کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

روستای گیلده

دوشنبه ۵ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۵
مطالعه 15 دقیقه
درباره روستای گیلده
روستای گیلده از جاهای دیدنی آستارا در گیلان است و در ۲۵ کیلومتری غرب آستارا قرار دارد.
تبلیغات
روستای گیلده
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: نصف روز
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • ایران، استان گیلان، شهرستان آستارا، ۲۵ کیلومتری غرب شهر آستارا
درباره روستای گیلده
مشاهده روی نقشه
روستای گیلده آستارا
زمستان در روستای گیلده

شهر آستارا شمالی‌ترین شهر استان گیلان است که نزدیک مرز ایران با کشور آذربایجان قرار دارد. این شهر یکی از نقاط گمرکی مهم ایران است و بدون شک، نزدیکی به آذربایجان در شکل‌گیری روابط دوستانه میان دو کشور، فعالیت‌های تجاری و رونق گردشگری این منطقه تاثیر زیادی دارد. آستارا به زیبایی بام‌های سفالی خود شهرت دارد؛ تا جایی که به آن لقب «شهر بام‌های سفالی» را داده‌اند.

روستای گیلده از جاهای دیدنی آستارا و از زیباترین روستاهای گیلان محسوب می‌شود که به‌واسطه جاذبه‌های طبیعی، گردشگران بسیاری را به خود جذب می‌کند. برخی از گردشگران با هدف برپایی کمپ، طبیعت‌گردی و عکاسی به این روستا سفر می‌کنند. امکان صعود به قله اسپیناس از روستای گیله‌ده و گردنه حیران نیز از عوامل مهم شهرت این روستا در میان کوهنوردان و طبیعت‌گردان است. با کجارو همراه باشید تا با روستای گیلده بیشتر آشنا شوید.

کپی لینک

همه آنچه که باید درباره روستای گیلده بدانید:

کپی لینک

گیلده کجاست؟

  • آدرس: استان گیلان، شهرستان آستارا، ۲۵ کیلومتری غرب شهر آستارا (مشاهده روی نقشه)
روستای گیلده آستارا

منبع: asanbegard

روستای گیلده که با نام گیلاده نیز شناخته می‌شود، از توابع شهرستان آستارا در استان گیلان به‌حساب می‌آید. فاصله این روستا تا نقطه صفر مرزی کشور آذربایجان کمتر از یک کیلومتر است. این روستا در مسیر جاده آستارا-اردبیل قرار گرفته و دسترسی به آن از استان گیلان در شرق و استان اردبیل در غرب میسر است.

روستای گیلده حدود ۳۰ کیلومتری غرب آستارا (۵۰ دقیقه) قرار دارد و فاصله آن تا شهر رشت، مرکز استان گیلان، ۳۲۰ کیلومتر (حدود ۶ ساعت) است. این روستا در فاصله ۶۰ کیلومتری شهر اردبیل (یک ساعت و ۲۰ دقیقه) قرار دارد.

برای دسترسی به روستای گیلده می‌توان به‌صورت هوایی یا زمینی به هریک از شهرهای رشت یا اردبیل سفر کرد و باقی مسافت را با سواری پیمود. همچنین شهر رشت با داشتن ایستگاه راه‌آهن، امکان سفر ریلی را نیز برای علاقه‌مندان فراهم کرده است.

کپی لینک

درباره روستای گیلده

روستای گیلاده

منبع: asanbegard

روستای گیلده از توابع شهرستان آستارا، یکی از زیباترین روستاهای استان گیلان است که به‌واسطه چشم‌اندازهای منحصر‌به‌فرد و جاذبه‌های طبیعی از مهم‌ترین مراکز گردشگری ایران محسوب می‌شود. پیاده‌روی در کوچه‌های این روستا از میان درختان کهن راش و ممرز، با وجود صدای آرامش‌بخش رودخانه می‌تواند دلچسپ باشد. در روستای گیلده درختان بلوط، آلوچه جنگلی و ولیک نیز دیده می‌شود.

آستارا شهری مرزی است که با جاده‌ای کوهستانی به شهر اردبیل متصل می‌شود، در این میان قله شیندان در نزدیکی گردنه حیران با ارتفاع ۱,۸۵۰ متر و قله اسپیناس با ارتفاع ۲,۱۰۵ متر در ۱۷ کیلومتری شهر لندویل خودنمایی می‌کنند. چشم‌انداز کوهستانی این منطقه و عبور رودخانه از میان روستای گیله ده، طراوت و زیبایی آن را دوچندان کرده است.

بیشتر اهالی روستای گیلده به زبان ترکی آذری صحبت می‌کنند. اقتصاد مردم این منطقه از طریق کشاورزی، دامداری و گله‌داری تامین می‌شود؛ آستارا به داشتن سگ‌های قوی‌هیکل و بزرگ برای حفاظت از گله‌های دام شهرت دارد. روستای گیلاده در فاصله کوتاهی از جنگل‌های مختلط کاسپی هیرکانی (Caspian Hyrcanian mixed forests) قرار دارد و در میان طبیعت‌گردان به‌واسطه طبیعت بکر خود مشهور است.

کپی لینک

دیدنی‌های روستای گیلده

روستای گیله ده با طبیعت زیبا و مناظر خیره‌کننده هر ساله پذیرای گردشگران و کوهنوردان بسیاری است. از جمله جاهای دیدنی نزدیک به این روستا می‌توان به جنگل‌های فندقلو، گردنه حیران، آبشار لاتون، چشمه مشه‌سویی و آب گرم علی داشی اشاره کرد.

کپی لینک

گردنه حیران

  • آدرس: کیلومتر ۳۵ جاده آستارا به اردبیل (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله از روستای گیلده: حدود ۱۱ کیلومتر (نیم ساعت با ماشین)
گردنه حیران

منبع:irantours24

گردنه حیران در جاده آستارا-اردبیل قرار دارد. این گردنه سه روستای حیران سفلی، حیران وسطی و حیران علیا را شامل می‌شود. سه روستای حاج امیر بالا، ونه‌بین و حاج امیر پایین نیز در اطراف گردنه حیران قرار دارند.

گردنه حیران تنها ۱,۵۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد؛ اما وجود ابر و مه در گردنه حیران ناشی از ارتفاع نیست؛ این مه متاثر از تبخیر آب دریای خزر است. این گردنه از یک سمت با کوه و از سمتی دیگر با دره‌ای عمیق احاطه شده است. رود ارس که از رودخانه های مرزی ایران به شمار می‌رود و مرز میان ایران و کشور آذربایجان را مشخص می‌کند، از میان این دره می‌گذرد.

کلمه حیران به‌معنای «منطقه‌ای احاطه‌شده با ابر و مه» از کلمه تالشی « هیران» گرفته شده است. «هیر» یا «هر» در زبان تالشی به‌معنای ابر و مه به کار می‌روند.

کپی لینک

تله کابین حیران

  • آدرس: کیلومتر ۳۷ جاده آستارا به اردبیل (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله از روستای گیلده: حدود ۱۳ کیلومتر (نیم‌ساعت با ماشین)
تله کابین حیران

منبع: hipersia عکاس: کورش نوزاد تهرانی

تله کابین حیران یکی از جاذبه‌های گردنه حیران است که در سال ۱۳۹۰ افتتاح شد. مسیر ۱,۵۰۰ متری که این تله‌کابین طی می‌کند مشرف به منظره کوهستانی و بر فراز دریایی از ابر و مه است. تله‌کابین حیران ۱,۷۲۰ متر از سطح دریا فاصله دارد و از فراز آن می‌توانید قلعه شیندان (قلعه گور بابک) را در بالای کوهی به همین نام ببینید. این قلعه با قدمتی در حدود ۲,۰۰۰ سال، امروزه در خاک کشور جمهوری آذربایجان قرار دارد.

یکی دیگر از تفریحات گردنه حیران، سورتمه ریلی است. این سورتمه طولانی‌ترین سورتمه ریلی ایران محسوب می‌شود که از سال ۱۳۹۴ فعالیت خود را آغاز کرده است.

کپی لینک

تالاب استیل

  • آدرس: استان گیلان، کیلومتر هفت جاده آستارا به رشت، غرب جاده (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله از روستای گیلده: حدود ۴۰ کیلومتر (یک ساعت با ماشین)
تالاب استیل

منبع: ویلا رابط

تالاب استیل با مساحت ۱۳۸ هکتار در هفت کیلومتری جنوب آستارا قرار دارد. این تالاب دارای آب شیرین است و زیستگاه بیش از ۸۰ گونه گیاهی و جانوری محسوب می‌شود که بسیاری از آن‌ها در معرض انقراض هستند؛ به همین دلیل، این منطقه را شکار ممنوع اعلام کرده‌اند.

تالاب استیل هر سال میزبان پرندگان کمیابی همچون «چنگیز نوک سرخ» است که از اروپای مرکزی و مناطق قطبی مهاجرت می‌کنند. این تالاب زیستگاه ماهیانی همچون کپور و اردک‌ماهی و جانورانی مانند موش تالابی (نوتریا) و انواع مار، لاک‌پشت، باکلان‌ها، اگرت‌ها (نوعی حواصیل)، ابیا، گاوچرانک، خوتکای سفید و مرغابی سانان نیز است. در تالاب استیل شما مجاز به ماهی‌گیری نیستید؛ اما می‌توانید از ماهی‌گیران محلی ماهی تهیه کنید.

تالاب استیل ۱۳ متر پایین‌تر از سطح آزاد دریا قرار دارد و عمق آن از یک تا سه متر تغییر می‌کند. پیرامون این تالاب مملو از درختانی است که ریشه آن‌ها در آب قرار دارد و با حرکت امواج آب جابه‌جا می‌شون؛ به همین جهت این تالاب را با نام تالاب درختان شناور نیز می‌شناسند.

کپی لینک

آب‌گرم علی داشی

  • آدرس: مرز استان‌های گیلان و اردبیل، ۵۰ کیلومتری جنوب غرب شهر آستارا (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله از روستای گیلده: ۵۷ کیلومتر (یک ساعت و ۵۰ دقیقه با ماشین)
آب گرم علی داشی

منبع: rismoun

آب گرم علی داشی در میان جنگل‌های فندقلو قرار دارد و هر سال گردشگران بسیاری به خاطر خواص درمانی آن، از این منطقه بازدید می‌کنند

آب گرم علی داشی که اهالی آن را به نام «مشه سوئی» نیز می‌شناسند، یکی از جاهای دیدنی نردیک روستای گیلده است که گردشگران بسیاری برای استفاده از خواص درمانی چشمه‌های آب‌گرم به این منطقه سفر می‌کنند. حوضچه آب گرم علی داشی با مساحت ۶ در چهار متر فضای مناسبی را برای آبتنی و استراحت گردشگران فراهم می‌کند.

چشمه آب گرم مشه سوئی در میان جنگل‌های فندقلو در بین دو روستای گیلده و آلادیزکه در استان اردبیل قرار دارد. از روستای گیله‌ده از طریق جاده روستایی می‌توان به این چشمه دسترسی پیدا کرد. این جاده از روستاهای سیج، دگیرمان‌کشی و چملر عبور می‌کند و چشم‌انداز منحصربه‌فردی به کوه و دره‌های سرسبز دارد. تا پایان جاده سیج را می‌توان با ماشین طی کرد. در انتهای این جاده، پاکوبی جنگلی با شیب ملایم قرار دارد که این مسیر را می‌توان با پیاده‌روی، یک ساعته طی کرد. در طول مسیر از کنار چشمه آبی نیز عبور می‌کنید که متعلق به خانواده‌ای ساکن در منطقه است و می‌توان آب چشمه را به‌صورت بطری خریداری کرد. در عبور از روستاهای چملر و دگیرمان‌کشی منظره‌ای زیبا از گردنه حیران در آن سمت کوه دیده می‌شود.

کپی لینک

آبشار لاتون

  • آدرس: استان گیلان، ۱۵ کیلومتری جنوب شهرستان آستارا، شهر لوندویل، روستای کوته کومه (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله از روستای گیلده: ۶۰ کیلومتر (یک ساعت و ۴۰ دقیقه با ماشین)
آبشار لاتون

عکاس: مسعود سلیمی

آبشار لاتون از دامنه شرقی کوه استوار اسپیناس یا اسپینه در میان جنگلی انبوه سرچشمه می گیرد. این آبشار جزو ۳۰ آبشار بلند جهان محسوب می‌شود که در سال ۱۳۹۸ به شماره ملی ۶۴۵ در فهرست میراث طبیعی به ثبت رسیده است. آبشار لاتون با ارتفاع ۱۰۵ متر و عرض پنج متر از بلندترین آبشارهای ایران محسوب می‌شود، از میان کوه‌ها و جنگلی انبوه مسیر خود را به‌سمت رودخانه لندویل ادامه می‌دهد. رودخانه‌ای به طول ۱۷ متر که از کوه اسپیناس سرچشمه می‌گیرد و به‌سمت روستای کوته‌کومه و لندویل امتداد می‌یابد. رودخانه لندویل در نهایت به دریای خزر می‌ریزد.

حجم آب آبشار لاتون در طی فصل‌های مختلف متفاوت است. کمی بالاتر از این آبشار می‌توان سه حوضچه و سه آبشار به ارتفاع ۱۰ متر دید. روستای کوته‌کومه در شهرستان لندویل نزدیک‌ترین روستا به آبشار لاتون است. این روستا ۱۴ کیلومتری (۱۷ دقیقه) آستارا و چهار کیلومتری آبشار لاتون قرار دارد. می‌توان مسیر جنگلی روستا لندویل تا این آبشار را پیاده طی کرد.

برای رسیدن به آبشار لاتون باید از آستار به‌سمت لندویل و از آنجا با طی هفت کیلومتر به‌سمت کوته کومه حرکت کرد. درمجموع روستای کوته‌کومه در ۵۰ کیلومتری (یک ساعت و ۳۰ دقیقه) روستای گیله ده قرار دارد.

برای رفتن به آبشار لاتون مسیر دیگری از سمت اردبیل نیز وجود دارد. در این مسیر ابتدا باید خود را از اردبیل یا شهر نمین به شهر آبی‌بیگلو برسانید و سپس مسیر را به‌سمت روستاهای سوها ادامه بدهید، بعد از عبور از این روستا و دریاچه سوها مسیر مشخص نیست و حتما نیاز به راهنمای محلی یا مسیریاب خواهید داشت. در ادامه مسیر هیچ روستایی نیست و فقط در میانه راه استراحتگاهی کلبه‌ای وجود دارد.

کپی لینک

جنگل فندقلو

  • آدرس: استان اردبیل، جاده نمین به آستارا (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله از روستای گیلده: ۵۶ کیلومتر (یک ساعت و ۱۵ دقیقه با ماشین)
بابونه‌‌های جنگل فندقلو

منبع: pinorest

جنگل‌های فندقلو ذخیره‌گاه گیاهان دارویی است و هر سال در فصل بهار با گل‌های زیبای بابونه فرش می‌شود

جنگل فندقلو یکی از جاهای دیدنی استان اردبیل است که در جنوب شهر «نمین» قرار دارد. این جنگل با وسعت ۱۶,۰۰۰ هکتار از شرق روستای خانقاه علیا در شهرستان نمین شروع می‌شود و تا شرق روستای حور در این شهرستان امتداد پیدا می‌کند. روستای خانقاه علیا در جاده نمین به آستار قرار دارد. فاصله جنگل‌های فندقلو تا اردبیل ۲۹ کیلومتر (۴۵ دقیقه)، تا آستارا ۷۷ کیلومتر (یک ساعت و ۳۵ دقیقه) و تا روستای زیبای گیله ده ۵۷ کیلومتر (یک ساعت و ۱۵ دقیقه) است.

جنگل فندقلو در کنار آب و هوایی دلچسپ، منابع طبیعی ارزشمندی دارد. این جنگل ذخیره‌گاه گیاهان دارویی است و از فصل بهار تا اوایل تابستان با گل‌های زیبای بابونه فرش می‌شود، به همین دلیل هم‌زمان با روز جهانی گل و گیاه در ۲۴ و ۲۵ خرداد، استان اردبیل جشنواره‌ گل‌های بابونه را برگزار می‌کند که میزبان گردشگران بسیاری است. در این جشنواره صنایع دستی هنرمندان منطقه نیز همچون گلیم، جاجیم، مسند (گلیمی با نقش‌های محرابی و متقارن که در گذشته در بالای خانه و محل نشیمن مهمانان قرار می‌گرفت) و ورنی (گلیم سوزنی) به نمایش گذاشته می‌شود.

در جنگل فندقلو می‌توان گونه‌های گیاهی مختلف و کمیابی را همچون راش، ممرز، سیب وحشی، به، توت‌فرنگی وحشی، گوجه‌سبز، ازگیل، تمشک و گل‌هایی چون نسترن، پامچال، خاس، بابونه، سرخس، بنفشه وحشی و گل گاو زبان دید. علاوه بر این، همان طور که از نام جنگل مشخص است، درختان فندوق حدود یک چهارم مساحت آن را به خود اختصاص داده‌اند. در جنگل فندقلو می‌توان به دشت‌های زیبای سوسن چلچراغ نیز دست پیدا کرد. این گل که در معرض انقراض قرار دارد، تنها تیر و خرداد هر سال در نقاط محدودی و در ارتفاع ۲,۱۰۰ متری رشد می‌کند.

کپی لینک

قله اسپیناس

  • آدرس: مرز استان گیلان و اردبیل، شهر آبی بیگلو (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله از روستای گیلده: ۶۰ کیلومتر (یک ساعت و ۲۵ دقیقه با ماشین)
اسپیناس

منبع: aminmana

قله اسپیناس با ارتفاع ۲۱۵۰ متر یکی از قله‌های شناخته شده در استان گیلان است. این قله بخشی مهمی از شهرت خود را مدیون مسیرهای طبیعت‌گردی همچون دریاچه سوها و آبشار لاتون در دامنه خود است. قله اسپیناس را می‌توان از مسیرهای مختلفی صعود کرد، مسیر شرقی که آبشار لاتون نیز در راه آن قرار دارد، از روستای کوته کومه شهرستان لندویل آغار می‌شود. این مسیر با ۱۷ کیلومتر پیاده‌روی، طولانی‌ترین و سخت‌ترین مسیر صعود به قله اسپیناس به شمار می‌رود که به‌طور معمول به‌صورت دو روزه و همراه با شب‌مانی اجرا می‌شود.

برخی مبدا‌های صعود به قله اسپیناس، در جاده آستارا به اردبیل و در نزدیکی گردنه حیران قرار دارند که مسیرهای شمالی محسوب می‌شوند و سختی کمتری دارند. نقطه شروع این مسیرها در ارتفاع ۳۵۰ تا ۶۵۰ متری و در روستاهای مشند، گیلده و آق‌چای است و این موضوع صعود موفق را برای افراد بیشتری امکان‌پذیر می‌کند. علاوه بر این می‌توان از طریق جاده خاکی با ماشین تا نزدیکی قله رفت که این موضوع امکان صعود به قله را با پیمایش ۵۰۰ متری و افزایش ارتفاع ۷۰ متری برای افراد غیرکوهنورد نیز ممکن کرده است.

تمام مسیرهای صعود به قله اسپیناس به‌جز جاده خاکی در استان گیلان قرار دارند. دسترسی به این مسیر از طریق شهر «آبی بیگلو» استان اردبیل است. بر فراز این کوه زیبا در مسیر صعود شرقی و در نزدیکی آبشار لاتون قلعه‌ای تاریخی به نام قلعه لاتون (اسپیناس یا اسپینه) نیز خودنمایی می‌کند. بر طبق برخی روایت‌ها این قلعه تاریخی متعلق به بابک خرمدین است.

کپی لینک

دریاچه سوها

  • آدرس: استان اردبیل، ۳۵ کیلومتری شرق اردبیل، شهرستان نمین، دهستان ویلکیج، روستای سوها (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله از روستای گیلده: ۶۷ کیلومتری روستای گیلده (یک ساعت و ۵۰ دقیقه)
دریاچه سوها

منبع: رهبال آسمان

دریاچه سوها از جاهای دیدنی اردبیل است که در شهرستان نمین و روستایی به همین نام قرار گرفته است. این دریاچه در ۸۵ کیلومتری آستارا (دو ساعت و ۱۰ دقیقه) قرار دارد. این دریاچه یا آب‌گیر مصنوعی با هدف تامین آب روستای نمین و در پشت سد کوچکی احداث شده است. عمق این دریاچه در برخی نقاط به ۶ متر می‌رسد و پهنای دریاچه سوها نیم کیلومتر و طول آن حدود ۱٫۵ کیلومتر است.

سوها به‌معنای «آب»‌ها است و این روستا نیز به‌واسطه نزدیکی به دریاچه و چشمه‌های پرآب به این نام خوانده می‌شود. به‌واسطه وجود همین چشمه‌ها و خاکی حاصلخیز انواع گونه‌های گیاهی در اطراف دیده می‌شود؛ به‌خصوص می‌توان گل‌های بابونه وحشی در اطراف این آبگیر دید. دریاچه سوها در نزدیکی جنگل‌های فندقلو قرار دارد و علاوه بر داشتن آب و هوایی مطبوع گردشگران را به مناظری بکر و زیبا مهمان می‌کند.

دریاچه سوها فضایی مناسب برای آب‌تنی و شنا نیست؛ اما به‌واسطه راکد بودن آب دریاچه فرصت خوبی برای علاقه‌مندان به ماهی‌گیری و قایق‌رانی فراهم کرده است. ماهیگیری در این دریاچه در فصل تخم‌ریزی ممنوع است و با توجه به اینکه دریاچه سوها زیستگاه «قزل‌الا رنگین‌کمان» نیز محسوب می‌شود، اداره محیط‌زیست اردبیل برای این موضوع نظارت دارد. جالب است بدانید که مسیر زیبای دریاچه سوها تا آبشار بلند لاتون، جزو بهترین مسیرهای طبیعت گردی ایران به شمار می‌رود که تجربه آن خالی از لطف نیست.

کپی لینک

آبشار حویق (زمرد)

  • آدرس: استان گیلان، کیلومتر ۳۰ جاده آستارا به رشت، شهر حویق (مشاهده روی نقشه)
  • فاصله از روستای گیلده: حدود ۷۷ کیلومتر (دو ساعت با ماشین)
آبشار زمرد

منبع: jazebeha.com

شهر حویق ۳۰ کیلومتر با آستارا (۳۵ دقیقه) و ۴۰ کیلومتری (۴۵ دقیقه) با تالش فاصله دارد. آبشار زمرد در فاصله ۹ کیلومتری (حدود ۲۰ دقیقه) از مرکز شهر در انتهای خیابان ولیعصر قرار دارد. برای بازدید از آبشار زمرد باید خود را به شهر حویق و از آن جا به روستای زمرد برسانید. با عبور از محله فتح‌الله جاده ناهموار است و عبور از آن با ماشین‌های معمولی می‌تواند دشوار باشد؛ اما می‌توانید ماشین را در همان محله قرار دهید و باقی مسیر را به‌صورت پیاده در کمتر از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طی کنید. پیاده‌روی در این مسیر، تماشای معماری و زندگی روستایی می‌تواند لذت‌بخش باشد.

آبشار زمرد که به آبشار دوقلو نیز شهرت دارد، از دو آبشار کوچک و بزرگ تشکیل شده است. آبشار کوچک‌تر با ارتفاع ۱۲ متر و فرمی پلکانی در سمت چپ و آبشار دوم با ارتفاع ۱۵ متر و پر‌آب‌تر در سمت راست قرار دارد. آبشار کوچک‌تر شامل دو پله چهار و هشت متری است. هر دو این آبشار‌ها پس از طی مسافتی به حوضچه‌ای منتهی می‌شوند که می‌توان در آن آب‌تنی کرد یا در اطراف آن کمپی برپا کرد.

آبشار زمرد در میان جنگل حویق قرار دارد و انواع درختان همچون بلوط، گردو، گلابی، آلوچه و انار را می‌توان در مسیر رسیدن به مقصد دید. به‌واسطه کوهستانی بودن این منطقه، به‌خصوص در فصل تابستان و بهار، هوای مطلوبی در انتظار گردشگران خواهد بود. منشا آبشار زمرد ییلاقات بالاتر است و با ادامه مسیر به طرف بالادست، به آبشارهای کوچک‌تری نیز خواهید رسید. البته مسیرهای حاشیه این آبشار به‌دلیل رشد جلبک‌ها لغزنده است.

کپی لینک

بهترین زمان سفر به گیلده

زمستان در روستای گیلده

منبع: tooska360

گیلده به‌واسطه موقعیت جغرافیایی و اقلیمی خود از آب‌و‌هوای معتدل و مرطوبی برخوردار است. این منطقه به‌واسطه نزدیکی به گردنه حیران و موقعیت کوهستانی، نسبت به باقی مناطق جلگه‌ای گیلان سردتر به نظر می‌رسد و زمستان‌های سخت‌تری دارد؛ اما در فصل بهار و تابستان با توجه به سرسبزی و طراوت منطقه و آب‌و‌هوای مطبوع، سفر به روستای گیلده می‌تواند دلچسپ باشد.

گیلده در هر فصل مناظر و زیبایی‌های مخصوص به خود را دارد؛ اما با توجه به جاده‌های روستایی و سرمای مناطق کوهستانی همچون گردنه حیران، بهتر است در فصل زمستان مجهز سفر کنید.

کپی لینک

اقامت در گیلده

گیلده روستایی نسبتا مجهز است و تمامی خانه‌های روستایی دارای لوله‌کشی آب هستند؛ بنابراین می‌توانید برای اقامت از کلبه‌های چوبی اهالی روستا استفاده کنید که با امکانات و قیمت مناسبی اجاره می‌دهند. با اقامت در داخل روستای گیلده می‌توانید پیش از طلوع آفتاب از پیاده‌روی در آن لذت ببرید و دسترسی بهتری به جاهای دیدنی اطراف این روستا داشته باشید.

علاوه بر کلبه‌های روستایی، می‌توانید برای اقامت به شهر آستارا و هتل‌ها و اقامتگاه‌هایی همچون اسپیناس، ایساتیس و ابوالفضل بروید که در خدود ۳۰ کیلومتر با روستای گیله‌ده فاصله دارند. علاوه بر این، در محدوده گردنه حیران می‌توانید اقامت دلچسپی در هتل‌های پارلا و حیران داشته باشید و از مناظر بکر و طبیعی منطقه لذت ببرید. گردنه حیران در فاصله ۱۲ کیلومتری از روستای گیلده قرار دارد.

کلبه چوبی گیلده
هتل اسپیناس
هتل پارلا
هتل حیران

منبع:safaraneh ،kalouttravel، jabama، eghamat24

شما نیز تجربه‌های خود را از سفر به روستای گیلده و بازدید از جاذبه‌های طبیعی این روستا را با کجارو به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

  • روستای گیلده کجاست؟

    استان گیلان، ۲۵ کیلومتری غرب آستارا، مرز ایران و آذربایجان

  • دیدنی‌های روستای گیلده کجاست؟

    آبشار لاتون، گردنه و تله‌کابین حیران، آب گرم علی داشی، آبشار حویق، دریاچه سوها، جنگل‌های فندقلو

  • بهترین زمان سفر به گیلده چه فصلی است؟

    فصل بهار

  • در گیلده کجا اقامت کنیم؟

    کلبه‌های اجاره‌ای اهالی روستا، هتل‌های اسپیناس و ابوالفضل در آستارا و هتل‌های حیرانو پارلا در گردنه حیران

نویسنده: شقایق وحیدی

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات