کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

دریاچه سد نمرود

چهارشنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۲
مطالعه 9 دقیقه
دریاچه سد نمرود سله بن
دریاچه سد نمرود از جاهای دیدنی فیروزکوه در استان تهران است و در نزدیکی روستای سله بن قرار دارد.
تبلیغات
دریاچه سد نمرود
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۲ تا ۳ ساعت
  • ایران، استان تهران، شهرستان فیروزکوه، دو کیلومتری پایین دست روستای سله‌بن
دریاچه سد نمرود سله بن
مشاهده روی نقشه
پیک نیک در اطراف سد نمرود سله بن استان تهران
دریاچه سد نمرود در فصل بهار و تابستان
دریاچه نمرود فیروزکوه روستای سله بن

در شهرهای پرجمعیت با هوای ناپاک و آلوده، افراد در جست‌و‌جوی مکان‌های تفریحی خوش‌آب‌وهوایی در نزدیکی محل سکونت خود هستند تا در روزهای آخر هفته و تعطیلات، بتوانند سفری یک‌روزه و کوتاه‌مدت داشته باشند. شهرستان فیروزکوه در استان تهران با آب‌وهوای مطبوع و دل‌پذیر، یکی از مقاصد گردشگری مناسب به‌ویژه برای اهالی تهران است. دریاچه و سد نمرود یکی از جاهای دیدنی فیروزکوه به شمار می‌رود که در سال‌های اخیر، توجه بسیاری از طبیعت‌دوستان را به خود جلب کرده است.

کپی لینک

با دریاچه نمرود بیشتر آشنا شوید:

کپی لینک

دریاچه نمرود کجاست؟

  • آدرس: جاده تهران - فیروزکوه، جاده فرعی شهر ارجمند، دو کیلومتری روستای سله بن، دریاچه نمرود (مشاهده روی نقشه)
دریاچه نمرود فیروزکوه روستای سله بن

منبع عکس: eghamat24.com ، عکاس: ناشناس

دریاچه نمرود از جاهای دیدنی فیروزکوه است که در ۱۴۰ کیلومتری شرق استان تهران و در پایین‌دست روستای سله بن قرار دارد.

کپی لینک

مسیر دسترسی به دریاچه سد نمرود

‌سد نمرود از سدهای تازه‌ساز و زیبای کشور است که در نزدیکی شهر ارجمند و در فاصله حدود ۲۳ کیلومتری از شهرستان فیروزکوه قرار دارد. موقعیت دقیق دریاچه و سد نمرود، در جاده فرعی ارجمند است. برای دسترسی به این منطقه از تهران به‌سمت شهر فیروزکوه حرکت کنید. پس از گذر از تابلوی هرانده، در فاصله پنج کیلومتر مانده به فیروزکوه از دوربرگردان به طرف مخالف جاده (به‌سمت تهران) بروید و از اولین خروجی به جاده فرعی ارجمند وارد شوید. پس از ورود به فرعی ارجمند حدود ۱۲ کیلومتر پیش بروید تا دریاچه نمرود و سد آن در سمت چپ جاده پدیدار شود.

کپی لینک

تاریخچه ساخت سد نمرود

روستای سله بن فیروزکوه

منبع عکس: arjomandbom.com، عکاس: ناشناس

در شهرستان فیروزکوه روستایی خوش‌آب‌وهوا با نام سله بن و با قدمتی ۳,۰۰۰ ساله وجود دارد که این قدمت از سفالینه‌های تپه‌های باستانی آن تخمین زده شده است. در سال ۱۳۸۴ در دو کیلومتری روستای سله بن، ساخت سدی از نوع مخزنی با نام «سد نمرود» روی حبله رود آغاز شد. تا سال ۱۳۹۰، حدود ۶۵ درصد مراحل ساخت سد نمرود پیشرفت کرد و این سد در سال ۱۴۰۰ به بهره‌برداری رسید.

سد نمرود، مخزنی با حجم ۱۱۹ میلیون مترمکعب دارد. بدنه این سد خاکی است و هسته‌ای از خاک رس دارد. بلندای این سد از پی ۸۲ متر و پهنای تاج آن ۱۲ متر است. این سد دیواری از جنس بتن با دو ردیف آب‌بند دارد.

سد نمرود یکی از پدیده‌های مصنوعی است که با طبیعت زیبای اطراف خود عجین شده است. یکی از اهداف ساخت این سد تامین آب آشامیدنی شهرستان‌های گرمسار و آب مورد نیاز کشاورزی دشت‌ چزکین، شهرستان فیروزکوه، روستای سله بن و شهر ارجمند بوده است. همچنین در راستای مدیریت منابع آب، گام بلندی در پیشرفت منطقه ارجمند در زمینه‌های مختلف و توسعه گردشگری این شهر برداشته شده است. ایجاد این سد فضایی مناسب و دلچسب برای اهالی روستاهای ارجمند، ورسخواران، وشتان و عموم گردشگران از سراسر ایران ایجاد کرده است.

کپی لینک

بهترین زمان بازدید از دریاچه سد نمرود

دریاچه سد نمرود در فصل بهار و تابستان

منبع عکس: touristgah.com، عکاس: ناشناس

فیروزکوه و مناطق اطراف دریاچه سد نمرود در بهار و تابستان هوای خنک و مطبوعی دارد و حتی در دمای ۳۴ درجه سانتی‌گراد نیز خبری از آفتاب آزاردهنده نیست؛ اما بهترین زمان بازدید از دریاچه سد نمرود، از نیمه اردیبهشت تا نیمه شهریور ماه است. در این ماه‌ها سرسبزی طبیعت بسیار چشم‌نواز است. اگر به‌قصد ماهیگیری به دریاچه سد نمرود سفر می‌کنید، بهترین زمان فصل پاییز خواهد بود. در این فصل، طبیعت لباس رنگارنگ خود را بر تن دارد. فصل زمستان فصل مناسبی برای بازدید از دریاچه سد نمرود نیست؛ چراکه این منطقه کوهستانی است و زمستان‌های طولانی و بسیار سردی دارد.

کپی لینک

پوشش گیاهی و جانوری سد نمرود

پوشش جانوری سد نمرود فیروزکوه

منبع عکس: blog.rahbal.com، عکاس: ناشناس

کپی لینک

پوشش گیاهی

در اطراف سد نمرود و در روستای سله بن گیاهان گوناگونی رشد می‌کنند که هر یک خواص خوراکی، دارویی و صنعتی خاصی دارند. در میان این گیاهان می‌توان از بنه، ارس، درمنه، گون، بادام کوهی، زرشک و... نام برد. نکات مهمی در زمینه چیدن این گیاهان وجود دارد که باید رعایت شود؛ چراکه چیدن غیراصولی این گیاهان به طبیعت منطقه آسیب جدی وارد می‌کند.

کپی لینک

پوشش جانوری

پوشش گیاهی متنوع اطراف سد نمرود، سبب ایجاد گونه‌های جانوری متنوع در این محدوده شده است. در منطقه سد نمرود انواع حیوانات از گونه‌های گیاه‌خوار و گوشت‌خوار زندگی می‌کنند؛ از این‌رو، مشاهده حیوانات اهلی، خزندگان و پرنده‌ها در اطراف این سد جای تعجب ندارد. در این منطقه حیواناتی مانند بز، کل، میش، قوچ، گراز، آهو و پلنگ وجود دارند. منطقه سد نمرود یکی از نخجیرگاه‌های ایران در نزدیکی تهران است.

کپی لینک

تفریحات سد نمرود

پیک نیک در اطراف سد نمرود سله بن استان تهران

منبع عکس: touristgah.com، عکاس: ناشناس

در محدوده سد نمرود، تفریحات متنوعی برای گردشگران وجود دارد که از آن‌ها می‌توان به عکاسی، پیک‌نیک، ماهیگیری و... اشاره کرد.

کپی لینک

عکاسی

دریاچه پشت سد نمرود منظره بسیار زیبایی دارد که می‌تواند پس‌زمینه جالبی برای عکس باشد. علاوه بر دریاچه، گردشگران با عکاسی از بافت قدیمی و زیبای روستای سله بن، نام و خاطره روستا را در اذهان زنده نگاه می‌دارند. حیوانات سوژه مناسبی برای عکاسی در این منطقه به شمار می‌روند؛ اما باید مراقب آسیب نرساندن به آن‌ها باشید.

اطراف سد نمرود با توجه به‌ آب‌و هوای مطبوع و دل‌پذیر، محل مناسبی برای پیک‌نیک و کمپینگ به شمار می‌رود. گردشگران در اطراف این سد، چادر مسافرتی یا زیراندازهای خود را پهن می‌کنند، کتری را روی هیزم می‌گذارند و از نوشیدن چای تازه‌دم در هوای خنک این منطقه لذت می‌برند.

کپی لینک

ماهیگیری

برای ماهیگیری در دریاچه سد نمرود وسایل خود را همراه داشته باشید و پس از گرفتن مجوز لازم در این دریاچه ماهی بگیرید. در دریاچه سد نمرود می‌توانید انواع قزل‌آلای رنگین‌کمانی و ماهی زردک صید کنید؛ البته بهترین فصل برای ماهیگیری در این دریاچه فصل پاییز است. برای ماهیگیری در فصل پاییز لباس گرم و مناسب را فراموش نکنید.

کپی لینک

شنا در دریاچه سد نمرود

شناکردن در دریاچه سد نمرود مانند تمام دیگر سدها خطرناک و ممنوع است؛ از این‌رو، باید شنا را از لیست تفریحات خود در این منطقه حذف کنید.

کپی لینک

امکانات رفاهی دریاچه سد نمرود

دریاچه سد نمرود در منطقه ارجمند واقع شده است. ارجمند شهر چندان بزرگی نیست؛ اما امکانات رفاهی مناسبی برای سفر چندروزه دارد. در این شهر سوپر مارکت، نانوایی، محصولات لبنی، پروتئینی، عابربانک و... وجود دارد. گردشگران کافی است که وسایل ضروری و شخصی خود را به‌همراه داشته باشند و مابقی نیاز خود را از فروشگاه‌های شهر تهیه کنند.

کپی لینک

آیا امکان اقامت در حوالی سد نمرود وجود دارد؟

اقامتگاه اطراف سد نمرود

منبع عکس: ariabooking.ir، عکاس: ناشناس

سد نمرود در فیروزکوه از آب‌وهوای مطبوعی برخوردار است و گردشگران بسیاری برای گردش و اقامت چندروزه به این منطقه سفر می‌کنند؛ از این‌رو، برخی از بهترین اقامتگاه‌های بوم‌گردی شمال ایران در شهرستان فیروزکوه قرار گرفته‌اند. در روستای امیریه فیروزکوه، اقامتگاهی وجود دارد که اقامت خوابگاهی، سوئیت خصوصی و اتاق‌های چهار تخته دارد. حیاط این اقامتگاه بوم‌گردی برای دورهمی بسیار مناسب است. این اقامتگاه با شهر دماوند فاصله کمی دارد. همچنین برخی از بومی‌های منطقه، خانه و ویلاهای خود را اجاره می‌دهند. در نزدیکی ورودی شهرستان فیروزکوه نیز هتلی وجود دارد که گردشگران می‌توانند برای اقامت از آن استفاده کنند.

کپی لینک

جاهای دیدنی اطراف دریاچه سد نمرود

کپی لینک

تنگه واشی

  • آدرس تنگه واشی:جاده تهران - فیروزکوه، کیلومتر ۱۷ جاده، تنگه واشی (مشاهده روی نقشه)
2022-7-73537393-8125-4523-99f2-971e646d5a5c

منبع عکس: bamnews.ir، عکاس: ناشناس

«تنگه واشی» که جاذبه‌ای طبیعی و تاریخی به شمار می‌رود، یکی از بهترین ییلاق‌های نزدیک تهران و از جاهای دیدنی فیروزکوه و مقصد مناسبی برای سفر یک‌روزه و آخر هفته‌های گرم تابستانی است. تنگه واشی و آبشار زیبای آن در فاصله حدود ۲۰ کیلومتری شهر فیروزکوه قرار دارند که برای رسیدن به آبشار انتهای مسیر، باید از دو تنگه عبور کرد، تنگه اول «واشی» و تنگه دوم «سا» نام دارد؛ از این‌رو، این آبشار به‌ نام «آبشار ساواشی» شناخته می‌شود.

