کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

روستای اسب چین

سه‌شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۵
مطالعه 5 دقیقه
ورودی روستای اسبچین متل قو
روستای اسب چین از جاهای دیدنی متل قو است و بین شهرهای متل قو و عباس آباد قرار دارد.
تبلیغات
روستای اسب چین
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۲ تا ۳ ساعت
  • بازدید از این جاذبه رایگان است
  • ایران، استان مازندران، بین شهرهای متل قو و عباس آباد، روستای اسب‌ چین
ورودی روستای اسبچین متل قو
مشاهده روی نقشه
طبیعت روستای اسبچین متل قو
جاذبه‌های طبیعی روستای اسبچین متل قو

استان مازندران با طبیعت سرسبز، شهرها و روستاهای زیبا، از محبوب‌ترین گزینه‌های سفر در ایران به شمار می‌رود و متل قو از شهرهای کوچک توریستی این استان با آب‌وهوای مطلوب، پلاژهای ساحلی و تفریحات آبی ویژه، همواره مورد توجه گردشگران است. روستای اسب چین در سلمان‌شهر، از قدیمی‌ترین روستاهای استان مازندران محسوب می‌شود که با طبیعت زیبا و بکر، نام خود را به‌عنوان یک روستای تاریخی حفظ کرده و میزبان گردشگران بسیاری از سراسر ایران است. این روستا از جاهای دیدنی متل قو به شمار می‌رود.

کپی لینک

با روستای اسب چین بیشتر آشنا شوید:

کپی لینک

روستای اسب چین کجاست؟

  • آدرس: استان مازندران، شهرستان عباس‌آباد، سلمان شهر (متل قو) روستای اسب چین (مشاهده روی نقشه)
روستای اسب چین سلمان شهر

منبع عکس: iranocc.com، عکاس: ناشناس

روستای اسب چین در سلمان شهر مازندران قرار دارد و یکی از جاهای دیدنی متل قو به شمار می‌رود. این روستا از شمال با سواحل دریای خزر و از جنوب با کوهستان‌های پوشیده از درخت محصور است. به‌دلیل ساخت‌وسازهای بسیار در خط ساحلی سلمان‌شهر، امروزه روستای اسب چین در ظاهر به منطقه شهری سلمان‌شهر پیوسته است.

کپی لینک

درباره روستای اسب چین

2022-7-7d1f9b55-448b-4012-90c4-f2edbe6c4d8b

منبع عکس: seeiran.ir، عکاس: ناشناس

روستای اسب چین با پیشینه‌ای بیش از ۱۰۰۰ سال، یکی از قدیمی‌ترین روستاهای شهرستان عباس‌آباد مازندران است و مورخان بزرگی مانند ابن اسفندیار، اولیاءالله آملی و ظهیرالدین مرعشی از این روستا با نام‌های اسبه‌ چین و اسب چین یاد کرده‌اند.

در روستای اسب چین حدود ۶۵۰ خانوار بومی زندگی می‌کنند؛ تعدادی خانوار خوش‌نشین نیز دارد که ایام تعطیلات را در ویلاهای خود در این روستا می‌گذرانند. این روستا چشم‌انداز زیبایی از دریا، رودخانه و مزارع در اختیار گردشگران می‌گذارد.

در نوروز و برخی از مناسبت‌های خاص، برنامه‌های شاد موسیقی، نوروزخوانی، شعرخوانی، نمایشگاه صنایع دستی، نمایشگاه عکس و مراسم تجلیل از افراد خیر و نخبگان علمی و فرهنگی در روستای اسبچین اجرا می‌شود.

کپی لینک

علت نام‌گذاری روستای اسب چین سلمان شهر

کلمه «اسب چین» از تغییر کلمه «اسبه چینه» در مرور زمان ایجاد شده است. در زبان طبری، «اسبه» به‌معنای سفید و «چینه» به‌معنای دیوار به‌کار می‌رود و ترکیب این دو «اسبه چینه» به‌معنای دیوار سفید است. علت نام‌گذاری روستای اسبچین سلمان شهر برگرفته از دیوارهای سنگی رشته‌کوه البرز است که از دور به‌صورت دیوار سفیدی به‌نظر می‌رسد.

کپی لینک

دیدنی های روستای اسب چین

رودخانه گوشیر در روستای اسب چین مازندران

منبع عکس: seeiran.ir، عکاس: ناشناس

کپی لینک

رودخانه گوشیر یا رودخانه اسب چین

رودخانه‌ای دائمی در روستای اسب چین جریان دارد که آب آن به رنگ شیری است و از این جهت،‌ در زبان محلی به آن «گوشیر» می‌گویند. این رودخانه از چشمه‌ای بنام گوشیر در روستای آسمان سرا سرچشمه می‌گیرد. رودخانه گوشیر از مهم‌ترین رودخانه‌های روستای اسب چین به شمار می‌رود؛ چراکه در گذشته حدود ۱۵۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی این روستا را آبیاری می‌کرد. گونه‌های متنوعی از ماهی در بستر این روخانه زندگی می‌کنند که معروف‌ترین آن‌ها ماهی سفید است. این ماهی‌ها از جلبک‌های موجود در رودخانه اسب چین تغذیه می‌کنند؛ از این‌رو، طعم متفاوتی با ماهی‌های دیگر دارند.

کپی لینک

پل تاریخی اسب چین

در سال ۱۳۰۹ شمسی در روستای قدیمی اسب چین یک پل زیبا ساخته شده است که به نام پل تاریخی اسب چین شهرت دارد.

کپی لینک

امامزاده‌

اهالی روستای اسب چین از گذشته‌های دور اعتقادات مذهبی قوی و ارادت خاصی به اهل‌بیت (ع) دارند که نشانه‌های آن بارگاه امام‌ زاده سید علی و امام‌ زاده آقا سید محمد در این روستا است که از جاهای دیدنی و زیارتی این روستا به شمار می‌رود. روستای اسب چین در زمان دفاع مقدس ۶ شهید داشته است.

کپی لینک

مردم روستای اسب چین

پرورش گل‌های زینتی در روستای اسب چین مازندران

منبع عکس: iranocc.com، عکاس: ناشناس

مردم روستای اسب چین در گذشته از طریق تولید و پرورش انواع گیاهان و گل‌های زینتی و آپارتمانی امرار معاش می‌کردند و از سال ۱۳۶۵ شمسی به پرورش کیوی نیز روی آوردند که این کار به کسب درآمد مردم و توسعه وضعیت اقتصادی روستا کمک بزرگی کرده است.

کپی لینک

بهترین زمان سفر به روستای اسب چین

روستای اسب چین سلمان شهر مازندران

منبع عکس: seeiran.ir، عکاس: ناشناس

روستای اسب چین که در نزدیکی متل قو قرار گرفته است، آب‌وهوای مشابهی با این شهر دارد و دارای تابستان‌های نسبتا گرم و زمستان‌های سرد است؛ ازاین‌رو، بهتر است اوایل اردیبهشت تا اواخر شهریور را برای سفر به این روستا انتخاب کنید. روستای اسبچین در تمام فصل‌های سال از زیبایی‌های خاص خود برخوردار است؛ اما اواسط ماه اردیبهشت، آب‌وهوا به مطلوب‌ترین وضعیت خود می‌رسد و عطر روح‌نواز شکوفه‌های بهار نارنج بر زیبایی این منطقه می‌افزاید.

سواحل متل قو در فصل‌های گرم سال که فرصت مناسبی برای شنا و تفریحات آبی به شمار می‌رود، بسیار شلوغ و پرتردد است؛ اگر از سفرهای آرام و به‌دور از هیاهو لذت می‌برید، بهترین زمان سفر به این روستا در ماه‌های اول پاییز است. پاییز هزار رنگ اسب چین و متل قو نیز زیبایی‌های خاص خود را دارد.

کپی لینک

اقامت در روستای اسب چین

روستای اسب چین عباس آباد مازندران

منبع عکس: iranocc.com، عکاس: ناشناس

در روستای اسب چین مسافرخانه، متل یا اقامتگاه خاصی وجود ندارد؛ برای اقامت می‌توانید در روستا چادر بزنید یا خانه‌های روستاییان را کرایه کنید. همچنین به‌دلیل نزدیکی به سلمان شهر می‌توانید بنا به بودجه و سلیقه خود از انواع سوییت‌ها و ویلاهای اقتصادی، ویلاهای لاکچری استخردار یا هتل برای اقامت استفاده کنید. متل قو یکی از پرجاذبه‌ترین شهرهای توریستی شمال است؛ از این‌رو، بهتر است پیش از سفر به این شهر و بازدید از روستای اسب چین، محل اقامت خود را رزرو و سفری خوش را تجربه کنید.

اگر شما نیز تجربه بازدید از روستای اسب چین سلمان شهر را داشته‌اید، در بخش دیدگاه‌های مقاله با ما و دیگر کاربران کجارو به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

  • روستای اسب چین کجاست؟

    در شهرستان عباس‌آباد استان مازندران، نزدیک سلمان‌شهر (متل قو)

  • روستای اسب چین در گذشته چه نام داشته است؟

    اسبه چینه به‌معنای دیوار سفید

  • دیدنی های روستای اسب چین چیست؟

    رودخانه گواشیر، پل تاریخی اسب چین، امامزاده، چشم‌انداز زیبا از دریا، رودخانه و مزارع

  • آیا اقامتگاهی در روستای اسب چین وجود دارد؟

    خیر، باید از خانه روستاییان یا هتل‌ها و اقامتگاه‌های متل قو استفاده کرد.

نویسنده: معصومه صادق‌پور

عکس‌های گالری از گوگل‌مپ (عکاسان: نوید اردشیری، پیروز مقصودی و فرزاد ذوالفقاری)

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات