کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

روستای آتشگاه کرج

سه‌شنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۸
مطالعه 9 دقیقه
روستای آتشگاه کرج
روستای آتشگاه کرج از جاهای دیدنی کرج در استان البرز است و در شمال گوهردشت قرار دارد. در این مقاله مسیر دسترسی و جاهای دیدنی این روستا را معرفی کرده ایم.
تبلیغات
روستای آتشگاه کرج
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: نصف روز
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • ایران، استان البرز، کرج، ۱۰ کیلومتری شمال گوهردشت
روستای آتشگاه کرج
مشاهده روی نقشه
آتشگاه کرج
 آتشگاه کرج

آثار باقی‌مانده از عهد باستان، دوره هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان در بسیاری از شهرهای بزرگ مانند تهران و کرج، بر وجود یک تمدن پیشرفته در این مناطق دلالت می‌کنند؛ از این‌رو، جاذبه‌های طبیعی و تاریخی فراوانی در داخل و حومه این شهرها وجود دارند که مقصد مناسبی برای سفرهای یک‌روزه و گردش در دل طبیعت محسوب می‌شوند.یکی از این مناطق تاریخی، روستایی خوش‌آب‌وهوا در استان البرز است که «آتشگاه کرج» نام دارد. این روستا از دوره اشکانیان و ساسانیان محل سکونت زرتشتیان بوده است. آتشگاه با طبیعت بکر و زیبا، آب‌وهوای مطبوع کوهستانی، امکانات رفاهی و آثار تاریخی خود، از جاهای دیدنی کرج برای گذران اوقات فراغت گردشگران در روزهای آخر هفته به شمار می‌رود.

کپی لینک

با آتشگاه کرج بیشتر آشنا شوید:

کپی لینک

آتشگاه کرج کجاست؟

  • آدرس: استان البرز، ۲۰ کیلومتری شمال‌غربی کرج و ۱۰ کیلومتری شمال گوهردشت، روستای آتشگاه (مشاهده روی نقشه)
روستای آتشگاه کرج

منبع عکس: seeiran.ir، عکاس: ناشناس

روستای آتشگاه از ییلاق‌های خوش‌آب‌وهوا در ارتفاعات کوهستانی البرز است که در ۲۰ کیلومتری شمال‌غربی کرج و ۱۰ کیلومتری شمال گوهردشت قرار دارد. این روستا دارای جاده‌ای کوهستانی است که تا چالوس امتداد می‌یابد؛ جاده‌‌ای که چشم‌انداز زیبایی را پدید آورده و برای علاقه‌مندان به موتورسواری و آفرود بسیار جذاب و هیجان‌انگیز است. آتشگاه از شمال با نوجان و دوروان، از جنوب با باغستان، از شرق با سیاه کلان و ازغرب با روستای برغان مجاورت دارد.

آتشگاه کرج با مساحتی حدود ۲,۵۰۰ هکتار، دارای طبیعت زیبا، خانه‌های مسکونی منحصربه‌فرد، زمین‌های کشاورزی، باغ، چراگاه، کوه و... است. این روستا با تهران کمتر از ۵۵ کیلومتر فاصله دارد و با یادگارهای تاریخی و امکانات رفاهی مناسب از دیدنی‌های اطراف تهران به شمار می‌رود. آتشگاه از امکاناتی نظیر رستوران، سوپرمارکت، نانوایی، نمازخانه، سرویس بهداشتی و همچنین آنتن دهی موبایل برخوردار است.

کپی لینک

مسیر آتشگاه کرج

برای رسیدن به روستای آتشگاه کرج به ۲۰ کیلومتری شمال غربی کرج بروید و مسیر را تا ۱۰ کیلومتری شمال گوهردشت ادامه دهید؛ این روستا در انتهای یک جاده بن‌بست قرار دارد، بهتر است از سوخت و تنظیم باد وسیله نقلیه اطمینان خاطر داشته باشید.

کپی لینک

تاریخچه آتشگاه کرج

 آتشگاه کرج

منبع عکس: jabama.com، عکاس: ناشناس

آتشگاه کرج از دوره اشکانیان و ساسانیان محل سکونت زرتشتیان بود. این روستا به نام‌های آتش‌کوه و آتشکده نیز شناخته می‌شد. تل مهدیخانی و نشانه‌های آتشکده روی این تپه، دژ دو برار (دو برادر) از یادگارهای دوران ساسانی، گورستان قدیمی، سنگ‌های سرخ آتش‌زنه، آرامگاه پیر پیران و درخت کهن‌سال و سرسبز سماگاد با عمر دو تا سه هزار ساله از نشانه‌های قدمت و دیرینگی این روستا است؛ به‌ همین‌دلیل، آتشگاه در نزد اهالی منطقه از اهمیت و توجه بسیاری برخوردار است و افراد برای حفط آن می‌کوشند. مردم آتشگاه به زبان تاتی صحبت می‌کنند.

کپی لینک

جاهای دیدنی آتشگاه کرج

روستای آتشگاه کرج

منبع عکس: seeiran.ir، عکاس: ناشناس

آتشگاه کرج با آب‌وهوای کوهستانی و مطبوع، باغ‌های میوه نظیر گیلاس، گردو، زردآلو و توت سفید و همچنین گیاهان دارویی شهرت دارد و گردشگران بسیاری در روزهای تعطیل به‌سوی این روستا روانه می‌شوند. اگر به‌همراه خانواده یا دوستان به آتشگاه سفر می‌کنید، لوازم پیک‌نیک را فراموش نکنید تا ساعت خوشی را در کنار رودخانه‌های روستای آتشگاه بگذرانید.

اگر از طرفداران کوهنوردی هستید، تجهیزات کوهنوردی به‌همراه داشته باشید تا بتوانید به قله‌های اطراف روستا صعود کنید و اگر به تماشای گونه‌های جانوری مانند عقاب و روباه علاقه دارید، با دوربین خود لحظه‌ها را شکار کنید.

کپی لینک

امامزاده پیر پیران

امامزاده پیر پیران آتشگاه کرج

منبع عکس: seeiran.ir، عکاس: ناشناس

اطراف روستای آتشگاه و در میان درختان میوه، باغی کوچک و قدیمی وجود دارد؛ درون این باغ یک بوته طاقی روییده و رشد کرده است که از عمری طولانی برخوردار است. مردم روستا در کنار این بوته اتاقی برای عبادت، اقامه نماز و انجام مراسم مذهبی بنا کرده‌اند و این باغ را امامزاده پیر پیران نام نهاده‌اند. این امامزاده قدیمی برای اهالی آتشگاه از ارزش معنوی والایی برخوردار است. در این باغ به‌جز این بوته طاقی، اثر تاریخی دیگری دیده نمی‌شود.

کپی لینک

تل مهدیخانی

در شمالی‌ترین نقطه روستای آتشگاه، تپه‌ای باستانی وجود دارد که تپه مهدیخانی یا تل مهدیخانی نامیده می‌شود. سنگ‌های سرخ و آتش‌زنه اطراف این تپه زیبایی خاصی به منطقه بخشیده است. تل مهدیخانی از جاذبه‌های تاریخی آتشگاه به شمار می‌رود. به گفته برخی از اهالی محله، در گذشته آتشکده‌ای روی این تپه وجود داشت که مکانی مقدس برای زرتشتیان این منطقه به شمار می‌رفت؛ نام این روستا نیز برگرفته از آن است.

کپی لینک

قله دو برار

قله دو برار (قله دو برادر) در آتشگاه کرج

منبع عکس: khu.ac.ir، عکاس: ناشناس

در سمت شرق روستای آتشگاه، کوهی با ارتفاع ۲,۴۷۰ متر وجود دارد که از هر جهتی به سهولت قابل‌صعود است و از جاذبه‌های تاریخی آتشگاه به شمار می‌رود. وجود دو تپه مشابه با اندازه و شکل یکسان، سبب نام‌گذاری این کوه به نام قله دو برار یا قله دو برادر شده است. این کوه از سمت کرج و همچنین از سمت جاده چالوس قابل‌رویت است.

در گذشته یک قلعه برای نگهبانی از روستا بالای قله دو برار وجود داشت؛ زمانی که به قله این کوه بروید، حفره‌هایی را می‌بینید که با دست کنده شده‌اند. به اعتقاد برخی‌ها این حفره‌ها در گذشته برای دود و علامت استفاده می‌شدند؛ اما برخی از اهالی این کوه را گنج آتشگاه کرج می‌دانند و بر این باور هستند که این حفره‌ها در اثر جست‌و‌جوی گنج به وجود آمده است.

کپی لینک

پیست موتور سواری جاده آتشگاه کرج

پیست موتور سواری جاده آتشگاه کرج

منبع عکس: ilna.ir، عکاس: ناشناس

جاده آتشگاه کرج دارای یک پیست موتورسواری کوهستان و آفرودسواری است که روزانه و به‌ویژه در روزهای تعطیل، جمع کثیری از موتورسواران و علاقه‌مندان به آفرود در این منطقه با حضور تماشاگران و تشویق آن‌ها به دل کوهستان می‌روند. این پیست از دیدنی‌های اطراف تهران به شمار می‌رود.

کپی لینک

بام آتشگاه کرج

بام آتشگاه کرج بر فراز روستا و مناطق بلند آن چشم‌انداز بکر و زیبایی دارد که گردشگران بسیاری برای کسب آرامش و بازدید از این منطقه به‌ویژه تماشای مناظر اطراف روستا در شب راهی بام آتشگاه روانه می‌شوند. بر بلندای این بام، رستوران و کافه‌هایی نیز طراحی شده است که می‌توانید برای صرف غذا و نوشیدنی از آن‌ها استفاده کنید.

کپی لینک

بهترین رستوران آتشگاه کرج

رستوران‌های آتشگاه کرج

منبع عکس: jabama.com ، عکاس: ناشناس

آتشگاه روستایی با طبیعت بکر و زیبا است؛ اما رستوران، باغ‌رستوران‌‌‌، کافه و سفره‌خانه‌های متعددی در این منطقه وجود دارد که هر یک حس و حال بی‌نظیری در شما ایجاد می‌کند. کافه‌ها و رستوران‌های این منطقه معمولا در بهترین نقطه روستا واقع شده‌اند و چشم‌اندازی دیدنی دارند. برخی از این رستوران‌ها در خود روستا و برخی دیگر در جاده آتشگاه و در نزدیکی روستا قرار دارند. از کافه‌ها و بهترین رستوران های آتشگاه کرج می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • رستوران سوته‌دلان آتشگاه
  • رستوران سنتی آتش
  • رستوران کادر
  • کافه رستوران چشم‌انداز
  • رستوران حاج وهاب
  • کافه ژوان
  • آشکده آبودان رستوران مرغ
  • کافه رستوران سارال
  • سفره‌خانه سنتی خاطره
  • رستوران فانوس
  • رستوران ستاره آبی
  • رستوران بهشت کوهستان
  • باغ سفره‌خانه سنتی دلنشین
  • رستوران سنتی غار سفید
  • رستوران سنتی نیلوفر
  • رستوران سنتی نگین کوهستان
  • کافه رستوران الماس
  • کافه کلبه
کپی لینک

اقامت در آتشگاه کرج

آتشگاه کرج

منبع عکس: intoday.ir، عکاس: ناشناس

روستای آتشگاه با طبیعت سرسبز و آب‌هوای مطلوب، یکی از مقاصد گردشگران برای پیک‌نیک و کمپینگ کوتاه‌مدت در روزهای تعطیل آخر هفته است. برای اقامت در روستای آتشگاه می‌توانید منزل روستاییان یا ویلاهای اطراف روستا را اجاره کنید؛ در غیر این صورت با همراه داشتن تجهیزات کمپینگ و با اطلاع از وضعیت آب‌وهوایی منطقه می‌توانید شب را در این روستای کوهستانی در چادر مسافرتی سپری کنید و لحظات خوشی را برای خود و خانواده رقم بزنید. برای کمپینگ بهتر است فصل بهار و تابستان را انتخاب کنید.

کپی لینک

بهترین زمان سفر به آتشگاه کرج

آتشگاه کرج

منبع عکس: farsnews.ir، عکاس: ناشناس

بهترین زمان سفر به آتشگاه کرج، از اول اردیبهشت تا شهریور است؛ چراکه این روستا آب‌وهوای کوهستانی سردی دارد و طبیعت آن در زمستان از برف پوشیده می‌شود و همه‌جا یخ می‌زند. خنکای هوا و طبیعت رنگارنگ پاییز از ابتدای جاده آتشگاه کرج تا روستا بسیار زیبا و خاطره‌انگیز است و شما را محو تماشا خواهد کرد؛ اما بارش شدید باران در این فصل ممکن است آرامش سفر شما را بر هم زند.

روستای آتشگاه در نبود کارخانه‌‌های صنعتی با وجود آب‌وهوای پاک کوهستانی، طبیعتی زیبا را به‌وجود آورده است که برای تعطیلات آخر هفته گردشگران مکان ایدئالی به شمار می‌رود. وجود باغ‌های گیلاس، گردو، زردآلو و توت سفید و همچنین گیاهان دارویی در دامنه کوه‌ها، این روستا را به یکی از دیدنی‌های اطراف تهران تبدیل کرده است.

کپی لینک

ریشه نام آتشگاه کرج

روستای آتشگاه کرج

منبع عکس: eneshat.com، عکاس: ناشناس

درباره نام آتشگاه دو روایت مختلف وجود دارد که هر دو قابل‌قبول است. این روستای تاریخی در زمان اشکانیان و ساسانیان محل سکونت زرتشتیان بود. در شمالی‌ترین بخش این روستا، تپه‌ای باستانی قرار دارد که پیرامون آن سفال‌های آجری شبیه سفال‌های دوران تاریخی مشاهده می‌شود. این تپه امروزه به نام تپه مهدیخان (تل مهدیخان) شهرت دارد. برخی بر این باور هستند که در گذشته بر تل مهدیخان، آتشکده بزرگی وجود داشته که محل عبادت زرتشتیان روستا بوده است. به همین دلیل این روستا با نام آتش‌کوه یا آتشکده خوانده می‌شد و بعدها به آتشگاه تغییر یافت.

برخی دیگر، نام این روستا را به سنگ‌های سرخ موجود در تپه‌های روستا مرتبط می‌دانند؛ این سنگ‌ها، سنگ‌های آتش‌زنه نام دارند و توانایی تولید جرقه و آتش را دارند؛ از این‌رو روستا به نام آتشگاه یعنی «محل سنگ‌های آتش‌زنه» شناخته شده است.

اگر شما نیز تجربه بازدید از روستای زیبای آتشگاه کرج را داشته‌اید، نظرات خود را در بخش دیدگاه‌های مقاله با ما و دیگر کاربران کجارو به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

  • روستای آتشگاه کجاست؟

    آتشگاه کرج ۲۰ کیلومتری شمال غربی کرج قرار دارد و برای رسیدن به آن باید تا ۱۰ کیلومتری شمال گوهردشت ادامه دهید؛ این روستا در انتهای یک جاده بن‌بست قرار دارد، بهتر است از سوخت و تنظیم باد وسیله نقلیه اطمینان خاطر داشته باشید.

  • امکانات رفاهی و تفریحی آتشگاه کرج چیست؟

    رستوران، سوپرمارکت، نانوایی، نمازخانه، سرویس بهداشتی، خانه‌‌های روستایی اجاره‌ای، آنتن‌دهی مناسب موبایل و پیست موتورسواری و آفرودسواری

  • جاهای دیدنی آتشگاه کرج ؟

    تل مهدیخانی، قله دو برار، امامزاده پیر پیران، پیست موتور سواری و بام آتشگاه از دیدنی‌های این منطقه به حساب می‌آیند.

  • بهترین زمان بازدید از روستای آتشگاه کدام فصل است؟

    اوایل اردیبهشت تا شهریور

نویسنده: معصومه صادق‌پور

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات