کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

دشت آزو

سه‌شنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۵
مطالعه 12 دقیقه
بهار در دشت آزو
دشت آزو از جاهای دیدنی آمل در مازندران است و در نزدیکی روستای نوا قرار دارد.
تبلیغات
دشت آزو
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۳ تا ۴ ساعت
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • ایران، استان مازندران، شهرستان آمل، بخش لاریجان، روستای نوا
بهار در دشت آزو
مشاهده روی نقشه
کلبه کاه‌گلی سرسبز دشت آزو
مسیرهای راهپیمایی در دشت آزو
چشم‌انداز قله دماوند در دشت آزو

مناطق ییلاقی و خوش‌آب‌وهوای متعددی در شمال کشور وجود دارند. ویژگی‌های منحصربه‌فرد هرکدام از این جاذبه‌های طبیعی دلیل محبوبیت و شهرت آن‌ها است. دشت آزو در ارتفاعات روستای نوا از جاهای دیدنی مازندران به شمار می‌رود. مسیر دسترسی مناسب، نزدیکی به تهران و چشم‌انداز زیبای قله دماوند از مهم‌ترین ویژگی‌های این دشت است و گردشگران بسیاری را راهی منطقه می‌کند.

کپی لینک

آنچه می‌خواهید درباره دشت آزو بدانید:

کپی لینک

دشت آزو کجاست؟

روستای نوا آمل

منبع عکس: aminmana

دشت آزو در استان مازندران، بخش لاریجان، ارتفاعات رشته‌کوه البرز و جنوب شرق روستای نوا قرار گرفته است. این دشت به‌عنوان یکی از جاهای دیدنی آمل و مهم‌ترین و معروف‌ترین جاذبه طبیعی اطراف روستای نوا شناخته می‌شود. فاصله این روستا تا مرکز شهر آمل حدود ۸۵ کیلومتر و تا تهران حدود ۱۲۰ کیلومتر است. گردشگران با حدود یک ساعت پیاده‌روی از روستای نوا به دشت سرسبز و چشم‌نواز آزو می‌رسند.

دشت آزو با حدود ۳۵ هکتار وسعت در ارتفاع ۲۶۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد. مسیر دسترسی دو کیلومتری از روستای نوا تا دشت آزو پاکوب و خاکی است و از کنار رودخانه می‌گذرد. پیمودن این مسیر سخت نیست و حتی سالمندان و کودکان نیز به شرط سلامت می‌توانند آن را طی کنند. منظره جناح شرقی و جنوب شرقی قله دماوند در یک سوی دشت آزو و قله پاشوره در جانب دیگر آن، شکوه منطقه را دوچندان کرده است. قله ۳,۹۵۰ متری پاشوره از قلل مورد توجه گروه‌های کوهنودی محسوب می‌شود و مسیر دسترسی به آن از دشت آزو می‌گذرد.

کپی لینک

مسیر دسترسی به دشت آزو

  • آدرس: استان مازندران، جاده هراز به‌سمت آمل، خروجی کندلو و نوا، روستای نوا (مشاهده روی نقشه)
آب معدنی نوا

منبع عکس: aminmana

جاده هراز که تهران را به شهر آمل وصل می‌کند تنها مسیر دسترسی به روستای نوا و دشت آزو است. برای رسیدن به دشت آزو از سمت تهران ابتدا باید از شمال شرق تهران وارد جاده هراز شوید. در این جاده بعد از گذر از امامزاده هاشم، روستای آب اسک و رستوران سالاری، مسیر خروجی روستای کندلو و نوا (در سمت راست جاده) را در پیش بگیرید.

خروجی کندلو و نوا در جاده هراز مسیر دسترسی به دشت آزو است

برای رسیدن به روستای نوا در مسیر آمل به‌سمت تهران در جاده هراز، باید بعد از گزنگ و رستوران صحرا از خروجی روستای کندلو و نوا در سمت چپ جاده خارج شوید. فاصله شهر آمل تا این خروجی حدود ۷۸ کیلومتر (حدود ۷۷ دقیقه رانندگی) است.

از ابتدای خروجی روستای کندلو و نوا تا پارکینگ خودروی دشت آزو (در مجاورت کارخانه آب‌معدنی نوا) حدود ۹ کیلومتر مسیر آسفالت، شیب‌دار و پرپیچ‌وخم پیش روی شما است. تابلوهای کارخانه آب‌معدنی نوا بهترین راهنما برای رسیدن به مقصد هستند. پارکینگ دشت آزو آخرین محل مناسب برای طی مسیر با خودرو است. گردشگران برای رسیدن به پهنه وسیع دشت آزو باید حدود یک ساعت در مسیر پاکوب کنار رودخانه (آزودره) پیمایش کنند؛ مسیری که به‌عنوان یکی از بهترین مسیرهای طبیعت گردی ایران به شمار می‌رود.

کپی لینک

دیدنی‌ های دشت آزو

دیدنی‌های متعددی در دشت وسیع و سرسبز آزو و روستای نوا وجود دارند که هرکدام به‌تنهایی می‌توانند انگیزه کافی و مناسبی برای بازدید از این منطقه باشند. دشت آزو فاصله نسبتا کمی تا تهران دارد و به‌عنوان منطقه‌ای با هوای پاک، مطبوع و خنک و طبیعت شاداب، بکر و پرگل یکی از بهترین گزینه‌ها برای سفر یک‌روزه ساکنان تهران محسوب می‌شود.

روستای نوا

منبع عکس: iranwithguide

کپی لینک

روستای نوا

روستای نوا و دشت آزو از مناطق مرتفع و ییلاقی استان مازندران هستند. مسیر دسترسی به این روستا در فصل زمستان صعب‌العبور می‌شود و بیشتر اهالی تنها در نیمه اول سال در آن زندگی می‌کنند. روستای نوا مردمان مهمان‌نواز و خون‌گرمی دارد. باغ‌های پر از میوه و کوچه‌باغ‌های این روستا از دلایل حضور گردشگران در منطقه محسوب می‌شوند.

هر ساله در ۲۶ تیرماه آیین «نورگون» در روستای نوا برگزار می‌شود. در این مراسم اهالی روستا با پایکوبی دور آتش، پیروزی فریدون بر ضحاک را جشن می‌گیرند. آرامگاه امامزاده یحیی (ع) از دیگر جاهای دیدنی روستای نوا است.

قله دماوند

منبع عکس: aminmana عکاس: امین علیان

کپی لینک

چشم‌انداز قله دماوند

اولین و شاید مهم‌ترین دلیل شهرت دشت آزو منظره و چشم‌انداز زیبای آن از کوه و قله با صلابت دماوند است. گردشگران و عکاسان بسیاری سالانه از این دشت بازدید می‌کنند و در طبیعت سرسبز آن به تماشای قله آتش‌فشانی دماوند در افق‌ آبی و پاک می‌نشینند.

کپی لینک

آسمان‌نگری

آسمان صاف و پاک دشت آزو، دوری از آلودگی‌های نوری شهر و ارتفاع زیاد سبب شده‌اند تا دشت آزو به یکی از ۵۰ سایت برگزیده آسمان‌نگری کشور تبدیل شود. بسیاری از علاقه‌مندان به حوزه ستاره‌شناسی و رصد ستارگان در غالب تورهای آسمان‌نگری به دشت آزو سفر کرده و کمپ می‌زنند. علاقه‌مندان، شب هنگام برای تماشای ستارگان بی‌شمار درخشان، کهکشان باعظمت راه شیری، صورت‌های فلکی و ستارگان دنباله‌دار چشم به آسمان می‌دوزند. برای رصد ستاره‌ها در دشت آزو باید از پیش‌بینی هوای صاف و بدون ابر مطمئن شوید. بهترین زمان برای این تفریح تابستان است.

کپی لینک

طبیعت چشم‌نواز

تماشای دامنه‌های سرسبز و مخملی دشت آزو، آبتنی در رودخانه زلال این منطقه، نوشیدن آب چشمه‌های متعددی که از زمین می‌جوشند، چیدن گیاهان دارویی، قدم زدن در میان علفزارهای پرگل و نشستن در سایه چند درخت کهنسالی که در دشت به چشم می‌خورند؛ همه و همه حس تازگی و شادابی را در انسان بیدار می‌کنند.

دشت آزو لاریجان
دشت آزو و کلبه پاشوره
دشت آزو و کلبه پاشوره
دشت آزو و کلبه پاشوره
دشت آزو و کلبه پاشوره
دشت آزو و کلبه پاشوره
دشت آزو و کلبه پاشوره
دشت آزو و کلبه پاشوره

منابع عکس‌ها: aminmana ،iranwithguide،

کپی لینک

قله پاشوره

بسیاری از گروه‌های کوهنوردی برای صعود به قله پاشوره از دشت آزو گذر می‌کنند. در انتهای این دشت، کلبه کاه‌گلی و زیبایی وجود دارد که اغلب برای شب‌مانی طبیعت‌گردان، به‌ویژه کوهنوردان استفاده می‌شود. این کلبه دو اتاق تو در تو و یک زیرزمین دارد و برای شب‌مانی حدود ۲۰ نفر مناسب است. درخت گردو و جویبار زلال، زیبایی منظره کلبه پاشوره را دو چندان کرده‌اند. سرچشمه این جویبار تنها ۳۵۰ متر با کلبه فاصله دارد. بعد از کلبه، دشت پاشوره و قله پاشوره انتظار کوهنوردان را می‌کشد. دسترسی به این قله با حدود هشت ساعت کوهنوردی و تجهیزات حرفه‌ای و مناسب امکان‌پذیر است.

کپی لینک

بهترین زمان سفر به دشت آزو

مسیر پاکوب دشت آزو

منبع عکس: aminmana

دشت آزو در هر فصلی از سال حال‌وهوا و زیبایی‌های مخصوص خود را دارد. اگر به‌دنبال سرسبزی، گل‌های رنگارنگ و چیدن گیاهان دارویی هستنید فصل بهار به‌ویژه اردیبهشت ماه، بهترین زمان سفر به دشت آزو است. در فصل تابستان باغ‌های میوه روستا به بار می‌نشینند و این منطقه ییلاقی میزبان گردشگران طبیعت‌دوست و گروه‌های آسمان‌نگری می‌شود.

در پاییز، شکوه رنگ‌ها و باران‌های گاه و بی‌گاه حال و هوای ویژه‌ای به دشت آزو می‌دهند. منطقه کوهستانی دشت آزو و روستای نوا زمستان‌های سختی دارد و معمولا دسترسی به آن در این زمان دشوار است. به‌طورکلی از بازه زمانی اردیبهشت ماه تا اواسط پاییز به‌عنوان بهترین زمان سفر به دشت آزو یاد می‌شود.

کپی لینک

مدت زمان بازدید از دشت آزو

کلبه پاشوره

منبع عکس: aminmana

دشت آزو می‌تواند برای اهالی تهران، آمل، فیروزکوه و دماوند مقصد پیک‌نیک و گردش یک‌روزه باشد؛ تا خستگی یک هفته پرکار و شلوغ را به‌در کند. گشت‌وگذار در این دشت زیبا به افراد فرصت می‌دهد تا خود را به حال و هوای طبیعت بسپارند و دقایقی از زندگی روزمره شهری فاصله بگیرند. رسیدن به دشت آزو برای تهرانی‌ها حدود سه ساعت زمان می‌برد.

به‌دلیل وجود جاذبه‌های متعدد، زیبایی‌های فراوان، طبیعت سخاوتمند و فضای عالی برای کمپ و شب‌مانی، بسیاری از افراد یک یا چند شب در روستای نوا و دشت آزو می‌مانند و فرصت بیشتری را به استفاده از موهبات منطقه اختصاص می‌دهند.

کپی لینک

پوشش گیاهی و جانوری دشت‌ آزو

دشت آزو

منبع عکس: aminmana

دشت آزو زیستگاه گونه‌های گیاهی و جانوری متعددی است. روباه، سگ، موش صحرایی، سمور، زاغی و پرندگان کوچک شکاری از جمله حیوانات و ساکنان دشت آزو هستند. گیاهان متعدد همچون آویشن، پونه، قاصدک، بابونه، شنگ، لاله وحشی، اسفند و گلپر در فصل بهار و تابستان سراسر دشت را می‌پوشانند. علفزارهای بلند منظره مخملی و زیبایی به دشت می‌دهند. در میان این همه سرسبزی تنها چند درخت در گوشه و کنار دشت آزو دیده ‌می‌شوند.

کپی لینک

اقامت و کمپ در دشت آزو

کلبه پاشوره

منبع عکس: aminmana عکاس: نادر امیدی

در سفر به منطقه کوهستانی و ییلاقی روستای نوا و دشت آزو گزینه‌های متعددی برای اقامت پیش روی مسافران قرار دارد. فضای عالی و مناسب بسیار برای کمپ، طبیعت منحصر‌به‌فرد، آسمان شب زیبا، چشمه‌های جوشان و هوای مطبوع و خنک سبب می‌شود تا بسیاری از گردشگران شب‌مانی در طبیعت را برای اقامت در منطقه انتخاب کنند.

در فصل بهار و تابستان گردشگران و کوهنوردان بسیاری به دشت آزو سفر می‌کنند. در این زمان برخی از اهالی روستای نوا اتاق‌هایی از خانه‌های خود را به مسافران کرایه می‌دهند. امکان چادر زدن در محوطه مسجد روستا، کنار امامزاده یحیی و پشت کارخانه آب‌معدنی نوا (در جوار رودخانه) وجود دارد.

کپی لینک

لوازم و تجهیزات سفر برای بازدید از دشت آزو

کمپ در دشت آزو

منبع عکس: aminmana

برای سفر به دشت آزو به‌همراه داشتن کفش مناسب کوه‌پیمایی و پیاده روی، کلاه آفتاب‌گیر، عینک آفتابی، کرم ضدآفتاب، لباس اضافه و دوربین عکاسی از جمله این لوازم هستند. چنانچه قصد شب‌مانی در منطقه را دارید به چادر مسافرتی، لوازم پخت و پز، پتو، کیسه خواب، زیرانداز مناسب و لباس گرم نیاز پیدا خواهید کرد.

کپی لینک

جاهای دیدنی اطراف دشت آزو

کپی لینک

آبشار یخی نوا

  • آدرس: استان مازندران، بخش لاریجان، شمال روستای نوا، انتهای جاده ولسکون
آبشار یخی نوا

منبع عکس: aminmana عکاس: سجاد امینیان

آبشار یخی نوا یکی از جاذبه‌های معروف اطراف روستای نوا است. گردشگران می‌توانند با برنامه‌ریزی درست، بازدید از این آبشار یخی را در سفر یک‌روزه خود بگنجانند. برای دسترسی به آبشار یخی نوا باید خود را به انتهای جاده ولسکون در شمال روستا برسانید. از انتهای این جاده تا آبشار یخی کوه‌پیمایی نسبتا سبکی پیش رو دارید.

آبشار یخی نوا در تمام طول سال منجمد است و فقط در تابستان باریکه‌ای آب از کنار آن جریان می‌یابد. این باریکه آب سبب افزایش قطر یخ آبشار می‌شود. ارتفاع آبشار یخی نوا حدود هشت متر و عرض آن حدود سه متر است. سطح غیر مسطح و پر از قندیل این جاذبه طبیعی بسیار جلب توجه می‌کند. وزشکاران یخ‌نورد با تجهیزات فنی کامل می‌توانند از این آبشار برای تمرین و تفریح استفاده کنند.

کپی لینک

دریاچه ساهون

دریاچه ساهون

منبع عکس: سیتی پدیا

دریاچه ساهون یکی از جاذبه‌های طبیعی دیدنی نزدیک به دشت آزو است. این دریاچه با حدود ۳,۰۰۰ متر ارتفاع از سطح دریا در قلب رشته‌کوه‌های البرز قرار دارد. ساهون در گذشته حدود ۱۰۰ هکتار وسعت داشت؛ اما امروزه به‌دلیل تغییرات اقلیمی و دست‌کاری‌های انسانی از وسعت و شکوه آن کاسته شده است. مرغزار بزرگ و طبیعی اطراف دریاچه ساهون از دیگر زیبایی‌های این منطقه محسوب می‌شود.

کپی لینک

دخمه های باستانی کافرکلی

  • آدرس: استان مازندران، جاده هراز به‌سمت آمل، بعد از رستوران سالاری، ابتدای خروجی جاده رینه (مشاهده روی نقشه)
دخمه های کافرکلی

منبع عکس: حرف آنلاین

دخمه‌های باستانی کافرکلی از جمله آثار باستانی خاص و تفکر برانگیز شهرستان آمل هستند. این جاذبه‌ تاریخی فاصله کمی (حدود دو دقیقه رانندگی) از مسیر هراز و خروجی جاده رینه دارد. دخمه‌های کافرکلی توسط ساکنان گذشته منطقه لاریجان در دل کوه‌های سنگی البرز کنده‌ شده‌اند. قدمت دقیق و تاریخچه درستی درباره این دخمه‌ها وجود ندارد.

به اعتقاد برخی پژوهشگران قدمت دخمه‌های کافرکلی به دوران مادها بازمی‌گردد؛ همچنین بر اساس فرضیه‌‌ای، مالکان و سازندگان این دخمه‌ها گروهی از ساکنان قدیمی لاریجان هستند. این افراد به جهت حفظ دین نیاکان خود، اجرای راحت‌تر آیین و مراسم مذهبی و دوری از جمعیت تازه مسلمان منطقه، در دل صخره‌ها برای خود مسکن تراشیده‌اند.

تجربه حضور در دشت زیبا و سرسبز آزو می‌تواند تعطیلات آخر هفته خاطره‌انگیزی برای افراد رقم بزند. چنانچه تاکنون از این منطقه ییلاقی دیدن کرده‌اید، لطفا تجربه‌های خود را در بخش دیدگاه‌ها با مخاطبان کجارو به اشتراک بگذارید.

نویسنده: زیبا وکیلی

عکس‌های گالری از گوگل‌مپ (عکاسان: بهادر ساکت تبار، محمد جهانبخشی)

سوالات متداول

  • دشت آزو کجاست؟

    استان مازندران، شهرستان آمل، بخش لاریجان، جنوب شرق روستای نوا

  • تفریحات دشت آزو چیست؟

    عکاسی، تماشای قله دماوند، کوهنوری، آبتنی، آسمان‌نگری

  • چه فصلی بهترین زمان برای سفر به دشت آزو محسوب می‌شود؟

    بهار و تابستان

  • چه جاذبه‌هایی در اطراف دشت آزو قرار دارند؟

    آبشار یخی نوا، دریاچه ساهون و دخمه های کافرکلی

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات