سفر به پلور مراقب محیط زیست باشید. فراموش نکنید که در هر سفری باید چیزی جز رد پا از خود بهجای نگذارید. کیسه زباله بههمراه داشته باشید و زبالههای خود، اعم از زباله تر، پوست میوه، ته سیگار، پلاستیک، بطری آب معدنی و غیره، را در طبیعت رها نکنید.
- قبل از سفر، شرایط آب و هوایی را بررسی کنید و با توجه به شرایط، لباس مناسب بردارید. بههمراه داشتن ضدآفتاب و عینک آفتابی، کلاه، چراغ قوه، کمکهای اولیه، کفش مناسب پیادهروی، لباس اضافه، داروهای ضروری و شخصی، تجهیزات روشنکردن آتش، تنقلات و آب آشامیدنی نیز توصیه میشود. بهعلاوه ممکن است بهدلیل لغزنده بودن جاده در زمان بارندگی، نیاز به تجهیزاتی مثل زنجیرچرخ داشته باشید.
- بههمراه داشتن وسایلی چون باتوم کوهپیمایی و پیادهروی، دوربین عکاسی، زیرانداز و بادگیر اختیاری است. اگر قصد کوهنوردی دارید، وسایل حرفهای و مخصوص کوهنوردی را فراموش نکنید.
- اگر به دره زمان میروید، وسایل گرانبها بههمراه نبرید و مراقب تلفنهای همراه خود باشید تا در آب نیفتند. مسیر این دره برای افراد سالخورده و کودکان مناسب نیست.
جاذبههای اطراف روستای پلور
روستای بایجان
- آدرس: محور جنوب به شمال جاده هراز، ۹ کیلومتر بعد از وانا (مشاهده روی نقشه)
- فاصله تا روستای پلور: ۲۷ کیلومتر (۳۵ دقیقه)
منبع عکس: سیتی پدیا. عکاس: ناشناس
روستای بایجان یا بائیجان از دیگر روستاهای گردشگری اطراف پلور است که یک مجموعه آب درمانی روباز به نام استراباکو در آن قرار دارد. این آب گرم که با دو استخر مردانه و زنانه در محلی به نام قلابن واقع شده است، از کوهی میجوشد و پس از چند متر به رودخانه هراز سرازیر میشود. آب این چشمه بهدلیل وجود مواد معدنی، برای درمان بیماریهای پوستی، عفونی، بیماران کلیوی و طراوت و شادابی پوست مفید است.
واژه استراباکو از«ایستارابکوه» یا «ایستارآب کوه» مشتق شده است. این چشمه به چشمه باروری شهرت دارد؛ گفته میشود که در گذشتههای دور، مجسمهای به نام مهر یا بانوی «لاک به سر» در این منطقه قرار داشت و زنان برای طلب فرزند پسر در این چشمه خود را شستوشو میدادند.
روستای زیار
- آدرس: محور جنوب به شمال جاده هراز، کیلومتر هفت جاده هراز - لاسم (مشاهده روی نقشه)
- فاصله تا روستای پلور: ۲۷ کیلومتر (۳۰ دقیقه)
منبع عکس: ویکی پدیا. عکاس: Hansueli Krapf
آبشار زیار یا آب شیخ علی خان، مشهورترین جاذبه روستای زیار است؛ آبشاری با حدود ۴۰ متر ارتفاع که نام خود را از رودخانه زیار گرفته است. تماشای مناظر سرسبز و کوهستانى و چمنزارهاى زیباى اطراف و حواشى آبشار، شرکت در مراسم گلابگیری در فصل بهار و بازدید از دو امامزاده روستا (امامزاده عبدالله و امامزاده محمد حسین) از بهترین تجربیاتی است که میتوان در روستای زیار کسب کرد.
روستای ایرا
- آدرس: محور جنوب به شمال جاده هراز، یک کیلومتر بعد از روستای آب اسک، کیلومتر چهار جاده آسیاب (مشاهده روی نقشه)
- فاصله تا روستای پلور: ۳۷ کیلومتر (۵۰ دقیقه)
منبع عکس: ویکی پدیا. عکاس: keshvarifar
ایرا، روستایی ییلاقی در جنوب شرقی قله دماوند است
روستای ایرا، از شمال به شهر رینه و روستای آب اسک، از شرق به روستاهای نوا و نیاک و از جنوب به روستای لاسم محدود میشود؛ روستایی ییلاقی در ارتفاع حدود ۲,۱۶۰ متری از سطح دریا در جنوب شرقی قله دماوند که آب و هوایی کوهستانی دارد.
از جاذبههای دیدنی ایرا میتوان به رودها و آبشارهای فصلی (عموما از اواخر زمستان تا اواخر بهار پرآب هستند)، چشمههای دائمی، کوه زرینجک و گردنه سایهخونی در شمال، کوههای زردلاش، بندبن و دوبرار در غرب، دره بر افتو، مرتع راه پشت املاء و کوههای هماسان، املا، قبله کمر و گل اندام در جنوب، دره اسپهخاک و قله کوه سنگنو در شرق، یخچالهای طبیعی در زیر کوه گلاندام در دل صخرههای بزرگ، حمام تاریخی و مسجد و حسینیه اعظم روستا اشاره کرد.
لازم به ذکر است که روستای دیگری به نام ایرا در غرب رودهن و در مسیر دشت لار قرار دارد که گفته میشود بنیانگذاران آن از روستای ایرای لاریجان به این منطقه کوچ کردند و این روستا را با همین نام بنیان نهادند.
منطقه ییلاقی امیری
- آدرس: محور جنوب به شمال جاده هراز، حدود ۶ کیلومتر بعد از روستای گزنک، خروجی روستای وانا، دو کیلومتر بعد از وانا (مشاهده روی نقشه)
- فاصله تا روستای پلور: ۵۰ کیلومتر (۷۰ دقیقه)
منطقه ییلاقی امیری، درهای زیبا و کوهستانی در امتداد شرق به غرب است که در دل رشته کوههای مرکزی البرز و در واقع در نقطه میانی شهرستان آمل قرار دارد. رودخانه هراز از کنار این منطقه ییلاقی میگذرد؛ منطقهای که از غرب به قله دماوند و از جنوب و جنوب غربی به لاسم میرسد. اهالی امیری با کشاورزی، دامپروری و باغداری امرار معاش میکنند. منطقه امیری یکی از کشتگاههای اصلی گیلاس در شمال ایران است و جشن تیتی (شکوفههای گیلاس) هر سال در آن برگزار میشود.
منبع عکس: ویکی پدیا. عکاس: سمپاد۲۰۰۰
در منطقه ییلاقی امیری، جاذبههای طبیعی متعددی نظیر باغهای میوه، آبشارها و کوهها وجود دارند
منطقه امیری در گذشته یکی از دهستانهای بخش لاریجان شهرستان آمل بود؛ اما در سال ۱۳۷۰ با دهستان بالا لاریجان ادغام و روستاهای آن (شمسآباد، وانا، گلپاشا، سفلی، هاره، ترا، لارین، دینان، اخا، اخازیر، نهر، شاهاندشت و شنگلده) بهعنوان روستاهای دهستان بالا لاریجان بخش لاریجان شهرستان آمل شناخته شد.
قله امیری یا کهونو با ارتفاع حدود ۳,۹۰۰ متر، چمنزارهای زیبا، آبشار امیری یا آبشار شمس آباد (در جنوبشرقی منطقه امیری در ارتفاع ۱,۹۸۰ متری از سطح دریا با بیش از ۱۰۰ متر ارتفاع)، آبشار ترا (در شمال شرقی دره امیری و از آخرین صخرههای غربی قله انیس با ارتفاع حدود ۲۵ متر)، آبشار برز (در امتداد مسیر آبشار ترا در ارتفاع ۲,۸۵۰ متری از سطح دریا در نزدیکی قله پلالس با ارتفاع ۵۰ متر)، تنگه بند بریده (بخشی از راه باستانی هراز)، مسجد و قبرستان آخا، دشت دژمار و امامزاده ابراهیم و روحالله در روستای دینان از دیدنیهای منطقه امیری هستند.
منبع عکس: eibak.com. عکاس: ناشناس
اگر تاکنون از روستای سرسبز پلور در استان مازندران و جاهای دیدنی آن دیدن کردهاید، نظر و تجربه خود را با ما و دیگر کاربران کجارو به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
روستای پلور کجاست؟
استان مازندران، شهرستان آمل، بخش لاریجان، دهستان بالا لاریجان
بهترین زمان سفر به روستای پلور کدام فصل است؟
بهار و تابستان
در روستای پلور کجا اقامت کنیم؟
در این روستا چندین اقامتگاه بومگردی وجود دارد.
شغل مردم روستای پلور چیست؟
دامپروری، کشاورزی، ساخت صنایع دستی
نویسنده: نگین توکلی
عکسهای گالری از گوگلمپ (عکاسان: Arash G، مجید مددی، Irene Goedhart، جلیل پورهاشمی)