آبشار ساواشی ۱۵ متر ارتفاع دارد و حوضچه‌ای پایین آن تشکیل شده است. موقعیت جغرافیایی، آب‌وهوای مطبوع، طبیعت بکر و زیبا، دشت زیبای ساواشی، صخره‌های در هم پیچیده، رودخانه خروشان و آبشار ساواشی از جاذبه‌های تنگه واشی است؛ اما مسیر دشواری دارد که برای تمام افراد مناسب نیست.

کپی لینک

روستای لزور در اطراف سد نمرود

  • آدرس: استان تهران، شهرستان فیروزکوه، شهر ارجمند، دهستان قرقانچای، روستای لزور (مشاهده روی نقشه)
روستای لزور فیروزکوه استان تهران

منبع عکس: mrbilit.com، عکاس: ناشناس

«روستای لزور» از بزرگ‌ترین روستاهای استان تهران به شمار می‌رود که در جاده فیروزکوه و در فاصله حدودی ۲۷ کیلومتری از سد نمرود قرار دارد. واژه‌ لزور نیز در زبان مازنی به‌معنای «فرد قوی ‌هیکلی که غذای بسیار می‌خورد» است. در گذشته این روستا مسیر اصلی سفر به خطه سرسبز شهرهای شمالی بود؛ اما با راه‌اندازی راه‌آهن تهران-فیروزکوه روستای لزور ار مسیر تردد تهران به شمال حذف شد و امروزه به یکی از مناطق موردعلاقه طبیعت‌گردان و کوه‌نوردان تبدیل شده است.

شواهد باستان‌شناسی حکایت از سکونت چندهزار ساله انسان‌ها در روستای تاریخی لزور دارد. دشت‌ها، مراتع وسیع و رودخانه پرآب این منطقه سبب رونق کشاورزی و پرورش دام در این منطقه شده است. محصولات کشاورزی این منطقه شامل گندم، جو، سیب‌زمینی، گیلاس، گلابی و آلبالو می‌شود. روستای لزور فیروزکوه با توجه به نزدیکی به رشته‌کوه البرز آب‌وهوای کوهستانی دارد که در بهار و تابستان بسیار خنک و دل‌پذیر و در زمستان‌ نیز برفی و سرد است. آب‌وهوای تمیز و سالم روستای لزور طبیعت‌دوستان و گردشگران زیادی را به‌سوی خود جذب می‌کند.

کپی لینک

دریاچه لزور

  • آدرس: استان تهران، شهرستان فیروزکوه، شهر ارجمند، دهستان قرقانچای، روستای لزور، دریاچه لزور (مشاهده روی نقشه)
دریاچه لزور استان تهران

منبع عکس: iranwonders.com، عکاس: ناشناس

«دریاچه لزور» که بنام‌های دریاچه سیاه‌رود، چشمه سد سیاه‌رود و معجزه چشمه نیز شناخته می‌شود، در روستای لزور فیروزکوه قرار دارد. این دریاچه در حدفاصل ۱۷۰ کیلومتری شمال شرق تهران واقع شده است. دریاچه سیاه رود در واقع، آبگیر نامتقارنی با طول حدودی ۳۰۰ متر، عرض تقریبی ۲۰۰ متر و عمق حدودی ۱۵ متر است.

دریاچه لزور که از جاهای دیدنی فیروزکوه به شمار می‌رود، یکی از مقاصد گردشگری ایدئال برای سفرهای کوتاه است. اطراف این دریاچه برای تفریحاتی مانند کمپینگ، رصد آسمان شب به‌ویژه برای ستاره‌شناسان آماتور، پیک‌نیک، پیاده‌روی در مناظر بکر، کوهنوردی در قله‌های اطراف، ماهیگیری در فصل‌های گرم سال، دوچرخه‌سواری در مسیر کوهستانی و عکاسی بسیار مناسب است.

کپی لینک

چشمه دریابک

  • آدرس: استان تهران، جاده فرعی فیروزکوه به زرین‌دشت، ۲۰ کیلومتر به‌سمت روستای آتشان، دریابک (مشاهده روی نقشه)
چشمه دریابک استان تهران

منبع عکس: seeiran.ir، عکاس: ناشناس

در مسیر جاده فرعی فیروزکوه به زرین‌دشت، پس از طی مسافتی حدود ۲۰ کیلومتر به‌سمت روستای آتشان، چشمه‌ای واقع شده است که «چشمه دریابک» نام دارد. این چشمه از دل کوه به قسمتی از دامنه آن و سپس به حوضچه‌ای سرازیر می‌شود که آب آن همواره زلال و گوارا و حتی در تابستان نیز بسیار خنک است.

آب چشمه دریابک باغ‌های اطراف را سیراب می‌کند و دارای خاصیت‌های فراوانی مانند درمان بیماری‌های پوستی است. در اطراف این چشمه نیستان زیبایی وجود دارد که گردشگران در تابستان زیر درختان تنومند و کهن‌سال آن استراحت و برای چند ساعتی، خستگی زندگی شهری را از تن خود دور می‌کنند. چشمه دریابک از جاهای دیدنی فیروزکوه به شمار می‌رود.

کپی لینک

روستای هرانده

  • آدرس: استان تهران، بخش مرکزی شهرستان فیروزکوه، روستای هرانده (مشاهده روی نقشه)
روستای هرانده شهرستان فیروزکوه

منبع عکس: blog.rahbal.com، عکاس: ناشناس

«روستای هرانده» یکی از روستاهای زیبا، خوش‌آب‌وهوا و ییلاقی تهران است که در فاصله ۱۳۱ کیلومتری شرق شهر تهران قرار دارد. این روستا از توابع بخش مرکزی شهرستان فیروزکوه به شمار می‌رود و در ۱۹ کیلومتری جنوب آن قرار دارد. روستای هرانده با وجود طبیعت سرسبز و بکر و همچنین نزدیکی به غار بورنیک به یکی از پرطرفدارترین جاهای دیدنی فیروزکوه برای طبیعت‌دوستان و گردشگران تبدیل شده است.

بیشتر مردم روستای هرانده در زمینه زراعت، باغ‌داری، دام‌پروری و کارگری فعالیت دارند. تعدادی از آن‌ها نیز با پرورش ماهی یا صنایع دستی روزگار می‌گذرانند. با بازدید از این روستا علاوه بر لذت بردن از هوای پاک و خنک، می‌توانید از محصولات و صنایع دستی افراد محلی برای دوستان و آشنایان خود سوغاتی کوچکی تهیه کنید. در سفر به روستای هرانده می‌توانید از غار بورنیک در این روستا نیز دیدن کنید. این غار که بیش از سه کیلومتر طول دارد، در دوران بسیار قدیم محل زندگی انسان‌های غارنشین بوده است.

اگر تجربه بازدید از دریاچه سد نمرود را داشته‌اید، در بخش دیدگاه‌های مقاله با ما و دیگر کاربران کجارو به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

  • دریاچه نمرود کجاست؟

    دریاچه نمرود در جاده تهران-فیروزکوه، جاده فرعی شهر ارجمند و دو کیلومتری روستای سله بن قرار دارد.

  • بهترین زمان بازدید از دریاچه سد نمرود کدام فصل است؟

    نیمه اردیبهشت تا نیمه شهریور

  • آیا شنا در دریاچه نمرود مجاز است؟

    شنا در دریاچه نمرود خطرناک و ممنوع است.

  • سد نمرود در چه سالی به بهره‌برداری رسیده است؟

    سال ۱۴۰۰

نویسنده: معصومه صادق‌پور

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات