- مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۲ تا ۳ ساعت
- Ras Abu Aboud, Doha, Qatar
استادیوم ۹۷۴ که در منطقه راس ابو عبود در دوحه قرار دارد، با الهام از تاریخ غنی تجارت و دریانوردی قطر ساخته شده و توانسته است از نظر توسعه پایدار و معماری نوآورانه، توجه بسیاری از متخصصان را به خود جلب کند. این استادیوم میزبانی هفت مسابقه از بازیهای جام جهانی 2022 قطر را بر عهده دارد و هفتمین ورزشگاهی محسوب میشود که برای برگزاری این مسابقات آماده شده است. این محل که برای ۴۰,۰۰۰ نفر ظرفیت دارد، اولین استادیوم در تاریخ جام جهانی فوتبال به حساب میآید که پس از مسابقات بهطور کامل جمعآوری خواهد شد و در طول عمر کوتاه خود، راه را برای رقابتهای ورزشی پایدارتر هموار و فرصتهای میزبانی را برای کشورهای سراسر جهان باز میکند.
هرآنچه باید درباره استادیوم ۹۷۴ بدانید:
- هرآنچه باید درباره استادیوم ۹۷۴ بدانید:
- ورزشگاه ۹۷۴ کجاست؟
- دسترسی به ورزشگاه ۹۷۴
- معرفی ورزشگاه ۹۷۴
- ظرفیت استادیوم ۹۷۴ چند نفر است؟
- استادیوم ۹۷۴ میزبان کدام بازیهای جام جهانی 2022 قطر است؟
- استادیوم ۹۷۴ چه زمانی و چگونه ساخته شد؟
- امکانات استادیوم ۹۷۴
- جاهای دیدنی اطراف استادیوم ۹۷۴
- موزه هنر اسلامی
- کورنیش دوحه
- موزه ملی قطر
- سوق واقف
ورزشگاه ۹۷۴ کجاست؟
- آدرس: قطر، دوحه، منطقه راس ابو عبود (نمایش روی نقشه)
استادیوم ۹۷۴ در شرق دوحه در نزدیکی بندر و فرودگاه دوحه و چهار کیلومتری فرودگاه بینالمللی حمد قرار دارد. این استادیوم در منطقه راس ابو عبود دوحه واقع شده است.
دسترسی به ورزشگاه ۹۷۴
- مترو: «ایستگاه مترو راس ابو عبود» (Metro station Ras Abu Aboud) نزدیکترین ایستگاه به استادیوم است که حدود یک کیلومتر (بهاندازه ۱۵ دقیقه پیادهروی) با آن فاصله دارد. این آخرین ایستگاه خط طلایی است که از مرکز دوحه میگذرد و به خطوط قرمز و سبز متصل میشود. مترو راحتترین راه دسترسی به این استادیوم است.
- تاکسی: تاکسیهای کاروا، اوبر و کریم به شما این امکان را میدهند تا بهراحتی به استادیوم دسترسی داشته باشید. ایستگاه این تاکسیها در جنوبشرق استادیوم ۹۷۴ قرار دارد.
معرفی ورزشگاه ۹۷۴
منبع عکس: سایت stadiumdb.com (عکاس: ناشناس)
استادیوم ۹۷۴ که پیشتر با نام استادیوم راس ابو عبود شناخته میشد، یکی از ورزشگاههای جدید جام جهانی 2022 است که ساخت آن در سال ۲۰۱۸ کلید خورد و پس از سه سال به پایان رسید. این ورزشگاه بهطور رسمی در ۳۰ نوامبر ۲۰۲۱ (۹ آذر ۱۴۰۰) با بازی بین امارات متحده عربی و سوریه در چارچوب جام عرب افتتاح شد. علت نامگذاری استادیوم به ۹۷۴، به کد تماس بینالمللی قطر و همین طور تعداد کانتینرهایی مربوط میشود که در طراحی آن به کار رفته است.
بسیاری از طرفداران فوتبال برای تماشای بازیهای فوتبال جام جهانی به استادیوم ۹۷۴ میروند. اگر شما نیز جزو این دسته از افراد هستید و ترجیح میدهید تا محل اقامتتان در نزدیکی استادیوم فوتبالی باشد که میزبان مسابقه موردنظرتان است، هتل «ریتز کارلتون شرق ویلیج» (Ritz-Carlton Sharq Village) یکی از بهترین گزینههای شما خواهد بود که حدود ۱۵ دقیقه پیاده با استادیوم ۹۷۴ فاصله دارد. علاوه بر این، تعدادی هتل مناسب نیز در اطراف موزه ملی قطر و نه چندان دور از استادیوم قرار گرفتهاند که اقامتی بهیادماندنی را برایتان رقم میزنند.
ظرفیت استادیوم ۹۷۴ چند نفر است؟
استادیوم ۹۷۴ برای ۴۰,۰۰۰ نفر ظرفیت دارد.
استادیوم ۹۷۴ میزبان کدام بازیهای جام جهانی 2022 قطر است؟
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: احمد عبدل حمید)
ورزشگاه ۹۷۴ در طول جام جهانی 2022 قطر، میزبان ۶ بازی دور اول گروهی و یک بازی از مرحله یکشانزدهم خواهد بود.
تیم های فوتبال | تاریخ برگزاری مسابقه | ساعت برگزاری مسابقه به وقت محلی |
---|---|---|
مکزیک-لهستان | ۲۲ نوامبر (یک آذر) | ساعت ۱۹ |
پرتغال-غنا | ۲۴ نوامبر (سه آذر) | ساعت ۱۹ |
فرانسه-دانمارک | ۲۶ نوامبر (پنج آذر) | ساعت ۱۹ |
برزیل-سوئیس | ۲۸ نوامبر (هفت آذر) | ساعت ۱۹ |
لهستان-آرژانتین | ۳۰ نوامبر (۹ آذر) | ساعت ۲۲ |
صربستان-سوئیس | دو دسامبر (۱۱ آذر) | ساعت ۲۲ |
مرحله یکشانزدهم (تیم اول گروه G-تیم دوم گروه H) | پنج دسامبر (۱۴ آذر) | ساعت ۲۲ |
استادیوم ۹۷۴ چه زمانی و چگونه ساخته شد؟
گروه بینالمللی «فندویک ایریبارن» (Fenwick Iribarren) در ۲۶ نوامبر ۲۰۱۷ (پنج آذر ۱۳۹۶) برای اولین بار از طراحی استادیوم ۹۷۴ رونمایی کرد که قرار بود با کانتینرهای حملونقل و سازههای فولادی ساخته شود تا ادای احترامی به میراث دریایی قطر باشد. در ۲۸ مه ۲۰۱۸ (هفت خرداد ۱۳۹۷) شرکت قطری «اچبیکی کانترکتینگ» (شرکت قطری HBK Contracting) بهعنوان پیمانکار اصلی ورزشگاه اعلام شد.
منبع عکس: سایت arquitecturaviva.com (عکاس: ناشناس)
کلنگ ساخت استادیوم در زمینی به وسعت ۴۵۰,۰۰۰ متر مربع بر زمین زده شد و خاکبرداری آن تا ژوئیه ۲۰۱۹ (خرداد ۱۳۹۸) به پایان رسید. تا تاریخ ۱۰ مه ۲۰۲۰ (۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹)، بخش عمده کانتینرها به محل ورزشگاه آورده شدند؛ کانتینرهایی به رنگهای مختلفی که چشمانداز زیبایی برای این استادیوم به وجود آوردند. جالبتر اینکه کانتینرها قبل از اینکه در ساختمان استادیوم به کار بروند، برای حمل مصالح ساختمانی مورد استفاده بودند! بهلطف مصالح پیشساخته و مدولار که برای استادیوم در نظر گرفته شده بود، ضایعات و زبالههای محل ساختوساز بهشدت کاهش یافت. بیشتر ساختار استادیوم با استفاده از فولاد بازیافتی ساخته شد.
پلان استادیوم بهشکل مستطیلی با گوشههای کاملا گرد است و نمای آن آجرهای غولپیکر و رنگارنگ لگو را در ذهن تداعی میکند. ساختار اصلی ورزشگاه در مارس ۲۰۲۱ (اسفند ۱۳۹۹) تکمیل و یک ماه بعد، فرآیند چمنگذاری آغاز شد. از زمان رونمایی از طرح ورزشگاه تا پایان ساخت، این محل به نام منطقهای که در آن ساخته میشد، یعنی راس ابو عبود نامگذاری شد. سپس در مراسم افتتاحیه مجازی در ۲۰ نوامبر ۲۰۲۱ (۳۰ آبان ۱۴۰۰) به «استادیوم ۹۷۴» تغییر نام پیدا کرد. این استادیوم شامل دو طبقه میشود که طبقه دوم مشرف به خلیج فارس و آسمانخراشهای منطقه است.
منبع عکس گالری: سایت visitqatar.qa ،stadiumguide.com ،iloveqatar.net (عکاس: ناشناس)
استادیوم ۹۷۴ پس از جام جهانی بهطور کامل برچیده میشود و بسیاری از بخشهای استادیوم از جمله صندلیها، کانتینرها و حتی سقف برای استفاده در سایر پروژههای ورزشی یا غیرورزشی مورد استفاده قرار میگیرند؛ حتی بخشهایی همچون سرویسهای بهداشتی و رختکن با کانتینر ساخته شدهاند تا امکان انتقال آنها بهراحتی میسر شود. ماهیت موقت و طراحی مدولار هوشمندانه استادیوم، این مزیت را داشته که مصالح ساختمانی کمتری نسبت به استادیومهای سنتی در آن به کار رود و این امر نقش بسزایی در کاهش هزینهها و سرعت ساختوساز داشته است. این رویکرد، استاندارد جدیدی در زمینه پایداری ایجاد میکند و علاوه بر ارائه زیرساختهای ارزشمند برای پروژههای ورزشی در سراسر جهان، الگوی خوبی برای توسعهدهندگان استادیومهای جهانی و برنامهریزان مسابقات فوتبال محسوب میشود.
مشکل تهویه هوای ورزشگاه بهلطف موقعیت آن در کنار خلیج فارس و نسیمی که میوزد، بهآسانی برطرف شده است. همچنین شکل ورزشگاه و فاصله بین صندلیها، تهویه طبیعی را تسهیل کردهاند. بهواسطه طراحی کارآمد استادیوم، از فناوری خنککننده استفاده نشده و این امر به کاهش ۴۰ درصدی مصرف آب انجامیده است. کلیه این ویژگیها دستبهدست هم دادهاند تا استادیوم ۹۷۴ مستحق دریافت گواهینامه چهار ستاره از سیستم ارزیابی پایداری جهانی (GSAS) شود.
امکانات استادیوم ۹۷۴
منبع عکس: سایت visitqatar.qa (عکاس: ناشناس)
استادیوم ۹۷۴ بخشی از یک برنامه توسعه در ساحل خلیج فارس است و از آنجا که ساختوسازها در این منطقه ادامه دارد، احتمالا امکاناتی مانند رستوران در اطراف آن تاسیس میشود. پس از جمعآوری استادیوم نیز این محل به منطقه ساحلی جذابی با چندین رستوران، فروشگاه و... برای بازدید گردشگران و مردم بومی تبدیل خواهد شد.
جاهای دیدنی اطراف استادیوم ۹۷۴
موزه هنر اسلامی
منبع عکس: سایت visitqatar.qa (عکاس: ناشناس)
«موزه هنر اسلامی» (Museum of Islamic Art) روی جزیرهای در کنار کورنیش دوحه ساخته شده است و با معماری متفاوت خود، همچون نگینی میدرخشد. این موزه که از جاهای دیدنی قطر به حساب میآید، شامل چهار طبقه نمایشگاه دائمی و موقت، فروشگاه هدیه، یک کافه و رستوران میشود. همچنین کتابخانهای با ۲۱,۰۰۰ جلد کتاب شامل ۲,۰۰۰ نسخه کمیاب به دو زبان عربی و انگلیسی در این موزه وجود دارد. موزه هنرهای اسلامی در طول سال میزبان فعالیتهای فرهنگی متنوعی از جمله اجراهای ارکستر فیلارمونیک قطر، نمایش فیلم و کلاسهای هنر و خوشنویسی است.
کورنیش دوحه
منبع عکس: سایت visitqatar.qa (عکاس: ناشناس)
«کورنیش» (Corniche)، یکی از جاذبههای اصلی دوحه محسوب میشود که به طول هفت کیلومتر در امتداد دریای خلیج فارس کشیده شده است. این پیادهراه هلالیشکل بهترین محل برای تماشای خط افق مدرن شهر و غروب خورشید به حساب میآید؛ ضمن اینکه برخی افراد ترجیح میدهند تا با قایقسواری از مناظر شهر لذت ببرند. در کورنیش دوحه انواع رستورانها، پارکها و جاذبههای فرهنگی وجود دارد؛ از همین رو، بسیاری از گردشگران بازدید از آن را در برنامه خود قرار میدهند.
موزه ملی قطر
منبع عکس: سایت visitqatar.qa (عکاس: ناشناس)
«موزه ملی قطر» (National Museum of Qatar) که در سال ۲۰۱۹ افتتاح شد و همچون یک شاهکار اریگامی به نظر میرسد، با الهام از پدیده زمینشناسی «رز کویر» طراحی شده است. ۱۱ گالری در این موزه وجود دارد که از طریق صدا، تصویر و حتی رایحه، تجربهای فراموشنشدنی را برای بازدیدکنندگان رقم میزنند. اشیای تاریخی، نسخههای خطی، عکس، جواهرات، لباس و... از جمله آثار موزه ملی هستند که روند سریع تغییرات در این کشور کوچک و پیشینه آن را نشان میدهند. مهمترین و معروفترین اثر موزه، فرش مروارید بارودا با بیش از ۱٫۵ میلیون مروارید است.
سوق واقف
منبع عکس: سایت visitqatar.qa (عکاس: ناشناس)
«سوق واقف» (Souq Waqif) از بازارهای قدیمی دوحه است که کوچههای پرپیچوخم آن گوشهای از زندگی سنتی خیابانی را به نمایش میگذارند. بازار طلا از بخشهای جذاب و پرطرفدار سوق واقف محسوب میشود که انواع و اقسام طلا از گردنبندهای چندطبقه تا طلاهای مدرنتر و امروزی در آن به چشم میخورد. برای خرید گزینههای مختلفی از کفش و لباس تا عتیقه و صنایع دستی پیش روی شما قرار دارد. تجهیزات ماهیگیری و غواصی مروارید، قالیچه، مبلمان چوبی و وسایل تزیینی شیشهای نیز طرفداران خاص خود را دارند.
سوالات متداول
علت نامگذاری استادیوم به ۹۷۴ چیست؟
علت نامگذاری استادیوم به ۹۷۴، به کد تماس بینالمللی قطر و همین طور تعداد کانتینرهایی مربوط میشود که در طراحی آن به کار رفته است.
استادیوم ۹۷۴ چند نفر ظرفیت دارد؟
استادیوم ۹۷۴ برای ۴۰,۰۰۰ نفر ظرفیت دارد.
چرا استادیوم ۹۷۴ با کانتینر ساخته شد؟
ادای احترامی به میراث دریایی قطر
آیا استادیوم ۹۷۴ پس از جام جهاین تغییر کاربری خواهد داد؟
پس از جمعآوری استادیوم نیز این محل به منطقه ساحلی جذابی با چندین رستوران، فروشگاه و... برای بازدید گردشگران و مردم بومی تبدیل خواهد شد.
نویسنده: صدیقه شجاعی