- مدت زمان بازدید از این جاذبه: نصف روز
- بازدید از این جاذبه رایگان است
- ایران، استان مازندران، شهرستان آمل، بخش لاریجان، منطقه ییلاقی نمارستاق
شهرهای شمالی بهدلیل آبوهوای خوب و جاذبههای طبیعی و تاریخی متنوع، یکی از مقاصد مهم گردشگری کشور محسوب میشوند. در این میان استان مازندران با توجه به دسترسی آسان و نزدیکی به تهران جایگاه ویژهای دارد. منطقه ییلاقی نمارستاق و آبشار دریوک از جاهای دیدنی مازندران محسوب میشوند و بهدلیل داشتن ویژگیهای منحصربهفرد، مورد توجه گردشگران قرار گرفتهاند.
آنچه میخواهید درباره دشت نمارستاق بدانید:
- آنچه میخواهید درباره دشت نمارستاق بدانید:
- نمارستاق کجاست؟
- مسیر دسترسی به دشت نمارستاق و آبشار دریوک
- درباره نمارستاق
- پوشش گیاهی و جانوری دشت نمارستاق
- بهترین زمان بازدید از دشت نمارستاق
- تجهیزات سفر مورد نیاز برای بازدید از دشت نمارستاق و آبشار دریوک
- اقامت در سفر به دشت نمارستاق
- دیدنی های اطراف دشت نمارستاق
- قلعه کهرود
- کتیبه شکل شاه
- جنگل الیمستان
- چشمه دیو آسیاب
نمارستاق کجاست؟
منبع عکس: هایپرشیا
«نمارستاق» نام دهستانی کوهستانی و منطقهای ییلاقی در کوهپایه دماوند است. این دهستان در بخش لاریجان و جنوب شهرستان آمل در استان مازندران قرار دارد و بهدلیل دسترسی آسان از طریق جاده زیبا و پرتردد هراز، بسیار پرطرفدار است. ییلاق نمارستاق در نزدیکی روستای پنجاب قرار دارد. پنجاب از روستاهای دهستان نمارستاق محسوب میشود و فاصله کمی با جاده هراز دارد.
روستای «نمار» مرکز دهستان نمارستاق محسوب میشود و در ۲۴ کیلومتری غرب جاده هراز قرار دارد. دشت زیبای دریوک در جنوب غربی این روستا واقع شده است. این دشت با وجود وسعت کم، زیباییهای فراوانی (همچون چند چشمه آب معدنی و آبشار) در خود دارد و منطقهای مناسب برای کمپ و پیکنیک محسوب میشود. آبشار زیبا و پلکانی دریوک یکی از دلایل اصلی شهرت منطقه نمارستاق است.
منبع عکس: سایت نمارستاق
آبشار دریوک در جنوب روستای نمار و در شرق دشت دریوک جا خوش کرده است. این آبشار معروف حدود ۱۰۰ متر ارتفاع دارد و به جهت جاری شدن از روی تختهسنگها، از آن بهعنوان «بلندترین آبشار زمینی ایران» یاد میشود. منظره چشمنواز این پدید طبیعی به یکباره از میان دره رخ نشان میدهد و گردشگران را غافلگیر میکند. آب خروشان آبشار خود را به رودهای جاری در دشت میرساند.
مسیر دسترسی به دشت نمارستاق و آبشار دریوک
- آدرس: استان مازندران، جنوب شهرستان آمل، بخش لاریجان، منطقه ییلاقی نمارستاق (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: مهنواز
دسترسی به منطقه ییلاقی نمارستاق از دو استان مازندران و تهران و از طرق جاده هراز بهراحتی امکانپذیر است. این ییلاق در ۵۰ کیلومتری مرکز شهر آمل (حدود ۵۰ دقیقه رانندگی) و ۱۴۸ کیلومتری مرکز استان تهران (دو ساعت و ۵۰ دقیقه رانندگی) قرار دارد.
برای دسترسی به دشت نمارستاق از شهر آمل، باید وارد جاده هراز شوید. پس از حدود ۳۶ کیلومتر رانندگی در این جاده و گذر از رزکه و سیاه بیشه، در سه راهی پنجاب از خروجی سمت چپ خارج شوید و بهسمت منطقه پنجاب و روستای نمار ادامه مسیر دهید.
برای دسترسی به ییلاق نمارستاق از تهران وارد جاده هراز شوید و پس از گذر از بومهن، پلور و رینه، حدود ۴۰ کیلومتر مانده به آمل، دور بزنید و از سه راهی پنجاب خارج شوید؛ در ادامه بهسمت ییلاق نمارستاق و سپس روستای نمار حرکت کنید.
از خروجی سه راه پنجاب در جاده هراز تا روستای نمار (آخرین محل مناسب و امن برای پارک خودرو) باید حدود ۲۴ کیلومتر در جادهای آسفالته رانندگی کنید. گذر از دو تابلوی شهدای نمارستاق و امامزاده عبدالمناف در میان این جاده به شما نشان میدهند که مسیر را درست طی کردهاید.
از روستای نمار تا دشت دریوک باید پیاده طی شود و حدود ۳۰ دقیقه پیادهروی پیش روی شما است. این مسیر طبیعتگردی و کوهنوردی با سختی متوسط محسوب میشود.
درباره نمارستاق
منبع عکس: شبکه تلوزیونی ایران کالا
نمارستاق نام دهستانی با ۱۸ روستا در استان مازندران است. رودخانه نمار درست از وسط دهستان نمارستاق میگذرد و این دهستان را به دو قسمت شمالی به نام «نسم» و جنوبی به نام «خرتو» تقسیم میکند. آبوهوای مطلوب و خنک بهویژه در فصل تابستان و دسترسی مناسب از ویژگی مهم این منطقه ییلاقی است.
دهستان نمارستاق مردمان زحمتکش و مهماننوازی دارد. سوغات این منطقه بیشتر غلات و لبنیات است. نمارستاق علاوه بر جاذبههای طبیعی، به جهت وجود مکانهای تاریخی و مذهبی شهرت یافته است. از میان این جاذبههای گردشگری میتوان به امامزاده عبدالله (ع)، امامزاده عبدالمناف و عبدالمطلب (ع)، امامزاده تی تی فاطمه (ع) و قلعه تاریخی کهرود اشاره کرد.
پوشش گیاهی و جانوری دشت نمارستاق
منبع عکس: سایت نمارستاق
ییلاق نمارستاق و دشت دریوک در نیمه اول سال بسیار سرسبز هستند. این منطقه بیشتر سنگلاخی است. گیاهانی چون چای کوهی، آویشن، کاکوتی، شبدر وحشی، گلپر و گزنه در ییلاق نمارستاق میرویند. نمارستاق زیستگاه انواع پرندگان همچون کبک و عقاب و حیوانات دیگری چون روباه و خرس (در ارتفاعات) است.
بهترین زمان بازدید از دشت نمارستاق
سفر به ییلاق نمارستاق در تمام طول سال جذاب است و زیباییهای خاص خود را دارد؛ با این وجود هوای مطبوع منطقه در بهار و تابستان سبب جذب گردشگران به آن شده است. بهترین زمان بازدید از طبیعت زیبای نمارستاق و دشت دریوک ابتدای خرداد ماه تا ابتدای مهر است.
تجهیزات سفر مورد نیاز برای بازدید از دشت نمارستاق و آبشار دریوک
منبع عکس: ویرگول
در سفر به منطقه ییلاقی نمارستاق بههمراه داشتن لباس اضافی و گرم، کفش پیادهروی و دوربین عکاسی ضروری است. برای استفاده از آب خنک و گوارای چشمههای دشت دریوک بطری یا لیوان بههمراه داشته باشید. اگر قصد کمپ و شبمانی در این دشت زیبا را دارید، حتما چادر مسافرتی، کیسه خواب یا پتو، زیرانداز و جعبه کمکهای اولیه بههمراه داشته باشید.
اقامت در سفر به دشت نمارستاق
منبع عکس: شبکه تلوزیونی ایران کالا
اگر قصد مسافرت چندروزه به منطقه ییلاقی نمارستاق را دارید، سراغ سوئیت و ویلاهای اجارهای را از اهالی روستاهای پنجاب و نمار بگیرید؛ علاوه بر آن در فاصله چهار کیلومتری از دشت دریوک و در روستای کلری کفا یک مجموعه مسکونی، تجاری و رفاهی به نام »آبشار» فعال است که گردشگران میتوانند از امکانات آن استفاده کنند. در ییلاق نمارستاق و دشت دریوک مناطق مناسب بسیاری برای چادر زدن و کمپ شبانه وجود دارد.
دیدنی های اطراف دشت نمارستاق
قلعه کهرود
- آدرس: استان مازندران، شهرستان آمل، بخش لاریجان، روستای کهرود بالا (مشاهده روی نقشه)
قلعه کهرود حدود ۳۰ کیلومتر با دشت دریوک فاصله دارد. این جاذبه تاریخی که متاسفانه روبهویرانی است، از حکومت پادشاهان در زمانهای گذشته حکایت میکند. پادشاهان نواحی مازندران از این قلعه بهعنوان پایتخت تابستانی استفاده میکردند. زمانی این قلعه «کارو» نامیده میشد و از آن در زمینه تجارت و بازرگانی بهره میبردند. قلعه کهرود تا زمان صفویان کاربرد داشت و پس از برچیده شدن حکومتهای ملوک الطوایفی از رونق افتاد.
کتیبه شکل شاه
- آدرس: استان مازندران، شهرستان آمل، بخش لاریجان، روستای وانا (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: خبرگزاری تسنیم
جاذبه تاریخی شکل شاه حدود ۴۰ کیلومتر با دشت دریوک فاصله دارد. اگر از تهران و از مسیر جاده هراز راهی شمال کشور شوید؛ ۶۰ کیلومتر مانده به آمل و در غرب تونل لاریجان به این اثر تاریخی ارزشمند میرسید. کتیبه شکل شاه به دستور ناصرالدین شاه قاجار بر سینه کوه حجاری شده و شمایل شاه و چند تن از ملازمان او را به تصویر کشیده است.
کتیبه شکل شاه در سال ۱۲۹۵ هجری قمری و با پایان عملیات ساخت مسیر صعبالعبور «تنگه بند بریده» بهعنوان یادبود حجاری شده است و جدیدترین و آخرین نقشبرجسته تاریخی ایرانی محسوب میشود. این اثر در تاریخ ۱۳۸۱/۷/۷ با شماره ۶۲۷۲ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
جنگل الیمستان
- آدرس: استان مازندران، شهرستان آمل، جاده الیمستان، روستای الیمستان (مشاهده روی نقشه)
منبع عکس: راسخون
جنگل الیمستان در حدود ۳۳ کیلومتر با ییلاق نمارستاق فاصله دارد و در شرق جاده هراز واقع شده است. این جاذبه طبیعی بخشی از جنگل های هیرکانی است. انبوه درختان، آبوهوای عالی و منظره قله دماوند تنها بخشی از زیباییهای این جنگل است. در اردیبهشت ماه نوعی تره کوهی در این جنگل رشد میکند که در گویش مازنی به آن «الیما» میگویند؛ به همین خاطر نام الیمستان برای این منطقه انتخاب شده است.
در بازدید از جنگل الیمستان میتوانید از تفریحاتی چون جنگلنوردی و پیادهروی، عکاسی (بهویژه از اسبهای وحشی)، دوچرخه سواری، فتح قله الیمستان و بازدید از مقبره امامزاده قاسم، نقش پای رستم و منطقه بکر قلاردن لذت ببرید. اردیبهشت ماه و فصل پاییز بهترین زمانهای سفر به این جنگل زیبا هستند.
چشمه دیو آسیاب
- آدرس: استان مازندران، پارک ملی لار (مشاده روی نقشه)
منبع عکس: پینورست
چشمه دیو آسیاب از دامنه کوه دماوند میجوشد و در دشت لار قرار دارد. دیوارههای چشمه لایهلایه هستند و نشان از روی هم انباشته شدن مواد معدنی در طول سالیان زیاد دارند. خاصیت درمانی آب این چشمه سبب جذب گردشگران بسیار به سوی آن شده است. وجود املاح و مواد معدنی چون بیکربنات گوگرد و بیکربنات کلسیم در آب چشمه دیو آسیاب به تقویت عضلات کمک میکند. آب این چشمه ترش مزه است و رنگ آن در طول سال تغییر میکند.
چشمه دیو آسیاب در پارک ملی لار قرار دارد و برای دسترسی به آن باید از جاده هراز وارد جاده فرعی پلور شوید. با عبور از محیطبانی و عشایر «آرو» خودرو خود را پارک کرده و باقی مسیر را پیاده طی کنید تا به چشمه برسید. بردن خودرو تا لب چشمه ممنوع نیست؛ اما چرخ خودرو به طبیعت و بافت طبیعی منطقه آسیب میرساند. فصل بهار بهترین زمان بازدید از این جاذبه طبیعی است. امکان کمپ در اطراف چشمه وجود دارد.
اگر تاکنون از منطقه زیبا و ییلاقی نمارستاق و آبشار دریوک دیدن کردهاید؛ لطفا نظرات خود را با ما و دیگر کاربران کجارو به اشتراک بگذارید.
نویسنده: زیبا وکیلی
عکسهای گالری از گوگلمپ (عکاسان: محمد جهانبخشی، حامد سرهنگیان، سعید مویدی، توحید موسوی، Ali Victor)
سوالات متداول
دشت نمارستاق کجاست؟
استان مازندران، شهرستان آمل، بخش لاریجان
کدام آبشار در دشت نمارستاق قرار دارد؟
آبشار دریوک
بهترین زمان سفر به دشت نمارستاق کدام فصل است؟
بهار و تابستان
دیدنی های اطراف دشت نمارستاق کدامند؟
چشمه دیو آسیاب، جنگل الیمستان، قلعه کهرود و کتیبه شکل شاه