- مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۲ تا ۳ ساعت
- Al Waab St, Doha, Qatar
استادیوم بینالمللی خلیفه از سال ۱۹۷۶، استادیوم اصلی فوتبال قطر بوده و تاکنون برای برگزاری بازیهای آسیایی، جام ملتهای آسیا و... استفاده شده است. این استادیوم که قدیمیترین ورزشگاه قطر محسوب میشود، در مدتزمان سه سال بازسازی شد و در سال ۲۰۱۷ با سبک معماری خیرهکننده، رویکردهای سازگار با محیط زیست و نورپردازی فوقالعاده مجددا آغاز به کار کرد.
استادیوم بینالمللی خلیفه یکی از ورزشگاههای محل برگزاری مسابقات جام جهانی فوتبال 2022 قطر و تیم ملی ایران است. برای آشنایی بیشتر با این استادیوم با ادامه مقاله همراه شوید.
درباره ورزشگاه بین المللی خلیفه قطر :
- درباره ورزشگاه بین المللی خلیفه قطر :
- ورزشگاه بین المللی خلیفه کجاست؟
- دسترسی به ورزشگاه بین المللی خلیفه
- معرفی ورزشگاه خلیفه قطر
- ظرفیت استادیوم بین المللی خلیفه چند نفر است؟
- استادیوم بین المللی خلیفه میزبان کدام بازی های جام جهانی ۲۰۲۲ قطر است؟
- استادیوم بین المللی خلیفه چه زمانی و چگونه ساخته شد؟
- امکانات ورزشگاه خلیفه قطر
- جاهای دیدنی اطراف استادیوم بین المللی خلیفه
- موزه ورزش و المپیک قطر ۳-۲-۱
- ویلاجیو مال
- پارک اسپایر
ورزشگاه بین المللی خلیفه کجاست؟
- آدرس: قطر، دوحه، خیابان الوعب (نمایش روی نقشه)
استادیوم بینالمللی خلیفه در غرب دوحه و تقریبا در ۱۰ کیلومتری مرکز دوحه و ۱۸ کیلومتر مروارید قطر قرار گرفته است. استادیوم خلیفه حدود ۲۳ کیلومتر با فرودگاه دوحه فاصله دارد.
دسترسی به ورزشگاه بین المللی خلیفه
منبع عکس: سایت stadiumguide.com (عکاس: Arend Kuester)
دسترسی به ورزشگاه بینالمللی خلیفه چندان سخت نیست؛ بهخصوص که این استادیوم در نزدیکی برخی از معروفترین جاهای دیدنی دوحه قرار دارد و اتوبوسها و تاکسیهای زیادی در این محدوده فعالیت میکنند. ضمن اینکه امکان استفاده از مترو وجود دارد؛ برای این منظور باید در ایستگاه متروی اختصاصی «اسپرتس سیتی» (Sports City) پیاده شوید. این خط مترو که بهتازگی افتتاح شده است، از مرکز شهر میگذرد و پیمودن مسیر مرکز شهر تا استادیوم حدود ۳۵ دقیقه طول میکشد.
معرفی ورزشگاه خلیفه قطر
منبع عکس: سایت visitqatar.qa (عکاس: ناشناس)
ورزشگاه بینالمللی خلیفه که به افتخار خلیفه بن احمد آل ثانی، امیر سابق قطر نامگذاری شده، بخشی از مجموعه شهر ورزشی دوحه است. این ورزشگاه در سال ۲۰۱۷ با برگزاری مراسم افتتاحیه بسیار باشکوهی مجددا درهای خود را به روی علاقهمندان به فوتبال باز کرد که همزمان با میزبانی فینال جام امیر کاپ بود.
ورزشگاه خلیفه تا پیش از آغاز مسابقات جام جهانی 2022 قطر میزبانی مسابقات دیگری همچون جام باشگاههای جهان و همچنین مسابقات قهرمانی دوومیدانی جهان را بر عهده داشته است. استادیوم خلیفه در سال ۲۰۱۱ نیز میزبان فینال بین ژاپن و استرالیا در جام ملتهای آسیا ۲۰۱۱ بود. این استادیوم محل بازی تیم ملی قطر محسوب میشود و گاهی اوقات بازیهای دوستانه بینالمللی سایر تیمهای فوتبال مانند آرژانتین و برزیل را میزبانی میکند.
منبع عکس: سایت stadiumguide.com (عکاس: Arend Kuester)، سایت visitqatar.qa (عکاس: ناشناس)
استادیوم بینالمللی خلیفه نقشی محوری در مسابقات جام جهانی 2022 دارد و بهواسطه موقعیت مکانی منحصربهفرد و سیستمهای حملونقل پیشرفته، بهترین محل برای تماشای رقابتهای بینالمللی فوتبال به حساب میآید. این استادیوم بازسازی شده و کل بازسازیهای آن با رعایت پایداری و سازگاری با محیط زیست صورت گرفته است. در واقع، حتی قبل از اینکه طرفداران فوتبال به استادیوم برسند، نقش مهمی در تبدیل جام جهانی 2022 قطر به مسابقات دوستدار محیط زیست خواهند داشت؛ چراکه آنها با استفاده از حملونقل عمومی (اتوبوس و مترو) میتوانند به کاهش ردپای کربن در مسابقات کمک کنند. اگر هواداران فوتبال بعد از یک مسابقه، به تماشای مسابقه دیگری از جام جهانی 2022 بروند، میزان آلایندهها افزایش نمییابد؛ زیرا برخلاف دورههای قبلی این مسابقات، هیچیک از استادیومهای قطر بیش از یک ساعت با هم فاصله ندارند.
«هتل تورچ دوحه» (Torch Doha) و «هتل موونپیک العزیزیه» (Movenpick Al Aziziyah) از هتلهای نزدیک به استادیوم بینالمللی خلیفه هستند که با اقامت در آنها میتوانید بهراحتی برای تماشای مسابقه موردنظرتان به استادیوم بروید.
ظرفیت استادیوم بین المللی خلیفه چند نفر است؟
استادیوم بینالمللی خلیفه در ابتدا ظرفیت پذیرش ۲۰,۰۰۰ تماشاگر را داشت. در طول سالها، استادیوم چندین بار دستخوش تغییر شد که مهمترین آنها برای بازیهای آسیایی ۲۰۰۶ بود و ظرفیت آن به ۴۰,۰۰۰ صندلی افزایش یافت. در حال حاضر، این استادیوم برای ۴۵,۴۱۶ نفر ظرفیت دارد.
استادیوم بین المللی خلیفه میزبان کدام بازی های جام جهانی ۲۰۲۲ قطر است؟
منبع عکس: سایت stadiumguide.com (عکاس: Arend Kuester)
ورزشگاه بینالمللی خلیفه میزبان هشت بازی در جام جهانی فوتبال 2022 خواهد بود که شامل ۶ بازی دور اول گروهی، یک بازی از مرحله یکشانزدهم نهایی و دیدار ردهبندی میشود.
تیم های فوتبال | تاریخ برگزاری مسابقه | ساعت برگزاری مسابقه به وقت محلی |
---|---|---|
ایران - انگلیس | ۲۱ نوامبر (۳۰ آبان) | ساعت ۱۶ |
ژاپن - آلمان | ۲۳ نوامبر (دو آذر) | ساعت ۱۶ |
اکوادور - هلند | ۲۵ نوامبر (چهار آذر) | ساعت ۱۹ |
کرواسی - کانادا | ۲۷ نوامبر (۶ آذر) | ساعت ۱۹ |
اکوادور - سنگال | ۲۹ نوامبر (هشت آذر) | ساعت ۱۸ |
ژاپن - اسپانیا | یک دسامبر (۱۰ آذر) | ساعت ۲۲ |
مرحله یکشانزدهم (تیم اول گروه A- تیم دوم گروه B) | سه دسامبر (۱۲ آذر) | ساعت ۱۸ |
دیدار ردهبندی | ۱۷ دسامبر (۲۶ آذر) | ساعت ۱۸ |
استادیوم بین المللی خلیفه چه زمانی و چگونه ساخته شد؟
استادیوم بینالمللی خلیفه که در سال ۱۹۷۶ در دوحه برای برگزاری جام خلیج فارس ساخته شد، بهعنوان قطب اصلی ورزش کشور قطر محسوب میشود. این استادیوم اولین بار برای بازیهای آسیایی ۲۰۰۶ مورد بازسازی قرار گرفت. طراحی، مستندسازی و ساختوساز سقف و طاق نورپردازی در کمتر از ۱۲ ماه انجام شد. کلیه امور بازسازی و توسعه در ۲۸ فوریه ۲۰۰۵ به پایان رسید و در ماه ژوئن همان سال استادیوم میزبان مسابقه فوتبال بود.
زمانی که قطر در سال ۲۰۱۰ موفق شد که میزبانی جام جهانی 2022 را از آن خود کند، استادیوم بینالمللی خلیفه بهعنوان یکی از مکانهای برگزاری مسابقات مطرح شد؛ اگرچه نیاز به بازسازیهای گستردهای داشت. کار روی استادیوم در سال ۲۰۱۴ آغاز شد و شامل نوسازی تمام جایگاهها، صندلیهای اضافی، امکانات پذیرایی اضافی، جایگاه مخصوص پادشاه قطر و ساخت سایبان نوآورانه بزرگی میشد که ۷۰ درصد از استادیوم را پوشش میداد.
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Mouadh Mthlouthi)
طاق نمادین ورزشگاه با طاق جدید جایگزین و با طاق دوم تکمیل شد. استادیوم مزبور اکنون ظاهری فوق مدرن با قوسهای دوگانه دارد که گویی طرفداران فوتبال از سراسر جهان را در آغوش میگیرد. در واقع، این قوسها نماد استادیوم هستند.
امور بازسازی در تابستان ۲۰۱۷ به پایان رسید و به این ترتیب، استادیوم بینالمللی خلیفه اولین ورزشگاه جام جهانی 2022 بود که برای این رویداد مهم کامل شد.
امکانات ورزشگاه خلیفه قطر
منبع عکس: سایت qatar2022.qa (عکاس: ناشناس)
استادیوم چند منظوره خلیفه با زیرساختها و امکانات پیشرفته، تعهد قطر به ورزش را به نمایش میگذارد و دارای امکانات ورزشی و پزشکی ورزشی، مراکز تحقیقاتی و آموزشی است. امکانات استادیوم برای میزبانی رویدادهای ورزشی مهم بینالمللی، بهویژه فوتبال و دوومیدانی طراحی شدهاند.
تغییرات گستردهای که در سال ۲۰۱۷ در این استادیوم انجام شد، شامل فناوری خنککننده هوشمند است که مصرف انرژی را کاهش میدهد و آبوهوای استادیوم را تنظیم میکند؛ راهحلی ساده و سبز برای چالشهای محیطی که در این محل اجرا شده است. سیستمهای روشنایی با مصرف بهینه انرژی و نورافکنهای دیجیتال نیز بخش دیگری از این تغییرات بودند. جالب اینکه استادیوم بینالمللی خلیفه، اولین استادیوم در جهان به حساب میآید که از سیستم ارزیابی پایداری جهانی (GSAS)، رتبه چهار ستاره دریافت کرده است.
با توجه به هوای بسیار گرم دوحه، بخش تماشاگران مجهز به سایبان شد تا طرفداران فوتبال هنگام تماشای بازیها با مشکلی مواجه نشوند.
جاهای دیدنی اطراف استادیوم بین المللی خلیفه
منبع عکس: سایت visitqatar.qa (عکاس: ناشناس)
استادیوم بینالمللی خلیفه بخشی از پروژه «اسپایر زون» (Aspire Zone) است که پایه و اساس بازیهای آسیایی ۲۰۰۶ بود. در راستای چشمانداز ۲۰۳۰ قطر، کل این منطقه برای مشارکت در ورزش و سبک زندگی سالم طراحی شد. به این ترتیب در طول سالها، سازههای جدید بسیاری به چشمانداز اطراف استادیوم بینالمللی خلیفه اضافه شدند و آن را به مرکز ورزشی «اسپایر زون» تبدیل کردند. یکی از چشمگیرترین این موارد، هتل تورچ دوحه (هتل مشعل) است که برای بازیهای آسیایی ۲۰۰۶ به بهرهبرداری رسید. علاوه بر این، باغها، پارکها و مسیرهای پ یادهروی در این محدوده در نظر گرفته شد. اسپایر دم (Aspire Dome) یا گنبد اسپایر (بزرگترین سالن ورزشی چند منظوره سرپوشیده جهان)، مرکز آبی حمد، پارک اسپایر و مراکز تخصصی ورزشی بانوان تنها بخشی از جاذبههای اسپایر زون هستند که در نزدیکی استادیوم خلیفه قرار دارند.
موزه ورزش و المپیک قطر ۳-۲-۱
منبع عکس: سایت visitqatar.qa (عکاس: ناشناس)
«موزه ورزش و المپیک قطر ۳-۲-۱» (3-2-1 Qatar Olympic and Sports Museum) که دقیقا در کنار استادیوم بینالمللی خلیفه قرار دارد، یکی از معروفترین جاهای دیدنی قطر به حساب میآید. این موزه یکی از خلاقانهترین موزههای ورزشی در دنیا است که به تاریخ و میراث ورزش قطر میپردازد. موزه ورزش و المپیک قطر از نمایشگاههای تعاملی، آثار هنری الهامبخش و بخشهای هدفمند برای فعالیت مخاطبان مختلف تشکیل شده است.
ویلاجیو مال
منبع عکس: سایت تیرپ ادوایزر (عکاس: ناشناس)
ویلاجیو مال، بزرگترین و معروفترین مرکز خرید دوحه است که در نزدیکی استادیوم خلیفه قرار گرفته است. این مرکز خرید که در سال ۲۰۱۲ در اسپایر زون افتتاح شد، فروشگاههای مختلفی برای فروش انواع پوشاک، جواهرات و... از برندهای بینالمللی دارد. علاوه بر خرید میتوانید به یکی از کافهها و رستورانها و فست فودهای زنجیرهای بروید و غذا، میانوعده یا نوشیدنی گوارایی سفارش دهید و روز متفاوتی را برای خود رقم بزنید. سالنهای سینما، اسکیت روی یخ، بولینگ و پارک موضوعی برای کودکان، سایر بخشهای ویلاجیو مال هستند.
پارک اسپایر
منبع عکس: گوگل مپ (عکاس: Janani Surendrababu)
پارک اسپایر با ۸۸ هکتار وسعت، بزرگترین پارک دوحه و یکی از معروفترین جاذبههای گردشگری قطر به حساب میآید. این پارک که مشرف به برج اسپایر است، محلی عالی برای پیکنیک و دورهمیهای خانوادگی در فضای باز محسوب میشود. علاوه بر محوطه بازی کودکان، مسیرهای پیادهروی و دریاچه بزرگ، چندین کافه و رستوران در پارک وجود دارد.
سوالات متداول
بازی ایران - انگلیس در کدام ورزشگاه قطر برگزار میشود؟
استادیوم بینالمللی خلیفه
استادیوم بینالمللی خلیفه چند نفر ظرفیت دارد؟
۴۵,۴۱۶ نفر
استادیوم بینالمللی خلیفه در چه سالی تاسیس شد؟
استادیوم بینالمللی خلیفه در سال ۱۹۷۶ در دوحه برای برگزاری جام خلیج فارس ساخته شد و تاکنون چندین بار بازسازی شده است.
فاصله استادیوم خلیفه با فرودگاه چقدر است؟
استادیوم خلیفه حدود ۲۳ کیلومتر با فرودگاه دوحه فاصله دارد.
نویسنده: صدیقه شجاعی