- مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۲ تا ۳ ساعت
- Ar Rayyan, Qatar
استادیوم شهر آموزش یکی دیگر از ورزشگاههای جام جهانی 2022 قطر است که کار ساخت آن در سال ۲۰۲۰ به پایان رسید. این استادیوم دارای نمای بسیاری زیبایی بهشکل الماس است که نهتنها در طول روز، بلکه با نورپردازی رنگارنگ در شب، نگاهها را به خود خیره میکند. این استادیوم ۴۰,۰۰۰ نفری پس از پایان مسابقات جام جهانی و کاهش تعداد صندلیها، از ۲۰,۰۰۰ تماشاگر میزبانی خواهد کرد. استادیوم شهر آموزش با استفاده از سیستمهای هوشمند ساختمانی، کنترل انرژی و نظارت بر مدیریت مصرف، نمونهای از یک استادیوم پایدار در سطح جهان محسوب میشود. برای آشنایی بیشتر با استادیوم شهر آموزش با ادامه مقاله همراه شوید.
هرآنچه باید درباره استادیوم شهر آموزش بدانید:
- هرآنچه باید درباره استادیوم شهر آموزش بدانید:
- ورزشگاه شهر آموزش کجاست؟
- دسترسی به ورزشگاه شهر آموزش
- معرفی ورزشگاه شهر آموزش
- ظرفیت استادیوم شهر آموزش چند نفر است؟
- استادیوم شهر آموزش میزبان کدام بازیهای جام جهانی 2022 قطر است؟
- استادیوم شهر آموزش چه زمانی و چگونه ساخته شد؟
- امکانات استادیوم شهر آموزش
- جاهای دیدنی اطراف استادیوم شهر آموزش
- موزه شیخ فیصل بن قاسم آل ثانی
- کتابخانه ملی قطر
- آکادمی اسب سواری الشقب
ورزشگاه شهر آموزش کجاست؟
- آدرس: قطر، دوحه، شهر آموزش (نمایش روی نقشه)
ورزشگاه شهر آموزش در میان محوطههای دانشگاهی در مجموعه شهر آموزش بنیاد قطر و در ۱۵ کیلومتری مرکز شهر دوحه قرار دارد.
دسترسی به ورزشگاه شهر آموزش
منبع عکس: سایت visitqatar.qa (عکاس: ناشناس)
استادیوم شهر آموزشی با خودرو، تاکسی و مترو بهراحتی در دسترس است. ایستگاه مترو شهر آموزش با نام عربی «المدینة التعلیمیة» و نام انگلیسی «Education City» با فاصله حدودی ۱۰ دقیقه پیادهروی از استادیوم قرار دارد. برای رسیدن به این ایستگاه باید سوار خط سبز مترو شوید که از مرکز دوحه بهسمت شرق امتداد مییابد.
سیستم تراموای محلی نیز در شهر آموزش وجود دارد که برای تردد بین استادیوم و سایر نقاط شهر آموزش استفاده میشود.
معرفی ورزشگاه شهر آموزش
منبع عکس: سایت visitqatar.qa (عکاس: ناشناس)
استادیوم شهر آموزش یکی از ورزشگاههای تازهتاسیس قطر است که تکمیل رسمی آن در ۱۵ ژوئن ۲۰۲۰ (۲۶ خرداد ۱۳۹۹) با یک برنامه تلویزیونی ویژه اعلام شد و بهعنوان سومین استادیوم آماده برای مسابقات جام جهانی 2022 نگاهها را به خود خیره کرد. اولین مسابقه فوتبال یک ماه بعد در سوم سپتامبر در این ورزشگاه برگزار شد.
استادیوم شهر آموزش سه جایزه مهم دریافت کرده است که شامل رتبه پنج ستاره در زمینه طراحی و ساخت، رتبه کلاس A در مدیریت ساختوساز و همین طور شاخص بازدهی فصلی انرژی از سیستم ارزیابی پایداری جهانی (GSAS) میشود. این جوایز گواهی بر تعهد قطر به ارائه زیرساختهای پایدار برای جام جهانی فوتبال آتی هستند. در حقیقت، روشهای طراحی و ساخت آگاهانه استادیوم به کاهش ردپای کربنی در طول ساخت و پس از آن کمک شایانی کرده است.
منبع عکس: سایت qatar2022.qa ،stadiumdb.com ،visitqatar.qa (عکاس: ناشناس)
این ورزشگاه درست مانند تمام استادیومهای جام جهانی قطر، از سیستمهای پیشرفته خنککننده استفاده میکند تا بازیکنان و هواداران در طول بازیها مشکلی نداشته باشند. علاوه بر این، هواداران دارای معلولیت دسترسی خوبی به استادیوم خواهند داشت؛ بهخصوص که موقعیت استادیوم در شهر آموزش با توجه به قابلیت دسترسی همه هواداران انتخاب شده است. کسانی که بهدنبال راحتی بیشتر هستند، میتوانند مسابقات فوتبال را از بخش ویآیپی و اسکای باکس به نظاره بنشینند.
برای اقامت در نزدیکی استادیوم میتوانید اقامت خود را در «هتل پریمیر این دوحه اجوکیشن سیتی» (Premier Inn Doha Education City) رزرو کنید که در زبان عربی به آن «فندق بريمير إن الدوحة المدينة التعليمية» گفته میشود. این هتل سه ستاره فقط چند کیلومتر با استادیوم فاصله دارد و برای تردد باید تاکسی بگیرید. ضمن اینکه هتلهای متعدد دیگری نیز در فاصلههای دورتری از استادیوم قرار دارند که گزینههای خوبی برای اقامت محسوب میشوند.
ظرفیت استادیوم شهر آموزش چند نفر است؟
منبع عکس: سایت visitqatar.qa (عکاس: ناشناس)
فضای داخلی ورزشگاه از سه طبقه تشکیل میشود که برای ۴۰,۰۰۰ نفر ظرفیت دارد. بالاترین طبقه استادیوم پس از جام جهانی 2022 برچیده میشود و ظرفیت آن به حدود ۲۰,۰۰۰ نفر کاهش مییابد. این صندلیها به کشورهای در حال توسعه اهدا خواهند شد.
استادیوم شهر آموزش میزبان کدام بازیهای جام جهانی 2022 قطر است؟
در طول جام جهانی 2022 قطر، ورزشگاه شهر آموزش میزبان ۶ بازی دور اول گروهی، یک بازی از مرحله یکشانزدهم نهایی و یک بازی از مرحله یکچهارم نهایی خواهد بود.
تیم های فوتبال | تاریخ برگزاری مسابقه | ساعت برگزاری مسابقه به وقت محلی |
---|---|---|
دانمارک - تونس | ۲۲ نوامبر (یک آذر) | ساعت ۱۶ |
کره جنوبی - اروگوئه | ۲۴ نوامبر (سه آذر) | ساعت ۱۶ |
لهستان - عربستان سعودی | ۲۶ نوامبر (پنج آذر) | ساعت ۱۶ |
کره جنوبی - غنا | ۲۸ نوامبر (هفت آذر) | ساعت ۱۶ |
تونس - فرانسه | ۳۰ نوامبر (۹ آذر) | ساعت ۱۸ |
کره جنوبی - پرتغال | دو دسامبر (۱۱ آذر) | ساعت ۱۸ |
مرحله یکشانزدهم (تیم اول گروه F - تیم دوم گروه E) | ۶ دسامبر (۱۵ آذر) | ساعت ۱۸ |
مرحله یکچهارم نهایی (برنده بازی ۵۳ و ۵۴) | ۹ دسامبر (۱۸ آذر) | ساعت ۱۸ |
استادیوم شهر آموزش چه زمانی و چگونه ساخته شد؟
طرح استادیوم شهر آموزش در دوم دسامبر ۲۰۱۴ (۱۱ آذر ۱۳۹۹) مصادف با چهارمین سالگرد کسب حق میزبانی مسابقات توسط قطر ارائه و ساختوساز آن بهطور رسمی در سال ۲۰۱۶ آغاز شد. با این حال، امور مقدماتی ساخت مجموعه نظیر خاکبرداری بیش از ۶۵۰,۰۰۰ متر مکعب از سال ۲۰۱۳ در جریان بود.
منبع عکس: سایت visitqatar.qa (عکاس: ناشناس)
کشفی باورنکردنی در فوریه ۲۰۱۶ رخ داد؛ زمانی که در طول حفاری، سنگهایی با قدمت ۲۰ تا ۳۰ میلیون سال کشف شدند. حفاریها تا ۱۷ متر ادامه پیدا کرد تا به این ترتیب زمین فوتبال پایینتر از سطح دریا قرار بگیرد و خنکتر باشد. ضمن اینکه این موضوع تاثیر مثبتی بر عایق حرارتی و کنترل دما داشته است.
در ژوئیه ۲۰۱۸، سازه بتنی اصلی تکمیل شد که نمای کلی از شکل نهایی محل برگزاری را نشان میداد. جاگذاری سقف عظیم استادیوم در محل خود در نوامبر ۲۰۱۸ آغاز شد و کار روی سقف و نمای ورزشگاه تا ژوئیه ۲۰۱۹ به طول انجامید. در نوامبر همان سال کار نصب صندلیها به پایان رسید. سرانجام ساختوساز این مجموعه در ژوئن ۲۰۲۰ تمام شد.
سقف ورزشگاه با پنلهای فلزی پوشانده شده و از کابلهای فولادی کششی تشکیل شده است. قسمت بیرونی ساختمان با ۵,۲۰۰ مثلث تزیین شده است کهبا اشکالی شبیه الماس به یکدیگر متصل شدهاند و رنگ آنها بسته به زاویه تابش خورشید تغییر میکند. به همین دلیل این ورزشگاه که در طول روز درخشش فوقالعادهای دارد و در شب با هزاران دیود میدرخشد، «الماس صحرا» نامیده میشود. جالب اینکه نمای ورزشگاه مجهز به پنلهای خورشیدی است که ۲۰ درصد از انرژی موردنیاز مجموعه را تامین میکند. وجود چنین ساختاری برای نمای استادیوم، کنترل حرارتی بهتر در فضای داخلی را میسر کرده و فارغ از وضعیت آبوهوا، تماشای مسابقه را در دمای مطبوع ۲۴ تا ۲۸ درجه سانتیگراد امکانپذیر میکند.
منبع عکس: سایت qatar2022.qa (عکاس: ناشناس)
در زمانهایی که استادیوم مورد استفاده نیست، برق پنلهای خورشیدی آن برای امکانات ورزشی، آموزشی و پزشکی مجاور به کار میرود. ورزشگاه شهر آموزش بهدلیل لولهکشیهایی با جریان کم آب در مقایسه با استادیومهای سنتی حدود ۵۵ درصد بیشتر در مصرف آب صرفهجویی میکند. علاوه براین، طراحی آبیاری کارآمد با هدف کاهش مصرف آب در دستور کار قرار دارد. در سراسر محوطه بیرونی استادیوم نیز از گونههای گیاهی مقاوم به خشکی و بومی استفاده شده است.
حداقل ۵۵ درصد از مصالح مورداستفاده برای پروژه استادیوم از منابع پایدار و ۲۸ درصد از مصالح ساختمانی بازیافتی هستند که ردپای کربنی را به حداقل میرسانند. وجود سنسورهای دی اکسید کربن در استادیوم این مزیت را دارند که کیفیت تهویه و هوای داخل را تضمین میکنند.
امکانات استادیوم شهر آموزش
منبع عکس: سایت visitqatar.qa (عکاس: ناشناس)
فضاهای سبز و امکانات مدرنی همچون استخر، سالن موجسواری، فروشگاه، زمینهای تمرین فوتبال، زمین گلف و مرکز پزشکی در اطراف استادیوم شهر آموزش وجود دارد که همگی با توجه به اصول پایداری و سازگاری با محیط زیست ساخته شدهاند.
استادیوم شهر آموزش دارای ۳۹ اسکای باکس (اتاق بزرگ اختصاصی با چشمانداز زمین بازی) است که هرکدام از ۹ تا ۳۶ نفر را در خود جای میدهند. هر اسکای باکس، آشپزخانه مخصوص به خود را دارد. همچنین استادیوم شهر آموزش دارای ۶ جایگاه رسانه و یک سالن کنفرانس برای ۱۵۰ نفر است.
جاهای دیدنی اطراف استادیوم شهر آموزش
استادیوم شهر آموزش در مجموعهای به همین نام قرار دارد که هفت دانشگاه مشهور و مراکز تحقیقاتی پیشرفته را در خود جای داده است. از جمله جاهای دیدنی قطر در این منطقه میتوان به کتابخانه ملی قطر، مسجد شهر آموزش و باغ گیاهشناسی قرآنی اشاره کرد. باشگاه گلف این منطقه نیز برای علاقهمندان بسیار مناسب است.
موزه شیخ فیصل بن قاسم آل ثانی
منبع عکس: سایت visitqatar.qa (عکاس: ناشناس)
در «موزه شیخ فیصل بن قاسم آل ثانی» (Sheikh Faisal Bin Qassim Al Thani Museum) که در زبان عربی با نام «متحف الشيخ فيصل بن قاسم آل ثاني» شناخته میشود، سفری به گذشته دارید و از مجموعههایی بازدید میکنید که توسط شیخ فیصل جمعآوری شدهاند. این موزه که از جاهای دیدنی دوحه به حساب میآید، در سال ۱۹۹۸ تاسیس شد و بیش از ۱۵,۰۰۰ اثر تاریخی از دوره ژوراسیک تا به امروز را به نمایش گذاشته است. از آثار موزه میتوان به تعداد زیادی قرآن نفیس، پرده کعبه، ۷۰۰ فرش، بیش از ۶۰۰ خودروی عتیقه، انواع لباس از نقاط مختلف دنیا، مبلمان عتیقه و آلات موسیقی اشاره کرد. موزه شیخ فیصل بن قاسم با خودرو در فاصله کمی از شهر آموزش قرار دارد.
کتابخانه ملی قطر
منبع عکس: سایت visitqatar.qa (عکاس: ناشناس)
«کتابخانه ملی قطر» (Qatar National Library) که بین مردم بومی با نام «مكتبة قطر الوطنية» معروف است، توسط «رم کولهاس» (Rem Koolhaas) بهشکل الماسی با فضای داخلی بسیار بزرگ طراحی شد. قفسههای کتاب بخش اصلی این ساختمان هستند که بخشی جداییناپذیر از معماری آن را تشکیل میدهند. بهلطف وجود فناوریهای نوآورانه، دسترسی به کتابها و کارایی کتابخانه افزایش یافته است. همچنین ابزارها و تجهیزات در ایستگاههای نوآوری کتابخانه به بازدیدکنندگان این امکان را میدهند تا به فعالیتهایی نظیر ویدئوگرافی، عکاسی، طراحی، ویرایش صدا و چاپ سهبعدی مشغول شوند.
آکادمی اسب سواری الشقب
منبع عکس: سایت visitqatar.qa (عکاس: ناشناس)
برای تماشای گوشهای از میراث زنده قطر، به «آکادمی اسبسواری الشقب» (Al Shaqab Riding Academy) با اسبهای معروف عربی بروید. هدف این مرکز حفظ سنتهای تاریخی و میراث اسبهای عرب است؛ حیواناتی که نقش مهمی در استقلال قطر داشتند و به همین دلیل در این کشور بسیار مورد احترام هستند. الشقب که بیش از ۷۰۰ اسب را در خود جای داده است، یکی از پیشروترین برنامههای اسبسواری جهان را بر اساس سه اصل تعالی، آموزش و میراث معرفی میکند.
سوالات متداول
استادیوم آموزش در کدام شهر قطر قرار دارد؟
دوحه
استادیوم آموزش گنجایش چند تماشاچی را دارد؟
۴۰,۰۰۰ نفر که بعد از مسابقات جامجهانی به ۲۰,۰۰۰ نفر کاهش خواهد یافت.
استادیوم آموزش با الهام به چه شکلی طراحی شده است؟
الماس
آیا استادیوم آموزش دارای سیستم خنککننده است؟
بله
نویسنده: صدیقه شجاعی