کجارو من
مجله گردشگری
اخبار
کجارو پلاس

کافه گل رضاییه

دوشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۹
مطالعه 8 دقیقه
ورودی کافه گل رضاییه
کافه گل رضاییه از قدیمی ترین کافه ها و جاهای دیدنی تهران است و در خیابان سی تیر قرار دارد.
تبلیغات
کافه گل رضاییه
  • مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۱ تا ۲ ساعت
  • ایران، استان تهران، تهران، خیابان سی تیر، بین کوچه سیمی و کوچه ایروان، پلاک ۱۷۲
ورودی کافه گل رضاییه
مشاهده روی نقشه
مشتریان در کافه گل رضاییه
پیشخوان کافه گل رضاییه
کارمند کافه گل رضاییه پشت پیشخوان
فضای هنری کافه گل رضاییه

کافه‌ها نشانگر بخشی از هویت فرهنگی یک شهر هستند؛ چراکه به‌عنوان مکانی برای بحث، گفت‌وگو و دورهمی شناخته می‌شوند. شهر تهران پر از کافه و رستوران‌هایی است که هر یک با توجه به فضا و ویژگی‌های خود، طرفداران مخصوص به خود دارند. یکی از کافه‌های تهران که قصه‌های قدیمی زیادی را در دل خود جای داده است، کافه گل رضاییه نام دارد که از نسل اول کافه‌های پایتخت و از جاهای دیدنی تهران به شمار می‌رود.

با ما همراه شوید تا شما را با کافه گل رضاییه، تاریخچه و منوی آن آشنا کنیم.

کپی لینک

درباره کافه گل رضاییه تهران:

کپی لینک

کافه گل رضاییه کجاست؟

  • آدرس: تهران، خیابان سی تیر، بین کوچه سیمی و کوچه ایروان، پلاک ۱۷۲ (مشاهده روی نقشه)
  • تلفن: ۶۶۷۰۷۲۹۰ ۰۲۱
  • ساعت فعالیت: همه‌روزه از ۷:۳۰ تا ۲۱، سرو صبحانه از ۷:۳۰ تا ۱۰ و سرو ناهار از ۱۲:۳۰ تا ۱۶
کافه گل رضائیه تهران

منبع عکس: iranlover.ir، عکاس: ناشناس

کافه گل رضاییه از قدیمی‌ترین کافه‌های تهران در منطقه ۱۲ شهرداری است. این کافه که در خیابان سی تیر (قوام‌السلطنه سابق) قرار دارد، از جاهای دیدنی تهران به شمار می‌رود.

کپی لینک

آدرس کافه گل رضاییه و مسیر دسترسی

دسترسی به کافه گل رضاییه با خودروی شخصی، مترو و اتوبوس امکان‌پذیر است؛ اما به‌دلیل قرار گرفتن در محدوده طرح ترافیک بهتر است از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنید.

  • دسترسی به‌وسیله خودروی شخصی: با خودروی شخصی از طریق خیابان امام خمینی وارد خیابان سی تیر شوید. کافه گل رضاییه قبل از تقاطع جمهوری قرار دارد. همچنین می‌توانید از خیابان جمهوری وارد خیابان حافظ شوید و از آنجا به خیابان سی تیر بروید.
  • دسترسی به‌وسیله مترو: نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به کافه گل رضاییه، ایستگاه مترو حسن آباد در خط دو مترو تهران (فرهنگسرا-صادقیه) است که در فاصله حدود یک کیلومتری (۱۳ دقیقه پیاده‌روی) در جنوب کافه قرار دارد.
  • دسترسی به‌وسیله اتوبوس: نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس به کافه گل رضاییه، پایانه اتوبوس فیاض‌بخش در ابتدای خیابان سی تیر است که در فاصله حدود یک کیلومتری (۱۳ دقیقه پیاده‌روی) از جنوب کافه قرار دارد.
کپی لینک

تاریخچه کافه گل رضاییه

 کافه گل رضائیه خیابان قوام‌السلطنه تهران

منبع عکس: cafeyab.com، عکاس: ناشناس

کافه رستوران گل رضاییه که بدون‌شک از خاص‌ترین و نوستالژیک‌ترین کافه های تهران است، از نسل اول کافه‌های پایتخت به شمار می‌رود که در خیابان قوام‌السلطنه (سی تیر امروزی) از سال ۱۳۱۰ شمسی شروع به فعالیت کرده است. در آن سال‌ها در تهران، شهری که امروزه بیش از چند هزار کافه را شامل می‌شود، تنها پنج کافه مدرن با نام‌های کافه گل رضاییه، کافه نادری، کافه فردوسی، کافه فیروز و کافه ریبرا وجود داشت. در حال حاضر از میان آن کافه‌ها تنها کافه نادری و گل رضاییه به فعالیت خود ادامه می‌دهند.

کافه رستوران گل رضاییه به‌وسیله شخصی بنام گارگنا آوانسیان افتتاح شد. در سال ۱۳۲۴، آقای «عزیزالله خوشامن» این کافه را خریداری کرد. مدیر کنونی کافه گل رضاییه، آقای شروین نام دارد که نوه عزیزالله خوشامن است و مدیریت این کافه از پدر بزرگ به پدر و سپس به آقای شروین رسیده است. می‌توان گفت که کافه گل رضاییه از گذشته تا امروز به‌صورت خانوادگی اداره می‌شود. این کافه در سال ۱۳۹۷ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت.

قبل از انقلاب، روشنفکران و مشاهیر اهل قلم مانند صادق هدایت و فروغ فرخزاد در کافه گل رضاییه علاوه بر صرف غذا به گفت‌وگو و تبادل اندیشه می‌پرداختند. اگرچه در و دیوار این کافه با مرور زمان تغییر پیدا کرده، هنوز فضای هنری بر آن حاکم است. کافه گل رضاییه کافه‌ای دنج و آرام به شمار می‌رود که در و دیوار آن پر از عکس‌های بازیگران و خوانندگان قدیمی است. فضای کافه و وسایل نوستالژیک آن حکایت از سلیقه آقای شروین دارد.

کافه گل رضائیه خیابان سی تیر تهران

منبع عکس: اینستاگرام golerezaieh، عکاس: ناشناس

نورپردازی داخلی کافه گل رضاییه به‌رنگ قرمز است که در نگاه اول بسیار جذاب به‌نظر می‌رسد؛ ولی پس از چند ساعت ممکن است شما را اذیت کند. کافه گل رضاییه ۱۰ میز و ۴۸ صندلی دارد که یکی از این میزها همواره رزرو شده است و کسی اجازه نشستن بر آن ندارد؛ این میز محل قرارهای مشاهیر و روشنفکران بوده است و مالکان کافه به یاد و احترام آن‌ها این میز را در رزرو آنان قرار داده‌اند.

امروزه بخشی از میهمانان کافه گل رضاییه را کارداران و کارمندان سفارت‌خانه‌های اطراف کافه تشکیل می‌دهند. گروه دیگر، هنرمندانی هستند که به‌دلیل نزدیکی بنیاد سینمایی فارابی به این کافه سر می‌زنند و دسته آخر را دوستداران کافه‌گردی و رستوران‌گردی تشکیل می‌دهند. این کافه همواره شلوغ است و طرفداران آنمدت زیادی را بیرون از کافه در انتظار میز خالی سپری می‌کنند.

کپی لینک

منوی کافه گل رضاییه

منوی کافه گل رضائیه در گذشته

منبع عکس: cafeyab.com، عکاس: ناشناس

در کافه رستوران گل رضاییه می‌توانید انواع صبحانه، پیش‌غذا، غذای اصلی و همچنین نوشیدنی‌های مختلف مانند انواع قهوه، چای و آب‌میوه را سفارش دهید. منوی این کافه به‌صورت زیر است:

کپی لینک

منوی صبحانه

  • املت
  • نیمرو
  • نیمرو اسپانیایی
  • سوسیس تخم‌مرغ
  • خامه و عسل، کره و عسل
  • کره و مربا، خامه و مربا
  • کره و پنیر
  • پنیر، گردو و زیتون
  • کیک صبحانه با مربا
کپی لینک

منوی پیش‌غذا

  • ماست و خیار (مخصوص گل رضاییه)
  • پنیر، گردو و زیتون
  • سالاد فصل (یک‌نفره یا دونفره)
  • سوپ فصل (یک‌نفره یا دونفره)
  • سوپ برش روسی (یک‌نفره یا دونفره)
  • ترشی (فلفل یا میوه)
کپی لینک

منوی غذای اصلی

  • چلو گردن
  • خوراک میگو (سرخ کرده با سبزیجات)
  • خوراک زبان (مخصوص گل رضاییه)
  • جوجه‌کباب (ران)
  • خوراک مرغ (فیله یا ران)
  • شنیتسل مرغ، شنیتسل گوشت
  • ماهی (قزل‌آلا)
  • کتلت روسی
  • چلو مرغ (ران یا فیله)
  • چلو خورشت قیمه (مخصوص گل رضاییه)
  • چلو خورشت قورمه‌سبزی (مخصوص گل رضاییه)
  • چلو خورشت چغاله (فصل بهار)
  • بشقاب سبزیجات
  • کوفته (مخصوص گل رضاییه) فقط پنجشنبه‌ها

تمامی خوراک‌ها با دورچین سیب‌زمینی سرخ کرده، سبزیجات و سس قارچ است.

کپی لینک

نوشیدنی‌ها

  • نوشابه‌ها (کوکا، فانتا، اسپرایت، زیرو)
  • دلستر
  • دوغ (مخصوص)
  • سودا (با لیمو)
  • آب‌میوه طبیعی (فصل)
  • آب معدنی
کپی لینک

منوی کافی‌شاپ

  • قهوه یونانی
  • قهوه اسپرسو
  • قهوه ترک
  • قهوه فرانسه
  • شیر نسکافه
  • شیر کاکائو
  • شیر عسل
  • چای سیاه (دمی)
  • چای میوه‌ای
  • چای سبز، ترش، کوهی (عسل/ دارچین/هل)
  • آب‌میوه طبیعی (فصل)
کپی لینک

جاهای دیدنی خیابان سی تیر

کپی لینک

موزه آبگینه و سفالینه‌های ایران

  • آدرس: تهران، خیابان سی تیر، نرسیده به خیابان جمهوری، پلاک ۵۵ (مشاهده روی نقشه)
موزه آبگینه و سفالینه‌های ایران در خیابان سی تیر

منبع عکس: wikipedia.org، عکاس: ناشناس

«موزه آبگینه و سفالینه‌های ایران» با تنها ۳۵ متر فاصله (حدود یک دقیقه پیاده‌روی) در جنوب کافه گل رضاییه قرار دارد. این عمارت در دوران قاجار درون یک باغ به‌عنوان محل زندگی و دفتر کاری قوام‌السلطنه ساخته شد. سپس در دهه ۵۰ شمسی توسط شهبانو فرح خریداری و بازسازی شد و از سال ۱۳۵۵ به‌عنوان موزه مورد استفاده قرار گرفت. این خانه دارای سه طبقه شامل زیرزمین، همکف، طبقه اول (سرسرا) است. علاوه بر نمای زیبای آجرکاری، در داخل ساختمان تزیینات آینه‌کاری و گچ‌بری بسیار زیبایی دیده می‌شود.

بیش از ۲,۰۰۰ قطعه سفال و شیشه در تالارهای موزه آبگینه و سفالینه‌های ایران نگهداری می‌شود. قدیمی‌ترین شیشه‌های با ارزش این موزه به هزاره دوم پیش از میلاد تعلق دارد و از معبد چغازنبیل در استان خوزستان به دست آمده‌اند. سفال‌های دست‌ساز دوران اشکانی، ظروف زرین دوران سلجوقی و لعاب‌های فیروزه‌ای مجموعه نیز زینت‌بخش تالارهای موزه است.

کپی لینک

موزه ملی ایران

  • آدرس: تهران، خیابان امام خمینی، ابتدای خیابان سی تیر (مشاهده روی نقشه)
  • زمان بازدید: همه‌روزه به‌جز ایام سوگواری در نیمه اول سال ۹ تا ۱۹ و در نیمه دوم سال ۹ تا ۱۷
موزه ملی ایران

منبع عکس: kanoon.ir، عکاس: ناشناس

«موزه ملی ایران» فقط ۷۵۰ متر از کافه گل رضاییه (۱۰ دقیقه پیاده‌روی) فاصله دارد و با قدمتی بیش از ۸۰ سال، نه‌تنها بزرگترین موزه باستان­‌شناسی و تاریخ ایران است، بلکه از نظر تنوع و کیفیت آثار، یکی از بزرگترین گنجینه‌های جهان به شمار می‌رود. این موزه به‌منظور نگهداری آثار گذشتگان، معرفی، ایجاد و تقویت تفاهم میان اقوام و ملل و همچنین نمایش سهم این آثار در فرهنگ و تمدن جهانی ساخته شده است. موزه ملی ایران دو موزه در دو ساختمان مجزا به نام‌های «موزه ایران باستان» و «موزه دوران اسلامی» را شامل می‌شود.

موزه ایران باستان با تاریخ تاسیس ۱۳۱۶ در ساختمان آجری قرمز، آثار مربوط به دوران مختلف پیش از تاریخ و تاریخی تا پیش از اسلام ر به نمایش می‌گذارد و موزه دوران اسلامی با تاریخ تاسیس ۱۳۷۵ در ساختمانی چهار طبقه، آثار مربوط به دوران اسلامی تا پایان دوره قاجار را درون خود جای داده است. در حال حاضر، این دو موزه درمجموع با زیربنای بیش از ۲۰,۰۰۰ متر مربع در زمینی به مساحت ۱۸,۰۰۰ متر مربع و با آثاری حدود ۳۰۰,۰۰۰ شی از ادوار مختلف فرهنگی، مهم‌ترین موزه کشور به شمار می‌رود و لقب «موزه مادر ایران» را داردو

کپی لینک

موزه ملی علوم و فناوری ایران

  • آدرس: تهران، خیابان سی تیر، ضلع شمالی موزه ملی ایران، ساختمان سابق کتابخانه ملی ایران (مشاهده روی نقشه)
  • ساعت بازدید در نیمه اول سال: شنبه تا چهارشنبه از ۸:۳۰ تا ۱۶ و پنجشنبه، جمعه و روزهای تعطیل از ۱۶ تا ۲۳
  • ساعت بازدید در نیمه دوم سال: شنبه تا چهارشنبه از ۸:۳۰ تا ۱۶ و پنجشنبه، جمعه و روزهای تعطیل از ۹:۳۰ تا ۱۷
موزه ملی علوم و فناوری ایران

منبع عکس: irna.ir، عکاس: ناشناس

«موزه علوم و فناوری ایران» از سال ۱۳۸۹ در خیابان سی تیر و در محل کتابخانه ملی و زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فعالیت خود را آغاز کرد. این موزه با هدف بازسازی و معرفی دستاوردهای علمی دانشمندان ایرانی پیش و پس از اسلام و همچنین نمایش اصول دانش و فناوری‌های روز دنیا ساخته شده است. گالری‌های موزه علوم فناوری ایران در هفت بخش «گالری مرکز علم»، «گالری نور»، «گالری هسته‌ای»، «گالری از مورس تا موبایل»، «گالری ابزار جراحی کهن»، «گالری ابزار نجومی» و «گالری فناوری بومی» دسته‌بندی شده‌اند.

در سال ۱۳۹۱، کتابخانه‌ای در طبقه دوم ساختمان موزه علوم و فناوری با هدف ایجاد یک پایگاه تخصصی برای گردآوری، نگهداری و ارائه منابع مورد نیاز جهت ساخت دستاوردهای علمی دانشمندان احداث شد. منابع اطلاعاتی این کتابخانه از نوع چاپی و الکترونیکی و در زمینه‌های ریاضی، فیزیک، شیمی، نجوم، مکانیک، تاریخ علم و... هستند.

کپی لینک

کلیسای انجیلی حضرت پطرس

  • آدرس: تهران، خیابان سی تیر، پلاک ۲۱ (مشاهده روی نقشه)
  • تلفن: ۶۶۷۰۸۵۶۹ ۰۲۱
  • ثبت ملی: ۱۷ خرداد ۱۳۷۹ با شماره ثبت ۲۶۸۴
کلیسای انجیلی حضرت پطرس خیابان سی تیر تهران

منبع عکس: wikipedia.org، عکاس: ناشناس

کلیسای انجیلی پطرس مقدس (کلیسای کره‌ای‌ها) در سال ۱۲۷۰ (دوره قاجار) توسط مبلغ‌های مذهبی پروتستان مستقر در تهران، ساخته شده است. این کلیسا با سبک معماری تلفیقی اروپایی و ایرانی، دارای پلان مستطیل‌شکل با ابعاد ۲۵ در پنج متر است که در جهت شمال به جنوب قرار دارد. محراب کلیسای پطرس مقدس با پلان ذوزنقه‌ای شکل در سمت جنوبی بنا واقع شده است. دیوارهای این کلیسا نیز ارتفاعی حدود ۱۱ متر دارد.

در گذشته ارامنه و آشوریان در جلسات کلیسای انجیلی پطرس شرکت می‌کردند؛ اما با گذشت زمان، ورود فارسی‌زبانان به این کلیسا ممنوع شد. در حال حاضر، کلیسای پطرس بیشتر محل تردد ارامنه و کره‌‌ای‌ها است و گردشگران می‌توانند با شرکت در تورهای تهران گردی از این کلیسا دیدن کنند.

اگر شما نیز تجربه بازدید از کافه گل رضاییه داشته‌اید، با ما و دیگر کاربران کجارو به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

  • کافه گل رضاییه کجاست؟

    در خیابان سی تیر تهران (قوام‌السلطنه سابق)

  • قیمت‌ها در کافه گل رضاییه چگونه است؟

    قیمت‌ها در این کافه متوسط رو به بالا است.

  • مالک کافه گل رضاییه کیست؟

    مالک اولیه کافه فردی به نام گارگنا آوانسیان و مالک امروزی کافه، آقای شروین نوه آقای عزیزالله خوشامن است.

  • جاذبه‌های دیدنی اطراف کافه گل رضاییه کدامند؟

    موزه آبگینه و سفالینه‌های ایران، موزه ملی ایران، موزه ملی علوم و فناوری ایران و کلیسای انجیلی حضرت پطرس

نویسنده: معصومه صادق‌پور

عکس‌های گالری از گوگل‌مپ (عکاسان: نامی طهماسبی، یاشار مصیب، امسر شریفی، محمد مهدیان)

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات